Outfit | Helemaal klaar voor de herfst!

Een enorme herfstliefhebber ben ik niet, maar qua kleding is de herfst misschien toch wel mijn favoriete seizoen. Ik vind de typische herfstkleuren geweldig en vind het ook absoluut geen straf om mijn favoriete vesten en jassen weer te kunnen dragen. In de herfst kun je mij uittekenen in diepe kleuren, vrolijke prints en kleding die vooral niet te koud is. Ook draag ik graag laagje over laagje om de kou zonder moeite te kunnen trotseren. Voor deze outfitpost trok ik een aantal nieuwe items uit de kast die ik voor mijn blog mocht uitzoeken. Een gebloemde top, een kanten rokje en een leuke roze sjaal vormen samen een herfstoutfit die ik met plezier draag.

Helemaal binnen mijn comfortzone

Mijn vorige outfit met spijkerbroek was nogal buiten mijn comfortzone, maar eigenlijk vond ik hem toch wel leuk. De outfit die ik vandaag draag, is daarentegen precies wat ik het liefste uit de kast trek. Je kunt mij in het najaar namelijk uittekenen in een mooi rokje met een top erboven. In eerste instantie viel ik voor het paarse kanten rokje en toen ik vervolgens de gebloemde top ook tegenkwam, wist ik het zeker: die twee moest ik combineren. Zeker in combinatie met mijn legergroene jasje (precies de kleur van de blaadjesopdruk – YAY!) werd ik zelf helemaal blij van deze herfstoutfit.

outfit gebloemde top en kanten rokje

Kanten rokje: Jacqueline de Yong via Vimodos | Top: Vila via Vimodos | Jasje: Coolcat | Sjaal: Pieces via Vimodos | Enkellaarsjes: tweedehands | Panty: HEMA.

outfit gebloemde top en kanten rokje

Poseren tussen de prachtige herfstbomen

Worden jullie ook zo blij van hoe mooi de natuur er in Nederland in de herfst uitziet? Ik kan gewoon een paar straten verderop tussen de rijen bomen foto’s maken, omdat zelfs die plek er door de geel verkleurde blaadjes al bijna magisch uitziet. Normaal duurt het vaak nog wel even voordat ik een fotogenieke plek heb gevonden voor outfitfoto’s, maar in de herfst lijkt bijna alles er mooi uit te zien. Zeker met de herfstzon die nog voorzichtig tussen de wolken door schijnt, vind ik het echt genieten buiten.

outfit gebloemde top en kanten rokjeoutfit gebloemde top en kanten rokjeoutfit gebloemde top en kanten rokje

Nieuwe roze sjaal

Als ik het koud heb, kan ik deze outfit combineren met mijn nieuwe roze sjaal. Hij is niet heel dik, maar toch lekker warm. Daarmee is het een perfecte sjaal voor het begin van de herfst. Uiteraard viel ik voor de roze kleur van deze mooie sjaal, maar ook de grofgebreide structuur vind ik erg leuk. Deze sjaal is een accessoire dat ik in de herfst vast nog regelmatig uit de kast zal trekken. Ook mijn topje zie je hierboven iets beter. Naast de bloemenprint vind ik de vouwen in de top prachtig. De top is van zichzelf een beetje getailleerd, dus ik besloot hem over mijn rokje heen te dragen.

Het paarse kanten rokje

Hieronder zie je een close-up van het paarse kanten rokje dat ik op de foto’s draag. Dit rokje is tegelijkertijd helemaal mijn ding en net even anders dan anders. Zo heb ik altijd al een voorliefde gehad voor kant. Ik vind dat het je outfit vaak net een iets mooier of chiquer tintje geeft. Daarom ‘durf’ ik deze outfit bijvoorbeeld ook met een gerust hart naar kantoor te dragen. Aan de andere kant heb ik normaal niet zoveel met de kleur paars, maar deze warme en niet al te opvallende kleur paars vond ik toch wel erg mooi. Een grappig detail aan dit rokje is ook dat de onderrok net iets korter is dan de kanten rok zelf. Dat maakt het rokje in mijn ogen meteen iets minder tuttig.

outfit gebloemde top en kanten rokje

Mix van ‘helemaal mij’ en net even anders

Ik merk dat ik de laatste tijd regelmatig vrolijk word van mijn kledingkast. Ik heb het gevoel dat ik aan de ene kant steeds beter kleding weet te vinden die écht bij mij past. Ik koop niet zomaar iets, maar denk steeds meer bewust na over wat ik koop en of ik het ook daadwerkelijk draag. Daardoor doe ik zoveel minder miskopen dan een paar jaar geleden. Tegelijkertijd probeer ik me zo nu en dan uit te dagen qua kleding door eens iets nieuws te proberen. Juist die mix van outfits binnen en buiten mijn comfortzone maakt me zo blij. Het blijft bijzonder wat kleding soms écht met je kan doen!

Wat voor kleding draag jij het liefst in de herfst?

De rok, top en sjaal heb ik ontvangen voor een samenwerking.

Volg:
Deel:

36 Reacties

  • Romy
   Auteur
   14 oktober 2017 / 19:33

   Dankjewel voor je lieve compliment ?

 1. 14 oktober 2017 / 09:02

  Wat een heerlijke herfstfoto’s! Je nieuwe kleding past precies bij het seizoen; warme kleuren en mooie laagjeskleding. Ik ben ook altijd zo blij met nieuwe kleding, waarvan ik weet dat ik ze echt heel erg mooi vind en blijf vinden. Toevallig heb ik vandaag ook een outfit op mijn blog staan ;).
  Liset – Beautydagboek blogde over…Outfit | All the colors of the world make me happy

  • Romy
   Auteur
   15 oktober 2017 / 09:05

   Dankjewel! Ik vond het ook de perfecte outfit voor de herfst inderdaad :) Jouw outfit is trouwens ook heel erg leuk!

  • Romy
   Auteur
   14 oktober 2017 / 19:34

   Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je compliment!

 2. carola donkelaar
  14 oktober 2017 / 09:40

  super mooi! heerlijk die warme kleuren weer
  de schoenen zullen denk ook heel stoer bij je jeans staan <3

  • Romy
   Auteur
   15 oktober 2017 / 09:05

   Dankjewel! Ik denk inderdaad dat ik de schoenen ook eens met mijn spijkerbroek ga combineren :)

 3. 14 oktober 2017 / 09:45

  Ahh die laarsjes, hoe fijn en warm moeten die wel zijn met dat lekkere bontrandje!

  • Romy
   Auteur
   15 oktober 2017 / 09:06

   Ja, deze laarsjes zitten echt heerlijk! <3 Ik ben er zo blij mee.

 4. Kaylin
  14 oktober 2017 / 10:47

  Ik vind het wederom een unieke combinatie. Zo leuk hoe je je eigen stijl hebt en daar trouw aan blijft! Die ene foto waarop je naar beneden kijkt vind ik trouwens heel mooi!

 5. 14 oktober 2017 / 11:55

  Wat een leuk outfit. Helemaal jou en je straalt er ook in. Erg leuke, spontane foto’s zijn het geworden.
  Ik hou in de herfst van fijne truien<3

  Fijn weekend lieve Romy!

  • Romy
   Auteur
   15 oktober 2017 / 09:07

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! <3 Geniet van je zondag!

 6. 14 oktober 2017 / 13:24

  Je ziet er stralend uit. Prachtige enkellaarsjes. En wat betreft de herfst… I Love it! Naast de kleuren ook de prachtige paddenstoelen overal. Heerlijk!
  Jeanine blogde over…Wildlands – Emmen

  • Romy
   Auteur
   15 oktober 2017 / 09:08

   Dankjewel voor je lieve reactie! En inderdaad, ook de paddestoelen in de herfst zijn zó mooi!

  • Romy
   Auteur
   15 oktober 2017 / 09:08

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3

 7. 14 oktober 2017 / 14:01

  Ik draag in de herfst en winter eigenlijk liefst een jeans of rok (met panty) en een trui er op. Ben zo’n enorme koukleum dat ik het met gewoon een bloesje en jasje erover toch altijd te fris heb. Vind zowel het bloesje als het rokje heel mooi! Ik heb normaal ook niet echt iets met paars, maar dit is wel leuk! Past goed bij de herfst!
  Irene blogde over…Short hair, don’t care (zeggen ze dan hé)

  • Romy
   Auteur
   15 oktober 2017 / 09:09

   Dankjewel voor je leuke reactie :) Jouw herfstoutfits klinken ook heel erg tof trouwens!

 8. Lieke
  14 oktober 2017 / 22:50

  Wat een superleuke outfit! ?

 9. Hennie
  15 oktober 2017 / 07:11

  Wat een toffe outfit. Wat staat dat jasje prachtig bij je (even zo prachtige) haarkleur. Goede smaak, hoor. Mijn complimenten!
  Hennie blogde over…Rituals | The Ritual of Anahata

  • Romy
   Auteur
   15 oktober 2017 / 09:21

   Wat onwijs lief, je reactie! Dankjewel voor je compliment! :)

 10. Nikita
  15 oktober 2017 / 11:12

  Mooie outfit! En vooral lekker herfstig :) Met zo’n outfit zou je vanzelf zin krijgen in de herfst! In de herfst verandert er niet zo heel veel aan mijn kledingstijl, want ik blijf het hele jaar door jeans dragen (ook in de zomer, alleen zijn het dan shortjes haha). Maar ik hou er wel van om weg te kruipen in een fluffy trui of een warme jas. Of zo’n zacht wollen exemplaar van een trui. De herfst heeft heel veel gezelligheid, en zo kan je je ook kleden. En ik mag dan eindelijk mijn fluffy huispak weer aandoen en daar heb ik heel veel zin in!
  Nikita blogde over…Waarom ik jonger geschat worden helemaal niet zo erg vind

  • Romy
   Auteur
   15 oktober 2017 / 19:41

   Dankjewel!
   Spijkerbroeken zijn inderdaad ook perfect voor de herfst! En een lekkere fluffy trui of een warme jas is juist in het najaar zo fijn! Ik vind die fijne comfortabele kleding ook wel een van de leukste dingen aan de herfst. Alleen naar een huispak moet ik nog eens op zoek gaan :)

 11. 16 oktober 2017 / 00:35

  Wat een leuke herfst outfit! De locatie is ook prachtig voor foto’s, zo mooi al die herfstblaadjes. De herfst is ook niet mijn favoriete seizoen maar ik merk wel dat ik qua kleding wel een stuk meer inspiratie heb, love herfst outfits!

  • Romy
   Auteur
   17 oktober 2017 / 06:23

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat jij ook volop outfitinspiratie hebt voor de herfst :)

 12. 17 oktober 2017 / 22:21

  Leuke outfit! Kleuren staan je echt heel erg mooi! <3

  • Romy
   Auteur
   18 oktober 2017 / 00:18

   Wat een lief compliment! Dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge