Outfit | Roze jurk met bloemen

Mijn voorliefde voor roze steek ik niet bepaald onder stoelen of banken. Zeker op mijn blog is de kleur roze overal te vinden. Juist daarom zal het je misschien verbazen dat ik nauwelijks roze in mijn kledingkast heb hangen. Mijn roze zomerjas en één roze jurkje waren wel toe aan meer roze gezelschap. Kun je je voorstellen hoe enthousiast ik raakte toen ik laatst hét roze zomerjurkje tegenkwam? Compleet versierd met bloemen en vlinders (mijn andere voorliefdes!). Afgelopen weekend trok ik het jurkje voor het eerst aan in plaats van het alleen te bewonderen. Kijk je mee naar mijn outfit?

outfit roze jurk met bloemen

‘Bewuste’ aankoop

De kleurrijke outfits met jurkjes zijn jullie inmiddels wel van mij gewend. Zwart-wit komt in mijn kledingkast niet zoveel voor en ik ben gek op fleurige dessins, luchtige stofjes en soepel vallende jurkjes. En laat dit jurkje nu perfect in dat plaatje passen. Toch duurde het even voordat ik dit jurkje definitief in mijn winkelmandje gooide. Ik kwam het tegen bij Primark en daar shoppen voelde toch een beetje dubbel. Na even dubben besloot ik het jurkje toch te kopen. Geen hele verantwoorde aankoop, maar in mijn ogen wel een bewuste aankoop. Ik heb mezelf namelijk één criterium opgelegd: als ik kleding koop bij winkels als Primark, dan wil ik dat alleen doen als ik het item ook écht ga dragen. En ik wist dat dat bij dit roze jurkje zeker wel goed zou zitten.

outfit roze jurk met bloemenoutfit jurk roze bloemen

Jurk: Primark | Spijkerjasje: H&M | Legging: Zeeman | Schoenen: Bristol.

Schattig meets stoer

De laatste tijd vind ik het leuk om mijn outfits iets minder lief en zoetsappig te maken. Ik word regelmatig (flink!) jonger geschat dan 24 en ik denk hoop dat mijn kledingkeuze dat al een beetje kan verhelpen. Ik ben alleen niet het type dat leren broeken of donkere oogschaduw uit de kast trekt om haar geschatte leeftijd iets op te krikken. Ik wil wel dat mijn kledingkeuze gewoon 100% mij blijft. De oplossing? Jasjes en colbertjes! Vooral een spijkerjasje doet het altijd goed. Ik combineerde dit roze jurkje daarom met mijn favoriete spijkerjasje, waarvan ik na een paar jaar trouwe dienst nog altijd onafscheidelijk ben.

outfit jurk roze bloemen

Geen blote benen en zomerse taferelen

De beloofde outfit met blote benen houden jullie overigens nog van mij tegoed. Desnoods in Lissabon in september, waar de zomer vast iets meer aanwezig is dan hier. Maar ik heb goede hoop dat de zomerzon misschien nog even om het hoekje komt kijken in Nederland. Fingers crossed, al is het alleen maar voor alle mede-thuisblijvers. Ook hoop ik in Lissabon weer mooie fotogenieke locaties tegen te komen. Die zijn in mijn omgeving soms nog best lastig te vinden. Ik zoek bijvoorbeeld al maanden een gekleurde muur, maar helaas zonder succes… Die moet ik vast op vakantie wél kunnen vinden.

P.S. Met veel dank aan mijn privéfotograaf (aka mijn moeder!) voor de foto’s.

Wat draag jij het liefst op een niet zo zomerse dag in de zomer? 

Volg:
Deel:

54 Reacties

 1. 3 augustus 2017 / 06:45

  Het printje van het jurkje vind ik helemaal geweldig. Zelf zou ik het met blote benen combineren en iets van een sneaker of hakje. Ojaa…fotogenieke plekjes zijn bij mij ook lastig te vinden. Zeker in zo’n burgerlijke wijk als ik woon Hihihi
  Aneta blogde over…Je kind zindelijk maken | Hoe werkt dat?

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 17:57

   Ik denk inderdaad dat het jurkje ook wel leuk staat met blote benen. Voor mij zijn blote benen alleen nog best wel een dingetje en het was dit weekend iets te fris ;) Maar binnenkort komt het er vast nog een keer van :)

 2. 3 augustus 2017 / 07:11

  Leuk jurkje zeg! En met dat jasje wordt het inderdaad wat stoerder, staat je goed die look! Zelf draag ik meestal een spijkerbroek met een shirt en dan een vestje/jasje als het wat minder warm is. Of een jurkje of rokje met daaronder ook een legging!
  Neverdullmoments blogde over…“Wordt dit een blog?!”

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 17:59

   Dankjewel! Jouw outfits voor een niet zo zonnige dag klinken ook leuk! Lang leve de leggings :)

 3. Maaike
  3 augustus 2017 / 07:34

  Leuk! Staat je goed zeg! Ik snap je overweging van het wel of niet kopen bij primark. Lastig hè, Ik ben er tot nog toe gewoon nog nooit geweest, dat helpt ook :).
  Persoonlijk heb ik het niet snel koud dus ook op de minder warme dagen draag ik graag een shirtje met rokje of korte broek.
  Maaike blogde over…5 x ideetjes voor leuke foto’s voor in het vakantiealbum

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:00

   Haha, dat is inderdaad ook nog een slimme optie! Ik had alleen voor mijn verjaardag nog een Primark-cadeaukaart gekregen, dus ik kon het niet laten om even te kijken of ik daar iets voor kon vinden ;)
   Ideaal trouwens dat je het niet zo snel koud hebt! Dan kan een kort rokje of een korte broek inderdaad ook prima. Zelf ben ik ook op niet zo zonnige dagen in de zomer een echte koukleum ;)

 4. 3 augustus 2017 / 07:49

  Het jurkje staat je super en goed dat je er bewust over nadenkt wat je koopt bij Primark!
  Leuk gecombineerd met het spijkerjasje! Ik denk dat dat inderdaad wel ‘ouder’ oogt :-)

  Liefs, Nathalie
  Oui Nathalie blogde over…Summer vibes with my bohemian dress!

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:00

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

 5. Sylvia
  3 augustus 2017 / 07:50

  Wauw deze is echt gaaf. Ik heb iets soortgelijks in beige met donkere bloemen. De jurk staat je fantastisch. Ik ga altijd wel voor blote benen met ebt een sneaker of een (slee)hak(je)
  Sylvia blogde over…Update: persoonlijke & blogdoelen 2017

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:10

   Dankjewel! En wat leuk dat je ook zo’n soort jurkje hebt!

 6. Darina
  3 augustus 2017 / 06:59

  Wat een leuk jurkje, staat je goed! Op een niet zo zomerse dag draag ik mijn lievelingsjeans, daar kun je mee dan in uittekenen haha
  Darina blogde over…Dreaming in Monaco

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 17:58

   Dankjewel! :) En groot gelijk heb je dat je op zo’n dag je favoriete spijkerbroek uit de kast trekt!

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:11

   Lief, dankje! :) De blote benen ga ik bij mijn volgende outfitpost proberen. Het is echt al járen geleden dat ik dat deed, maar met het zonnetje erbij ga ik het gewoon weer eens proberen.

 7. 3 augustus 2017 / 08:38

  Een heel mooi jurkje, en hij past ook heel goed bij jou! Ik was van plan deze zomer veel jurkjes te dragen, maar het weer valt me daarvoor te veel tegen. En ik ben een koukleum… Dus met 20 graden draag ik meestal gewoon een spijkerbroek met een leuk topje. Hmm..best saai eigenlijk… ;)
  Josephine blogde over…Victorian DIY: Lavendelstokjes maken

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:13

   Dankjewel! Wat leuk om te horen!
   Jammer dat je deze zomer niet echt aan jurkjes dragen toe bent gekomen door het weer. Je zou het eens met een legging of panty kunnen proberen. Ik (als koukleum) vind het op die manier goed te doen :) Maar een spijkerbroek en leuk topje zijn ook hartstikke leuk voor de zomer!

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:13

   Oh wat vreemd dat de foto’s niet allemaal laadden! Op mijn computer doen ze het wel, maar misschien was er even een probleem bij WordPress of zoiets.

 8. 3 augustus 2017 / 09:27

  Een hele leuke mix & match! Ik vind het printje heel sweet en het spijkerjasje maakt het stoer af. Ik vind jouw haarkleur zo mooi, helemaal van jezelf toch?
  Nesrin blogde over…Review Marc Inbane tanning spray

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:14

   Superlief, je reactie! Dankjewel! Mijn haarkleur is inderdaad 100% van mezelf :)

 9. 3 augustus 2017 / 09:33

  Ik vind dit jou echt super gaaf staan, echt echt echt! Dat jurkje is helemaal jij, en door het spijkerjasje ook stoer. Goed dat je bewust het jurjje hebt gekocht! Precies met dat ben ik ook al een tijdke bezig. Voelt zo veel beter om bewuste aankopen te doen. :)
  Sandra blogde over…Video | Indonesië: Bali 2017

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:15

   Wat een lieve reactie! Dankjewewel! <3 Het voelt inderdaad zo fijn om echt bewust kleding te kopen. Juist doordat ik niet met tassen vol de winkel uit loop, ben ik ook echt blij met wat ik koop :)

 10. Charel
  3 augustus 2017 / 10:35

  Fijn dat het helemaal jou is! Ik ben juist het tegenovergestelde zwart zwart zwart haha! Gewoon dragen waar JIJ blij van wordt dan straal je dat ook weer uit, staat je in ieder geval goed!
  Charel blogde over…Infinity love | Winactie!

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:16

   Dankjewel voor je lieve compliment! En ik ben het helemaal met je eens: het belangrijkste is dat je draagt waar jij je goed bij voelt :) En zwart kan ook prachtig staan!

 11. 3 augustus 2017 / 11:39

  Hij is inderdaad erg leuk dit jurkje, en daar ga je vast veel draagplezier van hebben! En ook met minder zonnige dagen kunnen je bekend vast verkleuren. Ik ben ook niet van het bruin bakken in de zon, maar door altijd jurkjes en korte broeken te dragen zijn ze ook nooit wit :) hihi
  Linda blogde over…My (designer) Bag Collection

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:27

   Dankjewel! Ik ben zó blij met het jurkje inderdaad. Ideaal dat je door blote benen toch bruin wordt zonder hele dagen in de zon te liggen. Zelf heb ik helaas een hele lichte huidskleur die nooit bruin wordt. Ik heb weleens hele zomers elke dag een paar uur buiten doorgebracht met korte mouwen en in korte rokjes, maar bij mij geen verkleuring te bekennen helaas, haha.

 12. 3 augustus 2017 / 11:45

  Weer een helemaal-Romyoutfit! De combinatie met het spijkerjasje vind ik ook erg geslaagd. Ik ben zelf nog op zoek naar een soortgelijk, maar dan zwart, jeansjasje. Alleen hoop ik een faire variant te vinden, maar dat blijkt nog niet zo simpel… :-/
  Jessica J. blogde over…Een weekendje in de Wereld vol Wonderen

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:28

   Dankjewel! Een zwart jasje is inderdaad nog niet zo makkelijk te vinden volgens mij, zeker als je voor fair wilt gaan. Misschien kun je eens op een verkoopsite kijken? Daar hebben ze weleens hele specifieke items te koop die je in de winkels niet vindt.

 13. yvonne
  3 augustus 2017 / 13:23

  Toen ik deze post zag dacht ik gelijk: Yes blote benen. Maar nee hoor . Ok nu lijkt het of ik een blote benen fetish heb. Heb ik niet!! Maar Abyway. Dit jurkje staat je erg leuk!

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:29

   Dankjewel :) Haha, ik moest wel lachen om je reactie. Toen ik deze foto’s maakte, was het alleen nogal fris en regenachtig, maar het plan voor een outfit mét blote benen ga ik zeker deze zomer nog uitvoeren.

 14. Elisabeth
  3 augustus 2017 / 12:52

  wat een leuke jurk!

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:39

   Ja, ik bof echt met iemand in huis die het niet erg vindt om iets langer dan ‘eventjes’ foto’s van me te maken ;) Dankje voor je reactie! Ik kan me voorstellen dat het niet ieders stijl is. Zelf vind ik het ook juist wel leuk dat iedereen een eigen stijl heeft en dat anderen weer heel andere dingen dragen dan ik :)

 15. 3 augustus 2017 / 17:33

  Oh dat jurkje vind ik echt superleuk! Ik zou hem ook zo kopen :) Ik heb zo’n zelfde soortgelijke jurkjes van de Primark, ook met een bloemen/vlinder motiefje, maar dan in het crèmekleurig en in het lichtblauw, maar roze is ook mijn favoriet! Ik vind dat je hem heel leuk gecombineerd hebt met dat spijkerjasje. Staat heel goed!

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:40

   Dankjewel voor je lieve reactie! Superleuk dat je ook zulke jurkjes hebt in een andere kleur! Ik heb ook nog een wit jurkje met een bloemenmotiefje onderaan op de rok. Misschien is dat wel dezelfde jurk als die jij hebt :)

 16. Kaylin
  3 augustus 2017 / 17:49

  Tijd voor een complimentje! Je ziet er stralend en echt heel mooi uit!

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2017 / 18:40

   Superlief, je reactie! Dankjewel! <3 Ik werd er helemaal blij van.

 17. Nikita
  3 augustus 2017 / 19:26

  Super! Je straalt echt! En ik herken me heel erg in het feit dat je altijd jonger wordt geschat en dat dat voornamelijk door kledingkeuze komt. Mijn principe is gewoon dat ik gek ben op kleurrijke shirts met quotes of minions. Ik heb een heel jonge kledingstijl maar dat vind ik gewoon leuk en dat is wat telt toch? Ik ga trouwens volgende week voor het eerst naar de Primark, dus ben benieuwd of ik er leuks vind! Naar het schijnt verkopen ze veel minion-kleding ook voor volwassenen en dat maakt me wel blij! Dat zal ook wel een van de redenen zijn dat ik jonger wordt geschat haha :)

  • Romy
   Auteur
   4 augustus 2017 / 23:24

   Dankjewel voor je lieve reactie! Jouw kledingstijl klinkt juist hartstikke leuk! Soms is een wat jongere kledingkeuze ook gewoon zó leuk. Het belangrijkste is dat jij blij wordt van wat je draagt, toch? Dan maar iets jonger geschat worden ;) Ik ben heel benieuwd of je nog leuke T-shirts bij Primark tegenkomt!

 18. 3 augustus 2017 / 20:56

  Echt een super leuk jurkje! En het staat je goed. Ik herken dat ook wel, de Primark is wel wat tricky inderdaad.
  Ik ben echt dol op jurkjes en draag ze eigenlijk te weinig.
  Je hebt het ook slim gecombineerd met een spijkerjasje, dat maakt het iets minder zoet. (ik ben zelf heel onhandig met styling)
  Ook complimenten voor de fotografe :)
  Babs blogde over…HEMA introduceert Sunkissed Make-Up & nieuwe mono Eyeshadows

  • Romy
   Auteur
   4 augustus 2017 / 23:24

   Dankjewel voor je lieve reactie! En ik geef je complimenten door aan de fotografe ;)

 19. 3 augustus 2017 / 22:12

  Mooi jurkje! En ik vind het mooi gecombineerd met die donkerdere legging en schoentjes! Mij schatten ze ook altijd veel jonger dan ik ben. Haha. Denk dan altijd dat het goed is als ze dat binnen een jaar of 30 ook nog denken :p
  Irene blogde over…Elke dag een blije foto – overzicht

  • Romy
   Auteur
   4 augustus 2017 / 23:25

   Dankjewel :) En gelukkig ben ik niet de enige die zoveel jonger wordt geschat, haha. Ik denk ook dat ik dat over een tijdje wel weer ga waarderen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge