IMG 1435

Outfit: gehuld in Desigual bij de Basilica San Luca

 • 10 augustus 2018
 • 36 Reacties
Categorieën: Outfits

Als souvenir voor mezelf nam ik van onze reis naar Italië een Desigual-jurk mee naar huis. Als groot liefhebber van vrolijke printjes, is Desigual zeg maar echt mijn ding. Voor één keer besloot ik het flinke prijskaartje van dit merk te negeren en mezelf de jurk cadeau te doen. Kon ik het mooi de volgende dag nog aantrekken en een paar outfitfoto’s maken bij een van de meest magische plekken die we hebben gezien op vakantie: de Basilica San Luca. Deze kerk bovenop een heuvel in Bologna leek me het perfecte decor om je mijn nieuwe, stijlvolle aanwinst te laten zien.

desigual donkerblauwe jurk met kant en bloemen

Dé kledinguitdaging: hitte!

Geschikte outfits vinden als het buiten 37 graden is, was nog best een uitdaging. Opeens kwamen er allerlei ongemakken en uitdagingen om de hoek kijken als zweet, plakkende stofjes en gevaar voor doorschijnen, waar je liever tegen gewapend bent op een snikhete dag. Dit jurkje bleek de perfecte vondst om me op deze ultieme zomerse dag in te hullen. Het is een luchtig jurkje, maar tegelijkertijd vond ik het jurkje stijlvol genoeg voor een dag op stap om bijzondere gebouwen te bekijken in het mooie Bologna.

desigual donkerblauwe jurk met kant en bloemen

desigual donkerblauwe jurk met kant en bloemen

Het mooiste aan de jurk vond ik het prachtige kanten stofje en de schitterende borduursels van bloemen. Het gedetailleerde borduurwerk (en de €25-voucher van de Desigual-verkoopster) trokken me dan ook uiteindelijk over de streep om dit jurkje niet in het rek te laten hangen. Zeg nu zelf: dit borduurwerk is toch ook écht heel mooi?!

desigual donkerblauwe jurk met kant en bloemen

Melkflessen en de perfecte wandelsneakers

Naast het jurkje draag ik uiteraard niet al te veel om de zonnige dag door te komen zonder oververhit te raken. Wel combineerde ik de jurk uiteraard met mijn paar melkflessen, waar ik gelukkig geen moeite meer mee heb. Het klopt overigens dat mijn benen hier en daar wat rood zijn – het gevolg van vochtophoping in mijn benen in combinatie met een flink aantal muggenbulten! Maar ik besloot dat dat me er niet van mocht weerhouden om luchtig gekleed de straat op te gaan. Ik combineerde het jurkje met mijn gebloemde Vans, waarop ik deze vakantie al mijn stappen heb gezet. Ik was al fan van deze schoenen, maar al helemaal toen bleek dat ik er tienduizenden stappen op kon zetten zonder pijn in mijn voeten of zelfs ook maar een blaar te krijgen. Yes!

desigual donkerblauwe jurk met kant en bloemen

Ik aan de hoed? Ja!

Verder draag ik op de foto’s – voor het geval je dat nog niet was opgevallen – een blauwe zonnehoed. Eigenlijk liep ik tot nu toe altijd met een grote boog om hoeden heen. Ik vond ze wel leuk, maar niet zo mijn ding. Toch werd in Venetië mijn aandacht getrokken door de hoeden in de kraampjes met souvenirs. De vele koelkastmagneten, waaiers en andere Venetië-souvenirs kon ik gelukkig probleemloos links laten liggen, maar de hoeden leken wel mijn naam te roepen. Ik nam dit blauw-wit gestreepte exemplaar mee naar huis en heb het de hele vakantie met veel plezier gedragen. Ik vond het bijna jammer om hem bij aankomst in het regenachtige Nederland weer van mijn hoofd te halen. Nu maar hopen dat de hoed me ook volgend jaar zomer weer kan vergezellen!

desigual donkerblauwe jurk met kant en bloemen

Het decor: de Basilica San Luca

Op de achtergrond zie je overigens een glimp van de Basilica San Luca, het letterlijke hoogtepunt van Bologna. Deze basiliek vind je namelijk op de top van de heuvel bij Bologna aan het einde van de looproute met 666 zuilenpoorten. Aangezien wij die dag al aardig wat stappen hadden gezet en het bijzonder heet was, besloten wij echter het treintje naar de top van de heuvel te nemen in plaats van de benenwagen. Dat beviel goed! De heuvel bood een prachtig uitzicht over Bologna en ook de basiliek zelf en het doorkijkje door een groot aantal zuilenbogen waren schitterend. Een prima plek om de drukte van de stad even te ontvluchten! En dat deed ik natuurlijk maar al te graag in een stijlvol jurkje én met mijn geliefde zonnehoed op mijn hoofd.

Jurk: Desigual
Sneakers: Vans (tweedehands)
Hoed: markt in Venetië

Wat droeg jij de afgelopen weken toen het zo heet was?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 10 augustus 2018 op 6:12 am - Beantwoord

  Voor mij zijn de prints en kleuren van dit merk vaak iets té heftig, maar deze jurk vind ik wel erg mooi. Hij staat je ook goed! Mooie foto’s heb je gemaakt :-).

  • Romy 10 augustus 2018 op 7:55 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik vind zelf ook sommige printjes van Desigual wel iets te heftig, maar dit jurkje vond ik te mooi om te laten liggen 🙂

 2. Darina 10 augustus 2018 op 6:24 am - Beantwoord

  Een heel mooi jurkje! Staat je goed en hele mooie foto’s! Ik vind Desigual echt een leuk merk.

  • Romy 10 augustus 2018 op 7:56 am - Beantwoord

   Thanks! Desigual heeft vaak echt gave items en accessoires 🙂

 3. Marije 10 augustus 2018 op 6:29 am - Beantwoord

  Heel mooi jurkje. Ik vind Desigual vaak wat te heftig maar deze vind ik erg mooi

  • Romy 10 augustus 2018 op 7:56 am - Beantwoord

   Dankje! Niet alle kleding van Desigual is inderdaad even mooi, maar een wat subtieler jurkje als dit vind ik wel héél tof 🙂

 4. Geke 10 augustus 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Je ziet er stralend uit, prachtig! En geen mooier souvenir inderdaad.
  Telkens je de jurk draagt, ben je weer heel even in Italië 😉

  Mijn kleding afgelopen weken was niet voor publicatie … te korte shortjes en topjes en vooral hopen dat er niemand aanbelt 😉 toch maar eens investeren in wat presentabeler dingen 🙂

  • Haydée 10 augustus 2018 op 11:21 am - Beantwoord

   Haha! “Vooral hopen dat er niemand aanbelt,” dat had ik dus ook de laatste tijd. Toen plots de deurbel ging… “Neen, dat pakketje kan met geen mogelijkheid zo snel hier zijn!” Dus toch… 😀

   • Romy 11 augustus 2018 op 11:46 am - Beantwoord

    Haha, oeps! Pakketjesbezorgers komen dan vaak net op het verkeerde moment 😉

  • Romy 10 augustus 2018 op 12:42 pm - Beantwoord

   Precies! Zo’n kledingstuk is eigenlijk de beste souvenir waar je ook nog eens echt wat aan hebt ?
   Dankjewel voor je compliment! Enne volgens mij heb jij het perfecte excuus om binnenkort te gaan shoppen voor leuke, nieuwe zomerkleding ?

 5. Daenelia 10 augustus 2018 op 9:18 am - Beantwoord

  AH, desigual is ook wel mijn ding 🙂 Jurken minder, maar gek genoeg heb ik de afgelopen weken heel vaak een jurk aan gehad. En dat is dus zo niet mijn ding. Maar ik had gewoon geen broeken die lekker zaten. Die heb ik uiteindelijk wel gevonden, gelukkig. Ik ben van mening dat als je eindelijk iets leuks vind in de winkel, ook al is dat in Italie (nee: zeker als dat in Italie is) dan moet je het gewoon gelijk meenemen. Goede keus!
  (Mijn prioriteit had gelegen bij de koekjes … maar goed 😛 Mijn hemel, ik denk dat we in september maar naar Siena moeten gaan. Die koekjes blijven in mijn hoofd rondspoken!)

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:39 am - Beantwoord

   Leuk dat jij ook wel van Desigual houdt! Ik weet dat niet iedereen even enthousiast wordt van hun drukke printjes en zelf vind ik ook niet alles even mooi, maar ik vind het altijd leuk om de winkel rond te kijken en kom er regelmatig dingen tegen die ik wél heel mooi vind 🙂
   Trouwens, ik geloof dat je nu het perfecte excuus hebt voor een tripje naar Italië, haha. Ik zeg: doen! Wel met een halflege koffer, zodat je meteen heel wat koekjes kunt inslaan 😉

 6. Anja 10 augustus 2018 op 9:19 am - Beantwoord

  Echt een jurk voor jou! Helemaal aan ’t shinen 🙂

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:39 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een leuke reactie 🙂

 7. Neverdullmoments 10 augustus 2018 op 9:59 am - Beantwoord

  Staat je mooi!! Ik heb wel altijd een error bij het woord “Desigual”, ik weet noooit hoe je het moet uitspreken haha.

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:41 am - Beantwoord

   Haha, ik weet ook pas sinds een jaar hoe je “Desigual” goed uitspreekt. Je zegt het op z’n Spaans, dus dee-sie-kwal (lekker fonetisch geschreven, haha). Ik dacht eerst altijd dat het die-si-kjoeal was 😉

 8. Meaghan 10 augustus 2018 op 10:27 am - Beantwoord

  Mooie outfit! Staat ook erg goed bij die Italiaanse achtergronden! Die ‘melkflessen’ waar je het over hebt, vallen totaal niet op hoor! Die leuke hoed erbij maakt je outfit helemaal af! Zelf heb ik recent ook een hele mooie, witte hoed gekocht waar ik erg blij mee ben! Die is ook leuk om te combineren bij wat jurkjes die ik heb, maar ik vind hem vooral handig tegen de felle zon van de afgelopen tijd!

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:44 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En superleuk dat jij ook een mooie hoed hebt gescoord! Ik vond hem ook ideaal voor het zonnige weer in Italië. Nu maar hopen dat het zonnetje in Nederland ook een beetje blijft schijnen, zodat ik de hoed in Nederland ook nog een keer kan dragen 🙂

 9. irene | tussenmarsenjupiter 10 augustus 2018 op 12:26 pm - Beantwoord

  Ik vind de ontwerpen van Desigual meestal niet zo mijn ding maar deze jurk is écht super mooi met dat borduursel! Staat je goed ook ^^ ik droeg tijdens de hitte ook vooral luchtige jurkjes en shortjes! Heb trouwens ook een hoed maar heb hem nog nooit gedragen omdat ik altijd een dotje op mijn hoofd heb en dat gaat niet zo goed samen met een hoed. Haha 😀

 10. Anna 10 augustus 2018 op 12:38 pm - Beantwoord

  Wauw wat een mooie jurk! Je outfit matcht ook perfect met de prachtige omgeving!

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:47 am - Beantwoord

   Dankjewel! <3 Ik ben ook wel selectief in wat ik mooi vind van Desigual, maar dit jurkje vond ik door het subtiele borduurwerk heel tof.
   Yay voor luchtige jurkjes in de zomer!

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:47 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3

 11. Johanne 10 augustus 2018 op 2:58 pm - Beantwoord

  Zullen we kledingkasten ruilen? Jouw mooie jurkjes met perfecte lengte voor mijn jurkjes die ik eigenlijk alleen maar op het strand en op vakantie kan dragen (want te kort?) Prima deal toch? 😉 Zonder grappen: vind jouw jurkjes altijd mooi. Zo ook deze. Niet té, zoals Desigual wel eens kan, maar gewoon mooi. En prima om ook op warmere dagen naar (je nieuwe!) kantoor te dragen.

  • Romy 11 augustus 2018 op 4:53 pm - Beantwoord

   Haha, dat zou wat zijn, zo’n ruil van kledingkast 😉 Ik zoek me ook weleens suf naar jurkjes die tot net boven de knie vallen, maar met een beetje zoeken kom ik regelmatig wat leuks tegen. Vooral op websites als Zalando kom ik vaak jurkjes tegen met een goede lengte. Bij winkels als H&M vind ik de jurkjes tegenwoordig vaak ook wel erg kort voor bijvoorbeeld naar mijn werk 😉
   Dankje voor je lieve reactie! 🙂 Ik kan ook niet wachten om dit jurkje binnenkort naar mijn werk aan te trekken. Met een panty zou het zelfs in de winter nog wel kunnen 🙂

 12. Ivon 10 augustus 2018 op 10:04 pm - Beantwoord

  Wat een prachtig jurkje!! Heel leuk die print. Aanwezig maar niet te. En die hoed staat je goed hoor. In Nederland zet je hem alleen niet snel op denk ik, althans dat heb ik altijd met hoeden die ik op vakantie koop hihi.

  • Romy 11 augustus 2018 op 4:54 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve compliment! Zo’n hoed zet je inderdaad na de vakantie niet heel snel op, tenzij het heel warm is en je naar het strand gaat. Hopelijk komt er nog eens zo’n zonnige dag dus 😉 Ik snak naar hoedenweer!

 13. Nikita 10 augustus 2018 op 11:08 pm - Beantwoord

  Zo mooi! Dat jurkje staat je echt heel leuk haha. Het voelt zo gek om jou niet in een roze jurkje te zien :p nee grapje, deze is ook leuk! Maar soms moet je jezelf inderdaad dingen gunnen. Met die gedachte kocht ik gisteren nieuwe stiften van een duur merk (want de winkeleigenaar was EINDELIJK uit verlof) en die kosten echt 3,30 per stift. Gisteren besteedde ik met plezier 50 euro voor 14 nieuwe stiften en pennenzak. Het zijn mijn favoriete stiften en ik begon ze echt heel erg te missen! En ik droeg tijdens de hittegolf altijd een leuk en luchtig shirtje en een kort jeansbroekje. En daaronder sneakers. Zoals altijd, geen jurkjes, rokjes of sandalen. This is who I am, take it or leave it. Behalve op het werk dan, daar was het een gestreepte gekleurde polo en lange jeans. En ja, dat was warm. Want ons onthaal heeft geen airco… in die hitte… maar geen klachten, want ik heb dit weekend vrij en ook maandag heb ik vrij! Hoera voor verlengde weekends!

  • Romy 11 augustus 2018 op 4:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Haha, ik heb eigenlijk niet eens heel veel roze jurkjes. De laatste tijd koop ik ook veel donkerblauwe jurkjes, omdat die ook ideaal zijn voor naar mijn werk. Maar dan combineer ik ze natuurlijk wel het liefst met een gekleurd jasje 😉
   Geniet van je extra lange weekend én van je nieuwe viltstiften. Je hebt helemaal gelijk dat je zo’n leuke traktatie op z’n tijd meer dan verdiend hebt.

 14. Hilly Nicolay 11 augustus 2018 op 9:28 am - Beantwoord

  Je kan het allemaal hebben, jurk, hoed, schoenen.
  Mooi!

  • Romy 11 augustus 2018 op 5:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂

 15. Yvonne 11 augustus 2018 op 10:53 am - Beantwoord

  Ik ben normaal niet zo’n fan van dit merk. ( vind de prints vaak veel te druk) Maar ik vind deze jou wel heel goed staan. Vooral in combinatie met de hoed en de gympen!

  • Romy 11 augustus 2018 op 5:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen 🙂 Zelf vind ik overigens ook niet alles van Desigual even geslaagd, maar dit jurkje vond ik wel heel mooi en subtiel.

 16. bychristiana 11 augustus 2018 op 3:07 pm - Beantwoord

  Normaal vind ik DeSigual nét te druk, maar deze vind ik erg mooi. Leuk ook dat je zo’n mooie detail foto hebt laten maken van die bloemen. Het hoedje staat je trouwens ook super. Ik ben gek op hoeden. Niet alleen vind ik het gewoon hartstikke leuk staan, maar het is voor mij ook echt een must omdat ik erg slecht tegen de zon kan.

  • Romy 11 augustus 2018 op 5:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond dit Desigual-jurkje ook zo leuk omdat het vrolijk is, maar niet té. En zo’n hoed is inderdaad ideaal om iets beter tegen de zon te kunnen. Ik heb mijn hoed nauwelijks afgezet al die zonnige dagen 🙂

 17. Elisabeth 12 augustus 2018 op 1:56 pm - Beantwoord

  Wat een leuk jurkje! Zelf droeg ik vaak ook een jurkje of een korte broek met een hemdje of een shirt

  • Romy 13 augustus 2018 op 8:40 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Een kort broekje is inderdaad ook ideaal met het warme weer.

Recente blogs

Toerist in eigen land uithangen | Zo vind je de leukste plekken!

14 september 2019|Op reis|

Over het algemeen ben ik geen wereldreiziger die de ene maand in de jungle en de volgende maand op de Noordpool loopt met een loodzware tas op haar rug. Hoewel ik graag zo nu en dan iets nieuws van de wereld zie, speel ik met net zoveel plezier voor toerist in eigen land. Regelmatig ontdek ik nieuwe plekken waarvan het me soms zelfs verbaast dat die zich binnen de Nederlandse landsgrenzen bevinden. Hoe ik dat aanpak, leuke plekken vinden in eigen land? Dit zijn 12 handige tips waarmee jij ook voor toerist in eigen land kunt spelen. En dat nog leuk vindt ook!

8 ideeën om lief voor jezelf te zijn + WINACTIE

14 februari 2017|Zelfliefde|

14 februari. Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het vandaag Valentijnsdag is, oftewel de dag van de liefde. Misschien heb je vandaag wel een spannende date, ga je naar de bios met je vriend of zet je een lieve vriendin in het zonnetje. Maar deze dag is misschien ook wel een hele goede reden om eens lief te zijn voor jezelf. Misschien staat er vandaag geen grote bos rozen voor je klaar of verwacht je ook geen liefdesbrieven met de post. Maar waarom zou jij niet jouw eigen Valentijn zijn? Daarom staan in dit artikel een aantal zoetsappige ideeën om eens extra te lief te zijn voor jezelf. Ook staat er een leuke winactie voor je klaar.