In mijn outfitposts laat ik meestal mijn nieuwe vrolijke jurkjes zien of vertel ik enthousiast over een leuk rokje. Daar geniet ik ook echt van. En toch is deze outfitpost anders. Het is er een waarin ik ik iets deed wat ik al jarenlang (8 jaar om precies te zijn!) niet heb gedaan. Ik liet namelijk mijn jurkjes eens in de kast hangen en trok een spijkerbroek aan. En – hoe gek dat ook mag klinken! – dat vond ik door mijn onzekerheid over mijn lichaam nogal eng. Maar I did it en ik laat je in dit artikel als bewijs (en om mezelf nóg meer uit te dagen) de outfitfoto’s zien.

gele gebreide trui en jegging

Wat is er dan met broeken?

Al zolang als ik me kan herinneren, heb ik hooguit één spijkerbroek in de kast hangen. Ik draag simpelweg nooit broeken (op een pyjamabroek, legging of joggingbroek na) en sla de broekenafdeling in kledingwinkels dan ook standaard over. Dat heeft er niets mee te maken dat ik broeken niet mooi vind of geen broeken in mijn maat kan vinden. Nee, het komt vooral doordat ik onzeker ben over mijn benen. Ik weet heus wel dat ik niet dik ben en dat er veel belangrijkere dingen zijn dan uiterlijk, maar toch verstop ik mijn bovenbenen vaak liever onder een jurk of rokje. Hoe meer ik erover nadenk, hoe stommer ik het eigenlijk vind dat ik me zo door die onzekerheid laat leiden.

En toen begon het te kriebelen…

In die 8 jaar heb ik ondertussen een grote liefde voor jurkjes en rokjes ontwikkeld. Dat is een stijl waar ik me oprecht fijn in voel en vrolijk van word, maar toch baal ik weleens dat ik geen broeken durf te dragen. Waarom loopt heel Nederland in een spijkerbroek en is dat voor mij zo’n groot ding? Vanuit die gedachte kreeg ik een spontane ingeving toen ik in Lissabon in de Stradivarius stond. Zoals altijd liep ik eerst straal voorbij de broekenafdeling. Op naar de vrolijke jurkjes. Om vervolgens toch een paar stappen terug te zetten naar die ene broek. Ik wilde mezelf uitdagen en over een randje pushen, hoe lastig ik dat ook vond. En daar lag dé broek waarmee ik die uitdaging kon aangaan.

Als het om uitdagingen gaat, dan ga ik die graag volledig aan. Door niet alleen een broek te passen, maar mijn outfit mét die spijkerbroek nu ook nog op mijn blog te laten zien. En dus… onzeker of niet, dit ben ik in broek!

gele gebreide trui en jegging

gele gebreide trui en jegging

Spijkerbroek: Stradivarius | Trui: Stradivarius | Sneakers: Seaside (winkel uit Lissabon).

Dé spijkerbroek

De spijkerbroek die ik hier draag, is eigenlijk geen echte jeans, maar een jegging. Omdat ik vaak leggings draag onder mijn rokjes en jurkjes, vond ik een jegging een fijne tussenweg om aan het idee van een broek te wennen. Hij voelt een stuk zachter aan dan een echte spijkerbroek. Wel zo fijn! Ik combineerde de jegging met een gele trui, die ik ook bij Stradivarius in Lissabon kocht. Ook de trui is overigens een tikkeltje buiten mijn comfortzone. Deze kleur zou ik normaal niet zo snel aantrekken, maar mijn moeder overtuigde me ervan dat ik het eens een kans moest geven. De trui zit heerlijk warm en ik vind de kleur perfect voor de herfst. Ik draag hem dan ook met veel plezier.

gele gebreide trui en jegging

Mijn Portugese sneakers met hak

Om mijn outfit af te maken, draag ik er een paar schoenen onder dat ik ook in Lissabon kocht (dit waren overigens mijn enige drie aankopen in Lissabon – even voor de goede orde). Dit zijn echt van die schoenen waar je óf helemaal weg van bent óf die je verschrikkelijk vindt. Zelf behoor ik uiteraard tot die eerste categorie. Juist omdat de schoenen zo anders zijn dan anders, vond ik ze erg leuk. De schoenen zijn voorzien van vele zwarte glitters en hebben een flinke hak, maar toch voelt het alsof je op comfortabele gympen loopt. Ideaal!

gele gebreide trui en jegging

Ver buiten mijn comfortzone

Van de broek kopen tot het maken van de outfitfoto’s en het terugzien van mezelf op de foto’s, het was een ware uitdaging. De onzekerheid is er nog steeds en ik zal niet opeens dagelijks een broek dragen, maar ik wilde die onzekerheid wel graag een schop onder zijn kont geven. Uitdagingen zijn er immers om aan te gaan en ik vond dat ik mezelf na al die tijd eens over die drempel moest duwen. Mijn jurkjes en rokjes blijf ik met veel plezier dragen. Ik wil alleen wel daarnaast proberen om af en toe ter afwisseling ook deze broek uit de kast te trekken. En dat vind ik stiekem best wel een beetje stoer van mezelf! Challenge accepted!

Draag jij vaak spijkerbroeken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 8 oktober 2017 op 6:06 am - Beantwoord

  Ik ben een spijkerbroeken diehard. Draag ze bijna altijd. Wat jij hebt met spijkerbroeken dat heb ik met jurkjes. Die durf ik nooit te dragen.

  En als ik naar je foto’s kijk vraag ik mij af waarom je zo onzeker bent? Hij staat je supergoed!!!! ( net als blote benen trouwens 😉 ) Nu wel vaker gaan dragen hè? Anders is het zonde van deze leuke aankoop.

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve berichtje! Ik ga de broek zeker vaker aantrekken. Niet een paar dagen per week, maar ik wil mezelf wel uitdagen om hem af en toe aan te trekken. Hopelijk wordt het steeds een beetje makkelijker 🙂
   Hopelijk durf jij je ook eens in een jurkje te wagen. Best wel bijzonder eigenlijk hoe iedereen zo zijn eigen comfort-kleding en buiten-de-comfortzone-kleding heeft 😉

 2. Shirley 8 oktober 2017 op 6:30 am - Beantwoord

  Staat hartstikke leuk! Ik zie echt niets dat mis is met je benen. Maar zo zal het bij veel onzekerheden zijn, zelf ben je erop gefocust, terwijl anderen je heel anders zien (en op straat over het algemeen met zichzelf bezig zijn). Stoer fst je buiten je comfort zone bent gestapt.

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het is inderdaad wel zo dat je vaak zelf dingen meer ziet dan anderen. Ik let bij anderen bijvoorbeeld ook helemaal niet zo op hun benen. Maar hopelijk was dit een eerste stap om langzaamaan een beetje van mijn onzekerheid af te komen 🙂

 3. Marije 8 oktober 2017 op 7:44 am - Beantwoord

  Ik vind het je geweldig staan! Een aanwinst voor je garderobe.

 4. Neverdullmoments 8 oktober 2017 op 7:47 am - Beantwoord

  Wat goed van je zeg! Dat je zelf die stap zet, knap hoor :). Die trui vind ik ook echt tof!

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ja, met die trui ben ik ook zó blij!

 5. Sylvia - alovelyadventure 8 oktober 2017 op 7:54 am - Beantwoord

  Wauw Romy! Wat ben je goed bezig. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een haat/liefde verhouding heb met spijkerbroeken. Als ik eenmaal de juiste heb gevonden dan zijn we onafscheidelijk maar anders vind ik het helemaal niks.. Dan zit ik steeds te hijsen anders zakt het bij mn bilpartij naar beneden haha. Ik vind de jegging heel mooi bij je staan. Vaker doen. Want je hebt een PRACHTIG figuurtje!

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

   Superlief, je reactie! Dankjewel voor al je lieve woorden!
   En ik heb inderdaad vaker gehoord dat het soms een enorme zoektocht is naar de perfecte spijkerbroek. Het is bijna een gouden vondst als je er eentje hebt gevonden die écht goed zit.

 6. Wies 8 oktober 2017 op 8:21 am - Beantwoord

  Ik vind het zo leuk dat je dit soort dingen nu uitprobeert! Ik vind ze alledrie echt hartstikke leuk, en je ziet er geweldig uit! Lastig als zoiets je onzeker maakt. Onzekerheid is inderdaad een stom iets. Goed dat je het toch doet!

 7. Maaike 8 oktober 2017 op 8:27 am - Beantwoord

  Ik vind het super knap hoe je deze uitdaging aan gaat! In principe is er helemaal niks mis met het dragen van enkel jurkjes en rokjes. Maar ik proef een klein beetje tussen de regels door dat je een beetje klaar bent met bepaalde onzekerheden. Dat dat niet meer de reden mag zijn voor het alleen dragen van jurkjes en rokjes. En zo sta je ook op de foto’s; trots, krachtig en prachtig! Onzekerheid, nestel je maar in iemand anders!

 8. Josephine 8 oktober 2017 op 9:03 am - Beantwoord

  Ik vind je hele outfit ontzettend leuk! De spijkerbroek staat heel mooi en die trui zou ik ook wel willen hebben! Hij kleurt ook mooi bij je haar.

  Tof dat je zo durft te experimenten! ?

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:47 pm - Beantwoord

   Wat lief, je reactie! Dankjewel voor je lieve woorden 🙂 Ik was stiekem ook best wel een beetje trots op mezelf dat ik toch de stap heb gezet. Onzekerheid is heel vervelend, maar ik hoop dat het helpt als ik mijn onzekerheid zo nu en dan een beetje uitdaag.

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:50 pm - Beantwoord

   Wat een onwijs lief compliment! Dankjewel! Ik word er helemaal stil van 🙂
   En het is inderdaad precies zoals jij het omschrijft. Ik zal waarschijnlijk altijd wel een rokjes- en jurkjespersoon blijven, maar ik wil mijn kleding gewoon niet meer alleen vanuit mijn onzekerheid kiezen. Ik kwam bijvoorbeeld weleens leuke wijde blousejes tegen die in mijn ogen echt boven een spijkerbroek horen, maar liet ze dan vaak hangen bij gebrek aan spijkerbroeken in mijn kast. Het zou zo leuk zijn als ik me nu wel een keer aan zo’n leuke combinatie durf te wagen 🙂

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:51 pm - Beantwoord

   Superlief! Dankjewel <3

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:52 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Met die trui ben ik inderdaad ook zó blij. Normaal laat ik okergeel vaak liggen, maar eigenlijk staat het vooral in de herfst best leuk bij mijn rode haar 🙂

 9. Wendy (B) 8 oktober 2017 op 9:04 am - Beantwoord

  Ik draag altijd jeans 🙂
  Mij met een jurk of rok zien: dat zal niet echt gebeuren hoor.
  Ik ben te onzeker.
  Een short draag ik wel.

 10. Liset - Beautydagboek 8 oktober 2017 op 9:06 am - Beantwoord

  Wat staat dit je goed! Heel stoer! Ik ben inderdaad een andere stijl van je gewend, maar dit kan je super goed hebben hoor. En je hebt een prachtig stel benen, niet onzeker over zijn!

 11. Iris 8 oktober 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Voor mij is dit de leukste outfit die ik op je blog voorbij heb zien komen. Hr staat je perfect! Je hebt een heel mooi figuur voor een spijkerbroek! En in combinatie met die trui en sneakers zal ik deze outfit nooit meer uit doen!

 12. Sofie 8 oktober 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Echt, supermooi!!!

 13. Oui nathalie 8 oktober 2017 op 8:28 am - Beantwoord

  Oh wauw!! Dit moet je echt zeker weten meer gaan dragen want het staat je super!!
  Liefs, Nathalie

 14. Simone 8 oktober 2017 op 9:35 am - Beantwoord

  Staat je echt heel leuk! Ik draag juist nooit jurkjes. Daar voel ik mij een stuk minder prettig in haha!

 15. Nikita 8 oktober 2017 op 9:39 am - Beantwoord

  Romy, mag ik je vertellen dat ik je outfit zo leuk vind! Hij staat je echt goed 🙂 vaker doen hoor! En je hoeft niet onzeker te zijn, al weet ik zelf ook wel dat dat heel moeilijk is. Zelf ligt mijn kast vol met blauwe spijkerbroeken. Ik draag niks anders want daar voel ik me het allerbest in. Zoals ik al vaker zei, jurkjes en rokjes vind ik leuk en mooi en ik ben niet onzeker over mijzelf daarin. Maar ik voel me niet mezelf zonder jeansbroek. In een rok of jurkje is niet Nikita, en dat is de reden. Als het niet goed voelt doe ik het ook niet 🙂

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:52 pm - Beantwoord

   Wat een onwijs lieve reactie! Dankjewel 🙂

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:53 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! 🙂

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En eigenlijk best grappig hoe iedereen zo zijn eigen buiten-mijn-comfortzone-kleding heeft 😉

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En je hebt helemaal gelijk dat je vooral moet dragen waar jij blij van wordt. Als dat broeken zijn, dan is er geen enkele reden om een hele garderobe met rokjes en jurkjes aan te schaffen. Je bent gewoon goed zoals je bent 🙂

 16. Janne 8 oktober 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Supermooi Romy. Het is ook een prachtige trui erbij. Vind je het niet vervelend dat de mouwen tot over je handen komen? Daar erger ik me altijd dood aan als ik dat heb, dan stroop ik de mouwen op en rekken ze uit en slobberen ze nog verder over mijn handen heen…

  Ik draag nooit jurkjes, maar dat is niet omdat ik me er onzeker in voel maar omdat ik niet zo ben. Ik ben dol op de zomer omdat ik dan de hele tijd rondloop in korte mannenbroeken en wijde shirts 😀 nu nog een manier van kleden vinden voor de winter waar ik me in thuisvoel en er een beetje netjes in uitzie…

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! 🙂
   Ik ben zelf juist dol op truien met een beetje lange mouwen. Ik vind het heerlijk om mijn handen er half in te verstoppen, haha. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar even blij van wordt.
   Alleen maar leuk toch dat je zo’n eigen stijl qua kleding hebt ontdekt, in ieder geval voor de zomer! Misschien kun je in de winter eens een wijde pantalon proberen of een lang geruit overhemd met een ceintuur eromheen. Een beetje stoer en wijdvallend, maar toch ook wel netjes 🙂

 17. Lieke 8 oktober 2017 op 10:03 am - Beantwoord

  Wauw wat goed van je dat je die uitdaging aangaat, kanjer! Hele toffe broek, staat je heel mooi! Ben verliefd op die trui haha ? Ik zie trouwens echt geen onzekerheid hoor! Ik zie een prachtige, stralende Romy!

 18. Odetta 8 oktober 2017 op 10:13 am - Beantwoord

  Staat je goed! Ik vind een spijkerbroek heerlijk zitten! Ik draag heel vaak in het weekend of op een vrije dag een spijkerbroek, omdat ik dit niet op mijn werk kan doen.

 19. Edith-Sofia 8 oktober 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Ik draag ook bijna nooit een spijkerbroek. Meestal rokjes. De spijkerbroek staat je goed! & mooie locatie.

 20. Darina 8 oktober 2017 op 10:20 am - Beantwoord

  Wow, staat je heel mooi en je straalt! Gaaf dat je deze challenge bent aangegaan! Ik kan dus niet zonder mijn jeans 🙂
  De kleur van de trui vind ik heel mooi. Ik was twee weken geleden in Spanje en heb soortgelijke trui gekocht. Ben gek op die kleur.

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:57 pm - Beantwoord

   Wat een onwijs lieve woorden! Dankjewel! Ik word er helemaal verlegen van! <3

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En ik kan me voorstellen dat een spijkerbroek extra fijn zit als je hem na een werkweek in het weekend weer mag aantrekken 🙂

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! De foto’s zijn gemaakt in het straatje van ons appartement in Lissabon. Ik vond het zo’n toffe plek 🙂

  • Romy 8 oktober 2017 op 8:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat leuk dat je ook zo’n trui hebt. Ik had eerst niet zoveel met okergeel (in ieder geval niet voor mezelf), maar ben nu helemaal om. Ik vind het zo’n leuke kleur en de trui zit ook heerlijk 🙂

 21. nicole elisabeth 8 oktober 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  wooow staat je echt super goed! Ik wou dat ik jouw benen had 😀

 22. Evelyne 8 oktober 2017 op 10:41 am - Beantwoord

  Waauw, je staat er prachtig mee! Ikzelf ben geen rokjes en jurkjes madam. Ik draag al eens een rok, maar dan in de winter met een panty onder, haha. Nee, in broeken voel ik mij het best. En wat een mooie schoenen! Ik heb onlangs ook zoiets gekocht, maar het is meer een laarsje.

 23. Linda 8 oktober 2017 op 10:42 am - Beantwoord

  En wat mij betreft is deze challange dik geslaagd! De kleur geel staat je echt prachtig en ik word dan ook langzaam aan verliefd op de trui. Wat een plaatje. En dan de broek, wat onwijs leuk om jou daarin te zien! Voor mij zie ik dan ook niets om onzeker over te zijn, maar zo zit dat eenmaal met onzekerheden, die zitten in je hoofd. En een broek laat nou eenmaal weinig aan de verbeelding over. Toch hoop ik dat je hem wat vaker van de stapel zult pakken en zult aantrekken, want het staat je super goed!

 24. Sija 8 oktober 2017 op 10:47 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s Romy, je straalt helemaal! Die spijkerbroek staat je goed hoor 😀

 25. Lies 8 oktober 2017 op 10:54 am - Beantwoord

  Je ziet er prachtig uit!
  Heel moedig dat je die foto gewoon op internet durft te zetten als het voor jou zo’n grote stap uit je comfortzone is.

 26. carola donkelaar 8 oktober 2017 op 10:57 am - Beantwoord

  Super leuk!
  Ik begrijp eerlijk gezegd er niks van want ik zie slanke benen..
  Maar goed iedereen heeft zn onzekerheid, ik over mn buik en dat wil ook nooit iemand geloven haha
  Maar zeker vaker dragen hoor helemaal leuk:)
  Maar je moet je er wel goed bij voelen natuurlijk
  Kun je goed shoppen in Lissabon? lijkt me leuk om daar meer over te lezen 🙂

  fijne dag!

 27. Mirthe 8 oktober 2017 op 11:48 am - Beantwoord

  Wat goed van je! En wat slim ook om voor een jegging te gaan zeg! Ik vind dit misschien wel de leukste outfit op je blog, je ziet er echt prachtig uit (en je hebt heel mooie benen!) en de kleur geel van de trui past heel mooi bij je haar. Normaal vind ik sneakers met een hak helemaal niets maar bij jou en deze outfit vind ik het perfect passen. Wauw! De onzekerheid is nergens voor nodig, hoewel ik het goed begrijp (je kunt mij juist uittekenen in broeken mssr in een rokje durf ik eigenlijk niet naar de uni, haha).

  • Romy 8 oktober 2017 op 9:05 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Het was inderdaad echt een enorme stap, maar toch voelde het goed om eens mijn onzekerheden uit te dagen.

  • Romy 8 oktober 2017 op 9:08 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Onzekerheid is inderdaad een vreemd iets. Ik vraag me bij anderen ook weleens af waarom zij ergens onzeker over zijn, terwijl anderen dat misschien weer bij mij hebben.
   In Lissabon zijn zeker leuke winkels te vinden. Ik moet zeggen dat wij niet heel uitgebreid hebben geshopt; we zijn alleen één middag een aantal winkels ingegaan. Maar als je in Lissabon wilt winkelen, kun je het beste in de wijk Baixa Pombalina zijn. Vooral de Rua Augusta is een mooie, lange winkelstraat. Je vindt hier zowel bekende winkelketens als meer authentieke souvenirwinkeltjes. Wij vonden het er in ieder geval erg leuk 🙂 Ook in de straten rondom Plaça de Comercio hebben ze veel leuke winkels.

 28. Laurine 8 oktober 2017 op 12:26 pm - Beantwoord

  Wat knap dat je uit je comfort zone durfde te stappen! Echt een hele prestatie! Hopelijk kan je over een tijdje zonder onzekerheden een broek aan. En in de tussentijd kan je altijd nog je toffe rokjes aan! 😉

  • Romy 8 oktober 2017 op 9:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik hoop het ook 🙂 Ik blijf gewoon leuke rokjes en jurkjes dragen, maar hopelijk lukt het me om zo nu en dan toch ook die spijkerbroek van de stapel te pakken 🙂

 29. Elisabeth 8 oktober 2017 op 12:32 pm - Beantwoord

  Wat staat deze outfit je goed! Wauw. De kleur ven de trui past echt goed bij jou. Zelf draag ik ook spijkerbroeken, maar vind het een crime om ze te vinden, ik vind ze vaak niet lekker zitten.

 30. Lisette 8 oktober 2017 op 12:40 pm - Beantwoord

  Dit staat je heel goed! Super leuke outfit! En die schoenen, die zijn heel leuk! Je merkt het, ik ben enthousiast! Ik heb juist het tegenovergestelde, ik leef ik broeken en zal nooit snel kiezen voor een jurkje of rok. Maar echt Romy, dit staat je superleuk!

 31. Amy 8 oktober 2017 op 2:18 pm - Beantwoord

  Ik vind het je waanzinnig staan, je kunt zo’n broek echt heel goed hebben hoor. En je sneakers zijn awesome, die vind ik echt heel leuk 🙂

 32. Sandra 8 oktober 2017 op 2:23 pm