jurk1

Outfit | Roze en rood tussen de bloemen

 • 13 juni 2020
 • 11 Reacties
Categorieën: Outfits
outfit roze jurk polka dots

Al zo’n vier maanden heb ik, op één tweedehands blouse na, geen kleding gekocht. Vond ik eerlijk gezegd best een prestatie! Alhoewel ik – eerlijk is eerlijk – de coronacrisis daarvoor enige dank verschuldigd ben. Ook met de kleding die je al hebt kun je vaak veel meer kanten op dan je denkt. Zo ontdekte ik deze week, toen ik weer eens twijfelend voor mijn kledingkast stond. Ik koos een lekker opvallende vintage-achtige combinatie uit en was meteen helemaal happy. Ik laat je mijn outfit graag zien!

Vrolijke polka dots

De tijd dat ik elke maand Primark met een volle tas verliet, ligt al een jaar of tien achter me. Tegenwoordig koop ik mijn kleding meestal tweedehands of ga ik naar wat “duurdere” winkels voor iets echt moois. Maar ik moet zeggen: deze jurk met polka dots die ik twee jaar geleden toevallig bij Primark tegenkwam, was een schot in de roos. Ik draag de jurk elke zomer met veel plezier. Ik ben gek op stippen en vind deze kleur oudroze ook erg mooi. Niet alle tinten roze staan even goed bij mijn nogal bleke huid, maar met deze kleur oudroze zit ik vaak wel goed. Ik kon dan ook niet wachten om de jurk dit jaar weer aan te trekken.

colbert en roze jurk
outfit roze jurk polka dots

…en een vergeten jasje

Ik combineerde de jurk met een jasje dat ik nog nooit gedragen had. “Hoe dan?!” vroeg ik me meteen af toen ik het aantrok. Dit jasje kocht ik vorig jaar in een kringloopwinkel en het is zó leuk. Geen idee waarom ik daar nu pas weer achterkwam. Ik ga mijn leven beteren.

Het jasje heeft een vrolijk pied-de-poule-patroontje (goh, wat een luxe woord is dat!) en is bordeauxrood gemengd met roze. Past perfect bij het jurkje dus! Het jasje komt oorspronkelijk gewoon van H&M (tweedehands gekocht dus!), maar ik vind hem echt een leuke vintage uitstraling hebben. Voelde me lekker retro in dit outfitje!

En laarsjes die echt lekker zitten

Verder draag ik mijn cognackleurige enkellaarsjes van Double V Shoes. Groot favoriet nog steeds! Zelfs tijdens een flinke wandeling zitten ze nog lekker, zo heb ik de afgelopen maanden al heel vaak ondervonden. Echt mijn soort schoenen! Ik trok er mijn welbekende zwarte panty bij aan. Het blotebenenweer liet zich even niet van zijn beste kant zien, dus mijn melkflessen mochten veilig in een panty verstopt blijven.

vrolijke outfit
outfit roze jurk polka dots

Op avontuur in je eigen kledingkast

Grappig hè, hoe even geen kleding kopen je juist creatiever maakt met outfits? Je hebt altijd meer in je kast hangen dan je denkt en het is juist leuk om nieuwe combinaties te bedenken. Ik ben helemaal geïnspireerd om vergeten items vaker een nieuwe kans te geven. Alhoewel ik hoop dat ik zo nu en dan ook weer een (veilig) kijkje bij de kringloopwinkel kan nemen voor nieuwe vintage vondsten. Maar tot die tijd combineer ik er lustig op los!

Met veel dank aan mijn moeder trouwens voor de outfitfoto’s. Dit veldje vlak bij mij in de buurt lag er zo mooi bij dat ik er onmogelijk zonder foto’s te maken vorbij kon lopen. Overigens maakte ik in ruil voor de outfitofoto’s ook een nieuwe profielfoto voor mijn moeder. Voor wat hoort wat, toch?!

Jasje: H&M (tweedehands)
Jurk: Primark
Laarzen: Double V Shoes
Panty: Action

Heb jij ook zo weinig kleding gekocht de afgelopen maanden?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 13 juni 2020 op 7:41 am - Beantwoord

  Prachtige jurk, die stippen zijn erg mooi!
  Liefs

 2. Darina 13 juni 2020 op 8:12 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit, staat je geweldig!

 3. Naomi 13 juni 2020 op 9:08 am - Beantwoord

  Mooie outfit! En ja, dat jasje is prachtig. Kan me voorstellen dat je heel blij bent dat je dat in je eigen kledingkast vond;).

 4. Hermien - KouweKleren 13 juni 2020 op 9:09 am - Beantwoord

  Die creativiteit door niet te kopen ervaar ik ook enorm! Ik zit nu – bewust voor gekozen in mijn geval – op 8 maanden geen kleding kopen en dat bevalt goed. Ben nog helemaal niet uitgekeken op mijn kast. Verre van. Jij kunt eindeloos veel kanten op met jasje + jurkje volgens mij. Hartstikke leuk dit.

  • Romy 25 juni 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is nog eens een goede uitdaging! Wat knap dat je al zo lang geen kleding hebt gekocht! En natuurlijk vooral leuk om te horen dat je er juist veel creatiever door bent geworden en nieuwe combinaties hebt ontdekt.

 5. Meaghan 13 juni 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Dat jasje is zo tof! Zelf zou ik eigenlijk nooit rood en roze met elkaar combineren, omdat ik qua kleding niet echt de juiste kleuren heb om dat de matchen, maar bij jou staat het echt heel mooi en vloekt het ook totaal niet. De kleuren lopen mooi in elkaar over! Hele leuke outfit zo!
  Ik heb de afgelopen maanden inderdaad geen kleding gekocht (op wat ondergoed na, omdat ik letterlijk alleen nog maar kapot ondergoed had). Maar zelfs als er geen Corona was zou ik denk ik niet veel meer hebben gekocht. Ik ben momenteel wel tevreden met wat er in mijn kast hangt! Ik ben ook altijd heel zuinig met kleding kopen en vraag me altijd af of ik een item tenminste dertig keer ga dragen en waarmee ik het kan combineren voor ik iets aanschaf! Vroeger was ik veel makkelijker in het kopen van kleding, maar het was uiteindelijk een onnodige kostenpost!

  • Romy 25 juni 2020 op 11:52 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk om te lezen, je complimentje! Dank je wel 🙂
   En natuurlijk een goed teken dat je helemaal tevreden bent met wat in je kast hangt. Het criterium voor dingen 30x dragen hanteer ik ook sinds een tijdje. Werkt supergoed! Ik koop mede daardoor alleen nog kleding waarvan ik zeker weet dat ik er veel plezier van ga hebben.

 6. Anouk 13 juni 2020 op 11:20 am - Beantwoord

  Ik koop eigenlijk altijd weinig kleding, maar de afgelopen tijd was het nog wel minder dan normaal. Ik ben wel weer een keer naar de kringloop geweest waar ik wat fijne zomer T-shirts gescoord heb. Binnenkort wil ik nog een keer tweedehands gaan shoppen, ik hoop korte broekjes te vinden waar ik in kan sporten.

 7. Irene 13 juni 2020 op 1:17 pm - Beantwoord

  Haha ‘ik ga mijn leven beteren’ :p Moest ik even om lachen. Ik heb eigenlijk wel wat gekocht maar ik ben zwanger dus dat was vrij noodzakelijk. Alleen wel zo goed als allemaal tweedehands!
  Ik vind het wel jammer dat ik nu beperkt ben tot een héél klein deeltje van mijn oude kleerkast. Ik mis al mijn leuke bloesjes en broeken!

  • Romy 25 juni 2020 op 11:49 pm - Beantwoord

   Hmm, kan me voorstellen dat het wel jammer is dat je sommige van je favoriete kledingstukken niet meer kunt dragen! Er komt natuurlijk iets moois voor terug, maar je voelt je toch het fijnst in je eigen kleding.
   Ik vind maxi-jurken wel altijd extra mooi staan bij zwangere vrouwen, omdat die zo mooi over een buik heen vallen. Lijkt me zo fijn dat zo’n jurk dan niet meer tot op de grond valt door je buik. Maar misschien is dat gewoon een ideaalbeeld in mijn hoofd 😉

 8. Maaike 17 juni 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

  Heel leuke outfit 😀 Staat je goed. Ik heb de laatste tijd ook niet veel kleding gekocht besef ik me haha.

Recente blogs

50 tips voor een dagje uit in Nederland (in de zomer)

10 augustus 2017|Op reis|

Misschien ga je deze zomer backpacken in Thailand, een rondreis maken door Europa of de Kilimanjaro beklimmen in Afrika. Maar wist je dat je ook in eigen land de leukste dingen kunt ontdekken? Vooral in de 'goeie ouwe tijd' waarin ik nog mijn studenten-OV had, heb ik heel wat van Nederland kunnen ontdekken. Maar ook zonder gratis OV ga ik er graag op uit in eigen land. Inspiratie nodig voor een dagje uit in Nederland in de zomer? Misschien voor een vrije dag of voor als je een staycation hebt dit jaar. Speciaal daarvoor stelde ik een lijst op met 50 tips voor een dagje uit in Nederland. Ik werd er zelf ook helemaal enthousiast van om Nederland te ontdekken!

Druk, druk? | 8 tips voor omgaan met stress

13 september 2017|Persoonlijke groei|

De wekker gaat. Je hebt nog exact 56 minuten de tijd om onder de douche te springen, je op te doffen, e-mails te versturen, een boterham naar binnen te proppen en updates op social media te plaatsen. Go, go, go. Om vervolgens in de startblokken klaar te staan om een nieuwe doordeweekse dag door te komen met een volle inbox of een lijst met verplichtingen waar je u tegen zegt. Oftewel, STRESS. Zelf heb ik daar in de loop der jaren gelukkig iets beter mee leren dealen, maar stress blijft een uitdaging soms. Daarom geef ik in dit artikel 8 tips voor omgaan met stress die voor mij helpen. Misschien heb jij er ook iets aan om stress de deur te wijzen!

Vaker Vrolijk bestaat 1 jaar! (+winactie)

11 september 2017|Persoonlijk|

De meeste mijlpalen vier je met een fles champagne, een groot stuk taart en slingers door het hele huis. Maar wat doe je als je met je blog een mini-mijlpaal hebt behaald? Juist, die mijlpaal 'vier' je uiteraard online! Vaker Vrolijk bestaat vandaag namelijk precies één jaar. Oftewel, mijn blog-baby wordt groot. Drink je gezellig een glaasje virtuele champagne mee? Ook trakteer ik, zoals het hoort op een verjaardag, op een cadeautje aan één gelukkige. Houd je glas champagne dus in de aanslag en de (knalroze) ballonnen klaar om los te laten. Dit feestje vier ik namelijk graag met jou. Blik je mee terug op een jaar Vaker Vrolijk in vogelvlucht?

Ga naar de bovenkant