roze top

Outfit | De hyper-hysterische roze top waar ik mezelf in Londen op trakteerde

 • 3 augustus 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Outfits

Tegenwoordig koop ik nauwelijks nog nieuwe kleding in de winkel. De meeste aanwinsten voor mijn kledingkast scoor ik tweedehands. Maar ik heb een paar merken die ik zó geweldig vind dat ik nog weleens overstag wil gaan als ik in hun winkel rondloop. Ted Baker is zo’n merk. Eigenlijk te prijzig naar mijn smaak, maar o zo mooi! In Londen liepen we langs een Ted Baker-winkel die heel groot borden met “SALE” had hangen op de ramen. Ik besloot een gokje te wagen en wandelde zonder verdere koopplannen de winkel binnen. Wist ik veel dat ik er een heleboel euro’s armer, maar een prachtige knalroze top rijker weer uit zou lopen!

Mijn Ted Baker-verliefdheid

Er zijn weinig merken waarvan ik bijna alles mooi vind. King Louie is daar één van de weinige uitzonderingen op. Een ander merk dat dat voor elkaar krijgt, is Ted Baker. Dit merk heeft prachtige sierlijke kleding met veel bloemetjesprints, kant, ruches en andere tierelantijntjes die ik geweldig vind. Helaas is er ook iets dat ik minder geslaagd vind aan dit merk: het prijskaartje. Hun kleding is peperduur. Dat is dan ook meteen de reden waarom ik nog niet mijn hele kledingkast vol heb hangen met Ted Baker-items.

Maar juist omdat ik bijna nooit niet-tweedehands kleding koop, gun ik het mezelf heel af en toe (misschien twee keer per jaar) om een kijkje te nemen bij mijn lievelingsmerken. Een bezoekje aan Londen leek me de perfecte reden om toch eens de Ted Baker-winkel binnen te stappen. Toegegeven: ook de bordjes met SALE trokken me als een magneet aan. Zouden er dan misschien nu kledingstukken voor een fijner prijsje in de rekken hangen?

roze top Ted Baker
roze top Ted Baker

Roze, ruches en meer hysterie

Met enige pijn en moeite liet ik een paar jurken hangen die zelfs na aftrek van de korting nog ontzettend duur waren. Maar één top trok mijn aandacht. Hij is roze, heeft ruches en is compleet hysterisch. Deze top is anders dan alles wat ik in de kast heb liggen. Bij veel mensen zal de top waarschijnlijk in de categorie “Nou, dat zou ik nóóit dragen, hoor!” vallen. Maar ik vond juist de knalkleur en het tikkeltje hysterische door de combinatie van zowel kant als oneindig veel ruches helemaal het einde. De wereld om ons heen is al grijs, beige en saai genoeg. Dan moet je soms zelf wat kleurrijke slingers ophangen, nietwaar? En dat kan ‘m ook zitten in je outfit!

De top is gemaakt van (deels biologisch) katoen en is niet te missen door de enorme hoeveelheid ruches bij de schouders (oké, en door de knalkleur!). Helemaal leuk, vind ik! Ik heb ooit geleerd dat ruches rondom je nek en schouders extra mooi staan als je van jezelf geen enorme voorgevel hebt. Je geeft je bovenlichaam er iets meer “volume” mee. Komt dat even goed uit! Verder is het topje van top tot teen voorzien van broderie en heeft hij een mooie strakke taille om daaronder iets uit te lopen. Ik vind het een prachtige vorm. Zeker op een kokerrok, een strakke broek of een mooie pantalon!

roze top 8

De roze top en de kokerrok

Zo’n nogal opvallende bovenkant vroeg om een iets rustigere onderkant. Ik vind de roze top heel tof om te dragen op deze heerlijk comfortabele pantalon. Maar als die net in de was zit of als ik toch meer in de mood ben voor een rokjesdag, dan vind ik de mix met deze strakke blauwe rok ook helemaal tof. Omdat de kokerrok niet wijd uitloopt, trekt de onderkant van de roze top lekker veel aandacht.

De kokerrok is trouwens een vintage vondst die ik ooit bij Appel & Ei opduikelde. Ik geloof dat ik er voor maar € 5,- eigenaar van werd. Ik blijf het leuk vinden om vaak complete outfits tweedehands te scoren en op andere momenten nieuw en tweedehands met elkaar te combineren. Je hoeft echt niet veel in winkels te shoppen om toch eindeloos veel kledingcombinaties te kunnen dragen. Met deze rok kan ik zo tien outfits bedenken. Dat wordt volop mixen & matchen de komende tijd.

Wat alleen nog ontbreekt, zijn de felgekleurde sneakers. Ik draag hier mijn oerdegelijke schoenen die lekker lopen tijdens stedentrips. Maar ooit wil ik nog eens Nike schoenen in knalkleuren hebben of All Stars met een kek printje, zodat ik de kleurenliefde ook vrolijk in mijn schoenen kan doortrekken. Ik zag al roze AirMax die mijn aandacht trokken. Maar ja, de verbouwing moet eerst nog betaald worden voordat ik mijn spaargeld in nieuwe schoenen steek 😉

roze top Ted Baker
roze top Ted Baker

Poseren in Notting Hill om het hysterische plaatje compleet te maken

Wat een mazzel dat ik deze outfit toevallig nog in Londen kon vastleggen (of nee, de credits voor het maken van de foto’s gaan natuurlijk naar Bart!). Ik droeg deze combinatie op onze dag in Notting Hill, wat ik misschien wel de meest fotogenieke wijk ooit vind. In elk straatje spot je wel mooie pastelkleurige huizen. Echt iets voor mij als kleurenliefhebber! Ik voelde me er in mijn tikkeltje hysterische top als een vis in het water tussen alle kleuren. Gelukkig trekt Notting Hill allerlei Instagram-influencers die álle tijd nemen om hier het perfecte kiekje voor hun feed te schieten. Dus niemand kijkt raar op als je daar uitgebreid poseert voor een paar outfitkiekjes. Een perfecte kans om deze fijne top direct vast te leggen! Want man, wat ben ik er blij mee.

Overigens zie je op sommige foto’s ook mijn – al net zo hysterische – gele regenjas. Tja, het weer in Engeland is niet altijd superzonnig. Gelukkig had ik mijn vrolijkste regenjas ooit van Ilse Jakobsen (zo blij mee!) in mijn koffer gestopt. Dat was mijn redder in nood deze dag. En hij bleek nog leuk te staan bij de roze top ook!

roze top

Lesje geleerd: soms mag je jezelf iets cadeau doen

Ik ben van mezelf best een goede spaarder en zal niet snel vele euro’s over de balk smijten op vakantie. Alleen voor de lekkerste American pancakes in vrolijke hipstertentjes maak ik graag een uitzondering. Maar Bart heeft me geleerd dat ik mezelf best iets vaker mag trakteren op iets leuks. Niet alles wat ik verdien, hoeft op de spaarrekening te komen of in ons huis gestoken te worden. Dus nam ik na enig twijfelen over het prijskaartje van deze top het roze ding toch mee naar huis. Met een big smile op mijn gezicht. Want wat is zo’n traktatie fijn! En wat ga ik hier veel plezier van hebben!

Wat deze top (en Bart) me leerden? Durf, als je er geld voor hebt, gerust die één of twee keer per jaar iets duurders voor jezelf te kopen als je er écht dolverliefd op bent. Zonder meteen te denken dat het niet kan en zonder je schuldig te voelen. Jezelf trakteren mag best. Het kan je een heerlijke opvrolijker geven. En de dingen die je weloverwogen en met een wat hoger prijskaartje koopt, zijn vaak ook nog de items die je het langst plezier opleveren.

Roze top: Ted Baker
Lange rok: Sissy-Boy (tweedehands)
Gele regenjas: Ilse Jakobsen (een heel tof merk dat duurzame én mooie regenkleding maakt!)
Schoenen: winkel in Duitsland
Oorbellen: Dots & Freckles (een leuke Etsy-webshop)

Panty: Action

Wat was jouw laatste duurdere aankoop?

2

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Janne 3 augustus 2023 op 7:29 am - Beantwoord

  Als je graag All Stars in een kek printje voor weinig geld wilt, zou ik eens op Vinted kijken. All Stars kunnen in de was, dus het zijn de enige schoenen die ik tweedehands durf te kopen. Als je je maat weet, is het heel makkelijk zoeken. Meestal lukt het me om voor 15-20 euro te slagen voor een vrolijk paar All Stars! Het enige is dat ik nu moet investeren in een extra schoenenrek om ze allemaal kwijt te kunnen want voor die prijs is het wel heel verleidelijk om van elke kleur een paar te kopen…

 2. Daenelia 3 augustus 2023 op 9:20 am - Beantwoord

  Mijn tip zou eerder zijn: koop geen kleding meer van lage kwaliteit en koop 1 of 2 (of 3) goede kwaliteit kleding die klassiek is (voor jou) en die je goed kan combineren. Daar hoort dan ook een ‘hysterisch’ roze kledingstuk bij, want dat is inderdaad heerlijk te combineren op verschillende manieren. Dat is geen verwennen of kadootje aan jezelf, maar een betere investering in jezelf én de aarde (oh jee, ik ging toch weer die kant op …)
  Mijn kledingkast puilt uit omdat ik geen kleding weggooi die stuk of op is. Mijn kleding blijft bij goed onderhoud jaren, decennia!, mooi. Er zit geen goedkope rotzooi tussen, en dat maakt ook dat ik er goed voor zorg. Ik vind het grappig dat zo langzaamaan mijn kledingvoorraad steeds meer ‘vintage’ wordt, zonder dat ik ooit iets tweedehands koop (op één jurk na … daar ben ik voor gezwicht en dat was ook geen 5 of 6 euro … maar iets duurder.)

 3. Maaike 4 augustus 2023 op 12:24 am - Beantwoord

  Oh wat gaaf die top! En staat leuk met je hele outfit! <3

 4. Joke de Jonge 4 augustus 2023 op 12:41 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je zoiets origineels hebt gescoord in Londen, zo vormt kleding ook een mooie herinnering! Het duurste dat ik ooit hebt gekocht, is twee jaar geleden een gehaakte jurk van Ulla Johnson, die ik zag in de Elle en direct zo apart en mooi vond maar die ook zo duur was… Toen vond ik ‘m met 50% korting in de sale in een Amerikaanse webshop…wat was ik blij! Maar daar kon in vanuit Nederland niet bestellen, dus heeft een Amerikaanse vriend dat voor me gedaan en opgestuurd … ik was vergeten dat ik de invoerrechten betalen … werd het toch nog een giga dure jurk …

Recente blogs

Bloemen in huis | 11 leuke woonaccessoires (van behang tot vaas)

26 februari 2021|Interieur|

Met het voorjaar in aantocht heb ik het liefst standaard een bos bloemen op tafel staan. Maar bloemen zijn natuurlijk niet alleen leuk in een mooie vaas. Ook op de muur, op een lamp of in welk hoekje van je kamer dan ook, heb ik graag wat fleurigs staan of hangen. Als groot liefhebber van bloemenprint, zette ik het op een googelen - op zoek naar leuke woonaccessoires met bloemenprint. Dit zijn 11 leuke producten waarmee je nog meer bloemen in huis kunt halen.

Outfit of the day: roze, roze & roze

13 februari 2017|Outfits|

Meer kleur. Dat is een van de dingen waarmee ik op het gebied van kleding aan de slag wil de komende tijd. Ik ben grijs en zwart zo langzamerhand wel een beetje zat en heb nog genoeg kleurrijke kleding in mijn kast hangen. Afgelopen week kwam ik dit knalroze colbertje weer tegen in mijn kast en besloot ik het te combineren met een roze jurkje. Tja, waarom niet? Roze is je lievelingskleur of niet, toch?

Zelf kaarten maken?! | Mijn 7 beste tips!

10 januari 2018|DIY|

Alweer minstens 10 jaar maak ik zelf kaarten. Nog steeds maak ik zeker één keer per week kaarten en durf ik bijna niet meer op verjaardagen aan te komen zonder een zelfgemaakte kaart. Met plezier overigens! Regelmatig krijg ik de vraag "Goh, hoe doe je dat toch?". Soms denken anderen dat kaarten maken te duur of te moeilijk is. Maar dat is absoluut niet per se zo! Maar hoe pak je dat nu aan, zelf kaarten maken? Ik besloot mijn 7 beste tips te verzamelen om te beginnen met zelf kaarten maken. Zo hoop ik jou ook een beetje enthousiast te maken voor deze leuke hobby.