winteroutfit 6

Outfit | Het fleece-vest dat óók stijlvol is & een bloemetjesjurk

  • 10 oktober 2023
  • 1 Reactie
Categorieën: Outfits

De seizoenen waarin de zomer steeds verder uit het zicht verdwijnt, waren nooit mijn lievelingsperiode van het jaar. Maar hoewel ik vast altijd een zomermens blijf, ben ik het najaar wel steeds meer gaan te waarderen. Eén van de wintervoordelen is dat mijn warme truien en vesten niet langer op de plank hoeven te verpieteren, maar weer volop gedragen mogen worden! Nog fantastischer is het dat ik er sinds kort een fijn nieuw fleece vest bij heb dat er nog stijlvol uitziet ook. Met een grote glimlach om mijn mond zocht ik laatst een toffe jurk, vest en muts uit. Helemaal winterklaar ben ik nu. Happy winterklaar ook nog! Dit is de outfit die me zo blij maakt.

Warme wintermode is wat waard

Heel veel winters achter elkaar vroeg ik me steeds af waarom ik het toch altijd zo koud had. Pas door een liefdevolle tip van Bart drie jaar geleden (“Goh, schat, is een panty niet wat fris met een buitentemperatuur van -5?”) kreeg ik door dat ik geen koukleum hóefde te zijn. Ik trok alleen standaard iets te optimistische kleding uit de kast. Zo had ik dunne vestjes die wel leuk maar niet warm waren. Mijn jassen hadden nooit een capuchon. Aan mutsen deed ik niet. Daar werd mijn haar zo statisch van, vond ik (bleek best mee te vallen trouwens!).

Sinds die tip van mijn meer praktisch ingestelde vriend ben ik een stuk verstandiger geworden. Ik trek nu warmere kleding aan mijn lijf op winterdagen, draag eindelijk écht goede winterjassen die wel warm zijn, en verruil de dunne panty’s op de koudste dagen voor een pantalon of een goed warme thermopanty. Het wordt toch nog eens wat met mij 😉

Lees ook: 15 fijne winterdip-tips voor meer energie en vrolijkheid.
winteroutfit 4
winteroutfit 3

Een fleece vest in een stijlvol jasje

Als ik denk aan lekker zittende winterkleding, dan denk ik meteen aan fleece. Je weet wel: dat heerlijk zachte stofje waarvan je zou willen dat je bank, je bed en eigenlijk gewoon alles ervan gemaakt is. Fleece vesten had ik alleen nog niet, want ik kon me niet voorstellen dat ik die leuk kan combineren met jurken en rokjes zonder dat het een bij elkaar geraapte relax-look zou worden. Dat was totdat ik bij Protest dit vrolijke fleece-vest met blokjespatroon ontdekte. Het is rood met roze, twee van mijn lievelingskleuren. Het is vrolijk qua motief. Het heeft geen rits, maar grote knopen. En het bleek helemaal leuk te staan op een groot deel van mijn jurkenverzameling. Hoera! Het kan dus toch.

Dit fleece-vest is één van de fijne dames vesten van Protest. Dit merk staat al jarenlang bekend om onder andere hun fijne wintersportkleding en weet dus goed hoe ze écht warme kleding moeten maken. Zo hebben ze ook heel veel dames skikleding die er praktisch, warm én gewoon heel tof uitziet. Ik word er helemaal blij van dat als merken als Protest hun functionele kleding ook in een kleurrijk jasje aanbieden (in dit geval zelfs letterlijk). Zo kun je je zelfs op de latten of tijdens een fikse wandeltocht door Lapland nog in een niet-grijze outfit hijsen. Ik heb geen sportambities in de richting van wintersport en trektochten door Finland, maar ook op gure Hollandse dagen is dit fleece vest zéér welkom. Sterker nog: ik draag het vest geregeld ’s avonds op de bank thuis. Heerlijk om me hier in te wikkelen, zodat de verwarming nog even uit kan blijven!

10% korting bij Protest

Mocht je zelf nog leuke warme winterkleding zoeken, dan heb ik een Protest-kortingscode (ook geldig voor oudere collecties trouwens). Met de code vakervrolijk10 krijg je t/m 31 maart 2024 10% korting op je bestelling bij Protest.

winteroutfit

Nooit zonder bloemetjesjurk

Op echt winterse dagen knoop ik dit vest natuurlijk gewoon tot de bovenste knoop dicht. Maar nu het nog een klein beetje nazomer is, draag ik het vest gerust open met een vrolijke jurk eronder. Ook deze bloemetjesjurk komt uit de collectie met dames kleding van Protest. Het is een lekker lange jurk met precies het soort motiefje waar ik blij van word: subtiele bloemen in roze, geel en wit die goed opvallen tegen de zwarte achtergrond. Helaas kun je op deze foto de vrolijke strikjes bij de mouwen niet zien. Die zitten uiteraard op herfst- en winterdagen verstopt onder een lange vestmouw. Maar ik kijk er nu al naar uit dat ik deze jurk mét blote armen ook in de zomer volop kan dragen.

Als je net als ik van jurken houdt en verdrietig bent wanneer ze weer de kast in moeten, is een mooi vest trouwens echt een uitkomst. Met een hemdje eronder en een vest eroverheen is die ene lievelingsjurk misschien ook in de herfst nog prima draagbaar. Kijk eens wat je in je kast hebt liggen en of je nieuwe combinaties kunt maken. Wie weet hoeven je zomerjurken dan echt niet achterin de kast te eindigen.

Lees ook: Een zomerjurk dragen in de winter (ook als koukleum!) - 7 tips.
winteroutfit 6

Vergeet de muts niet

Ik was dus ooit wars van mutsen. Ik vond het maar onhandige dingen en dacht dat een muts op mijn hoofd garant stond voor een 24-uur durende bad hairday. Ook vond ik mezelf geen mutsenhoofd hebben. Die dingen stonden leuk bij anderen, maar zéker niet bij mij.

Gelukkig ben ik daar inmiddels van teruggekomen. Ik zou, zeker tijdens koude fietsritjes, niet meer zonder een muts kunnen. Het houdt je oren lekker warm en scheelt een hoop wind in je gezicht. Sinds kort heb ik er een fijne tweede muts bij: deze van Protest met een vrolijke pompon bovenop. Ja, als ik een muts in huis haal, dan moet het altijd wel een kleurrijk exemplaar met vrolijke details zijn. Bij voorkeur ook met zo’n leuke pompon bovenop, precies het type mutsen waar ik als klein meisje ook voor viel. Oh, wat word ik blij van dit fijne ding! Het houdt kou tegen én staat ook gewoon vrolijk. Want ja hoor, inmiddels ben ik afgestapt van het idee dat mutsen niets voor mijn hoofd zijn. Muts die ik was 😉

winteroutfit 2
winteroutfit 5

Klaar voor de winter (maar nu nog even niet, hoor!)

En zo heb ik zelfs in oktober al mijn wintertruien klaarliggen, een jas voor de net-niet-echt-gure winterdagen aan de kapstok hangen en een muts liggen die lekker warm én helemaal mij is. Ik zou bijna zeggen “Laat de winter maar komen!”. Maar nee hoor, geef mij eerst nog maar meer van dit soort fijne nazomerdagen. Als ware koukleum komt deze outfit bij mij zelfs op deze dagen met de laatste beetjes zomerzonnestralen nog goed van pas.

Fleeche vest: Protest
Bloemetjesjurk: Protest
Muts: Protest
Schoenen: Duitse schoenenwinkel
Panty: Action

Heb jij je wintertruien er al bij gepakt?

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Daenelia 10 oktober 2023 op 8:45 am - Beantwoord

    Mijn wintertruien (en herfsttruien) liggen echt wel al klaar, maar het is gewoon nog te warm. Ik heb nu wel mijn zomerkleding-voor-een-koude-dag steeds bij de hand: t-shirts met lange mouwen, fijne dikkere jeans. Het enige wat me er aan herinnert dat het echt herfst is, is dat ik mijn herfstlaarsjes weer draag. Blijkbaar heb ik toch wel last van wat koudere voetjes 😛

Recente blogs

HSP, wat nu?! | 7 dingen die ik leerde van een cursus hoogsensitiviteit

5 februari 2021|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Hoogsensitief. Wie, ik? Ik heb die term heel lang weggewuifd en vond dat ik niet in het beeld van een HSP'er paste. Totdat mijn leven vorig jaar door corona werd stilgezet en ik steeds meer merkte dat ik gevoeliger en introverter was dan ik altijd had gedacht. Toen ik de online cursus 'HSP, wat nu?' mocht volgen, hoefde ik geen seconde na te denken. Dit zijn de 7 belangrijkste inzichten die ik door de cursus opdeed.

Kalm kwartier | Mijn nieuwe gewoonte om mezelf meer rust te geven

13 mei 2021|Lifestyle, Zelfliefde|

Een kalm kwartier. Het klinkt misschien als een slechte promotiecampagne voor een veel te dure bodylotion. Maar nee hoor, het is een nieuw "ritueel" dat ik voor mezelf heb bedacht om vaker stil te zitten. Ik weet niet hoe het zit bij jou, maar ik vind de drempel best hoog liggen om echt een dag lang te "niksen" of zes uur lang series te kijken. Totdat ik ontdekte dat ontspanning 'm vaak zit in veel kleinere momenten. Een kwartier tijd kun je elke dag maken - een paar keer per dag zelfs.

7 vooroordelen die ik als (vrouwelijke) ondernemer te horen krijg

5 mei 2022|Carrière en ondernemen|

“Wat leuk joh! Doe je er dan nog wat naast?”. Als ondernemer krijg ik soms de gekste vragen of verzoekjes naar mijn hoofd. Zeker niet van iedereen. Maar ik merk dat sommige buitenstaanders al snel hun vooroordelen klaar hebben als ik vertel dat ik ondernemer ben. Soms ook als ik vertel wat ik precies doe als tekstschrijver. Blijkbaar is het geen heel gebruikelijke manier om een belegde boterham te verdienen. En ben je ook nog jong en ook nog vrouw, dan komen er soms wat extra oordelen bij. Dit zijn 7 bijzondere reacties die ik weleens heb gekregen (naast de vele leuke reacties trouwens!).