Outfit of The Day: mijn nieuwe (tweedehands) winterjas

29 jan 2017 | Outfits | 55 reacties

Een tijdje geleden liet ik weten dat ik meer buiten mijn comfortzone wilde gaan qua kleding. Zo wil ik vaker hakken dragen en niet meer altijd voor zwart, wit en grijs kiezen. Beide missies zijn geslaagd bij deze outfit of the day. Nu was er in het bijzonder één item waar ik al een hele tijd naar zocht: een lichtroze fleeche winterjas. Al wekenlang probeerde ik overal in de sale zo’n jas te vinden, maar helaas tot nu toe zonder succes. En je raadt nooit waar ik gisteren opeens zo’n jas tegen het lijf liep voor maar €10,- Juist ja, tweedehands! Ook waagde ik me voor het eerst sinds tijden weer eens aan hakken.

outfit tweedehands winterjas

Elke zaterdag ben ik in de kringloopwinkel te vinden om daar nieuwe boeken en dvd’s te scoren. De kledingrekken laat ik over het algemeen links liggen. Ik heb er simpelweg niet altijd het geduld voor om tussen alle rekken te neuzen voor tweedehands kleding. Je moet toch wel heel erg mazzel hebben om iets te vinden dat 1) leuk is, 2) jouw maat is, 3) daadwerkelijk past. Toch had ik gisteren driedubbele mazzel, toen ik een vrouw deze roze jas zag passen. Het was echt dé jas waar ik al zo lang naar op zoek was. Heel sneaky ging ik vlak naast haar tussen de rekken kijken in de hoop dat ze de jas misschien terug zou hangen. En dat deed ze! Ik greep mijn kans en het was liefde op het eerste gezicht met de jas die mij als gegoten leek te zitten. Slechts 10 euro armer en een hele mooie tweedehands jas rijker kwam ik dolblij thuis. Mijn vader mocht er weer aan geloven en maakte een aantal outfitfoto’s, zodat ik ook meteen mijn nieuwe hakken kan laten zien.

outfit tweedehands jas

Winterjas: kringloopwinkel (origineel van Jane Norman) // Legging: Zeeman // Sjaal: gemaakt door oma // Hakken: Van Haren.

Ik combineerde de jas met een rode glittersjaal. Met deze sjaal kwam mijn oma een paar weken geleden aanzetten. Ze had hem als verrassing speciaal voor mij gebreid. Hoe lief is dat! Ik draag hem nu bijna elke dag, omdat ik alleen al de kleur zo mooi vind – en weer geen zwart of grijs, yay! De jas zelf is dus gemaakt van heerlijk zacht fleeche en de sluiting bestaat uit drie grote metalen knopen.

outfit tweedehands jas detail

Zoals ik laatst al aankondigde, wil ik ook wat vaker iets buiten mijn comfortzone dragen. Daarom ging ik vorige week op zoek naar hakken. Tot een paar jaar geleden droeg ik bijna alleen maar hakken, maar sinds die tijd ga ik toch liever voor comfortabel. Heel jammer, want ik merk dat hakken echt iets doen voor mijn houding. Ik sta met hakken meer rechtop en voel me ook iets zelfverzekerder. Daarom ging ik toch weer voor schoenen met een hak. Ik wilde ook niet van die typische vrouwelijke hakken, maar koos voor de verandering een keer iets stoerders. Deze schoenen waren voor mij direct een dikke YAY toen ik ze bij Van Haren tegenkwam. Ze hebben een vrij bescheiden hakje, waardoor ik niet met enorme rugpijn al balancerend de straat op hoef. Ideaal!

outfit tweedehands jas hakken

Nu ik deze jas heb gevonden, is mijn grote zoektocht naar dé roze jas eindelijk ten einde gekomen. De rest van de winter kan mijn zwarte jas weer de kast in en draag ik iets met een zachtere kleur. Ook ben ik ervan overtuigd dat ik vanaf nu vaker in de kringloopwinkel tussen de rekken met tweedehands kleding moet kijken. Er hangen blijkbaar niet alleen sixties-jurkjes en carnavalspakjes tussen, maar ook echt gouden vondsten.

Wat is jouw gouden fashion vondst?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

55 Reacties

 1. Sandra

  Hij sluit zo mooi aan, staat je echt perfect! Wat een geluk dat je deze tegen kwam en dat die vrouw hem weer terug ging hangen, haha. Zo zie je maar dat je bij de kringloop altijd even moet rondsnuffelen, er kan zomaar iets perfects tussen hangen. Toffe aankoop!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) En je hebt helemaal gelijk! Met goed zoekwerk kun je echt tegen de mooiste dingen aanlopen bij de kringloopwinkel!

   Antwoord
 2. Susan

  Echt een hele toffe jas! Hij staat je perfect. Je ziet helemaal niet dat die tweedehands is.

  Antwoord
 3. Jonna@burgertrutjesNL

  Onwijs mooie outfit! En die jas, wat een giller!! NIets mis met tweedehands kleding. ALtijd leuk om zo iets nieuws te scoren voor een prikkie

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, echt niet te geloven dat zoiets gewoon bij de kringloopwinkel hangt! :)

   Antwoord
 4. Svenja

  Ooooh lucky you! Dat is een goede vondst! De jas staat je prachtig en de kleur vind ik helemaal geweldig. Ik ben ook al eeuwen opzoek naar een pastel roze winterjas die wat langer is, maar kon het ook nergens vinden. Gelukkig heb jij wel een super mooi exemplaar gevonden!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben er ook zó blij mee! Dit was precies de kleur die ik zocht :) Ik zag laatst trouwens bij H&M ook een wat langere roze jas hangen, maar niet in mijn maat. Misschien kun je daar eens kijken voor zo’n jas.

   Antwoord
 5. Zoë-Amber

  Niet te zien dat ie EN tweedehands is EN outside of your comfort zone! :O

  Leuk hoor :D

  Antwoord
 6. Claire

  Jaaa wat staat ‘ie awesome Romy! Wat een geluk dat je deze voor €10 hebt kunnen scoren. En die schoenen staan er ook tof bij. Lijken me super lekker lopen.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, ik ben zo blij met de jas en al helemaal voor die prijs. En de schoenen lopen heerlijk inderdaad.

   Antwoord
 7. Josephine

  Hele mooie jas, wat een mazzel dat je die tegenkwam! Hij staat je heel goed, net als de hele outfit, trouwens!

  Mijn beste vondst is een knalrood colbertje, dat echt heel mooi aansluit. En ik hou van felle kleuren. :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Dat colbertje klinkt ook heel mooi. Zo fijn als kleding mooi aansluit en rood vind ik qua kleding ook een prachtige kleur.

   Antwoord
 8. Tanja

  Wat een mooie jas! De hele outfit staat je super! De kleur van de sjaal staat er perfect bij.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 9. Aneta

  Wat een mooie jas en voor die prijs!! Ik ben gek op lichte kleuren. Zelf loop ik bij de Lidl wel eens tegen kleding aan. Mensen vragen dan: wat een leuke trui. Waar heb je hem vandaag? Soms schaam ik me wel haha maar aan de andere kant ben ik trots met het koopje

  Antwoord
  • Romy

   Juist superleuk toch als je bij Lidl de leukste dingen tegen het lijf loopt?! Juist iets om trots op te zijn dat je daar voor weinig geld een leuk koopje scoort, waar niet iedereen in loopt :)

   Antwoord
 10. Denise

  Wauww mooie jas! Die zou ik ook niet laten liggen voor die prijs. Ik ben ook zo dol op (licht) roze. Ook je schoenen vind ik trouwens erg mooi!

  Antwoord
  • Romy

   Lief! Dankjewel!

   Antwoord
 11. Sara | MevrouwMiauw

  Waaaauw! Je hebt inderdaad echt een pareltje gevonden in de tweedehands winkel. Zo zie je maar dat het zich inderdaad loont om tussen de kledingrekken te snuffelen. Af en toe kom je dan thuis met die gouden vondst waar je al zo lang naar op zoek was. Ik vind je schoenen ook erg leuk. Een beetje stoer maar toch ook erg vrouwelijk. Dat matcht leuk bij je jas!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, je hebt helemaal gelijk dat je met goed zoeken echt leuke dingen vindt in de kringloopwinkel! Ik was geïnspireerd toen ik de mooie laarzen in jouw outfitpost zag om toch in ieder geval eens een blik op de kledingrekken te werpen. En met resultaat, want anders had ik deze jas nooit gevonden :)

   Antwoord
 12. Roos

  Wat een leuke aanwinst! Super tof kleurtje ook :)

  Antwoord
 13. Saskia

  Staat je erg leuk! Ik vind vooral de sjaal er erg tof uitzien qua kleur en structuur!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Die sjaal ben ik ook zo blij mee! Mijn oma mag vaker aan het breien gaan met zo’n mooi resultaat ;)

   Antwoord
 14. Nadine

  Wat een leuke jas! Staat je goed die kleur.

  Antwoord
 15. Liset - Beautydagboek

  Dat is nog eens een koopje! Roze vind ik een hele fijne kleur en het staat zo lekker fris. Lief dat je de rode sjaal van je oma hebt gekregen en ook nog eens speciaal voor jou gebreid, heel bijzonder!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En ja, echt zo lief van mijn oma! :)

   Antwoord
 16. Marsha

  Ik vind hem echt super cute! Staat je echt heel leuk!

  Antwoord
 17. Sanne

  Staat je goed!

  Antwoord
 18. Charlotte

  Mooie jas! Hij staat je supergoed, wat een geluk dan :))

  Antwoord
 19. Iris

  Wat een super leuke jas! Ik ken dat merk nog van de V&D. Ik keek altijd zo graag bij dit merk!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, het is echt zo’n mooi merk! Ik heb er ook een hele tijd een mooi vest van gehad.

   Antwoord
 20. Lesley

  WAUW! Wat een mazzel zeg! Het is inderdaad een superleuke jas. Ook je schoenen vind ik zelf erg leuk.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Ja, echt hele erge mazzel dat ik deze vond!

   Antwoord
 21. Nesrin

  Heel gaaf en wat sta jij toch altijd lekker vrolijk op de foto! Heel leuk om te zien. Gaaf jasje hoor.

  Antwoord
  • Romy

   Bloos, bloos! Dankjewel :)

   Antwoord
 22. Rebecca

  WAAROM vind ik dit soort dingen nooit in de kringloopwinkels. Wat een te gave jas, die je ook nog eens onwijs goed staat!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En ik ben het levende bewijs dat je met goed zoeken echt weleens tegen iets heel leuks kunt aanlopen daar :)

   Antwoord
 23. Nina Simplynspecial

  Wat een mooie jas <3 YAY voor kringloopwinkels! Soms kun je daar echt leuke dingen op de kop tikken :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ja, kringloopwinkels kunnen zo leuk zijn voor dit soort aankopen die je nergens anders vindt!

   Antwoord
 24. Maaike

  Je outfit is gaaf! Wat een mooie jas en die hakken staan je goed :D

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel :)

   Antwoord
 25. Kaylin

  Oh, deze is echt heel leuk! De jas staat je echt en de sjaal vind ik erg mooi. Ik draag zelf ook een sjaal die handgebreid is. Maakt het nog leuker om hem te dragen doordat iemand het speciaal voor jou maakte :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja inderdaad, zelfgemaakte dingen zijn nog net iets specialer! Ik moet nu steeds aan mijn oma denken als ik de sjaal draag :)

   Antwoord
 26. Irene

  Oh hier bij ons in de kringloop hebben ze nooit leuke kleren! Wat een geluk dat je die jas vond! It was meant to be! :D Staat je ook super! Zeker met die rode sjaal er bij :)

  Antwoord
  • Romy

   Lief! Dankjewel! :)

   Antwoord
 27. Galina

  Wauw, die jas staat je echt prachtig! Wat een geluk heb je gehad dat je hem bent tegengekomen. Ik heb namelijk precies hetzelfde als jij: het kost gewoon echt té veel tijd bij de kringloop om alles uit te zoeken. Als ze alles nou eens op volgorde van maten zouden hangen, zou het al heel wat tijd schelen :P

  P.S. je hebt écht een lieve oma dat ze zo een mooie sjaal voor je maakt!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, echt hè? Het zou zo fijn zijn als er wat meer orde zou zitten in de kleding die ze daar hebben hangen. Ik zoek me ook altijd een ongeluk, maar des te leuker is het als je dan toch iets vindt. En ik ben het helemaal met je eens: mijn oma is echt een schat dat ze voor me aan het breien is geslagen :)

   Antwoord
 28. Irene

  Wauw wat een leuke jas! staat je erg goed!

  Antwoord
 29. Monique

  Superleuke jas, staat je goed! Ik heb ook sinds kort de tweedehands winkels weer her-ontdekt. Zeker voor babykleding. Mijn dochtertje is pas een kleine 12 weken oud en ze groeit nu dus snel uit haar kleding. Zonde om er veel geld aan uit te geven vind ik. Nu heb ik afgelopen week ook het een en ander bij een tweedehands kledingzaak geshopt en ik ben om! Ik had een warm babyjasje met een print van Winny the Pooh, twee jurkjes, een paar regenlaarsjes en een paar schoenen (je kan ‘t maar vast hebben toch?) samen voor 10,50.. Geweldig toch?

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat ontzettend leuk dat je bij de tweedehands winkel zoveel mooie kleding hebt gevonden voor je dochtertje. Het is inderdaad zonde om zoveel nieuw te kopen als ze er toch snel weer uitgroeit. Zo te horen ben je goed geslaagd voor echt heel weinig geld :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs