tantilly 2 1

Outfit | Gele bloemenjurk op de Hilversumse hei

 • 2 september 2021
 • 7 Reacties
Categorieën: Outfits

Als je mij een dag neerzet tussen de paarse heide, dan kan ik onmogelijk mijn camera thuis laten. Zeker als ik die dag (niet geheel toevallig) een gloednieuwe bloemetjesjurk aan heb. En dus liet ik me door Bart op de gevoelige plaat vastleggen in mijn nieuwe Tantilly-jurk. Deze fleurige nazomeroutfit laat ik je graag zien. 

Naar de paarse heide

Vorig jaar kon ik voor het eerst in mijn leven de paarse heide met eigen ogen zien in plaats van enkel op Google-plaatjes. Dat vroeg om een herhaling. Dit keer hoefden we er niet helemaal voor naar de Veluwe, maar zochten we het iets dichter bij huis: op de Hilversumse hei zag het er minstens zo magisch uit als in het oosten van het land. Het was zo’n magisch mooie plek dat ik het bijna jammer vind dat de heide maar een week of twee bloeit. 

Maar, zoals ze bij Dit Was Het Nieuws altijd zeggen: gelukkig hebben we de foto’s nog.

Nu de camera toch al uit de tas was gekomen, keek ik Bart meteen lief aan om mij tussen de paarse pracht op de foto te zetten in mijn nieuwe Tantilly-jurk. Vond hij gelukkig een kleine moeite.

Tantilly jurk

Gele Tantilly-jurk

Zo blij als ik werd van de paarse heide, zo blij werd ik ook van de nieuwe jurk die ik hier draag. Hij is van het mooie merk Tantilly (waar ik inmiddels meerdere mooie bloemenjurken van heb hangen). De mooie okergele kleur is precies wat voor mij en de vrolijke bloemetjesprint is ook helemaal Romy. Tel daar het heerlijk zachte stofje bij op en je begrijpt vast dat ik dit jurkje het liefst nooit in de wasmand zou hoeven gooien.

De jurk is, zoals alle kleding van Tantilly, fair gemaakt in speciale fairfashion-ateliers, waar mensen tegen een eerlijk loon werken. De stof is deels katoen, deels polyester. Aan de zijkant is de stof wat geplooid voor een leuk, speels effect (en om een eventueel buikje te verbloemen). Het is zeker een van mijn favoriete bloemenjurken van Tantilly tot nu toe.

Tantilly jurk
Tantilly jurk

Voorbereid op een “Indian summer”

Jaren geleden kwam ik eens de Engelse term ‘Indian summer’ tegen als Engelse vertaling van ‘nazomer’. Daar deed deze jurk me om een of andere reden meteen aan denken. Ik gok dat het is vanwege de warme kleuren en de mooie bloemen (die gelukkig vaak ook nog in de nazomer in de natuur te spotten zijn). Deze jurk is er ook typisch één die ik in de herfst nog steeds enthousiast uit de kast zou trekken.

Ik doe überhaupt niet aan een zomer- en wintergarderobe. Oké, mijn truien laat ik wel ongedragen op de truienplank liggen totdat het echt koud weer is. Maar jurkjes draag ik gerust het hele jaar door. De ene keer met blote mouwen, dan met een dun jasje en in de winter met een heel dik vest. Zonde toch als je je favoriete jurken drie seizoenen zou moeten bewaren totdat de zon weer schijnt! Dat ga ik met deze fijne jurk ook zeker niet doen.

Tantilly jurk

Verdraaid fijn vest & verstopte schoenen

Naast de mooie jurk van Tantilly, draag ik ook een heel leuk dun vestje van dit merk. Het is gemaakt van heel dun garen en is dan ook lekker luchtig. Ik heb dit soort vestjes dit jaar helemaal ontdekt en ben er gek op. Soms vind ik een jurkje met korte mouwen net wat te bloot of kaal, maar is het ook weer te warm om meteen een vest of jas aan te trekken. Dan is zo’n vestje de perfecte tussenoplossing. Ik draag op deze foto’s het ‘Ikat’-vest uit de Tantilly-webshop. Dat is in tientallen kleuren te koop en heeft leuke ruches aan de onderkant.

Verder heb ik (hoe kan het ook anders?!) een zwarte panty aan, draag ik mijn ketting met lievelingssteen om mijn nek en heb ik mijn meest comfortabele sneakers aan mijn voeten. Maar die laatste zijn aardig goed verstopt tussen alle bloeiende heide.

De hele outfit

Grappig genoeg ben ik er pas sinds twee jaar achter dat warme kleuren als okergeel, bordeauxrood en cognac mij beter staan dan bijvoorbeeld pastelroze of heel zacht geel. Sinds ik daar achter ben, heb ik altijd een zwak voor kleding in die mooie warme tinten. Dit jurkje is dan ook groot favoriet. Elke keer dat ik mijn kast open doe, valt mijn oog er weer op. Echt een fijn kledingstuk om deze (na)zomer en herfst lekker vaak aan te trekken.

Jurk: Tantilly
Vestje: Tantilly ‘Ikat’
Panty: Action
Schoenen: Vagabond

Hoe ziet jouw favoriete jurk eruit?

De jurk heb ik ontvangen van Tantilly. Dit artikel is verder niet gesponsord.

Tantilly jurk
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 2 september 2021 op 9:50 am - Beantwoord

  Je bent bijna in camouflage, maar het zijn wel hele leuke foto’s. Ik draag nog wel eens een colletje onder een jurk en ik kwam ook wel eens de tip tegen om er een trui overheen te dragen, of een langere rok over je jurk. Ondanks dat ik nu ineens veel jurken blijk te hebben, draag ik ze eigenlijk heel weinig in de winter. Ik wil dan gewoon lekker een fijne warme broek aan. Maar met laarzen en een warme trui … daar zal ik deze winter eens mee experimenteren. Ik heb hartstike leuke laarzen en die zouden best in een droge winter van pas kunnen komen.

 2. Darina 2 september 2021 op 11:56 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s en een heel mooi jurkje. Staat je goed! Ik draag nooit jurken, voel me er niet zo comfortabel in 🙂

  • Cathy 2 september 2021 op 9:41 pm - Beantwoord

   Prachtige jurkje, staat je heel goed! Wat een onwijs kleurrijk merk is Tantilly he
   Mooi zo de foto’s bij de heide.

   • Ida 2 september 2021 op 10:10 pm - Beantwoord

    Mooie foto’s! En wat een leuk jurkje, erg fleurig en happy. Ik hou ook van jurkjes met bloemen vooral met lichte kleuren. Donkere kleuren niet meer! Prachtig, de bloeiende heide! Ik was vorige week op de Veluwe en daar stond het ook in bloei, zo mooi!

 3. bychristiana 3 september 2021 op 8:46 am - Beantwoord

  Wat is het prachtig daar zeg! Ik wil er ook wel een keer naartoe, maar dat wordt dan denk ik volgend jaar, aangezien de heide dus blijkbaar niet zo lang in bloei staat. De jurk staat je erg mooi, leuke keus ook dat vestje erbij.

 4. Giovanna Jansen 15 september 2021 op 9:46 pm - Beantwoord

  Wat een fleurige jurk, staat je goed! En zo mooi hè de heide in bloei? Vorig jaar september waren we net te laat, dus voor dit jaar had ik ‘m in augustus in de agenda gezet, en konden we heerlijk genoten van de bloeiende heide. Toevallig bleek dat ik het net gepland had in het weekend dat de heide op zijn mooiste zou zijn (hoorde we dag ervoor op het nieuws) dus dat kwam mooi uit.

  • Romy 18 september 2021 op 8:12 am - Beantwoord

   Wat een mazzel dat de heide juist toen volop in bloei stond! En geweldig dat je er dit jaar precies op tijd bij was en er wel van kon genieten. Ik wil er volgend jaar ook zeker weer naartoe gaan.

Recente blogs

12 bekentenissen van een lichtelijk verslaafde theeleut

19 juni 2020|Persoonlijk, Lifestyle|

Dat ik een theeleut ben, is nu niet bepaald een verrassende bekentenis op zich. Iedereen die mij kent, weet dat ik gerust zes koppen thee op een dag achteroversla. Of - in mijn geval - slokje voor slokje langzaam naar binnen klok. Maar als theeleut houd ik er zo mijn eigen theegewoontes op na. Thee meesmokkelen, altijd hetzelfde smaakje drinken en zelfs een paar ietwat neurotische theetrekjes. Deze 12 bijvoorbeeld!

Recept | Vegetarische pasta met geitenkaas, spinazie & champignons

27 maart 2020|Recepten|

De afgelopen tijd probeer ik weer wat vaker de keukenprinses uit te hangen. Ik kook dan misschien niet voor een gezin van vier die strooien met complimenten over goed gelukte uitprobeersels, maar ook in mijn eentje geniet ik graag van iets lekkers. Mijn meeste maaltijden zijn vooral simpel en niet per se blogwaardig. Maar soms verbaas ik mezelf met mijn kokkerelkunsten en belandt er zowaar iets lekkers en enigszins fotogenieks op tafel. Zo ook met deze geïmproviseerde vegetarische pasta met geitenkaas, spinazie, tomaat en kastanjechampignons. Héél lekker en wat mij betreft dus wel een receptartikel waard.

Beginnen met scrapbooken | Mijn beste tips op een rij!

15 maart 2017|DIY|

Heb je weleens gehoord van scrapbooken. Oftewel: het creatief inplakken van foto's? Mijn liefde voor scrapbooken begon meer dan 10 jaar geleden. Inmiddels staan er in mijn kast talloze albums vol met scrapbookpagina's en mijn kasten puilen uit van de materialen. Nog steeds is scrapbooken een van de dingen die ik het liefst doe. Lijkt het jou ook wel wat om te beginnen met scrapbooken? Met deze tips help ik je een eind op weg, zodat ook jij straks een mooi scrapbookalbum kunt maken.