Vandaag leek het me leuk om eens een outfit te laten zien die ik naar mijn werk draag. Geen hele nette outfit, maar iets zomers en fris. De afgelopen weken steeg het kwik van de thermometer af en toe zelfs tot boven 30 graden in ons ‘koude’ kikkerlandje. Het perfecte weer voor zomerjurkjes dus, ook op een werkdag. Een tijdje geleden bestelde ik daarom een mintgroen zomerjurkje met bloemenprint bij Bon Prix. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik dit jurkje tegenkwam en inmiddels is het een nieuwe favoriet geworden. In deze outfitpost laat ik je zien hoe ik dit jurkje combineerde op een zonnige werkdag in mei.

outfit mintgroene zomerjurk

outfit mintgroene zomerjurk

outfit mintgroene zomerjurk

Nieuwe garderobe voor werk?

Voordat ik aan het werk ging, had ik best mijn twijfels over hoe ik me zou moeten kleden. Kon de kleding die ik draag ook wel naar werk toe aan? Ik vond het zonde om een hele nieuwe garderobe aan te schaffen. Bovendien voel ik me prettig in de kleding die ik draag. Ik besloot voor een middenweg te gaan. Ik had al een aantal blazers liggen en kocht er nog een aantal bij. Die nette jasjes en vestjes probeer ik nu te combineren met de jurkjes, blousejes en rokjes waar je mij in kunt uittekenen. Of nou ja, nu lieg ik een beetje. Het jurkje in dit artikel heb ik namelijk nieuw gekocht. Niet eens voor werk, maar gewoon omdat ik het jurkje te mooi vond om niet te bestellen. En wat ben ik daar achteraf blij mee, want het is zeker weten mijn nieuwe favoriet geworden in mijn collectie met jurkjes.

Casual & chic

De outfit die ik hier draag, is er niet een die ik snel naar een belangrijke afspraak (niet dat ik die na twee weken volop heb!) zou aantrekken. Maar voor een casual Friday vind ik hem prima. Het is een soort combinatie van casual & chic geworden. Ik combineerde mijn jurkje namelijk dit keer niet met een blazer (want: zomerhitte!), maar met een bolero. Dit korte jasje hangt inmiddels alweer zo’n vijf jaar in mijn kast en ik was het een beetje vergeten. Maar in het kader van ‘oude’ kleding nieuw leven inblazen, besloot ik het weer eens aan te trekken. Verder trok ik mijn enkellaarsjes van Van Haren aan. Ook deze zijn hier favoriet!

outfit mintgroene zomerjurk

outfit mintgroene zomerjurk

Jurk: Bon Prix | Bolero: Cool Cat | Legging: Zeeman | Enkellaarsjes: Van Haren | Oorbellen: Bijoux Brigitte.

Blote benen of toch niet?

Ben ik trouwens de enige die in de zomer regelmatig kledingdilemma’s heeft? Ik draag bijvoorbeeld bijna altijd leggings onder mijn jurkjes en rokjes. Simpelweg omdat ik best onzeker ben over mijn benen en ik een huid heb die nooit ook maar een tintje bruin kan worden. Naar werk zou ik nooit met blote benen gaan, maar daarbuiten zou ik het misschien toch eens moeten proberen. Het is ook wel een beetje vreemd misschien dat ik met laagje over laagje rondloop als het buiten 30 graden is… Geïnspireerd door Code Curvy en de #Sayyestothemelkfles-campagne van 2WMN heb ik besloten om toch eens die legging uit te trekken. Voor deze foto’s deed ik dat nog niet, maar in een zomers weekend wil ik het zeker eens proberen. Ook mijn benen kunnen in de zomer immers wel wat verkoeling gebruiken!

Heb jij weleens blote benen in de zomer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. jonna@burgertrutjes 3 juni 2017 op 6:41 am - Beantwoord

  Leuk jurkje, lekker zomers met het printje. Blote benen Kunnen prima. Die melkflessen moeten toch een keer een beetje kleur krijgen haha. Gewoon doen!

  • Romy 3 juni 2017 op 1:45 pm - Beantwoord

   Haha, helaas krijgen mijn melkflessen van de zon nooit een kleurtje, behalve eventueel rood van het verbranden 😉 Maar ik ga het met wat zelfbruiner op eens proberen 🙂

 2. Susan 3 juni 2017 op 7:54 am - Beantwoord

  Leuk je jurk! Lekker je blote benen laten zien hoor: niks mis mee.

 3. Nathalie 3 juni 2017 op 8:07 am - Beantwoord

  Ik vind de outfit je heel leuk staan en je schoenen.. i want them!

  Liefs, Nathalie

 4. Sylvia 3 juni 2017 op 8:09 am - Beantwoord

  Gewoon je blote benen laten zien en anders telkens een lichtere panty zo heb je in eerste instatie nog het gevoel dat je iets aan hebt en zo kan je langzaam afbouwen .. Ik vind het je heel leuk staan!

  • Romy 3 juni 2017 op 1:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel, ook voor de tip! Daar kan ik zeker wat mee. Ik ga eens wat panty’s inslaan.

 5. Bente 3 juni 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Gewoon doen! Zo veel lekkerder om blote benen te hebben als het zo warm is.
  Leuk, vrolijk jurkje ook! 🙂

 6. yvonne 3 juni 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Gewoon doen die blote benen. En naar je werk een lichte panty misschien? Dan voel je je minder bloot. Een leuk jurkje hoor. Staat je goed!

  • Romy 3 juni 2017 op 1:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En ik ga die panty en blote benen inderdaad eens proberen 🙂

 7. Maaike 3 juni 2017 op 8:45 am - Beantwoord

  Leuke outfit! En blote benen: doen! En misschien kun je bij volgende outfit foto’s twee verschillende muren als achtergrond uittesten. Tijdens het bekijken van de foto’s zat ik namelijk te denken dat de kleuren van je jurk misschien nog beter uit komen als de achtergrond niet dezelfde kleurtint heeft… misschien een overweging waard? Geen punt van kritiek hoor 🙂

 8. Eline 3 juni 2017 op 8:58 am - Beantwoord

  Persoonlijk zou ik bij zo’n zomers jurkje sneller een panty aantrekken dan een dikke legging, dat brengt je look wat meer in balans. De 15 DEN panty’s van Zeeman in de kleur Gypsy zijn trouwens echt een aanrader, die geven je benen net een beetje een bruin kleurtje zonder dat het direct too much is. Ik denk dat je dat prima kan hebben.

  Liefs, Eline

 9. Stephanie 3 juni 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  De combi van vrolijk zomerjurkje met zwarte/donkere legging vind ik niet zo geslaagd. Say yes to the melkfles! En anders een zelfbruinertje erop ?

 10. Darina 3 juni 2017 op 9:13 am - Beantwoord

  Een heel mooi jurkje! Staat je goed. Ik heb nooit blote benen naar het werk aan, maar in mijn vrije tijd doe ik dat wel.

 11. Claire 3 juni 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een tof jurkje! Staat je heel leuk! Ik vind je haar trouwens mooi geknipt hoor. Ik heb naar werk ook nooit blote benen, behalve toen ik in een kledingwinkel werkte. Maar voor een grotemensenbaan zou ik dat niet zo snel doen.

  • Romy 3 juni 2017 op 1:48 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor de tip! Ik moet zeggen dat ik ook niet helemaal tevreden was over deze foto’s. Helaas is mijn vader na een tijdje het talloze foto’s maken van mijn outfits een beetje zat, dus een tweede poging zat er niet echt in. Maar ik ga een volgende keer eens meteen een achtergrond met wat meer contrast uitproberen. Ik denk dat dit jurkje inderdaad bij een gele achtergrond bijvoorbeeld wat mooier zou zijn uitgekomen 🙂

  • Romy 3 juni 2017 op 1:49 pm - Beantwoord

   Super bedankt voor de tip! Ik moet toevallig nog bij Zeeman zijn vandaag, dus ik ga meteen even op zoek naar die panty’s 🙂

  • Romy 3 juni 2017 op 1:50 pm - Beantwoord

   Wat zelfbruiner ga ik zeker eens uitproberen! Ik twijfelde zelf ook een beetje over deze combinatie, dus volgende keer toch maar met blote benen doen 🙂

  • Romy 3 juni 2017 op 1:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel, ook voor je compliment over mijn haar! Ik begin er zelf langzaamaan ook een beetje aan te wennen. Naar mijn werk zou ik ook eerder een panty of een legging aantrekken dan met blote benen daarbinnen stappen. Ik denk dat dat ook niet helemaal de bedoeling is op mijn werk 😉 Maar in mijn vrije tijd wil ik het toch eens gaan proberen. Misschien is het gewoon een kwestie van wennen (net als met mijn haar) 😉

 12. Sija 3 juni 2017 op 9:19 am - Beantwoord

  Wat een leuk jurkje! Gewoon doen waar je je goed bij voelt Romy 🙂

 13. Lisette 3 juni 2017 op 9:20 am - Beantwoord

  Heerlijk toch een jurkje en dan blote benen. Ik draag het deze warme dagen alleen maar. Gewoon lekker doen! Het jurkje vind ik erg mooi en lekker fleurig voor de warme dagen.

  • Romy 3 juni 2017 op 1:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En ik wil die blote benen inderdaad ook maar eens gaan proberen. Ik moet er toch een keer aan wennen 🙂

 14. Lindsey Beljaars 3 juni 2017 op 9:26 am - Beantwoord

  Staat je erg leuk!

 15. marije 3 juni 2017 op 9:28 am - Beantwoord

  Super leuk jurkje! Staat je goed.

 16. Els 3 juni 2017 op 9:38 am - Beantwoord

  Erg leuk jurkje! Ik snap je dilemma van blote benen… mijn benen zijn zo wit. Ik ben ze nu met zelf bruinende bodylotion aan het bij kleuren ;-).

  • Romy 3 juni 2017 op 1:52 pm - Beantwoord

   Stom eigenlijk dat ik over de zelfbruiner nog niet had nagedacht. Dat neemt al een deel van mijn onzekerheid weg! Ik ga het eens proberen 🙂

 17. Neverdullmoments 3 juni 2017 op 10:21 am - Beantwoord

  Team melkfles hier! Soms draag ik ook een legging en dan hoor ik mijn benen gewoon smeken om frisse lucht haha 😉 leuk jurkje zeg! Leuk gecombineerd met je bolero, workproof!

  • Romy 3 juni 2017 op 1:54 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè? Die arme benen worden maar ingepakt in dikke laagjes! 😉

 18. Saskia 3 juni 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  Hij staat je erg leuk! Ik heb pasgeleden een jurk besteld (ik deel hem nog niet aangezien het voor M. ook een verrassing is)… Deze ga ik aandoen tussen Juli & Augustus voor ons feestje die we willen geven 🙂 Zo benieuwd wanneer hij binnen komt. En dat voor een niet-jurkjes persoon 😉

 19. Romy 3 juni 2017 op 11:03 am - Beantwoord

  Je wordt er toch spontaan vrolijk van als iedereen zulke vrolijke kleding zou dragen! Ik ben dol op jurkjes, vooral met mooie prints, yay! Deze outfit staat je heel leuk <3

 20. Suzanne 3 juni 2017 op 11:12 am - Beantwoord

  Leuk jurkje, staat je goed!

 21. Jessica J. 3 juni 2017 op 11:48 am - Beantwoord

  Tof om te zien dat je echt jouw eigen stijl hebt! Staat je erg goed. 🙂
  Blote benen naar het werk moet zeker kunnen! Dan niet met een kort shortje of rokje ofzo, maar onder een jurkje van de lengte die jij hierboven draagt zéker wel.

  • Romy 3 juni 2017 op 1:55 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook een jurkje hebt besteld! Ik ben erg benieuwd hoe hij eruit ziet 🙂 Superleuk dat je ook als niet-jurkjespersoon toch een keer een jurkje hebt gekocht. Ik weet zeker dat hij je prachtig zal staan.

  • Romy 3 juni 2017 op 1:56 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je superlieve en enthousiaste reactie! <3

  • Romy 3 juni 2017 op 1:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

  • Romy 3 juni 2017 op 1:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Blote benen naar werk vind ik toch wel een dingetje, maar met een panty wil ik het weleens proberen. En dan experimenteer ik in mijn vrije tijd gewoon eens met écht blote benen 🙂

 22. Josephine 3 juni 2017 op 12:20 pm - Beantwoord

  Wat een mooi jurkje! Ik denk dat je blote benen prima kunt hebben, maar doe wat je prettig vindt. Zelf heb ik ook witte benen en dat vind ik niet erg. Eigenlijk vind ik dat ik best een mooie kleur heb. Per sé gebruind vind ik ook een beetje passé. In het Engels spreken ze niet van melkflessen maar van fair skin: fair betekent zowel zeer licht als mooi. Niks mis dus met een klassieke witte look. 😉

  • Romy 3 juni 2017 op 1:58 pm - Beantwoord

   Wat een goede uitdrukking, fair skin. Witte benen zijn ook eigenlijk zo erg nog niet. Het zou bij mijn lichte huid ook opvallen als ik opeens oranjebruine benen zou hebben 😉 Ik wil het toch eens proberen om zonder legging de straat op te gaan, in ieder geval als het echt te warm is voor een legging.

 23. Johanne 3 juni 2017 op 1:01 pm - Beantwoord

  Mooi jurkje! Ik heb zelf ook mega mega melkflessen die heeeel misschien in september een graadje minder wit zijn, maar ik reken er liever niet op ;-). Heb gisteren voor het eerst weer een jurkje met blote benen gedragen naar werk en kwam er daar maar gewoon voor uit: ‘ja, zijn wit! Maar ze moeten ook ooit daglicht zien toch?’ Toen was het ook snel ok haha.

  • Romy 3 juni 2017 op 1:59 pm - Beantwoord

   Dat is een goede! Misschien helpt het al als je het zelf een beetje met humor benadert. Waarom zouden mensen met witte benen ook eigenlijk minder recht hebben op jurkjes met blote benen dan iemand met zongebruinde benen?! 🙂 Ik moet me er gewoon een beetje overheen zetten, denk ik.

 24. Sandra 3 juni 2017 op 1:03 pm - Beantwoord

  Lookin’ good Romy! Het jurkje staat je mooi. 🙂 Vind het een prima ‘werk-outfit’! En over blote benen… gewoon doen, écht. Ik vind dat dit makkelijk kan naar je werk (al is blote benen met een mega kort jurkje een ander verhaal vind ik, haha).
  Ik heb eigenlijk totaal geen moeite met mijn benen laten zien. Ik heb dan ook echt het geluk dat ik al-tijd bruine benen heb, zelfs in de winter (ja echt, ik snap het niet!). In de zomer zijn mijn benen zo bruin dat ik al vaak heb meegemaakt dat mensen dachten dat ik een panty aan had in de bloedhitte. :’)

  • Romy 3 juni 2017 op 2:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je superlieve reactie!
   En wat fijn dat je altijd bruine benen hebt, zelfs in de winter. Dat lijkt me echt ideaal! Ik ga het ook zeker proberen binnenkort met blote benen. Dan maar een beetje melkflessen, maar die legging de hele zomer lang is ook niet ideaal 😉

 25. Nienke 3 juni 2017 op 1:13 pm - Beantwoord

  Leuke outfit! Ik draag echt nooit leggings, als kind wel gedaan maar sinds mijn 13e draag ik niks anders meer dan of pantys of blote benen. Als je niet zo fan van je legs bent, kun je ook huidkleurige pantys dragen. Als je de goede vind, zien mensen niet eens dat je een panty aan hebt.

  • Romy 3 juni 2017 op 2:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor de tip! Ik ga inderdaad eens in de winkels op zoek naar panty’s. Vroeger vond ik dat altijd ondingen, maar ik denk dat het wel een fijne tussenstap is tussen een legging en met blote benen de straat op.

 26. Simone 3 juni 2017 op 1:37 pm - Beantwoord

  Ziet er leuk en zomers uit! Zelf draag ik niet graag een korte of 3/4broek naar het werk. En dat is natuurlijk ook afhankelijk van het bedrijf. Als het mag en het is 30+ zou ik het denk ik wel doen haha!

  • Romy 3 juni 2017 op 2:16 pm - Beantwoord

   Een driekwart broek zou op mijn werk geen probleem zijn, denk ik. Maar ik kan me voorstellen dat het niet bij iedere baan geschikt is. Maar bij 30 graden of meer is een lange broek inderdaad wel erg warm 😉

 27. Anne 3 juni 2017 op 2:11 pm - Beantwoord

  Als ik jou was zou ik met warm weer gewoon het jurkje met blote benen dragen. Zelf heb ik ook hele witte benen, inclusief een redelijk groot litteken en in de zomer vaak wel een paar muggenbulten. Comfort vind ik toch belangrijker dan mijn benen moeten bedekken omdat iemand ze misschien niet mooi vindt. Mijn ervaring is bovendien dat mensen vaak zelf een groter probleem van hun benen maken dan het is en dat het hun omgeving vaak weinig kan schelen. Naar werk is zoals hier boven ook gezegd wordt een panty misschien een goed idee.

  • Romy 3 juni 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Daar zit zeker wat in! Ik maak er zelf ook waarschijnlijk meer een probleem van dan dat het in de ogen van anderen een prolbeem is. Ik ga me maar gewoon eens over mijn schaamte heen zetten en met blote benen of een panty de straat op. Dankjewel voor je reactie 🙂

 28. Michelle 3 juni 2017 op 3:12 pm - Beantwoord

  Heel leuk jurkje! Staat je goed.
  Ik kom relatief weinig met blote benen naar buiten. Alleen als echt heel warm is doe ik het. Mijn benen zijn heel wit (logisch met zulk weinig zonlicht ;)) en ik vind ze gewoon niet zo mooi. Ik voel me fijner in een broek of legging 🙂

  • Romy 3 juni 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dat heb ik dus ook. Ik voel me buiten zoveel fijner met een legging aan. Maar ik moet zeggen dat het met het zonnige weer soms wel erg warm is. Ik denk dat ik het dus toch maar eens zonder legging ga proberen, hoe erg dat ook buiten mijn comfortzone is 😉

 29. Irene 3 juni 2017 op 6:54 pm - Beantwoord

  Tof jurkje! Staat je heel leuk! Vind het wel gek dat je met de hitte een legging kan verdragen. Haha 😀 Maar als je je daar beter bij voelt, moet je dat gewoon doen 🙂 Al is er echt NIEMAND die op je blote benen let. Iedereen is veel te druk met zichzelf bezig 🙂

  • Romy 3 juni 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, ik ben het zo gewend met legging dat ik het daar niet eens meer warm in heb 😉 Lange mouwen vind ik daarentegen wel echt te warm in de zomer, terwijl dat eigenlijk hetzelfde principe is, haha. Maar ik denk dat je gelijk hebt: uiteindelijk ben ik zelf vast meer gefocust op mijn benen dan dat anderen dat zijn.

 30. Mariska 3 juni 2017 op 8:00 pm - Beantwoord

  Ik snap het dilemma, maar als je nooit blote benen hebt worden ze ook niet bruin 🙂
  Het bedrijf waar ik werk is redelijk streng met betrekking tot kledingeisen maar blote benen mag (mits het rokje niet te kort is). Ik maak daar dus ook echt wel gebruik van! Eerst was het even een drempel, maar waarom ook niet als het zo warm is? Ik vind dat je er echt nog wel gekleed uit kan zien met blote benen als de rest maar klopt. Daar moet je natuurlijk dan wel even op letten.

  • Romy 4 juni 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

   Je hebt gelijk! Eigenlijk is het ook gewoon een kwestie van doen. En de meeste jurkjes die ik heb, zijn niet heel kort, dus dat moet goed komen. Mijn benen worden overigens helaas ook niet bruin als ze wel zonlicht zien 😉 Ik heb een hele lichte huid die snel verbrandt, dus zelfs in jaren waarin ik volop met blote benen rondliep, bleef ik melkflessen houden 😉

 31. Odetta 3 juni 2017 op 8:00 pm - Beantwoord

  In de zomer draag ik heel graag blote benen onder mijn jurkje, zeker wanneer het 30 graden warm is . Ook omdat mijn huid allergisch is voor panty’s , Volgens mijn opa, die huisarts was, waren panty’s een zeer slechte en ongezonde uitvinding. En er gaat niets boven een strelend briesje wat langs je benen glijdt. En ook al zijn mijn benen niet super bruin, dat maakt mij totaal niet uit. In de winter dus weinig jurkjes voor mij, misschien met een zwarte legging of een katoenen maillot.
  Voor mijn werk is een diepe decolleté, een minirok en slippers (nee, ook geen hippe) niet toegestaan.
  De eerste twee daarmee kan ik absoluut mee leven en de makkelijke slippers trek ik soms onder de middagpauze en thuis aan.
  Ik hoop dat je gauw op alle fronten je draai op je werk zult vinden. En maak je maar niet druk over je kleding, je ziet er altijd heel erg leuk en verzorgd uit!

  • Romy 4 juni 2017 op 7:16 pm