outfitblauw5

Outfit | Mijn nieuwe Desigual-jurk & heel veel blauw

 • 30 mei 2020
 • 21 Reacties
Categorieën: Outfits

Op mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders een prachtige jurk cadeau. Hij is van Desigual – een van mijn lievelingsmerken – en zit ge-wel-dig. Uiteraard kon ik de jurk onmogelijk langer dan drie dagen ongedragen in mijn kast laten hangen. Die moest en zou ik dragen! Ik besloot er mijn meest kleurrijke jasje en schoenen bij aan te trekken. Geen blauwtje lopen, maar in het blauw rondlopen dus. Ik laat je mijn outfit graag zien!

blauw witte jurk desigual

Mijn nieuwe jurk van Desigual

Na bijna 25 jaar met mij in één huis te hebben geleefd, kennen mijn ouders mijn kledingstijl maar al te goed. Vooral mijn moeder weet moeiteloos de jurkjes ertussenuit te pikken die goed bij mij passen. Zo ook toen mijn ouders me dit mooie jurkje van Desigual cadeau deden voor mijn verjaardag. Ik vind Desigual zo’n bijzonder en kleurrijk merk. Sommige items zijn net iets té, maar de meeste kleding van dit merk vind ik ge-wel-dig. Dit blauw-witte jurkje behoort zonder twijfel tot die laatste categorie.

De jurk heeft een vrolijk patroon van blauwe bloemen en zwart-witte schuine strepen. Heel tof! De jurk heeft ook nog eens een fijn stofje, zit niet te strak (heel fijn tegen een food belly!) en is zowel als zomerjurkje als naar afspraken prima te dragen. Kortom, ik ben er nogal mee in mijn nopjes.

Blauw… en nog meer blauw!

Het jurkje is op een zomerse dag prima zonder jasje en panty te dragen. Maar door het frisse lentebriesje leek een jasje me toch een slim idee. Ik koos voor een lekker vrolijk lichtblauw jasje, dat ik (net als bijna al mijn blazers) ooit tweedehands op de kop tikte. Vond ik wel een lekker fleurige combinatie! Zelf vind ik het ook heel leuk dat het jasje iets kortere mouwen heeft. Daardoor staat het net wat vlotter dan de meeste jasjes met lange mouwen waarin ik ongewild iets weg heb van een zakenvrouw.

Op hoge hakken

Omdat ik toch al op de blauw toer ging, trok ik ook maar meteen mijn enkellaarsjes in dezelfde kleur uit de kast. Dat deed ik uiteraard niet vanwege het wandelcomfort (of beter gezegd: het gebrek daaraan), maar wel omdat ik zo nu en dan blij word van een paar hakken aan mijn voeten. Zolang je met je kont op een stoel zit, zitten deze schoenen gelukkig best prima. Wees gerust: na een uurtje zitten verruilde ik ze – opgelucht en wel – weer voor mijn fluffy sokken, die stiekem nog altijd een stuk fijner zitten.

Op de foto tussen de slingers

Omdat ik toch al (met mijn handige Camera Connect-app) aan het fotograferen was, deed ik maar meteen een poging om mijn outfit vast te leggen in combinatie met de verjaardagsslingers. Die heb ik overigens niet per se laten hangen omdat elke dag een feestje is. Nee hoor, ik moet eerlijk bekennen dat de slingers er vooral nog hangen omdat ik nog niet de moed bij elkaar had geraapt om op tafel te klimmen en ze op mijn tenen van de lamp te halen. Dat zijn van die momenten waarop een centimeter of 20 extra lengte best handig zou zijn… Ach, tot die tijd zijn de slingers wel een leuke foto-achtergrond. Who needs fotogenieke gevels en Instagramwaardige straatjes als je ook gewoon in je eigen woonkamer kunt poseren?

Jurk: Desigual
Blazer: tweedehands
Enkellaarsjes: tweedehands
Panty: Action

Heb jij veel blauw in je kast hangen?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 30 mei 2020 op 6:46 am - Beantwoord

  Hier ook een liefhebber van blauw! Ik mijn kast hangt niet zoveel blauw, maar in die van mijn zoon en dochter wel. Deze jurk staat je geweldig!

 2. Daenelia 30 mei 2020 op 7:08 am - Beantwoord

  Toevallig is mijn favoriete jurk, ik heb er tegenwoordig 1, ook blauw. Vorig jaar in de uitverkoop gekocht, heerlijk gedragen in Florence en nu denk ik steeds aan die onbekommerde vakantie in Italië. … het helpt.
  Eigenlijk is mijn garderobe vrij kleurrijk, met wel een accent op zwart en bruin. Go figure.

 3. bychristiana 30 mei 2020 op 8:16 am - Beantwoord

  Oh, hij is erg mooi inderdaad, ik vind die zwarte streep eroverheen ook echt heel origineel! Ik moest echt even twee keer kijken of die nu op de jurk zat, maar ja dus;-) Tof ook met die laarsjes erbij.

 4. Naomi 30 mei 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Wat een prachtig jurkje! En leuk gecombineerd op deze manier ook. Die slingers? Dat is bij mij de reden dat ik al niet eens begin aan het ophangen. Ze moeten er namelijk ook weer af;).

 5. johanna 30 mei 2020 op 9:28 am - Beantwoord

  Leuke combinatie met dat mintkleurige. Was zelf niet op het idee gekomen, maar staat super goed. Ja Desigual is hier ook in de stad, en dat maakte mijn zus helemaal jalours! Bij haar was de winkel er niet meer…. Nu kom ik er bijna nooit, maar ach.
  Geniet van het zomerse weer in een zomerse outfit.

  • Romy 11 juni 2020 op 10:47 pm - Beantwoord

   Oeh wat leuk, een Desigual-winkel zo dichtbij! Ik blijf dat een fijne winkel vinden. Alleen al vanwege alle prachtige kleuren trouwens. Ik koop er niet vaak wat (vanwege de prijs), maar al die kleuren zijn altijd een feestje om te zien.

 6. Eline 30 mei 2020 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat staat die jurk je goed! En wat heb je hem leuk gecombineerd. Ik grijp zelf niet zo snel naar felle keuren, maar jou staat het geweldig.

  • Romy 11 juni 2020 op 10:48 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dank je wel! 🙂 Ik was ook helemaal blij toen ik ontdekte dat het mintkleurige jasje toevallig heel goed bij de jurk bleek te staan.

 7. Mirjam 30 mei 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat een gave jurk! En ik vind deze lengte van je haar ook erg mooi 😉

  • Romy 11 juni 2020 op 10:48 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik ben ook heel blij dat mijn haar weer ietsje langer is dan een tijdje geleden, maar niet meer “coronacoupe-lang” gelukkig 😉

 8. Anouk 30 mei 2020 op 12:07 pm - Beantwoord

  Een jurk die je meteen aan wil trekken dat zijn altijd de besten! Ik had eigenlijk nooit veel blauw (naast spijkerbroeken) maar sinds een tijdje draag ik het steeds vaker en ik vind het zo leuk 🙂

 9. Johanne 30 mei 2020 op 12:42 pm - Beantwoord

  Super leuk jurkje! En staat je ook heel mooi. Die streep erdoor maakt het toch net even iets anders dan anders. Mooi! En je hebt een perfect huis voor prima Instawaardige foto’s, volgens mij.

  • Romy 11 juni 2020 op 10:49 pm - Beantwoord

   Hihi, thanks! Zowel voor je compliment over de jurk als over mijn huis! Ik had overigens wel net voordat ik de foto’s maakte even mijn niet zo Instagramwaardige computerspul van tafel gehaald 😉

 10. Irene 30 mei 2020 op 2:39 pm - Beantwoord

  Zo tof dat je ouders je smaak zo goed kennen en je dan zo’n mooie jurk cadeau doen. Niet helemaal mijn ding, al vind ik hem wel mooi! En hij staat jou geweldig. Ik heb zelf best veel blauw in mijn kast, al is het maar omdat ik enorm veel jeansbroeken heb, haha 😀

 11. Darina 31 mei 2020 op 7:45 am - Beantwoord

  Een prachtig jurkje, staat je heel mooi. Ik hou ook erg van blauw.

 12. Literasa 31 mei 2020 op 8:20 am - Beantwoord

  Staat je prachtig, leuk gecombineerd ook!

 13. Els 31 mei 2020 op 3:07 pm - Beantwoord

  Wat een mooi cadeau! De jurk staat je echt heel mooi. Past goed bij je figuur :-).

 14. Wat lief van je ouders, en wat grappig dat ze precies weten wat je stijl is! 🙂 Mooie foto’s ook!

 15. Giovanna Jansen 1 juni 2020 op 3:44 pm - Beantwoord

  Prachtige jurk, staat je goed! En de enkellaarsjes en blazer passen er goed bij.

 16. nicole 2 juni 2020 op 9:07 am - Beantwoord

  Ja, best wel. Ik heb maar liefst 4 donkerblauwe wijde rokjes van de Hema in mijn kast hangen die ik echt heel veel draag. Desigual ken ik wel als merk. Deze jurk vind ik nog vrij rustig, bij wat ik meestal van hen zie : )

  • Romy 11 juni 2020 op 11:26 pm - Beantwoord

   Klopt, Desigual heeft ook best wel drukke en opvallende kleding. Die vind zelfs ik soms wat té druk 😉 Maar een meer rustige jurk als deze (voor Desigual dan) is wel echt mijn ding.

Recente blogs

Mag jij soms weer even klein zijn?

22 juni 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Kun jij ermee dealen als je soms een schouder om op te leunen nodig hebt? Als je een keer huilend op de bank zit en onmogelijk nog in oplossingen kunt denken? Gun je jezelf dat uurtje Simsen, ook al ligt er een berg volwassen verantwoordelijkheden op je te wachten? Zelfs letterlijk in de vorm van een stapel ongevouwen en compleet verkreukelde was. Ben jij er oké mee als je soms je super(wo)man-cape afgooit en even de hulpbehoevende bent? Misschien zelfs medelijden hebt met jezelf? Oftewel: mag jij soms niet die verantwoordelijke volwassene zijn en heel even klein zijn? Het is een vraag die mij de laatste tijd bezighoudt.

Waarom ik trots ben op mijn lichaam (en jij dat ook zou moeten zijn)

20 september 2022|Zelfliefde|

Heel lang keek ik met een vergrootglas naar mijn spiegelbeeld. Ik had op alles wel wat aan te merken. Mijn knieën waren te grof, mijn ellenbogen te knokig, mijn hals te dun, mijn borsten te klein en mijn voeten te lomp. De laatste tijd zie ik dit anders. Mijn lichaam is niet perfect. Er zijn ook zeker dagen waarop ik baal van mijn opgeblazen buik, mijn knieën of iets anders. Maar over het algemeen kan ik oprecht trots zijn op mijn lijf. Op wat het heeft doorstaan, op wat het doet en zelfs op hoe het eruitziet. Ook al voel ik me heus niet elke dag mooi, er is heel veel wat ik waardeer aan mijn lijf. En echt, dat zou jij ook mogen doen.

So Low mini shoplog: budgetproof scrapbookspullen

7 april 2017|DIY|

Na een belangrijke afspraak vorige week vond ik dat ik wel een tussenstop mocht maken bij het winkelcentrum. Zo kwam ik toevallig de winkel So Low tegen. Voor een vriendin zocht ik nog een paar leuke cadeautjes en ben ik daar goed geslaagd. Ook kon ik het niet laten om voor mezelf een en ander te kopen. De inhoud van mijn winkelmandje was heel bescheiden, maar toch leek het me leuk om mijn aankopen te laten zien. Ik word er namelijk zelf erg vrolijk van. Dit zijn de budgetproof scrapbookspullen die ik kocht.

Ga naar de bovenkant