streepjestrui 2

Outfit | Strepen, stippen én ruiten (plus een over-de-top-rok)

  • 8 januari 2024
  • 2 Reacties
Categorieën: Outfits

Het zal je vast niet verbazen dat ik deze outfitfoto’s alweer een paar weken geleden maakte. Ergens toen de blaadjes nog (in gele staat) aan de bomen hingen, ons huis nog een bouwput was en ik zin had om mezelf gezellig op te doffen. Gelukkig heb ik daar sinds een aantal maanden de perfecte rok voor: mijn strokenrok met polka dots en ruches. Hartstikke over de top, maar juist daardoor o zo leuk! Ik combineerde stippen met ruitjes én strepen. Want waarom niet gewoon lekker veel print bij elkaar gooien? Zie hier één van mijn lievelingsoutfits voor het najaar!

Patronen combineren, waarom niet?

Ik leerde ooit van een tv-stylist in één of ander kledingprogramma dat je maar beter niet te veel patronen door elkaar kunt gooien. “Daar wordt het geheel zo druk van.” Of zoiets. Maar wat als je daar nu juist lekker zin in hebt? Ik trek me sowieso weinig aan van zogenaamde fashion rules, modetrends en “Goh, zwart is ook een kleur!”-uitspraken. Soms ben ik in een doe-mij-maar-een-neutrale-outfit-bui, soms heb ik zin in meer prints en soms in felle kleuren. Bij deze outfit waren het de prints die wonnen. Geen heel felle kleuren, wel vrolijkheid in veel patronen. Ik vind dat zelf juist wel wat hebben, zo’n mix van patroontjes waarbij de één (de stippen) iets drukker is dan de ander.

streepjestrui 2

De over-de-top-rok die mijn hart stal

Voor deze outfit heb ik zo’n beetje al mijn lievelingsitems van dit moment uit de kast getrokken. De belangrijkste is mijn geliefde stippenrok. Die heeft vrolijke stippen (noem het polka dots of gewoon dalmatiërprint), ruches, heel veel tule en een strakke band om de taille. Oftewel: alles wat ik leuk vind in één rok. Dat ik de rok voor maar een paar euro tweedehands scoorde bij de IJ-hallen maakt het er nog beter op.

Daarnaast staat hier mijn streepjestrui te shinen. Die kocht ik een paar jaar geleden bij Only en ik draag hem zo’n beetje elke week in de winter. Van alle truien die ik heb, trek ik deze absoluut het vaakst uit de kast. Hij is lekker vrolijk en kleurrijk, maar ook weer niet zó vrolijk en kleurrijk dat het too much is voor bijvoorbeeld een zakelijke afspraak.

En verder mijn ruitjesblazer. Ik noemde hem altijd mijn eerste echte “grote-mensen-blazer”. Ik deed mezelf deze blazer een paar jaar geleden cadeau als mijn eigen kerstpakket (ik vond dat ik als zzp’er best mijn eigen kerstpakket mocht fixen..). Nog steeds draag ik het jasje standaard als ik er extra chic uit wil zien. Doordat de blazer eigenlijk een maat te groot is, kan ik er prima een warme trui onder dragen en oogt die trui meteen een stuk eleganter.

streepjestrui

Beige, oranje en roze = helemaal mij

Er zijn een paar kleuren waarvan ik zeker weet dat ze goed passen bij mijn lichte huid en rode haar. Door een kleurenanalyse weet ik bijvoorbeeld dat zwart, lichtroze en knalgroen voor mijn huid weinig goed doen. Ik lijk dan nog bleker dan ik al ben. Met warme kleuren zit ik meestal wel goed. Mijn eigen favoriete tinten zijn oranje, bordeaux, donkerpaars, pastelroze en beige. En nu zijn dat ook nog eens precies de kleuren die in deze outfit zitten. Ik vind het wel grappig dat ik een jaar of vijf geleden standaard voor zo fel mogelijke kleuren koos, maar nu warme kleuren ook enorm ben gaan waarderen. In huis én in mijn kleding. Natuurlijk houd ik er ook nog steeds van om me soms in een knalroze top te hijsen of iets in kobaltblauw aan te trekken. Maar warme tinten zijn van die kleuren die ik bijna elke dag en in bijna elke bui met plezier draag.

streepjestrui 6
streepjestrui 8

Sneakermeisje

Wist je dat ik bijzonder weinig schoenen in mijn kast heb staan? Dat komt deels door een minder leuke reden: door mijn primair lymfoedeem pas ik niet alle schoenen, waardoor schoenen uitzoeken altijd een crime is én mijn schoenen sneller slijten. Maar deels komt het ook doordat ik een kritische schoenenshopper ben en liever één paar fijne schoenen heb dan tien paar die ik niet draag. Waar ik in mijn begin-twintigerjaren nog standaard probeerde of hoge hakken niet tóch mijn ding waren (ik vond ze zó mooi!), heb ik me er inmiddels bij neergelegd dat ik nu eenmaal een sneakermeisje ben.

Sneakers zitten fijner voor mijn voeten en ik vind ze juist wel een minder formele twist geven aan blazer-outfits. Ik ben, ook in mijn werk, zeker geen Zuidas-kantoordame. Hopelijk laten de sneakers dat ook goed zien. Als de nogal over de top stippenrok dat niet al deed 😉

streepjestrui 3

Mijn enige fashion rule: draag lekker je eigen ding

Op dertienjarige leeftijd kon je mij uittekenen in kleding die iedereen droeg. Waren skinny jeans in de mode, dan trok ik die ook uit de kast. Verruilden andere tienermeiden hun standaard onderbroeken voor strings? Dan snelde ik naar Zeeman om dat ook te doen. Erbij horen en niet “anders” gevonden worden, leek op de middelbare school wel het hoogst haalbare doel. Gelukkig ben ik er inmiddels achter dat “normaal zijn” geen streven op zich is. Het is ook zeker geen leuk streven. Waarom zou je met je kleding niet mogen opvallen? Je eigen keuzes maken? Lekker dragen wat jij wilt, ook als anderen vinden dat iets anders jou beter zou staan?

Ik zou zeggen: trek je eigen kledingplan. Laat kleding in de winkel niet links liggen puur omdat je denkt dat anderen die kleding stom zullen vinden. Als jij straalverliefd wordt op een blouse in knalkleuren of altijd al eens een lange rok, een maxi-jurk, een stoer jack of iets anders had willen dragen, probeer het. Het beste wat je kan overkomen, is dat je in het pashokje – kijkend naar de spiegel – moet toegeven: “Damn, dit staat mij echt wel goed!”.

In wat voor outfits kun je jou uittekenen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Nora 8 januari 2024 op 6:37 pm - Beantwoord

    Ik ben dol op dit soort rokken! Vind ze heel elegant. Ik zou de outfit wel iets anders gecombineerd hebben, vind het iets te druk (ruiten, strepen, bollen).

  2. Maaike 12 januari 2024 op 3:57 pm - Beantwoord

    Wat een leuke outfit! Ik vind het je heel goed staan 🙂

Recente blogs

9 dingen die Instagram je misschien onterecht laat geloven

24 juni 2021|Zelfliefde|

Op internet krijg je vaak een verknipt beeld van de werkelijkheid voorgeschoteld. Niet vreemd. Ik sta ook niet te springen om mijn 'food belly' vol in beeld te brengen of mijn slingerende-sokken-irritaties eens flink uit te meten in een Insta-post. Maar dat betekent wel dat het goed is om alles wat je ziet of leest met een korrel zout te nemen en soms een grondige reality check te doen. Dit zijn 9 dingen die Instagram je misschien laat geloven, maar die echt niet kloppen.

9 nogal onbenullige "struggles" van alleen wonen

23 oktober 2019|Persoonlijk|

Over het algemeen weet ik me prima te redden in mijn uppie in mijn huis. Natuurlijk ben ik blij als mijn vriend komt en ben ik ook heel blij dat er een vrolijke kat rondhuppelt. En natuurlijk vind ik het gezelliger wanneer iemand blijft eten dan wanneer ik mijn avondeten opeet in het gezelschap van mijn grote vrienden YouTube en Instagram, maar vind ik alleen wonen op dit moment best prima. Toch kom je als je alleen woont weleens voor mini-struggles te staan. Deze 9 struggles bijvoorbeeld. Of beter gezegd "struggles" tussen aanhalingstekens, want natuurlijk zijn het vooral first world problems van de eerste orde.

Valentijnsdag | 5x extra lief zijn vandaag!

14 februari 2018|Positiviteit|

Het is je vast niet ontgaan: het is Valentijnsdag. Natuurlijk is deze dag de perfecte marketingtruc voor winkels om roze beertjes en rode rozen voor veel te veel geld te verkopen. En natuurlijk is liefde eigenlijk iets wat je 365 dagen per jaar kunt laten blijken. Toch heb ik een zwak voor Valentijnsdag en doe ik graag mee aan de dag van de liefde. En dat hoeft echt niet met een romantisch diner bij kaarslicht te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook prima iets liefs doen voor je geliefde, voor een vriend(in) of voor een familielid zonder veel geld uit te geven. Hoe? Ik zet 5 manieren op een rij om vandaag eens extra lief te zijn.