gele jurk 7

Outfit | Roze, geel, kant & alles waar ik blij van word

 • 2 juni 2023
 • 5 Reacties
Categorieën: Outfits

Als je mij een vreugdesprongetje wilt zien maken, dan moet je me vooral loslaten in de kringloopwinkel. Wanneer ik daar tussen de bloemetjesgordijnachtige gewaden een unieke vondst tegenkom, ben ik op mijn gelukkigst. En laat het nu net zo zijn dat ik de afgelopen maanden heel wat succesvolle bezoekjes aan mijn favoriete kringloopstek heb gebracht. Zo mogelijk nóg gelukkiger ben ik als een paar random kringloopvondsten ook nog perfect blijken te matchen. Zoals bij deze outfit! Ik combineerde mijn tweedehands gele kanten jurk met een pre-loved roze blazer. Als klap op de vuurpijl wist ik ook nog wat laatste bloesem te spotten om deze outfitpost met fleurige lentefoto’s te kunnen maken!

Geel en roze: de kleuren waar ik altijd naar teruggrijp

Ze zeggen weleens dat je vaak in je interieur dezelfde voorkeuren hebt als in je kledingstijl, en andersom. Voor mij geldt dat zeker! Alhoewel ik ook een paar kledingstukken heb in kleuren die ik nooit op een muur in huis zou gooien (zoals donkerpaars en rood), heeft de inhoud van mijn kledingkast inderdaad verdacht veel weg van de kleuren die ik in mijn interieur graag gebruik. Het zal mensen die mijn huis kennen, dan ook vast niet verbazen dat ik graag iets in roze of geel uit de kast trek. Zo ook voor deze outfit!

Ik draag de gele jurk ook weleens met een chic zwart jasje of met een lekker cashual beige jack. Dan ziet het er meteen totaal anders uit. Maar puntje bij paaltje vind ik de combinatie met dit roze jasje toch wel het allerleukst. Vrolijkheid ten top! Daar houd ik van.

gele jurk 7
gele jurk 4
gele jurk 5

Niet zacht geel, niet pastelgeel, maar… okergeel

Qua geel is er eigenlijk maar één tint die ik echt mooi vind staan bij mezelf: okergeel. Nu vind ik pastelgeel of kanariegeel ook helemaal leuk. Maar dan wel voor anderen. Ik word er zelf vooral heel bleek van en zie er in die kleur gewoon niet bepaald stralend uit. Op deze kanten jurk, die wél precies de juiste kleur geel heeft, was ik dan ook direct verliefd. Overigens, is dit geel of eerder oranje? Ik weet het niet. Maar mooi vind ik de kleur wel!

De verliefdheid op de jurk kwam zeker niet alleen door de mooie warme kleur. Ik ben ook een groot liefhebber van kant. Ik vind die stof altijd wel wat chiques hebben. En als je de stof in een kleurtje ziet, wordt-ie er alleen maar mooier op, vind ik. Extra leuk aan deze jurk is dat hij hooggesloten is en een mooie nekrand heeft. En onderaan de jurk zie je allerlei mini-bolletjes. Lekker vrolijk! Alhoewel je waarschijnlijk een vergrootglas nodig hebt om ze op de foto’s hierboven te kunnen spotten.

gele jurk
gele jurk 2

Mantelpakjesvibes

Deze outfitcombinatie is er één die ik het liefst eindeloos in de herhaling gooi. Ik vind het fijn om een paar altijd-goed-outfits te hebben waarvan ik weet dat ze een succes zijn. Dan hoef ik nooit ’s ochtends inspiratieloos voor mijn kledingkast te staan als ik net de slaap uit mijn ogen wrijf. Ik heb sowieso een outfitcombinatie om op terug te vallen. Deze roze-gele outfit is er zo één. En dat is, naast de mooie gele jurk, ook zeker te danken aan het fleurige roze mantelpakjesjasje dat ik erop draag. Ik heb het gekocht bij de IJ-hallen en sindsdien kun je me erin uittekenen.

Ook al heb ik niet meer de illusie dat er een echte Zuidas-kantoormedewerker in mij schuilt (ooit geprobeerd, niet voor mij weggelegd!), ik vind mantelpakjes altijd wel wat moois hebben. Een basic zwart mantelpakje of een kokerrok waarin je onmogelijk nog kunt bukken zonder ergens iets uit te scheuren is minder mijn ding. Maar voor mantelpakjes in vrolijke kleuren ben ik altijd in. Nu is de rok die bij dit jasje hoorde, helaas kapot gegaan (op een niet-meer-te-repareren-manier). Maar het jasje draag ik nog steeds maar al te graag. Ik vind het juist wel wat hebben om niet voor een complete mantelpakjes-look te gaan, maar enkel een blazer op een fleurige jurk of rok te dragen. Niet te statig, maar wel chic!

En mijn eeuwige sneakers!

Ik op sneakers? Yup, tegenwoordig wel! Ik had het er laatst met iemand over dat ik als zestienjarige weigerde om op sneakers gezien te worden. Zelfs als we een wandeltocht door Zwitserland maakten, stopte ik enkel sleehakken en andere schoenen met hak of mooie bandjes in mijn koffer. No way dat iemand me op platte schoenen zou zien!

Nu merkte ik in die tijd dat het nogal zonde van je voeten is om het motto “Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden” te letterlijk te nemen. En toen ik een keer een sleehak verloor aan een Oostenrijks ravijn (tip: wiebel niet te veel met je schoen in een stoeltjeslift), merkte ik wel dat hakken niet áltijd het perfecte schoeisel zijn. Sindsdien heb ik de sneakermeid in mezelf volledig omarmd.

En dus loop ik er ook bij deze outfit bij op mijn lievelingssneakers in het babyroze. Deze Puma-sneakers zijn mijn droomschoenen op dit moment. Ik kocht ze in Kopenhagen en loop er nog elke dag op wolkjes op. Die dikke zolen zijn niet alleen een toffe hype, maar lopen ook echt fantastisch. En ik vind de schoenen zelf juist leuk staan onder een chiquere outfit. Zo voorkom ik graag het dat té kantoorlook-achtig wordt.

gele jurk 8

Straal in je favoriete kleuren

Heb jij je favoriete lente-outfit al uit de kast getrokken? Ook dit seizoen moet ik weer terugdenken aan de zwarte periode die ik als pubermeid ooit had. Nu is er echt niets mis met zwart en andere neutrale kleuren. Maar ik zou je willen uitdagen: kijk eens echt kritisch naar wat je aantrekt. Draag je het omdat je er blij van wordt en het je een glimlach geeft zodra je de items zorgvuldig bij elkaar zoekt in je kledingkast? Of draag je het omdat je niet wilt opvallen, jezelf wilt verhullen of bang bent om gezien te worden? In dat geval: denk nog eens na voordat je iets in de kast of in de winkel laat liggen.

Koop een keer iets wat je anders zou laten liggen. Pas een item in de kringloopwinkel dat je normaal zou laten hangen. Gewoon om te zien of het toch niet iets is! Scoor die leuke schoenen in een vrolijkere kleur. Draag wél die hippe oorbellen die iets opvallender zijn dan wat je anders aan je oren hebt bungelen. Laat jezelf lekker zien! Of dat nu is in een zwarte outfit, in een boel kleur of in iets ertussenin – draag wat je blij maakt en verstop jezelf niet. Daar is het leven (en de lente) veel te kort voor.

Blazer: tweedehands
Jurk: H&M (tweedehands)
Schoenen: Puma
Panty: Action
Oorbellen: Dots & Freckles (een superleuke Etsy-winkel!)

Nu ben ik wel benieuwd: matcht jouw kledingsmaak met je interieursmaak?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Janne 2 juni 2023 op 7:59 am - Beantwoord

  Mooie jurk! 🙂

  Mijn kledingsmaak is iets minder felgekleurd en vrolijk dan mijn interieursmaak. Ik heb 2 muren in ongeveer de kleur van jouw jurk, maar ik heb geen kleding in die kleur. De meest voorkomende kleur in mijn kledingkast is donkerblauw. Ik loop vooral in basics, omdat ik het heel lastig vind om kleding te vinden die me past en als het dan past, is het alleen in basic modellen en kleuren beschikbaar. Zo kun je vaak alleen spijkerbroeken in lengtematen vinden en nauwelijks vrolijk gekleurde linnen broeken. Ik heb nu 1 zandkleurige broek die niet een spijkerbroek is, en die is… te kort. Helaas.

 2. Daenelia 2 juni 2023 op 10:13 am - Beantwoord

  Ik draag nu een royal blue jurkje. Ik had er Romy-waardige rode enkellaarsjes bij aan (als ik ze zat ben en jij hebt maat 38 …, maar ik vind ze nu nog te leuk om weg te doen). En ik draag al 3 – nee: 5! jaar mijn lekker rode lente- en zomerjasje. (Ik heb ook rode winterjassen.) Ons interieur kleurt goed bij mij 🙂 Donker-oranje bank (tegen rood aan), lich-okergele stoel, blauwe tapijten. Mijn chihuahua heeft trouwens ook een gele jas, een rode jas en een blauwe jas. … Ik ben blijkbaar toch van de primaire kleuren geworden. (Die kanten jurk staat je echt heel erg leuk!! En de combi van geel en roze is ook een van mijn favo’s!)

 3. Rianne 2 juni 2023 op 12:52 pm - Beantwoord

  Zo herkenbaar wat je schrijft over je zwarte periode. Ik betrapte mijzelf er 2 weken geleden op toen ik zowaar een oud zwart onder t-shirt aanhad dat ik eigenlijk niet eens meer items in de kast heb hangen waar ik het mee kan matchen. Zo donker als mijn kleding voornamelijk was in mijn pubertijd (om mijzelf idd maar zoveel mogelijk te verhullen en vooral niet op te laten vallen) tegenwoordig hangt er alleen nog maar bruin, geel, groen, blauw en roze in mijn kast en daar word ik toch een stuk vrolijker van 😀

 4. Maaike 5 juni 2023 op 10:02 pm - Beantwoord

  Heel leuk jouw outfits! Ik ben gek op pastel tinten of neon kleuren, maar dan een beetje incombinatie met donker.

 5. Ria 18 juli 2023 op 1:14 pm - Beantwoord

  Erg leuk, jouw okergele jurk met roze jasje, zelf had ik die combinatie niet kunnen bedenken, ik vind het ook altijd erg leuk om in een kringloopwinkel te snuffelen tussen de kleding, alleen koop ik dan vanwege de lage prijsjes gauw weer te veel.
  Je roze bloemetjes blouse is ook erg romantisch, zou ik ook gekocht hebben, als ik hem tegen kwam.

Recente blogs

Vaker Vrolijk in 2018 | Mijn blogjaar (cijfers, doelen & feitjes)

31 december 2018|Persoonlijk|

Eens in de zoveel tijd duik ik graag enthousiast in mijn blogstatistieken. De laatste dag van het jaar vond ik daar wel een goede gelegenheid voor. Hoe vaak werd mijn blog bijvoorbeeld het afgelopen jaar bezocht? Wat waren de populairste artikelen? En op welke artikelen was ik zelf het meest trots? Lees snel verder voor heel wat feitjes, statistieken, favoriete foto's en meer.

Welke planten overleefden het hier niet? (+ 5 planten die het wél goed doen)

2 maart 2021|Interieur|

Uiteraard probeer ik mijn kleine oerwoud in huis met veel aandacht en liefde te verzorgen. Maar helaas overleeft niet elke plant mijn beginnende groene vingers. Er zijn er de afgelopen twee jaar genoeg geweest die zijn gesneuveld. Meestal werd overvoeding ze fataal, soms juist uitdroging. Excusez-moi! Om die planten een laatste eer te bewijzen, deel ik de planten die het helaas niet wisten te redden. En om positief te eindigen, laat ik ook 5 planten zien die het wél opvallend goed doen bij mij.

Vegan naanpizza met paddenstoelen, pompoen & pecannoten

18 oktober 2023|Recepten|

"Nee hoor, ik ben niet zo van de pizza's!" Dat heb ik heel lang beweerd. Ik moest dan denken aan de karig belegde pizza's met vooral een heel dikke korst en weinig groenten bovenop. Nee hoor, doe mij dan maar een bord pasta met lekker veel saus! Tenminste, dat dacht ik altijd. Laatst heb ik een pizza-variant ontdekt waar ik wel warm voor loop: naanpizza. Hierbij gebruik je naanbrood als pizzabodem en beleg je die vervolgens met alles wat je lekker vindt. In plaats van de bekende tomaat-met-nog-meer-tomaat-variant ga ik liever voor op en top herfstbeleg: pompoen, paddenstoelen, pecannoten en zongedroogde tomaat. Zo krijg je een lekker stuk "pizza" dat ook nog eens niet bepaald karig belegd is met groenten.