unnamed file 78

Outfit of the day: something borrowed, old & new

 • 27 oktober 2016
 • 17 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms vind ik het nog best lastig om er als koukleum in de herfst en winter enigszins fashionable uit te zien. Het liefst zou ik de hele dag in mijn fluffy trui rondlopen en mijn sloffen zowel binnen als buiten dragen. Maar ja, het oog wil ook wat en ik wil er toch graag een beetje leuk uitzien. Gelukkig kan warme kleding ook hartstikke leuk zijn! Vandaag laat ik je daarom mijn herfst/winteroutfit van eerder deze week zien. Het is een beetje een bijzondere outfit dit keer. Hij bestaat namelijk uit something borrowed, something old, something new. Kijk je mee?

outfit

Ik draag hier een warme trenchcoat van het merk Jake’s, een shawl van winterjassen.com, een legging van Zeeman en laarzen van Schoenenreus. Maar het leuke aan deze outfit is, zoals ik al zei dat het een apart samengesteld setje is. De jas is ten eerste something old: deze kocht ik (oké, met het kaartje er nog aan en dus niet helemaal old!) vorig jaar op Koningsdag voor maar €10,-. Hij is eigenlijk iets te groot, maar door het ceintuur kun je toch een taille creëren en is het eigenlijk nauwelijks zichtbaar dat hij een maat te groot is. Normaal ben ik niet zo’n fan van zwarte jassen, omdat ik er al snel heel wit in lijk. Bij deze jas vind ik dat zelf wel meevallen. Ook ben ik weg van de leuke details, zoals de knoopjes en de wijde kraag.

outfit

De laarsjes zijn something borrowed. Deze kreeg ik namelijk van een vriendin, voor wie ze net iets te klein waren. Mij passen ze perfect en ik vind ze ontzettend leuk. In de winter draag ik bijna niets anders dan laarsjes en het leuke aan deze laarzen vind ik vooral het riempje. Zelf ben ik nooit zo van de kleding en schoenen zonder poespas en zo’n riempje geeft je laarzen net een iets stoerdere uitstraling.

outfit

De shawl is something new; deze heb ik gewonnen op de blog van (mijn naamgenoot) Romy. Ik ben er dolblij mee. Hij is gemaakt van een fijn stofje en zit heerlijk warm. Meestal draag ik in de winter colsjaals, maar deze shawl met franjes vind ik voor de verandering ook erg leuk. Bovendien vind ik grijs bij een zwarte jas net iets mooier staan dan de rode en blauwe colsjaals die ik in mijn kast heb hangen.

Wat vind jij van mijn outfit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 27 oktober 2016 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat een mooie herfst foto’s!! Het staat echt super leuk zo met die bladeren op de achtergrond

  • Romy 27 oktober 2016 op 9:33 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond dit ook zo’n mooie plek dat ik het niet kon laten om met een vriendin een paar foto’s te maken.

 2. Lieke - Life As Lieke 27 oktober 2016 op 4:46 pm - Beantwoord

  Wat een mooie herfstfoto`s!

 3. Demi 27 oktober 2016 op 5:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke setting om foto’s te maken! En je kan inderdaad niet zien dat je jas eigenlijk te groot is!

  • Romy 27 oktober 2016 op 5:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het zelf ook zo’n mooie omgeving dat ik het niet kon laten er een paar foto’s te (laten) maken.

 4. Marjolein 27 oktober 2016 op 6:07 pm - Beantwoord

  Super die foto’s, zo met dat zonlicht door de bladeren! Ik ga snel de rest van je blog bekijken, want ik ben hier verder nog nooit geweest 🙂

  • Romy 27 oktober 2016 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat een leuk berichtje! Dankjewel 🙂

 5. Sara | MevrouwMiauw 27 oktober 2016 op 7:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s. En de sjaal die je hebt gewonnen is echt heel erg mooi. Lucky you!

  • Romy 27 oktober 2016 op 8:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik ben er echt heel blij mee! Ik was wel een mazzelkont vorige week, want in een week won ik de shawl en het make-upsetje op jouw blog 🙂

 6. Dalinka 27 oktober 2016 op 8:25 pm - Beantwoord

  Superleuke foto’s! Heel mooi met al die gekleurde bladeren op de achtergrond. Zelf ben ik tegenwoordig ook meer van de colsjaals (lekker makkelijk), maar de sjaal die je gewonnen hebt is wel erg mooi!

  • Romy 27 oktober 2016 op 8:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, colsjaals zijn fijn hè? Ik vind ze zo makkelijk en lekker zitten. Maar met deze sjaal ben ik ook erg blij!

 7. joanne 27 oktober 2016 op 11:00 pm - Beantwoord

  Mooi met die herfstbladeren!

 8. Romy 28 oktober 2016 op 11:29 am - Beantwoord

  Heel leuk! Mooie foto’s en de shawl staat je erg goed!!

 9. Vivian 13 november 2016 op 4:47 pm - Beantwoord

  Ziet er superleuk uit! Liefde voor de jas en de laarzen <3

Recente blogs

7x waar ik mezelf nu eindelijk wél de tijd voor gun

4 november 2020|Persoonlijk, Zelfliefde|

Tijd hebben is één ding. Jezelf ergens ook echt de tijd voor gunnen is een tweede. Sinds een paar maanden (mede met dank aan corona!) neem ik vaker de tijd voor iets waar ik van ontspan. Geen excuses meer, niet meer vele vrije uren aan mijn telefoon vastgeplakt zitten, maar gewoon het moment pakken. Omdat ik daar behoefte aan heb en omdat ik mezelf precies de dingen die ik fijn vind graag wil gunnen. Dit zijn 7 dingen waar ik nu eindelijk tijd voor neem (en enorm van geniet).

Mijn zelfgemaakte kerstkaarten voor dit jaar

27 november 2016|DIY|

Als het op kerstkaarten aankomt, ben ik best wel traditioneel. Ik verstuur namelijk nog trouw elk jaar kaarten met de post naar familie en vriendinnen. Als creatieveling maak ik die kaarten natuurlijk het liefst zelf met schaar en papier of eventueel op de computer. Vandaag geef ik je een kijkje in de voorraad kerstkaarten die ik tot nu toe klaar heb liggen om binnenkort op de post te doen.

9 bekentenissen van een Randstadmeisje

28 oktober 2018|Persoonlijk|

Al mijn hele leven woon ik onder de rook van Amsterdam. In een dorp in het Groene Hart, maar wel vlak bij de grote stad. Werken en studeren deed ik dan ook in onze hoofdstad, ik leerde al op de middelbare school hoe een metro en tram er van binnen uitzien en ik ben stiekem gewend dat je voorzieningen altijd op loopafstand lijkt. Hoewel leven op het platteland me oprecht geweldig lijkt, is het niet meer te ontkennen dat ik een beetje in een Randstadmeisje ben veranderd. Waarom? Tja, ik moet in ieder geval deze 9 dingen bekennen.