roze5

Outfit | Een geweldige roze teddy-jas (en hij is zó zacht!)

 • 27 oktober 2018
 • 30 Reacties
Categorieën: Outfits

Roze, roze en nog eens roze. Soms heb ik ernstig de behoefte om de wereld door een roze bril te kunnen bekijken. En bij gebrek aan een roze bril vind ik het ook al te gek om zo nu en dan in een volledig roze outfit de straat op te gaan. Kwam dat even mooi uit, want al vanaf het voorjaar lag er een roze teddy-jas op mij te wachten om gedragen te worden. Het koude herfstweer van de afgelopen week vond ik dé gelegenheid om eindelijk in dit warme jasje de deur uit te gaan. Klaar voor een flinke dosis roze? Scrol dan snel verder!

roze outfit roze teddy-jas

Roze teddy-jas

Deze roze teddy-jas kocht ik op Koningsdag voor een paar euro. Ik was er direct verliefd op. In de herfst en winter vind ik het vooral heel belangrijk dat kleding lekker warm is, maar daarbij is het natuurlijk wel zo fijn als ik me in een outfit ook nog een beetje prettig en vrouwelijk voel. Dat is met dit jasje zeker het geval. Ik heb het gevoel dat je bij deze teddy-jas, in tegenstelling tot veel andere exemplaren, nog wel iets van mijn taille ziet. Daarnaast vind ik het kraagje en de lengte van de mouwen heel leuk. Of het ook praktisch is op winterse dagen, is vast een ander verhaal. Maar dat terzijde!

roze outfit roze teddy coat

roze outfit roze teddy coat

Winkelen in je eigen kledingkast

Soms gaat er niets boven shoppen in je eigen kledingkast. Als ik een keer mijn kast uitmest, ontdek ik vaak opeens dat ik nog veel meer mooie kleding heb liggen dan ik eerst dacht. Wat een feestje om op die manier “nieuwe” kledingstukken te vinden zonder dat je ook maar een cent aan iets nieuws hoeft uit te geven! Op die manier ontdekte ik ook deze roze skaterjurk, die ik al een paar jaar heb liggen. Die leek me perfect om met dit jasje te combineren. Verder draag ik een zwarte panty van Zeeman (mijn favoriete panty’s op dit moment!) en een roze tasje dat ik in Florence heb gekocht.

Handige veterboots

Mijn veterboots zijn trouwens van Van Haren. Ik had twee jaar geleden min of meer dezelfde schoenen, maar dan in het beige. Die schoenen heb ik destijds helemaal “op” gemaakt doordat ik ze zo vaak heb gedragen. Dat vond ik reden genoeg om mezelf dit paar soortgelijke schoenen cadeau te doen. Dit soort veterschoenen zijn ook ideaal als ik in de winter last heb van vocht in mijn voeten. Mijn voeten zijn dan soms door het vocht ’s avonds een paar centimeter groter in omtrek dan ’s ochtends. In dat geval is het ideaal dat ik dit soort schoenen door de veters strakker of juist minder strak kan maken.

roze outfit roze teddy coat

roze outfit roze teddy coat

Oudroze

Hoe zou jij de kleur van mijn jasje trouwens noemen? Ik noem het zelf oudroze en vind het in ieder geval een geweldige kleur voor de herfst. Alhoewel ik moet zeggen dat ik niet heel erg in herfstkleuren en zomerkleuren geloof. Ik draag gewoon wat ik leuk vind, of dat nu een kleur is die bij het seizoen past of niet, op okergeel na dan. Roze draag ik het liefst het hele jaar door, maar ik heb ontdekt dat pastelroze mij niet altijd even mooi staat. Ik ben nogal een bleekscheet (zelfs in de zomer!) en pastelroze maakt mij vaak nóg bleker. De combinatie met oudroze vind ik daarom net wat mooier en warmer staan.

roze outfit roze teddy coat

Een nieuwe vondst voor de koude herfstdagen

Na het maken van deze outfitfoto’s heb ik deze roze teddy-jas al meerdere keren gedragen. Hoewel het jasje misschien niet heel praktisch is voor echt koude winterdagen (te koud door de halflange mouwen, maar ook niet makkelijk onder een winterjas te dragen zonder dat je Michelin-poppetjes-armen krijgt), vind ik hem op zachte herfstdagen erg fijn. En binnen kan zo’n jasje natuurlijk altijd. Ik voel me er prima in, het is heerlijk warm en – ook niet geheel onbelangrijk – dit jasje voelt zó zacht aan dat ik hem het liefst nooit meer zou uittrekken.

Roze teddy-jas: tweedehands (merk onbekend)
Roze jurk: New Yorker 
Panty: Zeeman
Veterlaarzen: Van Haren
Schoudertas: Asseccorize 
Bril: Polette*

Heb jij ook een teddy-jas in de kast hangen? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. chucky1012 27 oktober 2018 op 6:55 am - Beantwoord

  Het jasje staat jou zo mooi ?
  Prachtige aankoop.
  Vervelend voor jou dat jij last van vocht in de voeten hebt.
  Ik had het ook en heel erg.

  Fijn weekend ?

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:05 pm - Beantwoord

   Danjewel! Het vocht in mijn voeten is inderdaad wel vervelend. Ik krijg er nu fysiotherapie voor en dat slaat gelukkig wel goed aan. Hopelijk is het over een tijdje een stuk minder erg 🙂
   Fijn weekend!

 2. Lianne 27 oktober 2018 op 7:27 am - Beantwoord

  Ohhh je roze outfit! Die jas én het jurkje vind ik zo geweldig en zou ik zelf ook zo aantrekken <3 Dat tasje is ook erg leuk! Je ziet er ideaal uit voor een combinatie met het roze huis op de achtergrond! Zo'n leuke foto's! 🙂 Helaas heb ik nog geen soortgelijk huis gevonden hier in de buurt, maar wellicht komt dat nog wel goed!

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Superleuk om te horen dat het jasje en jurkje ook helemaal jouw ding zijn 🙂
   Ik vond het ook de perfecte outfit om weer eens naar het roze huis te fietsen in een dorp verderop. Ik ben nog steeds zo blij dat ik dat plekje heb ontdekt! Wie weet is er in Alkmaar ook wel een roze huis. Ik ontdekte dit snoephuisje eigenlijk ook stomtoevallig toen ik een keer in de buurt was.

 3. bychristiana 27 oktober 2018 op 7:41 am - Beantwoord

  Ik vind het jasje erg leuk, maar mij valt vooral het tasje op. Kocht je die bij Accessorize in Florence? Bofkont! Ik baal enorm dat die winkel er in Nederland niet meer is, ze hebben daar ontzettend gave dingen. Ik vond het vaak wel prijzig, dus sloeg ik meestal mijn slag in de sale…

 4. Yvonne 27 oktober 2018 op 8:11 am - Beantwoord

  Heel leuk gecombineerd! Denk ook dat dat jasje oudroze is. Vooral ook met de roze achtergrond.?Ik ben het met je eens, draag ook alle kleuren het hele jaar. Nou ja niet alle. Alleen de kleuren die ik mooi vind maar trek mij zeker niks aan van het seizoen.

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Klopt! Het jasje komt van Accessorize. Het was overigens niet eens heel prijzig. Volgens mij heb ik er €20 voor betaald in de winkel 🙂 Inderdaad wel jammer dat die winkel niet meer in Nederland zit. Een extra goede reden om daar op vakantie zo nu en dan eens een kijkje te nemen.

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Goed dat jij ook gewoon draagt waar je zin in hebt, ongeacht het seizoen! Het lijkt mij maar niets als ik mijn favoriete kleuren driekwart jaar in de kast moet laten hangen, haha 🙂

 5. Anja - Minimalist Dutchie 27 oktober 2018 op 9:05 am - Beantwoord

  Hihi, wat een explosie van roze. Echt een Romy outfit! Ik heb dat trouwens ook met pastellen, daar lijk ik snel wit/bleek door. Ook met lichtgeel en lila. Goeie oplossing zo!

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Haha, de kleur roze is inderdaad wel duidelijk vertegenwoordigd in mijn outfit 😉
   Soms wel jammer, hè, dat sommige kleuren bij een bleke huid niet zo mooi staan. Lichtgeel en lila staan mij helaas ook niet echt. Gelukkig helpt het soms wel wat als je zo’n kleur met iets warmers of donkerders combineert.

 6. Katrien 27 oktober 2018 op 9:17 am - Beantwoord

  Heel mooie combinatie! De teddy en het jurkje gaan heel goed samen. Met je laarsjes wordt het een tikkelrje stoer en dat vind ik super leuk. Je straalt en je ziet duidelijk dat je je goed voelt in deze outfit.

 7. Marije 27 oktober 2018 op 9:24 am - Beantwoord

  Geweldig jasje!

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie! Ik vond het zelf ook wel leuk dat de laarsjes mijn outfit een wat stoerder tintje gaven 🙂

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Dankjewel!

 8. Darina 27 oktober 2018 op 9:55 am - Beantwoord

  Dit jasje is zo leuk! Staat heel mooi op het jurkje. Ik heb ook een teddy jasje, een beige variant, maar wil graag nog een okergele, ook al vind ik dat best een spannende kleur als jasje.

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk dat jij ook een teddy-jasje hebt hangen. Ik vind ze in beige ook erg leuk. Okergeel klinkt trouwens ook erg mooi. Inderdaad wel opvallend, maar ik denk dat je dat echt heel goed kunt hebben 🙂

 9. Ilona Wielinga 27 oktober 2018 op 10:47 am - Beantwoord

  Aah dit staat je echt leuk! Lekker ook al dat roze.
  Ik droeg zelf ook altijd onwijs veel roze, tot een jaar of twee geleden, toen sloeg mijn stijl om en begon ik donkere kleuren juist te waarderen. Heb zelf overigens ook geen teddy jas, niks voor mij. Hoe leuk ik het ook bij anderen vind.

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Grappig om te horen dat jouw stijl zo is veranderd. Bij mij is het andersom gegaan: ik ging van veel donkere kleuren naar meer opvallende en kleurrijke kleding. Maar warme en donkere kleuren vind ik ook nog steeds erg mooi, zeker in de herfst en winter 🙂

 10. Kirsten 27 oktober 2018 op 4:05 pm - Beantwoord

  Ik ben helemaal verliefd op dat jasje <3 Wat een geweldige aankoop! Je jurkje vind ik ook heel mooi, en zulke spullen uit je kleerkast herontdekken is misschien wel de fijnste manier van 'shoppen' :')

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met het jasje (en met het herontdekte jurkje!). Er gaat inderdaad niets boven (gratis) shoppen in je eigen kast 😉

 11. noor 27 oktober 2018 op 4:59 pm - Beantwoord

  Leuk dat je gewoon durft aandoen wat je wilt aandoen 🙂 Ikzelf draag meestal zwart maar probeer nu toch ook meer kleur te dragen (hallo rode enkellaarzen!).

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:56 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook wat vaker kleur draagt! Zeker doen! Je leeft maar één keer, dus het is zonde als je niet aantrekt wat je het liefst zou willen aantrekken. Rode enkellaarzen klinken in ieder geval al geweldig 🙂

 12. Mariska 27 oktober 2018 op 10:15 pm - Beantwoord

  Heel leuk die jas ja, ik zie trouwens heel vaak van die Teddy jassen 🙂 heerlijk lekker warm.

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Teddy-jasjes zijn inderdaad nogal populair de laatste tijd. Superleuk, want ze zijn niet alleen mooi, maar inderdaad ook nog eens heerlijk warm 🙂

 13. Saskia 28 oktober 2018 op 10:42 am - Beantwoord

  Fijn pareltje je jas! Heel erg veel plezier ervan <3

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:36 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast en zeker lukken 🙂

 14. Lesley 28 oktober 2018 op 1:46 pm - Beantwoord

  Superleuk jasje Romy! Weer een goede score op de rommel(koningsdag) markt. De achtergrond is helemaal passend haha superleuk!

  • Romy 29 oktober 2018 op 12:00 am - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, dit roze huisje was echt een toevalstreffer. Het is het enige roze huis dat ik ooit in mijn omgeving heb gezien en het staat nog in mijn eigen dorp ook 🙂

 15. Hilly 28 oktober 2018 op 3:21 pm - Beantwoord

  Wat staat jou het jasje mooi!

  Leuk de achterrond erbij:)

Recente blogs

Jezelf vergelijken met anderen? Ho, stop!

30 juli 2017|Persoonlijke groei|

Vergelijk jij jezelf weleens met anderen? Denk je ook weleens dat anderen het beter voor elkaar hebben dan jij? Laatst deed ik hetzelfde toen ik als oppepper op een baaldag een paar vlogs aan het kijken was. Dat maakte me daadwerkelijk een stuk vrolijker. Tegelijkertijd vroeg ik me iets af: hoe kunnen zij nou elke dag een glimlach van oor tot oor hebben, terwijl ik nu gewoon een baaldag heb. Even later realiseerde ik me hoe krom die gedachte was. Hoe kan ik op basis van een paar video's oordelen dat iemand helemaal happy is? En wat heeft het voor zin om jezelf te vergelijken met een ander die je niet eens echt kent?!

Romige noedels met pindakaas, zoete aardappel & edamame (vegan!)

31 oktober 2023|Recepten|

Hoe meer room, hoe beter! Het had mijn lijfspreuk kunnen zijn (en dan niet alleen omdat ik Room-y heet). Ook noedels eet ik het allerliefst in een romig sausje. Laat ik nu vorige maand dankzij een spontaan kookexperiment een wel heel lekker noedelsausje hebben ontdekt. Romig ten top, vol van (pindakaas)smaak en door de zoete aardappel ook nog eens een goede manier om meer groenten binnen te krijgen dan je door hebt! Je maakt deze romige noedels met een zelfgemaakte saus van o.a. pindakaas, zoete aardappel, kokosmelk en sojasaus. En doordat je er ook groenten en edamame-boontjes bij wokt, heb je een heerlijke noedelmaaltijd met het beste van drie werelden: romig, vol van groenten én crunchy.

12 bekentenissen van een lichtelijk verslaafde theeleut

19 juni 2020|Persoonlijk, Lifestyle|

Dat ik een theeleut ben, is nu niet bepaald een verrassende bekentenis op zich. Iedereen die mij kent, weet dat ik gerust zes koppen thee op een dag achteroversla. Of - in mijn geval - slokje voor slokje langzaam naar binnen klok. Maar als theeleut houd ik er zo mijn eigen theegewoontes op na. Thee meesmokkelen, altijd hetzelfde smaakje drinken en zelfs een paar ietwat neurotische theetrekjes. Deze 12 bijvoorbeeld!