schoenen 10 1

Outfit | Kant en glitter met een stoer tintje

 • 5 januari 2020
 • 31 Reacties
Categorieën: Outfits

Een leuke kerstoutfit zonder nieuwe kleding te kopen? Dat was mijn challenge voor 2019. En dankzij een succesvol tripje naar de IJ-hallen ben ik met vlag en wimpel voor die zelfbedachte uitdaging geslaagd. Ik trok dit jaar een tweedehands jurkje en jasje uit de kast en combineerde die met mijn nieuwste laarsjes. Een outfit met een voor mijn doen stoer tintje én met een beetje glitter. Kijk je mee naar mijn kerstoutfit, die ik met plezier ook na kerst nog heel vaak zal aantrekken?

outfit met petrolblauwe blazerdcx

Op kerstjurkenjacht? Niet dit jaar!

Voor mij is kerst elk jaar een goed excuus om weer op kerstjurkjesjacht te gaan. Vastbesloten dé jurk te vinden ga ik winkel in winkel uit. Net als de andere helft van Nederland hoop ik een paar dagen voor kerst nog dat laatste leuke jurkje uit de leeggeroofde rekken te vinden. Dat was totdat ik deze kerst besefte dat dat eigenlijk maar een gekke gewoonte is. Mijn kerstjurkje van vorig jaar en van dat jaar daarvoor zijn nog steeds prima. En waarom zou ik mezelf de frustratie aandoen van een middag lang niet dé jurk kunnen vinden, terwijl ik nog een kast vol jurkjes heb?! Die € 50,- kan ik dan mooi op mijn spaarrekening storten voor de nieuwe laptop die ik wel écht nodig heb.

Gouden vondsten bij de IJ-hallen

Uiteindelijk hoefde ik mijn jurk van vorig jaar niet eens af te stoffen, want bij de IJ-hallen liep ik spontaan tegen alle onderdelen van mijn kerstoutfit aan. Voor een paar euro kocht ik een prachtige kanten jurk, die ik ook prima naar werk of in de zomer kan dragen. En voor een paar euro meer was ik ook nog eens een glitterende blazer rijker, die het perfect zal doen naar zakelijke afspraken. Tien euro armer en daarmee niet alleen een kerstoutfit, maar ook fijne basics rijker. Niet slecht, toch?!

kanten jurk met blazer
kanten jurk met blazer

Een outfit met een stoer tintje

Deze outfit is een stuk stoerder dan wat ik meestal draag. Vind ik leuk! Ik houd er juist wel van om de ene keer heel chic, de andere keer lekker casual en dan weer stoer de straat op te gaan. En omdat de kleding qua kleur helemaal mijn ding is, is het toch echt een outfit voor mij.

De stoere look wordt overigens mede mogelijk gemaakt door mijn fijne nieuwe laarsjes. Deze mocht ik ontvangen van Double V Shoes en waren een geweldig leuk cadeautje. Niet alleen voor kerst, maar voor hopelijk nog heel wat Hollandse winters.

leren laarzen double v shoes
leren laarzen double v shoes

Schoenen uitzoeken – een uitdaging!

Schoenen uitzoeken is voor mij altijd een crime. Zeker enkellaarsjes. Aan de voorkant zijn mijn voeten nogal breed, maar mijn kuiten zijn juist weer vrij slank. Het komt dan ook bijna nooit voor dat schoenen echt goed zitten. En als ik de perfect zittende schoenen al vind, dan slijten ze door een knobbel bij mijn teen vaak al binnen een paar maanden).

Double V Shoes verkoopt schoenen in twee wijdtematen, waardoor ik zeker wist dat de schoenen goed zouden passen. Daarmee zijn de Double V schoenen echt een uitkomst voor mij.

Mijn cognackleurige enkellaarzen

Ik koos voor de ‘Ghost’ enkellaars (klinkt wel heel spooky, niet?) in de kleur cognac. De laarsjes zijn van prachtige kwaliteit, hebben een mooie blokhak die lekker loopt en ze sluiten mooi aan bij mijn enkels. Ook vind ik de kleur heel mooi. Ik loop op wolkjes en ben nogal in mijn nopjes met mijn nieuwste aanwinsten. Niet alleen voor het kerstdiner natuurlijk, maar om nog veel vaker te dragen deze winter.

Wil jij ook een mooi paar schoenen of laarsjes uitkiezen voor het nieuwe jaar? Met de code ROMY25 krijg je 25% korting op alle schoenen van Double V Shoes. Zo passen de schoenen toch nog mooi in je eventuele bespaardoel voor 2020. De code is geldig t/m 31 januari 2020 en geldt alleen online (dus niet in de fysieke winkels).

kanten jurk met blazer
outfit met petrolblauwe blazer

Een fotoshoot in eigen huis

Deze combinatie is inmiddels al heel wat keren uit de kast gekomen. Heel tof vind ik de items samen staan. En ze mochten met kerst meteen aan een fotoshoot geloven voor dit artikel. De “idyllische” setting? Tussen mijn salontafel en verlichte kerstboom in. Bij gebrek aan een fotograaf in huis vroeg ik Google om wijze raad hoe ik foto’s van mezelf kon maken. Zo ontdekte ik de gratis app ‘Canon Camera Connect’. Mind is blown. Ik benoemde de app direct tot mijn misschien wel beste ontdekking van het jaar. Hiermee kan ik vanaf een afstandje al mijn camera-instellingen bedienen. Je ziet dan wel mijn telefoon op de foto’s. Maar ach, dat heb ik er graag voor over.

Nieuwe schoenen, tweedehands outfit en een handige app ontdekt. Yes, blijer kun je mij niet maken.

Houd jij van outfits met een stoer tintje?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 5 januari 2020 op 8:42 am - Beantwoord

  Prachtige outfit. De schoenen vind ik ook echt heel gaaf en inderdaad, ze geven het geheel een stoer tintje. En ook wel lekker als je je feestoutfit gewoon nog regelmatig kunt dragen. Vaker feest, vaker vrolijk;).

  • Romy 5 januari 2020 op 8:08 pm - Beantwoord

   Haha, die leuke quote houden we erin! 🙂 Dank je voor je enthousiaste reactie!

 2. Hilly Nicolay 5 januari 2020 op 9:14 am - Beantwoord

  Ziet er weer geweldig uit Romy.

 3. Ilona Wielinga 5 januari 2020 op 9:58 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke outfit, past ook wel echt bij jou weer!

 4. Giovanna Jansen 5 januari 2020 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je toch zo een nieuwe kerstoutfit kon scoren zonder naar de winkel te hoeven gaan en (dure) nieuwe dingen te kopen. Voor het eerst dit jaar had ik ook niet de behoefte om nieuwe kleren voor kerst te kopen en heb leuke outfits gemaakt van jurkjes, vestjes en blazers die ik al in mijn kast had hangen.
  Wat gaaf die Canon camera app, ik dacht echt dat iemand anders die foto’s van je gemaakt had! Dat je je telefoon in je hand heb zag ik op sommige foto’s wel, maar dat is niet vreemd in deze tijd, en ik had dan ook totaal niet gedacht dat je met een app je camera aan het bedienen was. Briljant! 🙂

  • Romy 5 januari 2020 op 8:11 pm - Beantwoord

   Tof dat jij ook je kerstoutfits hebt samengesteld met items die je nog had liggen! Juist leuk om op die manier weer eens op nieuwe combinaties te komen.
   Als je een Canon-camera hebt, is die app zeker een aanrader trouwens. Ik vond ook dat een telefoon op de foto eigenlijk wel kon. Het heeft wel iets moderns, toch?! 😉

 5. Anouk 5 januari 2020 op 10:42 am - Beantwoord

  Hartstikke goed gelukt deze foto’s!

  • Romy 5 januari 2020 op 8:12 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Wat leuk om dat te horen! Ik vond het ook echt verrassend dat je zulke foto’s van top tot teen gewoon met een app kunt maken. Daar ga ik dit jaar vast vaker gebruik van maken.

 6. Darina 5 januari 2020 op 11:01 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit en de foto’s zijn heel mooi!

 7. Janne 5 januari 2020 op 11:06 am - Beantwoord

  Je telefoon lijkt zelfs te matchen met je jasje. Superslim 😀

  • Romy 5 januari 2020 op 8:12 pm - Beantwoord

   Haha, dat dacht ik ook toen ik de foto’s zag. Ik doe stiekem gewoon alsof ik mijn telefoonhoesje (dat al maanden om mijn telefoon zit) erop uitgekozen had 😉

 8. Sanne 5 januari 2020 op 11:50 am - Beantwoord

  Handig hè, die app! Nu is het bij mij misschien al wel een anderhalf jaar geleden dat ik ‘m voor het laatst gebruikte, maar toch. Ik vind dat je voor dit prijsje super goed geslaagd bent voor een outfit die ook nog eens niet alleen voor kerst geschikt is.

  • Romy 5 januari 2020 op 8:13 pm - Beantwoord

   Ja, die app is echt wel een van mijn beste ontdekkingen van 2019. Zo handig om niet altijd een fotograaf nodig te hebben voor een foto van mezelf die geen selfie is 🙂

 9. Iris 5 januari 2020 op 12:33 pm - Beantwoord

  Die laarsjes zijn inderdaad heel tof! En je foto’s zijn erg mooi geworden.

 10. bychristiana 5 januari 2020 op 1:46 pm - Beantwoord

  Staat je mooi Romy! Ik heb voor kerst niet echt een outfit gekocht, gewoon iets gedragen wat ik al had. Ik vind het inderdaad ook vaak zo zonde als je zoiets dan maar 1 keer gaat dragen. Deze outfit kun je ook makkelijk vaker dragen. En om antwoord te geven op je vraag. Ik denk niet dat een stoere outfit echt bij mij past. Ik draag dan ook eigenlijk nooit ‘stoere’ outfits. Neemt niet weg dat ik bijvoorbeeld stoere bikerboots of sneakers bij andere vrouwen wel vaak heel tof vind staan. Maar zoiets moet natuurlijk echt bij je passen.

  • Romy 5 januari 2020 op 8:15 pm - Beantwoord

   Juist leuk dat je echt je eigen stijl hebt qua kleding! Ik zie jou ook niet zo snel voor me in stoere laarsjes. Wat chiquere jurken en mooie hakken staan jou toch wel het allermooist 🙂

 11. Mirjam 5 januari 2020 op 2:40 pm - Beantwoord

  Jaa, die app is heel handig, al gebruik ik ook regelmatig de zelfontspanner, net wat uitkomt.
  En wat een prachtige outfit! Niet van die standaardkleurtjes, het staat je echt super!

  • Romy 5 januari 2020 op 8:15 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dank je wel! 🙂

 12. Irene 5 januari 2020 op 4:08 pm - Beantwoord

  Mooie outfit! Ik vind vooral je jurkje echt heel erg mooi. FIjn dat je die laarsjes mocht uitzoeken. Ik ben zelf vrij makkelijk met schoenen maar kan me inbeelden dat als je wat extra’s hebt een merk als dit dan wel leuk is. Zeker die breedtematen! Denk dat daar veel mensen mee geholpen zijn. En super handig dat je je outfits vanaf nu gewoon zelf kan vastleggen met die app.

  • Romy 5 januari 2020 op 8:19 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve compliment! Die schoenen in verschillende breedtematen zijn voor mij echt een uitkomst. Zo fijn dat ik daardoor zonder een maat groter te hoeven kopen (=te groot in de lengte) toch schoenen kan vinden die passen 🙂

 13. Nikita 5 januari 2020 op 4:59 pm - Beantwoord

  Toffe outfit! En kleur staat jou altijd goed trouwens. Je hebt helemaal gelijk trouwens dat je niet een dure jurk wil kopen om een keer te dragen, dat doe ik zelf ook niet. Of zou ik niet doen. Op Kerst kleed ik me gewoon aan met een nette blouse, jeans en sneakers. En als we iets buiten gaan doen gaat daar een simpele kersttrui overheen. Ik doe dat gewoon zo omdat ik wel toffere dingen kan bedenken waar ik mijn centjes aan wil uitgeven. Wat dacht je van tekenmateriaal?

  Om op je vraag te antwoorden; ik draag niet anders dan stoer tegenwoordig. Hoewel stoer eigenlijk ook wel te zwaar is voor mijn kledingstijl. Ik draag meer casual denk ik. Vroeger droeg ik heel graag bloesjes en shirtjes met bloemen, hoe schattiger hoe liever. Maar van tegenwoordig ben ik meer van de lossere t-shirts met een broek met scheuren onder. Ik ben wel nog steeds netjes gekleed, dat wel. Maar mijn stijl valt iets meer in de mode van tegenwoordig heb ik het idee. Maar alleen echt omdat ik het zelf leuk vind. En ja, ik draag altijd sneakers. Dus sowieso zijn die al wat stoerder dan hakken of ballerina’s.

  • Romy 5 januari 2020 op 8:17 pm - Beantwoord

   Groot gelijk heb je, hoor! Het is zonde om veel geld uit te geven aan kleding die je niet per se nodig hebt. En net wat je zegt, dat geld kun je vaak wel beter besteden 😀
   Ik vind jouw stoere kledingstijl ook heel tof trouwens. Vooral omdat die echt jou is! Dat is veel belangrijker dan welk labeltje je eraan geeft 🙂

 14. Anna 6 januari 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je enkellaarsjes hebt gevonden die goed zitten! Dat lijkt me echt een uitkomst, die breedtematen. Ik heb zelf best smalle voelen en dat is ook niet altijd handig, haha. Gelukkig kun je al veel oplossen door een zooltje in de schoen te dragen. En groot gelijk dat je geen dure nieuwe jurk kocht voor Kerst!

  • Romy 9 januari 2020 op 10:51 pm - Beantwoord

   Oh ja, ik kan me goed voorstellen dat smalle voeten ook niet alles zijn als je schoenen wilt vinden. Schoenen kopen is hoe dan ook voor veel mensen een uitdaging, vrees ik. Wel echt fijn dat dit soort breedtematen bestaan om het soms net iets makkelijker te maken.

 15. Geeske 6 januari 2020 op 11:47 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Zo zie je maar weer dat er leuk uitzien niet veel hoeft te kosten! En het is nog duurzaam ook!

 16. Els 6 januari 2020 op 8:20 pm - Beantwoord

  Het jasje in actie :-). Ik blijf er verliefd op. Vooral door de kleur. Ik vind outfits nog steeds lastig. Ik kijk altijd met veel bewondering naar jouw combinaties. Ik zoek het liefst in een winkel een leuke complete outfit vanaf een pop ;-).

  • Romy 9 januari 2020 op 11:09 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik heb het jasje inmiddels al heel wat keren gedragen en ben er zó blij mee.
   Haha, een outfit van een pop kiezen is natuurlijk lekker makkelijk. En soms zijn dat nog hartstikke mooie combinaties ook!

 17. Maaike 6 januari 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

  Heel leuke foto’s en de outfit staat je heel goed 😀

 18. evelien 13 januari 2020 op 7:02 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke laarsjes! En een hele leuke outfit. 🙂
  Liefs,
  Evelien

Recente blogs

24 kleine, fijne dingen die ik in 2024 wil doen

26 januari 2024|Lifestyle|

Dat ik geen groter dan grootse voornemens heb voor 2024 verklapte ik eerder al. Ik vond verhuizen op zich al genoeg meeslepende doelen voor de komende 340 dagen. Wel houd ik ervan om lekker concrete leuke-dingen-lijstjes te maken. Met van die toffe, kleine en soms juist grote dingen die ik voor komende tijd op de planning heb staan (of wil gaan zetten). Deze lijstjes helpen mij om dat soort leuke dingen daadwerkelijk om te vormen van een plan naar een afspraak met mezelf in de agenda. Dus vandaar: 24 leuke, fijne en toffe dingen die ik dit jaar met veel plezier wil gaan doen.

Successful Adulting | 18 tekenen dat ik een (klein) beetje volwassen ben

4 mei 2018|Persoonlijk|

Volwassenheid komt met de jaren en echt 100% volwassen is waarschijnlijk helemaal niemand. Zo neem ik het met afstoffen niet altijd even nauw, ben ik regelmatig essentiële spullen (OV-chipkaart, portemonnee en mobiele telefoon) 1 minuut voordat de bus vertrekt kwijt en blijft mijn stapel gewassen kleding weleens een paar dagen onopgeruimd liggen. Toch maak ik - naar mijn eigen bescheiden mening - ook wel vorderingen. Om mezelf stiekem een schouderklopje voor volwassenheid te geven, zet ik 15 eigenschappen op een rij die volgens mij wél getuigen van een piepklein beetje successful adulting.

Snapshot Diary | Een kijkje in mijn telefoonfoto's

18 augustus 2018|Persoonlijk|

Foto's maken met mijn telefoon? Ja ja, ook ik pak tegenwoordig regelmatig mijn iPhone 6s erbij voor leuke snapshots. Oké, voor selfies ben ik misschien niet in de wieg gelegd. Ook uitgebreide fotosessies  zal je mij niet snel zien doen met mijn telefoon, omdat ik daarvoor te veel verwend ben door de vele instelopties op mijn spiegelreflexcamera. Toch houd ik mijn telefoon niet in mijn tas als ik plotseling iets fotogenieks zie. Benieuwd wat voor foto's ik maak met mijn telefoon? Ik laat je graag 12 snapshots zien. Met onder andere grappige kiekjes met mijn moeder én mijn gedroomde bruidstaart!