rode jurk 7

Outfit | Rode jurk met witte stippen (een tikkeltje stoer!)

 • 20 juli 2019
 • 25 Reacties
Categorieën: Outfits
rode jurk met witte stippen norah

Soms weet een kledingstuk direct mijn aandacht te trekken. Negen van de tien keer heeft dat iets te maken met kleuren en patroontjes. Zo ook bij deze jurk. Rood met witte stippen. De een associeert het met paddenstoelen of flamencojurken voor vijfjarige meisjes. Ik vond het vooral een geweldig patroon en een te leuke jurk die ik maar al te graag een plek in mijn kledingkast wilde geven. Wonder boven wonder bleek de paspop het laatste maatje 36 aan te hebben. Top! Vijf minuten later stond de paspop naakt naar buiten te staren en ging ik met een tas gevuld met dé jurk naar huis.

Mijn liefde voor polka dots

Dat mijn jurk gestipt is, is natuurlijk niet te missen. Wat de een heeft met streepjes of bloemen, heb ik met stippen. Polka dots, en dan vooral de mooie grote stippen, zijn wel aan mij besteed. Rood met witte stippen kwam al wel in mijn servieskast voor, maar nog niet in mijn kledingcollectie. Totdat mijn oog op deze jurk viel bij de kledingwinkel Norah in Leeuwarden. Wat was ik blij toen ik deze jurk spotte tijdens mijn allereerste paar uur in de Friese hoofdstad (daar was ik samen met Sabine). Bij wijze van Leeuwardense souvenir mocht de jurk mee op mijn lange treinreis terug naar de Randstad.

rode jurk met witte stippen norah

Een jurk die van alle markten thuis is

Mijn jurk komt dan misschien niet van de markt, maar is zeker wel van alle markten thuis. Flauw. Op warme zomerdagen draag ik hem graag als enige kledingstuk (ja ja, naast ondergoed natuurlijk!). Als er weer eens een Hollandse regenbui overkomt, combineer ik de jurk daarentegen graag met een fijn jasje. Daarmee wordt de jurk opeens een stuk stoerder. Met een leuk bolero (zie bijvoorbeeld de foto’s in dit artikel) ziet hij er juist vrouwelijk en stijlvol uit. De jurk is lekker veelzijdig dus. Alleen al daarom is het een van mijn favoriete items in mijn kast op dit moment.

rode jurk met witte stippen norah
rode jurk met witte stippen norah

Mijn stoere spijkerjasje

Maar goed, de outfit dus. Zoals je ziet, trok ik op deze niet al te zomerse dag mijn nieuwe (vintage) spijkerjasje over de jurk aan. Geen regenbui of windstoot die mij nog kippenvel bezorgt met dit fijne jasje. Deze spijkerjas is misschien wel mijn meest beste vondst van de afgelopen tijd, juist omdat het jasje zo anders dan anders is door het borduurwerk op de rug. Het jasje is voor mijn doen best wel stoer, maar dat vind ik juist tof. Dat geeft zelfs de meest lieflijke jurkjes een wat meer volwassen uitstraling. En dat kan ik – gemiddeld een jaar of vijf jonger geschat dan ik ben – wel waarderen.

Verder trok ik mijn All Stars erbij aan. Mijn voeten zijn groot fan van dit soort comfortabele schoenen en ook ik vind deze exemplaren erg geslaagd. De roze kleur speelt daarbij misschien ook wel een rol.

Hollands tintje

Overigens vind ik de outfit zelf ook wel wat oer-Hollands hebben door de kleuren. En spijkerjasjes zijn volgens mij sowieso wel iets waar veel Nederlandse vrouwen in rondlopen. Of wil ik dat gewoon denken omdat er toevallig een molen op de achtergrond van de foto’s staat? Met veel dank aan mijn lieve moeder, die dit weekend in een parkje in de buurt een hele reeks outfitfoto’s van mij maakte.

rode jurk met witte stippen norah

Flamenco-outfit? Paddenstoeljurk?

Je merkt het: ik heb er een nieuw favoriet kledingstuk bij. Dit is een jurk die de afgelopen weken niet vaak langer dan één week in de kast heeft gehangen en waar ik zeker nog heel lang plezier van zal hebben. Zowel als ik op zoek ben naar iets stijlvols als wanneer ik juist iets stoers uit de kast wil trekken, is deze jurk net wat ik nodig heb. De een vindt het misschien een Carnavalsjurk of toch echt een flamenco-outfit voor een kleuter. Maar Carnavalsjurk of niet, deze rood-met-witte-stippen-outfit is bij mij favoriet. Om er maar eens een potentiële titel voor een nieuwe Carnavalskraker tegenaan te gooien.

Draag jij weleens kleding met stippen?

Jurk: Norah
Spijkerjasje: Vergane Glorie (vintage)
Panty: Action
Schoenen: Converse All Stars
Oorbellen: DRKS

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilona Wielinga 20 juli 2019 op 6:46 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke outfit, t jasje maakt t ook helemaal af. En t is altijd zo’n lekker gevoel wanneer de paspop de laatste in je maat aanheeft.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:11 am - Beantwoord

   Absoluut! Wat was ik blij toen mijn maat er alsnog bleek te hangen. Een fijne verrassing!

 2. Lisa 20 juli 2019 op 7:51 am - Beantwoord

  Wat een toffe combinatie en geweldige jurk! Leuk met stippen. Ben nog wel benieuwd of de jurk mouwtjes heeft. Mooie foto’s.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:11 am - Beantwoord

   Dank je wel! De jurk heeft korte mouwtjes tot iets boven de ellebogen. Ik denk dat ik de jurk nog wel een keer zonder jasje laat zien 🙂

 3. Natasja 20 juli 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Ik ben gek op polkadots, ik draag ze vaak! ♥ Super leuk jurkje is het, het staat je goed!

  • Romy 21 juli 2019 op 10:12 am - Beantwoord

   Ah dank je wel! Leuk dat jij ook zo’n fan van polka dots bent!

 4. Darina 20 juli 2019 op 10:06 am - Beantwoord

  Geweldige outfit! Ik vind het jurkje erg mooi, staat je goed.

 5. Madelon 20 juli 2019 op 10:22 am - Beantwoord

  Wat een leuke en vrolijke jurk! Hij staat je heel goed en dat jasje maakt het mooi af. Ik bedacht me dat ik eigenlijk heel weinig stipjes in mijn kast heb, ik ben meer een streepjesmeisje haha!

  • Romy 21 juli 2019 op 10:12 am - Beantwoord

   Ah thanks! En streepjes zijn natuurlijk ook hartstikke tof! <3

 6. Naomi 20 juli 2019 op 10:28 am - Beantwoord

  Een jurk als souvenir. Prima reden om ‘m te kopen;). Ik vind hem echt heel erg leuk. En herkenbaar. Ik heb ook een rood jurkje met witte stippen en inderdaad kan dat heel fijn als zomerse outfit, maar ook als een net jurkje, als ik er een bolero bij draag. En eh… ik heb er zelfs stiekem twee. Twee dezelfde. Ik had ‘m in twee maten besteld en die zaten eigenlijk allebei prima. Omdat het een favoriet van me is, besloot ik ze dus maar allebei te houden:).

  • Romy 21 juli 2019 op 10:13 am - Beantwoord

   Doe je goed! Als je een kledingstuk echt heel mooi vindt, is een reserve-exemplaar natuurlijk nooit weg. En zo vaak kom je ook niet rode jurken met witte stippen tegen 🙂

 7. Tineke 20 juli 2019 op 10:43 am - Beantwoord

  Echt liefde voor jurkjes met stippen! Staat je mooi en spijkerjasjes passen altijd heel goed bij leuke jurkjes!
  Liefs

  • Romy 21 juli 2019 op 10:14 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vond zelf de combinatie met een spijkerjasje ook wel heel leuk en fijn.

 8. Jacqueline 20 juli 2019 op 11:05 am - Beantwoord

  Superleuke outfit! Maar had de jurk ook wel zonder jasje willen zien (ben gewoon nieuwsgierig hoe die er verder uitziet…) 😉

  • Romy 21 juli 2019 op 10:14 am - Beantwoord

   Goed punt! Ik denk dat ik de jurk over een tijdje ook maar eens zonder jasje laat zien 😉

 9. Nikita 20 juli 2019 op 6:24 pm - Beantwoord

  Ik heb ook het een en ander met stippen liggen in de kast. Al ontploft de mijne meer van de bloemetjes haha. Ik vind het een toffe outfit! Mijn woordenschat is trouwens weer uitgebreid, ik kende het woord bolero nog niet. Blijkt dat dat ene truitje in mijn kast dus ook een naam heeft. Ik heb geen idee waar hij is, maar ik denk dat ik eens ga vragen aan mama waar hij is. En dan het woord ‘bolero’ ga gebruiken. Ik ben nu al benieuwd wat haar reactie is op die naam haha. Je jurk doet me onbewust ook aan de Efteling denken. Niet om je uit te lachen he. Maar hij heeft iets sprookjesachtigs vind ik. Het was een compliment, misschien gewoon een beetje verkeerd geformuleerd. Ik heb ‘t in elk geval geprobeerd. En ja, die All Stars vind ik geweldig natuurlijk. Maar dat had je al door denk ik 😀

  • Romy 21 juli 2019 op 10:16 am - Beantwoord

   Bloemetjesprint is natuurlijk ook geweldig! Ik heb zelf ook heel wat items met bloemen liggen en word daar nog altijd blij van.
   Leuk dat je het woord ‘bolero’ erbij hebt geleerd 😉 Ik heb dat woord toevallig laatst ook aan een vriend geleerd, die er nog nooit van had gehoord, haha.

   Dank je wel voor je compliment over mijn jurkje en All Stars trouwens! En ik snap het wel, het jurkje heeft wel wat weg van de vrolijkheid van De Efteling.

 10. Sabine 20 juli 2019 op 11:04 pm - Beantwoord

  Dit was echt een gelukje. Hij blijft leuk : D

  • Romy 21 juli 2019 op 10:19 am - Beantwoord

   Dank je! Zo blij dat ik hem uiteindelijk toch nog in mijn maat vond 🙂

 11. Gaby 20 juli 2019 op 11:14 pm - Beantwoord

  Draag wel stippenjurk maar dan wel zwart-witte stip lekker veilig

  • Romy 21 juli 2019 op 10:19 am - Beantwoord

   Zwart-witte stippen zijn natuurlijk ook leuk! 🙂

 12. evelien 22 juli 2019 op 10:54 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke jurk, liefde voor rood met witte stippen. <3
  Ik vind de combinatie met het jasje ook echt heel erg tof!
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 26 juli 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vind jouw rode jurk met witte stippen ook zo leuk!

 13. Els 24 juli 2019 op 8:04 am - Beantwoord

  De jurk staat je beeldig! Het spijkerjasje maakt het af!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:15 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vond het zelf ook wel een leuke combinatie met het jasje erbij 🙂

Recente blogs

Blij Lijstje #58 | Knijpfles-vreugde, kleurenconsult & kittenpret

20 oktober 2022|Persoonlijk, Positiviteit|

Je weet pas wat je hebt als je het mist. Dat is iets wat ik de afgelopen maand in meerdere contexten ervoer. Zo waardeerde ik mijn vrije luchtwegen nog meer, was ik extra blij met een 5 kilo wegende deken op bed en kon ik überhaupt nog meer waarderen dat ons bed breder is dan 1,40 meter. Daarnaast werd ik hieperdepiepblij van pindakaas in bijzondere vorm, deed ik mezelf een bijzondere ervaring cadeau én moest ik voor het eerst van mijn leven huilen van het lachen tijdens een videocall. Komt-ie: mijn Blije Lijstje.

Vegan chocolademousse met een verrassend ingrediënt (kikkererwtenvocht)

10 december 2022|Recepten|

Spoel jij, net als ik tot voor kort, altijd het vocht uit blikken kikkererwten door de gootsteen? Dit recept is een goede reden om het vocht een keer op te vangen. Toen ik laatst ontdekte dat je (écht lekkere) vegan chocolademousse kunt maken van aquafaba (kikkererwtenvocht), was dat een gevalletje "mind is blown". Ook Bart, die eerst zijn wenkbrauwen optrok toen ik met een blik kikkererwten kwam aanzetten en het woord 'chocolademousse' liet vallen, was na het proeven van één hapje helemaal om. Met maar 5 ingrediënten maak je deze superromige vegan chocolademousse. Lekker als toetje of als verwennerij tussendoor!

Shoplog | 5 aankopen voor €13 bij de IJ-hallen

17 augustus 2017|Outfits|

Tweedehands kleding kopen? Ooit vond ik het maar niets en was ik bang met ware clownspakjes thuis te komen. Inmiddels weet ik dat je met goed zoeken soms de leukste kleding kunt vinden. Dit weekend was ik weer bij de IJ-hallen te vinden om op koopjesjacht te gaan. En dat is goed gelukt: ik gaf € 13 uit, maar kwam met maar liefst 5 leuke aankopen terug. Omdat ik daar zelf zo vrolijk van word, laat ik je vandaag graag mijn geshopte kleding en schoenen zien. Ik smokkel trouwens een beetje en voeg aan deze IJ-hallen shoplog ook meteen mijn nieuwe schoenen toe die ik online bestelde. Lees snel verder.