roze jasje 2

Outfit | Het pre-loved roze jasje dat ik op een bijzondere manier kreeg

 • 17 februari 2022
 • 11 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms krijg je een appje waar je direct van gaat glunderen. Dat had ik laatst toen Ida (een lieve bloglezer) me een berichtje stuurde. Het was een foto van een roze jasje. Ze gebruikte het zelf niet en vond het net iets voor mij. Of ik het wilde hebben? Mijn ogen werden groot, en de roze-liefhebber in mij maakte een vreugdesprongetje van een meter of twee in de lucht. Het jasje is nu mijn grote trots in mijn kledingkast, maar uiteraard word ik er nóg blijer van om het te dragen. Ik show het je bij deze outfit. 

roze jasje

Het begon met een appje

Ik heb het altijd al iets bijzonders gevonden dat je via de reacties onder je artikelen echt een band met mensen kunt opbouwen. Zelfs zonder iemand persoonlijk te kennen. Zo heb ik met Ida dankzij de reacties regelmatig leuk mailcontact over ondernemerschap, koken en katten (drie passies die we delen!). Extra bijzonder vond ik het toen ze speciaal aan mij dacht bij dit roze jasje. Ze droeg het zelf niet meer en wilde mij er blij mee maken. Als mensen me iets aanbieden, ben ik zeker de laatste jaren altijd eerlijk of ik dat wel of niet wil. Het is niet fijn voor de ander als ik ‘ja’ zeg en er dan niets mee doe. Maar bij dit jasje kon ik niet anders dan heel hard ‘Ja!’ roepen. Uiteraard gevolgd door heel veel bedankjes en een kleinigheidje over de post. Want zoiets liefs verdient iets liefs terug. 

Een pakketje vol roze

Toen even later de pakketjesbezorger onverwachts voor de deur stond (“Schat, doe jij even op! Het is vast alwéér een Zalando-bestelling voor de buren!”), was ik blij verrast dat er een pakketje op mijn naam binnenkwam. En plots wist ik het weer! Hét roze jasje. Uit pure nieuwsgierigheid scheurde ik het cadeaupapier snel in flarden om het pakketje uit te pakken. En wauw! Daar lag het, een prachtig vintage-achtig jasje. Zachtroze van kleur. Met de allermooiste knopen en een kanten randje. Als ik het in de winkel had zien hangen, had ik het absoluut meteen uit het rek gegrist en meegenomen het pashokje in. Echt iets voor mij!

roze jasje
roze jasje

Perfecte fit met mijn niet-breedgeschouderde lijf

Het bleek ook nog eens perfect aan te sluiten. Dat is bij jasjes eerder uitzondering dan regel bij mij. Ik heb vaak dat de schouders wat ruim zijn (blijkbaar ben ik niet zo zwaar geschouderd – kan kloppen als je kijkt naar het aantal armspieroefeningen dat ik doe – nul om precies te zijn!). En als de schouders wel goed zijn, dan lijken veel jasjes bij mij al snel oversized door de lengte.

Als ik niet oplet, zie ik eruit als een kleuter die voor een verkleedpartij haar vaders colbert van de kapstok heeft gehaald. Maar bij dit roze jasje was van hé-jas-waar-ga-je-met-die-meid-heen-taferelen geen sprake. Het sloot perfect aan bij mijn schouders, is mooi getailleerd en zelfs de mouwen zijn precies smal genoeg voor mijn niet zo gespierde bovenarmen. Ik was diep onder de indruk. Nogmaals! 

roze jasje

Bloemen + roze = ik blij!

Sinds dat heuglijke uitpakmoment combineer ik er vrolijk op los met dit fijne roze jasje. Ik vind het vooral fantastisch staan op jurken of bij chique blouses. Doordat het jasje niet te druk is, past het bijna overal bij. En sowieso, roze is altijd goed – wat mij betreft wel in elk geval. Voor deze outfit combineerde ik het jasje met mijn zwarte maxi-jurk. Die kocht ik vorig jaar tweedehands bij Appel & Ei voor een tientje. Het is een heerlijk zittende jurk tot onder de knie met een fleurige bloemenprint. Normaal draag ik niet veel zwart. Maar met bloemetjesprint erop vind ik zwart opeens wel helemaal mijn ding. Trek er een roze jasje bij aan, en het is 100% iets voor mij. 

Verder combineerde ik de outfit met mijn fijne cognackleurige enkellaarzen en uiteraard met een dikke panty. Ik werd zelf helemaal blij van deze combinatie. Het roze jasje maakt de zwarte jurk wat lichter en minder sober. Tel daarbij op dat mijn haar net perfect meewerkte die dag (met de Curly Girl-methode heb ik dagen waarop mijn haar fantastisch zit en dagen waarop het compleet niet wil!), en ik was helemaal gelukkig toen ik deze foto’s maakte. 

Het liefste pre-loved cadeau

Hoe lief dat Ida me dit jasje cadeau deed! Ik weet zeker dat je dit leest, Ida 🙂 Dus hierbij nogmaals: dank je wel voor dit fantastisch lieve pre-loved cadeau. Ik ga heel goed voor het jasje zorgen en het vooral nog heel vaak met liefde aantrekken. Dat ik het jasje op deze manier kreeg in plaats van het zelf in de winkel te kopen, maakt het voor mij alleen maar nog mooier <3 

Jasje: (pre-loved)
Jurk: C&A (tweedehands)
Schoenen: Double V Shoes 

Wat is het mooiste spontane cadeau dat jij eens van iemand kreeg?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Geke 17 februari 2022 op 7:53 am - Beantwoord

  Wat staat het je leuk! En inderdaad, wat een mooie manier hoe je het in je bezit gekregen hebt. Een kledingstuk met achtergrond en verhaal… 🙂

 2. Darina 17 februari 2022 op 9:14 am - Beantwoord

  Wat een mooi jasje en zo lief dat je deze gekregen hebt! Je zult het jasje zeker graag dragen.

 3. Daenelia 17 februari 2022 op 9:29 am - Beantwoord

  Als je winterbestendige leggings of panties nodig hebt, in verschillende kleuren, dan moet je echt eens kijken naar calzedonia. Dat terzijde.
  Mooi jasje! Beetje Chanel-achtig! Schuilt er een Française in jou? ik krijg regelmatig kleding van familie, niet omdat ik niet shop, maar omdat familie vaker kleding koopt en dan oude kleding overheeft. En dat ziet er prima uit. Is het mijn ding, dan zeg ik ja. En anders niet. Mijn kledingkast puilt ook al uit.

  • Romy 18 februari 2022 op 10:00 pm - Beantwoord

   Wat leuk om regelmatig kleding cadeau te krijgen! Mooi voor de kleding die dan niet afgedankt wordt en mooi voor jou als je daardoor op een verrassende manier aan nieuwe items komt 🙂
   Enne, die Française heb ik zeker een beetje in me, geloof ik, haha. Ik ben altijd gek op de kledingstijl daar.

 4. Audrey 17 februari 2022 op 9:35 am - Beantwoord

  Wat een onwijs leuk verhaal! Het jasje is inderdaad écht iets voor jou.

 5. Naomi 17 februari 2022 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat een pareltje! Zowel het jasje als het verhaal erachter;).

 6. Ida 17 februari 2022 op 1:03 pm - Beantwoord

  Wat een mooi en lief bericht! Echt super dat je het zo mooi vindt! Het staat je heel goed! Heel graag gedaan en veel plezier ermee!

  • Romy 18 februari 2022 op 9:56 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik ga er echt onwijs veel plezier aan beleven

 7. Lianne 17 februari 2022 op 3:50 pm - Beantwoord

  Ik had het al gezegd: echt een leuk jasje! Zou ook zo iets voor mij kunnen zijn 🙂 En wat lief dat een mede-blogger daarbij aan jou dacht en het je cadeau wilde doen.

  • Romy 18 februari 2022 op 9:56 pm - Beantwoord

   Dank je wel 🙂 En inderdaad echt superlief van haar!

 8. Saskia 19 februari 2022 op 2:15 pm - Beantwoord

  Super lief he, als iemand aan je denkt <3 Dat gebaar alleen al… Een super leuk jasje, staat je goed!

Recente blogs

Persoonlijk | Ik kijk de kat uit de boom!

6 juni 2017|Persoonlijk|

Mensen vinden mij weleens stil, verlegen of introvert. Toch zou ik mezelf niet snel zo omschrijven. Bij mijn sollicitatiegesprek voor mijn huidige baan kreeg ik hier een hele treffende opmerking over. Na een tijdje zei degene met wie ik sprak “Jij bent helemaal niet verlegen. Je kijkt gewoon een beetje de kat uit de boom.” Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Ik ben een echte kat-uit-de-boomkijker en heb altijd wat tijd nodig voordat ik erop los durf te kletsen. Best lastig soms, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Hoe ga ik daarmee om? En hoe doe ik dat in combinatie met bloggen?

Je mag van je laten horen (ook zonder een rolmodel of alleskunner te zijn!)

26 april 2021|Persoonlijke groei|

Waarom zou ik anderen tips geven voor hun pitch als ik zelf met trillende stem die van mij voorlees? Waarom zou ik ontspanningstips delen als ik zelf heus ook weleens mijn nek-aan-nekrace tegen de deadlines op het nippertje haal? En doet mijn feedback er wel toe als er tien alwetende senior-mensen bij zitten? Een paar vragen of twijfels die me de afgelopen tijd bezighielden. Onterecht? Waarschijnlijk. Want wat nu als we de lat voor onszelf ietsje lager leggen?

Inkiekje #35 | Buitenbruiloft, Pips prikpaniek en voetbal vergeten

28 juni 2021|Persoonlijk|

Als persoon die houdt van een lege agenda heb ik toch aardig wat beleefd de afgelopen weken. Zo ging ik naar de buitenbruiloft van een vriendin, kregen Pip en ik tegelijkertijd een vaccinatiebrief en vond Pip haar cocktailuitnodiging bepaald geen feest. Verder bleek maar weer eens dat ik weinig heb met voetbal, maar werd ik wél heel blij van een stap dichterbij het nieuwe ontwerp voor Vaker Vrolijk. Ik laat je weer lekker meekieken.