Al twee maanden geleden kwam ik hem tegen. Online leek hij me met een haast flirterige blik aan te staren in de webshop Top Vintage. Dé winterjas in dé kleur. Snel klikte ik de artikelpagina weg. Te duur. Niet per se nodig. Ik kon vast een goedkopere versie vinden. Maar na twee maanden spookte de bewuste jas nog steeds door mijn hoofd. Een mooier exemplaar kon ik nergens anders vinden. Nadat ik advies had ingewonnen bij mijn collega, mijn vriend, mijn ouders en een vriendin (tja, ik ga niet over één nacht ijs), wist ik het zeker: ik moest het laatste exemplaar van de okergele winterjas bemachtigen. Ik laat je mijn nu al geliefde nieuwe jas vol trots zien.

Doe mij maar geel!

Drie jaar geleden deed ik mezelf voor het eerst een wat duurdere winterjas cadeau. Onder het mom van “kwaliteit boven kwantiteit” kocht ik voor mezelf de allermooiste winterjas die ik ooit had gezien. Na drie jaar ben ik er nog steeds helemaal weg van. Verliefd op de jas ben ik nog steeds, maar bij zwarte outfits is zo’n donkerblauwe jas gewoon geen goede match. Bovendien is een donkerblauwe jas in combinatie met een kat in huis niet de ideale combinatie. Eén keer Pippa optillen en ik kan alweer met kledingrollers in de weer. Bovendien wilde ik iets kleurrijkers voor erbij. Iets opvallenders. Iets anders dan de vele donkere en grijze jassen die je in het straatbeeld ziet. Geel, dat leek me wel wat.

okergele winterjas louche

De (eindeloze) virtuele zoektocht

Heel wat avonden heb ik scrollend door webwinkels doorgebracht. Ik hoopte vurig een jas te vinden die me dé gele winterjas zou doen vergeten. Ik kwam onder andere bij Onlinewinterjas.nl een paar prachtige jassen in de categorie ‘winterjas dames’ tegen. Een roze suèdeachtige jas bijvoorbeeld, maar ook een heerlijk warme trenchcoat in het rood. Keuzestress alom!

Maar nadat met name mijn collega me aanmoedigde om mezelf dé winterjas van mijn dromen cadeau te doen, kon ik er niet meer onderuit. Diezelfde collega checkte zelfs die avond aan de webwinkelvoorraad (ik zou het allerlaatste exemplaar hebben) of ik de jas wel écht had besteld. Ze kon opgelucht ademhalen; een dag later was ik de trotse nieuwe eigenaar van de jas.

gele mantel voor winter

Mijn okergele winterjas en ik

Sinds het moment dat ik de jas voor het eerst een hele dag aan had, zijn we onafscheidelijk. Mijn okergele winterjas en ik gaan en staan samen daar waar het koud is. Heerlijk warm is-ie, mede doordat hij van echt mooi materiaal gemaakt is. Ook vind ik de openvallende kraag geweldig. En bij echt guur weer kun je de kraag zo vastmaken dat je nek geen vlaagje wind meer kan vangen. Ideaal! Kortom, de jas heeft alles wat op mijn eisenlijstje als nogal kritische jassenkoper stond. Hij is opvallend, maar heeft ook weer niet een knalkleur. Hij is warm, sluit goed aan en is anders dan anders. Ik ben dus zeker blij dat ik het advies van mijn lieftallige collega heb opgevolgd.

okergele winterjas louche
okergele winterjas

Compleet met sjaal

Inmiddels ben ik ook een bijpassende sjaal van C&A rijker en ben ik helemaal klaar voor de winter. Of nou ja, qua kleding dan. Van mij mogen de heerlijke zonnige herfstdagen – zoals bij het maken van deze foto’s – nog wel even duren. Al is het maar omdat mijn gele winterjas toevallig perfect matcht met de gele bladeren aan de bomen. Maar zodra de blaadjes definitief van de takken vallen en de sneeuw valt, hoef ik in ieder geval niet bang te zijn dat ik kou vat. Met deze fijne nieuwe jas kan ik heel wat winterkou trotseren. In kleur en in stijl, precies zoals ik wilde!

Jas: Louche (via Top Vintage)
Sjaal: C&A
Panty: Action
Rode hakken: tweedehands

Heb jij al een winterjas gekocht?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 13 november 2019 op 7:08 am - Beantwoord

  Prachtige jas! Hij staat je erg mooi. Heel veel draagplezier.

  • Romy 20 november 2019 op 9:53 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Dat gaat vast en zeker goed komen 🙂

 2. Naomi 13 november 2019 op 7:09 am - Beantwoord

  Wat een beauty! Het probleem van verliefd worden op iets in een online winkel, is dat mijn cookies dat ook altijd heel goed weten. Die blijven me er dan nog wéken aan herinneren. Een goede winterjas vind ik iets waar je best in mag investeren. Kou is ook niets, toch? Ik kocht twee weken geleden een rode winterjas. Superblij mee!

  • Romy 20 november 2019 op 9:54 pm - Beantwoord

   Haha, héél herkenbaar van die cookies. Dat is stiekem ook een van de redenen dat ik deze jas niet meer uit mijn hoofd kon zetten. Goede marketingstrategie 😉
   Wat tof dat jij in een mooie rode winterjas hebt geïnvesteerd. Ook een prachtige kleur! En inderdaad, een mooie jas tegen de kou is de investering zeker waard.

 3. bychristiana 13 november 2019 op 7:49 am - Beantwoord

  Hij staat je erg mooi, zowel de kleur als het model. Haha, wat schattig van je collega dat ze ’s avonds de voorraad had gecheckt of je hem wel echt echt ECHT gekocht had. Zie; iedereen gunt jou gewoon zo’n mooie jas;-)

  • Romy 20 november 2019 op 10:04 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Haha, lief van mijn collega hè?! Ik kwam laatst haar man in de lift tegen (hij werkt ook op de universiteit) en zelfs hij was blijkbaar van mijn nieuwe jas op de hoogte en zei er wat over, haha.

 4. Shirley 13 november 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Hij staat je prachtig. Dat vermoedde ik al toen je voor het eerst een plaatje ervan deelde. Je draagt een winterjas zo vaak en hij is heel zichtbaar. Ik vind investeren in een winterjas de moeite waard. Ik heb twee winterjassen: en echt warme, maar redelijk leuke en een mooie wollen jas. Ik heb ze beiden al even, maar ben er nog lang niet op uitgekeken.

  • Romy 20 november 2019 op 10:06 pm - Beantwoord

   Daar ben ik het helemaal mee eens. Als een kledingstuk de investering waard is, dan is het een winterjas wel. Zeker als je zoals ik nogal een koukleum bent 😉 Jouw beide winterjassen klinken ook als een goede aankoop. Een echt warme jas is altijd goed om te hebben.

 5. Jessica J. 13 november 2019 op 9:13 am - Beantwoord

  Die jas staat je zó goed – zowel het model als de kleur! Ziet er heerlijk warm uit, ook. ?

  Ik heb er nog geen gekocht, ik heb er ook geen nodig. Ik heb een jas met verwijderbare gewatteerde binnenjas van Quechua. Vorige week heb ik die er terug in bevestigd en nu lijkt m’n herfst- opeens terug een winterjas, hehe. Niet erg stijlvol, wél lekker warm en praktisch!

  • Romy 20 november 2019 op 10:07 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En warm is hij zeker! Alleen al daarom ben ik heel blij met de jas.
   Wat handig trouwens, zo’n jas met een binnenjas die je eraan kunt toevoegen. Klinkt als een ideaal ding om nog lange tijd van te genieten!

 6. Mariska 13 november 2019 op 9:21 am - Beantwoord

  Oh hij staat je wel heel erg mooi hoor! Snap best dat je deze jezelf cadeau hebt gedaan 🙂 Het is ook wel heel erg koud geworden de afgelopen dagen ineens.

  • Romy 20 november 2019 op 10:08 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En inderdaad, de temperaturen zijn nogal gedaald de laatste weken. Juist dan is een goede winterjas een must.

 7. evelien 13 november 2019 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat een prachtige jas! Hij is echt super mooi <3
  Liefs,
  Evelien

 8. Lianne 13 november 2019 op 9:59 am - Beantwoord

  Hij staat je echt heel goed! De vorm en hoe hij valt is ook echt heel mooi! In een andere kleur had ik zoiets zeker ook gekocht. Wat een geluk dat jij het laatste exemplaar wist te scoren 🙂

  • Romy 20 november 2019 op 10:08 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Leuk om te horen dat jij de vorm van de jas ook mooi vindt. Ik vond zelf vooral de kraag heel gaaf. Weer eens iets anders dan veel andere winterjassen 🙂

 9. Ilona Wielinga 13 november 2019 op 10:14 am - Beantwoord

  Zo’n heerlijke outfit! Ik heb zelf ook een gele jas en I love it!

  • Romy 20 november 2019 op 10:12 pm - Beantwoord

   Tof dat jij ook een gele jas hebt! Zo’n mooie (en opvallende) kleur vind ik dat voor een jas.

 10. Janne 13 november 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat een prachtige jas! Ik ben blij dat je hem gekocht hebt, want volgens mij is het een schot in de roos. Ik herinner me nog een outfitpost met een mooie okergele kabeltrui: toen konden we al zien hoe goed die kleur je staat.

  In de eerste alinea schrijf je “over één nacht huis”, maar ik denk dat je “over één nacht ijs” bedoelt? Of het is een uitdrukking die ik nog niet ken 😉

  • Romy 20 november 2019 op 10:17 pm - Beantwoord

   Oeps, je hebt gelijk van het ijs/huis. Dank je voor (alweer) je oplettendheid!
   En ook bedankt voor je lieve, enthousiaste reactie op mijn jas! Ik geloof dat met die okergele kabeltrui mijn grote voorliefde voor okergeel is begonnen. Nog steeds kan ik geen genoeg van die kleur krijgen 🙂

 11. Nikita 13 november 2019 op 10:40 am - Beantwoord

  Zalig! Ik zei het al onder je andere artikel, ik vind okergeel echt geweldig. Ik ga ook binnenkort een op zoektocht, maar heb nog geen idee welke het wordt. Maar een goeie winterjas is nooit een overbodige luxe. Oke, we leven in België of Nederland dus er zullen wel elders hardere winters zijn. Maar toch, een goeie winterjas is welkom. Ik vind dat je trouwens heel goed staat met die jas! Echt iets voor jou. Je collega heeft helemaal gelijk dat ze je heeft overgehaald om die jas te kopen. Zou zonde geweest zijn als je hem liet schieten.

  • Romy 20 november 2019 op 10:18 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie op mijn jas! En je hebt helemaal gelijk: een goede en warme winterjas is nogal belangrijk. Al is het maar om lekker warm gekleed (en het liefst ook nog in een kleur en model dat je zelf leuk vindt) de straat op te kunnen gaan. Ik ben heel nieuwsgierig voor welke winterjas jij zult vallen 🙂

 12. Irene 13 november 2019 op 12:31 pm - Beantwoord

  Super mooie jas! Hij staat je heel mooi ook, past leuk bij je haar vind ik en het brengt toch wat vrolijkheid tijdens de donkere dagen hé. Sowieso vind ik okergeel een heel mooie kleur. Heb ook een kort fluffy jasje in die kleur, maar zo’n langere jas is wel handig. Ik had een mantel gekocht die ik wou ruilen voor een kleiner maatje maar dat stond me helaas niet mooi meer dus toen wou ik de grotere maat houden maar eens ik iets ‘mis’ heb gezien kan ik het niet meer ontzien dus ja, ik heb ‘m maar geruild voor een jeans en een jeansjasje, haha.

  • Romy 20 november 2019 op 10:20 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik vind een okergele jas dus om precies dezelfde reden als jij zo mooi: de winter is al zwart-wit en grijs genoeg, dus een beetje extra kleur is nooit weg.
   Jammer dat jouw mantel hem niet is geworden. Maar een nieuwe jeans en spijkerjasje zijn natuurlijk ook niet verkeerd.

 13. Nynke 13 november 2019 op 7:44 pm - Beantwoord

  Mooie jas!
  Ik heb erg goed moeten lezen hoe het nou zit met bomen die van de takken vallen, maar moest erg lachen toen ik het snapte!
  Merci daarvoor!

  • Romy 20 november 2019 op 10:23 pm - Beantwoord

   Haha, die nogal grappige verwisseling van woorden was niet helemaal bedoeld. Moest stiekem ook lachen toen ik het teruglas! 😛 Dank je voor je oplettendheid. Ik heb het toch maar even aangepast 😉

 14. Sanne 13 november 2019 op 10:01 pm - Beantwoord

  Haha, wat leuk dat je iedereen zo betrekt in de zoektocht naar dé perfecte winterjas. Het resultaat mag er wezen, want ik vind ‘m erg leuk staan! Leuk vrolijk zo tijdens deze sombere maanden. Ik heb persoonlijk geen nieuwe winterjas gescoord, volgend jaar weer! Dan ga ik voor een dik exemplaar met een capuchon voor de hondenwandelingen. 😉

  • Romy 20 november 2019 op 10:25 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Haha, ik vond het ook wel leuk dat mijn collega zich zo betrokken voelde bij mijn aankoop van dé winterjas. We zijn allebei fan van dezelfde online winkel, dus we stimuleren elkaar regelmatig om daar iets te bestellen 😛
   Jouw idee voor een extra dikke winterjas volgend jaar klinkt ook slim trouwens. En een capuchon is nooit weg! Dat is dan weer het enige dat ik nog mis bij deze jas 😉

 15. Saskia 14 november 2019 op 7:19 am - Beantwoord

  Hij staat je erg leuk! Ik kan oker geel altijd wel waarderen, leuk gecombineerd! 🙂

  • Romy 20 november 2019 op 10:25 pm - Beantwoord

   Dank je wel! 🙂 Ik blijf okergeel ook een van de mooiste kleuren vinden. Word er altijd zo vrolijk van!

 16. Els 14 november 2019 op 8:02 am - Beantwoord

  Wow, je jas staat je echt prachtig! Wat enorm mooi! Die kleur ben ik echt verliefd op. Past mooi bij de herfst en is lekker vrolijk!

  • Romy 20 november 2019 op 10:33 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie! Ik ben ook zo blij met de jas, zeker in deze vrolijke kleur.

 17. Rosanne 14 november 2019 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat een prachtige jas en kleur! Ik heb bijna precies dezelfde jas ook met kraag alleen dan in het zwart haha!

  • Romy 20 november 2019 op 10:35 pm - Beantwoord

   Wat tof dat jouw jas qua model heel erg op die van mij lijkt. Nu ben ik stiekem wel heel benieuwd naar jouw jas 🙂 Ik vind dit soort grote kragen altijd heel tof.

 18. Anouk 14 november 2019 op 9:41 am - Beantwoord

  Wauw wat een prachtige jas! Mijn jas van vorig jaar gaat nog wel een jaartje mee deze winter. Ik heb wel een nieuwe donkergroene jas voor de herfst/begin van de winter die ik al eens eerder in een comment heb genoemd. Daar ben ik nog steeds heel gelukkig mee. Ik wil nog wel graag een nieuwe sjaal voor deze winter, ik heb alleen een wikkelsjaal (zo’n cirkel zeg maar) en die heb ik al sinds klas 3 (!) dus het is wel tijd voor iets nieuws.

  • Romy 20 november 2019 op 10:43 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Een donkergroene winterjas klinkt ook prachtig en een goed teken natuurlijk dat die nog steeds goed bevalt. Ik ben benieuwd voor welke sjaal je zult gaan. Altijd leuk om na zo’n lange tijd weer eens iets nieuws te kunnen uitzoeken.

 19. Suzanne 14 november 2019 op 3:36 pm - Beantwoord

  Staat je echt super leuk!

 20. Linda 14 november 2019 op 7:07 pm - Beantwoord

  Geel én de herfst (de kleurenpracht) staan je onwijs goed!

  • Romy 20 november 2019 op 10:57 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie, dank je wel! <3

 21. Anna 15 november 2019 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een prachtige jas, wauw! Deze jas is gewoon echt helemaal Romy 😀 De kleur staat je ook fantastisch!

  • Romy 20 november 2019 op 11:21 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vond het ook echt een jas voor mij en ben zo blij dat ik hem uiteindelijk toch heb gekocht.

 22. Hilly Nicolay 17 november 2019 op 7:35 pm - Beantwoord

  Wat staat deze jas leuk en de sjaal toppie erbij.

Recente blogs