Outfit | Perfecte petticoat van de kringloopwinkel

7 mrt 2019 | Outfits | 43 reacties

hell bunny rok met polka dots

Onlangs was ik weer te vinden op de plek die inmiddels bijna mijn natuurlijke habitat is geworden: de kledingafdeling van de kringloopwinkel. En dit keer wist ik een van de mooiste pareltjes te vinden die ik ooit heb gescoord: een petticoat met polka dots en tule. Echt een rok waarmee je kunt zwieren en draaien als de beste. Enthousiast als ik was, trok ik de rok de volgende dag al aan. Op de skatebaan (iets minder een natuurlijke habitat voor mij) laat ik je mijn outfit zien.

De gedroomde rok

Veel kleine meisjes dromen van rokken die sierlijk mee zwieren als je er rondjes in draait. En ik – een iets groter meisje van 25 jaar – kan daar ook nog steeds laaiend enthousiast van worden. Ik heb weleens overwogen om een tule petticoat te kopen. Zo’n zuurstokroze of knalblauwe. Maar nee, dat vond ik dan toch net wat “té” voor mezelf, juist omdat al niet veel mensen mij op leeftijd schatten. Maar een zwart exemplaar van stof en tule met polka dots was wél helemaal aan mij besteed. Zeker als zo’n petticoat in een rek van de kringloopwinkel hangt met een prijskaartje van slechts €5,- eraan. Je raadt het al: die petticoat schrééuwde mijn naam.

hell bunny rok met polka dots
hell bunny rok met polka dots

Een heavy metal-band of een kledingmerk?

De petticoat is van het merk Hell Bunny. Hoewel ik niet per se heel merkgetrouw ben, is dit wel een merk dat mijn aandacht al eerder wist te trekken. De naam van het merk klinkt bijna als een heavy metal-band, maar niets is minder waar. Het is een kledingmerk dat juist heel mooie retro-achtige en stijlvolle kleding voor vrouwen uitbrengt. Mijn winterjas (nog steeds favoriet!) is ook van dit merk en daar telde ik destijds heel wat meer geld voor neer dan voor dit wel heel betaalbare rokje van de kringloopwinkel.

hell bunny rok met polka dots

Geen naald en draad aan te pas

Stiekem was het rokje me net iets te wijd bij de taille. Maar ik vond het veel te mooi om te laten hangen. Daarom bedacht ik een handige oplossing. Aan de zijkant van de rok heb ik een zwart bloemencorsage gespeld. Zo kon ik heel eenvoudig de tailleband wat smaller maken zonder daarvoor een naaimachine (en de bijbehorende gebruiksaanwijzing, aangezien ik een totale leek ben!) of naald en draad van zolder te moeten halen. Werkt perfect!

hell bunny rok met polka dots

Stoer en vrouwelijk

Ik zou ik niet zijn als ik de zwarte petticoat niet met wat kleur zou combineren. En dus trok ik mijn okergele trui uit de kast en deed ik voor de gelegenheid weer eens mijn best om op mijn felrode schoenen (ook tweedehands!) te balanceren. En zo liep ik op een zonnige zondagochtend over een nog uitgestorven skatebaan. Tussen de halfpipes en de railings en andere plekken die zich waarschijnlijk uitstekend lenen voor wilde skatestunts. En ik? Ik waagde me aan mijn stunt van de dag: wandelen op mijn hoogste hakken. Tja, alles om mijn nieuwe kledingaanwinst, waar ik nu al héél blij mee ben, een welverdiende plek op mijn blog te geven.

Petticoat: Hell Bunny (tweedehands)
Okergele trui: Stradivarius
Schoenen: S. Oliver (tweedehands)
Panty: Action

Wat voor rokken draag jij graag?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

43 Reacties

 1. Femke

  Wat een score weer Romy! Ik vind deze rok je erg mooi staan :-).

  Antwoord
  • Romy

   Ja, echt een goed koopje (en een goedkoopje) hè?! :) Ik ben er zo blij mee.
   Dankjewel voor je compliment!

   Antwoord
 2. Darina

  Geweldige outfit, staat je heel mooi! En de fotolocatie vind ik heel tof!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik vond het ook wel gaaf om eens op een skatebaan te fotograferen in plaats van bij een kleurrijke muur :)

   Antwoord
 3. Mirjam

  Wat een superleuk rokje! Het staat je heel erg goed en is zeker gaaf gecombineerd met de okergele trui.
  Rokjes zijn niet echt mijn favoriet, waarschijnlijk omdat ik vroeger elke dag verplicht een rokje droeg (strenge school). Jurkjes vind ik echter wél fijn om te dragen en dan het liefst eentje waar mijn brede heupen niet zo in opvallen ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment!
   Ik snap dat rokjes niet meer zo leuk zijn als je uit je jeugd gewend bent die elke dag te moeten dragen. Gelukkig zijn jurkjes ook prachtig (en ik vind ze vaak nog heerlijk zitten ook).

   Antwoord
 4. Amy

  Ohh Romy wat staat deze outfit je weer geweldig! Dat rokje is echt super en dan met die hakken erbij. Glam! En hoewel de fotolocatie misschien niet helemaal jouw habitat is, vormt het wel een mooi contrast met je outfit :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! :)

   Antwoord
 5. Naomi

  Prachtige outfit! En ik, als behoorlijke liefhebber van rood, werd gelijk verliefd op je rode pumps. Wat een gave schoenen zeg.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Het zijn ook mijn favoriete schoenen op dit moment. Niet om op te lopen, maar wel om naar te kijken ;)

   Antwoord
 6. Shirley

  Deze rok staat je heel mooi. Je hebt oog voor kringloopkoopjes!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Kringloopshoppen is ook echt een feestje om te doen :)

   Antwoord
 7. Anna

  Wat een super leuk rokje! Ik draag zelf amper rokjes maar vind ze wel altijd super leuk! Dit doet me een beetje denken aan een skatergirl haha! Bloemetjes skateboard erbij en klaar haha! Super leuk Romy! Liefs

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Haha, de fotosetting had inderdaad wel wat weg van skatergirls. Mijn skateboardkunsten zijn helaas vrijwel nihil, maar anders had ik er zo een bloemetjesskateboard bij kunnen pakken om het plaatje compleet te maken ;)

   Antwoord
 8. Meaghan

  Prachtig rokje! Ook leuk gecombineerd met die gele trui en de rode hakken! Echt heel leuk! Ik blijf me erover verbazen wat jij allemaal tweedehands kan vinden!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Tweedehands shoppen is soms een kwestie van mazzel hebben (en vaak naar de kringloopwinkel gaan), maar het levert soms wel koopjes op die echt helemaal mijn ding zijn.

   Antwoord
 9. Laura Louise

  Leuke outfit zeg en die schoenen, wow!
  Ik vind je trui heel tof, ik hou zo van die kleur <3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Gave kleur is okergeel, hè?! Ik ben ook helemaal weg van alles in die kleur, zowel qua kleding als voor in mijn interieur.

   Antwoord
 10. Anna

  Wat een onwijs leuk rokje, daar kun je heel veel outfit combinaties mee maken! Super goede aankoop <3 Heerlijk die foto's op de skatebaan, doet me echt denken aan het bloggen van vroeger, haha. Love it! :D

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik vond zo’n skatebaanachtergrond inderdaad ook wel wat old skool-achtigs hebben ;) Weer eens wat anders!
   Dankjewel voor je leuke reactie!

   Antwoord
 11. Lianne

  Echt een leuk rokje! Heel leuk in combinatie met de gele trui en de skatebaan. Is weer eens wat anders :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ik vond het ook wel tof om eens iets anders dan anders te proberen, zowel qua outfit als qua fotosetting.

   Antwoord
 12. Karin

  Leuk! Ik hou van zwierige rokjes. Is het een hele cirkelrok? Ik ga me binnenkort ook eens verdiepen in petticoats voor onder m’n rokjes, dan vallen ze meteen zo mooi vol!
  En leuke combi met je rode laarsjes :D

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Volgens mij zou dit ook echt wel een rokje voor jou zijn. De rok is, geloof ik, geen echte cirkelrok. Hij valt niet heel wijd voor een petticoat. Maar juist dat maakt de rok wel leuk voor als ik iets vrolijks en opvallends wil zonder dat ik overdressed op een gewone kantoordag verschijn ;)

   Antwoord
 13. Jacqueline

  Staat je super! Zelf draag ik geen petticoat, omdat dat niet zo praktisch is in een rolstoel. Het liefst draag ik jurkjes, maar als ik rokken draag, zijn dit meestal strakke rokken.

  Antwoord
  • Romy

   Jurkjes zijn ook geweldig om te dragen! En extra tof dat jij sommige van je jurken zelf hebt gemaakt. Dat doe ik je niet na :)
   Dankjewel voor je lieve compliment over mijn rokje!

   Antwoord
 14. Geke

  Wat een leuke outfit heb je weer samengesteld. Het rokje staat je super!
  Knap hoe je toch altijd weer leuke dingen weet te vinden in de Kringloop.
  Ik doe (binnenkort) ook eens een poging, een kledingstuk kopen bij de Kringwinkel hier is een doel op mijn Project Day Zero lijst. Benieuwd of het me van de eerste keer lukt of dat ik een paar keer zal moeten teruggaan eer ik iets leuks vind ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment over mijn outfit! En wat leuk dat jij je binnenkort ook aan een kledingzoektocht bij de kringloopwinkel gaat wagen. Ik ga hard voor je duimen dat je een leuk item zult vinden :)

   Antwoord
 15. Nikita

  Ik draag geen rokjes, wel jeansbroeken. Sinds kort ben ik gevallen voor nog een soort jeans; salopettes. Van die tuinbroeken? Vroeger werd het voor tuinbroek aangezien, nu niet meer. Ik heb al een zomerse variant liggen, ben nog op zoek naar de lange versie. Ze kosten me alleen iets te veel. Dus wanneer ik nog eens een gaatje vrij heb in Gent, ga ik er waarschijnlijk eentje scoren in de Primark. Ze zullen daar ook vrij duur zijn, maar iets goedkoper dan 40 of 50 euro. Ik betaal graag iets meer voor goede kwaliteit, maar 40 euro voor een kledingstuk is voor mij te veel. Je rokje is wel echt leuk Romy! Staat je goed :) Ik kocht laatst in de kringloopwinkel een wit shirt met zwarte bolletjes. Vond het wel schattig, en voor die drie euro kon ik ‘m niet laten hangen

  Antwoord
  • Romy

   Salopettes kende ik nog niet, maar ze klinken zeker wel heel erg tof. Ik duim met je mee dat je binnenkort een tof exemplaar weet te vinden voor een betaalbare prijs. Ik ben heel benieuwd :) Je T-shirt met stippen klinkt ook heel gaaf trouwens. Ik ben altijd gek op polka dot-patroontjes.

   Antwoord
 16. Amanda

  Hoe krijg je toch van die toffe items gevonden! Ik vind het bijna een kunst. Staat je heel leuk, zo vrolijk!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik roep altijd dat kringloopkoopjes scoren een combinatie is van goed zoeken en vaak naar de kringloopwinkel gaan. Ik dacht eerst nooit te kunnen slagen op de kledingafdeling, maar sinds ik echt goed ben gaan kijken tussen de spullen kom ik eigenlijk bijna altijd wel wat leuks tegen :)

   Antwoord
 17. Dana

  Hele leuk outfits! Ik kan niet wachten totdat het wat warmer is om weer alle jurken uit de kast te trekken :)

  Antwoord
  • Romy

   Absoluut! Doe mij ook maar heerlijk zomerjurkjesweer! :)

   Antwoord
 18. evelien

  Wat een géweldige rok! Ik ben dol op tule rokken, wordt daar zo blij van.
  Leuk dat je die hebt gescoord bij de kringloop!
  Liefs, Evelien

  Antwoord
 19. bychristiana

  Deze outfit staat je weer geweldig, je weet het altijd heel tof te combineren. Ik draag natuurlijk ook liefst rokjes en jurkjes, eigenlijk in alle soorten en maten, maar ik vind een lengte net onder de knie vooral altijd heel mooi.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik vind jouw kledingstijl ook ontzettend leuk. Je draagt hartstikke leuke rokjes en jurkjes. En een wat langere lente qua rok heeft inderdaad ook wel wat. Ik vind dat altijd heel vrouwelijk en chic staan.

   Antwoord
 20. Saskia

  Ik draag altijd weinig rokken, wel nu met mijn zwagerschap wil ik wat meer jurkjes dragen omdat dit gewoonweg wat lekkerder zit. Ik vind je okergele trui echt heel tof<3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik weet zeker dat jurkjes jou ook super zullen staan. En met een zwangere buik is een jurkje natuurlijk al helemaal ideaal, zeker in de lente en zomer straks als je buik waarschijnlijk nog wat groter is ;)

   Antwoord
 21. Irene

  Oh wat een mooi rokje! Leuk zo met die tule die eronder komt! Ik vind van die zwierige rokjes altijd super mooi maar heb zelf echt geen enkel rokje in zo’n model. En slim bedacht met die corsage :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Zo’n zwierig rokje is eigenlijk best een aanrader. Ik vind het model heerlijk zitten en volgens mij staat zo’n rokje bij ieder figuur heel mooi :)

   Antwoord
 22. Carmen

  Staat je heel leuk. Ik ben voor het eerst op je site en word er gelijk vrolijk van. Ben zelf ook een fervent kringloopshopper (helemaal ideaal voor kinderkleding) en ik voel gewoon je blijdschap als je iets vindt dat zo goed bij je past!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een mooi compliment! Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie!
   En inderdaad, wat is het vinden van kringloopkoopjes toch altijd een feestje. Zoiets kan echt mijn dag maken :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs