roze6

Outfit | Een roze kanten jurk op een snikhete dag

 • 28 juli 2018
 • 37 Reacties
Categorieën: Outfits

Ja hoor, het is weer zover: roze! Het zal eens niet, maar ook deze outfit heeft een roze tintje. Normaal gesproken blijf ik een beetje weg van lichtroze tinten, uit angst dat die me bleker maken dan ik al ben. Maar toen ik deze kanten roze jurk zag hangen bij de kringloopwinkel, besloot ik dat voornemen voor de gelegenheid even te vergeten. Dit jurkje was té leuk om niet om te dopen tot mijn nieuwe aanwinst. Ik laat je zien hoe ik deze jurk zonder al te veel tierelantijntjes droeg om een snikhete dag tijdens deze bizarre hittegolf te trotseren.

kanten roze jurk tweedehands

It’s a match!

Deze roze jurk van kant kwam ik alweer twee maanden geleden tegen bij de kringloopwinkel. Het voordeel van kringloopshoppen is dat kleding vaak op kleur gesorteerd is. Natuurlijk is het niet altijd handig dat maat 34 en 52 en alles daartussenin door elkaar hangen, maar voor een kleurenliefhebber als ik is die kleursortering best handig. Ik blijf standaard even stilstaan bij het roze rek. En toen ik daar een jurkje met kanten stof zag hangen in mijn maat, wist ik niet hoe snel ik het pashokje in moest duiken om mezelf hierin te hijsen. Het bleek direct een match! Hoewel het jurkje iets korter is dan wat ik meestal draag, vond ik hem meteen geweldig. Ik zal deze jurk niet snel naar kantoor aantrekken, maar voor een zomerse dag is hij perfect.

kanten roze jurk tweedehands

kanten roze jurk tweedehands

“Dubbel duurzaam”

Het leuke is dat de jurk dubbel duurzaam is. Hij komt namelijk oorspronkelijk uit de H&M Conscious-collectie met duurzaam katoen en ik kocht hem ook nog eens tweedehands. Of – zoals Linda dat zo mooi zegt – “pre-loved”. Soms vraag ik me echt af waarom mensen zulke leuke items naar de kringloopwinkel brengen. Maar wat de reden ook is, ik ben erg blij met dit nieuwe pareltje in mijn kledingkast.

kanten roze jurk tweedehands

Een ingewikkeld ding

De jurk heeft overigens een bijzondere rug. Aan de achterkant zie je een soort wikkelsluiting, waarbij je de jurk eerst links dichtmaakt met een paar knoopjes en vervolgens rechts een ritssluiting hebt. Daarmee is het niet bepaald een jurk waar je jezelf snel in alle haast in kunt hijsen. Als je geen behulpzame knappe man of iemand anders hebt die je te hulp kan schieten, is het wat gedoe met je armen achter je rug en een spiegel erbij. Maar als je dit “ingewikkelde ding” eenmaal aan hebt, dan is deze leuke jurk het meer dan waard. Toch?

kanten roze jurk tweedehands

Roze kant, veterschoentjes en een chique armband

Het mooie kanten stofje zie je beter op de foto hierboven. Omdat ik deze outfit aantrok op een snikhete dag, heb ik de vestjes, zwarte panty’s en leuke bolero’s maar achterwege gelaten. Ik draag alleen een heel dunne huidkleurige panty onder het jurkje (puur omdat ik me daar net iets prettiger bij voel!) en mijn armband is van DRKS (zie ook dit artikel). De veterschoentjes zijn inmiddels ook een “oude bekende” geworden op mijn blog. De schoenen staan netjes, maar zitten ook fijn en zijn met bijna alle kleuren te combineren. De perfecte manier om dit fijne jurkje af te stylen!

Jurk: tweedehands (H&M Conscious)
Panty: HEMA
Armband: DRKS
Schoenen: OTTO

Wat draag jij het liefst op een warme dag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 28 juli 2018 op 8:17 am - Beantwoord

  Echt een Romy jurkje .. staat je weer super leuk

  • Romy 28 juli 2018 op 7:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Leuk om te horen dat je het jurkje bij me vindt passen 🙂

 2. Neverdullmoments 28 juli 2018 op 9:05 am - Beantwoord

  Wat een pareltje weer! Ik snap ook nooit waarom mensen dit wegdoen. Staat je heel erg leuk! Ik heb meteen zin om ook weer even rond te neuzen in de kringloopwinkel!

  • Romy 28 juli 2018 op 7:50 pm - Beantwoord

   Dank je! 🙂 En leuk om te horen dat ik jouw zin om te kringloopshoppen ook heb aangewakkerd. Het is nu echt weer voor vlooienmarkten, dus wie weet kun je daar je geluk beproeven 🙂

 3. Josephine 28 juli 2018 op 9:41 am - Beantwoord

  Erg mooi Romy! Ik vind de stof echt prachtig en het staat je goed. Ik wou dat ik net zo goed kon kringloop-shoppen als jij! 😉

  • Romy 28 juli 2018 op 7:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het zelf ook zo’n mooi stofje.
   Kringloopshoppen is trouwens vooral een kwestie van mazzel hebben en regelmatig naar de kringloopwinkel gaan 😉 Ik denk dat dat mijn twee belangrijkste trucjes zijn om vaak leuke dingen op de kop te tikken 🙂

 4. Darina 28 juli 2018 op 10:15 am - Beantwoord

  Een heel jurkje, staat je prachtig!

 5. Janne 28 juli 2018 op 10:36 am - Beantwoord

  Mooi!
  Ik heb de indruk dat het poseren voor outfitposts je steeds beter afgaat ook <3

  • Romy 28 juli 2018 op 7:52 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy 28 juli 2018 op 7:54 pm - Beantwoord

   Wat een ontzettend lief compliment! Dankjewel! <3 Ik merk zelf ook dat ik het makkelijker vind om voor de camera te staan. Wat leuk om te horen dat dat ook te zien is aan de foto's 🙂

 6. Lianne 28 juli 2018 op 10:50 am - Beantwoord

  Wat een superleuk jurkje! Hij staat je erg goed 🙂 Misschien dat mensen zo’n leuk jurkje naar een tweedehands winkel brengen omdat het niet meer past, anders zou ik ook niet weten waarom iemand zoiets leuks weg zou doen!

  • Romy 28 juli 2018 op 7:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! 🙂 Ik zou zo’n jurkje zelf ook niet snel wegdoen, behalve als het inderdaad niet past of zoiets. Ach ja, ik ben blij dat iemand het jurkje heeft weggebracht, want het is voor mij weer een mooie nieuwe aanwinst 😉

 7. Borduursaramsades 28 juli 2018 op 11:57 am - Beantwoord

  Metdat ik momenteel borstvoeding heeft heb ik niet veel kleedjes keuze. Maar dit kleedje staat je prachtig

  • Romy 28 juli 2018 op 9:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Hopelijk kun jij binnenkort ook weer wat meer leuke jurkjes dragen. Alvast een leuk vooruitzicht én een goede reden om iets leuks te gaan shoppen voor straks 🙂

 8. Sandra 28 juli 2018 op 2:47 pm - Beantwoord

  Waarom zou iemand dit jurkje weg doen inderdaad? Hij is leuk! Hij staat jou ook super leuk. Het stofje en de kleur zijn mooi. 🙂 Zo’n korter jurkje dan je normaal draagt kan je makkelijk hebben hoor!!
  Op een warme dag draag ik het liefst iets wat los zit. Een playsuit (Ben ik sinds deze zomer ineens fan van omdat het zó chill zit!), een jurkje of rokje vind ik het fijnst in de hitte denk ik!

  • Romy 28 juli 2018 op 9:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen! 🙂 Ik vind zo’n wat korter jurkje best spannend, maar vond dit stofje en model te leuk om de jurk níet aan te trekken 🙂
   Playsuits kunnen ook heel tof zijn trouwens. Ik kan me voorstellen dat dat ook heerlijk zit, zeker met dit weer natuurlijk.

 9. Mariska 28 juli 2018 op 3:42 pm - Beantwoord

  Dat jurkje is inderdaad wel heel erg leuk 🙂 Mooi zacht kleurtje voor dit mooie weer.

 10. Nikita 28 juli 2018 op 6:37 pm - Beantwoord

  Mooi jurkje Romy! Ik draag op warme dagen het liefst een shirtje en een short en sneakers. Ik weet niet of ik ooit een jurkjesmeisje zal worden, ik denk dat niet. Dit is wie ik ben. Hoe vaak ik ook de reactie heb dat ik een lichaam heb voor jurkjes, ik draag graag een jeans. Learn to accept it! Op de afgelopen dagen droeg ik trouwens een polo en lange jeans omdat ik moest werken. En geloof me, met deze hittegolf was dat warm. Maar dat went wel 😉 Op vrije dagen loop ik gewoon in short rond hoor!

  • Romy 28 juli 2018 op 9:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik vind het ook echt een fijn item voor deze warme dagen.

  • Romy 28 juli 2018 op 9:16 pm - Beantwoord

   Als jij het liefst een jeans of short draagt, is het alleen maar goed om daarbij te blijven. Het belangrijkste is dat je iets draagt waar jij je mooi in voelt 🙂 Groot gelijk om nu je jeans weer in de kast te laten. Het is eerder weer voor iets korts en luchtigs 🙂

 11. Romy 28 juli 2018 op 7:54 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend lief compliment! Dankjewel! <3 Ik merk zelf ook dat ik het makkelijker vind om voor de camera te staan. Wat leuk om te horen dat dat ook te zien is aan de foto's 🙂

 12. Geke 28 juli 2018 op 8:37 pm - Beantwoord

  Wat een pareltje weer! Het staat je echt super! Geen zorgen maken over je lichte huid, bij jouw mooie haarkleur zou een sterk gebruinde huid helemaal niet ‘kloppen’.

  Ik moet bekennen dat ik zelf maar 1 jurkje in mijn kast heb (om casual te dragen, wel nog mijn trouwjurk en een ander avondjurkje) en de kans is groot dat het naar een van mijn zussen verhuist. Ik voel me nooit echt op mijn gemak met een jurk aan.

  • Romy 28 juli 2018 op 11:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Gelukkig ben ik het wat betreft mijn lichte huidskleur helemaal met je eens. Ik heb liever dit kleurtje dan een gebruinde huid die nogal mismatcht met mijn haarkleur 😉
   Geen probleem, toch, als je liever broeken of rokjes draagt dan jurken! Ik heb datzelfde juist met broeken, maar heb inmiddels ook geaccepteerd dat broeken het nu eenmaal vaak niet zijn voor mij 😉

 13. Geke 28 juli 2018 op 8:37 pm - Beantwoord

  Wat een pareltje weer! Het staat je echt super! Geen zorgen maken over je lichte huid, bij jouw mooie haarkleur zou een sterk gebruinde huid helemaal niet ‘kloppen’.

  Ik moet bekennen dat ik zelf maar 1 jurkje in mijn kast heb (om casual te dragen, wel nog mijn trouwjurk en een ander avondjurkje) en de kans is groot dat het naar een van mijn zussen verhuist. Ik voel me nooit echt op mijn gemak met een jurk aan.

 14. noor 28 juli 2018 op 8:42 pm - Beantwoord

  Staat je heel erg goed! Sinds ik terug ben van vakantie kan ik geen skinny broeken meer dragen tijdens de zomer. Losse broeken daarentegen wel. En sindsdien ben ik alvast wat inspiratie aan het opdoen via Zalando om een kleedje (of kleedjes!) te bestellen. Heerlijk met dit weer!

 15. noor 28 juli 2018 op 8:42 pm - Beantwoord

  Staat je heel erg goed! Sinds ik terug ben van vakantie kan ik geen skinny broeken meer dragen tijdens de zomer. Losse broeken daarentegen wel. En sindsdien ben ik alvast wat inspiratie aan het opdoen via Zalando om een kleedje (of kleedjes!) te bestellen. Heerlijk met dit weer!

 16. Yvonne 28 juli 2018 op 8:49 pm - Beantwoord

  Deze kleur maakt je niet bleek hoor. Hij staat je erg mooi. En wel of geen panty, dat mag je lekker zelf bepalen. Je hebt de goede kleur gekozen dus er is niks op aan te merken. En te kort vind ik hem ook niet. Je hebt prachtige benen die gezien mogen worden!

  • Romy 28 juli 2018 op 11:27 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je overweegt om nieuwe jurkjes te bestellen! Bij Zalando hebben ze vaak wel leuke exemplaren te koop 🙂 En losse broeken zijn ook heerlijk om te dragen. Ik heb zelf sinds kort een roze pantalon en ben daar helemaal weg van.

  • Romy 28 juli 2018 op 11:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie vol mooie complimenten 🙂 Zo leuk om te lezen!

 17. Hilly Nicolay 30 juli 2018 op 9:17 am - Beantwoord

  Staat je echt mooi deze jurk.
  Zo zomers mooi dat kant en de kleur.

  Groetjes.

  • Romy 31 juli 2018 op 12:38 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! 🙂 Ik ben zelf ook echt heel blij met de jurk.

 18. Lea 2 augustus 2018 op 8:40 am - Beantwoord

  Wow, wat een leuke jurk! Vooral de achterkant maakt hem super bijzonder. Die kleur staat je prachtig.

  • Romy 2 augustus 2018 op 10:30 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve compliment! 🙂

 19. Celine 2 augustus 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Hij is je als gegoten en je ziet er helemaal niet bleker uit, hoor 🙂

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:40 am - Beantwoord

   Gelukkig maar dat ik er niet bleker van word! 😉 Dankjewel voor je lieve compliment!

 20. Elisabeth 3 augustus 2018 op 4:24 pm - Beantwoord

  Wat een mooi jurkje! Je kan soms zulke leuke dingen shoppen in de kringloopwinkel! Jij bent weer goed geslaagd.

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik was ook zo blij met deze vondst ?

Recente blogs

Experimenteren met lipgloss en lipstick

3 november 2016|Positiviteit|

Zoals ik eergisteren al verklapte, ben ik van plan om meer met make-up te experimenteren. Inmiddels ben ik het standaard riedeltje van foundation, mascara en soms wat oogpotlood wel een beetje zat. Tijd voor iets nieuws en verfrissends! Gisteren besloot ik daarom eens in mijn voorraadje dierproefvrije lipsticks en lipgloss te duiken en er daarvan een aantal uit te proberen. Lipgloss en lipstick gebruik om eerlijk te zijn namelijk al jaren niet meer. Ik kiepte daarom mijn beautycase om op tafel en experimenteerde er lekker op los. Kijk je mee?

Bij deze 10 winkels koop ik graag kleding!

14 juli 2018|Outfits|

Roze, blauw, knalgeel en opvallende bloemenpatronen? Mijn kledingkast hangt vol met items die niet bepaald standaard zijn. Om goed te slagen voor kleding die bij mijn stijl past, kom ik dan ook op verschillende plekken. Met winkels als Zara en Mango heb ik niet zoveel, alhoewel ik weleens bij bijvoorbeeld Primark of H&M te vinden ben. Maar over het algemeen heb ik andere adresjes waar ik slaag voor wat ik zoek. Benieuwd waar je kleding à la Romy kunt vinden? Dit zijn mijn 10 favoriete adresjes. (#nospon!)

9 fijne manieren om de dag af te sluiten

29 mei 2017|Lifestyle, Positiviteit|

Wat een heerlijk moment is het toch altijd als ik ’s avonds het licht uitdoe, mijn wekker zet en de warme dekens over me heen trek. De dag eindigen en de nacht inluiden (lees: lekker slapen!) is fijn. Maar het is nog net iets fijner als je de dag al voor bedtijd op een goede manier kunt afsluiten. Oftewel als je de computer iets eerder kunt uitzetten en even iets rustgevends kunt doen. En ja, dit is ook een advies aan mijzelf. Maar hoe doe je dat nu precies, de dag afsluiten? Ik geef 9 tips voor een fijne afsluiter van de dag.