kinglouie10

Outfit | De jurk die ik mezelf als kerstpakket gaf

 • 14 januari 2021
 • 10 Reacties
Categorieën: Outfits

Hoewel ik als zzp’er werd verwend met maar liefst twee onverwachte kerstpakketten, kon ik het niet laten mezelf er ook nog één cadeau te doen. In het kader van de economie stimuleren (een goed doel op zich!) en mezelf wat leuks cadeau doen, kocht ik een mooie King Louie-jurk: de Betty Dress Prado. Een bordeauxrode jurk met een fleurig en duurzaam tintje – die mocht niet ontbreken in mijn kledingkast. En ook niet hier op de blog. Daarom vandaag een nieuwe outfitpost!

Zelfde print, ander item

Zoals ik laatst al verklapte, is dit de eerste keer dat ik een item kocht dat verdacht veel lijkt op een ander kledingstuk in mijn kast. De print is zelfs exact hetzelfde. Ik zocht deze zomer bij watMooi een mooie capuchontrui uit van King Louie met dit printje. Een aankoop waar ik deze winter al heel veel plezier van heb gehad! Toen ik ontdekte dat er met diezelfde fleurige bloemetjesopdruk ook een jurk bestond, hoefde ik niet lang na te denken. Die kon ik niet laten hangen. Zelfde print, totaal ander item! Allebei even leuk!

king louie jurk betty prado

Mijn eigen kerstpakket

Het leven is een feestje. Je moet alleen zelf je kerstpakket inslaan.

Onder dat motto deed ik mezelf deze jurk cadeau. Door corona heb ik de afgelopen maanden nogal weinig uitgegeven. Ik geloof dat mijn grootste uitspattingen bestonden uit een keer een plantje kopen in de supermarkt of een enkel boek bestellen bij bol.com. Op zich positief, want sparen doe ik graag. Maar ik vond dat ik na mijn eerste kalenderjaar als fulltime ondernemer wel iets moois had verdiend om die mijlpaal te vieren.

Om zelf voor kerstpakkettensamensteller te spelen door allerlei overbodige goh-wat-zou-dat-zijn-etenswaren (hummuschips, rijsttoastjes enzo) in een pakket te gooien, vond ik ook zo wat. Waar ik wel behoefte aan had? Een mooie nieuwe jurk van een fijn en duurzaam merk. Deze dus!

jurk king louie

De mooie jurk met de knalroze pluche flamingo

Het komt niet heel vaak voor dat de pakketjesbezorger hier met een kledingpakketje voor de deur staat (alhoewel de arme man dat vast liever had gehad dan de grote zakken kattenbakvulling die hij nu steeds vier trappen op moet sjouwen). En als dat wel het geval is, dan ben ik door het dolle heen. Als ik een keer iets van kleding koop, dan is het iets waar ik laaiend enthousiast over ben. Zoals deze jurk!

Nadat ik me eerst verwonderde over de nogal foute pluche flamingosleutelhanger (“cadeautje!”) die ik ook uit het pakketje haalde, was ik vooral heel blij met dé jurk. Stomtoevallig had ik net die dag per ongeluk mijn hoodie in dezelfde print aan. En inderdaad, de jurk was minstens zo mooi als de trui.

King Louie Betty Dress Prado

De jurk is dus van King Louie en heet officieel ‘Betty Dress Prado”, mocht je benieuwd zijn. Hij is gemaakt van biologisch katoen van dikke kwaliteit. Zeker met een vest eroverheen, hoef je niet bang te zijn dat je kou lijdt. De jurk heeft trouwens mouwtjes tot net onder je elleboog. Die kun je beter zien in de webshop van King Louie; ik heb ze zelf verstopt onder mijn vest. Verder is de jurk elastisch en vrij nauwsluitend aan de bovenkant. Met het ceintuur dat erbij zit, kun je het accent mooi op je taille leggen.

king louie betty dress prado
king louie betty dress prado
rode jurk met bloemen

Mijn steeds roder wordende kledingkast

Zoals het altijd bij mij gaat met nieuwe kleding, hees ik mezelf een paar dagen later al in de gloednieuwe jurk. In het kader van “Mooi rood is niet lelijk!” trok ik mijn bordeauxrode vest (waar ik sowieso deze winter heel wat uren in slijt) eroverheen. Grappig trouwens dat ik heel lang niets met rood had en in 2020 zowaar drie items in bordeauxrood heb gekocht. Ik geloof dat het mijn nieuwe ontdekking qua kleur is.

Onder mijn outfit draag ik mijn fijne Timberlands, die me alweer een jaar of drie van warme voeten voorzien in de winter. Op de foto’s werkte één schoenflap blijkbaar niet helemaal mee. Ach, perfectie is ook niet alles.

king louie betty dress prado
king louie betty dress prado
rode jurk met bloemen

Het kerstpakket waar ik nog lang plezier van heb

Onwijs blij ben ik met mijn nieuwe King Louie Betty Dress Prado. Een kerstpakket waar ik ongetwijfeld een stuk langer plezier van zal hebben dan van welke doos met olijven, hummuschips, toastjes en andere etenswaren dan ook.

Ook even credits voor Bart die de foto’s van me maakte. Hoewel hij er volgens mij nog steeds niet aan kan wennen dat ik op een winterdag voor de foto’s mijn jas uittrek, nam hij alle tijd om mijn outfit vast te leggen. Zo leuk en gezellig om mijn outfitfoto’s niet meer altijd zelf met mijn zelfontspanner te hoeven maken.

Jurk: King Louie Betty Dress Prado (via Top Vintage)
Vest: SKFK (via watMooi)
Schoenen: Timberland
Panty: Action

Heb jij dit jaar een kerstpakket gekregen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 januari 2021 op 8:00 am - Beantwoord

  Prachtige jurk, staat je heel mooi. Ik vind King Louie altijd een hele leuke collectie hebben. De foto’s zijn ook heel mooi! Heel veel draagplezier!

 2. bychristiana 14 januari 2021 op 10:32 am - Beantwoord

  Ach die Bart, wat een lieverd! Het is ook zo gezellig om samen foto’s te maken. Voordat ik samen ging werken met een fotografe, maakte Andre ook al mijn foto’s. Die waar ik zelf op stond dan, de rest maakte ik natuurlijk zelf;-) En ze moeten dan toch heel wat geduld opbrengen, want er zou maar net een haartje verkeerd zitten en dan moet alles weer opnieuw. De jurk staat je prachtig, leuk ook met dat vest.

 3. Janne 14 januari 2021 op 11:29 am - Beantwoord

  Wat een mooie jurk! Bordeauxrood staat prachtig bij jouw haar en huidskleur, dus het is maar goed dat je die kleur hebt ontdekt. Ik vind het juist wel leuk dat een van je schoenen omgeflapt zit, dat maakt het wat vrolijker en speelser.

 4. Naomi 14 januari 2021 op 1:18 pm - Beantwoord

  Wat een geweldige jurk! Staat je ook nog eens super. En ik krijg vanwege mijn stempeltje arbeidsongeschikt ook geen kerstpakket, dus ik deed hetzelfde als jij: ik stelde er mooi zelf één samen;). Twee boeken en een pakketje verse thee. Helemaal prima.

 5. johanna 14 januari 2021 op 7:16 pm - Beantwoord

  Ja, we (mijn man) hebben er één gekregen, alhoewel het hier geen gebruik is. Hier gaat men met zijn collega’s (zonder partners) en chef eten in een restaurant, soms nog met een acitiviteit ervoor. Weihnachtsessen. Dat kan in december of januari zijn, maar nu door corona is dat er dus niet. We hebben een thermosfles van een heel modern design gekregen, wel toepasselijk nu er alleen take-away open mag zijn.
  Overigens vind ik die jurk erg mooi, inkl dat vest.

 6. NB 14 januari 2021 op 9:33 pm - Beantwoord

  Alleen maar dit: mens wat ben je mooi!!
  Vooral en altijd je stralende glimlach!!
  En als afzender een weduwe van 65 jaar die iedere dag weer geniet van je foto’s en verhalen.
  Ik begin mijn dag altijd vrolijk, door vakervrolijk.nl

 7. Anouk 15 januari 2021 op 9:28 am - Beantwoord

  Echt een prachtige jurk!

 8. Anna 15 januari 2021 op 12:04 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige jurk, ik vind de kleur echt heel mooi! Wat leuk dat je bordeauxrood helemaal hebt ontdekt.

 9. Irene 16 januari 2021 op 8:45 pm - Beantwoord

  Ik vind rood jou heel mooi staan en ik vind zowel je vest als de jurk super mooi!

 10. Rachel 20 januari 2021 op 11:44 pm - Beantwoord

  Ik geniet altijd zo van je artikelen, je straalt gewoon… en wat goed dat je jezelf soms zo verwend, moet je ook echt blijven doen

Recente blogs

13 leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond

27 november 2017|Lifestyle|

Doordeweekse avonden, ik ben er dol op. Het heeft voor mij altijd iets magisch als ik aan het eind van de dag nog een paar uur kan indelen zoals ik wil. Oké, op een doordeweekse avond is het misschien niet zo handig om de disco of de kroeg in te duiken of om tot in de vroege uurtjes bij een vriendin op de bank te hangen. Gelukkig zijn er nog talloze andere leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond (naast bloggen natuurlijk!). In dit artikel geef ik 13 ideeën waar ik zelf blij van word na een werkdag.

37 originele cadeaus om sterkte te wensen (die géén boeket zijn)

21 maart 2024|Lifestyle|

Wat geef je iemand die een lastige tijd doormaakt, door ziekte thuis zit of om een andere reden een hart onder de riem kan gebruiken? Een bos bloemen of een reuze-teddybeer met hartjesballon is misschien het eerste waar je aan denkt. En ja, dat is een prachtig cadeau. Dát je aan iemand denkt en iets langsbrengt, is immers al het mooiste wat je kunt doen. Maar iemand die door omstandigheden thuis zit, heeft vaak al een ware bloemenkiosk om zich heen verzameld. Daarom heb ik originelere ideeën verzameld voor cadeaus om sterkte te zeggen. Met deze 37 cadeaus laat je weten dat je er voor iemand bent. Er komt geen bezoekje aan de bloemenstal aan te pas.

Waarom zou je je imperfecties juist moeten koesteren?

25 januari 2017|Persoonlijke groei|

De Engelsen kennen de mooie spreuk "Embrace your imperfections", oftewel omarm je imperfecties. Deze imperfecties kunnen variëren van die ene vervelende moedervlek boven je lip tot iets waarin je niet zo uitblinkt als je zou willen. Net als wel meer mensen, heb ook ik de neiging om mezelf te veroordelen om mijn minder goede karaktereigenschappen. Maar wat nu als we die minder goede punten eens niet zouden gebruiken om onszelf neer te halen? In dit artikel deel ik 4 redenen die jou (en mij!) waarom we onze imperfecties eigenlijk zouden moeten koesteren.