outfitblauw5

Outfit | Mijn nieuwe Desigual-jurk & heel veel blauw

 • 30 mei 2020
 • 21 Reacties
Categorieën: Outfits

Op mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders een prachtige jurk cadeau. Hij is van Desigual – een van mijn lievelingsmerken – en zit ge-wel-dig. Uiteraard kon ik de jurk onmogelijk langer dan drie dagen ongedragen in mijn kast laten hangen. Die moest en zou ik dragen! Ik besloot er mijn meest kleurrijke jasje en schoenen bij aan te trekken. Geen blauwtje lopen, maar in het blauw rondlopen dus. Ik laat je mijn outfit graag zien!

blauw witte jurk desigual

Mijn nieuwe jurk van Desigual

Na bijna 25 jaar met mij in één huis te hebben geleefd, kennen mijn ouders mijn kledingstijl maar al te goed. Vooral mijn moeder weet moeiteloos de jurkjes ertussenuit te pikken die goed bij mij passen. Zo ook toen mijn ouders me dit mooie jurkje van Desigual cadeau deden voor mijn verjaardag. Ik vind Desigual zo’n bijzonder en kleurrijk merk. Sommige items zijn net iets té, maar de meeste kleding van dit merk vind ik ge-wel-dig. Dit blauw-witte jurkje behoort zonder twijfel tot die laatste categorie.

De jurk heeft een vrolijk patroon van blauwe bloemen en zwart-witte schuine strepen. Heel tof! De jurk heeft ook nog eens een fijn stofje, zit niet te strak (heel fijn tegen een food belly!) en is zowel als zomerjurkje als naar afspraken prima te dragen. Kortom, ik ben er nogal mee in mijn nopjes.

Blauw… en nog meer blauw!

Het jurkje is op een zomerse dag prima zonder jasje en panty te dragen. Maar door het frisse lentebriesje leek een jasje me toch een slim idee. Ik koos voor een lekker vrolijk lichtblauw jasje, dat ik (net als bijna al mijn blazers) ooit tweedehands op de kop tikte. Vond ik wel een lekker fleurige combinatie! Zelf vind ik het ook heel leuk dat het jasje iets kortere mouwen heeft. Daardoor staat het net wat vlotter dan de meeste jasjes met lange mouwen waarin ik ongewild iets weg heb van een zakenvrouw.

Op hoge hakken

Omdat ik toch al op de blauw toer ging, trok ik ook maar meteen mijn enkellaarsjes in dezelfde kleur uit de kast. Dat deed ik uiteraard niet vanwege het wandelcomfort (of beter gezegd: het gebrek daaraan), maar wel omdat ik zo nu en dan blij word van een paar hakken aan mijn voeten. Zolang je met je kont op een stoel zit, zitten deze schoenen gelukkig best prima. Wees gerust: na een uurtje zitten verruilde ik ze – opgelucht en wel – weer voor mijn fluffy sokken, die stiekem nog altijd een stuk fijner zitten.

Op de foto tussen de slingers

Omdat ik toch al (met mijn handige Camera Connect-app) aan het fotograferen was, deed ik maar meteen een poging om mijn outfit vast te leggen in combinatie met de verjaardagsslingers. Die heb ik overigens niet per se laten hangen omdat elke dag een feestje is. Nee hoor, ik moet eerlijk bekennen dat de slingers er vooral nog hangen omdat ik nog niet de moed bij elkaar had geraapt om op tafel te klimmen en ze op mijn tenen van de lamp te halen. Dat zijn van die momenten waarop een centimeter of 20 extra lengte best handig zou zijn… Ach, tot die tijd zijn de slingers wel een leuke foto-achtergrond. Who needs fotogenieke gevels en Instagramwaardige straatjes als je ook gewoon in je eigen woonkamer kunt poseren?

Jurk: Desigual
Blazer: tweedehands
Enkellaarsjes: tweedehands
Panty: Action

Heb jij veel blauw in je kast hangen?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 30 mei 2020 op 6:46 am - Beantwoord

  Hier ook een liefhebber van blauw! Ik mijn kast hangt niet zoveel blauw, maar in die van mijn zoon en dochter wel. Deze jurk staat je geweldig!

 2. Daenelia 30 mei 2020 op 7:08 am - Beantwoord

  Toevallig is mijn favoriete jurk, ik heb er tegenwoordig 1, ook blauw. Vorig jaar in de uitverkoop gekocht, heerlijk gedragen in Florence en nu denk ik steeds aan die onbekommerde vakantie in Italië. … het helpt.
  Eigenlijk is mijn garderobe vrij kleurrijk, met wel een accent op zwart en bruin. Go figure.

 3. bychristiana 30 mei 2020 op 8:16 am - Beantwoord

  Oh, hij is erg mooi inderdaad, ik vind die zwarte streep eroverheen ook echt heel origineel! Ik moest echt even twee keer kijken of die nu op de jurk zat, maar ja dus;-) Tof ook met die laarsjes erbij.

 4. Naomi 30 mei 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Wat een prachtig jurkje! En leuk gecombineerd op deze manier ook. Die slingers? Dat is bij mij de reden dat ik al niet eens begin aan het ophangen. Ze moeten er namelijk ook weer af;).

 5. johanna 30 mei 2020 op 9:28 am - Beantwoord

  Leuke combinatie met dat mintkleurige. Was zelf niet op het idee gekomen, maar staat super goed. Ja Desigual is hier ook in de stad, en dat maakte mijn zus helemaal jalours! Bij haar was de winkel er niet meer…. Nu kom ik er bijna nooit, maar ach.
  Geniet van het zomerse weer in een zomerse outfit.

  • Romy 11 juni 2020 op 10:47 pm - Beantwoord

   Oeh wat leuk, een Desigual-winkel zo dichtbij! Ik blijf dat een fijne winkel vinden. Alleen al vanwege alle prachtige kleuren trouwens. Ik koop er niet vaak wat (vanwege de prijs), maar al die kleuren zijn altijd een feestje om te zien.

 6. Eline 30 mei 2020 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat staat die jurk je goed! En wat heb je hem leuk gecombineerd. Ik grijp zelf niet zo snel naar felle keuren, maar jou staat het geweldig.

  • Romy 11 juni 2020 op 10:48 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dank je wel! 🙂 Ik was ook helemaal blij toen ik ontdekte dat het mintkleurige jasje toevallig heel goed bij de jurk bleek te staan.

 7. Mirjam 30 mei 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat een gave jurk! En ik vind deze lengte van je haar ook erg mooi 😉

  • Romy 11 juni 2020 op 10:48 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik ben ook heel blij dat mijn haar weer ietsje langer is dan een tijdje geleden, maar niet meer “coronacoupe-lang” gelukkig 😉

 8. Anouk 30 mei 2020 op 12:07 pm - Beantwoord

  Een jurk die je meteen aan wil trekken dat zijn altijd de besten! Ik had eigenlijk nooit veel blauw (naast spijkerbroeken) maar sinds een tijdje draag ik het steeds vaker en ik vind het zo leuk 🙂

 9. Johanne 30 mei 2020 op 12:42 pm - Beantwoord

  Super leuk jurkje! En staat je ook heel mooi. Die streep erdoor maakt het toch net even iets anders dan anders. Mooi! En je hebt een perfect huis voor prima Instawaardige foto’s, volgens mij.

  • Romy 11 juni 2020 op 10:49 pm - Beantwoord

   Hihi, thanks! Zowel voor je compliment over de jurk als over mijn huis! Ik had overigens wel net voordat ik de foto’s maakte even mijn niet zo Instagramwaardige computerspul van tafel gehaald 😉

 10. Irene 30 mei 2020 op 2:39 pm - Beantwoord

  Zo tof dat je ouders je smaak zo goed kennen en je dan zo’n mooie jurk cadeau doen. Niet helemaal mijn ding, al vind ik hem wel mooi! En hij staat jou geweldig. Ik heb zelf best veel blauw in mijn kast, al is het maar omdat ik enorm veel jeansbroeken heb, haha 😀

 11. Darina 31 mei 2020 op 7:45 am - Beantwoord

  Een prachtig jurkje, staat je heel mooi. Ik hou ook erg van blauw.

 12. Literasa 31 mei 2020 op 8:20 am - Beantwoord

  Staat je prachtig, leuk gecombineerd ook!

 13. Els 31 mei 2020 op 3:07 pm - Beantwoord

  Wat een mooi cadeau! De jurk staat je echt heel mooi. Past goed bij je figuur :-).

 14. Wat lief van je ouders, en wat grappig dat ze precies weten wat je stijl is! 🙂 Mooie foto’s ook!

 15. Giovanna Jansen 1 juni 2020 op 3:44 pm - Beantwoord

  Prachtige jurk, staat je goed! En de enkellaarsjes en blazer passen er goed bij.

 16. nicole 2 juni 2020 op 9:07 am - Beantwoord

  Ja, best wel. Ik heb maar liefst 4 donkerblauwe wijde rokjes van de Hema in mijn kast hangen die ik echt heel veel draag. Desigual ken ik wel als merk. Deze jurk vind ik nog vrij rustig, bij wat ik meestal van hen zie : )

  • Romy 11 juni 2020 op 11:26 pm - Beantwoord

   Klopt, Desigual heeft ook best wel drukke en opvallende kleding. Die vind zelfs ik soms wat té druk 😉 Maar een meer rustige jurk als deze (voor Desigual dan) is wel echt mijn ding.

Recente blogs

Hoe zit het met mijn doelen voor 2017?

27 december 2017|Persoonlijk|

De laatste week van 2017 is ingegaan. Ik kan het niet helpen, maar ik word daar dus een beetje sentimenteel van. Voor mij is de jaarwisseling altijd een moment om terug te blikken op het voorgaande jaar, maar ook om vooruit te kijken naar het jaar dat is geweest. Vooruitkijken doe ik op de allereerste dag van 2018, maar voor terugblikken op mijn doelen voor 2017 vond ik vandaag hét moment. Op 1 januari 2017 beschreef ik vijf grote doelen, waaronder rust, groei en acceptatie. Wat is daar eigenlijk van terechtgekomen?

Seizoenen: mijn 10 hoogtepunten van elk seizoen

28 september 2016|Positiviteit|

Het weer is vaak gespreksonderwerp nummer één en dat is niet voor niks: het weer is voor veel mensen een heel issue. Eerst hoor je klachten dat het nooit "echt zomer" is in Nederland en vervolgens is het "veel te heet". In de winter willen mensen graag sneeuw, maar na een paar dagen zorgt die sneeuw toch echt wel voor "te veel overlast". Ook ik moet bekennen dat ik me weleens schuldig maak aan klagen over het Hollandse weer. Zonde eigenlijk, want de wisseling van seizoenen is juist zo mooi. Doordat we een paar maanden koud weer hebben, kan ik extra van de lentezon genieten. En na de zomer kan ik altijd weer uitzien naar mijn warme poncho en de mooie blaadjes in de herfst. Elk seizoen heeft wel wat en daar wil graag eens bij stilstaan. Daarom deel ik vandaag mijn highlights van elk seizoen.

Mijn 4 inzichten over een goed gesprek

4 augustus 2017|Persoonlijke groei|

Een appje hier en een Facebook-berichtje daar. Steeds meer gesprekken gaan via WhatsApp en social media. Maar juist in de tijd van appjes en vlugge contacten is een écht goed gesprek op z'n tijd zo waardevol. Met een vriendin, mijn moeder of welke dierbare dan ook. Een gesprek waarin je oprecht geïnteresseerd bent in de ander, diegene zijn verhaal laat doen en misschien een niet-virtuele knuffel kunt geven. Soms schiet zo'n gesprek er helaas even bij in. Actiepuntje voor mij! Het kan namelijk zo fijn zijn voor jou én voor de ander. In dit artikel zet ik daarom 4 inzichten op een rij over een goed gesprek.

Ga naar de bovenkant