Dat de herfst alweer een tijdje geleden is ingetreden, zal niemand zijn ontgaan. Het herfstbriesje, de gele bladeren die in rap tempo van de bomen vallen en de motregen zijn niet te missen. De koudere dagen vragen natuurlijk om andere kleding dan frisse zomerjurkjes en slippers. Oftewel tijd voor dikke vesten, warme kleuren en enkellaarsjes! Toevallig wist ik laatst goed te slagen bij de kringloopwinkel voor een heerlijk vest én een fijn jurkje. En raad eens? Een dag later kwam de pakketjesbezorger mijn nieuwe enkellaarsjes langs brengen. Gooi al die items bij elkaar en een fijne herfstoutfit is het resultaat!

outfit herfst roze vest en jurk

Een roze vest om in weg te kruipen

Warme vesten – altijd goed! Hoe groter, hoe beter. In combinatie met een getailleerd jurkje vind ik het geen enkel probleem als een vest lekker wijd valt. Graag zelfs! Dan kan ik er tenminste heerlijk in wegkruipen. Kan het nog beter? Ja hoor, maak er een roze vest van en ik ben al helemaal laaiend enthousiast. En dus hoefde ik in de kringloopwinkel geen moment te twijfelen toen ik dit roze vest in mijn winkelmandje gooide.

outfit herfst roze vest en jurk

En een Victoriaans jurkje!

Ik combineerde het fijne vest met mijn eveneens tweedehands jurkje. Het kanten stofje is helemaal mijn ding. Het jurkje doet wel een beetje chic en Victoriaans aan. Of nou ja, eens zien of Josephine van My Inner Victorian het met dat laatste eens is! En door de combinatie van het lichte vest met een wat donkerdere kleur jurk vond ik het ook bij mijn lichte huid prima passen.

De “ultieme” pantytest

Overigens even tussendoor je aandacht voor een klein panty-intermezzo. Met panty’s heb ik een haat-liefdeverhouding. Ze zijn handig en mooi, maar houden het niet altijd even lang vol. Daarom besloot ik de nieuwe laddervrije panty van Zeeman eens een kans te geven. Oké, dat klinkt als een Tell Sell-praatje en – ik geef het toe – daar ben ik, zeker voor € 3,99, een beetje gevoelig voor. Voor dat bedrag besloot ik het erop te wagen.

De eindstand? Ik heb twee laddervrije panty’s geprobeerd en bij beide heb ik inderdaad geen ladder gezien. Wel zaten er in de eerste panty al snel kleine gaatjes. Balen! Bij de tweede panty had ik meer geluk en had ik na een paar keer dragen nog geen gaatje. Toch houd ik het voor dit geld bij de goedkopere panty’s van Zeeman. Die zijn niet laddervrij, maar houden het al met al bij mij gemiddeld net zo lang vol. Ook zijn ze een stuk goedkoper (volgens mij 4 panty’s voor nog geen € 4).

outfit herfst roze vest en jurk

Poseren in mijn herfstoutfit

Perfecte panty’s of niet, ik maakte nog gezellig een paar foto’s in een bomenrij bij ons vlakbij. Lang leve de 50mm-lens die de achtergrond een beetje vervaagt, want echt idyllisch is dit plekje niet. Lees: ik stond ongemakkelijk te poseren tussen twee bomenrijen met aan weerszijden huizen en auto’s.

Af en toe kwam er iemand langs fietsen, waarbij ik semi-nonchalant deed alsof ik toevallig temidden van de bomen stond naar mijn schoenen stond te kijken. Ik heb geen moeite met op de foto gaan, maar poseren met pottenkijkers is niet mijn hobby. Ach, ik heb het er graag voor over!

outfit herfst roze vest en jurk

En dan de schoenen!

Gelukkig vond mijn persoonlijke professionele fotograaf (lees: mijn lieftallige moeder!) het geen probleem om ook even door de knieën te gaan voor een paar charmante kiekjes van mijn nieuwe schoenen. Sorry mam! Maar mijn nieuwe enkellaarsjes vond ik te leuk om niet in detail te laten zien.

outfit herfst roze vest en jurk
outfit herfst roze vest en jurk

Enkellaarsjes met een elegant tintje

Enkellaarsjes dus! Daar heb ik een zwak voor, zeker als ze hakken en elegante details hebben. En laat ik nu net in de webshop van OTTO een aantal enkellaarsjes van dat kaliber hebben gevonden! Enthousiast scrolde ik door het hele assortiment om daarna op slag te vallen voor deze enkellaarsjes met kanten details en een vetersluiting. Hoe leuk! Ze lopen superfijn door de niet te hoge hakken (als kluns kan ik stiletto’s beter thuis laten!) en ik vind ze een plaatje om te zien.

Met deze warme outfit en goede schoenen kan ik het herfst- en winterweer wel trotseren. Alhoewel ik uiteraard na het maken van de foto’s snel mijn dikke winterjas weer over mijn outfit aantrok. Als ware koukleum verlaat ik het huis nu natuurlijk niet zonder een driedubbele laag kleding!

Wat voor schoenen draag jij graag in de herfst?

enkellaarsjes

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 november 2018 op 6:29 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! De details op de laarsjes vind ik heel mooi.oooe foto’s en de locatie met de herfstkleuren is geweldig.

  • Romy 15 november 2018 op 6:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik werd ook zo blij van deze bomen met mooie herfstkleuren! 🙂

 2. Neverdullmoments 15 november 2018 op 7:11 am - Beantwoord

  Leeeuke outfit!! Echt tof dat je zo vaak foto’s maakt van je look. Ik vind je laarsjes heel erg leuk, ik hou ook van zo’n lengte.

 3. Iris - Thebeautymagazine.nl 15 november 2018 op 7:25 am - Beantwoord

  Leuke outfit! Vooral je roze vest vind ik heel erg leuk. Het is ook mooi dat deze net zo lang is als je jurkje.

  • Romy 15 november 2018 op 6:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Zo fijn hè, deze laarslengte?! Ik vind dit zelf ook heerlijk zitten.

  • Romy 15 november 2018 op 6:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook wel heel leuk dat de lengte van het jurkje en het vest precies gelijk was 🙂

 4. Veronique 15 november 2018 op 7:30 am - Beantwoord

  Leuke outfit!

 5. chucky1012 15 november 2018 op 7:40 am - Beantwoord

  Prachtige outfit ?
  Mooie foto’s van een zeer goede fotograaf ?

  Een fijne dag ?

 6. Nadia 15 november 2018 op 8:27 am - Beantwoord

  Ik heb twee heerlijke warme enkellaarsjes met veters. Water en winddicht en antslip voor de sneeuw. Ze zijn zwart en staan overal leuk onder, ze waren niet goedkoop, maar dan heb je ook wat! Jouw laarsjes zien er ook erg leuk uit!

  • Romy 15 november 2018 op 6:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik voel me ook wel een bofkont dat mijn moeder het geen probleem vindt om regelmatig foto’s van mijn outfits te maken 😉

  • Romy 15 november 2018 op 6:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment over mijn laarsjes! Jouw laarsjes klinken ook ideaal én supermooi trouwens! Zo’n goede aankoop is ook best een investering waard, toch?! 🙂

 7. Lizzy 15 november 2018 op 9:37 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Ik denk zelf altijd dat ik donkere kleding in de herfst en winter moet dragen (geen idee waarom eigenlijk), maar jij bewijst dat lichte en felle kleuren ook ontzettend mooi kunnen zijn in de koudere maanden.

  • Romy 15 november 2018 op 6:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En wat leuk om te horen dat ik je een beetje aan het denken hebt gezet wat betreft de donkere tinten in de winter. Lichte tinten kunnen ook zeker prima! En je kunt natuurlijk ook iets donkers combineren met wat lichters, als je je daar fijner bij voelt 🙂

 8. Marian B 15 november 2018 op 10:01 am - Beantwoord

  Je bent goed geslaagd, mooi!

 9. Irene 15 november 2018 op 10:16 am - Beantwoord

  Ooh dat vest ziet er zo zalig uit! Ik leef ook echt in die dingen tegenwoordig! Leuke outfit. Past allemaal heel mooi bij elkaar ^^

  • Romy 15 november 2018 op 6:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel! <3 Dit soort vesten zijn inderdaad geweldig om te dragen. Je kunt er zo heerlijk in wegkruipen 🙂

 10. Johanne 15 november 2018 op 10:51 am - Beantwoord

  Ik ben bij anderen nooit zo fan van outfitartikelen (zeg je dat zo?) maar ik vind die van jou altijd zooo leuk. Je hebt eigenlijk de stijl die ik wil hebben. Maar bij mij komt het nooit zo goed uit de verf. Naja, iig: prachtig weer! De kleur van je vestje past ook heel goed bij je.

  • Johanne 15 november 2018 op 12:17 pm - Beantwoord

   OUTFITPOST! Zo heet het! :’)

  • Romy 15 november 2018 op 6:50 pm - Beantwoord

   Oh wat een superleuk compliment! Daar word ik dan weer blij van 🙂 Enne, ik weet zeker dat veel items die ik draag jou ook geweldig zullen staan! Je stijl ontdekken is ook gewoon een kwestie van veel dingen en kleuren uitproberen en soms buiten je comfortzone gaan. Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens 🙂

 11. Judith 15 november 2018 op 12:25 pm - Beantwoord

  Prachtige omgeving voor het maken van je foto’s 🙂 Leuke outfit!

 12. Lianne 15 november 2018 op 12:47 pm - Beantwoord

  Oeehh I love deze outfitpost! Het vest het jurkje en de laarsjes zouden ook echt iets voor mij zijn! <3

  • Romy 15 november 2018 op 6:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Superleuk om te horen dat je zo enthousiast bent over mijn outfit 🙂

 13. Kirsten 15 november 2018 op 1:38 pm - Beantwoord

  Wat een mooie outfit, en leuk dat je het grootste deel bij de kringloopwinkel geshopt hebt. Heel goede keuze, vind ik. Dat vest ziet er zo ongelofelijk comfortabel uit, echt iets voor koude en regenachtige herfstdagen.

  • Romy 15 november 2018 op 6:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook zo leuk om te beseffen dat bijna alle items van deze outfit van de kringloopwinkel komen. Soms kom je daar zulke gave vondsten tegen. Het vest zit inderdaad héérlijk. Daar ben ik zo blij mee!

 14. Sarah 15 november 2018 op 5:48 pm - Beantwoord

  Dat jurkje vind ik echt heel mooi. Zo fijn dat je dat tweedehands hebt kunnen scoren. En haha, poseren met pottenkijkers is ook mijn hobby niet. Al vind ik dat jij het er nog héél goed vanaf hebt gebracht. Bij mij zouden de foto’s waarschijnlijk niet voor publicatie vatbaar zijn 😉

 15. Ilona Wielinga 15 november 2018 op 6:03 pm - Beantwoord

  Oeh leuke outfit! Erg leuk gecombineerd ook.

  • Romy 15 november 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 😀

 16. Geke 15 november 2018 op 6:32 pm - Beantwoord

  Wat zie je er weer leuk uit! En wat combineren de laarsjes en het jurkje mooi door het gemeenschappelijke kant.

  Ik draag intussen mijn winterlaarsjes weer, daar zit zo’n warm laagje voering in. (en mijn muts en donsjas! – wat benijd ik soms mensen die nooit kou hebben)

 17. Sara | MevrouwMiauw.nl 15 november 2018 op 6:33 pm - Beantwoord

  Wow.. heb ik gisteren aangevoeld dat dit artikel online kwam ofzo? Mijn reactie dat ik heel benieuwd was naar een outfitpost wordt wel heel snel beantwoord. Hele leuke outfit. Staat je ontzettend goed. Wat is het jurkje prachtig zeg!

  • Romy 15 november 2018 op 6:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke complimenten! Het was me nog niet eens opgevallen dat het kant zowel in de laarsjes als in de jurk terugkomt, hihi. Inderdaad juist daarom wel een leuke match eigenlijk 🙂
   Jouw laarsjes klinken ook heerlijk trouwens! En ik kan me heel goed voorstellen dat jij er lekker warm bijloopt in de winter, mede omdat ik al net zo’n koukleum ben als jij, haha.

  • Romy 15 november 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Haha, ik kon gewoon niet langer wachten met mijn nieuwe tweedehands vondsten aantrekken afgelopen weekend na het maken van de shoplog 😉 Was er helemaal blij mee!
   Dankjewel voor je lieve complimenten! 🙂

 18. Mariska 15 november 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

  Heel erg leuk! Ik vind die jurk je ook echt leuk staan 🙂

  • Romy 16 november 2018 op 7:40 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Leuk om dat te horen!

 19. Josephine 15 november 2018 op 9:40 pm - Beantwoord

  Een beetje laat vandaag, maar… Je hebt gelijk hoor! Kant was erg populair in de victoriaanse tijd, vooral ook toen het goedkoper machinaal gemaakt kon worden. En koningin Victoria maakte kant populair door haar bruidssluier. Uiteraard was die wel handgemaakt!

  Het zal je niet verbazen, maar ik vind je outfit met dit jurkje erg mooi!

  • Romy 16 november 2018 op 7:42 am - Beantwoord

   Dankjewel! En heel leuk om nu zeker te weten dat kant zo populair was in de victoriaanse tijd! Handgemaakt kant lijkt me al helemaal prachtig trouwens.

 20. Justine 15 november 2018 op 10:46 pm - Beantwoord

  Heel leuk deze outfit! Dat roze vest ziet er inderdaad heerlijk uit. Lekker cosy 😉

  Ode aan de 50mm lens, wat een topper is het he? Mooie foto’s Romy!

 21. Hermien - KouweKleren 15 november 2018 op 11:55 pm - Beantwoord

  Grappig hoe het kant terugkomt in je schoenen. Je ziet er mooi uit, deze kleuren staan je ook goed. Lief daf je moeder je op de foto wil zetten!

  • Romy 16 november 2018 op 7:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, dat roze vest is zó fijn 🙂 Echt een feestje om aan te trekken met dit herfstweer!
   De 50mm-lens is inderdaad een topper. Ik zou daar eigenlijk niet meer zonder kunnen.

  • Romy 16 november 2018 op 7:44 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik voel me ook wel een bofkont dat mijn moeder het geen probleem vindt om regelmatig foto’s te maken. Zeker omdat ik geen held ben met de zelfontspanner 😉

 22. Katrien 16 november 2018 op 12:04 pm - Beantwoord

  Prachtige feestelijke combinatie!
  Ik hou van korte laarsjes en zou ze het liefst in alle mogelijke kleuren en formaten in de kast hebben staan ;-).

  • Romy 17 november 2018 op 12:07 am - Beantwoord

   Dankjewel! En wat zijn korte laarsjes toch fijn, hè?! Ik kan ook echt niet zonder in de herfst en winter 🙂

 23. Meaghan 17 november 2018 op 12:10 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige outfit! Echt zo leuk dat je dit bijna allemaal in de kringloop hebt gevonden. Het ziet er echt uit als een gloednieuwe outfit en het staat je ook echt prachtig! Vooral het roze vest vind ik heel mooi!

  • Romy 17 november 2018 op 6:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Superleuk om dat te horen! Ik was ook echt verrast dat ik zowel het vestje als de leuke jurk tweedehands kon scoren. Zo blij mee!

 24. Evelien 18 november 2018 op 10:28 pm - Beantwoord

  Prachtige outfit, ik ben dól op je roze vest. En wat een mooie lach heb je, ik vind je echt zo’n prachtig mens <3
  Poseren terwijl mensen voorbij lopen of fietsen.. hihi, dat lijkt me ook heel awkward. Je enkellaarsjes zijn zo tof met die details.

  • Romy 18 november 2018 op 11:09 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een enorm lief compliment! Ik werd er bijna verlegen van 🙂 Dankjewel! <3