Outfit | Rode jurk met witte stippen (een tikkeltje stoer!)

rode jurk met witte stippen norah

Soms weet een kledingstuk direct mijn aandacht te trekken. Negen van de tien keer heeft dat iets te maken met kleuren en patroontjes. Zo ook bij deze jurk. Rood met witte stippen. De een associeert het met paddenstoelen of flamencojurken voor vijfjarige meisjes. Ik vond het vooral een geweldig patroon en een te leuke jurk die ik maar al te graag een plek in mijn kledingkast wilde geven. Wonder boven wonder bleek de paspop het laatste maatje 36 aan te hebben. Top! Vijf minuten later stond de paspop naakt naar buiten te staren en ging ik met een tas gevuld met dé jurk naar huis.

Mijn liefde voor polka dots

Dat mijn jurk gestipt is, is natuurlijk niet te missen. Wat de een heeft met streepjes of bloemen, heb ik met stippen. Polka dots, en dan vooral de mooie grote stippen, zijn wel aan mij besteed. Rood met witte stippen kwam al wel in mijn servieskast voor, maar nog niet in mijn kledingcollectie. Totdat mijn oog op deze jurk viel bij de kledingwinkel Norah in Leeuwarden. Wat was ik blij toen ik deze jurk spotte tijdens mijn allereerste paar uur in de Friese hoofdstad (daar was ik samen met Sabine). Bij wijze van Leeuwardense souvenir mocht de jurk mee op mijn lange treinreis terug naar de Randstad.

rode jurk met witte stippen norah

Een jurk die van alle markten thuis is

Mijn jurk komt dan misschien niet van de markt, maar is zeker wel van alle markten thuis. Flauw. Op warme zomerdagen draag ik hem graag als enige kledingstuk (ja ja, naast ondergoed natuurlijk!). Als er weer eens een Hollandse regenbui overkomt, combineer ik de jurk daarentegen graag met een fijn jasje. Daarmee wordt de jurk opeens een stuk stoerder. Met een leuk bolero (zie bijvoorbeeld de foto’s in dit artikel) ziet hij er juist vrouwelijk en stijlvol uit. De jurk is lekker veelzijdig dus. Alleen al daarom is het een van mijn favoriete items in mijn kast op dit moment.

rode jurk met witte stippen norah
rode jurk met witte stippen norah

Mijn stoere spijkerjasje

Maar goed, de outfit dus. Zoals je ziet, trok ik op deze niet al te zomerse dag mijn nieuwe (vintage) spijkerjasje over de jurk aan. Geen regenbui of windstoot die mij nog kippenvel bezorgt met dit fijne jasje. Deze spijkerjas is misschien wel mijn meest beste vondst van de afgelopen tijd, juist omdat het jasje zo anders dan anders is door het borduurwerk op de rug. Het jasje is voor mijn doen best wel stoer, maar dat vind ik juist tof. Dat geeft zelfs de meest lieflijke jurkjes een wat meer volwassen uitstraling. En dat kan ik – gemiddeld een jaar of vijf jonger geschat dan ik ben – wel waarderen.

Verder trok ik mijn All Stars erbij aan. Mijn voeten zijn groot fan van dit soort comfortabele schoenen en ook ik vind deze exemplaren erg geslaagd. De roze kleur speelt daarbij misschien ook wel een rol.

Hollands tintje

Overigens vind ik de outfit zelf ook wel wat oer-Hollands hebben door de kleuren. En spijkerjasjes zijn volgens mij sowieso wel iets waar veel Nederlandse vrouwen in rondlopen. Of wil ik dat gewoon denken omdat er toevallig een molen op de achtergrond van de foto’s staat? Met veel dank aan mijn lieve moeder, die dit weekend in een parkje in de buurt een hele reeks outfitfoto’s van mij maakte.

rode jurk met witte stippen norah

Flamenco-outfit? Paddenstoeljurk?

Je merkt het: ik heb er een nieuw favoriet kledingstuk bij. Dit is een jurk die de afgelopen weken niet vaak langer dan één week in de kast heeft gehangen en waar ik zeker nog heel lang plezier van zal hebben. Zowel als ik op zoek ben naar iets stijlvols als wanneer ik juist iets stoers uit de kast wil trekken, is deze jurk net wat ik nodig heb. De een vindt het misschien een Carnavalsjurk of toch echt een flamenco-outfit voor een kleuter. Maar Carnavalsjurk of niet, deze rood-met-witte-stippen-outfit is bij mij favoriet. Om er maar eens een potentiële titel voor een nieuwe Carnavalskraker tegenaan te gooien.

Draag jij weleens kleding met stippen?

Jurk: Norah
Spijkerjasje: Vergane Glorie (vintage)
Panty: Action
Schoenen: Converse All Stars
Oorbellen: DRKS

Volg:
Deel:

25 Reacties

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:11

   Absoluut! Wat was ik blij toen mijn maat er alsnog bleek te hangen. Een fijne verrassing!

 1. Lisa
  20 juli 2019 / 07:51

  Wat een toffe combinatie en geweldige jurk! Leuk met stippen. Ben nog wel benieuwd of de jurk mouwtjes heeft. Mooie foto’s.

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:11

   Dank je wel! De jurk heeft korte mouwtjes tot iets boven de ellebogen. Ik denk dat ik de jurk nog wel een keer zonder jasje laat zien :)

 2. 20 juli 2019 / 08:47

  Ik ben gek op polkadots, ik draag ze vaak! ♥ Super leuk jurkje is het, het staat je goed!

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:12

   Ah dank je wel! Leuk dat jij ook zo’n fan van polka dots bent!

 3. 20 juli 2019 / 10:22

  Wat een leuke en vrolijke jurk! Hij staat je heel goed en dat jasje maakt het mooi af. Ik bedacht me dat ik eigenlijk heel weinig stipjes in mijn kast heb, ik ben meer een streepjesmeisje haha!
  Madelon blogde over…Zomer is… ♥

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:12

   Ah thanks! En streepjes zijn natuurlijk ook hartstikke tof! <3

 4. 20 juli 2019 / 10:28

  Een jurk als souvenir. Prima reden om ‘m te kopen;). Ik vind hem echt heel erg leuk. En herkenbaar. Ik heb ook een rood jurkje met witte stippen en inderdaad kan dat heel fijn als zomerse outfit, maar ook als een net jurkje, als ik er een bolero bij draag. En eh… ik heb er zelfs stiekem twee. Twee dezelfde. Ik had ‘m in twee maten besteld en die zaten eigenlijk allebei prima. Omdat het een favoriet van me is, besloot ik ze dus maar allebei te houden:).
  Naomi blogde over…Help, een coassistent!

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:13

   Doe je goed! Als je een kledingstuk echt heel mooi vindt, is een reserve-exemplaar natuurlijk nooit weg. En zo vaak kom je ook niet rode jurken met witte stippen tegen :)

 5. 20 juli 2019 / 10:43

  Echt liefde voor jurkjes met stippen! Staat je mooi en spijkerjasjes passen altijd heel goed bij leuke jurkjes!
  Liefs

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:14

   Dank je wel! Ik vond zelf de combinatie met een spijkerjasje ook wel heel leuk en fijn.

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:14

   Goed punt! Ik denk dat ik de jurk over een tijdje ook maar eens zonder jasje laat zien ;)

 6. 20 juli 2019 / 18:24

  Ik heb ook het een en ander met stippen liggen in de kast. Al ontploft de mijne meer van de bloemetjes haha. Ik vind het een toffe outfit! Mijn woordenschat is trouwens weer uitgebreid, ik kende het woord bolero nog niet. Blijkt dat dat ene truitje in mijn kast dus ook een naam heeft. Ik heb geen idee waar hij is, maar ik denk dat ik eens ga vragen aan mama waar hij is. En dan het woord ‘bolero’ ga gebruiken. Ik ben nu al benieuwd wat haar reactie is op die naam haha. Je jurk doet me onbewust ook aan de Efteling denken. Niet om je uit te lachen he. Maar hij heeft iets sprookjesachtigs vind ik. Het was een compliment, misschien gewoon een beetje verkeerd geformuleerd. Ik heb ‘t in elk geval geprobeerd. En ja, die All Stars vind ik geweldig natuurlijk. Maar dat had je al door denk ik :D
  Nikita blogde over…Zelfacceptatie | Over moed, doorzetten en zelfvertrouwen hebben

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:16

   Bloemetjesprint is natuurlijk ook geweldig! Ik heb zelf ook heel wat items met bloemen liggen en word daar nog altijd blij van.
   Leuk dat je het woord ‘bolero’ erbij hebt geleerd ;) Ik heb dat woord toevallig laatst ook aan een vriend geleerd, die er nog nooit van had gehoord, haha.

   Dank je wel voor je compliment over mijn jurkje en All Stars trouwens! En ik snap het wel, het jurkje heeft wel wat weg van de vrolijkheid van De Efteling.

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:19

   Dank je! Zo blij dat ik hem uiteindelijk toch nog in mijn maat vond :)

 7. Gaby
  20 juli 2019 / 23:14

  Draag wel stippenjurk maar dan wel zwart-witte stip lekker veilig

  • Romy
   Auteur
   21 juli 2019 / 10:19

   Zwart-witte stippen zijn natuurlijk ook leuk! :)

 8. 22 juli 2019 / 10:54

  Wat een vrolijke jurk, liefde voor rood met witte stippen. <3
  Ik vind de combinatie met het jasje ook echt heel erg tof!
  Liefs,
  Evelien

  • Romy
   Auteur
   26 juli 2019 / 07:51

   Dank je wel! Ik vind jouw rode jurk met witte stippen ook zo leuk!

  • Romy
   Auteur
   26 juli 2019 / 08:15

   Dank je wel! Ik vond het zelf ook wel een leuke combinatie met het jasje erbij :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge