Outfit | Mijn nieuwe Desigual-jurk & heel veel blauw

Op mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders een prachtige jurk cadeau. Hij is van Desigual – een van mijn lievelingsmerken – en zit ge-wel-dig. Uiteraard kon ik de jurk onmogelijk langer dan drie dagen ongedragen in mijn kast laten hangen. Die moest en zou ik dragen! Ik besloot er mijn meest kleurrijke jasje en schoenen bij aan te trekken. Geen blauwtje lopen, maar in het blauw rondlopen dus. Ik laat je mijn outfit graag zien!

blauw witte jurk desigual

Mijn nieuwe jurk van Desigual

Na bijna 25 jaar met mij in één huis te hebben geleefd, kennen mijn ouders mijn kledingstijl maar al te goed. Vooral mijn moeder weet moeiteloos de jurkjes ertussenuit te pikken die goed bij mij passen. Zo ook toen mijn ouders me dit mooie jurkje van Desigual cadeau deden voor mijn verjaardag. Ik vind Desigual zo’n bijzonder en kleurrijk merk. Sommige items zijn net iets té, maar de meeste kleding van dit merk vind ik ge-wel-dig. Dit blauw-witte jurkje behoort zonder twijfel tot die laatste categorie.

De jurk heeft een vrolijk patroon van blauwe bloemen en zwart-witte schuine strepen. Heel tof! De jurk heeft ook nog eens een fijn stofje, zit niet te strak (heel fijn tegen een food belly!) en is zowel als zomerjurkje als naar afspraken prima te dragen. Kortom, ik ben er nogal mee in mijn nopjes.

Blauw… en nog meer blauw!

Het jurkje is op een zomerse dag prima zonder jasje en panty te dragen. Maar door het frisse lentebriesje leek een jasje me toch een slim idee. Ik koos voor een lekker vrolijk lichtblauw jasje, dat ik (net als bijna al mijn blazers) ooit tweedehands op de kop tikte. Vond ik wel een lekker fleurige combinatie! Zelf vind ik het ook heel leuk dat het jasje iets kortere mouwen heeft. Daardoor staat het net wat vlotter dan de meeste jasjes met lange mouwen waarin ik ongewild iets weg heb van een zakenvrouw.

Op hoge hakken

Omdat ik toch al op de blauw toer ging, trok ik ook maar meteen mijn enkellaarsjes in dezelfde kleur uit de kast. Dat deed ik uiteraard niet vanwege het wandelcomfort (of beter gezegd: het gebrek daaraan), maar wel omdat ik zo nu en dan blij word van een paar hakken aan mijn voeten. Zolang je met je kont op een stoel zit, zitten deze schoenen gelukkig best prima. Wees gerust: na een uurtje zitten verruilde ik ze – opgelucht en wel – weer voor mijn fluffy sokken, die stiekem nog altijd een stuk fijner zitten.

Op de foto tussen de slingers

Omdat ik toch al (met mijn handige Camera Connect-app) aan het fotograferen was, deed ik maar meteen een poging om mijn outfit vast te leggen in combinatie met de verjaardagsslingers. Die heb ik overigens niet per se laten hangen omdat elke dag een feestje is. Nee hoor, ik moet eerlijk bekennen dat de slingers er vooral nog hangen omdat ik nog niet de moed bij elkaar had geraapt om op tafel te klimmen en ze op mijn tenen van de lamp te halen. Dat zijn van die momenten waarop een centimeter of 20 extra lengte best handig zou zijn… Ach, tot die tijd zijn de slingers wel een leuke foto-achtergrond. Who needs fotogenieke gevels en Instagramwaardige straatjes als je ook gewoon in je eigen woonkamer kunt poseren?

Jurk: Desigual
Blazer: tweedehands
Enkellaarsjes: tweedehands
Panty: Action

Heb jij veel blauw in je kast hangen?

Volg:
Deel:

21 Reacties

 1. 30 mei 2020 / 06:46

  Hier ook een liefhebber van blauw! Ik mijn kast hangt niet zoveel blauw, maar in die van mijn zoon en dochter wel. Deze jurk staat je geweldig!

 2. 30 mei 2020 / 07:08

  Toevallig is mijn favoriete jurk, ik heb er tegenwoordig 1, ook blauw. Vorig jaar in de uitverkoop gekocht, heerlijk gedragen in Florence en nu denk ik steeds aan die onbekommerde vakantie in Italië. … het helpt.
  Eigenlijk is mijn garderobe vrij kleurrijk, met wel een accent op zwart en bruin. Go figure.
  Daenelia blogde over…Drawn into Animal Crossing: New Horizons

 3. johanna
  30 mei 2020 / 09:28

  Leuke combinatie met dat mintkleurige. Was zelf niet op het idee gekomen, maar staat super goed. Ja Desigual is hier ook in de stad, en dat maakte mijn zus helemaal jalours! Bij haar was de winkel er niet meer…. Nu kom ik er bijna nooit, maar ach.
  Geniet van het zomerse weer in een zomerse outfit.

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2020 / 22:47

   Oeh wat leuk, een Desigual-winkel zo dichtbij! Ik blijf dat een fijne winkel vinden. Alleen al vanwege alle prachtige kleuren trouwens. Ik koop er niet vaak wat (vanwege de prijs), maar al die kleuren zijn altijd een feestje om te zien.

 4. 30 mei 2020 / 10:15

  Wat staat die jurk je goed! En wat heb je hem leuk gecombineerd. Ik grijp zelf niet zo snel naar felle keuren, maar jou staat het geweldig.

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2020 / 22:48

   Wat lief! Dank je wel! :) Ik was ook helemaal blij toen ik ontdekte dat het mintkleurige jasje toevallig heel goed bij de jurk bleek te staan.

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2020 / 22:48

   Dank je! Ik ben ook heel blij dat mijn haar weer ietsje langer is dan een tijdje geleden, maar niet meer “coronacoupe-lang” gelukkig ;)

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2020 / 22:49

   Hihi, thanks! Zowel voor je compliment over de jurk als over mijn huis! Ik had overigens wel net voordat ik de foto’s maakte even mijn niet zo Instagramwaardige computerspul van tafel gehaald ;)

 5. 30 mei 2020 / 14:39

  Zo tof dat je ouders je smaak zo goed kennen en je dan zo’n mooie jurk cadeau doen. Niet helemaal mijn ding, al vind ik hem wel mooi! En hij staat jou geweldig. Ik heb zelf best veel blauw in mijn kast, al is het maar omdat ik enorm veel jeansbroeken heb, haha :D
  Irene blogde over…Goede gewoontes die ik wel schijn vol te houden

 6. 2 juni 2020 / 09:07

  Ja, best wel. Ik heb maar liefst 4 donkerblauwe wijde rokjes van de Hema in mijn kast hangen die ik echt heel veel draag. Desigual ken ik wel als merk. Deze jurk vind ik nog vrij rustig, bij wat ik meestal van hen zie : )
  nicole blogde over…Muizen in huis: regelrecht uit de praktijk!

  • Romy
   Auteur
   11 juni 2020 / 23:26

   Klopt, Desigual heeft ook best wel drukke en opvallende kleding. Die vind zelfs ik soms wat té druk ;) Maar een meer rustige jurk als deze (voor Desigual dan) is wel echt mijn ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge