outfit paarse rok

Outfit | Paarse rok, witte blouse & vrolijke arm candy

 • 8 juni 2022
 • 6 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms ontdek je een outfitcombinatie die je het liefst elke dag zou dragen. Dat had ik bij deze combi, waarin ik me helemaal chic maar toch mezelf voel. Tot aan de bijpassende sieraden aan toe. Het is mijn ultieme outfit voor werkafspraken, maar stiekem ook gewoon voor een doodnormale dag die om een “voel ik me fijn in”-outfit vraagt. Waarom niet elke dag iets dragen waar je je lekker zelfverzekerd in voelt?! Ik laat je met veel plezier mijn extra lange paarse rok met vogels, mijn favoriete tweedehands vondst en mijn nieuwste setje armbanden zien.

outfit paarse rok

Lange zomerrok met vogels

Laten we beginnen bij de bijna enkellange rok. Toen een tijdje geleden mijn oog viel op deze paarse rok met kraanvogels was het liefde op het eerste gezicht. Nu heb ik sowieso een zwak voor alles met kraanvogelprint (waarom heb ik nog geen kussens met die print op de bank liggen?). Maar deze kleur en prachtige print spraken me al helemaal aan. De rok reikt net niet tot op de grond, zwiert gezellig mee als je loopt of danst en heeft een split aan de zijkanten, waardoor je er ook nog comfortabel in kunt lopen. Kortom: perfect in elk opzicht! Ik draag de rok dan ook met veel liefde. Zowel met kouder weer (met panty eronder) als op warmere dagen (gematcht met mijn melkflessen) trek ik de rok steeds opnieuw uit de kast.

Toch maar aan de witte blouse

Net als de rok, komt ook de witte blouse uit een duurzame kledingwebshop. Witte blouses en ik vond ik eerder nooit zo’n beste match. Dat om twee redenen:

 1. De kleur wit vond ik met mijn onhandigheid wat tricky. Voor je het weet zit er tomatensaus op je buik of heb je een zwarte veeg op je mouw. Althans, ik was bang dat dat bij mij zo zou gaan. (Valt overigens alles mee! Ik ben er gewoon extra voorzichtig mee.)
 2. Ik had altijd in mijn hoofd dat ik in witte kleding nog veel bleker lijk dan ik ben. Gek genoeg lijkt dat alles mee te vallen. Bovendien ben ik gaan loslaten dat ik kleding moet dragen die me zongebruinder laat lijken. Skin-shaming is niet oké, zoals ik laatst schreef, en ik wil ook zelf niet meer onbewust aan dat soort vooroordelen over mijn eigen huid bijdragen. Dus: tijd om gewoon lekker wit te dragen.

Daarom kwam deze fijne blouse alsnog in huis. Hij is duurzaam geproduceerd en het is een van de mooiste blouses die ik ooit heb gezien. Het stofje is transparant (dus wel even een wit hemdje onderaan trekken!), er zijn kleine kanten details op te zien en hij heeft ook de allermooiste pofmouwen (zie deze Instagram-foto voor een glimp van de pofmouwen). Ook vind ik op zo’n neutrale blouse de rok nog veel mooier uitkomen. Het paars knalt er echt uit.

outfit paarse rok
paarse rok

De Koningsdag-blazer (zonder oranje kleurtje)

Omdat niet elke Nederlandse zomerdag even zomers is, besloot ik de blouse te combineren met een blazer. Deze tikte ik bij Koningsdag op de kop en het is zonder enige twijfel mijn favoriete jasje van dit moment. Het is een prijzige blazer van Scotch & Soda van supermooie kwaliteit. De mazzelkont die ik ben, wist ik hem op de vrijmarkt voor € 20 te scoren. Wat een vondst! Ik ben nog nooit een jasje tegengekomen dat zo perfect aansluit als deze. Vaak voel ik me in blazers alsof ik verzuip in een te groot jasje, maar deze blazer heeft precies de goede lengte en breedte.

Het is zo’n blazer zoals ik ze altijd al graag draag. De blazers heb ik helemaal ontdekt toen ik op mijn 23e mijn eerste grotemensenbaan kreeg. Ik word al mijn leven lang jonger geschat dan ik ben en stond er niet om te springen bij mijn eerste baan voor stagiaire of vwo-leerling aangezien te worden. Blazers leken me de oplossing om mijn geschatte leeftijd iets op te krikken. Hoewel ik blazers nu niet meer met dat doel voor ogen draag, ben ik de blazerliefde nooit meer verloren. Ik voel me gewoon fijn in zo’n mooi en goed getailleerd jasje als dit.

outfit paarse rok
armbanden XOO
XOO betaalbare sieraden

Geen complete outfit zonder sieraden

Een outfit is pas echt compleet met sieraden erbij. Onder dat mom draag ik een paar armbanden om mijn pols. Van XOO, een webshop voor betaalbare sieraden van mooie kwaliteit, ontving ik deze drie armbanden. Ik zocht al een tijdje mooie armbandjes die ik in principe dagelijks kan dragen. Nu ben ik een wat kritische armbandendrager. Omdat ik voor mijn werk hele dagen teksten tik, vind ik het niet fijn als armbandjes steeds tegen mijn toetsenbord aan komen. Daarom ga ik graag voor minimalistische sieraden, praktisch ingesteld als ik ben. In de webshop van XOO wist ik daarvoor heel goed te slagen. Ik zocht een paar mooie armbanden uit die ik met plezier dagelijks om mijn pols heb bungelen.

Ik koos voor een chic parelarmbandje met sluitingen en twee zilveren armbanden. De één heeft twee O’s, die voor mij symbool staan voor mijn overleden Opa en Oma met wie ik me nog altijd verbonden voel. Het andere armbandje heeft een subtiel zirkonia-steentje. Daar zit voor mij geen diepgaande betekenis achter; ik vond het gewoon een mooi armbandje. Ik vind het helemaal leuk om de armbandjes bij elkaar te dragen. Echt een “arm party”, zoals volleerde fashionbloggers dat noemen. Wat mij betreft maken ze mijn outfit af.

Ook sieraden graveren mogelijk

Overigens kun je bij XOO ook sieraden laten graveren. Zo kun je er een mooie spreuk of iemands naam in laten zetten als je dat tof vindt. Bestel er bijvoorbeeld een prachtige armband met naam. Zeker een leuk idee voor een cadeautje (aan een ander of aan jezelf) om te onthouden!

outfit paarse rok
outfit paarse rok

Draag wat jou laat stralen

Wat is het toch een feestje om lekker te dragen waar je je fijn in voelt! Van lingerie tot kleding tot sieraden. Ik ben nog altijd blij dat ik voor mezelf durf te investeren in nieuwe en tweedehands items die een grote lach om mijn mond laten verschijnen in plaats van, zoals in mijn puberteit, gewoon alles te kopen wat los en vastzit qua kleding of sieraden. Geef liever iets meer uit aan items van kwaliteit die “het helemaal zijn” dan met “Mwah, wel leuk!”-kleding of -sieraden genoegen te nemen. Ik ben blij dat ik dankzij XOO een nieuwe go-to-sieradenshop heb gevonden waar ik voor mooie maar toch niet te dure sieraden terecht kan. Van mijn “arm candy” ga ik nog heel lang plezier van hebben.

Blouse: J LABEL (via Sophie Stone)
Rok: J LABEL (via Sophie Stone)
Blazer: Scotch & Soda (tweedehands)
Armbanden: XOO
Enkellaarsjes: Notre-V

Draag jij vaak armbanden?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 8 juni 2022 op 8:01 am - Beantwoord

  Geweldige outfit! Ik vind het zo leuk hoe jij allerlei dingen die je los van elkaar koopt mooi weet te combineren. Ik ben namelijk van het ‘setjes kopen’ omdat ik anders niet weet hoe ik moet combineren, maar ik vind het dan zó leuk om te zien hoe jij dat doet.

  • Romy 12 juni 2022 op 9:18 pm - Beantwoord

   Thanks! 🙂 Het is voor mij ook vaak een kwestie van gewoon proberen. Soms trek ik twee dingen bij elkaar aan en doe ik ze daarna snel weer uit, omdat het drie keer niets is. Maar soms pakt het verrassend goed uit. Ik zou zeggen: probeer eens wat dingen bij elkaar en kijk of het wat is of niet 🙂

 2. Daenelia 8 juni 2022 op 8:46 am - Beantwoord

  (ehum. Weet je nog dat je ooit een blog schreef over je ‘bedrijfje’ of je ‘bedrijf’? En hoe verschillend het aanvoelt om dat verkleinwoordje te gebruiken? Jouw benen, je huid, is niet ‘bleek’, je hebt geen ‘melkflessen’, je hebt een huid zoals Sneeuwwitje, en die werd als erg aantrekkelijk gezien. Dus. Niet dat één kleur beter is dan de andere; zongebruind is ook aantrekkelijk, maar … taal!! Noem het dan ‘porcelein’, of bedenk iets moois en positiefs! Of laat het 🙂 Of niet. Maar er is niks mis met een huid die niet door de zon gebruind is. )
  Blazers vind ik altijd erg leuk staan bij anderen. Maar omdat ik zo’n ukkie ben ( -doh! Nou doe ik het zelf!), staat een blazer mij vaak alsof ik mijn vaders colbertje aanheb. Oversized maar dan té. Die rok heeft een geweldig leuk printje!
  (Over mannecolberts gesproken: ik draag vandaag wel de broek van mijn gozer; of ex-broek, want ik moest het korter maken. Hij past ‘m niet meer en hij staat mij hardstikke leuk. Er is dus voor mij ook niks mis met eens op de mannenafdeling kijken. Vaak goedkoper ook nog.)

  • Romy 12 juni 2022 op 9:16 pm - Beantwoord

   Oeh, daar heb je een goed punt qua taalgebruik over mijn eigen benen! Porselein, die houd ik erin 🙂 Toevallig heeft mijn tint concealer ook de term ‘porcelain’, dus dat sluit nog aan ook.
   Enne, heerlijk om kleding te kunnen delen of hergebruiken van elkaar! Mannenkleding kan inderdaad soms ook vrouwen hartstikke tof staan.

 3. Geke 8 juni 2022 op 12:15 pm - Beantwoord

  Leuke outfit!
  De juwelen maken het af.

  Ik draag zelf zelden juwelen en al helemaal geen armbandjes. Niet dat ik niet zou willen, maar mijn polsen zijn maar 14 cm omtrek en daarvoor zijn de meeste armbanden gewoon te wijd.

  • Romy 12 juni 2022 op 9:14 pm - Beantwoord

   Mijn polsen zijn ook vrij smal, dus ik herken het probleem 🙂 Gelukkig zijn er steeds meer armbandjes waarbij je best veel afstelmogelijkheden hebt. Ik kijk zelf trouwens stiekem ook weleens op de kinderafdeling. De grootste maten daar passen sowieso bij mij 🙂

Recente blogs

Travel Diary | Een dag naar magisch Sintra (Portugal)

10 oktober 2017|Op reis|

Tot een aantal maanden geleden had ik nog nooit van Sintra gehoord. Ik had je op je woord geloofd als je had gezegd dat Sintra een eiland bij Afrika of een kaap op Antartica is. Dat was totdat mijn manager laatst over haar reis naar Sintra vertelde en ik vlak daarna toevallig ook een paar blogartikelen over deze mooie plek voorbij zag komen. Mijn moeder en ik wisten het zeker: Sintra móesten we bezoeken. Daarom brachten we één dag door in Sintra tijdens onze stedentrip naar Lissabon. Ik vertel je graag meer over dit sprookjesachtige dorp en het nóg magischere Palacio da Pena. 

Dit leerde ik in mijn 24e levensjaar

24 mei 2017|Persoonlijk|

Morgen ben ik jarig en staat de teller alweer op 24 levensjaren. Wauw, ik ben gewoon al bijna een kwart eeuw oud. Te bizar voor woorden. Ik word toch ook altijd een beetje sentimenteel als het weer tijd is om er een jaar bij op te tellen. Op de laatste dag van mijn 24e levensjaar kijk ik graag nog eens met je terug op de wijze lessen die ik vanaf 25 mei 2016 heb geleerd. Met deze lessen ga ik mijn 25e levensjaar in!

Been there, done that! | 7 "fouten" om van te leren

5 juni 2018|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Fouten maken. Dat doet niemand graag. Toch kunnen misstappen je soms heel veel leren. Juist door een keer onderuit te gaan (én weer op te staan!), leer je vaak hoe je dingen beter kunt aanpakken. Zonder fouten, onhandige keuzes en struikelen en weer opkrabbelen, had ik nooit gestaan waar ik nu sta. Zonder onderuit te gaan, had ik bepaalde dingen nooit kunnen leren. Daarom deel ik in dit artikel 7 misstappen die voor mij juist een mooie leerschool waren en die ik niet nog eens zal begaan. Been there, done that! 

Ga naar de bovenkant