Outfit | Een handgemaakte jurk in een koninklijke omgeving

 • 23 augustus 2018
 • 29 Reacties
Categorieën: Outfits

Het allerliefst zou ik elke dag rondlopen in vrolijke jurkjes met wijde rokken en retro printjes. Je begrijpt vast dat ik mezelf op vrije dagen maar al te graag in mijn meest feestelijke jurkjes hijs. Feest of niet! Nóg leuker is het als zo’n mooie, feestelijke jurk ook nog eens handgemaakt is! Debbie van de webshop Miss Abeille Rouge maakte voor mij een zwart-wit gestippelde jurk met rozen op maat. Een prachtige jurk die ik je graag laat zien in een omgeving met koninklijke allure. Prinses Beatrix kijkt namelijk gezellig over mijn schouder mee op de foto’s.

retro jurk handgemaakt miss abeille rouge

De perfecte match!

In mijn datingbestaan heb ik dan misschien nog geen perfecte match gevonden, maar qua kleding heb ik dat zeker wél. Debbie van Miss Abeille Rouge maakt de mooiste kleurrijke jurken, rokken en accessoires in vintage stijl. De prijzen vallen ook echt mee: veel jurken kosten max. €60. En omdat je haar je maten kunt doorgeven, zit alles als gegoten. Al eerder maakte Debbie voor mij een geweldige bloemetjesrok. Ik was dan ook direct enthousiast toen ik dit keer een jurk door haar mocht laten maken. Uit een heleboel stoffen koos ik een mooi zwart-wit motief met stippen en rozen. Je leest het goed: geen roze, geel of blauw voor de verandering. Ik vond deze zwarte stof stijlvol en ideaal voor chiquere gelegenheden. En bij het uitpakken van de jurk had ik absoluut geen spijt van deze keuze!

Een verrassingspakketje op maat

Miss Abeille Rouge is begonnen als Debbies hobby, maar is inmiddels uitgegroeid tot haar webwinkel waar ze heel wat tijd in steekt. Wat een feestje dat ze tóch een moment heeft gevonden om voor mij deze jurk te maken. Ik zat nog net niet stuiterend op een bankje in Amsterdam toen ik overdag een mailtje kreeg dat de jurk die middag zou worden bezorgd. Het is dat ik op dat moment een fijne dag beleefde in onze hoofdstad, maar anders was ik direct naar huis gesneld om mijn pakketje uit te pakken. Gelukkig kon ik ’s avonds alsnog enthousiast de jurk van de verpakking ontdoen. Er kwam inderdaad direct een pareltje van een jurk tevoorschijn! Kijk maar…

retro jurk handgemaakt miss abeille rouge retro jurk handgemaakt miss abeille rouge

Handgemaakt en perfect passend

De jurk zit geweldig en past inderdaad perfect. Het fijne is dat je bij het doorgeven van je maten ook de lengte van de jurk kunt doorgeven. Ik vind het zelf prettig als jurken tot net boven mijn knieën vallen, dus heb ik daar op gelet bij het opmeten van mijn maten. Wat een bof om zo’n met liefde gemaakt en perfect passend jurkje van mijn zelf uitgekozen stof in de kast te hebben hangen! Ik weet zeker dat het jurkje nog tijdens heel wat zonnige vakanties mee gaat in mijn koffer en dat ik het in de winter met veel plezier zal combineren met een jasje en een panty.

Dankjewel voor de prachtige jurk, Debbie! Wil je Debbies mooie creaties ook bewonderen of zelf iets op maat laten maken? Neem dan een kijkje in haar webshop of volg haar op Facebook.

Met de code Romy15 krijg je trouwens 15% korting als je een bestelling plaatst.

retro jurk handgemaakt miss abeille rouge

Met prinses Beatrix op de achtergrond

Ik combineerde de jurk met een jasje van Vila dat ik tweedehands heb gescoord bij de kringloopwinkel. Verder draag ik de veterschoentjes die bijna aan mijn voeten lijken te zijn vastgeplakt, aangezien ik ze zo vaak draag. Gehuld in deze outfit besloten mijn vader en ik wat foto’s te maken bij een graffiti-kunstwerk in “ons dorp” (wat klinkt dat lekker kneuterig!). Prinses Beatrix die over mijn schouder meekijkt, maakte het plaatje compleet. Leuk detail is overigens dat een man me in het winkelcentrum complimenteerde met mijn outfit. “Looking great” schreeuwde hij vanuit de verte. Ik kon natuurlijk niet anders dan glunderen van oor tot oor.

retro jurk handgemaakt miss abeille rouge

Én knalrode lippen!

Ik vond deze jurk ook een goed excuus om mijn lippen knalrood te stiften. Laatst kreeg ik van een pr-bureau een heel pakket met make-up van Essence. Een enorme beautykenner ben ik niet, maar ik weet wel dat deze lipstick voor mij een blijvertje is. Hij bracht fijn aan en ging pas na een paar uur een beetje vervagen. En mijn wilde kapsel? Dat werd mede mogelijk gemaakt door de windvlagen van afgelopen weekend.

Nu maar hopen dat ik binnenkort een leuk feestje heb om deze jurk naartoe aan te trekken. En mocht dat niet zo zijn, dan draag ik de jurk natuurlijk ook met alle liefde op een vrije zondag. Hoezo pyjamadag? Ik maak er met alle liefde een trek-je-mooiste-jurk-uit-de-kast-dag van!

Jurk: Miss Abeille Rouge (handgemaakt)
Blazer: Vila (tweedehands)
Veterschoenen: OTTO
Oorbellen: Kruidvat

Hoe ziet jouw mooiste jurk eruit?

De jurk heb ik van Miss Abeille Rouge gekregen voor dit artikel.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 23 augustus 2018 op 6:29 am - Beantwoord

  Een prachtige jurk! Staat je heel mooi en wat een geweldige locatie om te fotograferen!

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik was ook helemaal blij toen ik dit plekje ontdekte in mijn eigen dorp 🙂

 2. Marije 23 augustus 2018 op 7:45 am - Beantwoord

  Geweldige jurk! Staat je goed.

 3. evelien 23 augustus 2018 op 8:33 am - Beantwoord

  Wat een géweldige jurk, de jurk past zo goed bij je en staat je heel goed!
  Prachtig staat het. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Zo leuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie! <3

 4. Nikita 23 augustus 2018 op 9:04 am - Beantwoord

  Dat stofje is zo mooi! Het is dat ik geen jurkjes draag, of ik kwam ‘m stelen! En die locatie ook! Ik hou echt van grafitti en sommige kunstenaars kunnen er echt wel iets van! Maar jammergenoeg wordt het door politie altijd als ‘vernieling van de stad’ gezien. Terwijl ik vind dat dat ook een vorm van kunst is.

  Vandaag trouwens nog een shift en morgen kan ik uitslapen! Ik zal echt blij zijn want heb het echt nodig!

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:06 pm - Beantwoord

   Hihi, wat leuk om dat te horen! Ik vond het ook meteen zo’n leuk stofje! En die grafitti vond ik ook direct geweldig. Deze is trouwens wel in opdracht van de gemeente gemaakt om dit plekje in mijn dorp wat op te vrolijken. Zouden gemeentes eigenlijk vaker moeten doen, want soms is grafitti inderdaad echt kunst 🙂
   Geniet lekker van je vrije dag morgen! Je hebt het meer dan verdiend 🙂

 5. Sandra 23 augustus 2018 op 9:09 am - Beantwoord

  Hoe leuk is het om een heel persoonlijk aangemeten jurkje te krijgen! Hij staat je echt super. 🙂 Vind het printje ook helemaal jij, hihi. De locatie is trouwens ook tof zeg! Perfect voor deze foto.

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:12 pm - Beantwoord

   Ja, het was echt zo leuk om zo’n jurk op maat te ontvangen! Ik ben helemaal blij met mijn jurkje van dit leuke stofje 🙂 En die graffiti vond ik ook echt een hele ontdekking. Ik woon nou niet bepaald in de meest fotogenieke gemeente, haha. Dus ik was helemaal blij toen ik deze plek had ontdekt!

 6. bychristiana 23 augustus 2018 op 9:58 am - Beantwoord

  Ik vind dat echt zo knap, mensen die zelf kleding kunnen maken! Deze is jou dan ook op het lijf geschreven! Ik vind dat je hem ook echt geweldig gestyled hebt met dat jasje van Vila! Mijn favoriete jurk….haha, tja, dat is natuurlijk toch echt mijn trouwjurk;-) Ik kan me niet voorstellen dat ik me óóit nog mooier zal voelen dan toen ik die droeg! Alhoewel ik die nu niet maar ga aandoen natuurlijk;-)

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

   Echt hè?! Het lijkt me zo moeilijk om zelf kleding te maken. Ik doe het Debbie niet zomaar na, hoor 😉
   Dankjewel voor je lieve compliment! Zo blij met deze jurk! 🙂
   En jouw trouwjurk was ook echt prachtig. Ik kan me voorstellen dat je je daar helemaal geweldig in voelde. Het lijkt me ook echt een droom om ooit een trouwjurk uit te zoeken. Dat moet toch wel de allermooiste jurk zijn die je ooit hebt gedragen 🙂

 7. Lianne 23 augustus 2018 op 11:28 am - Beantwoord

  Wauw wat een prachtige jurk! Wat leuk dat zij zo’n mooie vintagekleding helemaal zelf maakt op maat en dan verkoopt! Ik kan me voorstellen dat je daar helemaal blij van wordt <3 Mijn stijl is het namelijk ook helemaal, alleen vind ik het jammer dat ik zoiets bijna nooit aan kan vanwege mijn werk. Heel veel vintagejurken hangen bij mij heel lang in de kast om ze hooguit twee keer per jaar aan te trekken. Jammer eigenlijk. Dus hoe leuk het me ook lijkt om echt zo'n op maat gemaakte, vintage jurk te hebben, ik zou het zonde vinden om hem nauwelijks aan te trekken. Maar voor jou is dat natuurlijk ideaal!

 8. Johanne 23 augustus 2018 op 2:01 pm - Beantwoord

  Dat lijkt me zo leuk, he! Een jurk op maat laten maken. Dit jurkje staat je prachtig! Hele mooie pasvorm en perfecte lengte. Zou zelf ook voor zoiets hebben gekozen, denk ik!

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, zo gaaf hè dat ze dit soort jurken op maat maakt?
   Het blijft jammer dat je niet echt jurkjes naar je werk kunt dragen. Genoeg reden om op een vrije middag of als je aan het schrijven bent wel je mooiste jurkjes uit de kast te trekken 🙂
   Ik draag zo’n vintage jurk als deze trouwens ook niet naar mijn werk, hoor 😉 Daar vind ik deze jurk net iets te opvallend voor. Meestal draag ik naar mijn werk vooral iets strakkere, meer zakelijke jurkjes. Soms een gekleurd jurkje met een neutraal jasje en soms andersom een neutraal jurkje met een opvallend jasje. Op zich kun je zo’n opvallende vintage jurk als deze wel gewoon in het weekend aantrekken of naar feestjes. Misschien is dat nog een idee! Dat doe ik in ieder geval met dit soort heel opvallende jurken, zodat ik ze toch heel regelmatig kan dragen 🙂

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂 Ik zocht ook al heel lang iets met zo’n soort stofje en ben er helemaal blij mee.

 9. Claudia 23 augustus 2018 op 3:39 pm - Beantwoord

  Oew i like it! Ik krijg er een beetje een pin-up gevoel bij!

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Thanks! 🙂 En het is inderdaad wel een beetje een pin-upjurkje.

 10. Melanie 23 augustus 2018 op 5:04 pm - Beantwoord

  Wauw, een op maat gemaakte jurk! Ik ga zeker op de website kijken, want dat lijkt me wel wat. De jurk staat je super trouwens – niet gelijk mijn stijl maar dat hoeft ook niet he. Zou maar saai zijn als iedereen hetzelfde mooi vond en droeg.

  • Romy 23 augustus 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En inderdaad, juist leuk dat iedereen een andere stijl heeft. Juist dat maakt de wereld lekker vrolijk en afwisselend.
   Leuk om te horen dat jij ook een kijkje gaat nemen in Debbies webshop. Er staan heel wat leuke items in haar webwinkel en je kunt haar ook altijd nog persoonlijk mailen als je iets specifieks zoekt 🙂

 11. Jacqueline 23 augustus 2018 op 8:12 pm - Beantwoord

  Superleuke jurk! Ik had ‘m alleen ook graag zonder jasje willen zien. 😉 Ben ik wel nieuwsgierig naar.
  En ook even in die webshop gekeken, maar voor op maat gemaakte kleding is dit echt belachelijk goedkoop zeg!

  • Romy 23 augustus 2018 op 8:57 pm - Beantwoord

   Oh goede tip! De volgende keer ga ik zo’n jurkje ook eens zonder jasje fotograferen. Het is in ieder geval een mouwloos jurkje met een strakke bovenkant. Ik vond hem heel netjes afgewerkt 🙂
   En wat een koopjes, hè?! Ik was ook verbaasd over de lage prijzen voor kleding die ook nog eens op maat gemaakt is. Voor die prijs heb je bij bijvoorbeeld Steps nog niet eens een confectiejurk 🙂

 12. Saskia 23 augustus 2018 op 10:10 pm - Beantwoord

  Ik kan echt blij worden van die foto’s van jou! Je straalt en ze spreken ZOVEEL sfeer en gevoel uit. Dat wilde ik toch even kwijt<3 Mijn mooiste jurk blijft mijn trouwjurk haha 😉 maar heb ook zeker 2 favoriete jurkjes die ik met fijner weer vaker wil gaan dragen.

  • Romy 24 augustus 2018 op 7:16 am - Beantwoord

   Wauw, wat een onwijs lieve reactie! Dankjewel voor al je lieve woorden! <3
   En een trouwjurk, wat een droom zal het zijn om zo'n mooie jurk een dag lang te dragen inderdaad! 🙂

 13. Justine 23 augustus 2018 op 10:28 pm - Beantwoord

  Wauw Romy, wat staat dit jurkje jou goed zeg!! Heel mooi <3

 14. Borduursaramsades 24 augustus 2018 op 10:38 pm - Beantwoord

  Staat je prachtig

 15. Elisabeth 27 oktober 2018 op 6:34 pm - Beantwoord

  Echt een mooie jurk! <3 Mijn mooiste jurk in de kast is blauw met kant.

Recente blogs

Vegan pad thai met tofu in kokosrasp

15 mei 2024|Recepten|

Jaren geleden at ik het voor het eerst: pad thai. Ik had geen idee wat dit Aziatische gerecht was, maar de ingrediënten klonken goed. Toen ik een portie rijstnoedels met veel kruiden, tofu en een tintje pinda geserveerd kreeg, was ik blij verrast. Wat is dit lékker! Sindsdien maak ik ook zelf graag pad thai, maar dan op de Romy-manier. Vegan. Met lekker veel groenten. En met tofu gebakken in kokosrasp. Lekker dat dat is! Deze vegan pad thai heb je in no-time gemaakt en zit vol vitamines en eiwitten. Klaar om 'm zelf te maken?

Inkiekje #55 | Browniepost, babyshower & bloesemtroost

5 april 2022|Persoonlijk|

Dat de afgelopen week een achtbaanrit was die ik je niet zou aanraden, deelde ik gisteren al in dit artikel. Maar voorafgaand aan dat alles en ook tussen het afscheid nemen en verdriet door, maakte ik vele kiekjes van de dingen die mij troost of een fijn gevoel gaven. Zo laat ik je een van mijn beste Too Good To Go-buiten ooit zien, had ik een verrassings-babyshower voor een vriendin en stond er plotseling een ui in bloei. Verder waren er bloesems, toepasselijke opa-en-oma-baksels en een Pip die werken haast onmogelijk maakte.

Mijn favoriete kijktips (op tv, YouTube en NLZIET) van dit moment

6 januari 2022|Lifestyle|

Voor écht mooi of spannend kijkvoer ga ik graag goed zitten. Ik ben nogal een kritische tv-kijker (Bart kan erover meepraten…). Niet veel programma komen door mijn strenge keuring heen en gun ik een paar uur van mijn tijd. Maar soms ontdek ik op tv, op YouTube of op NLZIET programma’s, video’s of series die me zó raken dat ik er goed voor ga zitten. Ik deel mijn 9 favoriete kijktips van dit moment met je. Van intens mooie tv-programma’s tot inspirerende YouTube-video’s die de spijker op zijn kop slaan.