rode blazer met bloemen 9

Outfit | Rode vintage blazer met bloemen & mijn eerste échte ring

 • 22 maart 2024
 • 6 Reacties
Categorieën: Outfits

Kringloopshoppen doe ik vaak en graag. Maar in echte vintage winkels vind je me niet heel regelmatig. Ik was altijd bang dat je daar vooral leren jasjes, oubollige vesten en een muffe lucht aantreft. Maar afgelopen vrijdag bleek dat dat alles meevalt. Samen met Joyce maakte ik de Haarlemmerstraat in Amsterdam onveilig. De buit? Een bordeauxrood vintage jasje met vrolijke bloemetjesprint en een fluweelzachte stof. Dolgelukkig rekende ik het voor iets meer dan een tientje af én liep ik er dit weekend al mee rond tussen de magnolia’s. Ik laat je mijn volledig tweedehandse outfit én mijn gloednieuwe en nogal geliefde ring zien. En voor de goede orde: die laatste heeft niets met trouwplannen te maken.

Vintage shoppen = geluk zoeken

Dat ik regelmatig tweedehands winkel, is een understatement. Ongeveer 85% van mijn kledingkast is tweedehands bij elkaar gesprokkeld. Het meeste komt van de kringloopwinkel, de IJ-hallen of Appel & Ei. Allemaal tweedehands zaken waar je veel vrij nieuwe items ziet hangen. Ik wist wel dat er ook échte vintage zaken bestaan. Maar aan de kilosale-achtige winkels liep ik vaak ongezien voorbij. Ik dacht dat daar vooral oubollige kleding hangt of dat het er barst van de Levi’s-spijkerbroeken en leren jasjes die niet zo mijn ding zijn. Maar vrijdag bleek maar weer eens dat je soms verder moet kijken dan je neus lang is.

Zoals voor alle vormen van tweedehands shoppen geldt, is het vooral een kwestie van geluk hebben en niet te snel denken “Nee joh, hier hangt niets voor mij!”. Want als je maar lang genoeg zoekt, kun je tussen de gordijnachtige jurken en geborduurde colberts zomaar een pareltje tegen het lijf lopen. Voor weinig geld ook nog.

rode blazer met bloemen 2
rode blazer met bloemen 3

Bordeauxrood in bloemen

De inleiding verklapt het al enigszins: ik kwam niet met lege handen de vintage winkel uit en kon mijn geluk niet op toen ik deze bloemetjesblazer tegenkwam. Eigenlijk was het Joyce die hem voor me spotte. Ik was eerst licht sceptisch. Dit is nou echt zo’n jasje dat óf geweldig kan staan óf helemaal niets is. Ik was bang voor het laatste, maar was zowaar direct verkocht toen ik een blik in de spiegel worp. Wauw, dit jasje is écht iets voor mij. Ik leerde ooit dat de kleur bordeauxrood goed bij mijn haarkleur en groene ogen past, en heb sindsdien een zwak voor alles met een bordeauxrood tintje. Daarnaast steek ik mijn voorliefde voor alles met bloemetjesprint niet onder stoelen of banken. Eén blik op mijn jurkenrek zegt genoeg: bloemen zijn één van mijn lievelingsdessins qua kleding.

Het fijne aan vintage vondsten is dat ze vaak van geweldige materialen zijn gemaakt. Geen flodderige H&M-stofjes die na tien keer wassen al minder mooi zijn, maar écht stevige stoffen die hopelijk over tien jaar nog net zo mooi zijn als nu. Dit jasje is bijvoorbeeld gemaakt van fluweelachtige katoen. Het voelt zijdezacht aan, is heerlijk warm door de voering aan de binnenkant en de stof ziet er mooi chic uit. Dit is nou echt zo’n jasje dat ik zowel voor een zonnige lentedag als voor een chic kerstdiner passend vind.

rode blazer met bloemen 6
rode blazer met bloemen 4

In bloemenprint tussen de bloesem

Als lenteliefhebber kan ik mijn geluk niet op. Het lenteweer komt eraan, de bloesem duikt weer op aan de bomen én mijn meer lenteachtige bloemetjesprints mogen weer uit de kast. Ik heb volgens mij al wel vijftig keer tegen Bart geroepen hoe dolgelukkig ik word van wandelingen tussen de paarse magnolia’s en roze bloesembomen (mijn meisjesdroom van een eigen bloesemboom in de tuin blijft bestaan!). Als ik dan ook nog een outfit draag waar ik op en top blij van word, dan loop ik al helemaal nog net niet huppelend door de fijne parken in onze omgeving.

Oh, wat had ik hier na alle donkere wintermaanden naar uitgekeken! Sjaals in de kast, bloemetjesjurken eruit. En bloemetjesblazers dus. Als het binnenkort zonder-jassen-weer is, dan kan deze blazer prima doorgaan als alternatief voor de zomerjas.

rode blazer met bloemen 11
rode blazer met bloemen 15

Mijn eerste écht gouden ring (en nee, het is geen trouwring!)

Had je al iets blinkends gespot op de outfitfoto’s hierboven? Waarschijnlijk valt het vooral mezelf op dat ik iets om mijn vinger draag. Ik was jarenlang geen ringenmeid. Dus zo vaak kon je geen sieraden om mijn vingers zien blinken. Ik vergat simpelweg dat het een optie is om een sieraad om je vinger te dragen. Sinds kort heb ik daar verandering in gebracht. Geïnspireerd door de vrolijke ringenverzamelingen om de vingers van anderen, besloot ik om mijn eigen ringenfeestje bij elkaar te sparen. Als pubermeisje kocht ik van die nikkelringen die na een jaar al compleet gingen roesten en een lelijke groene kleur afgaven. Tja, meer kon ik als 15-jarige niet zomaar betalen. Tegenwoordig koop ik alleen nog maar ringen van mooie kwaliteit. Ik koop misschien 1-2 keer per jaar een sieraad. Dan betaal ik daar liever iets meer voor om er extra lang plezier van te hebben.

En zie je die mooie ring hierboven? Dat is dus mijn eerste écht gouden ring. Van goud en met een schitterend mooi zirkonia-steentje (dat zowel figuurlijk als letterlijk schitterend is!). Ik zocht de ring uit bij TOV Essentials, een fijne webshop waar je heel veel prachtige echt gouden ringen vindt. Mijn ring heet de 14-karaats ‘Zirkonia-ring’. Hij is mooi smal en subtiel, maar het steentje geeft hem iets extra’s. Ik wil er nog een paar ringen zonder steentje bij sparen, zodat ik straks ook een vrolijke ring-party om mijn vingers heb. Van TOV Essentials leerde ik dat die ringen aanschuifringen heten. Dat zijn wat smallere ringen die je heel goed met twee of drie stuks om één vinger kunt dragen voor een vrolijk geheel. Ik kan niet wachten om er nog meer te sparen voor subtiele bling aan mijn hand.

rode blazer met bloemen
24 before 2024 2
rode blazer met bloemen 10

Tweedehands kanten jurk en fijne stappers

Los van de schitterende ring (die me opnieuw veranderde in een ringenmeisje) draag ik bij deze outfit een bruine kanten jurken. De jurk is officieel van het merk Vanilia, maar ik kocht hem tweedehands voor een fijn prijsje. Ook deze kanten jurk is lekker bloemig, om maar geheel in het lentethema te blijven.

Daarnaast trok ik mijn niet zo schitterende sneakers erbij aan. Tja, ik houd ervan om op relaxte zondagen wél een mooie outfit aan te trekken, maar daar dan stappers onder te dragen die lekkerder lopen dan de gemiddelde stiletto of sleehak. Het mag wel fashionable zijn, maar ook een beetje comfortabel graag. Dan kan ik al wandelend nóg meer opsnuiven van de fijne lente en alle bloesem om me heen.

Ring: TOV Essentials (’14 karaats Zirkonia-ring’)
Blazer: vintage
Kanten jurk: Vanilia (tweedehands)
Schoenen: winkel in Duitsland
Oorbellen: gekregen van Bart

Draag jij regelmatig ringen?

1 1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 22 maart 2024 op 8:01 am - Beantwoord

  Geweldige outfit en een prachtige ring!

 2. Rianne 22 maart 2024 op 11:40 am - Beantwoord

  Ik draag alleen mijn trouwring, ik ben net als jij was, geen ringenmeisje 🙂 Mijn trouwring is dan ook heel eenvoudig, simpel glad zilver zonder steentje. Alhoewel hij is niet meer echt glad te noemen, omdat ik hem nooit af doe, ook niet met huishoudelijke taken is hij flink gebutst, maar omdat hij dat overal is, lijkt het net of het zo hoort haha, ach hij is inmiddels ook al zo’n 10 jaar oud 🙂 Die van mijn man is nog wel mooi glad, maar hij doet hem wel af met het doen van klusjes. We hebben dezelfde, omdat ik geen steentje wilde, heb ik ook voor het mannen model gekozen. Ze hadden bijna niets zonder steentjes of tierelantijntjes toendertijd voor de vrouw. Ik vind die van jou wel mooi subtiel 🙂

 3. Daenelia (Joyce) 22 maart 2024 op 12:43 pm - Beantwoord

  Het scheelt dat ik je garderobe erg goed ken (vanwege je blog! Ik zit niet te spieken bij je in huis!!). En ik zag dit in het rek, de stof trok mij als eerste, want inderdaad: heel mooi, stevig, fluwelig. En toen, ik weet het niet: ‘kijk’. Ik heb ook nog nooit zo snel iemand verliefd zien worden op een jasje. Het paste als gegoten en het stond meteen mooi. En ik was ook aangenaam verrast dat het niet zo duur was! Daarom helpt het ook om samen te gaan winkelen. De ander ziet vaak iets wat je zelf over het hoofd ziet. 🙂
  Ik heb trouwens wel heel veel ringen. Maar ik draag ze in de praktijk niet zo veel meer. Misschien toch maar weer doen, want ik heb ook echt hele mooie ringen. Soms zit het gewoon niet zo prettig als je veel typt op de computer. Dan is zo’n mooie subtiele en lichte ring toch wel handig.

 4. Ria 23 maart 2024 op 6:19 pm - Beantwoord

  Heel erg leuk, jouw nieuwe jasje, zou ik zelf ook voor gevallen zijn en een prachtige gouden ring, heel fijntjes, veel plezier ermee !

 5. Odetta 24 maart 2024 op 1:32 pm - Beantwoord

  Prachtige ring en een stijlvolle “Romy out-fit”.
  Ik heb veel ringen, maar ik draag altijd dezelfde 2 ringen. Mijn trouwring. En een hele bijzondere ring die ik gekregen heb van Rob.
  Hierin staat Bretagne 2017 gegraveerd. Na 10 jaar niet meer op vakantie geweest te zijn en voor het eerst naar een camping in Frankrijk. Deze ring is uniek en is gemaakt door een edelsmid. Rob weet dat mijn grootste angst is dat ik mijn geheugen kwijt raak. Vandaar deze inscriptie. Het was ook het jaar dat ik 50 ben geworden. Een paar jaar terug heb ik deze ring een upgrade gegeven. Een briljant van een ring van mijn overleden moeder heb ik aan deze ring laten bevestigen. Nu heeft deze ring nog meer een specialere betekenis gekregen.

 6. Maaike 24 maart 2024 op 11:55 pm - Beantwoord

  Wat een mooie outfit! Dat staat je heel goed, net als de ring, die is echt heel mooi! Ik heb zelf heel veel sieraden en ringen, een paar ervan zijn van hoge kwaliteit en die draag ik elke dag. Ik kan niet zonder haha.

Recente blogs

Recept parelcouscous met pesto & zongedroogde tomaat (vegan!)

3 mei 2023|Recepten|

Pasta pesto is bij ons altijd een dikke hit. Maar soms wil je iets anders pesto-achtigs dan een bord pasta. In die situaties grijp ik naar dit recept voor parelcouscous met pesto. Met twee flinke scheppen pesto en een boel zongedroogde tomaten zit je natuurlijk altijd goed. Maar de combinatie met parelcouscous, hazelnoten en linzen is ook nog eens verrassend lekker. Voor de momenten dat je acute trek hebt maar geen zin hebt om lang achter het aanrecht te staan, is dit recept je beste vriend. Ik verklap het recept graag.

Hollands glorie? | 11x wat ik leuk vind aan Nederland!

26 mei 2019|Persoonlijk|

Dat ik mijn hele leven in Nederland blijf wonen, durf ik wel te zeggen. Hoewel ik niet de behoefte voel om wekelijks naar oerhollandse zaterdagavondshows te kijken, juichend in het publiek bij het Nederlandse elftal te zitten of de Nederlandse vlag uit het raam te hangen, ben ik zeker wel heel blij dat ik in Nederland geboren ben. En dan niet alleen vanwege de Hema en onze Hollandse kaas. Natuurlijk is er in Nederland ook het nodige te verbeteren, maar het leek me leuk om juist eens op een rij te zetten wat ik zo kan waarderen aan Nederland. Nou, deze 11 dingen bijvoorbeeld!

Jezelf vergelijken met anderen? Ho, stop!

30 juli 2017|Persoonlijke groei|

Vergelijk jij jezelf weleens met anderen? Denk je ook weleens dat anderen het beter voor elkaar hebben dan jij? Laatst deed ik hetzelfde toen ik als oppepper op een baaldag een paar vlogs aan het kijken was. Dat maakte me daadwerkelijk een stuk vrolijker. Tegelijkertijd vroeg ik me iets af: hoe kunnen zij nou elke dag een glimlach van oor tot oor hebben, terwijl ik nu gewoon een baaldag heb. Even later realiseerde ik me hoe krom die gedachte was. Hoe kan ik op basis van een paar video's oordelen dat iemand helemaal happy is? En wat heeft het voor zin om jezelf te vergelijken met een ander die je niet eens echt kent?!