rode kanten jurk 3

Outfit | Rode kanten jurk & bloemetjesblouse van de kringloop

 • 24 augustus 2023
 • 7 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms loop je in een tweedehands winkel tegen iets aan waarvan je alleen maar heel vurig kunt hopen dat het jouw maat heeft. En jawel hoor, de sprookjesachtige rode jurk die ik bij Appel & Ei tegenkwam, had precies de juiste maat op het label staan. Rood is zo’n kleur waarvan ik steeds iets meer in mijn kledingkast krijg, en daar word ik héél blij van. Ooit noemde ik mezelf “niet iemand voor rood”, nu ben ik straalverliefd op de paar rode kledingstukken die ik heb. Met deze rode jurk aan mijn lichaam wandelde ik dit weekend rond tussen de prachtige paarse heide en de zomerzon. Gelukkiger kun je me niet maken!

Rood + kant + bloemetjes = écht mij

Eigenlijk kom ik bijna nooit kleding tegen waar ik ook maar 10 seconden over twijfel. Bij mij is het altijd óf “Wauw, dit is het helemaal!” of ik loop er voorbij. Het schijnt trouwens ook nog dat ik nogal voorspelbaar ben in de items waar ik op slag verliefd op word. Zo heb ik altijd een zwak voor kant, ben ik dol op zwierige jurken die opwaaien als je er rondjes in draait (niet dat ik dat de hele dag door doe, maar toch!) en word ik als een magneet getrokken naar alles met bloemetjesprint. Deze outfit is er dan ook typisch één waarin je mij kunt uittekenen.

rode kanten jurk 6

De jurk die me verliefd maakte

De jurk scoorde ik dus een tijdje geleden bij Appel & Ei. Hij is door de kleur, het model en de lengte wel een tikkeltje anders dan de meeste jurken in mijn kast. Over het algemeen draag ik kortere jurkjes, maar sinds een jaar of twee vind ik maxi-jurken ook helemaal leuk. Ik voel me daar met blote benen fijner in dan in korte jurken. En als ik mijn steunkousen moet aantrekken, kan ik die ook nog enigszins verbergen onder de lange lap stof. Ideaal! Verder is de jurk aan de achterkant iets langer dan aan de voorkant. Daardoor krijg ik er geen bloemetjesgordijn-gevoel bij en heeft de jurk wel iets speels.

Verder is rood dus geen kleur die in groten hoeveelheden in mijn kast pronkt. Maar sinds ik (mede door een kleurenanalyse) ontdekte dat rood mij goed staat, grijp ik er een stuk vaker naar. Ik heb van mezelf een vrij lichte huid (en word zelfs in de felste zomerzon niet bruiner, hooguit kreeftrood als ik me niet goed insmeer) en heb het gevoel dat ik in rode kleding een warmere uitstraling krijg.

De kleurenanalyse heeft me sowieso echt geholpen om miskopen qua kleding te voorkomen. Hoewel ik echt niet heel braaf alleen nog kleuren koop die ik aangeraden kreeg, kan ik wel veel beter zien welke kleuren weinig voor mij doen en ik in andere kleuren juist meer straal.

rode kanten jurk 5

De tweedehands bloemetjesblouse

De blouse is een andere tweedehands vondst die nog niet zo lang in mijn kast hangt. Lang heeft hij niet ongedragen aan een kledinghanger gehangen, want ik trek hem maar al te graag over mijn jurken aan. Het is eigenlijk een (voor mij iets té) wijde blouse, maar ik draag hem graag als subtiel oversized vestje over jurken. De blouse heeft prachtige pofmouwen en een leuke bloemetjesprint en is door de transparante stof lekker luchtig. Perfect voor zomerse dagen die net niet warm genoeg zijn om met korte mouwen de deur uit te gaan!

De blouse brengt me ook meteen op één van mijn tips voor tweedehands kleding kopen:

Staar je nooit blind op de maat als je een tweedehands item tegenkomt waar je verliefd op wordt. Pas het alsnog als het iets te groot of iets te klein is.

Maten hoeven niet altijd te kloppen. En soms is iets te grote kleding ook heel gaaf om als oversized te dragen. Trek het gewoon eens aan en kijk wat je ermee kunt!

rode kanten jurk 7
rode kanten jurk 8

Wandelen over de heide

In deze zomerse outfit wandelden we afgelopen week over de prachtige heide bij Ede. Helaas was die nog niet zo paars als het internet ons had beloofd (alhoewel, op de foto hieronder zie je toch echt een paar prachtige glimpjes paarse natuur). Maar ook zonder die paarse gloed was het een mooie plek om tijd door te brengen op een fijne zomerdag.

Voor dat soort dagen vind ik maxi-jurken geweldig. Ze zijn lekker luchtig, wandelen prettig en zijn ook nog eens vaak chic genoeg om naar een familiediner of zakelijke afspraak aan te trekken. Op naar hopelijk nog veel meer fijne zomerdagen in dé rode jurk!

rode kanten jurk
rode kanten jurk 2
rode kanten jurk 8

Reminder: laat je lelieblanke benen gewoon zien

Dit artikel is ook meteen jouw reminder om je nooit te schamen voor de zogenaamde “melkflessen”. Laten we het “lelieblank” noemen. Dat klinkt al wat liefdevoller naar je mooie benen toe. Maar welke kleur je benen ook hebben, ze mogen gezien worden op zomerse dagen! Verstop ze niet onder een lange lap stof omdat je denkt dat dat hoort. Weet dat je niet per se met zelfbruiner of zonnebankkuren in de weer hoeft te gaan om maar aan schoonheidsidealen te voldoen. Je benen zijn mooi zoals je zijn. Met putjes, vlekken, puistjes, cellulitis of wat dan ook!

Het heeft mij een paar jaar gekost om er zo in te staan, maar ik ben tegenwoordig helemaal happy met mijn bleke benen. Dat is blijkbaar de kleur die ik heb meegekregen van Moeder Natuur; dan kun je dat maar beter gewoon accepteren. Ik smeer me braaf in met factor 50 omdat ik pijnlijke kreeftrode benen dan weer minder geslaagd vind, en voel nul schaamte om er met mijn benen zonder kleurtje bij te lopen. Niets om je voor te schamen, toch?!

Jurk: mbyM (tweedehands)
Blouse met bloemen: Zara (tweedehands)
Schoenen: winkel in Duitsland
Oorbellen: cadeautje van mijn schoonzus

Heb jij ook een kleur kleding die je eerst nooit droeg en nu wel?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 24 augustus 2023 op 8:40 am - Beantwoord

  Helemaal eens met je laatste alinea, dat je niet met zelfbruiner e.d. aan de slag hoeft. Prachtige outfit en een heel goed idee om zo’n blouse dan als vestje te dragen.

 2. Daenelia 24 augustus 2023 op 9:08 am - Beantwoord

  Rood staat je hartstikke leuk! (Persoonlijk vind ik het bloesje erover heen totaal niet nodig, maar het staat niet raar of zo. En ik snap dat het soms wel lekker is, twee laagjes over elkaar.)
  Ik droeg vroeger liever geen kleuren zoals beige en bruin. Saai. Ook omdat ik als jaren 70 kind overspoelt werd door beige, bruin en oranje. Oranje draag ik nog steeds niet, ik heb niks in die kleur in mijn kast. (Ik had wel een mooie bric-kleur regenjas die iedereen oranje noemde, Maar dat was ie niet!!!)
  Nu draag ik neutrale kleuren, dus ook tinten bruin, in combinatie met popping colours. Ach. Maar geen oranje.

  • Romy 27 augustus 2023 op 9:26 pm - Beantwoord

   Haha, wat jij met oranje hebt, heb ik ook! Ik vind de kleur zeker niet lelijk, maar draag niet vaak oranje kleding. En alle dingen uit mijn kledingkast die mensen oranje noemen, vind ik zeker niet oranje (maar okergeel, rood of bruin). Als mensen het wel “oranje” noemen, ga ik daar altijd fel tegen in, haha.
   Maar wie weet ben ik ooit nog om. Ik vond paars ook ooit niet mijn ding, maar heb tegenwoordig toch een paar paarse jurken en blouses in mijn kast (die ik nog vaak draag ook).

 3. bychristiana 24 augustus 2023 op 5:23 pm - Beantwoord

  Rood staat je prachtig! Ik heb ook van die witte benen hoor. Nee, eigenlijk heb ik niet alleen witte benen, ik ben helemaal zo wit haha;-) Ik deelde laatst wat strand foto’s in mijn Instagram stories en toen kreeg ik meerdere keren te horen dat ‘ik wat langer in de zon moest’. Haha, nou ja zeg;-)

  • Romy 27 augustus 2023 op 9:18 pm - Beantwoord

   Oh jeetje, wat een bizarre opmerking op je foto’s inderdaad! En zo onterecht, want een witte huid is ook prachtig 🙂

   Ik heb ook weleens zoiets te horen gekregen (maar dan in het echte leven). Of ik niet een zonnebankje nodig had? Ik heb er ook vriendelijk voor bedankt. Dit is gewoon mijn kleurtje 🙂

 4. Pappens Marleen 25 augustus 2023 op 5:50 am - Beantwoord

  Ben blij met je opmerking over steunkousen. Nu ik er ook best draag heb ik soms het gevoel een clown te zijn zonder lange broek erover

  • Romy 27 augustus 2023 op 9:09 pm - Beantwoord

   Je bent absoluut geen clown met de steunkousen! Zelfs al zouden ze van boven tot onder zichtbaar zijn, er is niets mis met steunkousen onder je outfit. De meeste mensen zullen weten dat je die kousen niet voor je plezier draagt (net als wanneer iemand bijvoorbeeld tape van de fysiotherapeut om zijn knieën heeft) en zal er niets van vinden 🙂 Gewoon dragen, hoor! Ook zonder een lange broek eroverheen.
   Voor mij was het ooit ook nogal een drempel over, maar tegenwoordig kan ik het wat makkelijker loslaten. En als je het echt lastig vindt, kun je altijd nog een lange jurk aantrekken waaronder maar een stukje van de kousen te zien is.

Recente blogs

Dream on! | 9 dingen waar ik stiekem van droom

23 februari 2018|Persoonlijk|

Ik ben een grote dromer en heb talloze mooie dromen die ik graag nog eens zou willen verwezenlijken. Over veel van die dromen (moeder worden, een eigen huis...) ben ik vrij open. Maar er zijn ook meerdere (soms grote) dromen die waarschijnlijk niet zo veel mensen van mij kennen. Stiekeme dromen dus. Althans, tot vandaag! Want een paar stiekeme dromen wil ik toch graag eens opschrijven. Al is het alleen al om er eens bij stil te staan hoe het zou zijn als ze zouden uitkomen. Bereid je voor op 9 nog niet eerder onthulde dromen!

Ben ik een dorpschick of een Randstadmeisje?

24 maart 2018|Persoonlijk|

Al mijn hele leven woon ik in een dorp onder de rook van Amsterdam. Bijna 30.000 inwoners hebben we, dus piepklein is het niet, maar een metropool is mijn woonplaats ook niet te noemen. Elke werkdag maak ik de reis naar de grote stad en ik ben door mijn woonplaats in de Randstad niet anders gewend dan dat Amsterdam "om de hoek ligt", dat ik bioscopen, winkels en scholen in de buurt heb én dat de huizenprijzen nogal hoog liggen. Tegelijkertijd woon ik in een dorp met buurthuizen, kom ik in de supermarkt bijna altijd bekenden tegen en hebben wij elk jaar een heuse straatbarbecue. Wat past beter bij mij: ben ik een dorpschick of toch een Randstadmeisje? 

Lichter leven | 15 tips om het leven luchtiger te maken

9 december 2020|Persoonlijke groei|

Lichter leven - dat kunnen we allemaal soms wel gebruiken. Nee hoor, ik heb het niet over hoe je kilo's kunt kwijtraken. Ik heb het over hoe je luchtiger in het leven staat, dingen loslaat en met een leger hoofd de dag begint en eindigt. Mij - als bezig bijtje met meestal flink het tempo erin - lukt dat gelukkig steeds ietsje beter. En wat ik kan, kun jij ook! Deze 15 met-beide-benen-op-de-grond-tips helpen mij bij lichter leven.