Outfit | Gele jurk met witte stippen

16 jul 2017 | Outfits | 58 reacties

Mijn collectie jurkjes is inmiddels redelijk gegroeid. De deuren van mijn kledingkast gaan nog maar net dicht. Toch vond ik dat één jurkje nog in mijn overvolle kast ontbrak: een gele jurk met witte stippen. Zoals je in mijn shoplog al kon zien, kwam ik bij de IJ-hallen precies dat jurkje tegen. Helemaal gelukkig en maar 10 euro armer nam ik het mee naar huis. Benieuwd hoe ik deze gele jurk met witte stippen combineerde? Kijk dan mee naar mijn outfit.

outfit gele jurk witte stippen

Gecombineerd als werkoutfit

Natuurlijk wilde ik het jurkje de volgende dag meteen aantrekken. Wat dat betreft ben ik soms net een klein kind dat al zijn verjaardagscadeaus meteen wil gebruiken. Ook ik kan nieuwe kleding onmogelijk nog even in mijn kast laten hangen. Maar goed, de volgende dag was gewoon een werkdag. En hoe zou ik zo’n vrolijke zomerjurk een beetje netjes combineren? Ik besloot er een wit jasje overheen te dragen, dat ik ook bij de IJ-hallen scoorde. Daardoor was mijn outfit niet al te casual, maar tegelijkertijd wel vrolijk en zomers. Ik kreeg bij binnenkomst op werk al een complimentje over mijn jurk, dus de dag begon meteen goed.

outfit gele jurk witte stippen

Jurk: onbekend (tweedehands) | Jasje: H&M (tweedehands) | Legging: Zeeman | Schoenen: Van Haren.

outfit gele jurk witte stippen

De outfit

Het jurkje is mooi getailleerd en de rok loopt een klein beetje uit. Hij is gemaakt van een heel dun stofje, maar er zit wel een onderrok onder. Altijd fijn om doorschijnen te voorkomen! Ook het jasje waarmee ik het combineerde, is getailleerd. Het is versierd met een paar mooie zwarte details en ritsjes. Juist daarom vind ik het zo’n mooi jasje. Normaal zou ik wit meteen laten hangen, want elk foundationvlekje is natuurlijk zichtbaar. Maar op een werkdag waarop ik geen hele actieve buitendingen doe of enorme stukken fiets (vraag me niet hoe, maar eerder kreeg ik op witte jassen weleens zwarte vlekken na het fietsen…), vond ik het niet heel moeilijk om het jasje vlekvrij te houden.

Een tikkeltje retro

Ik vind het zo  leuk dat ik in reacties op mijn outfitposts weleens te horen krijg dat ik echt een eigen kledingstijl heb ontwikkeld. Vriendinnen zeggen ook soms “Oh, dat is echt een Romy-jurkje!”. Ik draag graag jurken en rokjes en het liefst in vrolijke kleuren en met hakken eronder. Mijn stijl is bijna altijd vrouwelijk en soms ook een tikkeltje retro. Dat geldt in ieder geval voor dit gele jurkje. Misschien ben ik ook wel een fifties-meisje by heart. Laat mij rondkijken in een vintagewinkel of snuffelen in online boetiekjes met retrojurken en ik ben zo uren zoet.

outfit gele jurk witte stippen

outfit gele jurk witte stippen

Mét felrode lipstick

Ik vond dat ik bij deze jurk echt eens rode lipstick moest dragen. Dus dat deed ik! Ik vind het zelf eigenlijk wel leuk staan, maar moet nog erg aan mijn knalrode lippen wennen. Met deze kleur lipstick ben ik vaak bang dat het op zo’n manier vervaagt dat ik na een tijdje een clownsmond met alleen rode randjes overhoud. En na elke kop thee checken of het allemaal nog goed zit, zie ik ook niet altijd zitten. Dus heb je de perfecte tip voor een dierproefvrije knalrode lipstick hebben die écht lang blijft zitten? Laat het me weten! Dan sprint ik naar de winkel.

Draag jij graag jurkjes?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

58 Reacties

 1. marije

  Geweldig jurkje is het! Staat je super.

  Antwoord
 2. Maaike

  Wat een leuke combi met het jasje! Staat je echt leuk! En mooie foto’s ook zeg! De nadruk ligt mooi op je outfit en de kleuren!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! Het bloemperkje op de foto’s was gewoon bij ons in de straat, maar ik vond het zelf ook wel leuk passen bij mijn outfit :)

   Antwoord
 3. Sylvia

  Wauw echt een hele euke combi. Dit zou ik echt zelf ook nog dragen. Minus jasje want heb veel te brede schouders haha!?

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) En wie weet staat een jasje je leuker dan je zelf denkt :)

   Antwoord
 4. Nesrin

  Heel leuk Romy! Jouw outfit laat je stralen, heerlijk vrolijk.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi compliment :) Dankjewel!

   Antwoord
 5. Susan

  Oh wat een leuk jurkje! Echt een score :)

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Ik ben er zo blij mee :)

   Antwoord
 6. Sandra

  Zoals ik al eerder zei: dit jurkje is inderdaad helemaal Romy! Hihi. Grappig dat jouw vriendinnen ook bepaalde kledingstukken helemaal iets voor jou vinden. Dan heb je inderdaad écht je eigen kledingstijl, hihi. Is tof! Ik vind ‘m echt perfect staan! Alsof hij voor je gemaakt is. :)

  Antwoord
  • Romy

   Zo lief! Dankjewel :) Ik ben ook echt heel blij met het jurkje en hoop hem nog héél lang en vaak aan te trekken.

   Antwoord
 7. Gea

  Wat heb je de jurk leuk gecombineerd! De kleur is echt tof ook.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Ja, ik vond het ook zo’n leuk en zomers kleurtje.

   Antwoord
 8. Loes

  Ik was al benieuwd naar een outfit met dit jurkje! Vind het je super leuk staan en het staat je ook echt heel goed.

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, dankjewel :)

   Antwoord
 9. Lianne

  Oh wat staat het je leuk! Het jasje en de jurk zijn echt heel leuk gecombineerd :) Ik draag dat jasje ook vaker bij een rokje of jurk om net dat beetje ‘chique’ te geven! Ik ben blij dat ze je passen en dat je er zo blij mee bent :) Wat die lippenstift betreft, ik heb rode lippenstift die maar 3 euro kostte bij de Hema: de longer lasting lipstick, kleur nummer 5, en die blijft echt de hele dag op je lippen zitten! Daar verbaasde ik me echt over. Ik weet eigenlijk niet of dingen van de Hema dierproefvrij zijn, maar misschien dat je altijd eens kan kijken :)

  Antwoord
  • Romy

   Superlief! Dankjewel voor je reactie :) Wat leuk dat jij het jasje ook graag combineert met rokjes of jurkjes! Ik weet zeker dat dat je super staat.
   En bedankt voor de tip van de lipstick. Alles van Hema is dierproefvrij, dus ik ga zeker eens een kijkje nemen. Voor dat geld kan ik de lipstick bijna niet laten liggen :)

   Antwoord
 10. Darina

  Een heel mooi jurkje, staat je geweldig!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 11. Tanja

  Erg leuk dat jurkje staat je erg goed! Ik denk dat jij het merk King Louie ook te gek vindt. Het is een kleurig merk met veel jurkjes. Dat jurkje wat jij draagt zou een King Louie kunnen zijn. Het is geen goedkoop merk, maar op de Noordermakt staat er zaterdagmorgen een stand met alleen maar dat merk. Soms zit er een klein foutje in de kleding, maar bijna niet te zien of makkelijk te herstellen. Echt te gek, snuffelen tussen bergen kleding en een hele zak voor soms maar 40 euro mee te kunnen nemen ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! Én voor de tip over King Louie. Ik heb eens een kijkje genomen op hn website en ze hebben inderdaad prachtige jurkjes te koop. Je maakt me heel nieuwsgierig naar de Noordermarkt. Ik ga daar zeker eens een kijkje nemen :)

   Antwoord
 12. Johanne

  Wauw, het jurkje staat je prachtig! En je jasje is ook geweldig. Wat ben je goed geslaagd zeg. Ik houd van jurkjes en rokjes, maar ben tot het besef te komen dat bijna alle rokken en jurken die ik heb, niet geschikt zijn voor werk. Dus die moet ik in het weekend of op vakantie dragen… Dit jurkje daarentegen is echt perfect voor op kantoor. Jaloers :D

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ja, ik was echt goed geslaagd en dit jurkje was een gouden vondst! Wat jammer dat jij niet echt jurkjes en rokes hebt die geschikt zijn voor werk. Ik heb zelf ook veel jurkjes die meer als zomerjurkje bedoeld zijn, maar die combineer ik dan vaak met een net colbertje. Zo zie je er vaak niets meer van dat het jurkje eigenlijk niet zo netjes is :)

   Antwoord
 13. Esmee

  Ik vind ze zo leuk! De blauwe sneakers uit je andere post trouwens ook. Ik ga binnenkort echt eens met een vriendinnetje naar de IJhallen toe, ben helemaal geïnspireerd door jouw post hahaha

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat ik je enthousiast heb gemaakt over de IJ-hallen :) Ik hoop dat jij er ook zo goed slaagt als ik!

   Antwoord
 14. Lisette

  Wauw dat staat je goed! Heel mooi!
  Ik ben zelf geen jurkjes drager. Toevallig morgen bij een bruiloft wel de hele dag een jurkje aan maar het liefst gewoon een lekkere broek en shirtje. Al vind ik jurkjes wel heel leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie!
   Wat leuk dat je morgen ook een jurkje aantrekt naar een bruiloft! Je maakt me heel nieuwsgierig, maar het staat je vast heel goed :)

   Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi compliment :) Dankjewel!

   Antwoord
 15. Jeanine

  Wat super leuk, het staat je erg goed. Rode lippenstift vind ik ook altijd een beetje “eng” om dezelfde reden, al staat het wel mooi.

  Leuk hoe je je kleding kan combineren.
  Groetjes, Jeanine.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! Ja, rode lipstick blijft lastig! Ik kreeg van twee mensen een tip voor een goede rode lipstick: de long lasting-variant van Hema en een rode lipstick van NYX. Die wil ik zelf eens gaan proberen. Hopelijk kom ik daarmee mijn dag wel zorgeloos door met rode lippen, haha ;)

   Antwoord
 16. Madelon

  Oh wat een toffe jurk, ook zo heerlijk vrolijk!

  Antwoord
 17. Nina Simplynspecial

  Wat een leuk en vrolijk jurkje :) Snap wel dat je hier blij mee bent. Rode lippenstift draag ik ook niet graag. Kan er bij mezelf niet aan wennen ofzo..

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Ja, rode lipstick is inderdaad best wel wennen. Het valt een stuk meer op dan andere kleurtjes, maar kan ook wel echt heel leuk staan.

   Antwoord
 18. Yvonne

  Leuk! En volgende keer met blote benen of huidkleurige panty hè? ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, klopt! De blote benen houden jullie nog tegoed ;) Het was bij het maken van deze foto’s iets te koud voor blote benen.

   Antwoord
 19. Claire

  Waaauw staat je prachtig Romy! Wat een goeie vondst ook bij de IJ-hallen. Daar moet ik maar eens kijken binnenkort ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) En de IJ-hallen zijn echt een aanrader! Mocht je ooit zin hebben om samen te gaan, laat maar weten :) Het is vlakbij A’dam Centraal!

   Antwoord
 20. Irene

  Wat een vrolijk jurkje! Staat je heel mooi ^^

  Antwoord
 21. Josephine

  Volgens mij heb ik het al gezegd in je blog over de markt, maar wat een geweldig jurkje! En je combineert het ook geweldig met dat witte jasje! #wilikook :D

  Antwoord
 22. Anouk

  Wauw, staat je goed zeg!

  Antwoord
 23. marleen

  Ik weet niet of HEMA dierproefvrij is (volgens mij wel) maar zowel de lipsticks als de lipbalms blijven echt superlang zitten.
  Zelfde geldt voor Rimmel lipsticks!

  Superleuke outfit! Staat je top!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor de tip! Hema is dierproefvrij en daar ga ik zeker eens naar kijken :) Ik gebruik nu vaak hun roze lipbalsem (met kleur) en ben daar ook heel tevreden over. Ben nu heel nieuwsgierig naar de lipstick van Hema.

   Antwoord
 24. Kimberly

  Wat een super leuk jurkje! Echt lekker vrolijk en zomers, ik word er meteen helemaal blij van :D Het jurkje staat je ook echt super goed

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel voor je reactie :)

   Antwoord
 25. Priscilla

  Ik vond ‘t jurkje al leuk in je shoplog maar nu ik een aanfoto zie vind ik hem nog leuker. Dat is echt een goede koop geweest. Hij staat je superleuk!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, dankjewel! Ik ben ook echt zó blij met dit jurkje :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs