roze outfit 8

Outfit | Roze blouse, roze blazer en alleen maar tweedehands vondsten

 • 26 januari 2023
 • 3 Reacties
Categorieën: Outfits

On Mondays we wear pink. Ik heb nooit de serie Mean Girls gezien, maar die zin ken ik dan weer wel. Nu ben ik alleen het type persoon dat ook op donderdag, zaterdag en eigenlijk gewoon elke dag prima een roze outfit uit de kast kan trekken. Het is nooit een slecht idee om de wereld door een wat rozere bril te zien, nietwaar?! Met dit roze kloffie dat ook nog eens volledig uit kringloopkoopjes bestaat, kan het in elk geval niet aan je outfit liggen als het een mindere dag wordt. Ik laat je graag mijn nieuwe favoriete kledingcombinatie zien waarvan ik eigenlijk elke keer blij word als ik hem uit de kast trek.

Een trotse kringloopkoper

Het meest gelukkig word ik van outfits die volledig uit kringloopvondsten bestaan. Ik voel me dan helemaal een geslaagde schatzoeker met mijn 100% tweedehands outfit (oké oké, het ondergoed en de panty zijn wel nieuw natuurlijk). Vraagt iemand ook nog waar ik die ene blouse of rok vandaan heb, dan ben ik al helemaal een gelukkige tweedehands-shopper wanneer ik doodleuk kan antwoorden “Oh, van de kringloop!”. Meestal kan ik het niet laten om erna te mompelen “Maar vijf euro!”. Dat die laatste toevoeging erbij moet, schijnt dan weer iets Hollands te zijn.

Anyway, deze roze outfit is er dus één die volledig uit tweedehands items bestaat. Het jasje is een parel van de IJ-hallen. Ik moest er destijds zelfs wat moeite voor doen om hem te scoren. Mijn oog viel net vijf seconden eerder op dit jasje dan het oog van een kringloopgelukszoeker naast me. Gelukkig gunde ze me het jasje helemaal, maar ik voelde me wel een extra lucky bastard dat juist ik ermee naar huis ging. De blouse is daarnaast een kringloopkoopje (“Maar vijf euro!”) dat ik laatst scoorde. Het rokje is ook een zeer geslaagde kringloopaankoop die ik al zeker honderd keer heb aangetrokken.

roze outfit 6
roze outfit 7

Roze, rozer, rozest

Vorig jaar liet ik een kleurenanalyse doen, waaruit een enorm palet aan kleuren kwam die mooi passen bij mijn huid-, haar- en oogkleur. Ik had me er helemaal op voorbereid dat roze daar vast niet tussen zou zitten. Maar zowaar zaten er een paar tinten roze bij. Niet dat ik roze uit mijn kast had verbannen als dat niet zo was geweest overigens (daarvoor ben ik veel te eigenwijs én te dol op roze). Maar het maakt wel dat ik de paar tinten roze (precies de kleur van het jasje!) met nog meer plezier uit de kringlooprekken gris.

Zalmroze staat bij mij niet mooi; dat maakt dat mijn bleke huidskleur opeens eerder overkomt als grieperig pips. Maar iets donkerder roze schijn ik goed te kunnen hebben. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Roze is deze outfit zeker. Niet een vleugje, maar een beetje boel. En ik ben er dol op! Dit is echt zo’n outfit waarbij ik baal als er iets van in de wasmand zit en ik dus weer iets anders moet dragen.

roze outfit 10

Mijn hernieuwde liefde voor blazers

Toen ik een jaar of 23-25 was, droeg ik bijna elke dag wel een blazer. Het was de periode waarin ik mijn eerste grote-mensen-baan had, maar door mijn blijkbaar jeugdige looks (en ik had niet eens paardenstaartjes in!) vaak voor “de stagiair” werd aangezien. Dus scoorde ik een hele lading blazers bij de kringloopwinkel in de hoop dat het mijn volwassen imago zou opkrikken. In die tijd waren kleurrijke blazers helemaal mijn ding. Knalroze, knalgeel, azuurblauw – ik had ze in alle felle kleuren wel hangen.

Tegenwoordig voel ik niet meer zo de behoefte om te bewijzen dat ik echt al een tijdje de schoolbanken uit ben. Dus ik leef niet meer non-stop in blazers. Maar voor één of twee keer per week vind ik het nog wel heel leuk om ze te dragen. En dan nu gewoon omdat ik het mooi vind, niet om nooit meer jonger geschat te worden. Bij blazers let ik tegenwoordig wel op dat ze van mooie kwaliteit zijn. Het liefst heb ik iets bijzonders met een mooi stofje, een speciaal patroon en wat luxere kwaliteit. Bij deze blazer zit dat allemaal helemaal goed. Echt een jasje dat mijn liefde voor blazers van vroeger weer extra aanwakkert!

roze outfit 2

De zwierrok en de hipstersneakers

Als er een kringloopitem is dat ik al oneindig vaak heb gedragen, dan is het dit zwierige rokje wel. Tien jaar geleden had ik al eens zo’n rokje. Ik was diep bedroefd toen het zijn beste tijd had gehad en ik het weg moest doen. Maar nu heb ik na al die jaren weer een goede vervanger: deze beige zwierrok vind ik minstens zo mooi en past bijna overal wel bij. Echt zo’n rokje waarin ik het liefst elke dag wat rondjes draai door de kamer. Gewoon omdat dat zwierende effect op je 29e nog minstens zo leuk is om te ervaren als toen ik acht was.

Verder kan ik het niet laten om bij deze outfit zelfs iets in het roze aan mijn voeten te dragen. Deze schoenen noem ik zelf mijn “hipstersneakers” omdat volgens mij half zestienjarig Nederland op deze schoenen rondloopt. Maar ook ik vind ze fantastisch. In Kopenhagen vond ik eindelijk wat ik al die tijd al zocht: fijn zittende sneakers met hoge zool, een subtiel kleurtje en lekker veel tierelantijntjes. Met die schoenen aan is mijn roze look pas echt compleet.

Blouse: Sissy-Boy (tweedehands)
Blazer: Woman’s Fashion (tweedehands)
Rok: merk onbekend (tweedehands)
Schoenen: Puma
Panty: Action
Oorbellen: Kunstwerkje in je oor

Als jij maar één kleur mag dragen, welke zou dat dan zijn?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 26 januari 2023 op 8:52 am - Beantwoord

  Prachtige outfit! En ik snap wel dat je dat rokje het liefst elke dag draagt. Ziet er heerlijk uit.
  Als ik maar één kleur mocht dragen, zou dat absoluut rood zijn.

 2. Daenelia 26 januari 2023 op 9:36 am - Beantwoord

  Ik weet niet of ik het rokje beige zou noemen, zo van de foto. Het kleur namelijk zo prachtig bij je haar! Ik zou nooit maar één kleur dragen: zelfs als je kiest voor een kleur als blauw dan kun je nog naar turquoise, groenig blauw, paarsig, lavendel, babyblue, net-geen-wit-blauw, donkerblauw, bijna zwart … Mono in één kleur dat kan niet.

  • Romy 30 januari 2023 op 9:39 pm - Beantwoord

   Yup, de kleur van het rokje is wat dubieus. Iets bruinachtigs in elk geval 🙂
   Enne, helemaal met je eens dat een outfit in maar één kleur geen doen is. Gelukkig ook maar, want er zijn te veel leuke kleuren om altijd maar één tint te dragen.

Recente blogs

Ketting met een boodschap: je mag altijd een beetje klein blijven

17 mei 2022|Persoonlijk, Zelfliefde|

Anderhalve maand geleden zijn mijn lieve opa en oma twee dagen na elkaar overleden. Mijn opa en oma bij wie ik als jong meisje minimaal één keer per week kwam en aan wie ik talloze herinneringen heb. De herinneringen aan dat stuk van mijn kindertijd blijven gelukkig voor altijd. Maar ik zocht iets tastbaars dat me continu herinnert aan de mooie dingen die zij me hebben bijgebracht. Het werd een ketting met de O van opa en oma. En met een voor mij belangrijke boodschap: “Je mag ook op 29-jarige leeftijd soms nog dat kleine meisje zijn.”

7x waar ik mezelf nu eindelijk wél de tijd voor gun

4 november 2020|Persoonlijk, Zelfliefde|

Tijd hebben is één ding. Jezelf ergens ook echt de tijd voor gunnen is een tweede. Sinds een paar maanden (mede met dank aan corona!) neem ik vaker de tijd voor iets waar ik van ontspan. Geen excuses meer, niet meer vele vrije uren aan mijn telefoon vastgeplakt zitten, maar gewoon het moment pakken. Omdat ik daar behoefte aan heb en omdat ik mezelf precies de dingen die ik fijn vind graag wil gunnen. Dit zijn 7 dingen waar ik nu eindelijk tijd voor neem (en enorm van geniet).

Interieurshoppen | Wat neem ik mee als je mij loslaat in IKEA?

5 april 2018|Interieur|

Het kantoor waar ik werk, is onlangs verhuisd. En je raadt nooit waar ik nu dagelijks uitzicht op heb. Juist ja, de IKEA! Je begrijpt vast dat ik tijdens het werken regelmatig fantaseer over hoe ik een kar vol met interieurspullen voor mijn toekomstige huis vooruitduw door IKEA. En over hoe ik een handjevol IKEA-potloden kaap (grapje!), rondkijk bij de Billy-boekenkasten en de Hemnes-meubels en tussendoor een pitstop maak bij de vegetarische gehaktballetjes in het restaurant. Fantaseren over interieurshoppen kan gelukkig altijd! Daarom een wegdroomartikel vol interieuritems die in mijn IKEA-wagen zouden belanden voor mijn eigen huis.