Outfit | Een roze kanten jurk op een snikhete dag

Ja hoor, het is weer zover: roze! Het zal eens niet, maar ook deze outfit heeft een roze tintje. Normaal gesproken blijf ik een beetje weg van lichtroze tinten, uit angst dat die me bleker maken dan ik al ben. Maar toen ik deze kanten roze jurk zag hangen bij de kringloopwinkel, besloot ik dat voornemen voor de gelegenheid even te vergeten. Dit jurkje was té leuk om niet om te dopen tot mijn nieuwe aanwinst. Ik laat je zien hoe ik deze jurk zonder al te veel tierelantijntjes droeg om een snikhete dag tijdens deze bizarre hittegolf te trotseren.

kanten roze jurk tweedehands

It’s a match!

Deze roze jurk van kant kwam ik alweer twee maanden geleden tegen bij de kringloopwinkel. Het voordeel van kringloopshoppen is dat kleding vaak op kleur gesorteerd is. Natuurlijk is het niet altijd handig dat maat 34 en 52 en alles daartussenin door elkaar hangen, maar voor een kleurenliefhebber als ik is die kleursortering best handig. Ik blijf standaard even stilstaan bij het roze rek. En toen ik daar een jurkje met kanten stof zag hangen in mijn maat, wist ik niet hoe snel ik het pashokje in moest duiken om mezelf hierin te hijsen. Het bleek direct een match! Hoewel het jurkje iets korter is dan wat ik meestal draag, vond ik hem meteen geweldig. Ik zal deze jurk niet snel naar kantoor aantrekken, maar voor een zomerse dag is hij perfect.

kanten roze jurk tweedehandskanten roze jurk tweedehands

“Dubbel duurzaam”

Het leuke is dat de jurk dubbel duurzaam is. Hij komt namelijk oorspronkelijk uit de H&M Conscious-collectie met duurzaam katoen en ik kocht hem ook nog eens tweedehands. Of – zoals Linda dat zo mooi zegt – “pre-loved”. Soms vraag ik me echt af waarom mensen zulke leuke items naar de kringloopwinkel brengen. Maar wat de reden ook is, ik ben erg blij met dit nieuwe pareltje in mijn kledingkast.

kanten roze jurk tweedehands

Een ingewikkeld ding

De jurk heeft overigens een bijzondere rug. Aan de achterkant zie je een soort wikkelsluiting, waarbij je de jurk eerst links dichtmaakt met een paar knoopjes en vervolgens rechts een ritssluiting hebt. Daarmee is het niet bepaald een jurk waar je jezelf snel in alle haast in kunt hijsen. Als je geen behulpzame knappe man of iemand anders hebt die je te hulp kan schieten, is het wat gedoe met je armen achter je rug en een spiegel erbij. Maar als je dit “ingewikkelde ding” eenmaal aan hebt, dan is deze leuke jurk het meer dan waard. Toch?

kanten roze jurk tweedehands

Roze kant, veterschoentjes en een chique armband

Het mooie kanten stofje zie je beter op de foto hierboven. Omdat ik deze outfit aantrok op een snikhete dag, heb ik de vestjes, zwarte panty’s en leuke bolero’s maar achterwege gelaten. Ik draag alleen een heel dunne huidkleurige panty onder het jurkje (puur omdat ik me daar net iets prettiger bij voel!) en mijn armband is van DRKS (zie ook dit artikel). De veterschoentjes zijn inmiddels ook een “oude bekende” geworden op mijn blog. De schoenen staan netjes, maar zitten ook fijn en zijn met bijna alle kleuren te combineren. De perfecte manier om dit fijne jurkje af te stylen!

Jurk: tweedehands (H&M Conscious)
Panty: HEMA
Armband: DRKS
Schoenen: OTTO

Wat draag jij het liefst op een warme dag?

Volg:
Deel:

34 Reacties

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 19:50

   Dankjewel! Leuk om te horen dat je het jurkje bij me vindt passen :)

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 19:50

   Dank je! :) En leuk om te horen dat ik jouw zin om te kringloopshoppen ook heb aangewakkerd. Het is nu echt weer voor vlooienmarkten, dus wie weet kun je daar je geluk beproeven :)

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 19:51

   Dankjewel! Ik vond het zelf ook zo’n mooi stofje.
   Kringloopshoppen is trouwens vooral een kwestie van mazzel hebben en regelmatig naar de kringloopwinkel gaan ;) Ik denk dat dat mijn twee belangrijkste trucjes zijn om vaak leuke dingen op de kop te tikken :)

 1. Janne
  28 juli 2018 / 10:36

  Mooi!
  Ik heb de indruk dat het poseren voor outfitposts je steeds beter afgaat ook <3

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 19:54

   Wat een ontzettend lief compliment! Dankjewel! <3 Ik merk zelf ook dat ik het makkelijker vind om voor de camera te staan. Wat leuk om te horen dat dat ook te zien is aan de foto's :)

 2. 28 juli 2018 / 10:50

  Wat een superleuk jurkje! Hij staat je erg goed :) Misschien dat mensen zo’n leuk jurkje naar een tweedehands winkel brengen omdat het niet meer past, anders zou ik ook niet weten waarom iemand zoiets leuks weg zou doen!

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 19:55

   Dankjewel voor je compliment! :) Ik zou zo’n jurkje zelf ook niet snel wegdoen, behalve als het inderdaad niet past of zoiets. Ach ja, ik ben blij dat iemand het jurkje heeft weggebracht, want het is voor mij weer een mooie nieuwe aanwinst ;)

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 21:11

   Dankjewel! Hopelijk kun jij binnenkort ook weer wat meer leuke jurkjes dragen. Alvast een leuk vooruitzicht én een goede reden om iets leuks te gaan shoppen voor straks :)

 3. 28 juli 2018 / 14:47

  Waarom zou iemand dit jurkje weg doen inderdaad? Hij is leuk! Hij staat jou ook super leuk. Het stofje en de kleur zijn mooi. :) Zo’n korter jurkje dan je normaal draagt kan je makkelijk hebben hoor!!
  Op een warme dag draag ik het liefst iets wat los zit. Een playsuit (Ben ik sinds deze zomer ineens fan van omdat het zó chill zit!), een jurkje of rokje vind ik het fijnst in de hitte denk ik!
  Sandra blogde over…De uitslagen: er is eindelijk iets gevonden!

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 21:14

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen! :) Ik vind zo’n wat korter jurkje best spannend, maar vond dit stofje en model te leuk om de jurk níet aan te trekken :)
   Playsuits kunnen ook heel tof zijn trouwens. Ik kan me voorstellen dat dat ook heerlijk zit, zeker met dit weer natuurlijk.

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 21:14

   Dankjewel! :) Ik vind het ook echt een fijn item voor deze warme dagen.

 4. 28 juli 2018 / 18:37

  Mooi jurkje Romy! Ik draag op warme dagen het liefst een shirtje en een short en sneakers. Ik weet niet of ik ooit een jurkjesmeisje zal worden, ik denk dat niet. Dit is wie ik ben. Hoe vaak ik ook de reactie heb dat ik een lichaam heb voor jurkjes, ik draag graag een jeans. Learn to accept it! Op de afgelopen dagen droeg ik trouwens een polo en lange jeans omdat ik moest werken. En geloof me, met deze hittegolf was dat warm. Maar dat went wel ;) Op vrije dagen loop ik gewoon in short rond hoor!
  Nikita blogde over…5x Fouten werden lessen

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 21:16

   Als jij het liefst een jeans of short draagt, is het alleen maar goed om daarbij te blijven. Het belangrijkste is dat je iets draagt waar jij je mooi in voelt :) Groot gelijk om nu je jeans weer in de kast te laten. Het is eerder weer voor iets korts en luchtigs :)

 5. 28 juli 2018 / 20:37

  Wat een pareltje weer! Het staat je echt super! Geen zorgen maken over je lichte huid, bij jouw mooie haarkleur zou een sterk gebruinde huid helemaal niet ‘kloppen’.

  Ik moet bekennen dat ik zelf maar 1 jurkje in mijn kast heb (om casual te dragen, wel nog mijn trouwjurk en een ander avondjurkje) en de kans is groot dat het naar een van mijn zussen verhuist. Ik voel me nooit echt op mijn gemak met een jurk aan.
  Geke blogde over…Verjaardagskaartje voor mijn moeder

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 23:26

   Dankjewel! Gelukkig ben ik het wat betreft mijn lichte huidskleur helemaal met je eens. Ik heb liever dit kleurtje dan een gebruinde huid die nogal mismatcht met mijn haarkleur ;)
   Geen probleem, toch, als je liever broeken of rokjes draagt dan jurken! Ik heb datzelfde juist met broeken, maar heb inmiddels ook geaccepteerd dat broeken het nu eenmaal vaak niet zijn voor mij ;)

 6. noor
  28 juli 2018 / 20:42

  Staat je heel erg goed! Sinds ik terug ben van vakantie kan ik geen skinny broeken meer dragen tijdens de zomer. Losse broeken daarentegen wel. En sindsdien ben ik alvast wat inspiratie aan het opdoen via Zalando om een kleedje (of kleedjes!) te bestellen. Heerlijk met dit weer!

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 23:27

   Wat leuk dat je overweegt om nieuwe jurkjes te bestellen! Bij Zalando hebben ze vaak wel leuke exemplaren te koop :) En losse broeken zijn ook heerlijk om te dragen. Ik heb zelf sinds kort een roze pantalon en ben daar helemaal weg van.

 7. Yvonne
  28 juli 2018 / 20:49

  Deze kleur maakt je niet bleek hoor. Hij staat je erg mooi. En wel of geen panty, dat mag je lekker zelf bepalen. Je hebt de goede kleur gekozen dus er is niks op aan te merken. En te kort vind ik hem ook niet. Je hebt prachtige benen die gezien mogen worden!

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2018 / 23:28

   Dankjewel voor je lieve reactie vol mooie complimenten :) Zo leuk om te lezen!

  • Romy
   Auteur
   31 juli 2018 / 00:38

   Dankjewel voor je lieve compliment! :) Ik ben zelf ook echt heel blij met de jurk.

 8. 2 augustus 2018 / 08:40

  Wow, wat een leuke jurk! Vooral de achterkant maakt hem super bijzonder. Die kleur staat je prachtig.

  • Romy
   Auteur
   2 augustus 2018 / 10:30

   Dankjewel voor je onwijs lieve compliment! :)

 9. 2 augustus 2018 / 19:21

  Wat een leuke outfit! Hij is je als gegoten en je ziet er helemaal niet bleker uit, hoor :)
  Celine blogde over…Wrap up juli 2018

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2018 / 08:40

   Gelukkig maar dat ik er niet bleker van word! ;) Dankjewel voor je lieve compliment!

  • Romy
   Auteur
   3 augustus 2018 / 20:25

   Dankjewel! Ik was ook zo blij met deze vondst ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge