Outfit | Gele jurk met witte stippen

Mijn collectie jurkjes is inmiddels redelijk gegroeid. De deuren van mijn kledingkast gaan nog maar net dicht. Toch vond ik dat één jurkje nog in mijn overvolle kast ontbrak: een gele jurk met witte stippen. Zoals je in mijn shoplog al kon zien, kwam ik bij de IJ-hallen precies dat jurkje tegen. Helemaal gelukkig en maar 10 euro armer nam ik het mee naar huis. Benieuwd hoe ik deze gele jurk met witte stippen combineerde? Kijk dan mee naar mijn outfit.

outfit gele jurk witte stippen

Gecombineerd als werkoutfit

Natuurlijk wilde ik het jurkje de volgende dag meteen aantrekken. Wat dat betreft ben ik soms net een klein kind dat al zijn verjaardagscadeaus meteen wil gebruiken. Ook ik kan nieuwe kleding onmogelijk nog even in mijn kast laten hangen. Maar goed, de volgende dag was gewoon een werkdag. En hoe zou ik zo’n vrolijke zomerjurk een beetje netjes combineren? Ik besloot er een wit jasje overheen te dragen, dat ik ook bij de IJ-hallen scoorde. Daardoor was mijn outfit niet al te casual, maar tegelijkertijd wel vrolijk en zomers. Ik kreeg bij binnenkomst op werk al een complimentje over mijn jurk, dus de dag begon meteen goed.

outfit gele jurk witte stippen

Jurk: onbekend (tweedehands) | Jasje: H&M (tweedehands) | Legging: Zeeman | Schoenen: Van Haren.

outfit gele jurk witte stippen

De outfit

Het jurkje is mooi getailleerd en de rok loopt een klein beetje uit. Hij is gemaakt van een heel dun stofje, maar er zit wel een onderrok onder. Altijd fijn om doorschijnen te voorkomen! Ook het jasje waarmee ik het combineerde, is getailleerd. Het is versierd met een paar mooie zwarte details en ritsjes. Juist daarom vind ik het zo’n mooi jasje. Normaal zou ik wit meteen laten hangen, want elk foundationvlekje is natuurlijk zichtbaar. Maar op een werkdag waarop ik geen hele actieve buitendingen doe of enorme stukken fiets (vraag me niet hoe, maar eerder kreeg ik op witte jassen weleens zwarte vlekken na het fietsen…), vond ik het niet heel moeilijk om het jasje vlekvrij te houden.

Een tikkeltje retro

Ik vind het zo  leuk dat ik in reacties op mijn outfitposts weleens te horen krijg dat ik echt een eigen kledingstijl heb ontwikkeld. Vriendinnen zeggen ook soms “Oh, dat is echt een Romy-jurkje!”. Ik draag graag jurken en rokjes en het liefst in vrolijke kleuren en met hakken eronder. Mijn stijl is bijna altijd vrouwelijk en soms ook een tikkeltje retro. Dat geldt in ieder geval voor dit gele jurkje. Misschien ben ik ook wel een fifties-meisje by heart. Laat mij rondkijken in een vintagewinkel of snuffelen in online boetiekjes met retrojurken en ik ben zo uren zoet.

outfit gele jurk witte stippen

outfit gele jurk witte stippen

Mét felrode lipstick

Ik vond dat ik bij deze jurk echt eens rode lipstick moest dragen. Dus dat deed ik! Ik vind het zelf eigenlijk wel leuk staan, maar moet nog erg aan mijn knalrode lippen wennen. Met deze kleur lipstick ben ik vaak bang dat het op zo’n manier vervaagt dat ik na een tijdje een clownsmond met alleen rode randjes overhoud. En na elke kop thee checken of het allemaal nog goed zit, zie ik ook niet altijd zitten. Dus heb je de perfecte tip voor een dierproefvrije knalrode lipstick hebben die écht lang blijft zitten? Laat het me weten! Dan sprint ik naar de winkel.

Draag jij graag jurkjes?

Volg:
Deel:

58 Reacties

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:21

   Dankjewel voor je compliment! Het bloemperkje op de foto’s was gewoon bij ons in de straat, maar ik vond het zelf ook wel leuk passen bij mijn outfit :)

 1. Sylvia
  16 juli 2017 / 08:46

  Wauw echt een hele euke combi. Dit zou ik echt zelf ook nog dragen. Minus jasje want heb veel te brede schouders haha!?
  Sylvia blogde over…Spam je blog!

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:21

   Dankjewel :) En wie weet staat een jasje je leuker dan je zelf denkt :)

 2. 16 juli 2017 / 09:27

  Heel leuk Romy! Jouw outfit laat je stralen, heerlijk vrolijk.

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:22

   Wat een mooi compliment :) Dankjewel!

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:22

   Ja, zeker weten! Ik ben er zo blij mee :)

 3. 16 juli 2017 / 09:30

  Zoals ik al eerder zei: dit jurkje is inderdaad helemaal Romy! Hihi. Grappig dat jouw vriendinnen ook bepaalde kledingstukken helemaal iets voor jou vinden. Dan heb je inderdaad écht je eigen kledingstijl, hihi. Is tof! Ik vind ‘m echt perfect staan! Alsof hij voor je gemaakt is. :)
  Sandra blogde over…Photo Diary #112 | Rob Peetoom, kersen verslaving & alleen thuis

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:22

   Zo lief! Dankjewel :) Ik ben ook echt heel blij met het jurkje en hoop hem nog héél lang en vaak aan te trekken.

 4. 16 juli 2017 / 09:52

  Wat heb je de jurk leuk gecombineerd! De kleur is echt tof ook.

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:23

   Dankjewel :) Ja, ik vond het ook zo’n leuk en zomers kleurtje.

 5. 16 juli 2017 / 10:04

  Oh wat staat het je leuk! Het jasje en de jurk zijn echt heel leuk gecombineerd :) Ik draag dat jasje ook vaker bij een rokje of jurk om net dat beetje ‘chique’ te geven! Ik ben blij dat ze je passen en dat je er zo blij mee bent :) Wat die lippenstift betreft, ik heb rode lippenstift die maar 3 euro kostte bij de Hema: de longer lasting lipstick, kleur nummer 5, en die blijft echt de hele dag op je lippen zitten! Daar verbaasde ik me echt over. Ik weet eigenlijk niet of dingen van de Hema dierproefvrij zijn, maar misschien dat je altijd eens kan kijken :)

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:25

   Superlief! Dankjewel voor je reactie :) Wat leuk dat jij het jasje ook graag combineert met rokjes of jurkjes! Ik weet zeker dat dat je super staat.
   En bedankt voor de tip van de lipstick. Alles van Hema is dierproefvrij, dus ik ga zeker eens een kijkje nemen. Voor dat geld kan ik de lipstick bijna niet laten liggen :)

 6. Tanja
  16 juli 2017 / 10:33

  Erg leuk dat jurkje staat je erg goed! Ik denk dat jij het merk King Louie ook te gek vindt. Het is een kleurig merk met veel jurkjes. Dat jurkje wat jij draagt zou een King Louie kunnen zijn. Het is geen goedkoop merk, maar op de Noordermakt staat er zaterdagmorgen een stand met alleen maar dat merk. Soms zit er een klein foutje in de kleding, maar bijna niet te zien of makkelijk te herstellen. Echt te gek, snuffelen tussen bergen kleding en een hele zak voor soms maar 40 euro mee te kunnen nemen ;)

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:27

   Dankjewel voor je compliment! Én voor de tip over King Louie. Ik heb eens een kijkje genomen op hn website en ze hebben inderdaad prachtige jurkjes te koop. Je maakt me heel nieuwsgierig naar de Noordermarkt. Ik ga daar zeker eens een kijkje nemen :)

 7. 16 juli 2017 / 10:58

  Wauw, het jurkje staat je prachtig! En je jasje is ook geweldig. Wat ben je goed geslaagd zeg. Ik houd van jurkjes en rokjes, maar ben tot het besef te komen dat bijna alle rokken en jurken die ik heb, niet geschikt zijn voor werk. Dus die moet ik in het weekend of op vakantie dragen… Dit jurkje daarentegen is echt perfect voor op kantoor. Jaloers :D
  Johanne blogde over…Vijf tips om als inflexibel persoon om te gaan met verandering

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:29

   Dankjewel! :) Ja, ik was echt goed geslaagd en dit jurkje was een gouden vondst! Wat jammer dat jij niet echt jurkjes en rokes hebt die geschikt zijn voor werk. Ik heb zelf ook veel jurkjes die meer als zomerjurkje bedoeld zijn, maar die combineer ik dan vaak met een net colbertje. Zo zie je er vaak niets meer van dat het jurkje eigenlijk niet zo netjes is :)

 8. Esmee
  16 juli 2017 / 10:45

  Ik vind ze zo leuk! De blauwe sneakers uit je andere post trouwens ook. Ik ga binnenkort echt eens met een vriendinnetje naar de IJhallen toe, ben helemaal geïnspireerd door jouw post hahaha

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:27

   Wat leuk om te horen dat ik je enthousiast heb gemaakt over de IJ-hallen :) Ik hoop dat jij er ook zo goed slaagt als ik!

 9. Lisette
  16 juli 2017 / 12:04

  Wauw dat staat je goed! Heel mooi!
  Ik ben zelf geen jurkjes drager. Toevallig morgen bij een bruiloft wel de hele dag een jurkje aan maar het liefst gewoon een lekkere broek en shirtje. Al vind ik jurkjes wel heel leuk!

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:31

   Dankjewel voor je lieve reactie!
   Wat leuk dat je morgen ook een jurkje aantrekt naar een bruiloft! Je maakt me heel nieuwsgierig, maar het staat je vast heel goed :)

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:31

   Wat een mooi compliment :) Dankjewel!

 10. 16 juli 2017 / 12:45

  Wat super leuk, het staat je erg goed. Rode lippenstift vind ik ook altijd een beetje “eng” om dezelfde reden, al staat het wel mooi.

  Leuk hoe je je kleding kan combineren.
  Groetjes, Jeanine.
  Jeanine blogde over…Codename Energy – Assen

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:33

   Dankjewel voor je compliment! Ja, rode lipstick blijft lastig! Ik kreeg van twee mensen een tip voor een goede rode lipstick: de long lasting-variant van Hema en een rode lipstick van NYX. Die wil ik zelf eens gaan proberen. Hopelijk kom ik daarmee mijn dag wel zorgeloos door met rode lippen, haha ;)

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:33

   Dankjewel :) Ja, rode lipstick is inderdaad best wel wennen. Het valt een stuk meer op dan andere kleurtjes, maar kan ook wel echt heel leuk staan.

 11. Yvonne
  16 juli 2017 / 15:18

  Leuk! En volgende keer met blote benen of huidkleurige panty hè? ;-)

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:34

   Haha, klopt! De blote benen houden jullie nog tegoed ;) Het was bij het maken van deze foto’s iets te koud voor blote benen.

  • Romy
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:35

   Dankjewel :) En de IJ-hallen zijn echt een aanrader! Mocht je ooit zin hebben om samen te gaan, laat maar weten :) Het is vlakbij A’dam Centraal!

  • Romy
   Auteur
   17 juli 2017 / 21:45

   Dankjewel voor de tip! Hema is dierproefvrij en daar ga ik zeker eens naar kijken :) Ik gebruik nu vaak hun roze lipbalsem (met kleur) en ben daar ook heel tevreden over. Ben nu heel nieuwsgierig naar de lipstick van Hema.

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:07

   Wat lief! Dankjewel voor je reactie :)

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2017 / 06:45

   Wat lief, dankjewel! Ik ben ook echt zó blij met dit jurkje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge