Van een beetje (boel) kleur ben ik absoluut niet vies. Zeker niet als het om (knal)roze gaat. Juist in de winter word ik vrolijk van een vleugje kleur in mijn kledingkast. Mijn hart maakte dan ook een klein sprongetje toen ik laatst een knalroze jurk met bloemenprint tegenkwam bij Zalando. Precies wat ik zocht voor een grauwe winterdag! Er was een beetje lef nodig om deze outfit naar kantoor aan te trekken, maar ik deed het toch met veel plezier. Gecombineerd met een net jasje kan dat volgens mij prima. Ik laat je graag mijn vrolijke kantooroutfit zien.

outfit knalroze jurk met bloemen dorothy perkins

Een gevalletje internetliefde

Ik moet toegeven: zelfs een kleurliefhebber als ik, moest even wennen aan deze opvallende jurk. Hoe je het ook wendt of keert, dit is geen jurk waarmee je onopvallend in een hoekje kunt gaan staan. Ook is de jurk iets langer en strakker dan de jurken die ik meestal draag. Toch viel ik er als een blok voor toen ik deze jurk van Dorothy Perkins bij Zalando tegenkwam en besloot ik hem te kopen. Een gevalletje internetliefde. Ik en mijn knalroze jurk. Toen ik de jurk eenmaal had ontvangen en uitgepakt, kon ik hem niet eens één dag in de kast laten hangen. Dolenthousiast legde ik de jurk klaar om de dag erna al aan te trekken. Geduld is een schone zaak.

Knalroze naar kantoor?!

Maar zo’n jurk op een kantoordag, kon dat wel? Nu draag ik wel vaker felle kleuren naar kantoor en krijg ik daar juist regelmatig complimenten over. Toch vond ik deze outfit wel even spannend. Ik besloot de knalroze jurk daarom te combineren met een neutraal wit jasje, dat ik onlangs tweedehands kocht bij de IJ-hallen. Het getailleerde en nette jasje geeft mijn outfit een iets meer rustige uitstraling. Ook koos ik voor vrij neutrale enkellaarsjes van Van Haren. Tja, ik wilde niet dat mensen bijna verblind zouden worden door een volledig zuurstokachtige verschijning bij het koffiezetapparaat.

outfit knalroze jurk met bloemen dorothy perkins

Jurk: Dorothy Perkins (via Zalando) | Blazer: tweedehands | Enkellaarzen: Van Haren | Legging: Zeeman.

outfit knalroze jurk met bloemen dorothy perkins

outfit knalroze jurk met bloemen dorothy perkins

De ontdekking van de etui-jurk

Nu ik een half jaar fulltime werk, kan ik zeggen dat ik mijn kledingstijl voor werk wel heb ontdekt. In het begin droeg ik alleen maar nette jurkjes met colbertjes. Ik knoopte de colbertjes altijd dicht, waardoor mijn plankfiguur alleen maar meer werd geaccentueerd. Geen succes! Inmiddels heb ik de getailleerde en open jasjes helemaal ontdekt en combineer ik die graag met zogenaamde etui-jurken, zoals dit roze exemplaar. Die zitten iets strakker, waardoor je outfit meteen vrouwelijker oogt. Dorothy Perkins (verkrijgbaar bij Zalando, #nospon) heeft veel mooie jurken van dit type. Ik vermijd de website bewust maar even uit gevaar voor eigen portemonnee. Er staan namelijk nog talloze jurken van dit mooie merk op mijn wish list.

outfit knalroze jurk met bloemen dorothy perkins

outfit knalroze jurk met bloemen dorothy perkins

Wegwaaien en bibberen voor de foto

Op weg naar kantoor hul ik mijn knalroze outfit uiteraard in mijn dikke winterjas. Outfitfoto’s maken zonder mijn warme jas was dan ook best een uitdaging. Het was nog even een drempel overwinnen om als koukleum tien minuten in de miezerregen te poseren. Bij het idee alleen al krijg ik lichte aanstelleritus. Gelukkig was het regenachtige weer me even goed gezind en waren de foto’s sneller klaar dan gedacht. Tijd om mijn handen te warmen aan een kop thee en stiekem mijn minder charmante warme vest over deze outfit aan te trekken!

Draag jij in de winter weleens felle kleuren?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 6 december 2017 op 6:20 am - Beantwoord

  Ik vind het een hele mooie jurk en hij staat je goed. Maarvik vind hem misschien wel beter geschikt voor de zomer of ik zou hem dan in de winter met een zwart jasje combineren. Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur.

  • Romy 6 december 2017 op 11:41 pm - Beantwoord

   De jurk is inderdaad wel vrij zomers. Zelf vind ik dat niet erg en draag ik ook in de winter graag lichte en felle kleuren. Maar ik kan me voorstellen dat jij juist liever meer donkere kleuren draagt in de winter. Vorige week heb ik de jurk trouwens ook met een zwart jasje gecombineerd. Dat vond ik zelf ook wel een leuke combinatie 🙂

 2. Darina 6 december 2017 op 6:44 am - Beantwoord

  Hele mooie jurk! Staat je goed! Ik draag eigenlijk nooit zo heel veel kleur in de winter. Ik draag veel neutrale kleuren zoals blauw, khaki en gebroken wit. Misschien moet ik ook meer kleur gaan aanbrengen in mijn winter garderobe 🙂

 3. Josephine 6 december 2017 op 7:48 am - Beantwoord

  Prachtige jurk en hij staat je heel goed! Ik zou ook gewoon felle kleuren naar mijn werk aantrekken; als je niet in een uitvaartcentrum werkt, is dat toch geen probleem?

  Ik draag dus ook graag feel kleuren, en dan het liefst iets in groen! 🙂

  • Romy 6 december 2017 op 11:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Leuk dat je er ook aan denkt om misschien meer kleur in je wintergarderobe aan te brengen. Zelf word ik in ieder geval erg vrolijk van mijn kleurrijke outfits, juist met dit grauwe weer.

  • Romy 6 december 2017 op 11:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat jij ook graag felle kleuren draagt. Groen is inderdaad ook een prachtige kleur.
   En inderdaad, eigenlijk is een uitvaartcentrum de enige werkplek waar felle kleuren écht niet kunnen 😉

 4. Maaike 6 december 2017 op 7:58 am - Beantwoord

  Super leuk! Ik ben ook een voorstander van dat kleur het hele jaar kan. Zeker weten! Zeker zo’n jurk die ook nog wat langer is dan de gemiddelde zomerjurk. Staat je leuk hoor!

  • Romy 6 december 2017 op 11:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke compliment! 🙂

 5. Rianne 6 december 2017 op 8:33 am - Beantwoord

  Ik vind het echt een hele leuke jurk!! Je hebt natuurlijk 1000 en één verschillende soorten roze en deze tint is echt prachtig 🙂 Staat je goed!

 6. Eveline Fleur 6 december 2017 op 8:33 am - Beantwoord

  Het staat je heel mooi! Ik ben ook dol op de jurken van Dorothy Perkins en heb er al een aantal in mijn kast hangen. Er staan er echter nog een hooooop op mijn wishlist haha. Het is helemaal mijn stijl! (alhoewel ik dan wel de jurkjes zonder print draag ;))

  • Romy 6 december 2017 op 11:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik werd zelf ook helemaal blij van deze mooie felroze tint.

  • Romy 6 december 2017 op 11:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Leuk om te horen dat jij ook dol bent op de jurken van Dorothy Perkins! Ik zag alleen al in de kleur roze zo veel mooie jurken van dit merk bij Zalando. Uit mijn eigen veiligheid heb ik maar snel weggeklikt 😉 Te gevaarlijk om al die mooie jurken bij elkaar te zien!

 7. Charel 6 december 2017 op 9:57 am - Beantwoord

  Heel mooi! Ik ben niet van de felle kleuren, ja okergeel vind ik nu wel leuk maar anders liever basic hoor haha

  • Romy 6 december 2017 op 11:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Okergeel vind ik ook een erg gave kleur, maar ik kan me voorstellen dat je basic ook heel mooi vindt 🙂

 8. Johanne 6 december 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Hij staat je prachtig Romy! Zoiets zou zelfs ik, als saaie grijze muis (qua kleding dan he ;p) zou dit kunnen dragen. Was vroeger echt heel lang fan van Dorothy Perkins, maar wist stiekem niet dat Zalando het merk verkocht. Snel maar eens kijken!

 9. Loes 6 december 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Ik vind het wel heel erg tof, ook al is het best gewaagd voor deze tijd van het jaar! De kleur brengt meteen wat vrolijkheid!

  • Romy 6 december 2017 op 11:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Leuk om te horen dat de jurk ook wel wat voor jou zou zijn 🙂 Ik kende zelf het merk Dorothy Perkins nog helemaal niet, maar ben er inmiddels helemaal weg van.

  • Romy 6 december 2017 op 11:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie 🙂

 10. Jessica J. 6 december 2017 op 10:33 am - Beantwoord

  Zo’n vrolijk jurkje! Helemaal Romy! Erg flatterend, ook. 🙂

  • Romy 6 december 2017 op 11:46 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel 🙂

 11. Tanja 6 december 2017 op 10:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie jurk! Staat je geweldig ! Ik ken het merk niet, maar ben nu wel heel nieuwschierig geworden hierna!

 12. Elke 6 december 2017 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een mooie en vrolijke jurk! Deze staat je echt zo geweldig he meid!

  • Romy 6 december 2017 op 11:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik kan je dit merk jurken zeker aanraden. Bij Zalando hebben ze er heel wat kleding van te koop en ik vind de jurken over het algemeen ook heel betaalbaar 🙂

  • Romy 6 december 2017 op 11:48 pm - Beantwoord

   Lief! Dankjewel! 🙂

 13. Haydée 6 december 2017 op 11:37 am - Beantwoord

  Ik vind die jurk jou prachtig staan Romy! Hij is inderdaad knalroze, maar je komt er absoluut mee weg. Een opvallende vrolijke verschijning in de winter, dat mag ook wel eens. 😉

  • Romy 6 december 2017 op 11:48 pm - Beantwoord

   Superlief, je reactie! Dankjewel voor je leuke reactie 🙂

 14. Marloes 6 december 2017 op 11:37 am - Beantwoord

  Wat staat je dat goed! Dorothy Perkins heeft inderdaad ook zulke leuke jurken, toevallig heb ik er vorige week een besteld. Maar dan wel zwart met wit haha. Ik draag zelf nooit erg uitgesproken kleuren maar ik vind het erg leuk als anderen dat wel doen.

 15. Nienke 6 december 2017 op 12:54 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Maakt me meteen heel vrolijk. Eerlijk gezegd maak ik het in de zomer altijd erg bond met kleuren, printjes en gekkigheid, maar in de winter draag ik alleen van die basickleuren. Zou ik eens wat vaker moeten dragen. Zo heb ik welrode, okergele en oranje truien.

  • Romy 6 december 2017 op 11:49 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Superleuk dat jij vorige week ook een jurk van dit merk hebt besteld. Nu maak je me wel heel nieuwsgierig! Misschien tijd voor een outfitpost binnenkort op jullie blog of op Instagram? 🙂

  • Romy 6 december 2017 op 11:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Leuk om te horen dat je eraan denkt om misschien meer kleur aan te brengen in je wintergarderobe. Die kleurrijke truien klinken supermooi! Genoeg reden om het eens een kans te geven, zou ik zeggen 🙂

 16. Hermien - KouweKleren 6 december 2017 op 1:05 pm - Beantwoord

  Ik krijg zin in de lente als ik je zo zie! En dat kunnen we best gebruiken in deze grauwe dagen.

  • Romy 6 december 2017 op 11:51 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen! Een beetje lente op de grauwe dagen is inderdaad zeker niet weg 😉

 17. Margo 6 december 2017 op 1:52 pm - Beantwoord

  Staat e heel mooi, deze knalkleur! Wat goed dat je je werk-stijl hebt ontdekt. Haha, erg he, outfitfoto’s maken in de winter… ik stond zaterdag ook te bibberen af en toe!

 18. Mevrouw Marloes 6 december 2017 op 2:24 pm - Beantwoord

  Staat je heel leuk! 🙂 Ik hou niet heel erg van felle kleuren in de winter (bij mezelf), maar ik doe wel eens een felle kleur lippenstift of nagellak op. Anders vind ik dat mijn outfit vaak zo ‘winters’ is qua kleuren (donkere kleuren).

  • Romy 6 december 2017 op 11:52 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Je moet er inderdaad wat voor over hebben om in de winter outfitfoto’s te maken. Ik kan nu al niet wachten totdat ik mijn zomerse outfits zonder jas weer uit de kast kan trekken en kan fotograferen zonder wind en miezerregen 😉

  • Romy 6 december 2017 op 11:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Een felle lipstick of nagellak kan inderdaad ook al de nodige kleur aanbrengen in je winterse outfit. Leuk dat je op die manier toch voor iets opvallends kiest!

 19. Nesrin 6 december 2017 op 3:12 pm - Beantwoord

  Ik vind dit absoluut een geschikt jurkje voor op werk! Het jurkje staat je prachtig. Ik vind Dorothy Perkins echt een leuk merk en liep er altijd langs toen de V&D nog bestond.

  • Romy 6 december 2017 op 11:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! 🙂

 20. nancy 6 december 2017 op 3:25 pm - Beantwoord

  Geweldig! Ik vind die laarsjes er helemaal super bij staan!

 21. Nikita 6 december 2017 op 7:58 pm - Beantwoord

  Dat jurkje staat je echt goed! En trouwens, het is nooit verkeerd om een beetje vrolijkheid te brengen op kantoor! Moest (omdat je over je outfit schrijft) denken aan een grappige opmerking van mijn zusje vanmorgen. Het is Sinterklaas hier in België en ik had een lekker warme trui gepakt en dat was een trui met veel glitters, maar met een kat met een rendiergewei. En mijn zusje zei vanmorgen ‘Mooi ben jij, het is 6 december en jij doet je kersttrui aan’. Ik moest echt lachen toen haha. Maar ze heeft een punt. Alleen, een Sinterklaastrui heb ik nog nooit gezien dus kon me ook niet echt aanpassen.

  • Romy 6 december 2017 op 11:58 pm - Beantwoord

   Dankjewwel voor je leuke reactie! Ik moest wel lachen om jouw kersttrui met Sinterklaas. Maar ach ja, waarom niet? 🙂 Het zou ook zonde zijn als je een Sinterklaastrui koopt die je maar één dag per jaar kunt aantrekken 😉

 22. Neverdullmoments 6 december 2017 op 9:20 pm - Beantwoord

  Leuk, je knalt er lekker uit met die kleur! Collega’s met eventuele winterdip werden zo vast direct weer opgevrolijkt!

  • Romy 6 december 2017 op 11:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, vrolijke reactie 🙂

 23. Elouise danceintherain.nl 7 december 2017 op 12:23 am - Beantwoord

  Wat een leuke gewaagde combinatie! Als dat jouw collega’s geen glimlach geeft, dan weet ik het ook niet meer 😀 Ik ben op dat vlak echt het wat sobere type, en zou zo’n kleur jurk alleen in de zomermaanden durven dragen.

  • Romy 8 december 2017 op 1:08 am - Beantwoord

   Wat een leuk compliment! 🙂 Dankjewel!
   Sobere kleuren in de winter hebben ook zeker wel wat. En het belangrijkste is natuurlijk dat je draagt waar jij je goed bij voelt 🙂

 24. Patricia 7 december 2017 op 10:50 am - Beantwoord

  Wat een gave jurk. Ik zou hem ook zo kopen. Ik heb laatst mijn kledingkast opgeruimd en merkte toch dat ik wel veel naar donkere kleuren neig. Toch maar wat kleur toevoegen voor een vrolijke noot?

  • Romy 8 december 2017 op 7:11 am - Beantwoord

   Ja, ik vond het ook zo’n mooie jurk 🙂 Leuk om te horen dat je ook overweegt om wat meer kleur in je kledingkast aan te brengen!

 25. Lysanne 8 december 2017 op 5:10 pm - Beantwoord

  Waah staat je super goed zeg! Lekker vrolijk! Zeker tijdens de wintermaanden 🙂

 26. Els 9 december 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Wow, wat een gaaf jurkje! Het staat je echt heel mooi!

 27. Saskia 9 december 2017 op 10:26 am - Beantwoord

  Ik ben sowieso niet echt van de felle kleuren, maar vind de combi soms wel heel tof. Een knal rood shirt met een basic broek eronder bijvoorbeeld. Daarbij op mijn werk vind ik praktische kleding (en kleuren i.v.m. verven e.d.) makkelijker en fijner.

  • Romy 9 december 2017 op 11:37 pm - Beantwoord

   Zo’n combinatie van felgekleurd en basic is inderdaad ook heel gaaf. Maar ik kan me voorstellen dat het met jouw werk vooral belangrijk is dat kleding ook praktisch is.

 28. Odetta 16 december 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

  Soms moet je knallen, even iedereen laten weten dat je er mag zijn! Mooie jurk en mijn favoriete kleur roze!

  • Romy 17 december 2017 op 9:08 am - Beantwoord

   Dankjewel! En ik ben het helemaal met je eens: een knalkleur is juist leuk op z’n tijd 🙂