Ongetwijfeld hebben we allemaal weleens dagen waarop we niet blaken van het zelfvertrouwen. Niets lijkt leuk te staan, je kapsel lijkt nergens op of je denkt overal putjes te zien. Afgelopen weekend had ik zo’n “meh”-dag. Ik was nogal onzeker en had mijn hele kledingkast al tevergeefs overhoop gehaald. Mijn eerste gedachte? Mijn pyjamabroek gaat vandaag niet uit en de deur blijft dicht. Toch besloot ik het tegenovergestelde te doen: ik koos voor een outfit die ver buiten mijn comfortzone lag. Een spijkerbroek (ja echt!), rode hakken en een opgeknoopte blouse gaven me de boost die ik nodig had. Komt dat zien!

zelfverzekerd voelen door je outfit

“Durf niet” bestaat niet

Er zijn best wel wat items die ik niet snel draag. Soms is dat omdat iets gewoon niet bij mij past. Maar het komt ook regelmatig voor dat ik outfits voorbij zie komen bij Instagrammers en bloggers (bijvoorbeeld Sonja, Margo en Anna) die ik geweldig mooi vind, maar zelf niet “durf” aan te trekken. Dan heb ik het bijvoorbeeld over opgeknoopte blouses, broeken met een hoge taille (en broeken überhaupt!) of strakke kleding. Maar waarom eigenlijk? Soms moet je het gewoon eens proberen. En dus knoopte ik een kleurrijke blouse op, trok ik knalrode hakken aan, stiftte ik mijn lippen rood en ging ik zo de deur uit.

Experimenteren en nieuwe dingen proberen

Ik zal altijd wel vooral fan blijven van jurkjes, maar vind het ook fijn om de laatste tijd meer te experimenteren met kleding. Zo heb ik mijn leggings verwisseld voor panty’s en loop ik allang niet meer met een grote boog om wijde pantalons en felgekleurde blouses heen. De fleurige blouse die ik hier draag, scoorde ik tweedehands, maar ik heb zeker de smaak te pakken om vaker naar blouses te zoeken. Ik struin er graag webwinkels voor af en heb bijvoorbeeld een paar vrolijke, gebloemde blouses van Esprit op het oog. Esprit biedt trouwens ook opties voor blouses van biologisch katoen. En dat voor een prima prijs! Zelf vind ik vooral de gestreepte en gebloemde exemplaren uit hun assortiment erg leuk, maar er is eigenlijk voor ieder wel wat wils.

zelfverzekerd voelen door je outfit
zelfverzekerd voelen door je outfit

Een broek? Ja!

Verder zijn broeken, zoals je misschien wel weet, niet bepaald een onderdeel van mijn dagelijkse outfit. Als ik zeg dat ik nooit spijkerbroeken draag, dan bedoel ik ook echt NOOIT. Ik heb welgeteld één spijkerbroek, die sinds mijn outfitpost in oktober alleen maar in mijn kast heeft gehangen (oeps!). Ik weet dat ik niet dik ben, maar een broek aantrekken is in mijn hoofd alsnog een lastig ding. Ik vind spijkerbroeken oprecht prachtig, maar vind het best wel confronterend dat in een spijkerbroek niets verhuld blijft. Of zoiets. Anyway, dit keer besloot ik mijn onzekerheden maar eens te parkeren. Een outfit met broek moest het worden! Deze jegging moet ik eigenlijk weer vaker uit de kast trekken. En dan nu ook écht.

zelfverzekerd voelen door je outfit
zelfverzekerd voelen door je outfit

Welkom terug, zelfverzekerdheid!

Weet je wat het gekke is? Ondanks dat deze outfit ver buiten mijn comfortzone is en ik me heus even druk maakte over het stukje buik dat (per ongeluk!) zichtbaar is, voelde ik me in deze outfit best wel zelfverzekerd. De vertwijfelde blik waarmee ik die ochtend nog voor de spiegel stond, was in ieder geval verdwenen.

zelfverzekerd voelen door je outfit

Knalrode hakken voor extra girl power!

En hoe maak je een zelfverzekerde look compleet? Met knalrode hakken natuurlijk! Deze schoenen tikte ik een tijdje geleden tweedehands op de kop. Ik vind ze schitterend, maar je zult begrijpen dat je hiermee niet echt op wolkjes loopt. Maar aangezien ik dit weekend geen lange wandelingen op de planning had staan én wel een dosis girl power kon gebruiken, vond ik dat ze wel weer uit de kast mochten. En zo ging ik in één dag van een “meh”-gevoel naar het gevoel dat ik er toch best wel mocht zijn. Bizar wat kleding voor je kan doen!

Voel jij je een keer rot? Trek eens je allermooiste, stoerste of meest vrouwelijke outfit uit de kast. Misschien geeft dat je net de boost die jij vandaag goed kunt gebruiken.

Met wat voor kleding kun jij je zelfvertrouwen opkrikken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 5 september 2018 op 6:14 am - Beantwoord

  Girl! You look good!!!! Echt een prachtige outfit. Staat je echt heel goed. Zoals je zelf al zei, kleurt goed bij je haar. Zelf voel ik mij zelfverzekerd in een leuke jurk. Met hakken waar ik ook nog goed op kan lopen.

  Maar echt. Nogmaals: staat je echt supergoed!!!

  • Romy 5 september 2018 op 8:45 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs leuke en enthousiaste reactie! ?

 2. Darina 5 september 2018 op 6:29 am - Beantwoord

  Wow! Prachtig!!! Staat je heel mooi.

 3. Sandra 5 september 2018 op 8:49 am - Beantwoord

  Knap dat je, ondanks je het in eerste instantie lastig vond, tóch een broek aan trekt! In combinatie met de blouse staat het je super leuk. Serieus, dit moet je vaker doen hoor! 🙂 Kleding kan inderdaad heel veel doen voor je gevoel. Op dagen dat ik mezelf niet fijn voel ben ik geneigd om heel makkelijk en basic gekleed te gaan, maar de laatste tijd doe ik dat dan juist niét. Ik merk ook dat ik mezelf al veel beter voel als ik iets moois aan heb! 🙂

  • Romy 5 september 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve, enthousiaste reactie! 🙂 Ik moet zeggen dat ik ook meteen na het aantrekken van de outfit eigenlijk vond dat die broek weer vaker uit de kast mag. Binnenkort ga ik hem dus snel nog maar een keer aantrekken 🙂
   Zeker doen hoor, vaker iets leuks aantrekken als je je niet zo top voelt. Ik heb ook de neiging om eerder het tegenovergestelde te doen, maar het kan zó veel verschil maken als je een mooie outfit aan hebt.

 4. Meaghan 5 september 2018 op 9:08 am - Beantwoord

  Wat goed dat je jezelf zo buiten je eigen comfortzone zet! Echt knap van je! De outfit staat je echt prachtig! Ik vind het leuk om te zien hoe je die rode laarsjes combineert met de rest van je outfit . Ik vind het echt goed dat je dit aandurft, ook al ben je soms onzeker in een broek. Zo blijf je jezelf uitdagen om nieuwe dingen te proberen. Mooi dat het voor jou uiteindelijk wel goed voelde, en dat is alleen maar fijn, want het staat je erg goed!

  • Romy 5 september 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! <3 Dat doet me goed. Ik ben ook blij dat ik uiteindelijk toch deze outfit heb aangetrokken en ben vastbesloten om de broek ook weer vaker te dragen. Juist door het vaker te doen, verdwijnt die onzekerheid vast ook al een beetje 🙂

 5. Merel 5 september 2018 op 9:16 am - Beantwoord

  Hele geslaagde outfit. Je bent echt een powervrouw zo!

  • Romy 5 september 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Wat een onwijs lieve reactie! Dankjewel! 🙂

 6. Daenelia 5 september 2018 op 9:47 am - Beantwoord

  Deze post komt gelegen! Ik ga vanmiddag even mijn kledingkast nalopen voor de outfit voor mijn eerste werkdag. Dat is wel anders, want dan wil ik juist een meer gemiddelde van mijn stijl tonen dan iets waar ik niet vaak in zal verschijnen. Dat komt nog wel, want ik vind het juist erg leuk om af en toe te doen wat jij nu gedaan hebt: even compleet anders voor de dag komen (terwijl jij in die foto’s toch wel heel dicht bij je eigen stijl blijft! Knap! Want het is wel anders, maar wel ‘jij’).
  Ik voel me het fijnst in broeken. Altijd al gehad, van kinds af aan. Sterker nog, er was een tijd dat ik op de middelbare school geloof ik alleen maar spijkerbroeken had! En … in mijn werkende leven is er ook een periode geweest dat ik géén spijkerbroeken meer had. Nu is er weer balans. Niet alleen tussen niet-spijker en wel-spijker, maar ook in vorm en materiaal. Ik heb heerlijke wijde broeken, een fijne strakke legging, yoga pants, zwarte pantalons (of course), broeken met bloemetjes (ja echt). Het enige nadeel is dat alle broeken zo ongeveer 6 tot 7 cm te lang zijn voor mij XD Maar ondertussen kan ik heel goed mijn eigen broeken vermaken in de lengte.
  Dit jaar, vanwege de zomer en het niet naar kantoor hoeven, heb ik wel een aantal jurken aan mijn garderobe toegevoegd. Dát ligt dan misschien uit mijn comfort zone, want jurken zijn niet mijn ding. Maar praktisch zijn ze wel, als het warm is.
  Maar goed, ik ben ook op de leeftijd dat ik zogezegd ‘onzichtbaar’ ben, vanwege mijn leeftijd. Dat is een ding. Dus ik maak me ook geen zorgen meer over hoe ik er uit zie. … Okay, misschien klinkt dat weer erger dan het is. Maar ik laat me niet meer boeien door of iets te strak, te los, te bloot, niet bloot genoeg, te jong, te oud, te, te, te! is. Het is heerlijk om iets aan te trekken zonder dat je druk maakt om iets anders dan of jij het zelf leuk vind!

  • Romy 5 september 2018 op 8:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Leuk om te horen dat je mijn outfit toch wel ‘mij’ vindt ?

   Altijd lastig inderdaad om een geschikte outfit uit te kiezen voor je eerste werkdag! Het is dan toch nog even aftasten hoe je goed voor de dag komt én jezelf bent qua kleding zonder underdressed of juist overdressed te zijn. Maar als ik je reactie zo lees, moet het met die keuze uiteindelijk vast wel goed komen en heb je inmiddels wel je eigen stijl ontdekt. Juist leuk om je nieuwe collega’s dan over een tijdje eens te verrassen met een totaal andere outfit die ze misschien juist niet hadden zien aankomen.
   Het lijkt mij ook heerlijk trouwens om alles te kunnen aantrekken wat je wilt. Ik moet zeggen dat ik ook wel veel meer ben gaan loslaten wat mensen van mijn kledingstijl vinden. Gelukkig! Jaren geleden droeg ik alleen maar onopvallende kleding, terwijl ik nu juist graag mijn eigen ding doe door bijvoorbeeld lekker felle kleuren te dragen. En als iemand anders dat dan helemaal niets vind? Ach ja, als ik er maar blij van word!

 7. Josephine 5 september 2018 op 10:19 am - Beantwoord

  Erg mooi Romy, het staat je goed! En dapper dat je juist deze outfit op een baaldag aan durfde te trekken. Het kan inderdaad je kijk op de dag veranderen.

  Zelf ben ik nog niet zo gewend aan de mode van de hoge taille-broek. Ik loop altijd een beetje achter en vind het over een jaar waarschijnlijk geweldig! 😛

  • Romy 5 september 2018 op 8:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment!
   Ik moet zeggen dat ik ook even moest wennen aan de broeken met hoge taille. Deze taille valt overigens nog wel mee (de broek valt tot een stuk onder mijn navel), want een broek die echt tot heel hoog komt lijkt me dan weer niet zo fijn 😉 Deze zit best prettig. En wat mij betreft is in ieder geval alles beter dan heupbroeken waarin je nauwelijks kunt bukken, haha. Die waren een paar jaar geleden nog in de mode.

 8. Loes 5 september 2018 op 10:50 am - Beantwoord

  Waaauw deze hakken, bombshell! Deze outfit staat je geweldig!

  • Romy 5 september 2018 op 8:24 pm - Beantwoord

   Thanks! 🙂 Ik vond die hakken ook direct geweldig toen ik ze zag. Ze lopen niet geweldig comfortabel, haha, maar ik vind ze wel heel mooi om te zien.

  • Astrid 14 augustus 2020 op 6:39 pm - Beantwoord

   Wauw Romy wat staat dit je super goed! Leuk om je eens in een broek te zien, een echte powervrouw ben je met je rode laarsjes/schoenen..
   Ik vraag me gelijk af waar je onzeker over bent, maar goed iedereen heeft wel zo’n duiveltje wat je af en toe onwaarheden toefluistert.
   Zo ben ik weer onzeker als ik een stukje bij je schrijf, het blijft spannend bij een taalpurist zoals jij hahaha..

 9. Hermien - KouweKleren 5 september 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  Ja te gek! Inderdaad de perfecte manier om een off-day om te buigen. Leuk dat het echt iets anders is, maar door de bloemetjes toch perfect bij je past. Je ziet er geweldig uit, zeker voor herhaling vatbaar!

  • Romy 5 september 2018 op 8:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat lief, je enthousiaste reactie! En inderdaad, door de bloemetjes voelde het blouseje toch wel echt als iets voor mij 🙂

 10. Marloes 5 september 2018 op 11:31 am - Beantwoord

  Wat zie je er fantastisch uit zo! Die hakken maken het ook helemaal af. Enneh, je ziet er hartstikke goed uit in een spijkerbroek!

 11. Lianne 5 september 2018 op 1:03 pm - Beantwoord

  Wauw wat staat dit je goed! Op en top vrouwelijk en je kan het zo goed hebben! Des te meer redenen om die spijkerbroek veel vaker aan te trekken! Ik herken het hoor, ik heb ook weleens zo’n ‘meh’ dagje dat ik me niet zo mooi voel zoals bijvoorbeeld gisteren, dat ik er maar een beetje saai uitzie vanwege mijn werk en denk van nou ja, ik kom de rest van de dag toch niet buiten dus waarom zou ik me omkleden? Maar toch had ik even een ander shirtje aangedaan en mijn nieuwe schoenen aangedaan die ik in Londen had gekocht en even een rondje gelopen door het park, om me net even iets mooier te voelen. Wat kleding al niet voor je kan doen!

  • Romy 5 september 2018 op 8:25 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Dankjewel! 🙂

  • Romy 5 september 2018 op 8:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂
   Wat fijn om te horen dat een andere outfit en een blokje om lopen je gisteren zo goed hebben gedaan. Soms kan iets heel simpels al veel goeds doen voor je humeur 🙂

 12. Haydée 5 september 2018 op 2:37 pm - Beantwoord

  Dat gevoel herken ik volledig! Een leuke outfit en een make-upje kunnen je op een baaldag weer een ander mens maken. 🙂

 13. Celine 5 september 2018 op 4:09 pm - Beantwoord

  Aaaah loook at you!! Wat zie je er geweldig uit! Echt super dat je jezelf uit je comfort zone trekt, al helemaal op zo’n ‘meh-dagje’. En wat fijn ook dat het een positieve invloed voor je had. Ik vind je fantastisch!

  • Romy 5 september 2018 op 8:26 pm - Beantwoord

   Wat een enorm lieve reactie! Dankjewel voor je lieve woorden! 🙂

 14. Alexandra 5 september 2018 op 4:57 pm - Beantwoord

  Wat een toffe look! Staat je heel goed, tof dat je dit hebt geprobeerd 🙂
  xx

  • Romy 5 september 2018 op 8:26 pm - Beantwoord

   Dankje! 🙂 Ik ben achteraf ook wel heel blij dat ik toch voor deze outfit ben gegaan in plaats van het wijde vest en de joggingbroek 😉

 15. Amy 5 september 2018 op 6:46 pm - Beantwoord

  Wauw babe!! Wat staat deze outfit je prachtig! Super goed dat je op een mweh-dag toch besluit buiten je comfort zone te gaan en een totaal andere outfit dan normaal aan te trekken. Je kunt zo’n spijkerbroek heel goed hebben en dan die hakken erbij: mooi!

  • Romy 5 september 2018 op 8:33 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve, enthousiaste reactie! Ik werd er helemaal blij van! 🙂

 16. Mirthe 5 september 2018 op 11:12 pm - Beantwoord

  Joh dit staat je echt prachtig! Als je zulke mooie benen hebt mag je die zeker wel laten zien in een strakke broek (hoewel, van mij mag iederéén natuurlijk een strakke broek aan, maar ik bedoel dat je het echt goed kan hebben). Stoer van je dat je zo durft te experimenteren!

  • Romy 6 september 2018 op 9:36 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi compliment! Zo kijk ik echt totaal niet naar mijn lichaam, dus superleuk om dit te horen! <3 Dankjewel voor je lieve reactie!

 17. bychristiana 6 september 2018 op 9:56 am - Beantwoord

  Haha, dit vind ik echt een heel leuke post, want ik heb dus ook JAREN lang geen spijkerbroeken gedragen. Nooit, echt nooit. Sterker nog; ik HAD niet eens een spijkerbroek. Nu draag ik geregeld een skinny jeans, maar ik blijf me toch altijd het leukst voelen in een jurk;-)

  • Romy 6 september 2018 op 9:45 pm - Beantwoord

   Wat grappig, ein-de-lijk ontmoet ik eens iemand die ook bijna nooit spijkerbroeken draagt (of in ieder geval droeg) 😉 Wel leuk dat je nu alsnog regelmatig een skinny jeans draagt. Ik denk dat het bij mij uiteindelijk ook zoiets zal worden: meestal jurkjes dragen en me daar ook het mooist in voelen, maar wel een of twee keer per week toch een broek uit de kast trekken 😉

 18. Saskia 6 september 2018 op 2:44 pm - Beantwoord

  Zoiets kan zeker de kijk op je dag veranderen<3
  Staat je echt heel erg tof en is echt heel erg Romy vind ik. Je straalt erin, super belangrijk.
  Je laarsjes vind ik erg tof, zou er zelf jammer genoeg niet op kunnen lopen met mijn doorgezakte voeten.

  • Romy 7 september 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! De laarsjes liepen ook voor mij niet echt heerlijk overigens, maar gelukkig kan ik ze op een “zitdag” wel een paar uur aantrekken 😉

 19. Sara | MevrouwMiauw 6 september 2018 op 10:27 pm - Beantwoord

  Romy, wat staat deze outfit je MEGA GOED! Echt. En wat stoer van je dat je op zo’n “muh” dag juist het tegenovergestelde hebt gedaan van wat je gevoel je ingaf.

  • Romy 7 september 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! <3

 20. Hilly 7 september 2018 op 5:03 pm - Beantwoord

  Super mooie outfit!

 21. Mariska 9 september 2018 op 3:24 pm - Beantwoord

  Hé wat staat je dit goed! Ik vind de combinatie heel erg leuk en de rode hakken zijn best wel gedurfd maar wel echt heel vet!

  • Romy 10 september 2018 op 1:03 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂

 22. Maaike 10 september 2018 op 12:34 am - Beantwoord

  Staat je ontzettend goed deze outfit. En de hakken, zo gaaf!!! <3 Vaker doen joh 😀

  • Romy 10 september 2018 op 1:10 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! 😀

 23. Anna 11 september 2018 op 10:37 am - Beantwoord

  Wat een prachtige outfit, wauw! En wat lief dat je mij noemt haha <3 Ik vind je blouse echt prachtig, die kleuren staan je ook mooi! Ik heb soms ook helemaal geen zin om een jeans te dragen, juist door mijn rondingen en dat je dan alles ziet… Ik herken dat wel. Haha, soms vind ik ook helemaal niks leuk en draag ik het liefst een joggingbroek :p

  • Romy 11 september 2018 op 10:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3 Gelukkig ben ik niet de enige die broeken een uitdaging vindt. Op joggingbroeken na dan, want die zitten zelfs op bleh-dagen nog héérlijk inderdaad, haha.