Voor modetrends ben ik nooit echt gevoelig geweest. Zo heb ik nooit Uggs, crop tops of harembroeken gedragen. Ik houd liever vast aan mijn eigen stijl en laat me niet leiden door wat hip, hot & happening is. Alleen voor trends waar ik oprecht enthousiast van word, maak ik met alle liefde een uitzondering. Mooie pantalons bijvoorbeeld, waar ik steeds meer vrouwen in zie lopen de laatste tijd. Voor een stijlvolle en vrolijke pantalon met strik wilde ik graag een plekje vrijmaken in mijn kledingkast. Inmiddels is dit plekje veroverd door een roze pantalon, die ik je graag laat zien in dit artikel.

outfit roze pantalon stradivarius

Geen rokje, geen jurk…maar een pantalon!

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik vrijwel alleen maar jurkjes en rokken in mijn kast heb hangen. En toch gebeurde het. Ik zocht eens een keer geen rokje, geen jurk…maar een pantalon! En die wist ik nog te vinden ook! Bij Stradivarius welteverstaan. Toen ik daar laatst met Lianne naar binnen liep, werd mijn aandacht direct getrokken door deze mooie kleur roze. Zodra ik zag dat het ook nog eens ging om een pantalon mét strik, wist ik niet hoe snel ik het pashokje in moest duiken. De broek zat minstens zo lekker als ik had verwacht en paste perfect, dus ik liep dolblij en met een Stradivarius-tasje bungelend aan mijn arm de winkel weer uit.

outfit roze pantalon stradivarius

outfit roze pantalon stradivarius

Dé broek voor een vrouwelijk figuur

Op mijn familieverjaardagsfeest droeg ik de broek voor het eerst. Ik vond hem wel wat feestelijks hebben. Daarom trok ik een gestippelde blouse uit de kast en propte die vakkundig in mijn broek. De strik een beetje aantrekken et voilà… daar is mijn taille! Ik was ook blij verrast dat mijn benen opeens veel langer lijken in deze broek. Juist in zo’n broek lijken mijn benen opeens wel een paar centimeter langer. Mij hoor je niet klagen! Dan nog een paar hakken eronder en het lijkt al helemaal alsof ik stiekem een spannende beenverlenging heb laten doen (even voor de duidelijkheid: aan mijn lijf geen polonaise, dus dat is niet het geval!).

outfit roze pantalon stradivarius

outfit roze pantalon stradivarius

Kan het wel, kan het niet?

Ik heb de broek nu een paar keer met veel plezier gedragen en ben er nog altijd even blij mee. Toch vind ik het wel spannend om zoiets naar mijn werk aan te trekken. Is zo’n broek niet te zomers om op kantoor te dragen? Staat hij wel zo stijlvol als ik in mijn hoofd heb? En schijnt de broek niet door, waardoor ik collega’s een ongewenste blik op mijn ondergoed gun (volgens mij niet gelukkig!)? Toch denk ik dat ik het maar gewoon eens moet proberen. Als het echt niet kan, zie ik de vreemde blikken vast vanzelf wel. Bovendien vallen mijn kleurrijke jurkjes vaak ook wel op in vergelijking met veel zwarte kantoorkleding, dus zo’n grote stap is het eigenlijk niet.

Dat smaakt naar méér!

Ik sluit overigens niet uit dat ik dankzij deze pantalon mijn zoektocht naar meer mooie broeken heb geopend. Met mijn roze pantalon heb ik een nieuw favoriet item aan mijn kledingkast toegevoegd! En voor nóg een pantalon kan ik ook vast wel een plekje vrijmaken in mijn garderobe.

Roze pantalon: Stradivarius
Blouse: H&M
Schoenen: OTTO

Draag jij weleens een pantalon?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 9 juni 2018 op 6:25 am - Beantwoord

  Wat een mooie pantalon, staat je heel mooi! Ik draag ze ook graag.

  • Romy 9 juni 2018 op 1:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik kan me voorstellen dat jij ook graag pantalons draagt. Ze zitten alleen al heerlijk 🙂

 2. Marije 9 juni 2018 op 7:14 am - Beantwoord

  Hele mooie pantalon. Staat je goed!

 3. Neverdullmoments 9 juni 2018 op 8:15 am - Beantwoord

  Mooi zeg! Zeker aandoen naar je werk hoor! Zelf heb ik een donkerblauwe die al een tijdje in mijn broekenla ligt te snurken, dit artikel is een mooie reminder voor mij om hem eens wakker te maken!

  • Romy 9 juni 2018 op 1:57 pm - Beantwoord

   Dankje! Na het lezen van de reacties ga ik de pantalon inderdaad ook maar eens naar mijn werk aantrekken 🙂 Enne, die donkerblauwe pantalon van jou mag inderdaad ook best uit de broekenla komen. Hij staat vast heel mooi!

 4. Josephine 9 juni 2018 op 8:33 am - Beantwoord

  Mooie kleur, en hij staat je goed! Ik heb na een opruimmoment geen pantalon meer in mijn kast hangen, helaas…. Eigenlijk wel een goede reden om eens op zoek te gaan! Bedankt voor de inspiratie! 🙂

 5. Geke 9 juni 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  De pantalon staat je echt beeldig! Ik denk dat hij prima kan voor je werk. Hij is dan misschien wel zomers maar toch zeker ook stijlvol. En je ondergoedzorgen: misschien gewoon een huidkleurig broekje eronder? (klinkt wel niet hip hé.. :-))
  Je schoenen zijn trouwens ook heel mooi.

  Ik moet het met mijn maar 156 cm eerder hebben van een soberder model pantalon anders word ik gelijk een blokje 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 1:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel!
   Een kast zonder pantalons is zeker een goede reden om er weer eens een te kopen. Volgens mij hangen er juist in deze tijd van het jaar overal mooie pantalons in de winkel 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 2:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik denk inderdaad dat ik de pantalon binnenkort maar eens naar mijn werk ga dragen. Qua ondergoed ga ik maar voor iets rozekleurigs, denk ik. Dat scheelt vast ook al.
   Voor jouw lengte zijn er vast ook wel geschikte pantalons 🙂 Ik geloof dat er ook merken zijn bij Zalando met een ‘Petite’-collectie: hetzelfde model kleding, maar dan net iets korter. Wie weet is dat wat 🙂

 6. Daenelia 9 juni 2018 op 9:59 am - Beantwoord

  Tuurlijk kan je die aan naar je werk. Keurige broek. Ik draag alleen maar broeken naar mijn werk. Zelfs de broek van mijn gozer ? het is 2018.

  • Romy 9 juni 2018 op 2:02 pm - Beantwoord

   Haha, gelijk heb je, hoor! Ik ga deze week maar eens de broek aantrekken naar mijn werk 🙂

 7. Hilly Nicolay 9 juni 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Bijzondere pantalon, de kleur echt iets voor jou:)
  De gestipte blouse erbij vind ik er heel mooi bij passen.
  Heel vrolijk:)

  (Ik draag vaak een jeans…:) maar ik heb ook wel een pantalon…

 8. Hermien - KouweKleren 9 juni 2018 op 10:27 am - Beantwoord

  Dit is juist een mooie zomerse maar chique optie voor werk. Je zet er volwassen en stijlvol in uit en door de kleur past ‘ ie perfect bij je. Goede vondst! Ik hoop dat je er lang plezier van zult hebben.

  • Romy 9 juni 2018 op 5:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie op de pantalon! 🙂 Ik ben, mede dankzij alle reacties, vastbesloten om de jurk deze week ook een keer naar mijn werk aan te trekken. Ik vind het zelf zo’n leuke broek dat ik hem niet onnodig in de kast wil laten hangen in een zomerse week als deze 🙂

 9. Gewoon Nicole 9 juni 2018 op 10:27 am - Beantwoord

  Staat je erg goed! Ik ben zelf ook verliefd geworden op pantalons. Het staat super mooi en zit echt heerlijk. Ik heb een mooie donkerblauwe. Ik zoek er nog eentje die net als die van jou uitlopende pijpen heeft.
  Je pantalon kun je zeker naar je werk dragen hoor, hartstikke leuk juist!

  • Romy 9 juni 2018 op 6:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En ik ben het helemaal met je eens: pantalons zitten zo fijn en staan ook nog eens vaak mooi. Een donkerblauwe pantalon lijkt me ook heel gaaf trouwens!
   Ik ga mijn pantalon deze week maar eens naar mijn werk aantrekken. Alle reacties hebben me over de streep getrokken 🙂

 10. Alex 9 juni 2018 op 10:29 am - Beantwoord

  Zo herkenbaar 🙂 Ik twijfelde er ook lang over of ik een pantalon moest kopen en hoe ik hem zou dragen, maar toen ik het meer en meer zag moest ik er toch ook wel een. En nu heb ik er meerdere en draag ze zo graag! Ik heb een zwarte, en toen ik in NYC nog een dresscode had op kantoor droeg ik alleen die met een zwarte bloes. Ergens op mijn blog is daarover ook nog een artikel, mocht dit interessant zijn voor je 😉

  Groeten uit München,
  Alex

  • Romy 9 juni 2018 op 6:55 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je uiteindelijk toch een pantalon hebt gekocht en nu ook regelmatig in pantalons loopt. Ik ben nu ook helemaal om en ben vastbesloten om binnenkort nog een mooie pantalon te kopen 🙂 Wat leuk dat je een artikel hebt geschreven over de pantalon die je droeg naar je werk in NYC. Ik ga even kijken 🙂

 11. Anna 9 juni 2018 op 10:56 am - Beantwoord

  Ik heb nu ook een pantalon! Echt geweldige dingen, hallo pyjama gevoel! Staat je goed Romy!

  • Romy 9 juni 2018 op 6:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Superleuk dat jij ook een pantalon hebt! Ze zitten inderdaad bijna net zo lekker als pyjamabroeken, terwijl ze toch ook vaak heel stijlvol staan 🙂

 12. Linda 9 juni 2018 op 11:04 am - Beantwoord

  Oh wauw lieve Romy, deze pantalon mag je vaker dragen. Wat staat hij je onwijs goed!

 13. Sandra 9 juni 2018 op 11:32 am - Beantwoord

  Vind dat zo’n broek als deze jou echt heel erg leuk staat! Ik zeg: meer pantalon kopen, hihi. Ik vind de kleur erg leuk ook. 🙂 Zelf draaf ik ook graag pantalons. Ik heb een zwarte, een grijs/wit gestreepte en een zwart/wit gestreepte. Draag ze ook heel vaak omdat ze zo leuk zijn en super fijn zitten! Zou nog wel de oker gele willen toevoegen aan mijn collectie. 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 6:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! ♥

  • Romy 9 juni 2018 op 6:57 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen! Dankjewel voor je leuke compliment 🙂
   Ik vind pantalons jou ook altijd erg mooi staan. Zo’n gestreepte pantalon zou ik zelf ook nog wel willen. Ik vind dat vaak zo chic staan. En een okergele past volgens mij perfect bij jou. Zou tof zijn als je er eentje vindt! 🙂 Ik zag bij Stradivarius laatst pantalons in heel veel kleuren liggen. Misschien hebben ze daar ook wel een okergele.

 14. Elisabeth 9 juni 2018 op 11:54 am - Beantwoord

  Staat je heel goed je pantalon! Zelf draag ik echt nooit een pantalon. Heb geen idee of het me staat. Ben niet zo van het proberen in de winkel. En…ik hou niet zo van los zittende pijpen.

  • Romy 9 juni 2018 op 6:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Wie weet staat een pantalon jou ook heel goed, hoor! Ik vind het zelf wel leuk om af en toe iets nieuws te proberen in de winkel. Soms pakt het heel slecht uit en staat iets me totaal niet, maar het komt ook weleens voor dat ik blij verrast ben over iets wat ik normaal niet snel uit de kledingrekken zou trekken 🙂

 15. Stradivarius is zo’n leuke winkel, ik baal echt heel hard dat ze die niet hebben in België! Op vakantie ga ik er altijd heen, haha. Heel mooi ook trouwens! Ik heb zelf echt ook heel veel pantalons en track pants, die zitten zo goed! Ik vind hem ook supergeschikt om in te gaan werken, hoor 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Ja, Stradivarius is echt een leuke winkel! Ze hebben er vaak heel fijne basics. Ik heb er ook mijn enige spijkerbroek vandaan, omdat dat de enige spijkerbroek tot nu toe is die zelfs ik fijn vond zitten 🙂
   Dankje voor je enthousiaste reactie op mijn pantalon! Ik ga hem inderdaad deze week maar eens naar kantoor aantrekken. Leuk dat jij ook gek bent op pantalons! Track pants vind ik er ook wel gaaf uitzien trouwens. Ik kan me voorstellen dat die ook best fijn zitten.

 16. Lianne 9 juni 2018 op 2:19 pm - Beantwoord

  Wat zie je er ontzettend leuk uit! Die broek staat zo goed bij je <3 Supergaaf dat je hem nu aanhebt en op je blog gaat showen! Die hele wijde pantalons zijn niet zo mijn ding, maar die die ik gekocht had vond ik erg leuk en goed bij me passen 🙂 Zo leuk dat we allebei toen iets gekocht hadden net iets buiten onze comfortzone, maar wel een superleuke uitdaging! Jouw blogpost heeft me geinspireerd om vandaag ook een van die broeken aan te trekken <3 Haha ik snap wat je bedoelt, sommige modetrends zoals Uggs laat ik ook liever in de winkel staan!

  • Romy 9 juni 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Inderdaad superleuk dat we allebei goed geslaagd waren voor broeken bij Stradivarius! Ik vond jouw broeken ook heel erg mooi en ze passen heel goed bij je 🙂 Helemaal leuk dat je vandaag ook een van je nieuwe broeken uit de kast hebt gehaald! ♥ Je hebt er vast en zeker een heel leuke combinatie van gemaakt.

 17. Nienke 9 juni 2018 op 4:00 pm - Beantwoord

  Wauw, ik vind die pantalon echt heel mooi staan! Erg leuk gecombineerd ook met dat blousje. 🙂 Ik vind pantalons echt geweldig, maar vooral bij anderen. Ik heb zelf helaas best flinke bovenbenen/heupen/billen waardoor ze nooit zo mooi los zitten aan de bovenkant. Maar in jouw geval zeg ik: meer pantalons kopen!

  • Romy 10 juni 2018 op 1:25 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik ben zeker van plan om meer pantalons te kopen de komende tijd. Ik heb de smaak wel te pakken nu 🙂
   Ik denk dat jou bijvoorbeeld zo’n “Star fit”-model wel mooi staat met strakke pijpen aan de bovenkant en iets wijder aan de onderkant. Dat soort broeken vind ik zelf vaak prachtig staan, zeker als je mooie vrouwelijke vormen hebt 🙂

 18. Yanine 9 juni 2018 op 4:05 pm - Beantwoord

  Hele mooie pantalon! Ik zelf twijfel ook vaak of ik het zal doen of niet wanneer ik roze pantalons zie liggen. Tot nu toe niet gedaan, maar dit moedigt me echt heel erg aan om het toch gewoon wel te doen!

  • Romy 10 juni 2018 op 1:26 am - Beantwoord

   Zeker gewoon eens doen! Ik heb ook heel lang getwijfeld of ik zo’n broek wel wat voor mij zou vinden, zeker in zo’n opvallende kleur. Maar ook ik was blij verrast door het resultaat 🙂 Het staat jou ook vast een stuk leuker dan je misschien denkt!

 19. Esmeralda 9 juni 2018 op 5:01 pm - Beantwoord

  Ik heb 1 zwarte pantalon die bij mijn pak hoort maar verder draag ik eigenlijk alleen maar spijkerbroeken. En dan vooral de skinny jeans, ik denk niet dat ik nog een andere soort broek in de kast heb hangen 🙂

  • Romy 10 juni 2018 op 1:26 am - Beantwoord

   Skinny jeans zijn ook altijd mooi! Ik vind ze zelf niet zo lekker zitten en draag ze om die reden niet zo vaak. Maar ik vind zo’n strak model wel prachtig staan bij andere meiden.

 20. Irene 9 juni 2018 op 5:44 pm - Beantwoord

  Leeeuk! En zo’n broek kan sowieso naar kantoor! Het kan casual maar ook gekleed en het is gewoon super vrouwelijk en elegant dus waarom niet? Ik heb al een tijdje een zwarte en een wit met grijs gestreept exemplaar, allebei met zo’n strik als bij jou. En ik kocht gisteren een gestreepte pantalon bij C&A met roze en rode streepjes en ik vind het echt zo’n mooi soort broek! Staat altijd goed en kan voor alle gelegenheden vind ik 🙂

  • Romy 10 juni 2018 op 1:30 am - Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk wat betreft het dragen van een pantalon. Deze week ga ik hem dan ook snel eens aantrekken naar kantoor 🙂
   Jouw pantatlons klinken ook heel mooi trouwens. Zo’n streepjespantalon staat ook absoluut nog op mijn lijstje. Precies wat je zegt, dit soort broeken kunnen altijd en ze staan vaak heel mooi vrouwelijk, terwijl ze ook nog eens héérlijk zitten.

 21. Meaghan 9 juni 2018 op 8:56 pm - Beantwoord

  Wauw, het staat je prachtig hoor Romy! Erg mooi kleurtje ook. Zo’n soort broek kun je sowieso naar kantoor aan. Bij mij op kantoor lopen er ook een flink aantal dames in. Zelf heb ik nog geen goede pantalon kunnen vinden. Ik ben namelijk maar 1 meter 55 lang en daardoor verzuip ik in de meeste pantalons die ik probeer…

  • Romy 10 juni 2018 op 1:42 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik ben ook zeker van plan, na het lezen van alle reacties, om de broek binnenkort naar mijn werk aan te trekken. Daar is hij volgens mij stijlvol genoeg voor 🙂
   Ik snap dat een pantalon wat lastiger te vinden is als je iets kleiner dan gemiddeld bent. Ik zag wel laatst bij Zalando een ‘Petite’-collectie met kleding die net iets korter is gemaakt voor kleine vrouwen. Misschien heb je daar iets aan 🙂

 22. Alexandra 10 juni 2018 op 9:35 pm - Beantwoord

  Ahh wat een toffe broek, staat je goed! 🙂

 23. Lesley 10 juni 2018 op 10:25 pm - Beantwoord

  WAUW! Wat een prachtige taille heb jij zeg. En uiteraard wat een geweldige broek 🙂

  • Romy 12 juni 2018 op 6:52 am - Beantwoord

   Wat een superlieve reactie! Dankjewel! ♥

 24. Nikita 11 juni 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

  Ik zag die foto’s en wilde je bloesje stelen! Echt waar! Hang zo’n bloesje voor mijn neus in de winkel en ik garandeer je dat ik het mee heb om te kopen. Ik heb net hetzelfde model en kleur, maar dan met witte nerd-brilletjes. En wat sta je zo mooi met die outfit! Echt. Ik had je outfitpost al gezien toen hij online kwam maar door gebrek aan me-time had ik reageren even uitgesteld. Maar ik ben nog altijd even enthousiast nu ik die outfit terugzie. Hij past ook zo goed bij je! Super Romy! En ik vind die broek prima voor kantoor hoor. Ik zou het doen

  • Romy 12 juni 2018 op 7:29 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent over mijn blouseje! Ik heb hem zelf al jaren en heb hem een tijdje niet gedragen, maar sinds kort heb ik dit blouseje weer helemaal ontdekt 🙂 Jouw blouse met nerdbrilletjes klinkt ook onwijs leuk trouwens!
   Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie op mijn outfit!

 25. Anna 12 juni 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Wat een fijne broek! Ik ben zelf ook dol op dit soort broeken in de zomer. Ik heb zelf helaas niet zulke lange benen, dus ik draag graag sandaaltjes of hakken die open zijn op de voet, zodat je benen optisch wat worden verlengd.

  • Romy 12 juni 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Dit soort broeken zitten ook echt heerlijk. Jij draagt ook vaak zulke gave pantalons trouwens. Slim idee om open schoenen onder zo’n pantalon te dragen. Dan lijk je inderdaad vanzelf al iets langer.

 26. Eva 12 juni 2018 op 1:45 pm - Beantwoord

  Oh maar Romy dit is echt een plaatje hoor!! Die twijfels zijn nergens over nodig!

 27. Laura 12 juni 2018 op 2:59 pm - Beantwoord

  Lijkt mij prima voor naar kantoor! Ik zoek ook nog zo’n broek eigenlijk! Alleen geen idee of het mij ook staat.

  • Romy 13 juni 2018 op 1:24 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je ook naar zo’n pantalon op zoek bent. Hij zal je vast mooi staan 🙂 Ik hoop mijn pantalon morgen of overmorgen naar mijn werk aan te trekken, alleen al omdat hij zo lekker zit.

 28. Janne 13 juni 2018 op 9:54 am - Beantwoord

  Prachtig, Romy! Je ziet er inderdaad veel langer uit met deze broek, en doordat hij wat wijd is past hij qua stijl zonder twijfel bij al je jurkjes en rokjes. Ik hoop dat je hem gauw aan durft naar kantoor, want dat is hij waard. 🙂

  • Romy 14 juni 2018 op 6:37 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie op mijn broek! Ik ben er zelf ook erg blij mee. Ik trek hem binnenkort op een zomerse dag ook maar eens aan naar kantoor 🙂