Outfit | Mintgroene blazer met bloemen

steps blazer

De afgelopen maand bracht ik vooral veel tijd door in woonwinkels en meubelboulevards. Op zich erg leuk, maar na een tijdje kende ik “mijn” filiaal van Ikea wel van binnen en buiten. Het was dan ook een feestje om dit weekend weer eens niet alleen naar nachtkastjes en pedaalemmers te kijken, maar vooral ongestoord kledingwinkels te bezoeken met mijn vriendin Diana. Bij Steps slaagde ik bijzonder goed en trakteerde ik mezelf op een wel heel fleurige mintgroene blazer. Ik laat je graag mijn lente-outfit zien.

Een cadeautje voor mezelf

Waar ik ooit vooral graag zo veel mogelijk kleding wilde hebben, kijk ik tegenwoordig wat meer naar kwaliteit dan kwantiteit. Ik wissel graag tweedehands items af met zo nu en dan een (nieuw) kledingcadeautje voor mezelf. Voor dat soort “cadeautjes” weet ik regelmatig goed te slagen bij Steps. Het type kleding dat daar hangt, is helemaal mijn ding. Ik zie daar dan ook bijna altijd wel items waar ik blij van word. Helaas hangt aan de kleding vaak wel een prijskaartje, waardoor ik meestal liever de sale afwacht of wacht op een goede gelegenheid voor een mooie jurk. Het is niet elke maand feest! Maar eens in de zoveel tijd wel. Zoals afgelopen weekend!

steps mintgroene blazer met bloemen

Mintgroen pareltje tussen de kledingrekken

Goed, over afgelopen weekend dus. Ha, dit klinkt nu haast als “What happens in Vegas stays in Vegas”. Maar wees gerust: zo geheimzinnig waren mijn bezigheden zaterdag niet. Maar leuk was het zeker! Ik liep bij Steps zowaar tegen drie prachtige items aan. Uiteindelijk liet ik een van die items alsnog achter in de winkel, maar een zomerjas (die zal ik later nog laten zien!) en een mintgroene blazer móesten mee naar huis. Deze blazer straalde mij al vanuit de verte tegemoet. Het waren de kleuren, de bloemen en de roze details die ervoor zorgden dat ik als een ekster naar dit jasje toe werd getrokken. En na het passen kon ik er niet meer omheen: deze blazer was voorbestemd om in mijn kledingkast te eindigen!

outfit met mintgroene blazer
Poseren is niet mijn grootste talent. Voordat je je afvraagt wat er met mijn benen is gebeurd, dit was een poging tot de ik-kruis-mijn-benen-heel-charmant-pose.

Bloemen en polka dots

Ik combineerde de mintgroene blazer met een roze jurkje met polka dots, een van mijn beste aankopen van de afgelopen maanden. Dit jurkje heb ik al talloze keren gedragen en ik word er zelf ook elke keer vrolijk van. Verder draag ik een zwarte panty (bij gebrek aan blotebenenweer!) en veterschoentjes. Een fleurige combinatie, al zeg ik het zelf. Alhoewel de combinatie waarschijnlijk met blote benen of een huidkleurige panty nog net iets fleuriger zal staan.

Mooi groen is niet lelijk

Overigens is groen een kleur die ik niet vaak draag. Sterker nog, ik had – totdat ik dit jasje kocht – geen enkel mintgroen item in mijn kast hangen. Niet omdat ik iets tegen die kleur heb, maar omdat ik er simpelweg nooit aan had gedacht mintgroen aan te trekken. Tot dit weekend dus! En nu ik mintgroen aan heb, besef ik dat dit zeker niet het laatste mintgroene item in mijn kledingkast zal worden. Wat een toffe kleur!

steps mintgroene blazer met bloemen
steps mintgroene blazer met bloemen

Het jasje was iets prijziger dan ik normaal aan een blazer zou uitgeven, maar zo’n uniek jasje vond ik het geld absoluut waard. Op z’n tijd mag je jezelf best een kleine (kleding)traktatie gunnen. Zeker omdat ik er hopelijk jarenlang plezier van zal hebben. De blazer is een ware eye-catcher in mijn kledingkast en hopelijk vooral ook heel vaak daarbuiten. Laat de lente maar komen!

Mintgroene blazer: Steps
Roze jurk met polka dots: Primark
Panty: Action
Schoenen: Van Haren
Oorbellen: DRKS

Draag jij weleens mintgroen?

Volg:
Deel:

38 Reacties

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:20

   Leuk om te horen dat je het jasje echt bij mij vindt passen. Mintgroen is inderdaad echt een mooie kleur. Ik heb die kleur ook weer helemaal ontdekt nu :)

 1. 8 april 2019 / 06:17

  Prachtige blazer en mintgroen staat je inderdaad goed. Ik heb ‘t niet in huis. Sowieso draag ik eigenijk nooit groen, maar er zit tegenwoordig wel (donker)groen in m’n bril. Sindsdien draag ik het enige vest met wat groen erin ook anders. Matcht heerlijk.
  Naomi blogde over…Achter het masker

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:20

   Wat een leuke combinatie, een (deels) groene bril met een groen vest! Ik weet zeker dat dat je prachtig staat.

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:21

   Dankjewel! Ik was ook wel blij verrast door hoe leuk mintgroen eigenlijk is :)

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:21

   Thanks! Ik werd ook helemaal blij toen ik de blazer in de winkel zag.

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:32

   Dankjewel! Mintgroen is inderdaad eigenlijk heel goed te combineren en staat volgens mij bij bijna iedereen wel goed. Ik was ook blij verrast toen ik de kleur aantrok. Ik dacht altijd dat mintgroen me bleek zou maken, maar dat valt me eigenlijk alles mee.

 2. 8 april 2019 / 07:45

  Aah wat een toffe outfit. Ik ben zelf dol op de kleur mintgroen, maar draag de kleur eigenlijk nooit. Heb echter recentelijk wel een blousje bij de kringloop gescoord in mintgroen, het wordt de hoogste tijd dat ik die eens ga dragen.

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:32

   Dankjewel! En wat tof, een blouse in deze kleur groen! Ik weet zeker dat dat je heel mooi zal staan :)

 3. 8 april 2019 / 08:26

  Wat lief dat je dit aan jezelf cadeau hebt gedaan. Eens in de zoveel tijd mag dat ook heus wel eens! Wat een heerlijke lenteoutfit! Goede keuze om die blazer mee te nemen. Ik ben ook super benieuwd welke zomerjas je hebt gekozen.
  Zelf draag ik eigenlijk nooit mintgroen. Vroeger had ik wel een mintgroen shirt in mijn kast hangen, maar die is vorig jaar met mijn jaarlijkse kastuitzoeksessie toch op de stapel van ‘wegdoen’ beland, omdat het niet helemaal mijn kleur was helaas. Jou staat het wel erg goed! Helemaal in combinatie met dat jurkje :-)
  Meaghan blogde over…Take me to the movies (7)

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:34

   Dankjewel! Ik kan ook niet wachten om de zomerjas binnenkort aan te trekken en op mijn blog te laten zien :)
   Ik dacht eerst dat mintgroen me niet zo goed zou staan (en dat het me bleker zou maken), maar eigenlijk vind ik de kleur best leuk staan.

 4. Janne
  8 april 2019 / 08:41

  Staat je mooi, die kleur!

 5. 8 april 2019 / 09:31

  Oh, wat een mooi jasje! Ik heb volgens mij al honderd keer gezegd dat groen mjin lievelingskleur is :D , en van dit jasje word ik wel heel vrolijk. Ik ben dus stiekem blij dat het niet één van je briljante kringloopvondsten is, maar dat ik even op de site van Steps kan kijken… ;-)
  Josephine blogde over…Wandeljapons uit de belle époque

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:35

   Ik had inderdaad zo’n vermoeden dat groen wel jouw ding is ;) Leuk om te horen dat je mijn jasje mooi vindt! Steps heeft meerdere items liggen met deze kleur en print (volgens mij ook een jurkje en een rok), dus een bezoekje aan de site is zeker een aanrader :)

 6. Corine N
  8 april 2019 / 10:41

  Mooi jasje! Mintgroen vind ik een prachtige kleur maar maakt mij soms wat te flets. Daarentegen staan de wat fellere groentinten, (uitgezonderd gifgroen) en legergroen me juist weer heel goed en is volop in mijn kledingkast te vinden.

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:36

   Het is soms inderdaad net de juiste kleur groen vinden die goed bij je staat. Legergroen vind ik zelf ook een prachtige kleur. Leuk dat je die kleur vaak draagt!

 7. 8 april 2019 / 10:45

  Mintgroen ligt niet in mijn kast. Ooh wacht jawel. Een trui die ik vorig jaar kocht en waar ik verliefd op werd. Maar groen ligt eigenlijk amper in mijn kast, en ik heb geen idee waarom. Mijn kast loopt van zwart, blauw, paars naar wit en beige en roze. En van wit en beige ligt het meeste. Maar daar staan meestal vrolijke bloemen of veertjes op, dus mijn kast is zeker niet saai. De meeste kledingstukken zijn van een vrolijke print voorzien eigenlijk. Behalve een trui, die heeft alle namen van mijn vroegere klasgenoten erop staan, maar die is van 100 dagen. Die gooi ik niet weg en doe ik nog met veel plezier aan. En terwijl denk ik dan aan mijn mooie middelbare jaartjes. Mooie tijden waren dat.

  Mintgroen was trouwens de kleur van mijn vorige hoofdtelefoon, waar de kabel van kapot is. Ik wilde hem vervangen voor een draadloos exemplaar, omdat ik weet dat ik ‘m heel fijn vind en draadloos nog leuker is. De kabel is gewoon enorm gevoelig, voor de rest geen klachten. Maar ze hadden ‘m niet meer in mintgroen dus helaas heb ik een ander kleur nu. Ik moest eraan denken toen ik je blazer zag, want het was precies dezelfde kleur. Wel een hele leuke blazer trouwens! De print zou mij ook aantrekken, de kleur ook. Alleen het model niet, ik heb het niet zo op blazers. Mocht het een hemdje of bloesje geweest zijn, dan ging ik ‘m zeker ook gekocht hebben. Maar ieder zijn smaak natuurlijk
  Nikita blogde over…Nog eventjes een lesje | Paniekaanvallen

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:38

   Leuk om te horen welke kleuren jij vooral in je kast hebt liggen! En met vrolijke printjes wordt eigenlijk alle kleding wel mooi :)
   Een koptelefoon in deze kleur lijkt me ook onwijs tof trouwens. Ik kan me voorstellen dat je baalde dat de koptelefoon daarna niet meer in die kleur te krijgen was.

 8. Katrien
  8 april 2019 / 10:57

  Heel mooie outfit en wat een fleurig jasje! Ik wou je even laten weten dat ik de laatste foto enorm mooi vind, je staat er net iets anders op en dat valt meteen op, heel pittig, zelfverzekerd en super blij.

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:39

   Wauw, wat een lief compliment over mijn laatste foto! Dankjewel! :)

 9. 8 april 2019 / 11:50

  Leuk jasje! Ik vind Steps ook altijd leuk, maar helaas wel wat prijzig inderdaad. Ik herken het, ik heb ook niks groens in mijn kast. Vaak zie ik veel kaki-groene items hangen overal, en dat is niet zo mijn ding. Maar mintgroen is daarentegen weer wel hartstikke leuk! Dat jurkje vind ik ook echt superleuk! Alleen in combinatie met dat jasje vind ik het er nogal ‘druk’ uitzien. Kan aan mij liggen hoor! Maar gecombineerd met iets anders zou het groene jasje denk ik nog veel leuker staan!

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:44

   Mintgroen is zeker een aanrader om eens te dragen als je andere kleuren groen niet zo mooi vindt. Het is net wat frisser en vrolijker. Leuk om te horen dat je het jasje en jurkje mooi vindt! Ik wil het jasje zeker ook met meer rustige jurkjes combineren, maar vond stiekem de combinatie met dit wat drukkere jurkje ook wel leuk ;)

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:44

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel :)

 10. 8 april 2019 / 17:19

  Toffe blazer! Lekker vrolijk ^^ Tot begin dit jaar was ik echt nog nooit in de Steps binnen geweest. Ik dacht dat het een super suffe winkel was voor oudere dames. Maar een van mijn vriendinnen gaat er regelmatig en in januari zijn we er eens gaan winkelen tijdens de solden en ik heb zo veel mooie spullen gezien daar! Kocht een rood truitje dat nu een favorietje is. Ik koop nu geen nieuwe kleding meer dus ben er ook niet meer binnen geweest maar als ik ooit nog eens iets nodig heb of voor iets leuks wil kijken, ga ik die winkel niet meer overslaan alleszins :)
  Irene blogde over…Dagboekje van week 14.

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:45

   Dankjewel voor je lieve compliment! <3 En leuk om te horen dat jij Steps ook helemaal hebt ontdekt! Het is echt een toffe winkel, waar je voor mooie en vrouwelijke items bijna altijd wel kunt slagen.

 11. 8 april 2019 / 18:06

  Ik vind de items bij Steps zo uniek en mooi altijd! Vooral de jurkjes, ook wanneer je wat voller bent. Ik kan daar goed slagen. Jij ook dus! Staat je super mooi.

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:46

   Dankjewel! Ook de jurkjes van Steps zijn inderdaad heel tof. Ik zie haast altijd wel iets moois hangen als ik Steps binnenloop.

 12. Will
  8 april 2019 / 23:09

  Ik vind de blazer schattig, maar ben meer weg van het Polka dots jurkje, zó leuk.
  Primark zit in Zwolle, maar ben er nog niet geweest.
  Wordt tijd, want de zomer komt er aan. Tijd voor leuke jurkjes, zoals deze.

  • Romy
   Auteur
   9 april 2019 / 07:49

   Dankjewel! Het jurkje is ook een van mijn favoriete kledingstukken van de afgelopen tijd. Ik werd er helemaal blij van toen ik het bij Primark tegenkwam. Veel shopplezier alvast daar!

  • Romy
   Auteur
   10 april 2019 / 09:04

   Thanks! :) En inderdaad, af en toe jezelf trakteren mag best, ook met kleding.

  • Romy
   Auteur
   10 april 2019 / 19:16

   Dank je! En volgens mij is jouw modegevoel ook niet slecht, hoor. Ik zag in ieder geval al een paar keer prachtige handgemaakte shawls op je blog voorbijkomen :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge