paarse top 5

Outfit | Paarse top, kokerrok & beige jasje (allemaal kringloopvondsten)

  • 26 september 2023
  • 2 Reacties
Categorieën: Outfits

Outfits die volledig bestaan uit kringloopaanwinsten vind ik de leukste. Zelfs voor maar twintig euro in totaal (exclusief schoenen dan) kun je dankzij kringloopvondsten al een hele outfit samenstellen. Met deze outfit is dat ruimschoots gelukt! Ik draag deze combinatie met het najaarsweer op komst een stuk vaker en word er altijd blij van. Een beetje kleurrijk en met een zakelijk en een cashual tintje tegelijk! Dit is echt zo’n outfit waar ik zowel bij zakelijke afspraken als op een thuisblijfdag superblij van word. Tijd om hem een spotlight op de blog te geven!

Een zorgvuldig bij elkaar geraapt zooitje

Soms heb je van die standaard kledingcombinaties in winkels hangen. Niets meer aan doen, je kunt ze zo aantrekken. Net als dat je in meubelwinkels complete sets van één en hetzelfde materiaal kunt kopen. Niets mis mee en het is wel snel gecombineerd zo! Maar zelf word ik het meest gelukkig van een outfit of interieurcombinatie die iets meer een “bij elkaar geraapt zooitje” is. Maar dan op een wel enigszins doordachte manier.

Deze outfit was het resultaat van een kledingopruimsessie een paar maanden geleden. Het opruimen van mijn kledingkast betekent bij mij standaard dat ik een paar vergeten kledingstukken terugvind. Ook dwing ik mezelf als ik de bezem door mijn kast haal om een paar nieuwe combinaties te bedenken. Die ene blouse die je altijd met dezelfde rok aantrekt, past misschien ook goed bij een totaal ander item. En kleuren die in eerste instantie geen match lijken, kunnen verrassend leuk staan bij elkaar. Na een beetje mixen en matchen ontstond deze outfit, die ik inmiddels graag regelmatig uit de kast trek.

paarse top 10
paarse top 9

Een hoop kringloopmoois

Voor bijna alle items die ik hier draag, slaagde ik in de kringloopwinkel. De paarse blouse is een kringloopvondst van een paar maanden geleden. Hooguit € 4,- telde ik ervoor neer. Het jasje heb ik alweer een paar jaar geleden gekocht. Volgens mij komt hij bij de IJ-hallen vandaan. En de rok is afkomstig van Appel & Ei en is één van mijn allergrootste kringloopfavorieten. Met deze kokerrok kun je werkelijk elke outfit een chique kantoormeidachtigelook geven. Zelfs een slobbertrui lijkt er haast netjes op. En het allerfijnste aan de rok: het is geen afknelding dat niet meer lekker zit als je net flink getafeld hebt. Hij veert vrolijk mee. Daar houd ik van! Het feit dat ik de rok destijds voor een euro of tien kocht, maakt het er alleen maar beter op.

paarse top 6

Dé najaarsoplossing: een jasje eroverheen

Ik word er altijd blij van als in het najaar mijn favoriete truien weer van de plank mogen. Zo loop ik alweer een paar dagen rond in mijn favoriete streepjestrui van King Louie, die ik zeker heb gemist in de heetste maanden van het jaar. Maar er zijn ook najaarsdagen waarop ik enige heimwee heb naar mijn lenteachtige kleding, met name naar mijn jurken- en blousescollectie. Mijn oplossing daarvoor is simpel: die jurken of blouses wel gewoon dragen, maar dan met een paar lagen erop en eronder.

Een jasje of vest is bijvoorbeeld ideaal om je favoriete blouse toch aan te kunnen zonder dat je meteen kou lijdt. En als het nog iets frisser is, werkt een dik vest ook heel goed. Op die manier trek ik zelfs jurken zonder mouwen gerust aan in de winter. Ik doe er dan een hemdje onder en gooi er een dikke laag stof (een warm vest of een niet te dun jasje) overheen. Et voilà, de zomerjurk kun je het hele jaar door dragen! Dankzij dit fijne jasje lukt dat dus ook met de vrolijke paarse blouse die ik hier draag.

paarse top 8
paarse top 7
paarse top 4

Neutraal met een vleugje kleur

Hoewel ik dol ben op kleur, loop ik er zeker niet áltijd in knalroze, opvallend geel of helderblauw bij. Ook ik heb dagen waarop het van mij ietsje neutraler mag. Alhoewel ik ook dan vaak wel een vleugje kleur weet toe te voegen, al is het maar in een paar kleine details. In deze vrij neutrale outfit is de paarse top bijvoorbeeld een klein beetje kleur, net als mijn knalroze lipstick en de paarse oorbellen. Zelfs als ik er helemaal in het zwart bij loop (wat volgens mij zo ongeveer nooit gebeurt, misschien ook omdat ik een kat met deels witte haren heb en dat één en al harenellende wordt anders…), zou ik nog voor een klein beetje kleur gaan. De voorliefde voor alle regenboogkleuren is niet uit mij te krijgen.

Soms heb ik afspraken waarnaar het niet zo handig is om te felle kleuren te dragen. Zo had ik laatst een teamdag voor een opdrachtgever waarbij we allemaal op de foto moesten. Ik wilde op de groepsfoto natuurlijk niet die ene meid met de knalroze blouse zijn die alle aandacht naar zich toetrekt. Voor dat soort dagen zijn outfits als deze helemaal mijn ding. De kleurenliefde straalt er wel van af, maar niet te veel. Alhoewel ik deze outfit ook zeker vrolijk genoeg vind om me op andere dagen helemaal mij in te voelen. Drie keer raden wat ik vandaag draag. Juist, deze combinatie.

Paarse top: Only (tweedehands van de kringloopwinkel)
Jasje: tweedehands (merk onbekend)
Kokerrok: Sissy-Boy (tweedehands)
Schoenen: Duitse schoenwinkel waarvan ik de naam niet meer weet
Oorbellen: HEMA
Panty: Action

Wat zou jij aantrekken op een groepsfoto met collega’s?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Daenelia 26 september 2023 op 9:05 am - Beantwoord

    Ah joh, al zou je helemaal in het grijs gekleed gaan, dan nóg kan je alle aandacht naar je toe trekken … als je dat wilt. Voor een groepsfoto ligt het er aan. Ik ben wel in spijkerbroek en t-shirt op de foto gegaan, maar ook in een roze coltrui met een ruitjesbroek. Roze vond ik vroeger, als meisje, vreselijk. Maar ik draag nu redelijk vaak hot pink of rood-roze (fuschia?). Eerlijk gezegd heb ik niet het idee dat ik daardoor meer opval.
    Dat jasje is erg leuk! Ik heb iets dergelijks in het baby-blauw 🙂 Ik vind het wel altijd een uitdaging om dat dan als onderdeel van een herfst of winter outfit te dragen. Er moet toch een echte jas over heen, dan.

  2. Ria 26 september 2023 op 10:14 pm - Beantwoord

    Romy, heel leuk, deze combinatie, vooral omdat je het bij de Kringloopwinkel op de kop hebt kunnen tikken, dat geeft dan nog meer voldoening, als dat je het t duur in de winkel gekocht hebt, je ziet er erg leuk mee uit.

Recente blogs

15 fijne winterdip-tips voor meer energie & vrolijkheid

26 januari 2021|Positiviteit|

Een winterslaap houden? Klinkt best aantrekkelijk als je geen wintermens bent. Ik ken het. Winterdipjes had ik tot twee jaar geleden bijna elk jaar. Aangezien een winterslaap geen geldige verlofreden bleek, ben ik zelf gaan kijken naar simpele manieren om een winterdip tegen te gaan. De afgelopen twee jaar ben ik de wintermaanden een stuk beter doorgekomen. Tijd voor een terugblik: wat heeft mij winterdipvrij door de donkere dagen heen geholpen? Nou, deze 15 winterdip-tips.

Blij Lijstje #11| Plantjes, yoga, huisvrouwengeluk & VAKANTIE

11 juli 2019|Persoonlijk|

Oude foto's, hobbyspullen en kattenspeeltjes - er komen heel wat blijmakers tevoorschijn uit de verhuisdozen. Maar niet alleen de verhuisdozen maakten mijn afgelopen weken net wat vrolijker. Ik heb weer een lang Blij Lijstje kunnen opstellen. Eerlijk is eerlijk, de afgelopen weken hadden ook wat lastige momenten. Juist daarom vond ik het zo waardevol om met dit lijstje vooral op het positieve te focussen dat de afgelopen tijd net wat mooier maakte. Met onder andere een bijna-tv-debuut, een verlate kennismaking met The Beatles, huisvrouwengeluk en mijn eerste poging tot yoga.

Home Tour | Een inkijkje in mijn keuken met kleurrijke details

31 mei 2019|Interieur|

Toen ik voor het eerst mijn huis van binnen bewonderde, was het de keuken waar ik direct verliefd op werd. Natuurlijk was dat niet het enige wat ik aan het huis kon waarderen, maar de keuken is toch wel echt mijn favoriete onderdeel van mijn woning. En nee, dat zeg ik niet omdat ik een echte sterrenkok ben die dagelijks Michelin-maaltijden op tafel weet te toveren. Ook al ben ik geen keukenprinses, in deze fijne open keuken sta ik met veel plezier elke avond te koken en af te wassen. Zeker nu ik in de keuken heel wat vrolijke accessoires heb uitgestald, waardoor het nóg meer mijn plekje is geworden.