fabienne chapot 7 1

Outfit | Mijn nieuwe Fabienne Chapot Mila jurk

 • 23 juli 2020
 • 19 Reacties
Categorieën: Outfits
gele jurk met zonnebloemen

En zo had ik opeens ongemerkt een half jaar geen nieuwe kleding gekocht. Je weet wel: corona enzo. Dat vond ik dus een uitstekende reden om mezelf na al die tijd iets extra moois cadeau te doen. Want toen bleek dat hét gele jurk in de sale was, kon ik me niet meer inhouden. Dat móest mijn nieuwe zomerjurk voor dit jaar worden. En wat voor één! Ik ben nogal in mijn nopjes met mijn nieuwe Fabienne Chapot Mila jurk. Geen goedkoopje, maar wel een goed koopje. Tijd om hem aan je te laten zien!

Mijn zonnige Fabienne Chapot Mila jurk

Toen ik deze Fabienne Chapot Mila jurk een half jaar geleden voor het eerst online spotte, was ik op slag verliefd. De laatste tijd ben ik superkritisch als het op kleding aankomt. Ik koop alleen nog maar dingen die ik ‘fantastisch’ vind in plaats van mijn geld uit te geven aan goh-wel-leuk-kleding. Niet heel veel kleding voldoet aan die strenge eis. Maar als ik dan een keer iets vind wat daar wel aan voldoet, dan kan ik dat ene item ook niet meer uit mijn hoofd zetten. Zoals bij deze jurk dus.

Maar ja, € 150 voor een jurk vond ik aardig prijzig. Zelfs als die jurk fantastisch is. En dus probeerde ik de Fabienne Chapot Mila jurk uit mijn hoofd te zetten. Iets wat overigens nog best lastig is als je continu door advertenties van die ene jurk wordt achtervolgd. Lang leve cookies!

Dat was totdat er opeens sale bleek te zijn bij Fabienne Chapot. Me inhouden hoefde niet meer. Tja, met € 60 korting vond ik dat ik hem toch echt wel had verdiend.

fabienne chapot mila jurk
fabienne chapot mila jurk

Yay or nay? That’s the question!

Ik vond het nog best spannend om de jurk te bestellen. Sommige gele kleding is het voor mij “net niet”. In sommige tinten geel zie ik er al snel wat pips uit, mede dankzij mijn melkflessen die nog nooit van verkleuren hebben gehoord. Gelukkig bleek deze gele jurk na het openen van het pakketje nog mooier te zijn dan ik had gehoopt. Razendsnel knipte ik het plastic open om de jurk voor de spiegel te passen. Blij dat ik was!

De Fabienne Chapot Mila jurk sluit supermooi aan, heeft het meest vrolijke patroontje dat ik ooit heb gezien en heeft ook nog eens de perfecte lengte. Geen zie-je-mijn-kont-of-zie-je-hem-niet-lengte, maar netjes tot net boven de knie. Verder is de jurk gemaakt van viscose, een heel fijn stofje. Nog geen paar minuten na het uitpakken haalde ik dan ook vastbesloten het kaartje van de jurk. Die ga ik houden!

Lekker opvallend wel

Dit is dus typisch zo’n jurkje dat ik een jaar of drie geleden niet snel had durven dragen. Opvallen doe je er namelijk zeker in. Kan ook niet anders met zo’n knalkleur en vrolijk bloemenpatroon. Ook het model met het kraagje en de mouwen is vrij opvallend. Vind ik tegenwoordig juist wel leuk! Ik weet dat het een jurk is waarbij sommige mensen hun wenkbrauwen zullen fronsen. “Zou ik zelf niet gekocht hebben!” zullen ze zeggen. Of – als ze eerlijk zijn – “Wat heb JIJ nu weer aan?”. Maar er zullen vast ook mensen zijn die de jurk wel helemaal geweldig vinden. Tot die groep behoor ik dus.

Dit gele jurkje hangt nu – op die paar momenten dat ik hem NIET aan heb – in mijn kast te shinen als gele blikvanger. De perfecte aankoop voor deze zomer! Alhoewel, ik hoop hem in de herfst ook nog te kunnen dragen, maar dan met een spijkerjasje eroverheen.

gele jurk met bloemen

Rode hakken en “blote” benen

Ik combineerde de jurk met een fijne panty van Swedish Stockings. Huidkleurig, dus niet te zien! Ook bij panty’s blijkt investeren in wat duurders een slimme zet. Normaal gesproken trek ik (of Pippa) binnen een paar dagen een ladder in mijn panty. Deze huidkleurige panty heeft na een paar keer dragen nog steeds geen enkel haaltje. Misschien moet ik toch vaker zo’n “dure” panty kopen waar ik wél langer dan een week mee doe.

Verder draag ik mijn rode hakken van s.Oliver. Nog steeds een van mijn beste kringloopkoopjes ooit! Ik voel me er acuut lekker zelfverzekerd in door de hoge stilettohakken die ook nog best oké lopen.

fabienne chapot mila jurk
gele jurk met zonnebloemen

Mijn cadeautje voor mezelf

Zoals je begrijpt, heb ik mijn nieuwe zomerjurkje voor dit jaar helemaal gevonden. Ik heb me meteen voorgenomen om vaker te sparen voor zo’n écht mooie jurk. Als ik zie hoe intens gelukkig ik daarvan word en hoeveel plezier ik ervan heb, dan is zo’n item het geld meer dan waard. En ik heb er hard voor gewerkt, dus waarom zou je jezelf dan niet een keer op iets extra moois trakteren? Wie weet deze winter weer! Maar nu eerst maar eens volop genieten van deze jurk op alle zonnige dagen die vast nog komen gaan.

Jurk: Fabienne Chapot
Panty: Swedish Stockings (via watMooi)
Schoenen: s.Oliver (tweedehands)
Handtas: Treasure Label

Hoe ziet jouw favoriete kledingstuk eruit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 23 juli 2020 op 7:13 am - Beantwoord

  Nice, daar is de jurk. En wat is die mooi! Lijkt wel precies voor je gemaakt. Staat geweldig.

 2. Naomi 23 juli 2020 op 8:07 am - Beantwoord

  Prachtige jurk! En hij staat je inderdaad geweldig. Dat is met recht een goed koopje, zoals jij zegt;).

 3. Darina 23 juli 2020 op 8:20 am - Beantwoord

  Prachtige jurk! Staat je heel mooi!

  • johanna 23 juli 2020 op 8:52 am - Beantwoord

   Hele mooie jurk, ik zou hem ook voor een hogere prijs gekocht hebben. Nu vind ik die rode laarsjes wel mooi, en ze staan er ook bij, maar ze leiden de aandacht van de jurk af. Het mooie geel raakt op de achtergrond, en dat terwijl het zo mooi en zonnig is. Maar veel plezier ermee!

 4. Suzanne 23 juli 2020 op 8:31 am - Beantwoord

  Wat super mooi! Staat je echt fantastisch!

 5. Anouk 23 juli 2020 op 9:16 am - Beantwoord

  Wauw wat een prachtig item, hij staat ook supergoed met je haarkleur!

 6. Justine 23 juli 2020 op 10:12 am - Beantwoord

  Wauw, wat een eyecatcher! Hij staat je ook echt heel goed! Leuk zeg!
  En ja, die panty struggle herken ik. Ik ben op den duur ook maar duurdere gaan kopen, dan bespaarde ik mezelf in ieder geval de moeite om elke week nieuwe pantys te kopen haha.

 7. Meaghan 23 juli 2020 op 10:27 am - Beantwoord

  Wauw girl, you shine! Heel mooi Romy, die jurk staat je echt prachtig en wat een leuk model. Echt mooi die gele kleur en leuk gecombineerd met die hakken. Ik snap dat je niet snel een hele dure jurk koopt, maar als hij dan eindelijk is afgeprijsd en je wilt jezelf echt een keer trakteren, dan mag je dat ook zeker doen! Echt heel leuk.
  Ik draag de laatste tijd ook meer geel. Vroeger vond ik dat een spannende kleur, maar inmiddels heb ik een gele regenjas, een geel jurkje en een geel topje, omdat ik het prachtig vind staan bij mijn bruine haar. Het was eerst wel echt een stap buiten mijn comfortzone, maar nu vind ik het erg mooi staan bij mezelf.

 8. Sanne 23 juli 2020 op 12:07 pm - Beantwoord

  Wauw! Hij staat je super. Al helemaal leuk als je zo’n jurk die je zo graag wil dan met korting in huis kan halen. En wat een slim idee, zo’n onzichtbare panty van goede kwaliteit. Die kan ik ook wel eentje gebruiken. Ik heb vanwege corona ook al een tijd geen nieuwe kleding gekocht. Ik vond dat ik het niet echt nodig had als ik toch de deur niet uitkwam haha.

 9. Literasa 23 juli 2020 op 1:08 pm - Beantwoord

  Prachtige jurk, je straalt!
  Kleine tip: persoonlijk zou ik er bruine sandalen onder dragen of witte sneakers.

 10. Imke 23 juli 2020 op 2:47 pm - Beantwoord

  Zou je artikel over panty’s of maillots willen maken?

 11. Noor 23 juli 2020 op 6:22 pm - Beantwoord

  Felle kleuren staan je echt goed! En jezelf trakteren mag en kan altijd. Zelf kocht ik onlangs 2 Guess-jurkjes. Normaal geen fan van het merk, maar het stond me zo goed. Lengte was ook ideaal.

  Zelf voel ik me nooit schuldig als ik iets duurs koop. Daar is het leven te kort voor. My body deserves the best!

 12. Karin 23 juli 2020 op 9:41 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te zien dat je helemaal blij wordt van een jurk- juist daarom vind ik dat je wel voor wat duurdere modellen moet gaan 🙂 Toevallig heb ik laatst ook een jurk met geel gemaakt, maar dan met citroentjes. Ik draag bijna nooit geel maar ik vind de mijne ook precies goed geel 😀

 13. Giovanna Jansen 24 juli 2020 op 11:19 am - Beantwoord

  Wat een zonnige jurk, staat je heel goed!

 14. Zo simpel is dan geluk 24 juli 2020 op 5:24 pm - Beantwoord

  Hij staat je heel erg goed. Lekker vrolijk kleurtje!

 15. Irene 24 juli 2020 op 7:32 pm - Beantwoord

  Wauw super mooie jurk! Ik word er ook meteen vrolijk van en ik vind hem jou super mooi staan. Lijkt me fijn om te investeren in zo’n stuk 🙂 Ik heb tegenwoordig een kleine Vinted verslaving :p

 16. bychristiana 25 juli 2020 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat een mooie jurk, hij staat je ook prachtig! Heerlijk is dat, dat je dan zo dankbaar en blij kunt zijn vanwege een nieuwe jurk. Ik heb ook al tijden geen nieuwe kleding meer geshopt, ik zei net al in een andere comment dat ik toch altijd het liefst voor ons huis shop;-)

 17. Els 26 juli 2020 op 1:15 pm - Beantwoord

  Wow, zeker verdient! En hij staat je prachtig! De rode schoenen maken het af!

 18. Lalagè 12 september 2020 op 8:32 am - Beantwoord

  Superleuk! Bij het kopen van kleding let ik ook op dat gevoel van ‘hier val ik op’, als een soort miniverliefdheid, dan weet je dat het goed zit en dat de kans groot is dat je het nog lang met plezier zult dragen. De kleding van watmooi gaat ook jarenlang mee, weet ik inmiddels, zo fijn!

Recente blogs

Gezonde ontbijttaart met pompoen, banaan & pecannoten

11 juni 2021|Recepten|

Taart eten als ontbijt? Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Als dat taartje dan ook nog eens niet 5 scheppen suiker bevat en wél fruit en groente, dan kun je me er al helemaal voor wakker maken. Nu had ik toevallig nog een pompoen, een rijpe banaan en een ei liggen. Leek me een goede reden om mezelf op een taartontbijt te trakteren. En door gebleken succes, vond ik deze gezonde ontbijttaart ook nog een receptblog waard. Lees hieronder hoe je voor jezelf dit feestontbijt maakt.

Het "zware" leven van de omgeving van een blogger

20 november 2018|Lifestyle|

We kennen allemaal wel de instahubby's van chagrijnige Instagrammers die pas na een foto of duizend tevreden zijn. En als de fotoshoot dan eindelijk voorbij is en ze samen iets gaan eten, dan moet eerst de hele tafel verbouwd worden om het gerecht op de gevoelige plaat vast te leggen. Tja, ook de Instagramvolgers van vriendinlief genieten graag mee. Maar hé, ook het leven van mensen om mij als blogger heen gaat niet altijd over rozen. Tijd om eens stil te staan bij al die lieve, geduldige mensen en dieren om mij heen, die het soms zwaar te verduren hebben. Met een flinke korrel zout uiteraard!

Mag jij soms weer even klein zijn?

22 juni 2022|Zelfliefde, Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Kun jij ermee dealen als je soms een schouder om op te leunen nodig hebt? Als je een keer huilend op de bank zit en onmogelijk nog in oplossingen kunt denken? Gun je jezelf dat uurtje Simsen, ook al ligt er een berg volwassen verantwoordelijkheden op je te wachten? Zelfs letterlijk in de vorm van een stapel ongevouwen en compleet verkreukelde was. Ben jij er oké mee als je soms je super(wo)man-cape afgooit en even de hulpbehoevende bent? Misschien zelfs medelijden hebt met jezelf? Oftewel: mag jij soms niet die verantwoordelijke volwassene zijn en heel even klein zijn? Het is een vraag die mij de laatste tijd bezighoudt.