Barcelona11 4

Outfit | Roze trui en (nep)leren rokje

 • 19 januari 2018
 • 42 Reacties
Categorieën: Outfits

Ik in een (nep)leren rokje? Tja, daar moest ik zelf ook even aan wennen. Toch ben ik nu helemaal om. Ik merk dat ik het leuk vind om regelmatig iets anders te proberen qua kleding en zo mijn eigen stijl te ontdekken. En soms blijkt iets onverwacht toch meer ‘mijn ding’ dan ik had verwacht. Mijn outfit van vandaag bestaat in ieder geval uit meerdere items die mij absoluut heel vrolijk maken. Ik heb het over onder andere een zachtroze trui en een (nep)leren rokje. Een combinatie van een beetje buiten én een beetje binnen mijn comfortzone dus. Benieuwd? Ik laat je mijn outfit zien.

outfit leren rokje en roze trui

De roze trui – een heuse dubbelganger!

De roze trui die ik draag, komt van Stradivarius en kocht ik laatst online. Er zit overigens een grappig verhaal achter. Ik kan me nog herinneren dat een docent op de middelbare school één ribbroek in drie verschillende kleuren had. Lekker efficiënt, vond hij. Ik vond het zelf vooral niet zo creatief. Toch deed ik zo’n 10 jaar later exact hetzelfde. Al een tijdje is deze okergele trui mijn favoriete wintertrui. Genoeg reden dus om precies dezelfde trui ook in het roze te bemachtigen. Dus ja, het is die roze trui die laatst in mijn online winkelmandje bij Stradivarius belandde. Ik ben er nog elke keer minstens zo blij mee als met de fijne gele trui.

outfit leren rokje en roze trui

De ‘leather look’

Ik stopte de roze trui in een zwart (nep)leren rokje, dat ik onlangs kocht bij Zalando. Ik had je een jaar geleden vast voor gek verklaard als je me had verteld dat ik me nog eens aan de leather look zou wagen. Toch was ik nu al tijden op zoek naar een rokje in die stijl en was ik dolblij toen ik dit exemplaar bij Zalando tegenkwam. Ik vind het vooral leuk dat het rokje anders is dan anders door de verschillende stroken. Nog een pluspuntje: door de stroken krijg je geen zichtbare ‘bobbel’ wanneer je een wat dikkere gebreide trui in je rokje stopt.

outfit leren rokje en roze trui

Gebreide trui: Stradivarius | Rokje: Zalando | Laarzen: tweedehands | Legging: Zeeman | Handschoenen: Kruidvat.

outfit leren rokje en roze trui

Zoals je op de foto’s hierboven kunt zien, combineerde ik mijn outfit met mijn laarsjes met sleehak en (nep)bontrandje. Die laarsjes scoorde ik ooit tweedehands bij de kringloopwinkel en ik draag deze winter bijna geen andere schoenen. Ze lopen heerlijk, zitten fijn en ik vind ze erg mooi. Helaas is het ook pure noodzaak voor mij op dit moment om vooral deze schoenen te dragen. Ik heb elke winter last van veel vocht in mijn voeten, waardoor ik bijna geen schoenen meer pas. Niet altijd even makkelijk, maar ik ben allang blij dat dit paar nog steeds perfect zit.

roze handschoenen met strikjes kruidvat

De roze handschoenen met strikjes

Mijn trui bleek overigens perfect te matchen met mijn roze handschoenen. Die liet ik eerder al zien in dit favorietenartikel, maar ik ben er nog elke dag blij mee. Ik vond deze chique handschoentjes met strikken bij Kruidvat en vind ze zelf onwijs leuk. De kleur, het strikje – helemaal mijn ding! Even een niet zo blogwaardige bekentenis overigens: normaal draag ik die handschoentjes uiteraard onder mijn dikke winterjas en gecombineerd met een al even dikke sjaal. Maar als blogger met een voorliefde voor outfitposts moet je toch soms de kou trotseren. Gelukkig is mijn vader een snelle fotograaf en kon ik na zo’n tien minuten bibberen mijn jas snel weer aantrekken. Brr…

Koop jij weleens twee varianten van één kledingstuk?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Maaike 19 januari 2018 op 7:12 am - Beantwoord

  Wauw wat leuk! Ook grappig het verhaal achter de roze trui. Maar ik geef je helemaal gelijk! Vind het echt knap hoe je nieuwe dingen durft uit te proberen!

  • Romy 19 januari 2018 op 11:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind het ook heel leuk om regelmatig iets anders te proberen qua kleding. Ik kan er ook echt blij van worden als ik opeens een heel andere combinatie dan anders bedenk.

 2. Marije 19 januari 2018 op 7:31 am - Beantwoord

  Wat een geweldig rokje! Super leuk.

 3. Sylvia - alovelyadventure 19 januari 2018 op 7:54 am - Beantwoord

  Wat een leuke look! Die trui vind ik ook geweldig. Tja als ik iets leuks heb gevonden en het zit lekker dan koop ik er het liefst ook meerdere van! Heerlijk weekend toegewenst

 4. Eveline Fleur 19 januari 2018 op 7:54 am - Beantwoord

  Wat een mooie trui zeg. En die handschoene (met strikjes!) I love it. Strikjes zijn zo leuk. <3

  • Romy 19 januari 2018 op 11:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik wens jou ook een heerlijk weekend toe!

  • Romy 19 januari 2018 op 11:30 pm - Beantwoord

   Ja, die strikjes vind ik ook zo leuk! Ik was op slag verliefd op deze handschoentjes en ze kostten ook nog eens maar een paar euro 🙂

 5. Darina 19 januari 2018 op 8:05 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Vooral de trui vind ik heel mooi. Als een kledingstuk heel fijn zit wil ik daar ook weleens meerdere stuks van kopen.

  • Romy 19 januari 2018 op 11:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met de trui, met zowel het roze als het gele exemplaar 🙂

 6. Nikita 19 januari 2018 op 8:12 am - Beantwoord

  Die outfit is echt schattig! Inderdaad anders dan gewend, maar ik vind het prachtig! Soms moet je inderdaad iets buiten je comfortzone aantrekken. Met die gedachte trok ik twee jaar geleden voor het eerst een jeansshortje aan. Maar een rokje of kleedje zal er niet inzitten. Mijn sneakers die ik vorige maand kocht zijn iets lichter van kleur dan jouw trui trouwens 🙂

 7. Neverdullmoments 19 januari 2018 op 8:27 am - Beantwoord

  Ik ben ook stiekem altijd van het dubbelshoppen. Een vest van vero moda heb ik zelfs in vier kleuren, haha! Waarschijnlijk zien mijn leerlingen dat ook wel, maar ach 😉 heel leuk je roze trui en stoer dat je zo’n rokje draagt! Heel leuk dat je experimenteert!

  • Romy 19 januari 2018 op 11:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! 🙂
   De kleur van jouw sneakers klinkt ook prachtig. En wat leuk dat je je twee jaar geleden voor het eerst aan een jeansshort hebt gewaagd! Soms kom je zo tot de leukste ontdekkingen op kledinggebied.

  • Romy 19 januari 2018 op 11:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! 🙂
   En ik moest wel lachen om je bekentenis van het vest. Waarom ook niet, toch?! Als een kledingstuk goed bevalt, hoef je ook eigenlijk niet veel verder te zoeken dan het exemplaar in een iets andere kleur dat erachter hangt 🙂

 8. Sandra 19 januari 2018 op 9:26 am - Beantwoord

  Hihi, als die trui zo fijn is, dan is het juist leuk om hem in meerdere kleuren te hebben toch? Hij staat je goed! Leuk ook dat je durft te experimenteren met dat rokje. Leuke combinatie zo! Enne die handschoenen staan er ook echt té leuk bij. 🙂

  • Romy 19 januari 2018 op 11:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! 🙂 En inderdaad, ik ben juist blij dat ik dezelfde trui nu in twee kleuren heb. Hij zit zo fijn!

 9. Jenn 19 januari 2018 op 9:54 am - Beantwoord

  Leuke outfit, staat je goed!

 10. Loes 19 januari 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Ik ben ook zo iemand die meerdere kleuren koopt van een fijn item, moet kunnen, zolang je het maar tof/anders combineert! Ik vind die handschoenen ook mega schattig!

  • Romy 19 januari 2018 op 11:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 19 januari 2018 op 11:35 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Je kunt met een andere kleur toch weer heel andere combinaties maken, waardoor het niet eens zo opvalt dat het eigenlijk dezelfde trui is 🙂

 11. evelien 19 januari 2018 op 10:36 am - Beantwoord

  Wat een super leuk rokje! Ik vind het ook altijd zo leuk om te spelen met diverse items. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 19 januari 2018 op 11:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben zelf ook zo blij met dit rokje 🙂

 12. Lianne 19 januari 2018 op 12:38 pm - Beantwoord

  Ik vind die handschoenen zo leuk! Dat is ook helemaal mijn ding <3 Ik ben zelf niet zo'n enorme truienfan (want: kriebelt best wel), maar hoe jij het aanhebt staat het erg leuk! Okergeel zou ik dan niet nemen, dat is niet zo mijn stijl, haha! Ik vind leren kleding ook leuk, alleen zou ik dan juist altijd echt leer nemen. Kost wel iets meer, maar nepleer verslijt altijd heel snel in mijn ervaring. Maar ik vind dat je er op deze foto's erg leuk uitziet! Ik zou het zo ook aantrekken 🙂

 13. Iris 19 januari 2018 op 2:28 pm - Beantwoord

  Heel herkenbaar wat betreft de trui. Ik heb dat ook met een sweatertrui, ik heb er inmiddels twee, elk in een andere kleur en draag ze enorm veel. Als het goed bevalt, waarom ook niet, haha!

  • Romy 19 januari 2018 op 11:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! 🙂 Zo leuk om te horen dat je deze outfit ook zo had kunnen samenstellen. Ik droeg zelf trouwens tot voor kort ook bijna nooit truien, maar bennu wel een beetje om. Zeker in combinatie met een rokje kun je ze best leuk combineren. En deze trui kriebelt gelukkig niet 🙂
   Zelf koop ik bewust nepleren kleding, omdat ik als vegetariër zo min mogelijk leer probeer te gebruiken. Maar de kwaliteit is dan inderdaad wel een nadeel. Ik hoop maar dat ik toch best wel een tijd met dit rokje kan doen 😉

  • Romy 19 januari 2018 op 11:37 pm - Beantwoord

   Precies! Als kleding lekker zit en je het mooi vindt, hoef je ook eigenlijk niet veel verder te kijken dan de andere kleur op hetzelfde rek 😉

 14. Janne 19 januari 2018 op 2:56 pm - Beantwoord

  Leuk! Dit is inderdaad een soort leren rokje dat jou staat en dat er leuk uitziet. In deze outfit vind ik de legging ook heel goed passen, lekker stoer. En dan maakt het zachte roze van de trui het wat liever, leuke combinatie dus!
  Wat vervelend van het vocht in je voeten. Ik hoop dat het geen pijn doet.

  • Romy 19 januari 2018 op 11:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je complimenten over mijn outfit! Wat leuk om te horen 🙂
   Het vocht doet gelukkig niet echt pijn. Alleen als ik strakke schoenen zou dragen, zou het pijn doen door het knellen. Het is vooral weleens jammer dat ik veel schoenen niet aan kan. Zelfs een maat groter is in de winter vaak nog te krap qua breedte. Maar ja, er bestaan ergere kwaaltjes, dus ik zit er gelukkig niet heel erg mee.

 15. Simone 19 januari 2018 op 3:55 pm - Beantwoord

  Oh wat vind ik die trui leuk zeg! Zelf ben ik niet zo van de nep-leer trend, maar het staat je wel echt super!

 16. Malou | Blonde Blossom 19 januari 2018 op 5:25 pm - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Ik vind je rokje heel erg leuk, hij is anders dan de standaard nep-leer look. En als een trui heerlijk zit, waarom zou je ‘m dan niet in meerdere versies kopen? De kleur is in elk geval hartstikke leuk! Malou x

 17. Irene 19 januari 2018 op 8:35 pm - Beantwoord

  Ha ik koop dingen soms ook dubbel in andere kleuren. Why not? Als iets je goed staat en goed zit. En in een andere kleur valt het vaak niet zo op dat je drie exemplaren hebt van iets. Hihi 😀 Ik vind je trui, zowel deze als de okergele, héél mooi! En roze staat je super goed ^^

  • Romy 19 januari 2018 op 11:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En gelukkig ben ik niet de enige die meerdere exemplaren van dezelfde trui in de kast heeft hangen 😉 Maar inderdaad, in een andere kleur valt het eigenlijk niet eens zo op.

 18. Johanne 19 januari 2018 op 9:20 pm - Beantwoord

  Wat een leuke trui! De kleur staat je ook prachtig. En inderdaad, dit rokje is heel anders dan de normale (nep)leren rokjes, heel leuk gecombineerd. Ik heb volgens mij geen dubbele exemplaren van iets…even nadenken hoor… Oh, jawel. Een jurkje in dezelfde stijl, maar twee verschillende printjes!

  • Romy 19 januari 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! 🙂 Ik ben ook helemaal blij met zowel de fijne trui als het leuke rokje.
   En hetzelfde soort jurkje in twee verschillende printjes moet kunnen, toch?! Waarom iets totaal anders zoeken als je al gevonden hebt wat je graag draagt 😉

 19. Anna 20 januari 2018 op 11:46 am - Beantwoord

  Ik heb ook twee dezelfde truien van de Bershka, haha, ik vind ze zo fijn! <3 Je rokje is ook onwijs tof, goed dat je uit je comfortzone bent gestapt. Met dit rokje kan je echt heel veel outfits samenstellen, zo leuk! 😀

  • Romy 21 januari 2018 op 9:52 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ja, het rokje is echt een goede vondst geweest! Ik heb er al zo veel verschillende combinaties mee gemaakt 🙂

 20. Hermien - KouweKleren 20 januari 2018 op 9:31 pm - Beantwoord

  Ik zag ooit de quote: ‘If the shoe fits, buy every color’. Zou ik niet meer zo snel uit duurzaamheidsoverwegingen, maar als je weet dat een trui een succesnummer is, is het juist een mooie, ‘veilige’ aankoop waar je vast heel veel plezier van gaat hebben!

  • Romy 21 januari 2018 op 10:07 am - Beantwoord

   Wat een slimme quote! Het is ook inderdaad een aankoop waarvan ik zeker weet dat ik hem vaak zal dragen. Alleen al dat vond ik een goede reden om de trui in een andere kleur te kopen 🙂

 21. Jessica J. 25 januari 2018 op 10:57 am - Beantwoord

  Wauw, dat is niet het rokje dat ik verwacht had toen ik begon te scrollen! Ik vind het een heel tof contrast met die roze trui! Wat meerdere dezelfde items betreft, ik heb eenzelfde tanktop in verschillende kleuren en een bepaald rokje heb ik gewoonweg dubbel, haha.

  • Romy 25 januari 2018 op 7:43 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat het rokje je een beetje verraste 🙂 Het is ook voor mij weer eens wat anders, maar ik ben juist daarom zo blij met het rokje.
   Gelukkig ben ik niet de enige die van sommige producten twee bijna dezelfde exemplaren heeft. Als iets fijn zit en mooi staat, waarom niet?! 🙂

Recente blogs

Outfit | Thuiswerken in mijn teddy-jasje

25 april 2020|Outfits|

Ja ja, het is weer zover. Ook dit keer hadden mijn zelfontspanner en ik dikke pret. Ik zette weer eens een thuiswerkoutfit op de foto. Dit keer geen hoge hakken en nette blouses, maar mijn favoriete teddy-jasje. In combinatie met een tweedehands jurkje heb ik geprobeerd er een enigszins stijlvolle outfit mee te maken. En stijlvol of niet, lekker zitten doet dit jasje sowieso. Dat is natuurlijk in quarantainetijden het belangrijkste. Alleen al dat maakt hem een plekje in mijn thuiswerkoutfitposts waard.