Outfit | Ik draag (na 8 jaar!) een spijkerbroek!

In mijn outfitposts laat ik meestal mijn nieuwe vrolijke jurkjes zien of vertel ik enthousiast over een leuk rokje. Daar geniet ik ook echt van. En toch is deze outfitpost anders. Het is er een waarin ik ik iets deed wat ik al jarenlang (8 jaar om precies te zijn!) niet heb gedaan. Ik liet namelijk mijn jurkjes eens in de kast hangen en trok een spijkerbroek aan. En – hoe gek dat ook mag klinken! – dat vond ik door mijn onzekerheid over mijn lichaam nogal eng. Maar I did it en ik laat je in dit artikel als bewijs (en om mezelf nóg meer uit te dagen) de outfitfoto’s zien.

gele gebreide trui en jegging

Wat is er dan met broeken?

Al zolang als ik me kan herinneren, heb ik hooguit één spijkerbroek in de kast hangen. Ik draag simpelweg nooit broeken (op een pyjamabroek, legging of joggingbroek na) en sla de broekenafdeling in kledingwinkels dan ook standaard over. Dat heeft er niets mee te maken dat ik broeken niet mooi vind of geen broeken in mijn maat kan vinden. Nee, het komt vooral doordat ik onzeker ben over mijn benen. Ik weet heus wel dat ik niet dik ben en dat er veel belangrijkere dingen zijn dan uiterlijk, maar toch verstop ik mijn bovenbenen vaak liever onder een jurk of rokje. Hoe meer ik erover nadenk, hoe stommer ik het eigenlijk vind dat ik me zo door die onzekerheid laat leiden.

En toen begon het te kriebelen…

In die 8 jaar heb ik ondertussen een grote liefde voor jurkjes en rokjes ontwikkeld. Dat is een stijl waar ik me oprecht fijn in voel en vrolijk van word, maar toch baal ik weleens dat ik geen broeken durf te dragen. Waarom loopt heel Nederland in een spijkerbroek en is dat voor mij zo’n groot ding? Vanuit die gedachte kreeg ik een spontane ingeving toen ik in Lissabon in de Stradivarius stond. Zoals altijd liep ik eerst straal voorbij de broekenafdeling. Op naar de vrolijke jurkjes. Om vervolgens toch een paar stappen terug te zetten naar die ene broek. Ik wilde mezelf uitdagen en over een randje pushen, hoe lastig ik dat ook vond. En daar lag dé broek waarmee ik die uitdaging kon aangaan.

Als het om uitdagingen gaat, dan ga ik die graag volledig aan. Door niet alleen een broek te passen, maar mijn outfit mét die spijkerbroek nu ook nog op mijn blog te laten zien. En dus… onzeker of niet, dit ben ik in broek!

gele gebreide trui en jegging gele gebreide trui en jegging

Spijkerbroek: Stradivarius | Trui: Stradivarius | Sneakers: Seaside (winkel uit Lissabon).

Dé spijkerbroek

De spijkerbroek die ik hier draag, is eigenlijk geen echte jeans, maar een jegging. Omdat ik vaak leggings draag onder mijn rokjes en jurkjes, vond ik een jegging een fijne tussenweg om aan het idee van een broek te wennen. Hij voelt een stuk zachter aan dan een echte spijkerbroek. Wel zo fijn! Ik combineerde de jegging met een gele trui, die ik ook bij Stradivarius in Lissabon kocht. Ook de trui is overigens een tikkeltje buiten mijn comfortzone. Deze kleur zou ik normaal niet zo snel aantrekken, maar mijn moeder overtuigde me ervan dat ik het eens een kans moest geven. De trui zit heerlijk warm en ik vind de kleur perfect voor de herfst. Ik draag hem dan ook met veel plezier.

gele gebreide trui en jegging

Mijn Portugese sneakers met hak

Om mijn outfit af te maken, draag ik er een paar schoenen onder dat ik ook in Lissabon kocht (dit waren overigens mijn enige drie aankopen in Lissabon – even voor de goede orde). Dit zijn echt van die schoenen waar je óf helemaal weg van bent óf die je verschrikkelijk vindt. Zelf behoor ik uiteraard tot die eerste categorie. Juist omdat de schoenen zo anders zijn dan anders, vond ik ze erg leuk. De schoenen zijn voorzien van vele zwarte glitters en hebben een flinke hak, maar toch voelt het alsof je op comfortabele gympen loopt. Ideaal!

gele gebreide trui en jegging

Ver buiten mijn comfortzone

Van de broek kopen tot het maken van de outfitfoto’s en het terugzien van mezelf op de foto’s, het was een ware uitdaging. De onzekerheid is er nog steeds en ik zal niet opeens dagelijks een broek dragen, maar ik wilde die onzekerheid wel graag een schop onder zijn kont geven. Uitdagingen zijn er immers om aan te gaan en ik vond dat ik mezelf na al die tijd eens over die drempel moest duwen. Mijn jurkjes en rokjes blijf ik met veel plezier dragen. Ik wil alleen wel daarnaast proberen om af en toe ter afwisseling ook deze broek uit de kast te trekken. En dat vind ik stiekem best wel een beetje stoer van mezelf! Challenge accepted!

Draag jij vaak spijkerbroeken?

Volg:
Deel:

113 Reacties

 1. Yvonne
  8 oktober 2017 / 06:06

  Ik ben een spijkerbroeken diehard. Draag ze bijna altijd. Wat jij hebt met spijkerbroeken dat heb ik met jurkjes. Die durf ik nooit te dragen.

  En als ik naar je foto’s kijk vraag ik mij af waarom je zo onzeker bent? Hij staat je supergoed!!!! ( net als blote benen trouwens ;-) ) Nu wel vaker gaan dragen hè? Anders is het zonde van deze leuke aankoop.

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:43

   Dankjewel voor je lieve berichtje! Ik ga de broek zeker vaker aantrekken. Niet een paar dagen per week, maar ik wil mezelf wel uitdagen om hem af en toe aan te trekken. Hopelijk wordt het steeds een beetje makkelijker :)
   Hopelijk durf jij je ook eens in een jurkje te wagen. Best wel bijzonder eigenlijk hoe iedereen zo zijn eigen comfort-kleding en buiten-de-comfortzone-kleding heeft ;)

 2. 8 oktober 2017 / 06:30

  Staat hartstikke leuk! Ik zie echt niets dat mis is met je benen. Maar zo zal het bij veel onzekerheden zijn, zelf ben je erop gefocust, terwijl anderen je heel anders zien (en op straat over het algemeen met zichzelf bezig zijn). Stoer fst je buiten je comfort zone bent gestapt.
  Shirley blogde over…Drijven in de Dode Zee in Jordanië

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:44

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het is inderdaad wel zo dat je vaak zelf dingen meer ziet dan anderen. Ik let bij anderen bijvoorbeeld ook helemaal niet zo op hun benen. Maar hopelijk was dit een eerste stap om langzaamaan een beetje van mijn onzekerheid af te komen :)

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:45

   Dankjewel :) Ja, met die trui ben ik ook zó blij!

 3. Sylvia - alovelyadventure
  8 oktober 2017 / 07:54

  Wauw Romy! Wat ben je goed bezig. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een haat/liefde verhouding heb met spijkerbroeken. Als ik eenmaal de juiste heb gevonden dan zijn we onafscheidelijk maar anders vind ik het helemaal niks.. Dan zit ik steeds te hijsen anders zakt het bij mn bilpartij naar beneden haha. Ik vind de jegging heel mooi bij je staan. Vaker doen. Want je hebt een PRACHTIG figuurtje!
  Sylvia – alovelyadventure blogde over…Lanzarote van plaats tot plaats – Famara

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:46

   Superlief, je reactie! Dankjewel voor al je lieve woorden!
   En ik heb inderdaad vaker gehoord dat het soms een enorme zoektocht is naar de perfecte spijkerbroek. Het is bijna een gouden vondst als je er eentje hebt gevonden die écht goed zit.

 4. Wies
  8 oktober 2017 / 08:21

  Ik vind het zo leuk dat je dit soort dingen nu uitprobeert! Ik vind ze alledrie echt hartstikke leuk, en je ziet er geweldig uit! Lastig als zoiets je onzeker maakt. Onzekerheid is inderdaad een stom iets. Goed dat je het toch doet!

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:47

   Wat lief, je reactie! Dankjewel voor je lieve woorden :) Ik was stiekem ook best wel een beetje trots op mezelf dat ik toch de stap heb gezet. Onzekerheid is heel vervelend, maar ik hoop dat het helpt als ik mijn onzekerheid zo nu en dan een beetje uitdaag.

 5. Maaike
  8 oktober 2017 / 08:27

  Ik vind het super knap hoe je deze uitdaging aan gaat! In principe is er helemaal niks mis met het dragen van enkel jurkjes en rokjes. Maar ik proef een klein beetje tussen de regels door dat je een beetje klaar bent met bepaalde onzekerheden. Dat dat niet meer de reden mag zijn voor het alleen dragen van jurkjes en rokjes. En zo sta je ook op de foto’s; trots, krachtig en prachtig! Onzekerheid, nestel je maar in iemand anders!
  Maaike blogde over…Als je iemand voor altijd moet missen

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:50

   Wat een onwijs lief compliment! Dankjewel! Ik word er helemaal stil van :)
   En het is inderdaad precies zoals jij het omschrijft. Ik zal waarschijnlijk altijd wel een rokjes- en jurkjespersoon blijven, maar ik wil mijn kleding gewoon niet meer alleen vanuit mijn onzekerheid kiezen. Ik kwam bijvoorbeeld weleens leuke wijde blousejes tegen die in mijn ogen echt boven een spijkerbroek horen, maar liet ze dan vaak hangen bij gebrek aan spijkerbroeken in mijn kast. Het zou zo leuk zijn als ik me nu wel een keer aan zo’n leuke combinatie durf te wagen :)

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:52

   Dankjewel! :) Met die trui ben ik inderdaad ook zó blij. Normaal laat ik okergeel vaak liggen, maar eigenlijk staat het vooral in de herfst best leuk bij mijn rode haar :)

 6. Wendy (B)
  8 oktober 2017 / 09:04

  Ik draag altijd jeans :)
  Mij met een jurk of rok zien: dat zal niet echt gebeuren hoor.
  Ik ben te onzeker.
  Een short draag ik wel.

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:52

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

 7. 8 oktober 2017 / 09:07

  Wat een leuke outfit! Voor mij is dit de leukste outfit die ik op je blog voorbij heb zien komen. Hr staat je perfect! Je hebt een heel mooi figuur voor een spijkerbroek! En in combinatie met die trui en sneakers zal ik deze outfit nooit meer uit doen!
  Iris blogde over…Beauty Favorieten van september 2017

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:52

   Wat een onwijs lieve reactie! Dankjewel :)

 8. Janne
  8 oktober 2017 / 10:02

  Supermooi Romy. Het is ook een prachtige trui erbij. Vind je het niet vervelend dat de mouwen tot over je handen komen? Daar erger ik me altijd dood aan als ik dat heb, dan stroop ik de mouwen op en rekken ze uit en slobberen ze nog verder over mijn handen heen…

  Ik draag nooit jurkjes, maar dat is niet omdat ik me er onzeker in voel maar omdat ik niet zo ben. Ik ben dol op de zomer omdat ik dan de hele tijd rondloop in korte mannenbroeken en wijde shirts :D nu nog een manier van kleden vinden voor de winter waar ik me in thuisvoel en er een beetje netjes in uitzie…

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:56

   Dankjewel voor je compliment! :)
   Ik ben zelf juist dol op truien met een beetje lange mouwen. Ik vind het heerlijk om mijn handen er half in te verstoppen, haha. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar even blij van wordt.
   Alleen maar leuk toch dat je zo’n eigen stijl qua kleding hebt ontdekt, in ieder geval voor de zomer! Misschien kun je in de winter eens een wijde pantalon proberen of een lang geruit overhemd met een ceintuur eromheen. Een beetje stoer en wijdvallend, maar toch ook wel netjes :)

 9. Lieke
  8 oktober 2017 / 10:03

  Wauw wat goed van je dat je die uitdaging aangaat, kanjer! Hele toffe broek, staat je heel mooi! Ben verliefd op die trui haha ? Ik zie trouwens echt geen onzekerheid hoor! Ik zie een prachtige, stralende Romy!

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:57

   Wat een onwijs lieve woorden! Dankjewel! Ik word er helemaal verlegen van! <3

 10. Odetta
  8 oktober 2017 / 10:13

  Staat je goed! Ik vind een spijkerbroek heerlijk zitten! Ik draag heel vaak in het weekend of op een vrije dag een spijkerbroek, omdat ik dit niet op mijn werk kan doen.

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:58

   Dankjewel! En ik kan me voorstellen dat een spijkerbroek extra fijn zit als je hem na een werkweek in het weekend weer mag aantrekken :)

 11. nicole elisabeth
  8 oktober 2017 / 10:27

  wooow staat je echt super goed! Ik wou dat ik jouw benen had :D

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:53

   Dankjewel! En eigenlijk best grappig hoe iedereen zo zijn eigen buiten-mijn-comfortzone-kleding heeft ;)

 12. Nikita
  8 oktober 2017 / 09:39

  Romy, mag ik je vertellen dat ik je outfit zo leuk vind! Hij staat je echt goed :) vaker doen hoor! En je hoeft niet onzeker te zijn, al weet ik zelf ook wel dat dat heel moeilijk is. Zelf ligt mijn kast vol met blauwe spijkerbroeken. Ik draag niks anders want daar voel ik me het allerbest in. Zoals ik al vaker zei, jurkjes en rokjes vind ik leuk en mooi en ik ben niet onzeker over mijzelf daarin. Maar ik voel me niet mezelf zonder jeansbroek. In een rok of jurkje is niet Nikita, en dat is de reden. Als het niet goed voelt doe ik het ook niet :)
  Nikita blogde over…Rome is niet in een dag gebouwd

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:54

   Dankjewel voor je lieve reactie! En je hebt helemaal gelijk dat je vooral moet dragen waar jij blij van wordt. Als dat broeken zijn, dan is er geen enkele reden om een hele garderobe met rokjes en jurkjes aan te schaffen. Je bent gewoon goed zoals je bent :)

 13. 8 oktober 2017 / 10:41

  Waauw, je staat er prachtig mee! Ikzelf ben geen rokjes en jurkjes madam. Ik draag al eens een rok, maar dan in de winter met een panty onder, haha. Nee, in broeken voel ik mij het best. En wat een mooie schoenen! Ik heb onlangs ook zoiets gekocht, maar het is meer een laarsje.
  Evelyne blogde over…52 blije maandagen #38 | Weet je wel hoe blij ik van jou word?

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:03

   Dankjewel voor je compliment! Ik vond die schoenen zelf ook zo gaaf. Ik ben heel benieuwd naar jouw laarsjes :)

 14. 8 oktober 2017 / 10:42

  En wat mij betreft is deze challange dik geslaagd! De kleur geel staat je echt prachtig en ik word dan ook langzaam aan verliefd op de trui. Wat een plaatje. En dan de broek, wat onwijs leuk om jou daarin te zien! Voor mij zie ik dan ook niets om onzeker over te zijn, maar zo zit dat eenmaal met onzekerheden, die zitten in je hoofd. En een broek laat nou eenmaal weinig aan de verbeelding over. Toch hoop ik dat je hem wat vaker van de stapel zult pakken en zult aantrekken, want het staat je super goed!
  Linda blogde over…Dit wist je nog niet over Dierendag

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:04

   Wauw, dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! Ik word een beetje stil van al je lieve complimenten. Alleen al dat motiveert me om de broek vaker aan te trekken <3

 15. 8 oktober 2017 / 10:54

  Je ziet er prachtig uit!
  Heel moedig dat je die foto gewoon op internet durft te zetten als het voor jou zo’n grote stap uit je comfortzone is.
  Lies blogde over…Lieze checkt in #58

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:05

   Dankjewel! :) Het was inderdaad echt een enorme stap, maar toch voelde het goed om eens mijn onzekerheden uit te dagen.

 16. carola donkelaar
  8 oktober 2017 / 10:57

  Super leuk!
  Ik begrijp eerlijk gezegd er niks van want ik zie slanke benen..
  Maar goed iedereen heeft zn onzekerheid, ik over mn buik en dat wil ook nooit iemand geloven haha
  Maar zeker vaker dragen hoor helemaal leuk:)
  Maar je moet je er wel goed bij voelen natuurlijk
  Kun je goed shoppen in Lissabon? lijkt me leuk om daar meer over te lezen :)

  fijne dag!

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:08

   Dankjewel voor je lieve reactie! Onzekerheid is inderdaad een vreemd iets. Ik vraag me bij anderen ook weleens af waarom zij ergens onzeker over zijn, terwijl anderen dat misschien weer bij mij hebben.
   In Lissabon zijn zeker leuke winkels te vinden. Ik moet zeggen dat wij niet heel uitgebreid hebben geshopt; we zijn alleen één middag een aantal winkels ingegaan. Maar als je in Lissabon wilt winkelen, kun je het beste in de wijk Baixa Pombalina zijn. Vooral de Rua Augusta is een mooie, lange winkelstraat. Je vindt hier zowel bekende winkelketens als meer authentieke souvenirwinkeltjes. Wij vonden het er in ieder geval erg leuk :) Ook in de straten rondom Plaça de Comercio hebben ze veel leuke winkels.

 17. Edith-Sofia
  8 oktober 2017 / 10:14

  Ik draag ook bijna nooit een spijkerbroek. Meestal rokjes. De spijkerbroek staat je goed! & mooie locatie.

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:58

   Dankjewel! De foto’s zijn gemaakt in het straatje van ons appartement in Lissabon. Ik vond het zo’n toffe plek :)

 18. Darina
  8 oktober 2017 / 10:20

  Wow, staat je heel mooi en je straalt! Gaaf dat je deze challenge bent aangegaan! Ik kan dus niet zonder mijn jeans :)
  De kleur van de trui vind ik heel mooi. Ik was twee weken geleden in Spanje en heb soortgelijke trui gekocht. Ben gek op die kleur.
  Darina blogde over…Photography | From the Archives #2

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 20:59

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat leuk dat je ook zo’n trui hebt. Ik had eerst niet zoveel met okergeel (in ieder geval niet voor mezelf), maar ben nu helemaal om. Ik vind het zo’n leuke kleur en de trui zit ook heerlijk :)

 19. Mirthe
  8 oktober 2017 / 11:48

  Wat goed van je! En wat slim ook om voor een jegging te gaan zeg! Ik vind dit misschien wel de leukste outfit op je blog, je ziet er echt prachtig uit (en je hebt heel mooie benen!) en de kleur geel van de trui past heel mooi bij je haar. Normaal vind ik sneakers met een hak helemaal niets maar bij jou en deze outfit vind ik het perfect passen. Wauw! De onzekerheid is nergens voor nodig, hoewel ik het goed begrijp (je kunt mij juist uittekenen in broeken mssr in een rokje durf ik eigenlijk niet naar de uni, haha).

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:12

   Wat ontzettend lief, je reactie! Dankjewel voor al je complimenten over mijn outfit en mijn benen! Ik word er helemaal verlegen van :)

 20. 8 oktober 2017 / 12:26

  Wat knap dat je uit je comfort zone durfde te stappen! Echt een hele prestatie! Hopelijk kan je over een tijdje zonder onzekerheden een broek aan. En in de tussentijd kan je altijd nog je toffe rokjes aan! ;)
  Laurine blogde over…Nieuwe laarsjes!

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:13

   Dankjewel! Ja, ik hoop het ook :) Ik blijf gewoon leuke rokjes en jurkjes dragen, maar hopelijk lukt het me om zo nu en dan toch ook die spijkerbroek van de stapel te pakken :)

 21. Lisette
  8 oktober 2017 / 12:40

  Dit staat je heel goed! Super leuke outfit! En die schoenen, die zijn heel leuk! Je merkt het, ik ben enthousiast! Ik heb juist het tegenovergestelde, ik leef ik broeken en zal nooit snel kiezen voor een jurkje of rok. Maar echt Romy, dit staat je superleuk!

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:14

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! :) Ik vind bij jou trouwens een jurkje ook erg mooi staan. Dat jurkje op de foto’s van je zusjes bruiloft stond je bijvoorbeeld echt prachtig!

 22. Elisabeth
  8 oktober 2017 / 12:32

  Wat staat deze outfit je goed! Wauw. De kleur ven de trui past echt goed bij jou. Zelf draag ik ook spijkerbroeken, maar vind het een crime om ze te vinden, ik vind ze vaak niet lekker zitten.
  Elisabeth blogde over…Unboxing: Bestelling bij Post & Papier

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:13

   Dankjewel! En ik kan me voorstellen dat een goede spijkerbroek vinden nog best wel een uitdaging is. Zo’n jegging vind ik zelf heerlijk zitten. Het voelt dan wat minder alsof ik een spijkerbroek aan heb en dat vond ik zelf wel zo fijn.

 23. 8 oktober 2017 / 14:23

  Oooh alsjeblieft Romy, ga eens even niet meer onzeker zijn! Deze jegging staat je TOP, écht. Heel knap dat je je onzekerheid bent aangegaan en dat je deze foto’s plaatst. Zoals iedereem hier boven ook al zegt: je ziet er super leuk uit! Ik vind die trui ook erg leuk staan. Love die kleur! Ik vind je een topper omdat je uit je comfortzone bent gegaan. :)
  Sandra blogde over…Waar ik de afgelopen 4 weken heb uitgehangen!

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:16

   Echt superlief, je reactie! Ik word er helemaal stil van. Dankjewel :)

 24. Amy
  8 oktober 2017 / 14:18

  Ik vind het je waanzinnig staan, je kunt zo’n broek echt heel goed hebben hoor. En je sneakers zijn awesome, die vind ik echt heel leuk :)
  Amy blogde over…TAG | Welkom in Eindhoven

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:16

   Dankjewel voor je lieve reactie! Met die schoenen ben ik ook echt zó blij! In Portugal zijn ze kleine voetjes gewend, dus het was nog een uitdaging om een paar in maat 39 te vinden. Wat was ik blij toen ik er uiteindelijk nog één doos met deze schoenen in mijn maat tussen zag staan.

 25. 8 oktober 2017 / 16:46

  Dit is tegenwoordig m’n standaard outfit. Jeans, trui, sneakers. Het staat jou ook echt super mooi! Snap eerlijk gezegd niet waarom je je benen wil verstoppen. De trui vind ik ook heel mooi. Super leuke kleur! En ik heb wel een iets met specialere schoenen, al durf ik dan weer geen hakken dragen. Haha :p
  Irene blogde over…De voorbije week #2

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:18

   Wat leuk dat je standaard dit soort outfits draagt. Ik vind zo’n combinatie van een trui met jeans ook echt leuk staan als ik er anderen in zie lopen :)
   Dankjewel voor je lieve reactie! :) En ik ben ook helemaal weg van deze trui. Ik zou de kleur zelf niet zo snel uit het rek hebben gepakt, maar ben achteraf zo blij dat ik het toch heb gedaan.

 26. 8 oktober 2017 / 17:09

  Tof, staat je goed! Ik zou me geen leven zonder spijkerbroek kunnen voorstellen haha. Heb juist wat jij hebt met jurkjes, die draag ik zo weinig. Maar trek ze toch steeds vaker aan :-) YAY voor jou om uit je comfort zone te stappen.

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:19

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie :) Ik vind het ook wel grappig om te lezen dat iedereen zo zijn eigen kleding heeft waar je je prettig in voelt. En supertof dat je ook steeds vaker jurkjes aantrekt! Ik vind ze je erg mooi staan.

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:24

   Dankjewel! :) Dat soort losse broeken vind ik trouwens ook erg mooi staan en ik kan me voorstellen dat die stiekem wel iets fijner zitten dan jeans ;)

 27. 8 oktober 2017 / 18:31

  Wauw Romy, gewoon WAUW! Je ziet er zo mooi uit! De jegging staat je echt super goed en die trui is ook prachtig (ja ik heb inmiddels een lichtelijke okergeel obsessie ;-) ).
  Ik heb eigenlijk het tegenovergestelde: ik draag al heel lang geen jurken en rokken meer. Ik zit niet lekker in mijn vel en weeg misschien iets meer dan ik zou moeten wegen. In een jurk of rok voel ik mij altijd heel onzeker omdat ik mijzelf nog dikker vind (voelen). Heel goed van je dat je het toch hebt gedaan!
  Inge | Monsieur Mango blogde over…Recept | Zweedse kanelbullar

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:23

   Zo onwijs lief, je reactie! Dankjewel voor je complimenten :)
   Wat rot om te horen dat je niet zo lekker in je vel zit en daardoor jurken en rokjes liever vermijdt. Ik hoop dat je leert accepteren dat je prachtig bent zoals je bent, of je nu dit gewicht hebt of een paar kilo minder of meer. Het zou zo leuk zijn als je je toch eens aan een jurk of rokje durft te wagen. Maar als je je voor nu het fijnst voelt in jeans, is dat ook prima, toch? Het belangrijkste is dat je je prettig voelt bij wat je draagt.

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:24

   Dankjewel voor je lieve reactie! :) Ik kreeg ook weer heimwee naar Lissabon toen ik deze foto’s zag. Alleen al het straatje waar de foto’s zijn genomen, vond ik zó leuk!

 28. 8 oktober 2017 / 19:09

  Ik HOU echt van deze trui. Bij deze weet je dus dat ik ‘m binnen de kortste keren waarschijnlijk ook in mijn kledingkast heb hangen. Stijlicoon ben je! Staat je ook echt heel goed samen met de broek. Prachtige benen heb je, dus ik zou ‘m voortaan ook gewoon lekker vaak dragen.
  Talitha blogde over…Keek op de Week #1

  • Romy
   Auteur
   8 oktober 2017 / 21:25

   Dankjewel voor je lieve compliment! :) En ik kan me helemaal voorstellen dat je de trui ook niet kunt laten hangen. Ik ben er zelf ook helemaal weg van (en vind het stiekem een compliment dat je me een stijlicoon noemt ;)).

 29. kaylin
  8 oktober 2017 / 20:36

  Hele leuke combinatie Romy en het staat je echt heel mooi!

 30. 8 oktober 2017 / 22:51

  Aw niks om onzeker over te zijn! Prachtige benen! Ik droeg een tijdje alleen maar jurkjes juist omdat ik geen jeans meer in m’n maat kon vinden. Ik draag nu beide, ene keer jeans, andere keer een jurkje. In een jurkje voel ik me meestal wel mooier, maar een broek is zo af en toe ook gewoon makkelijker en praktischer.
  Laura blogde over…Rimmel: Sun Kissed Bronzer en Trendsetter Lipstick

  • Romy
   Auteur
   9 oktober 2017 / 23:53

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben het helemaal met je eens wat betreft jurkjes. Ik voel me daar zelf ook vaak mooier en zelfverzekerder in, maar wil zeker proberen om op z’n tijd een broek te dragen. Gewoon omdat die makkelijk te combineren zijn en altijd wel kunnen :)

  • Romy
   Auteur
   9 oktober 2017 / 23:53

   Dankjewel voor je lieve woorden! :)

 31. 9 oktober 2017 / 05:18

  Wauw Romy, wat goed dat je buiten je comfortzone hebt durven te stappen! Ik ben trots op jou <3 en je hoeft helemaal nergens onzeker over te zijn, het staat je erg goed! Grappig, ik heb mijn benen juist liever in een broek, lekker alles bedekt. Ik ben altijd bang dat mijn benen te wit zijn of wat plekjes vergeten ben te scheren. Toch vind ik jurkjes ook leuk maar draag ik ze wat minder. Zo grappig dat jij het andersom hebt! Al vind ik wat je altijd op je blog laat zien je altijd heel mooi staat! :)

  • Romy
   Auteur
   9 oktober 2017 / 23:54

   Superlief, je reactie! Dankjewel voor al je lieve woorden! <3 Ik word er helemaal stil van.
   Grappig eigenlijk hoe jurkjes voor de een de perfecte kleding zijn bij onzekerheid, terwijl iemand anders zich in een broek juist zekerder voelt. Ik vind broeken juist lastig omdat ze voor mijn gevoel de vorm van mijn benen veel meer accentueren dan jurkjes en rokken. Maar eigenlijk is het maar net wat je zelf prettig vindt :)

 32. Daisy
  9 oktober 2017 / 07:47

  Wat ontzettend stoer van je! Je ziet er onwijs leuk uit en je straalt op je foto’s! :) Heel knap dat je je uitdaging bent aangegaan, en slim van je om voor een middenweg te kiezen. De broek moet immers ook lekker zitten toch?! Ik had vroeger ook een jurkjes en rokjes obsessie en droeg bijna nooit spijkerbroeken, omdat ik ze niet zo lekker vond zitten. Tegenwoordig wissel ik het af, maar een mooi jurkje of rokje is nog steeds favoriet!
  Daisy blogde over…Een kijkje in ons huis

  • Romy
   Auteur
   9 oktober 2017 / 23:57

   Dankjewel voor je superlieve reactie! En wat leuk dat je voor jezelf een mooie mix hebt van jurkjes/rokjes en broeken. Dat is ook wat ik het liefst zou willen: regelmatig jurkjes en rokjes waar ik zelf heel blij van word, maar wel afgewisseld met zo nu en dan een broek :)

 33. Desiree
  9 oktober 2017 / 10:14

  Jaaaaaa…..kom maar door met de spijkerbroeken, want ze staan je supergoed! Topper!

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2017 / 00:09

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! :)

 34. 9 oktober 2017 / 13:24

  Hallo zeg, wat staat deze broek je super! Ook in een spijkerbroek heb je prachtige benen, you go girl! Mijn tip voor kledingstukken dragen waarin je je niet gelijk comfortabel voelt: Combineer ze met iets waar je je wel fijn in voelt, bijvoorbeeld mooie laarsjes of een comfy trui of het favoriete leren jasje dat je altijd draagt. Op deze manier lukt het mij om nog meer verschillende outfits te dragen. Een kort rokje vind ik met hoge laarzen ineens wel leuk! Super toffe outfit en ik hoop dat je veel plezier hebt van je nieuwe broek <3

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2017 / 00:11

   Dankjewel voor je lieve compliment! <3 En dat is zeker een tip waar ik iets mee kan. Ik zat er ook aan te denken om de broek te combineren met een iets langere top of mooie hakken waar ik blij van word. Dat maakt het al wat makkelijker om mee te beginnen :)

 35. Nanda
  9 oktober 2017 / 13:27

  Wauw die kleur geel staat je dus echt waanzinnig goed! En die broek? Absoluut vaker doen!! Ik ken je website en blogs niet (ben niet zo’n bloggen lezer, niet omdat ik t niet leuk vind hoor, reden ervan zou ik eigenlijk niet weten(?)) maar je kwam voorbij op mijn FB newsfeed en je viel me gelijk op met je mooie rode haar (we zijn haarkleurgenoten) en deze prachtige power outfit!

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2017 / 00:12

   Wat ontzettend leuk dat je mijn outfitpost hebt gelezen en dan ook nog eens zo’n lieve reactie achterlaat. Dankjewel! :) Jouw haar ziet er op je avatar trouwens ook prachtig uit. Yay voor redheads! :)

 36. Marloes
  9 oktober 2017 / 14:07

  Wat staat dat je onzettend goed zeg! En die kleur van die trui is echt geweldig. Onzekerheid is ook altijd zoiets geks, ik kan me totaal niet voorstellen waarom je onzeker bent over die slanke benen! Echt hartstikke goed dat je over je onzekerheid heen bent gestapt en je dat durft te delen op je blog. Vaker broeken dragen hoor! :)
  Marloes blogde over…De eerste maand werken…

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2017 / 00:12

   Superlief, je reactie! Dankjewel voor al je lieve woorden! :)

 37. Madelon
  9 oktober 2017 / 16:58

  Wat ontzettend tof en stoer dat je je over je onzekerheden heen zet! En het staat je echt heel leuk :) Ik vind het echt stoer hoe jij op je blog laat zien hoe je uit je comfortzone of over je onzekerheden heen stapt!
  Madelon blogde over…Gelezen | Kattensoep – Janneke Schotveld

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2017 / 00:13

   Wat lief dat je dat zegt! Dankjewel voor je lieve woorden :)

 38. Arnold
  9 oktober 2017 / 19:16

  Staat je hartstikke goed hoor, Romy! Het is altijd lastig om dingen te doen die buiten je comfortzone liggen, maar het toch doen beloont vaak wel! Je voelt je dan net even wat sterker, iets meer goede moed, en toch wat lekkerder in je vel. Ik zou zeggen, probeer een dag in de week een spijkerbroeken dag te maken, want het staat je erg goed!

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2017 / 00:21

   Wat onwijs leuk dat je reageert op mijn outfitpost! Dankjewel voor je superleuke, enthousiaste reactie :) Zo’n spijkerbroekdag is trouwens nog niet eens zo’n slecht idee!

 39. Esmee
  9 oktober 2017 / 20:51

  Als ik elke dag jurkjes en rokjes kon dragen deed ik dat, maar ik ben een echte koukleum dus broeken genieten buiten de zomer en vakantie om toch echt de voorkeur. Ik vind deze jegging jr echt super leuk staan! Geen idee waar de onzekergeid over je bovenbenen vandaan komt maar echt nergens voor nodig hoor!

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2017 / 00:21

   De kou is inderdaad wel een nadeel van jurkjes en rokjes. Dan zijn broeken toch wel iets handiger :) Dankjewel voor je lieve reactie over mijn outfit!

 40. 10 oktober 2017 / 00:27

  Wauw, deze broek staat je echt heel erg goed :D Leuke outfit!

 41. 10 oktober 2017 / 11:48

  Ik ben eigenlijk het tegenovergestelde ;-) ik draag bijna altijd broeken, omdat ik me daar het beste in voel. Kleedjes passen me meestal niet goed vind ik, of vind ik ‘te sjiek’ om mee te gaan werken. Ik moet regelmatig heffen en sleuren op m’n werk, huishoudelijk werk,… (ik werk in de zorg) Dan draag ik liever broeken om niet teveel vrij te geven ;-) kleedjes zijn voor mij iets feest-achtig dus ik draag ze enkel bij speciale gelegenheden :-) Ik vind trouwens dat je er héél goed uitziet met die broek :-) mooie outfit in het algemeen! :-) Moet je vaker doen! x

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2017 / 19:46

   Dankjewel voor je onwijs lieve en enthousiaste reactie! En ik kan me goed voorstellen dat je in jouw situatie toch het liefst broeken draagt. Zeker met werk waarvoor je veel moet bukken, is een jurkje meestal toch niet echt ideaal ;)

 42. Esther
  10 oktober 2017 / 20:10

  Wat zie je er mooi uit in die broek! Hij staat je echt heel mooi! De trui staat je ook heel leuk! En zo goed dat je je onzekerheid gewoon aan de kant zet! (Ik laat niet vaak een reactie achter, eigenlijk nooit, maar dit moest ik toch even zeggen.)

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2017 / 21:38

   Wat ontzettend lief dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten :) Dankjewel voor je lieve compliment!

  • Romy
   Auteur
   11 november 2017 / 00:40

   Wat fijn dat je het artikel deelt! Dat moet inderdaad wel mijn blog zijn :) Dankjewel voor het delen!

 43. Natas
  29 december 2017 / 06:53

  Het is me echt nooit opgevallen dat je geen broeken draagt, maar nu je het zegt… :’)
  Maar staat je erg goed! En wat is dit een leuke blog, zeg! Je bent lekker bezig. :)

  • Romy
   Auteur
   30 december 2017 / 10:27

   Dankjewel voor je lieve reactie! :) Haha, ik kan me voorstellen dat een broek/rok niet direct iets is waar je mee bezig bent bij een ander. Grappig dat je er zo achterkwam ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge