roze outfit 8

Outfit | Roze blouse, roze blazer en alleen maar tweedehands vondsten

 • 26 januari 2023
 • 3 Reacties
Categorieën: Outfits

On Mondays we wear pink. Ik heb nooit de serie Mean Girls gezien, maar die zin ken ik dan weer wel. Nu ben ik alleen het type persoon dat ook op donderdag, zaterdag en eigenlijk gewoon elke dag prima een roze outfit uit de kast kan trekken. Het is nooit een slecht idee om de wereld door een wat rozere bril te zien, nietwaar?! Met dit roze kloffie dat ook nog eens volledig uit kringloopkoopjes bestaat, kan het in elk geval niet aan je outfit liggen als het een mindere dag wordt. Ik laat je graag mijn nieuwe favoriete kledingcombinatie zien waarvan ik eigenlijk elke keer blij word als ik hem uit de kast trek.

Een trotse kringloopkoper

Het meest gelukkig word ik van outfits die volledig uit kringloopvondsten bestaan. Ik voel me dan helemaal een geslaagde schatzoeker met mijn 100% tweedehands outfit (oké oké, het ondergoed en de panty zijn wel nieuw natuurlijk). Vraagt iemand ook nog waar ik die ene blouse of rok vandaan heb, dan ben ik al helemaal een gelukkige tweedehands-shopper wanneer ik doodleuk kan antwoorden “Oh, van de kringloop!”. Meestal kan ik het niet laten om erna te mompelen “Maar vijf euro!”. Dat die laatste toevoeging erbij moet, schijnt dan weer iets Hollands te zijn.

Anyway, deze roze outfit is er dus één die volledig uit tweedehands items bestaat. Het jasje is een parel van de IJ-hallen. Ik moest er destijds zelfs wat moeite voor doen om hem te scoren. Mijn oog viel net vijf seconden eerder op dit jasje dan het oog van een kringloopgelukszoeker naast me. Gelukkig gunde ze me het jasje helemaal, maar ik voelde me wel een extra lucky bastard dat juist ik ermee naar huis ging. De blouse is daarnaast een kringloopkoopje (“Maar vijf euro!”) dat ik laatst scoorde. Het rokje is ook een zeer geslaagde kringloopaankoop die ik al zeker honderd keer heb aangetrokken.

roze outfit 6
roze outfit 7

Roze, rozer, rozest

Vorig jaar liet ik een kleurenanalyse doen, waaruit een enorm palet aan kleuren kwam die mooi passen bij mijn huid-, haar- en oogkleur. Ik had me er helemaal op voorbereid dat roze daar vast niet tussen zou zitten. Maar zowaar zaten er een paar tinten roze bij. Niet dat ik roze uit mijn kast had verbannen als dat niet zo was geweest overigens (daarvoor ben ik veel te eigenwijs én te dol op roze). Maar het maakt wel dat ik de paar tinten roze (precies de kleur van het jasje!) met nog meer plezier uit de kringlooprekken gris.

Zalmroze staat bij mij niet mooi; dat maakt dat mijn bleke huidskleur opeens eerder overkomt als grieperig pips. Maar iets donkerder roze schijn ik goed te kunnen hebben. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Roze is deze outfit zeker. Niet een vleugje, maar een beetje boel. En ik ben er dol op! Dit is echt zo’n outfit waarbij ik baal als er iets van in de wasmand zit en ik dus weer iets anders moet dragen.

roze outfit 10

Mijn hernieuwde liefde voor blazers

Toen ik een jaar of 23-25 was, droeg ik bijna elke dag wel een blazer. Het was de periode waarin ik mijn eerste grote-mensen-baan had, maar door mijn blijkbaar jeugdige looks (en ik had niet eens paardenstaartjes in!) vaak voor “de stagiair” werd aangezien. Dus scoorde ik een hele lading blazers bij de kringloopwinkel in de hoop dat het mijn volwassen imago zou opkrikken. In die tijd waren kleurrijke blazers helemaal mijn ding. Knalroze, knalgeel, azuurblauw – ik had ze in alle felle kleuren wel hangen.

Tegenwoordig voel ik niet meer zo de behoefte om te bewijzen dat ik echt al een tijdje de schoolbanken uit ben. Dus ik leef niet meer non-stop in blazers. Maar voor één of twee keer per week vind ik het nog wel heel leuk om ze te dragen. En dan nu gewoon omdat ik het mooi vind, niet om nooit meer jonger geschat te worden. Bij blazers let ik tegenwoordig wel op dat ze van mooie kwaliteit zijn. Het liefst heb ik iets bijzonders met een mooi stofje, een speciaal patroon en wat luxere kwaliteit. Bij deze blazer zit dat allemaal helemaal goed. Echt een jasje dat mijn liefde voor blazers van vroeger weer extra aanwakkert!

roze outfit 2

De zwierrok en de hipstersneakers

Als er een kringloopitem is dat ik al oneindig vaak heb gedragen, dan is het dit zwierige rokje wel. Tien jaar geleden had ik al eens zo’n rokje. Ik was diep bedroefd toen het zijn beste tijd had gehad en ik het weg moest doen. Maar nu heb ik na al die jaren weer een goede vervanger: deze beige zwierrok vind ik minstens zo mooi en past bijna overal wel bij. Echt zo’n rokje waarin ik het liefst elke dag wat rondjes draai door de kamer. Gewoon omdat dat zwierende effect op je 29e nog minstens zo leuk is om te ervaren als toen ik acht was.

Verder kan ik het niet laten om bij deze outfit zelfs iets in het roze aan mijn voeten te dragen. Deze schoenen noem ik zelf mijn “hipstersneakers” omdat volgens mij half zestienjarig Nederland op deze schoenen rondloopt. Maar ook ik vind ze fantastisch. In Kopenhagen vond ik eindelijk wat ik al die tijd al zocht: fijn zittende sneakers met hoge zool, een subtiel kleurtje en lekker veel tierelantijntjes. Met die schoenen aan is mijn roze look pas echt compleet.

Blouse: Sissy-Boy (tweedehands)
Blazer: Woman’s Fashion (tweedehands)
Rok: merk onbekend (tweedehands)
Schoenen: Puma
Panty: Action
Oorbellen: Kunstwerkje in je oor

Als jij maar één kleur mag dragen, welke zou dat dan zijn?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 26 januari 2023 op 8:52 am - Beantwoord

  Prachtige outfit! En ik snap wel dat je dat rokje het liefst elke dag draagt. Ziet er heerlijk uit.
  Als ik maar één kleur mocht dragen, zou dat absoluut rood zijn.

 2. Daenelia 26 januari 2023 op 9:36 am - Beantwoord

  Ik weet niet of ik het rokje beige zou noemen, zo van de foto. Het kleur namelijk zo prachtig bij je haar! Ik zou nooit maar één kleur dragen: zelfs als je kiest voor een kleur als blauw dan kun je nog naar turquoise, groenig blauw, paarsig, lavendel, babyblue, net-geen-wit-blauw, donkerblauw, bijna zwart … Mono in één kleur dat kan niet.

  • Romy 30 januari 2023 op 9:39 pm - Beantwoord

   Yup, de kleur van het rokje is wat dubieus. Iets bruinachtigs in elk geval 🙂
   Enne, helemaal met je eens dat een outfit in maar één kleur geen doen is. Gelukkig ook maar, want er zijn te veel leuke kleuren om altijd maar één tint te dragen.

Recente blogs

Romige havermout met abrikozen & amandelen (vegan)

12 november 2023|Recepten|

Op havermout raak ik nooit uitgekeken. Misschien jij ook niet! Je kunt het met alle fruitsoorten combineren en er de lekkerste voedzame ontbijtjes mee maken. Laatst kwam ik al dingen-bij-elkaar-gooiend tot een nieuw havermoutrecept waar ik zelf erg graag van eet: havermout met abrikozen. Deze havermout is lekker romig door de plantaardige kwark, heeft een goede bite door de abrikoos en smaakt tegelijkertijd heerlijk zoet. Als je net als ik dol bent op (gedroogde) abrikoos, dan kun je deze havermout met abrikozen vast waarderen. Je maakt 'm in 5 minuten en hij vult goed genoeg om de hele ochtend lekker vol van te zitten.

Balance is key! | 7x balans die het leven fijner maakt

6 mei 2018|Persoonlijke groei|

Balans. Een vrij abstract fenomeen waaraan iedereen in zijn leven wel behoefte heeft. Of het nu gaat om een balans tussen werk en privé of een balans qua kosten en inkomsten, het is fijn om niet naar de ene kant van de schaal door te schieten. Daarom maakte ik de balans voor mezelf op (sorry, die woordgrap móest ik maken!). Dit zijn 7 soorten balans die het leven voor mij fijner maken. Ik zette ze op een rij als reminder voor mijzelf. En ook als inspiratie voor jou om na te denken welke balans(en) jij nodig hebt!

Als ondernemer op vakantie? Niet bang zijn, gewoon relaxen! (7 tips)

30 juli 2021|Carrière en ondernemen|

Je eigen bedrijf draait toch altijd door? En als je het leuk vindt wat je doet, waarom zou je dan vrij nemen? En als je geen collega's hebt op wie je het werk kunt afschuiven, kun je dan eigenlijk wel ooit vrij zijn? Om die drie redenen heb ik mezelf in mijn drie jaar ondernemerschap niet eerder meer dan 4 dagen vrij achter elkaar gegeven. Ik vond het mega-spannend om mijn bedrijf los te laten en er even tussenuit te piepen. Supersuf achteraf, want ik heb net zo goed recht op vakantie als ieder ander. Gelukkig heb ik tóch een plan gemaakt en bleek als ondernemer op vakantie gaan helemaal niet zo ingewikkeld. Met deze 7 tips bleek het hartstikke haalbaar.