groen9

Outfit | Groene blouse & nieuwe sieraden

 • 17 oktober 2019
 • 30 Reacties
Categorieën: Outfits

Groen is geen kleur die ik in grote hoeveelheden in mijn kledingkast heb liggen. Dat vond ik reden genoeg om juist eens met iets groens thuis te komen. En zo geschiedde toen ik laatst bij Steps een wel heel fleurige en knalgroene blouse tegenkwam. Mee naar huis ging dat ding! En aangezien ik nieuwe items nooit lang in de kast kan laten liggen, ging ik al een dag later met deze blouse de straat op. Ik droeg er meteen ook mijn nieuwe sieraden bij, om mezelf helemaal in een nieuw jasje te steken. Kijk je mee naar mijn outfit?

Een verlaat verjaardagscadeau

We hebben allemaal wel kleuren die we nóóit dragen. Er zijn een paar kleuren die ik oprecht nooit in mijn kast zal hangen. Zalmroze kleding maakt mij bijvoorbeeld wel heel erg een bleekscheet. Maar voor felle kleuren – comfortzone of niet – is vaak wel een plekje in mijn kledingkast vrij. Zo ook voor felgroen. Bij Steps tikte ik deze leuke blouse met strik op de kop. Mede dankzij een cadeaukaart die ik nog had liggen, hoefde ik er niet veel voor af te rekenen. Een leuk verlaat verjaardagscadeau voor mezelf! Ook al ben ik inmiddels alweer bijna 26,5.

De outfit

De outfit is weer een mix van nieuw en tweedehands. Ik combineerde de groene blouse met een zwarte rok die ik tweedehands heb gescoord en tot nu toe elke week wel een keer heb gedragen. Verder draag ik mijn hakken van S.Oliver, ook bij de kringloopwinkel op de kop getikt. Bij elkaar is het nogal een chique outfit, waar ik me supervrouwelijk in voel. Op z’n tijd vind ik zo’n outfit heerlijk. En heb ik zin in wat lossers? Dan doet de blouse het vast ook goed op een spijkerbroek of met een andere rok en sneakers.

De strik en stofzuigtaferelen

Het leukst aan de blouse vind ik de strik. Eerst moest ik even wennen aan het feit dat er iets om mijn nek bungelt. Zo heb ik het uiteinde van de stofzuiger wel vijf keer bijna opgezogen tijdens mijn stofzuigronde. Vraag me niet hoe. Inmiddels kies ik mijn stofzuigoutfits meer strategisch uit.

Verder heeft de blouse een heel fijn satijnachtig stofje en poffen de mouwtjes een klein beetje. Helemaal leuk, ook voor de herfst! Ik zie al voor me dat ik hem binnenkort in combinatie met een spijkerjasje ook prima op zonnige herfstdagen kan aantrekken.

Nieuwe sieraden van Selected Jewels

Oké, over naar de sieraden. Die zie je op bovenstaande foto’s niet zo goed, maar zijn het zeker een paar foto’s en woorden waard. Ik mocht bij Selected Jewels een aantal prachtige sieraden uitzoeken. Deze webshop staat bekend om de vele zilveren damessieraden – overigens stuk voor stuk pareltjes. Zo zag ik tijdens het maken van mijn lastige keuze uit alle moois prachtige zilveren kettingen en mooie oorhangers. Toch koos ik uiteindelijk voor een paar (rosé)gouden sieraden die net iets harder mijn naam riepen. Ik trakteerde mezelf onder andere op een ketting, een armband en een hangertje.

ketting met hartje
ketting met hartje

Roségouden ketting met hartje

Het eerste sieraad dat ik uitkoos, is deze mooie roségouden ketting met hartje. Heel subtiel, daar houd ik wel van in combinatie met opvallende kleding. Ik vond dit soort kettinkjes altijd al mooi bij anderen, maar mijn eigen sieradencollectie is zo minimaal dat de gouden kettinkjes schitterden in afwezigheid. Toen ik deze ketting met hartje zag, wist ik dat dit de gouden ketting was die ik nog miste.

armband selected jewels

Armband met hartje

Daarnaast zocht ik een prachtige armband uit, die je op de foto hierboven ziet. De hartbedel zocht ik er los bij uit. Ook dit is een subtiele armband die voor mij precies opvallend genoeg is. Ik ben niet zo van de grote armbanden, omdat ik me dan de hele tijd stoor aan het tikken tegen mijn toetsenbord (#firstworldproblems!). Met deze subtiele armband heb ik daar gelukkig totaal geen last van.

Het idee achter de hartjes

Dat aan beide sieraden een hartje bungelt, is niet toevallig. Bij sieraden vind ik het mooi als er een bepaalde boodschap achter zit, al is het maar voor mezelf. De afgelopen tijd is er heel wat veranderd in mijn leven, allemaal doordat ik leerde om serieus te nemen wat mijn hart me ingaf. Je voelt hem al aankomen: een hartje was daar hét symbool voor. Ik vind het mooi dat de ketting en armband me altijd aan die boodschap en aan deze speciale stappen zal herinneren. Dat maakt welk sieraad dan ook nóg mooier.

steps groene blouse

Mijn huis groener, mijn kast groener?!

Zowel van de fleurige groene blouse als van mijn nieuwe blingbling ga ik vast nog lang plezier hebben. Een artikel over mijn bescheiden sieradencollectie (dank je voor de tip, Janne!) staat binnenkort op de planning. En meer groen kopen voor mijn kast, is misschien ook geen verkeerde bezigheid om op de planning te zetten. Mijn huis wat groener, mijn kledingkast wat groener – zoals Naomi laatst heel scherp opmerkte. Vind ik geen slecht idee!

Draag jij weleens groene kleding?

De sieraden heb ik ontvangen van Selected Jewels. Dank jullie wel!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 17 oktober 2019 op 6:36 am - Beantwoord

  Ik vind ‘m prachtig, die blouse! En de sieraden ook. De betekenis erachter maakt ze nog mooier. Staat je super allemaal. Ik kan me trouwens wel iets voorstellen bij de combinatie van die strik en de stofzuiger. Zou mij geloof ik ook overkomen, dus blij dat ik niet de enige ben;).

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:39 am - Beantwoord

   Haha, ik ben ook blij dat ik niet de enige ben die wat onhandig is met strikken en stofzuigers 😉
   Dank je voor je lieve compliment over mijn outfit!

 2. Patricia | Twijfelmoeder 17 oktober 2019 op 6:53 am - Beantwoord

  Wat staat die blouse je goed zeg! Hier ook niet zoveel groen in mijn kast, maar wel één jurkje waar je me in de zomer bijna in kunt uittekenen, haha.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:40 am - Beantwoord

   Dank je wel! Een groene jurk klinkt ook prachtig trouwens, en wat heerlijk dat je die de hele zomer wel kunt dragen 🙂

 3. Tineke 17 oktober 2019 op 7:03 am - Beantwoord

  Mooi printje van die blouse, staat je heel leuk deze outfit!
  Liefs

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:41 am - Beantwoord

   Dank je! Ik vond het ook echt een leuk en vrolijk printje.

 4. Darina 17 oktober 2019 op 7:29 am - Beantwoord

  Een prachtige blouse, staat je heel mooi!

 5. Anouk 17 oktober 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Ik draag wel eens donkergroen, of eigenlijk ik heb een donkergroen t-shirt in mijn kast liggen. Dat shirt draag ik eigenlijk alleen in de zomer omdat ik hem niet leuk vind staan met de vesten die ik heb. Zo’n felle groene kleur is niets voor mij.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:42 am - Beantwoord

   Donkergroen vind ik zelf ook de mooiste groene tint. Leuk dat je een shirt in die kleur hebt liggen! Je zou het eens kunnen combineren met warme donkere tinten. Ik denk dat dat best mooi zal staan met groen.

 6. Meaghan 17 oktober 2019 op 9:37 am - Beantwoord

  Wauw, dat staat je zo goed! Wat zie je er chique uit! De sieraden maken het ook helemaal af. Ik snap wel dat je je echt vrouw voelt in die outfit, dat straal je ook helemaal uit! Hahaha en ik herken dat stofzuigprobleem. Onze stofzuiger zuigt soms ook mijn kleding op als er iets los hangt…. Heel onhandig!
  Zelf draag ik eigenlijk nooit groen. Ik heb wel eens wat dingen gepast die groen waren, maar het is toch niet helemaal mijn kleur.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:47 am - Beantwoord

   Dank je voor je onwijs lieve reactie! <3 En ik ben blij dat ik niet de enige ben met de stofzuigerstruggles bij sommige kleding, haha.

 7. Janne 17 oktober 2019 op 10:23 am - Beantwoord

  Groen is een van mijn lievelingskleuren voor kleding, en het staat jou prachtig! Ik vind de minimalistische sieraden die je hebt uitgezocht ook erg mooi.
  Leuk dat je me noemt vanwege de tip voor een blog die ik gaf, graag gedaan!

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:48 am - Beantwoord

   Dank je! Wat leuk dat jij ook graag groen draagt. Ik vind het een prachtige, stijlvolle én vrolijke kleur.

 8. Els 17 oktober 2019 op 10:40 am - Beantwoord

  Deze kleur groen vind ik best gewaagd :-). Maar je kunt het makkelijk hebben hoor! het staat je prachtig! Zeker ook met de bijpassende rok!

  • Dorine 17 oktober 2019 op 6:11 pm - Beantwoord

   Ik heb nog een tip voor je, half december stopt Steps in Deventer. Het is nu een Outlet die dus in december weggaat. Een tip om een keer Deventer te bezoeken.. ik ben er heel.goed geslaagd met fleurige kleding ?

   • Romy 19 oktober 2019 op 10:54 am - Beantwoord

    Wat een goede tip inderdaad! Helaas is Deventer niet echt naast de deur. Maar mocht ik toevallig naar het oosten van het land afrijden, dan ga ik dat zeker onthouden. Altijd leuk om iets moois van Steps voor een wat vriendelijkere prijs op de kop te kunnen tikken 🙂

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:49 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vind zelf de combinatie van een vrolijke, felle kleur met een neutrale tint heel mooi.

 9. Giovanna Jansen 17 oktober 2019 op 10:43 am - Beantwoord

  Mooie blouse! Staat je goed! Ik draag ook graag subtiele sierraden, zoals een kettinkje met een klein hangertje of een dun armbandje.

 10. Claire 17 oktober 2019 op 1:15 pm - Beantwoord

  Waaauw staat je goed Romy! Ik vind groen echt heel mooi bij je staan. De ketting met het hartje is echt zo schattig! 🙂

 11. Iris 17 oktober 2019 op 1:28 pm - Beantwoord

  Wat een mooie outfit! Heel tof zo bij elkaar. Helemaal met die blouse en die mooie sieraden. Ik had zelf alleen voor andere schoenen gekozen. Maar dat komt doordat ik niet van blauw hou.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:52 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik werd zelf ook erg blij van deze kleuren bij elkaar.

 12. Justine 17 oktober 2019 op 2:23 pm - Beantwoord

  Ah wat leuk. Ik vind het altijd zo leuk om te zien dat je ook gelijk zo vrolijk kan worden van jouw aankopen en vondsten. Heel aanstekelijk!

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:53 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! 🙂 Ik voel me zelf soms net een klein kind als ik weer eens heel blij word van een nieuwe kledingaankoop 😉

 13. Nikita 17 oktober 2019 op 9:25 pm - Beantwoord

  Die blouse staat jou zo goed! Groen is inderdaad een kleur waar je nog niet zo vaak in pronkte op je blog, maar het is wel een kleur die je echt staat! Dus ik zeg dat ’t een match is . De print is ook echt helemaal iets voor jou. Die sieraden vind ik echt heel schattig en de boodschap ook! Ik weet hoe waardevol sieraden met een boodschap zijn, want ik heb er zelf ook eentje.

  Trouwens, nu je erover begint. Groen is ook een kleur die amper in mijn kast ligt. Ik heb welgeteld een trui en een shirt in de kast liggen dat groen is. Ik heb geen idee hoe dat komt. Ik heb de laatste tijd wel echt iets met okergeel merk ik. Een tijd terug heb ik zelf ook een armbandje besteld via een andere site waar je een armband kon laten graveren in je eigen handschrift. Ik koos voor het zinnetje – I won’t be lost forever- en dat is een zinnetje uit een van mijn favoriete liedjes van Jess Glynne. Het herinnert me eraan dat ik al zoveel doorstaan heb. Maar vooral, dat de toestand waar ik nu in zit niet voor altijd is. En dat er een dag komt dat het beter gaat. Als ik eens een moeilijke dag heb dan is dat net de boodschap die ik nodig heb. Het was ook een sieraad dat ik kocht om mezelf te ‘feliciteren’. Toen ik dit kocht was ik namelijk al een maand zonder psycholoog bezig en ik deed het prima. Nog steeds trouwens. Ik wilde mezelf met een ‘emotioneler’ cadeau belonen. Mijn armbandje is ook rosegoud trouwens, ik vind dat echt een hele mooie kleur.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:59 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve complimenten over mijn outfit!
   Wat prachtig trouwens dat je een armband hebt laten graveren met die mooie boodschap. Een heel waardevolle boodschap aan jezelf en ook een prachtig cadeau om jezelf blijvend te herinneren aan de kracht die je in je hebt <3

 14. Lisa 18 oktober 2019 op 6:39 am - Beantwoord

  Toffe combi en prachtige blouse! Staat je echt goed. Ik heb een lime groen t shirt en een petrol vest.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:55 am - Beantwoord

   Dank je! 🙂 Jouw groene aanwinsten klinken ook prachtig trouwens. Petrolblauw vind ik ook altijd een mooie kleur.

 15. Josephine 18 oktober 2019 op 11:58 am - Beantwoord

  Ik hou van groen! Ik heb redelijk wat groen in de kast liggen (zoals ik volgens mij al eens heb laten vallen… 😉 ). Jouw blouse vind ik dan ook geweldig!
  Ik moest hard lachen om je stofzuigerperikelen, haha!

  • Romy 19 oktober 2019 op 11:04 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik kan me inderdaad nog herinneren dat jij gek bent op groen. Het blijft dan ook een prachtige kleur (in al zijn tinten).

Recente blogs

Outfit: gehuld in Desigual bij de Basilica San Luca

10 augustus 2018|Outfits|

Als souvenir voor mezelf nam ik van onze reis naar Italië een Desigual-jurk mee naar huis. Als groot liefhebber van vrolijke printjes, is Desigual zeg maar echt mijn ding. Voor één keer besloot ik het flinke prijskaartje van dit merk te negeren en mezelf de jurk cadeau te doen. Kon ik het mooi de volgende dag nog aantrekken en een paar outfitfoto's maken bij een van de meest magische plekken die we hebben gezien op vakantie: de Basilica San Luca. Deze kerk bovenop een heuvel in Bologna leek me het perfecte decor om je mijn nieuwe, stijlvolle aanwinst te laten zien.

6x tips om je concentratie te verbeteren

19 oktober 2016|Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Als klein kind had ik altijd een concentratie om jaloers op te zijn. Ik had er totaal geen moeite mee om huiswerk te maken met de tv én de radio aan. In de auto las ik met gemak een schoolboek uit en zelfs in de wachtkamer bij de dokter kon ik me tussen de spelende kinderen nog een paar minuten op mijn huiswerk concentreren. Maar dat was toen... Met de komst van de mobiele telefoons en het internet is er toch een kink in mijn concentratiekabel gekomen. Nog steeds kan ik prima doen wat ik moet doen, maar ik merk dat ik regelmatig afgeleid ben. Jij ook? Dan heb je misschien iets aan deze tips voor een betere concentratie.

29 leuke dingen om te doen met je oma

8 december 2017|Lifestyle|

"Oma's aan de top! Het feesten kan niet op", zong K3 ooit. Ze hadden gelijk. De band met een oma kan heel bijzonder zijn. Oma’s zijn er voor een arm om je heen, voor een lachbui en voor inspirerende verhalen. Ik realiseer me maar al te goed hoe blij ik mag zijn dat ik nog steeds twee lieve oma’s heb. Juist daarom zou ik vaker een op een willen afspreken met mijn oma's. Omdat nú het moment is om mooie herinneringen met hen te maken. Maar wat zijn nu leuke dingen om te doen met je oma? Ik geef je graag inspiratie met deze 25 leuke dingen om te doen met je oma. En er zit, als het goed is, voor elke oma iets wils tussen.