streepjestrui 2

Outfit | Strepen, stippen én ruiten (plus een over-de-top-rok)

  • 8 januari 2024
  • 2 Reacties
Categorieën: Outfits

Het zal je vast niet verbazen dat ik deze outfitfoto’s alweer een paar weken geleden maakte. Ergens toen de blaadjes nog (in gele staat) aan de bomen hingen, ons huis nog een bouwput was en ik zin had om mezelf gezellig op te doffen. Gelukkig heb ik daar sinds een aantal maanden de perfecte rok voor: mijn strokenrok met polka dots en ruches. Hartstikke over de top, maar juist daardoor o zo leuk! Ik combineerde stippen met ruitjes én strepen. Want waarom niet gewoon lekker veel print bij elkaar gooien? Zie hier één van mijn lievelingsoutfits voor het najaar!

Patronen combineren, waarom niet?

Ik leerde ooit van een tv-stylist in één of ander kledingprogramma dat je maar beter niet te veel patronen door elkaar kunt gooien. “Daar wordt het geheel zo druk van.” Of zoiets. Maar wat als je daar nu juist lekker zin in hebt? Ik trek me sowieso weinig aan van zogenaamde fashion rules, modetrends en “Goh, zwart is ook een kleur!”-uitspraken. Soms ben ik in een doe-mij-maar-een-neutrale-outfit-bui, soms heb ik zin in meer prints en soms in felle kleuren. Bij deze outfit waren het de prints die wonnen. Geen heel felle kleuren, wel vrolijkheid in veel patronen. Ik vind dat zelf juist wel wat hebben, zo’n mix van patroontjes waarbij de één (de stippen) iets drukker is dan de ander.

streepjestrui 2

De over-de-top-rok die mijn hart stal

Voor deze outfit heb ik zo’n beetje al mijn lievelingsitems van dit moment uit de kast getrokken. De belangrijkste is mijn geliefde stippenrok. Die heeft vrolijke stippen (noem het polka dots of gewoon dalmatiërprint), ruches, heel veel tule en een strakke band om de taille. Oftewel: alles wat ik leuk vind in één rok. Dat ik de rok voor maar een paar euro tweedehands scoorde bij de IJ-hallen maakt het er nog beter op.

Daarnaast staat hier mijn streepjestrui te shinen. Die kocht ik een paar jaar geleden bij Only en ik draag hem zo’n beetje elke week in de winter. Van alle truien die ik heb, trek ik deze absoluut het vaakst uit de kast. Hij is lekker vrolijk en kleurrijk, maar ook weer niet zó vrolijk en kleurrijk dat het too much is voor bijvoorbeeld een zakelijke afspraak.

En verder mijn ruitjesblazer. Ik noemde hem altijd mijn eerste echte “grote-mensen-blazer”. Ik deed mezelf deze blazer een paar jaar geleden cadeau als mijn eigen kerstpakket (ik vond dat ik als zzp’er best mijn eigen kerstpakket mocht fixen..). Nog steeds draag ik het jasje standaard als ik er extra chic uit wil zien. Doordat de blazer eigenlijk een maat te groot is, kan ik er prima een warme trui onder dragen en oogt die trui meteen een stuk eleganter.

streepjestrui

Beige, oranje en roze = helemaal mij

Er zijn een paar kleuren waarvan ik zeker weet dat ze goed passen bij mijn lichte huid en rode haar. Door een kleurenanalyse weet ik bijvoorbeeld dat zwart, lichtroze en knalgroen voor mijn huid weinig goed doen. Ik lijk dan nog bleker dan ik al ben. Met warme kleuren zit ik meestal wel goed. Mijn eigen favoriete tinten zijn oranje, bordeaux, donkerpaars, pastelroze en beige. En nu zijn dat ook nog eens precies de kleuren die in deze outfit zitten. Ik vind het wel grappig dat ik een jaar of vijf geleden standaard voor zo fel mogelijke kleuren koos, maar nu warme kleuren ook enorm ben gaan waarderen. In huis én in mijn kleding. Natuurlijk houd ik er ook nog steeds van om me soms in een knalroze top te hijsen of iets in kobaltblauw aan te trekken. Maar warme tinten zijn van die kleuren die ik bijna elke dag en in bijna elke bui met plezier draag.

streepjestrui 6
streepjestrui 8

Sneakermeisje

Wist je dat ik bijzonder weinig schoenen in mijn kast heb staan? Dat komt deels door een minder leuke reden: door mijn primair lymfoedeem pas ik niet alle schoenen, waardoor schoenen uitzoeken altijd een crime is én mijn schoenen sneller slijten. Maar deels komt het ook doordat ik een kritische schoenenshopper ben en liever één paar fijne schoenen heb dan tien paar die ik niet draag. Waar ik in mijn begin-twintigerjaren nog standaard probeerde of hoge hakken niet tóch mijn ding waren (ik vond ze zó mooi!), heb ik me er inmiddels bij neergelegd dat ik nu eenmaal een sneakermeisje ben.

Sneakers zitten fijner voor mijn voeten en ik vind ze juist wel een minder formele twist geven aan blazer-outfits. Ik ben, ook in mijn werk, zeker geen Zuidas-kantoordame. Hopelijk laten de sneakers dat ook goed zien. Als de nogal over de top stippenrok dat niet al deed 😉

streepjestrui 3

Mijn enige fashion rule: draag lekker je eigen ding

Op dertienjarige leeftijd kon je mij uittekenen in kleding die iedereen droeg. Waren skinny jeans in de mode, dan trok ik die ook uit de kast. Verruilden andere tienermeiden hun standaard onderbroeken voor strings? Dan snelde ik naar Zeeman om dat ook te doen. Erbij horen en niet “anders” gevonden worden, leek op de middelbare school wel het hoogst haalbare doel. Gelukkig ben ik er inmiddels achter dat “normaal zijn” geen streven op zich is. Het is ook zeker geen leuk streven. Waarom zou je met je kleding niet mogen opvallen? Je eigen keuzes maken? Lekker dragen wat jij wilt, ook als anderen vinden dat iets anders jou beter zou staan?

Ik zou zeggen: trek je eigen kledingplan. Laat kleding in de winkel niet links liggen puur omdat je denkt dat anderen die kleding stom zullen vinden. Als jij straalverliefd wordt op een blouse in knalkleuren of altijd al eens een lange rok, een maxi-jurk, een stoer jack of iets anders had willen dragen, probeer het. Het beste wat je kan overkomen, is dat je in het pashokje – kijkend naar de spiegel – moet toegeven: “Damn, dit staat mij echt wel goed!”.

In wat voor outfits kun je jou uittekenen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Nora 8 januari 2024 op 6:37 pm - Beantwoord

    Ik ben dol op dit soort rokken! Vind ze heel elegant. Ik zou de outfit wel iets anders gecombineerd hebben, vind het iets te druk (ruiten, strepen, bollen).

  2. Maaike 12 januari 2024 op 3:57 pm - Beantwoord

    Wat een leuke outfit! Ik vind het je heel goed staan 🙂

Recente blogs

Als ik één dag een man was…

19 november 2017|Persoonlijk|

Laatst liep ik een dag wankel op mijn nieuwe pumps rond. Zo mooi, maar zo niet comfortabel. Dit deed ik nadat ik op tijd was opgestaan om opgemaakt en wel de deur uit te gaan en nadat ik een al net zo oncomfortabel strak jurkje had aangetrokken. Plotseling schoot er een songtekst van Beyoncé door mijn hoofd. If I were a boy... Wat nou als ik één dag als man door het leven kon gaan, zonder al die dingen? Hoe zou dat zijn? In dit artikel verplaats ik me eens in de mannenwereld. Met een korreltje zout overigens. Wees voorbereid op de nodige clichés! 

Duurzamer ondernemen als freelancer – 21 haalbare tips

7 juli 2023|Groen doen, Carrière en ondernemen|

Bij duurzaam ondernemen dacht ik altijd meteen aan radicale ommezwaaien. Dat je dan alleen nog voor nop werkt voor goede doelen, of dat je het meteen over een totaal andere boeg moet gooien. Want tja, als freelance tekstschrijver draait mijn laptop overuren en ben ik niet de hele dag groene dingen aan het doen. Maar na 5 jaar ondernemen ben ik gaan ontdekken dat duurzamer ondernemen voor iedereen mogelijk is. Ook als freelancer. Ook als je geen plannen hebt om het roer om te gooien en voortaan moestuingroenten te verkopen of een duurzame webshop te starten. Begin gewoon klein! Dit zijn 21 haalbare tips die ik zelf toepas of wil toepassen om het als freelancer ietsje duurzamer te doen.

Nederlands studeren | Misvattingen en hoe het écht was!

6 augustus 2017|Persoonlijk|

"Dus jij studeert Nederlands? Wat wil je daar dan mee gaan doen?" Hoe vaak ik die vraag tijdens mijn studie wel niet heb gekregen. Er zijn niet zoveel studenten Nederlands, maar wel heel wat misvattingen over de studie Nederlands. Nederlands studeren, wat doe je dan eigenlijk? Was ik echt alleen maar stoffige literatuur aan het lezen en grammaticaregels uit mijn hoofd aan het stampen? Waren we dagelijks d/t-fouten aan het ontdekken en zinnen aan het ontleden? Nu ik een jaar ben afgestudeerd, vertel ik je graag alles over hoe het écht was om Nederlands te studeren. Alvast een tipje van de sluier: met de stoffige literatuur en grammaticaregels viel het hartstikke mee.