breakie1

Outfit | Loungen in een héérlijke roze sweater (+win een e-book!)

 • 19 november 2019
 • 33 Reacties
Categorieën: Outfits

Doe jij aan makkelijke kleding of draag je alleen moeilijke kleding? Die flauwe discussie voerde ik een tijdje geleden met een vriend. Voor mij is makkelijke kleding nogal een begrip. Na een lange werkdag trek ik in de winter standaard een dik vest, een fijne trui of mijn fluffy roze badjas aan. Het is alsof ik pas echt thuis ben als de loungekleding weer uit de kast kan. En dankzij mijn allernieuwste sweater van Studio Anna Jirina kan ik dat tegenwoordig ook nog eens in stijl doen. In het roze. En met een vrolijke print op mijn buik.

breakie sweater studio anna jirina

Een nette blouse, een colbert en… een roze badjas

Meestal houd ik eerder van een tikkeltje te chic gekleed gaan dan van ergens underdressed verschijnen. Op afgetrapte gympen of in een slobbertrui zal je mij niet snel tegenkomen, omdat dat gewoon niet zo bij mij past. Zelfs van een dag in pyjama rondlopen word ik al niet echt gelukkig. Maar ’s avonds iets makkelijks (maar wel enigszins leuks) over mijn nette outfit heen aantrekken, doe ik wel graag. En dus zou je me ’s avonds weleens kunnen tegenkomen in een nette blouse en colbert met mijn nogal foute roze badjas eroverheen. En met fluffy sokken aan mijn voeten. Kan prima als je 26 bent!

breakie sweater studio anna jirina
studio anna jirina breakie trui

Mijn roze sweater van Studio Anna Jirina

Gelukkig kan ik tegenwoordig ook in mijn loungekleding ongegeneerd de deur voor de pakketjesbezorger opendoen. Sinds ik een fijne roze sweater aan mijn collectie met “makkelijke kleding” heb toegevoegd, kan ik namelijk loungen in stijl. De Breakie-sweater is van Studio Anna Jirina en is ontworpen door Anna zelf (de sweater is overigens nu in de sale!). Onder de naam Studio Anna Jirina ontwerpt Anna, wiens blog ik al járen volg, onder meer vrolijke T-shirts en sweaters. Deze roze sweater met het heerlijke Franse ontbijtje erop gedrukt is al helemaal mijn ding (ook al ontbijt ik zelf met thee en gewone belegde boterhammen). Ik begin en eindig graag de dag in deze lekker zachte en heerlijk comfortabele sweater.

De zelfontspanner en ik

Het maken van deze outfitfoto’s was overigens nog een ware uitdaging. Laat mij met de zelfontspanner aan de slag gaan en het kost standaard honderd pogingen voordat er iets toonbaars bij zit. Zie de foto’s hieronder. De ene keer trok ik mijn benen op zo’n manier op dat ik haast beenloos leek te zijn. Op een andere foto stond het stopcontact net in beeld. En op weer andere foto’s waren mijn lachspieren blijkbaar oververmoeid en lach ik daarom als een boer met kiespijn. Op weer andere foto’s was ik mijn haren nog aan het schudden terwijl de camera klikte. Hoe doen mensen dat toch met leuke foto’s van zichzelf?

Mijn haren waren er nog niet klaar voor.
De trui is net eens meer te zien.
Lachend als een boer met kiespijn.
studio anna jirina roze sweater
Mijn lichaam doet hier lenige dingen waarvan ik niet wist dat ik die kon.

Fotobewerking in Photoshop, hoe doe je dat?

Gelukkig kom ik met mijn gratis fotobewerkingsprogramma een heel eind qua simpele bewerkingen, zoals licht toevoegen of de kleuren wat opvijzelen. Helaas loopt Photoshop op mijn huidige laptop standaard vast, maar bij een volgende laptop ben ik vastbesloten me meer in dat programma te verdiepen. Al is het maar om dat ene irritante stopcontact te kunnen wegwerken of iets aan die rechtop staande pluk haar te kunnen doen.

photoshop handboek voor content creators
photoshop handboek voor content creators

E-book met handige Photoshop tutorials

Extra handig voor mij en andere Photoshop-experts in spe: Anna heeft een e-book gemaakt met fijne tips en tutorials om te werken met Photoshop. Het mooie e-book heeft de toepasselijke titel Het Photoshop Handboek voor Content Creators en staat bomvol met leuke tutorials. Je leert bijvoorbeeld hoe je de lucht op foto’s kunt bewerken, hoe je mensen uit een foto kunt weghalen en hoe je mooie collages maakt. Dankzij de voorbeeldbestanden kun je direct zelf met de tutorials aan de slag gaan. Zodra ik een nieuwe laptop mét Photoshop heb, ga ik het e-book zelf zeker van voor tot achter lezen en de tutorials uitproberen.

photoshop handboek voor content creators

Win Het Photoshop Handboek voor Content Creators

En het leuke nieuws is dat ik van Anna 1 gratis exemplaar van het e-book mag weggeven. Wil jij ook graag meer handigheid krijgen in Photoshop? Dan is dit misschien wel een handig e-book voor jou. Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken, is het volgende:

 • Laat hieronder in een reactie weten dat je kans wilt maken.
 • Volg Studio Anna Jirina op Bloglovin of op Instagram.

Zo simpel is het! Iedereen mag deelnemen aan de winactie, dus ook als je niet in Nederland woont. Je kunt reageren tot dinsdag 26 november 2019. Op woensdag 27 november kies ik willekeurig een winnaar uit de deelnemers. De gelukkige winnaar ontvangt bericht van mij per e-mail.

Doe jij ook aan makkelijke kleding aan het eind van de dag?

De sweater heb ik ontvangen. Verder is dit artikel niet gesponsord.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 19 november 2019 op 6:55 am - Beantwoord

  Een hele leuke en vrolijke sweater! Als ik thuis ben draag ik altijd loungekleding, heerlijk 🙂

 2. dorien 19 november 2019 op 7:56 am - Beantwoord

  ooooo, wat leuk, ik heb ook vaak iets lelijks wat ik weg wil ‘poetsen’ , ik heb ook een gratis fotobewerkingsprogramma, maar vastbesloten om photoshop aan te gaan schaffen, dan is zo’n e-book een uitkomst uiteraard !

 3. Sanne 19 november 2019 op 8:11 am - Beantwoord

  Heerlijke trui! Ik vind, hoe chique je er normaal ook bij loopt, zo’n lekkere sweater toch echt onmisbaar, al is het maar voor thuis. 😉 Ik ben overigens ook een drama met de zelfontspanner, dus die boer als kiespijn komt me bekend voor, haha.

  • Romy 21 november 2019 op 8:04 am - Beantwoord

   Thanks! En helemaal mee eens: zo’n heerlijke trui mag haast niet in je kast ontbreken.
   Goed dat ik niet de enige ben die niet per se een ster is in lange zelfontspannerfotoshoots, haha.

 4. bychristiana 19 november 2019 op 8:31 am - Beantwoord

  AB-SO-LUUT! Ik vind niets fijner dan als ik als ik thuis van werk kom lekker mijn kleding verwisselen voor een pyjama, en dan zo fijn ook die BH uit, haha;-) Alleen nu we Sketch hebben, moet ik toch wachten met omkleden, want we moeten haar natuurlijk nog uitlaten. Maar gelukkig heb ik dat graag voor haar over;-) Zelfontspanner foto’s maken heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd, maar ik kan me er enigszins een voorstelling van maken hoe lastig zoiets is.

  • Romy 21 november 2019 op 8:04 am - Beantwoord

   Haha, een hond maakt meteen bij thuiskomst op de bank ploffen in je pyjama inderdaad wat lastiger. Gelukkig voelt dat laatste vast nóg lekkerder als je eenmaal terug bent van het uitlaten 😉

 5. Iris 19 november 2019 op 9:18 am - Beantwoord

  Oh wat een heerlijke trui! Leuk dat hij zelf ontworpen is! Heel creatief gedaan en leuke kleuren ook! Ik vind het heerlijk om de dag in een trui door te brengen. Blazers en blousjes zijn super mooi, maar die zitten natuurlijk voor geen meter.

  • Romy 21 november 2019 op 8:05 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vind de trui zelf ook zo’n mooi ontwerp van Anna. Ben er erg blij mee!

 6. Amy 19 november 2019 op 9:39 am - Beantwoord

  Oh heerlijk, ik trek ook altijd het liefst meteen een comfi trui of vest aan 🙂 Ik doe graag mee met je winactie en ben Anna Jirina net gaan volgen op Bloglovin!

 7. Naomi 19 november 2019 op 9:42 am - Beantwoord

  Haha, die laatste ‘mislukte’ foto. Benen met modellengte heb je daar!
  Ik ben ook van het ‘makkelijk’ als ik thuis ben. Tegenwoordig heb ik een jurkje van fleece-stof. Met een jas erover durf ik er wel de straat mee op, maar ik durf er niet mee op visite of zo. Maar zó lekker warm en het zit zó lekker. Heerlijk voor op dagen zonder afspraken.

  • Romy 21 november 2019 op 8:19 am - Beantwoord

   Haha, bizar hè, die foto?! Er lijkt haast anatomisch iets niet te kloppen daar 😉
   Jouw jurkje klinkt ook als heerlijke loungekleding trouwens. Fleecestof zit sowieso echt heel fijn.

 8. Jessica J. 19 november 2019 op 10:17 am - Beantwoord

  Wacht, jij doet je gezellige laag aan óver je chique kleren? Nee, als ik thuiskom, moet alles uit. Ik doe meteen m’n pyjama aan, tenzij ik nog bezoek verwacht of de deur uit moet, haha!

  • Romy 21 november 2019 op 8:20 am - Beantwoord

   Haha klopt! Dat doe ik meestal voor het geval dat er plotseling iemand voor de deur staat aan wie ik me wel in nette kleding wil vertonen 😛 Maar stiekem is in pyjama zitten thuis nóg fijner.

 9. Giovanna Jansen 19 november 2019 op 10:19 am - Beantwoord

  Ik doe graag mee aan de winactie!
  Ik ben best handig in Photoshop (een stopcontact of pluk haar wegwerken lukt mij nog wel ;-)) maar mensen wegwerken of de lucht veranderen, behoren nog niet tot mijn skills. Zou ik wel heeel graag willen leren toe te passen.

  En zo herkenbaar: honderd foto’s met de zelfontspanner maken en er dan twee goeie aan overhouden haha. Ik denk dan ook altijd: Hoe doen anderen dat, die perfecte foto’s maken van zichzelf?!
  Gave trui trouwens, mooi ontwerp van Anna en de kleur staat je perfect!

  • Romy 21 november 2019 op 8:21 am - Beantwoord

   Leuk dat je meedoet aan de winactie!
   En goed om te horen dat ik niet de enige ben die niet al te handig is met de zelfontspanner, haha. Ik vraag me echt af hoe andere mensen dat aanpakken. Of zouden zij ook honderd foto’s maken voordat er iets bij zit? 😉

 10. Lianne 19 november 2019 op 10:23 am - Beantwoord

  Ik vind dat ook zo’n leuke trui! Anna Jirina maakt mooie ontwerpen! Ik ben er niet zo van om zoiets buitenshuis aan te trekken, maar als je lekker thuis bent en niet weg hoeft is zoiets heerlijk, vooral met dit weer! Ik ben niet zo van de e-book en de fotoshop, dus ik gun het graag iemand anders! 🙂

  • Romy 21 november 2019 op 8:22 am - Beantwoord

   Precies! Voor thuis is zo’n trui echt heerlijk om in weg te kruipen. Buiten de deur draag ik ook eigenlijk nooit een sweater, behalve als ik ga hardlopen. Maar deze trui is ideaal om op een thuiswerkdag of ’s avonds lekker aan te trekken 🙂

 11. Anouk 19 november 2019 op 11:21 am - Beantwoord

  Heerlijk al die net niet gelukt foto’s. Ik vind het altijd leuk om dat soort behind-the-scenes ook eens te zien

 12. Tamara 19 november 2019 op 11:59 am - Beantwoord

  Wat moet jij een lol gehad hebben met het maken van de foto’s! Het ziet er in ieder geval vrolijk uit, net als de trui zelf. Hij staat je hartstikke goed, kan je zelfs mee naar buiten hoor.
  Super winactie met het photoshop book. Kan ik eindelijk mijn skills een beetje verbeteren!

  • Romy 21 november 2019 op 8:23 am - Beantwoord

   Dank je wel! Wat een leuke trui hè?! De fotoshoot met de zelfontspanner was inderdaad al een feestje op zich. Ik moest nogal lachen bij het zien van sommige foto’s, vooral toen ik op een aantal foto’s zelfs zonder hoofd bleek te staan… Oeps!

 13. Marije 19 november 2019 op 12:37 pm - Beantwoord

  Sinds ik thuis werk, draag ik eigenlijk alleen maar comfortabele kleding ?

  • Romy 21 november 2019 op 8:23 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch! Dat is het voordeel van thuiswerken 🙂

 14. Studio Anna Jirina 19 november 2019 op 1:32 pm - Beantwoord

  De trui staat je echt fantastisch, echt helemaal Romy! Super leuke foto’s heb je ook gemaakt. Ik wens iedereen die meedoet met de winactie heel veel succes! Liefs, Studio Anna Jirina

  • Romy 21 november 2019 op 8:24 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik ben ook zo blij met de trui 🙂 Helemaal mijn ding! Superleuk dat we deze samenwerking konden opzetten en dat ik nu iemand blij mag maken met het e-book!

 15. Suzanne 19 november 2019 op 2:44 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke trui!

 16. Rachel Kromdijk 19 november 2019 op 3:31 pm - Beantwoord

  Dit is helemaal Romy, het staat je zo leuk en erg vrolijk!

 17. Karin 19 november 2019 op 10:27 pm - Beantwoord

  Ik heb alleen een Photoshopversie uit het jaar nul (gratis van Adobe) dus ik sla de winactie over al lijkt het me wel een heel handig e-book!

  Ik kan het juist beter vinden met mijn zelfontspanner dan met een fotograaf… Mijn vriend maakt wel eens foto’s maar dan begin ik te zeiken over perspectief, neusgaten, onderkinnen en licht en dan wordt hij chagrijnig en das ook geen leuke foto-look. Mijn zelfontspanner en statief hebben eindeloos geduld 😉

  • Romy 21 november 2019 op 8:31 am - Beantwoord

   Haha, arme jij en arme vriend! Jullie fotoshoots klinken inderdaad niet echt ideaal. Toch jammer dat niet elke “Insta husband” weet hoe je zo’n fotoshoot goed (en bij voorkeur ook met eindeloos) geduld kunt aanpakken 😉 Gelukkig doet een statief dan wonderen.

 18. Marloes 21 november 2019 op 2:25 pm - Beantwoord

  Heel leuke sweater en ik doe zeker mee met de winactie! Ik wil meer leren over Photoshop, want ik kan daar op dit moment nog vrij weinig mee.
  Ik moet trouwens ook altijd honderd foto’s maken als ik de camera op zelfontspanner zet, maar dat is meer omdat mijn camera dan weigert om op mij te focussen. De meeste foto’s worden heel wazig, haha.
  Oja, ik trek gerust een trui of warm vest aan naar mijn werk 🙂 In die kledingstukken leef ik op koude dagen.

  • Romy 28 november 2019 op 9:10 pm - Beantwoord

   Die problemen met scherpstellen heb ik inderdaad ook weleens. Ik heb nu ontdekt wat voor mij goed werkt om dat te voorkomen: ik zet iets met een contrasterende kleur neer op de plek waar ik ga zitten. Dan stel ik de camera scherp op die ene plek en ga ik daar vervolgens zitten. Meestal helpt dat bij mij 🙂

 19. Eveline Fleur 21 november 2019 op 4:29 pm - Beantwoord

  Ik draag ook altijd chique kleding, maar kleed me thuis graag om in een gemakkelijke outfit. Een warme trui kan wat mij betreft niet ontbreken en zeker niet zo’n leuke en vrolijke trui als die je aan hebt!

 20. Nikita 21 november 2019 op 9:24 pm - Beantwoord

  Die foto’s van behind the scenes vind ik wel grappig. En goed dat je ze deelt. Dan weten collegabloggers die zich onzeker voelen ook dat bij anderen het niet altijd van een leien dakje loopt. Tjah, zelfontspanner. Je moet wat als je blogfoto’s nodig hebt en er niemand in de buurt is. Ooit al aan Pippa gevraagd of ze een pootje wil helpen? Ideetje? :-p

  Ik vind het gek om jou in een sweater te zien. Natuurlijk past hij bij je, lekker vrolijk en roze. Daar kan het niet misgaan. Maar toch, dit is net iets anders dan wat je op je outfit-posts laat zien. Normaal zijn het inderdaad jurkjes, bloesjes en blazers. Maar het staat je zeker niet verkeerd, dat bedoelde ik niet. Ik heb bijna geen bloesjes meer maar eerder shirtjes en vooral veel sweaters en warme truien. Dat betekent zeker niet dat ik niet netjes voor de dag kom, zeker wel. Maar mijn stijl is iets losser en casual vergeleken met de jouwe. Maar zo heeft ieder zijn kledingstijl. Neemt niet weg dat ik voor een sollicitatie of chique gelegenheid niet in een bloesje verschijn. Maar om te gaan werken doe ik gemakkelijk een sweater aan. Wel eentje waar ik me goed in voel. Daarmee verslons ik mezelf niet, ik ben nooit echt iemand geweest die zich verhult in jurkjes en bloesjes net als jij. Soms wel, maar heel weinig. Ik heb gewoon een lossere en ‘stoerdere’ stijl. Voor loungekledij kruip ik trouwens het liefst in een fluffy pyjama (in de winter dan) en in de zomer in een los shortje. Maar dat doe ik ook pas echt na het eten aan of vlak voor ik ga slapen. Dus als er onverwachts iemand voor de deur staat, dan ben ik gewoon netjes gekleed.

  • Romy 28 november 2019 op 9:15 pm - Beantwoord

   Haha, misschien moet ik inderdaad Pippa maar eens om een pootje hulp vragen als ik weer eens een foto van mezelf nodig heb. Wie weet is ze een betere fotograaf dan ik denk 😉
   Heerlijk toch dat jij een fijne eigen stijl hebt met een stoer tintje! En sweaters kunnen ook zeker heel netjes staan. Fluffy pyjama’s zijn trouwens ook altijd een goed idee. Ik vind het ook héérlijk om daarin weg te kruipen.

Recente blogs

Ik een bril?! Zo veranderde ik in een trotse brildrager

26 oktober 2016|Lifestyle, Persoonlijk|

Alweer zes jaar geleden kreeg ik van de opticien te horen dat ik toch echt -2 aan beide ogen had. Geen probleem, vond ik, dan draag ik wel lenzen. "Misschien een bril proberen?" opperde de opticien voorzichtig en ze gaf me een vrolijk montuur. Mijn moeder en de opticien waren er beide helemaal kapot van, maar ik dacht dat ze een groot toneelstuk opvoerden. Een bril? Dat kon mij toch niet mooi staan. Toch ging ik vorig jaar eindelijk overstag en draag ik nu bijna elke dag een bril. Benieuwd hoe ik ben veranderd in een trotse brildrager? Vandaag vertel ik je er meer over.

Kerstkaarten maken met Action 3D Die-cut Blocks

22 oktober 2018|DIY|

Kerstkaarten maken. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, toch?! Omdat ik zelf in december graag een stapeltje zelfgemaakte kerstkaarten verstuur, begin ik vaak ruim op tijd aan mijn "voorraad". Dit jaar vond ik bij Action iets wel heel leuks om nog sneller zelf kerstkaarten te maken: de Action 3D Die-cut Blocks. Ik kocht 3 van deze blokken voor €1,99 per stuk en laat je graag de blokken zien en 3 kerstkaarten die ik ermee heb gemaakt.