Outfit | Mooi rood is niet lelijk (én is lekker warm)

Ik geloof dat ik nog niet eerder zo ongeduldig heb gewacht op de postbezorger als afgelopen week. Ik verwachtte namelijk twee leuke pakketjes met een nog leukere inhoud. Gelukkig waren alle drie de items in het echt minstens zo leuk als op de foto’s online. Ik kon het dan ook niet laten om de volgende dag al de kaartjes van de kleding te trekken en alles te dragen. Maar natuurlijk ging ik de deur niet uit voordat ik een paar outfitfoto’s had gemaakt (en voordat ik een negatieve C-test in handen had).

blouse met bloemen

Een outfitfeestje

De afgelopen dagen bracht ik voor de zekerheid in quarantaine door met een piepklein beetje benauwdheid. Geen corona, zei de beruchte test gelukkig. Maar better safe than sorry. Daarom was ik tot de uitslag toch vier dagen van de buitenwereld afgesloten. Des te meer reden om van mijn quarantaine-outfit een feestje te maken!

Ik word de laatste tijd sowieso intens gelukkig van outfits samenstellen. In mijn kledingkast heb ik alleen nog maar dingen hangen die ik oprecht helemaal geweldig vind. Niet meer van die “niet bijzonder, wel leuk”-items. Kan ik je absoluut aanraden, want ik word eigenlijk elke dag blij van wat ik aan heb. Al helemaal blij word ik natuurlijk van een gloednieuwe outfit. Dat geluksmoment als je iets voor het eerst draagt – daar kan niets tegenop!

duurzame outfit

Uitbreiding van de vestenverzameling

“Ik heb drastisch nieuwe kleding nodig” is niet iets wat vaak uit mijn mond floept. Dus als ik dat een keer zeg, dan is het aardig serieus. Dit keer was mijn stapel met vesten en truien nogal uitgedund. Daarom gunde ik mezelf wat uitbreiding van mijn vestenverzameling. En dus ben ik inmiddels de blije eigenaar van twee nieuwe vesten, een fijne blouse en – niet nodig, wel leuk! – een mooie tas. Allemaal ideaal voor de koude dagen en ook mooi genoeg om in een Zoom-meeting mee te verschijnen.

Ook fijn: alle items zijn hartstikke duurzaam. Word ik blij van! De blouse is fair geproduceerd en is gemaakt van het mooie (vegan) materiaal viscose. Het toffe vest is gemaakt van biologisch katoen. En de tas? Die is van gerecycled plastic.

» Lees ook mijn artikel over 7 tips voor duurzame kleding kopen.

duurzame outfit

Het héérlijke vest

Ik trakteerde mezelf dus onder meer op dit prachtige rode vest. Het zit heerlijk wijd, ook bij de mouwen – precies zoals ik fijn vind. Het vest spotte ik laatst in een Instagram-post en het bleef maar door mijn hoofd rondspoken. Moest. Ik. Hebben. En dat is vrij bijzonder voor iemand die bijna niets roods in haar kast heeft hangen.

Omdat ik nog shoptegoed had, kocht ik er ook een duurzame blouse met bloemen bij. Helemaal “mij” qua kleur, model en patroon! Juist op donkere dagen fleurt deze blouse de boel vast een beetje op.

herfstoutfit rood

Nieuwe duurzame tas

En zie je die leuke tas aan mijn arm bungelen? Ook die zat in één van de twee pakketjes. Hij komt van Brandfield en is van nog zo’n leuk duurzaam merk: Mister Miara. De tas lijkt haast van leer te zijn gemaakt, maar is dus volledig gemaakt van gerecycled plastic. Hoe cool! Ik heb over het algemeen geen enorm zwak voor tassen, maar voor dit mooie beige exemplaar maakte ik wel met veel liefde een plekje in mijn kast vrij.

Overigens heb ik heel wat tijd speurend op Brandfield doorgebracht voordat deze tas in mijn winkelmand belandde. Zo twijfelde ik ook nog even over een rugzak die mooi en functioneel tegelijk is. Vooral de tassen van het merk Herschel vind ik te gek. Wie weet bestel ik nog eens het exemplaar met vogelprint! Maar voor nu koos ik toch voor deze fijne tas. Sowieso draag ik het liefst een schoudertas, maar ook vond ik dit model gewoon onwijs leuk.

mister miara handtas
mister miara handtas

Meer dan alleen een lipstick en telefoon

Het is een ideaal formaat tas waarin je meer dan alleen je lipstick en telefoon kwijt kunt. Vind ik fijn, want het lukt mij gewoon niet om met maar drie dingen de deur uit te gaan. Ik vraag me nog steeds af hoe mijn vriend dat presteert. Of zou het aan zijn jas met tig verstopte binnenzakken liggen?

Anyway, met deze tas heb ik aan opbergruimte geen gebrek. Een boterham past er prima in zonder geplet te worden. Zelfs voor mijn portemonnee in maatje XL biedt de tas plek. Helemaal wat voor mij! Daarnaast vind ik de beige kleur heel mooi. Ik heb al heel wat opvallende tassen in mijn kast liggen, dus een neutrale tas leek me best handig om te hebben. Past overal bij!

bordeauxrood vest
bordeauxrood vest

De straat weer op – mét een nieuwe tas

Verder combineerde ik mijn nieuwste aanwinsten met een fluwelen rokje. Deze rok kocht ik afgelopen zomer op de Veluwe en is een grote hit. Zo’n fijn ding! Verder draag ik laarsjes in dezelfde kleur. Deze roestbruine tint heb ik blijkbaar de laatste tijd helemaal ontdekt. Net als bordeauxrood trouwens. Ik dacht altijd dat dat niet zo mijn kleur zou zijn, maar ben nu helemaal om.

Met mijn negatieve test op zak (en überhaupt volledig klachtenvrij) mag ik gelukkig de natuur weer in voor een wandeling. Uiteraard met deze tas de komende tijd aan mijn zijde. En dat vest en de blouse? Ook daar ga ik zeker nog veel plezier aan beleven. Maakt de donkere dagen net wat vrolijker!

Vest: SKFK ‘Adane Burgundy’ (via watMooi)
Blouse: b.young ‘Byfirra Pink’ (via watMooi)
Tas: Mister Miara ‘Hazel Cuban Sand’ (via Brandfield)
Rokje: Only
Laarsjes: OMODA
Panty: Action

Wat draag jij het liefst om jezelf warm te houden met koud weer?

Volg:
Deel:

20 Reacties

 1. 20 oktober 2020 / 08:43

  Dat rode vest vind ik echt geweldig! Sowieso ziet jouw outfit er mooi uit, heerlijk die herfstkleuren! En fijn dat de test negatief was! Moet vast een opluchting zijn.
  Meaghan Schoon blogde over…De weg naar een startersbaan

  • Romy
   Auteur
   22 oktober 2020 / 00:04

   Yes, dat was een fijne opluchting! Ik had op zich ook niet verwacht dat hij positief zou zijn, maar toch fijn om die bevestiging te krijgen :)

 2. Johanna
  20 oktober 2020 / 09:34

  Dat vest vind ik erg mooi, en nog wel van katoen. Het geheel ziet er heel goed en chic uit. Me warmhouden, als het nodig is, een vest of sweatjack, maar meestal is het hier binnen veel te warm. Een tick van de Alpenlanden. En voor buiten zijn er dikke jassen. Overigens is het hier minder koud, omdat het nauwelijks waait.

 3. 20 oktober 2020 / 10:07

  Wat een geweldig vest! Ik moet ook nodig een nieuw vest, ik heb er nog maar 2 waarvan 1 eigenlijk versleten is. Ik ben tweedehands aan het zoeken, maar kan het nog niet echt vinden (als ik niet een grijze of zwarte wil)
  Anouk blogde over…Weekmenu van een Vegetariër met een Klein Budget

 4. Janne
  20 oktober 2020 / 10:40

  Dat je eerder nooit bordeauxrood droeg! Het staat juist prachtig bij je haar en je huidskleur.

  Het vest ziet er erg knus uit. Fijn.

  • Romy
   Auteur
   22 oktober 2020 / 00:01

   Dank je! Ik vermoed ook dat dit niet mijn laatste bordeauxrode aankoop is geweest :)

 5. 20 oktober 2020 / 11:34

  Warme kleur! Ik draag vaak een trui met daaronder ruimte voor een chihuahua. Protable heater! Het schijnt (maar dit soort verhalen zijn niet te achterhalen op waarheid) dat chihuahua’s juist zo klein gefokt zijn zodat ze mensen in de koude midden-amerikaanse woestijnnachten warm konden houden onder de kleding. Dat chihuahuas graag onder dekens liggen en echt het liefst onder je trui kruipen, lijkt dit te ondersteunen … Ik ken dit verder alleen van een paar katten, die graag onder mijn trui kropen. Als ik echt lang stil zit achter de pc dan kruip ik trouwens lekker onder een plaid.
  Ik herinner me als student op een kamer met alleen een gaskachel als verwarming dat ik zelfs wel eens in een slaapzak kroop om achter mijn computer mijn essays en dergelijke te schrijven. Ah, achteraf zo romantisch maar ik ben ook niet zo nostalgisch dat ik dat nu nog zou doen. Het was behoorlijk koud in dat huis voor er cv werd geinstalleerd.
  Daenelia blogde over…Absolutely a new penguin t-shirt design

  • Romy
   Auteur
   22 oktober 2020 / 00:00

   Haha, heerlijk hoor, zo’n hond die onder je trui kruipt! Pip doet dat alleen met mijn badjas, omdat ze de stof zou fijn vindt om met haar pootjes aan te zitten.

 6. 20 oktober 2020 / 20:31

  Ik vind dit echt een zalige outfit en precies wat ik zelf ook zou dragen! Mooie kleuren en helemaal herfstig. Zo mooi ook die vest <3 En het staat je ook super tof.
  Irene blogde over…Week 42

 7. 21 oktober 2020 / 20:29

  Wat fijn dat de uitslag van je test negatief was! Superleuke outfit om daarna in de deur uit te gaan! :)

 8. 22 oktober 2020 / 23:41

  Wat een leuke outfit en die tas is ook super gaaf! Ik snap het ook niet hoe mijn vriend het voor elkaar krijgt om met maar een paar dingen de deur uit te gaan haha :-D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge