Outfit tussen de tulpen: gestreepte jurk van biokatoen

27 apr 2017 | Outfits | 50 reacties

Vandaag ben ik, net als ieder jaar op Koningsdag, al vroeg uit de veren. Er gaat voor mij niets boven de vrijmarkten afstruinen op zoek naar leuke aankopen. Ook heb ik wat leuke dingen gepland met vriendinnen. Een dag met een gouden randje (en een kroontje!) dus! Om deze Koningsdag ook op mijn blog een beetje te ‘vieren’, heb ik een kort artikel voor je klaarstaan met een paar oer-Hollandse foto’s in mijn nieuwe zomerjurk. Naar de Keukenhof droeg ik namelijk een nieuw jurkje van C&A uit hun collectie met biologisch katoen. Ik ben er dolblij mee en poseerde tussen de tulpen om je het jurkje te laten zien.

outfit gestreepte jurk c&a tulpen

Jurk: C&A bio cotton | Legging: Zeeman | Enkellaarzen: Van Haren.

De outfitshoot

Tja, een echte outfitshoot kun je dit niet noemen. In mijn artikel over ons bezoekje aan de Keukenhof vertelde ik al dat een echte fotoshoot in de Keukenhof nog knap lastig zou zijn met zoveel toeristen. Wel konden we snel een paar foto’s maken voor een tulpenveld in de expositiehal. Geen mega-artikel dus dit keer, maar alleen een paar foto’s die in mijn ogen wel toepasselijk zijn voor Koningsdag. Mijn outfit is voor mijn doen vrij simpel en basic, maar voor een dagje weg vind ik dat wel zo fijn. Ik droeg trouwens de rest van de dag een spijkerjasje over het jurkje, omdat het nogal frisjes was. Omdat ik in de foto’s graag het hele jurkje wilde laten zien, besloot ik mijn jasje voor de foto’s uit te trekken. Zo kun je meteen mijn (jawel!) blote rug zien.

De C&A bio cotton gestreepte jurk

Zoals ik in de inleiding al verklapte, is dit jurkje afkomstige uit de bio cotton-collectie van C&A. Ik was blij verrast toen ik er een tijdje geleden dankzij Lisettes blog leerde dat C&A ook een lijn van biologisch katoen heeft. Dirk jurkje is dus iets beter voor het milieu, maar dat voor een heel vriendelijk C&A-prijsje. Ik betaalde er namelijk maar €12,95 voor. Het was overigens weer een typisch geval liefde op het eerste gezicht met dit jurkje, hoewel het jurkje ook een beetje buiten mijn comfortzone is. Een strak bovenlijfje, strakke mouwtjes, een open rug…Het zijn allemaal redenen waarom ik een jurkje al snel zou laten hangen. Toch vind ik het leuk om mezelf soms ‘uit te dagen’ en iets nieuws te proberen. En ik kan je vertellen dat dat nog best goed bevalt ook!

Wat zijn jouw plannen voor deze Koningsdag?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

50 Reacties

 1. marije

  Super leuk jurkje! Ik hou van streepjes. Geeft mij een frans gevoel.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik vind streepjes ook zo leuk en probeer langzaamaan iets vaker leuke kleding met streepjes te kopen. Dat staat ook overal bij!

   Antwoord
 2. Neverdullmoments

  Staat erg mooi met die lage rug! Stop dit maar in je comfortzone hoor!;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat vind ik een goed plan! Ik ga mezelf zeker proberen aan te wennen om iets vaker dit soort dingen te dragen, want het is zonde als in mijn kledingkast alles hetzelfde is. Dankjewel voor je lieve reactie :)

   Antwoord
 3. Nicole

  Wat een leuk jurkje! Na m’n zwangerschap toch maar eens bij de C&A gaan kijken!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, ze hebben echt leuke kleding bij C&A de laatste tijd. Ik ga er de laatste maanden altijd graag even naar binnen.

   Antwoord
 4. Susan

  Mooie outfit! Staat je goed.

  Antwoord
 5. Darina

  Wat een leuk jurkje, staat je heel mooi!

  Antwoord
  • Romy

   Dankje! Ja, ik vind de kleding van C&A de laatste tijd ook steeds leuker worden :)

   Antwoord
 6. wendy

  Wat een mooi urkje en dat bij C&A, het staat je ook goed en je straalt erin.
  Tip misschien wil je het eens proberen met een legging ineen kleurtje lijkt mij ook leuk maar wel gewaagder. Fijne koningsdag.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat leuk om te horen! En ook bedankt voor de tip van de legging. Ik merk inderdaad dat ik vaak dezelfde kleuren leggings draag, maar een vrolijk kleurtje zou waarschijnlijk ook wel leuk staan bij zo’n basic jurkje. Ik ga er eens naar op zoek :)

   Antwoord
 7. Claire

  Wauw wat staat hij je mooi! Vooral de open rug vind ik erg tof (en ook een beetje sexy ;) ). Het materiaal lijkt me ook heerlijk aanvoelen. Fijne Koningsdag!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve reactie, ook over de open rug :) Het was even wennen, maar ik ben blij dat ik nu een keer iets anders in mijn kledingkast heb hangen dan anders ;) Fijne Koningsdag!

   Antwoord
 8. Maaike

  Staat je echt goed!!

  Antwoord
 9. Sija

  Wat een leuk jurkje! Ik wist niet dat C&A een bio-katoen lijn had! Prachtige foto’s ook, de Keukenhof is de perfecte locatie voor fotoshoots :D Liefs, Sija

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het was voor mij ook echt een eye-opener dat er bij C&A biokatoen te koop is. Er zitten hele leuke items tussen!

   Antwoord
 10. Josephine

  Dat jurkje staat je leuk! Knap dat je zo je comfort zone verbreedt.

  Ik wist niet dat kleding van biokatoen ook gewoon betaalbaar kon zijn!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik was ook blij verrast door de prijs van de lijn met biokatoen bij C&A. Ze hebben daar zelfs shirtjes van biokatoen te koop voor maar 5 euro.

   Antwoord
 11. Marjolijn

  Je ziet er geweldig uit!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel!

   Antwoord
 12. Klaske

  Wauw Romy, hij staat je prachtig! Superleuk om te zien, want ik werk bij de C&A haha. :) Fijn hè, biokatoen voor zo’n prijsje. :)

  Antwoord
  • Romy

   Oh echt? Dat wist ik niet. Superleuk dat je bij C&A werkt! Ik heb die winkel sinds een jaar weer helemaal herontdekt en kom er zo vaak leuke dingen tegen :)

   Antwoord
 13. Loes

  Leuke outfit! Vind vooral de laatste foto heel mooi!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

   Antwoord
 14. Sandra

  Ik vind je jurkje jou ZO leuk staan! Echt waar hoor! Ben blij dat je hem, ondanks dat je hem liever zou laten hangen, wél gekocht hebt. Hihi. :)

  Antwoord
  • Romy

   Zo lief, je reactie! Dat motiveert me echt om toch eens vaker dit soort dingen te kopen :) Dankjewel!

   Antwoord
 15. Lisette

  Het jurkje staat je erg goed!

  Antwoord
 16. Jessica J.

  Een open rug vind ik zo ontzettend mooi! Staat je goed, Romy!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, dankjewel!

   Antwoord
 17. Mike

  Wat een gaaf jurkje, het staat je heel goed. De foto’s van de keukenhof zijn erg mooi geworden.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je leuke reactie :)

   Antwoord
 18. Michelle

  Leuk! Binnenkort toch maar weer eens kijken bij C&A, vond het de laatste tijd niet heel veel soeps namelijk ;)

  Antwoord
  • Romy

   Ik vind hun nieuwe collectie echt heel leuk. Ook in de webshop hebben ze regelmatig leuke kleding staan, vind ik :)

   Antwoord
 19. Johanne

  Superleuk jurkje, staat prachtig in combinatie met je haar :). En topjes/jurken met open rug zijn altijd liefde <3.

  Ik vond Koningsdag trouwens al te koud met jas aan en sjaal om…. nu weer lekker binnen!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, dankjewel! Ja, het was wel echt ijskoud vandaag! Ik moest ook even flink opwarmen na een dagje struinen over de vrijmarkt. Ben blij dat ik de rest van de avond lekker binnen zit ;)

   Antwoord
 20. Janneke

  Wat een mooi jurkje, staat je goed! Ondanks dat het geen hele fotoshoot is geworden, zijn het hele leuke foto’s! x

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 21. Benthe

  Leuk om eens iets te kopen dat net buiten je comfort zone ligt, het staat je in ieder geval heel mooi!

  Antwoord
 22. Saskia

  Wat een super leuk jurkje! Ik hou wel van streepjes. Mooie foto’s zijn het geworden :-)

  Antwoord
 23. Sarah

  Ooh, zo leuk dat je deze foto’s hebt gemaakt in het Keukenhof. Kan me voorstellen dat dat niet makkelijk was met al dat volk. En je staat super goed met dat jurkje. Fijn dat je jezelf hebt uitgedaagd op die manier!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! Het was inderdaad een uitdaging om foto’s te maken tussen alle mensen, maar ik ben heel blij met de foto’s zoals ze uiteindelijk zijn geworden :)

   Antwoord
 24. Aniek

  Leuk hoor! Staat je erg goed! :D Ik had niet verwacht dat dit jurkje van de C&A kwam! Gaaf!! Wie weet loop ik hier, na het lezen van je post, ook even naar binnen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Ja, ze hebben bij C&A echt leuke dingen de laatste tijd, vind ik. Ik kom er regelmatig leuke jurken, rokjes en vesten tegen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs