unnamed file 78

Outfit of the day: something borrowed, old & new

 • 27 oktober 2016
 • 17 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms vind ik het nog best lastig om er als koukleum in de herfst en winter enigszins fashionable uit te zien. Het liefst zou ik de hele dag in mijn fluffy trui rondlopen en mijn sloffen zowel binnen als buiten dragen. Maar ja, het oog wil ook wat en ik wil er toch graag een beetje leuk uitzien. Gelukkig kan warme kleding ook hartstikke leuk zijn! Vandaag laat ik je daarom mijn herfst/winteroutfit van eerder deze week zien. Het is een beetje een bijzondere outfit dit keer. Hij bestaat namelijk uit something borrowed, something old, something new. Kijk je mee?

outfit

Ik draag hier een warme trenchcoat van het merk Jake’s, een shawl van winterjassen.com, een legging van Zeeman en laarzen van Schoenenreus. Maar het leuke aan deze outfit is, zoals ik al zei dat het een apart samengesteld setje is. De jas is ten eerste something old: deze kocht ik (oké, met het kaartje er nog aan en dus niet helemaal old!) vorig jaar op Koningsdag voor maar €10,-. Hij is eigenlijk iets te groot, maar door het ceintuur kun je toch een taille creëren en is het eigenlijk nauwelijks zichtbaar dat hij een maat te groot is. Normaal ben ik niet zo’n fan van zwarte jassen, omdat ik er al snel heel wit in lijk. Bij deze jas vind ik dat zelf wel meevallen. Ook ben ik weg van de leuke details, zoals de knoopjes en de wijde kraag.

outfit

De laarsjes zijn something borrowed. Deze kreeg ik namelijk van een vriendin, voor wie ze net iets te klein waren. Mij passen ze perfect en ik vind ze ontzettend leuk. In de winter draag ik bijna niets anders dan laarsjes en het leuke aan deze laarzen vind ik vooral het riempje. Zelf ben ik nooit zo van de kleding en schoenen zonder poespas en zo’n riempje geeft je laarzen net een iets stoerdere uitstraling.

outfit

De shawl is something new; deze heb ik gewonnen op de blog van (mijn naamgenoot) Romy. Ik ben er dolblij mee. Hij is gemaakt van een fijn stofje en zit heerlijk warm. Meestal draag ik in de winter colsjaals, maar deze shawl met franjes vind ik voor de verandering ook erg leuk. Bovendien vind ik grijs bij een zwarte jas net iets mooier staan dan de rode en blauwe colsjaals die ik in mijn kast heb hangen.

Wat vind jij van mijn outfit?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 27 oktober 2016 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat een mooie herfst foto’s!! Het staat echt super leuk zo met die bladeren op de achtergrond

  • Romy 27 oktober 2016 op 9:33 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond dit ook zo’n mooie plek dat ik het niet kon laten om met een vriendin een paar foto’s te maken.

 2. Lieke - Life As Lieke 27 oktober 2016 op 4:46 pm - Beantwoord

  Wat een mooie herfstfoto`s!

 3. Demi 27 oktober 2016 op 5:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke setting om foto’s te maken! En je kan inderdaad niet zien dat je jas eigenlijk te groot is!

  • Romy 27 oktober 2016 op 5:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het zelf ook zo’n mooie omgeving dat ik het niet kon laten er een paar foto’s te (laten) maken.

 4. Marjolein 27 oktober 2016 op 6:07 pm - Beantwoord

  Super die foto’s, zo met dat zonlicht door de bladeren! Ik ga snel de rest van je blog bekijken, want ik ben hier verder nog nooit geweest 🙂

  • Romy 27 oktober 2016 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat een leuk berichtje! Dankjewel 🙂

 5. Sara | MevrouwMiauw 27 oktober 2016 op 7:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s. En de sjaal die je hebt gewonnen is echt heel erg mooi. Lucky you!

  • Romy 27 oktober 2016 op 8:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik ben er echt heel blij mee! Ik was wel een mazzelkont vorige week, want in een week won ik de shawl en het make-upsetje op jouw blog 🙂

 6. Dalinka 27 oktober 2016 op 8:25 pm - Beantwoord

  Superleuke foto’s! Heel mooi met al die gekleurde bladeren op de achtergrond. Zelf ben ik tegenwoordig ook meer van de colsjaals (lekker makkelijk), maar de sjaal die je gewonnen hebt is wel erg mooi!

  • Romy 27 oktober 2016 op 8:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, colsjaals zijn fijn hè? Ik vind ze zo makkelijk en lekker zitten. Maar met deze sjaal ben ik ook erg blij!

 7. joanne 27 oktober 2016 op 11:00 pm - Beantwoord

  Mooi met die herfstbladeren!

 8. Romy 28 oktober 2016 op 11:29 am - Beantwoord

  Heel leuk! Mooie foto’s en de shawl staat je erg goed!!

 9. Vivian 13 november 2016 op 4:47 pm - Beantwoord

  Ziet er superleuk uit! Liefde voor de jas en de laarzen <3

Recente blogs

Drie dagen in kleurrijk Kopenhagen: plantenhemel, vaartochten & nieuwe herinneringen

10 augustus 2022|Op reis|

Voor een liefhebber van citytrips was ik (mede door hét virus) al heel lang niet meer op stedenreis geweest. Máár daar kwam afgelopen weekend verandering in. Barts familie maakt een rondreis door Denemarken en wij boekten een Airbnb in Kopenhagen om hen op te zoeken én de stad te verkennen. Ik keek mijn ogen uit in de plantenhemel (lees: de botanische tuin met bananenplanten van twintig meter hoog!), verloor mijn hart aan veel te dure sneakers, genoot van “kijken kijken maar niet op het prijskaartje”-winkels en ontdekte het kleurrijke Kopenhagen vanaf het water. Een klein inkijkje in mijn reis!

Hoera, 29 jaar! | 29 dingen die ik leerde in mijn 29e levensjaar

25 mei 2022|Persoonlijk|

Oh boy! In mijn hoofd ben ik nog altijd die pas afgestudeerde begintwintiger die pas net haar studenten-OV heeft ingeleverd. In werkelijkheid ben ik vandaag nog een stap dichterbij de dertig gekomen. 29! Negenentwintig. Yup, dat is anaf vandaag mijn leeftijd. Of ik het nu in getallen neerzet of in woorden uitschrijf, het voelt nog onwennig. Gelukkig heb ik nog 365 dagen om te wennen aan het nieuwe getal dat ik voortaan op formulieren achter ‘Leeftijd’ mag invullen. Voordat ik eraan wen, eerst op mijn verjaardag een kleine terugblik op mijn leven als 28-jarige. Dit is wat ik leerde!

Kippenvel | Van deze 10 dingen krijg ik de rillingen!

26 april 2019|Persoonlijk|

We hebben allemaal wel dingen waar we écht niet tegen kunnen. Zo is met je nagels krassen over een schoolbord een geluid dat bij veel mensen door merg en been gaat. Anderen kunnen weer niet tegen huilende baby’s, tegen klikkende pennen of tegen mensen die met een lepeltje tegen de rand van hun kopje aan komen. Die dingen kan ik gelukkig allemaal wel uitstaan. Maar er zijn heel wat andere geluiden, vieze dingen en vreemde situaties die mij wél flinke rillingen bezorgen. Dit zijn 10 dingen waar ik écht niet tegen kan.