groen

Outfit | In mijn groene blouse tussen het groen

 • 20 juni 2020
 • 9 Reacties
Categorieën: Outfits

Groen. Het is een van de kleuren waar ik lange tijd vrij weinig mee had. Ik ben gek op groene planten en heb een knalgroene auto, maar in mijn kledingkast was maar weinig groens te ontdekken. Hooguit een paar sokken. Dat was totdat ik een jaar geleden deze blouse tegenkwam bij Costes. Vrolijk gestippeld – daar scoor je bij mij punten mee. Daarom loop ik er tegenwoordig een stuk vaker in het groen bij. Toen ik gisteren met mijn moeder langs een net zo groene oprijlaan liep, kon ik het niet laten daar een paar foto’s te (laten) maken. Deze outfitpost is het resultaat.

Donkergroen en rood

Donkergroen schijnt een ideale kleur te zijn voor roodharigen. Toen ik voor het eerst op de Roodharigendag was, was er zelfs een officiële dresscode om in het donkergroen te verschijnen en moest ik hard mijn best doen om meer dan alleen een donkergroene sok in mijn kast te vinden. Een bijzonder gezicht, al die in groen geklede roodharigen! Nu gaat de Roodharigendag dit jaar natuurlijk niet door en zal de organisatie ook niet snel de donkergroene dresscode herhalen, maar anders was deze blouse absoluut een goede kanshebber voor mijn outfit geweest. Tot die tijd draag ik hem gewoon op fijne zomerdagen die net niet warm genoeg zijn voor een zomerjurkje met spaghettibandjes.

Vrolijke outfit = vrolijke bui?

Eerlijk? Bij het maken van de foto’s had ik even mijn dag niet. Niets ergs, gewoon een combinatie van hormonen en even klaar zijn met het coronagedoe. Inmiddels weet ik dat ik juist op dat soort dagen als de wiedeweerga een vrolijk setje uit de kast moet trekken. Een fleurige outfit fleurt mij dan ook meteen op. Ik heb zelfs weleens gehad dat een vreemde me juist op een off-day een complimentje over mijn met zorg uitgekozen outfit gaf (daar schreef ik toen dit artikel over), waardoor mijn humeur in één keer 180 graden de goede kant op draaide. Tja, kleding doet duidelijk meer met je dan alleen voorkomen dat je in je nakie de straat op gaat.

Stipjes en bloemen

Anyway, de outfit dus! Ik combineerde de gestippelde groene blouse met een net zo vrolijk bloemetjesrokje van My Jewellery. Ook alweer een jaar oud, maar ik draag het nog steeds bijna wekelijks. Zo’n elastieken band blijft ideaal om zowel truien als blouses in het rokje te kunnen proppen. Bovendien vind ik het rokje gewoon een vrolijk ding.

Verder draag ik (alweer!) mijn laarsjes van Double V Shoes. Die zijn gewoon zo fijn dat ik er bijna in leef. Het allerfijnste is nog wel dat je de hak haast niet voelt, terwijl de hak onder deze schoenen toch echt niet mis is.

In het groen tussen het groen

Ik deed voor de foto even alsof ik nonchalant voor mijn eigen landgoed sta te poseren. Nee hoor, mijn flatje heeft geen hek en oprijlaan. Maar een leuke achtergrond voor de outfitfoto’s vond ik het wel. Groen op groen!

Hoe lief is het trouwens dat mijn moeder tegenwoordig bij bijna elke wandeling standaard vraagt of ik nog outfitfoto’s “nodig” heb. Was niet eens per se het plan, maar bij zo’n leuke achtergrond sla ik dat aanbod niet af. Mijn moeder heeft zelfs oog voor fotogenieke plekjes in de buurt. Overigens ben ik met de gemiddelde “outfitshoot” wel al in 5 minuten klaar. Perfecte foto’s of niet, dan vind ik het wel welletjes geweest. Kunnen we weer gezellig kletsen en verder lopen (op 1,5 meter afstand). Dit keer dus weer eens in mijn vrolijke donkergroene blouse. En dat ongetwijfeld niet voor het laatst. Wat een goede aankoop was deze blouse een jaar geleden. Ik zeg: vaker doen, dat donkergroen!

Blouse: Costes
Rokje: My Jewellery
Schoenen: Double V Shoes
Panty: Action

Draag jij weleens groene kleding?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 20 juni 2020 op 8:48 am - Beantwoord

  Geweldige outfit! En herkenbaar hoor, dat het juist op een off-day belangrijk kan zijn om je goed te kleden. En ja, dan krijg je inderdaad soms ineens complimentjes. Mooi meegenomen;).

 2. Darina 20 juni 2020 op 9:34 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit. Ik draag bijna geen groen terwijl ik het een hele mooie kleur vind.

 3. Meaghan 20 juni 2020 op 10:29 am - Beantwoord

  Heel gaaf! Wat zie je er goed uit! Groen staat je echt goed en je outfit matcht ook mooi met de achtergrond! Leuk plekje. Juist in deze tijd is het belangrijk om je goed te kleden om je mooier en zelfverzekerder te voelen! Dat heb ik zelf ook. Ik zou eigenlijk ook elke dag makkelijk in mijn joggingbroek kunnen spenderen, maar dat doe ik niet, omdat ik me dan soms echt heel lelijk en lamlendig kan gaan voelen. Dus doordeweeks kleed ik me gewoon aan zoals ik altijd zou doen met leuke outfits en in het weekend (als ik geen plannen heb en lekker thuis blijf) komt die joggingbroek weer tevoorschijn haha!

  • Romy 1 juli 2020 op 11:46 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve complimentje! En wat goed dat jij ook bewust tijd aan je outfit besteedt doordeweeks. Die joggingbroek kan in het weekend altijd nog uit de kast inderdaad 😛

 4. Marloes 20 juni 2020 op 10:41 am - Beantwoord

  Ik heb amper groene kleding in mijn kast liggen. Als ik zo nadenk heb ik alleen een flared broek met groen-zwarte print en verder niks, haha. Je outfit is heel leuk! Ik probeer op off-days mezelf ook leuk aan te kleden (dat probeer ik overigens elke dag). Al moet ik zeggen dat het me in de winter minder goed lukt. Dan neig ik vaker naar donkere kleding door het weer.

 5. Anouk 21 juni 2020 op 1:26 pm - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Ik draag best regelmatig groen, ik heb nu zelfs iets groens aan!

 6. Els 21 juni 2020 op 9:00 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te zien dat eigenlijk elke kleur je goed staat. ik vind groen altijd best gewaagd!

 7. Anna 22 juni 2020 op 10:24 am - Beantwoord

  Wat een super leuke blouse! Groen is niet mijn kleur, maar jou staat het zo goed! En wat lief dat je moeder je wilde helpen met foto’s. Die van mij is altijd veel te ongeduldig en heeft er helaas niet echt oog voor (haha, sorry mam).

 8. Rachel 25 juni 2020 op 10:32 pm - Beantwoord

  Jouw kleurrijke outfits zijn altijd zo leuk, je word er gewoon happy van! Looking good girl

Recente blogs

Recept vegan nacho bowl met bonen, (nep)gehakt & veel groenten

7 juni 2023|Recepten|

Nacho's serveer ik vooral op verjaardagen. In een chipsbakje, met een lekkere dipsaus ernaast. Maar wist je dat ze ook perfect zijn voor een feestelijk hoofdgerecht of een lekkere lunch? Nacho bowls ken je misschien wel van de lekkere afhaalrestaurants in texmex-stijl. Maar je kunt er ook heel eenvoudig zelf één maken. Deze vegan nacho bowl ziet er kleurrijk uit, barst van de groenten en peulvruchten en smaakt uiteraard extra lekker door er flink wat Dorito's bij te serveren. Lees verder om te ontdekken hoe je dit vrolijke gerecht maakt.

Wat als je te veel wilt? Probeer deze 4 tips!

8 oktober 2018|Persoonlijke groei|

Te veel willen? Het is een probleem dat waarschijnlijk veel mensen (millennial of niet!) bekend voorkomt. Misschien wil je tegelijkertijd carrière maken, jezelf op persoonlijk vlak ontwikkelen, een uitgebreid sociaal leven hebben en ondertussen ook nog eens de hele wereld zien? Hartstikke leuk, maar hoe haalbaar is het om aan alles tegelijk te werken? Wat doe je als je te veel wilt? Ik deel 4 tips die mij hierbij hebben geholpen en waar ook jij hopelijk iets aan hebt.

Outfit | Een vintage rok, speciaal voor mij gemaakt! ♥

2 april 2018|Outfits|

Wie mijn blog al langer volgt, weet vast wel dat ik een zwak heb voor vintage jurken en rokken. Ik speur regelmatig het internet af op zoek naar unieke items in vrolijke kleuren. Onlangs stuitte ik via Facebook op iets wel héél erg leuks: Debbie van Miss Abeille Rouge maakt zelf vintage kleding op maat! En (nog leuker!) ze had een oproepje geplaatst voor bloggers. Dat liet ik me geen twee keer zeggen en tot mijn grote vreugde kroop Debbie voor mij achter haar naaimachine. Wat een feestje was het om een paar weken later een vrolijke, bloemige rok op maat te ontvangen! In deze outfitpost laat ik je mijn nieuwe pareltje zien.