Barcelona11 1

Outfit | Helemaal klaar voor de herfst!

 • 14 oktober 2017
 • 36 Reacties
Categorieën: Outfits

Een enorme herfstliefhebber ben ik niet, maar qua kleding is de herfst misschien toch wel mijn favoriete seizoen. Ik vind de typische herfstkleuren geweldig en vind het ook absoluut geen straf om mijn favoriete vesten en jassen weer te kunnen dragen. In de herfst kun je mij uittekenen in diepe kleuren, vrolijke prints en kleding die vooral niet te koud is. Ook draag ik graag laagje over laagje om de kou zonder moeite te kunnen trotseren. Voor deze outfitpost trok ik een aantal nieuwe items uit de kast die ik voor mijn blog mocht uitzoeken. Een gebloemde top, een kanten rokje en een leuke roze sjaal vormen samen een herfstoutfit die ik met plezier draag.

Helemaal binnen mijn comfortzone

Mijn vorige outfit met spijkerbroek was nogal buiten mijn comfortzone, maar eigenlijk vond ik hem toch wel leuk. De outfit die ik vandaag draag, is daarentegen precies wat ik het liefste uit de kast trek. Je kunt mij in het najaar namelijk uittekenen in een mooi rokje met een top erboven. In eerste instantie viel ik voor het paarse kanten rokje en toen ik vervolgens de gebloemde top ook tegenkwam, wist ik het zeker: die twee moest ik combineren. Zeker in combinatie met mijn legergroene jasje (precies de kleur van de blaadjesopdruk – YAY!) werd ik zelf helemaal blij van deze herfstoutfit.

outfit gebloemde top en kanten rokje

Kanten rokje: Jacqueline de Yong via Vimodos | Top: Vila via Vimodos | Jasje: Coolcat | Sjaal: Pieces via Vimodos | Enkellaarsjes: tweedehands | Panty: HEMA.

outfit gebloemde top en kanten rokje

Poseren tussen de prachtige herfstbomen

Worden jullie ook zo blij van hoe mooi de natuur er in Nederland in de herfst uitziet? Ik kan gewoon een paar straten verderop tussen de rijen bomen foto’s maken, omdat zelfs die plek er door de geel verkleurde blaadjes al bijna magisch uitziet. Normaal duurt het vaak nog wel even voordat ik een fotogenieke plek heb gevonden voor outfitfoto’s, maar in de herfst lijkt bijna alles er mooi uit te zien. Zeker met de herfstzon die nog voorzichtig tussen de wolken door schijnt, vind ik het echt genieten buiten.

outfit gebloemde top en kanten rokje
outfit gebloemde top en kanten rokje
outfit gebloemde top en kanten rokje

Nieuwe roze sjaal

Als ik het koud heb, kan ik deze outfit combineren met mijn nieuwe roze sjaal. Hij is niet heel dik, maar toch lekker warm. Daarmee is het een perfecte sjaal voor het begin van de herfst. Uiteraard viel ik voor de roze kleur van deze mooie sjaal, maar ook de grofgebreide structuur vind ik erg leuk. Deze sjaal is een accessoire dat ik in de herfst vast nog regelmatig uit de kast zal trekken. Ook mijn topje zie je hierboven iets beter. Naast de bloemenprint vind ik de vouwen in de top prachtig. De top is van zichzelf een beetje getailleerd, dus ik besloot hem over mijn rokje heen te dragen.

Het paarse kanten rokje

Hieronder zie je een close-up van het paarse kanten rokje dat ik op de foto’s draag. Dit rokje is tegelijkertijd helemaal mijn ding en net even anders dan anders. Zo heb ik altijd al een voorliefde gehad voor kant. Ik vind dat het je outfit vaak net een iets mooier of chiquer tintje geeft. Daarom ‘durf’ ik deze outfit bijvoorbeeld ook met een gerust hart naar kantoor te dragen. Aan de andere kant heb ik normaal niet zoveel met de kleur paars, maar deze warme en niet al te opvallende kleur paars vond ik toch wel erg mooi. Een grappig detail aan dit rokje is ook dat de onderrok net iets korter is dan de kanten rok zelf. Dat maakt het rokje in mijn ogen meteen iets minder tuttig.

outfit gebloemde top en kanten rokje

Mix van ‘helemaal mij’ en net even anders

Ik merk dat ik de laatste tijd regelmatig vrolijk word van mijn kledingkast. Ik heb het gevoel dat ik aan de ene kant steeds beter kleding weet te vinden die écht bij mij past. Ik koop niet zomaar iets, maar denk steeds meer bewust na over wat ik koop en of ik het ook daadwerkelijk draag. Daardoor doe ik zoveel minder miskopen dan een paar jaar geleden. Tegelijkertijd probeer ik me zo nu en dan uit te dagen qua kleding door eens iets nieuws te proberen. Juist die mix van outfits binnen en buiten mijn comfortzone maakt me zo blij. Het blijft bijzonder wat kleding soms écht met je kan doen!

Wat voor kleding draag jij het liefst in de herfst?

De rok, top en sjaal heb ik ontvangen voor een samenwerking.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 14 oktober 2017 op 7:50 am - Beantwoord

  Wat een geweldig rokje. Mooie kleur en leuk met dat kant. Hele toffe herfstoutfit!

 2. Darina 14 oktober 2017 op 8:13 am - Beantwoord

  Prachtige outfit! Staat je heel goed.

  • Romy 14 oktober 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je compliment!

 3. Neverdullmoments 14 oktober 2017 op 8:52 am - Beantwoord

  Die sjaal staat echt tof bij je jasje! Wat leuk dat je je zo goed voelt in herfstkleding 🙂 Ik word ook echt helemaal blij van de etalages nu!

 4. Liset - Beautydagboek 14 oktober 2017 op 9:02 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke herfstfoto’s! Je nieuwe kleding past precies bij het seizoen; warme kleuren en mooie laagjeskleding. Ik ben ook altijd zo blij met nieuwe kleding, waarvan ik weet dat ik ze echt heel erg mooi vind en blijf vinden. Toevallig heb ik vandaag ook een outfit op mijn blog staan ;).

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook de perfecte outfit voor de herfst inderdaad 🙂 Jouw outfit is trouwens ook heel erg leuk!

 5. carola donkelaar 14 oktober 2017 op 9:40 am - Beantwoord

  super mooi! heerlijk die warme kleuren weer
  de schoenen zullen denk ook heel stoer bij je jeans staan <3

 6. Els 14 oktober 2017 op 9:42 am - Beantwoord

  Wow, echt een hele leuke outfit. Hij staat je erg mooi.

 7. Daphne 14 oktober 2017 op 9:45 am - Beantwoord

  Ahh die laarsjes, hoe fijn en warm moeten die wel zijn met dat lekkere bontrandje!

 8. Kaylin 14 oktober 2017 op 10:47 am - Beantwoord

  Ik vind het wederom een unieke combinatie. Zo leuk hoe je je eigen stijl hebt en daar trouw aan blijft! Die ene foto waarop je naar beneden kijkt vind ik trouwens heel mooi!

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik denk inderdaad dat ik de schoenen ook eens met mijn spijkerbroek ga combineren 🙂

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:05 am - Beantwoord

   Dankjewel!

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:06 am - Beantwoord

   Ja, deze laarsjes zitten echt heerlijk! <3 Ik ben er zo blij mee.

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:06 am - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! 🙂

 9. Natasja 14 oktober 2017 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een geweldig leuke outfit!

 10. Saskia 14 oktober 2017 op 11:55 am - Beantwoord

  Wat een leuk outfit. Helemaal jou en je straalt er ook in. Erg leuke, spontane foto’s zijn het geworden.
  Ik hou in de herfst van fijne truien<3

  Fijn weekend lieve Romy!

 11. Jeanine 14 oktober 2017 op 1:24 pm - Beantwoord

  Je ziet er stralend uit. Prachtige enkellaarsjes. En wat betreft de herfst… I Love it! Naast de kleuren ook de prachtige paddenstoelen overal. Heerlijk!

 12. gea 14 oktober 2017 op 1:52 pm - Beantwoord

  Echt een hele leuke outfit! Echt tof met al die herfst kleurtjes ook <3

 13. Irene 14 oktober 2017 op 2:01 pm - Beantwoord

  Ik draag in de herfst en winter eigenlijk liefst een jeans of rok (met panty) en een trui er op. Ben zo’n enorme koukleum dat ik het met gewoon een bloesje en jasje erover toch altijd te fris heb. Vind zowel het bloesje als het rokje heel mooi! Ik heb normaal ook niet echt iets met paars, maar dit is wel leuk! Past goed bij de herfst!

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:09 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie 🙂 Jouw herfstoutfits klinken ook heel erg tof trouwens!

 14. Joanne 14 oktober 2017 op 8:28 pm - Beantwoord

  Ik heb niet echt iets met de herfst, maar de natuur is wel heeel mooi!

 15. Lieke 14 oktober 2017 op 10:50 pm - Beantwoord

  Wat een superleuke outfit! ?

 16. Hennie 15 oktober 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Wat een toffe outfit. Wat staat dat jasje prachtig bij je (even zo prachtige) haarkleur. Goede smaak, hoor. Mijn complimenten!

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:21 am - Beantwoord

   Wat onwijs lief, je reactie! Dankjewel voor je compliment! 🙂

 17. Nikita 15 oktober 2017 op 11:12 am - Beantwoord

  Mooie outfit! En vooral lekker herfstig 🙂 Met zo’n outfit zou je vanzelf zin krijgen in de herfst! In de herfst verandert er niet zo heel veel aan mijn kledingstijl, want ik blijf het hele jaar door jeans dragen (ook in de zomer, alleen zijn het dan shortjes haha). Maar ik hou er wel van om weg te kruipen in een fluffy trui of een warme jas. Of zo’n zacht wollen exemplaar van een trui. De herfst heeft heel veel gezelligheid, en zo kan je je ook kleden. En ik mag dan eindelijk mijn fluffy huispak weer aandoen en daar heb ik heel veel zin in!

  • Romy 15 oktober 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel!
   Spijkerbroeken zijn inderdaad ook perfect voor de herfst! En een lekkere fluffy trui of een warme jas is juist in het najaar zo fijn! Ik vind die fijne comfortabele kleding ook wel een van de leukste dingen aan de herfst. Alleen naar een huispak moet ik nog eens op zoek gaan 🙂

 18. Anna 16 oktober 2017 op 12:35 am - Beantwoord

  Wat een leuke herfst outfit! De locatie is ook prachtig voor foto’s, zo mooi al die herfstblaadjes. De herfst is ook niet mijn favoriete seizoen maar ik merk wel dat ik qua kleding wel een stuk meer inspiratie heb, love herfst outfits!

  • Romy 17 oktober 2017 op 6:23 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat jij ook volop outfitinspiratie hebt voor de herfst 🙂

 19. Maaike 17 oktober 2017 op 10:21 pm - Beantwoord

  Leuke outfit! Kleuren staan je echt heel erg mooi! <3

Recente blogs

Een inkijkje in onze roze keuken met kleurrijke accessoires

16 mei 2024|Interieur|

Een roze keuken? Als je mij vorig jaar had verteld dat wij daar nu eigenaar van zouden zijn, had ik je vast voor gek verklaard. Maar toen we een huis kochten met een vervallen jaren-'90-keuken, gingen er opeens heel veel deuren open. We kregen de kans om een keuken uit te zoeken die álles had wat we wilden. Nadat Bart en ik eerst wat stijlverschillen moesten zien te overbruggen, kwamen heel wat dromen uit: roze tegels, een lichtgrijs aanrechtblad, oneindig veel opbergplek, een la met kruidenpotjes op alfabet en een fornuis zonder logge afzuigkap erboven. Vol trots laat ik je onze roze keuken vol kleur zien.

Inkiekje #5 | Ongelukjes, ontdekkingen & ovenbaksels

23 april 2020|Persoonlijk|

Na twee razend spannende weken (nee hoor, valt mee!) vond ik het weer tijd om je een inkiekje te geven in de foto's op mijn telefoon. Of nou ja, er gebeurden toch wel een aantal spannende dingen. Zo had ik mijn eerste echte huis-tuin-en-keukenongelukje, waagde ik me aan een nieuw soort broodbeleg, mislukte een nieuw gerecht volledig en was Pippa in gevecht met mijn potlood. Spannend of niet, ik laat je weer graag meegenieten van mijn weken in foto's.

Een studie kiezen? Volg je hart! (+praktische tips)

22 september 2016|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Een studie kiezen? Best een uitdaging als je last hebt van keuzestress! Zeker als je, zoals ik, elke ochtend al twijfelt of je kiest voor een bril of toch voor lenzen. Je kunt je vast voorstellen dat ik met een studie kiezen als 18-jarige twijfelaar al helemaal nogal wat moeite had. Stikzenuwachtig begon ik aan een opleiding, maar het voelde niet goed. Wat nu? Wat moest ik doen? Hoe kon ik weten of ik de juiste keuze had gemaakt? Het antwoord bleek simpel: door te luisteren naar mijn hart. Ik deel mijn ervaringen en geef je 8 praktische tips voor een studie kiezen!