unnamed file 78

Outfit of the day: something borrowed, old & new

 • 27 oktober 2016
 • 17 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms vind ik het nog best lastig om er als koukleum in de herfst en winter enigszins fashionable uit te zien. Het liefst zou ik de hele dag in mijn fluffy trui rondlopen en mijn sloffen zowel binnen als buiten dragen. Maar ja, het oog wil ook wat en ik wil er toch graag een beetje leuk uitzien. Gelukkig kan warme kleding ook hartstikke leuk zijn! Vandaag laat ik je daarom mijn herfst/winteroutfit van eerder deze week zien. Het is een beetje een bijzondere outfit dit keer. Hij bestaat namelijk uit something borrowed, something old, something new. Kijk je mee?

outfit

Ik draag hier een warme trenchcoat van het merk Jake’s, een shawl van winterjassen.com, een legging van Zeeman en laarzen van Schoenenreus. Maar het leuke aan deze outfit is, zoals ik al zei dat het een apart samengesteld setje is. De jas is ten eerste something old: deze kocht ik (oké, met het kaartje er nog aan en dus niet helemaal old!) vorig jaar op Koningsdag voor maar €10,-. Hij is eigenlijk iets te groot, maar door het ceintuur kun je toch een taille creëren en is het eigenlijk nauwelijks zichtbaar dat hij een maat te groot is. Normaal ben ik niet zo’n fan van zwarte jassen, omdat ik er al snel heel wit in lijk. Bij deze jas vind ik dat zelf wel meevallen. Ook ben ik weg van de leuke details, zoals de knoopjes en de wijde kraag.

outfit

De laarsjes zijn something borrowed. Deze kreeg ik namelijk van een vriendin, voor wie ze net iets te klein waren. Mij passen ze perfect en ik vind ze ontzettend leuk. In de winter draag ik bijna niets anders dan laarsjes en het leuke aan deze laarzen vind ik vooral het riempje. Zelf ben ik nooit zo van de kleding en schoenen zonder poespas en zo’n riempje geeft je laarzen net een iets stoerdere uitstraling.

outfit

De shawl is something new; deze heb ik gewonnen op de blog van (mijn naamgenoot) Romy. Ik ben er dolblij mee. Hij is gemaakt van een fijn stofje en zit heerlijk warm. Meestal draag ik in de winter colsjaals, maar deze shawl met franjes vind ik voor de verandering ook erg leuk. Bovendien vind ik grijs bij een zwarte jas net iets mooier staan dan de rode en blauwe colsjaals die ik in mijn kast heb hangen.

Wat vind jij van mijn outfit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 27 oktober 2016 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat een mooie herfst foto’s!! Het staat echt super leuk zo met die bladeren op de achtergrond

  • Romy 27 oktober 2016 op 9:33 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond dit ook zo’n mooie plek dat ik het niet kon laten om met een vriendin een paar foto’s te maken.

 2. Lieke - Life As Lieke 27 oktober 2016 op 4:46 pm - Beantwoord

  Wat een mooie herfstfoto`s!

 3. Demi 27 oktober 2016 op 5:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke setting om foto’s te maken! En je kan inderdaad niet zien dat je jas eigenlijk te groot is!

  • Romy 27 oktober 2016 op 5:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het zelf ook zo’n mooie omgeving dat ik het niet kon laten er een paar foto’s te (laten) maken.

 4. Marjolein 27 oktober 2016 op 6:07 pm - Beantwoord

  Super die foto’s, zo met dat zonlicht door de bladeren! Ik ga snel de rest van je blog bekijken, want ik ben hier verder nog nooit geweest 🙂

  • Romy 27 oktober 2016 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat een leuk berichtje! Dankjewel 🙂

 5. Sara | MevrouwMiauw 27 oktober 2016 op 7:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s. En de sjaal die je hebt gewonnen is echt heel erg mooi. Lucky you!

  • Romy 27 oktober 2016 op 8:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik ben er echt heel blij mee! Ik was wel een mazzelkont vorige week, want in een week won ik de shawl en het make-upsetje op jouw blog 🙂

 6. Dalinka 27 oktober 2016 op 8:25 pm - Beantwoord

  Superleuke foto’s! Heel mooi met al die gekleurde bladeren op de achtergrond. Zelf ben ik tegenwoordig ook meer van de colsjaals (lekker makkelijk), maar de sjaal die je gewonnen hebt is wel erg mooi!

  • Romy 27 oktober 2016 op 8:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, colsjaals zijn fijn hè? Ik vind ze zo makkelijk en lekker zitten. Maar met deze sjaal ben ik ook erg blij!

 7. joanne 27 oktober 2016 op 11:00 pm - Beantwoord

  Mooi met die herfstbladeren!

 8. Romy 28 oktober 2016 op 11:29 am - Beantwoord

  Heel leuk! Mooie foto’s en de shawl staat je erg goed!!

 9. Vivian 13 november 2016 op 4:47 pm - Beantwoord

  Ziet er superleuk uit! Liefde voor de jas en de laarzen <3

Recente blogs

Mijn tweedehands aankopen tijdens een spontaan uitstapje naar de IJ-hallen

5 oktober 2023|Groen doen, Outfits|

Zaterdagavond was ik in dubio. Zal ik morgen naar de IJ-hallen gaan voor een leuke zoektocht naar tweedehands kleding of ga ik twee uur extra klussen? Na een liefdevol duwtje in de goede richting van Bart besloot ik mezelf toch de extra ontspanning te gunnen. Het werd dus een uitstapje naar de IJ-hallen. Even quality time met enkel mezelf als gezelschap én met een leuke missie: tweedehands pareltjes vinden tussen de meer dan 750 kraampjes. Ik werd zeker niet teleurgesteld en kwam daarna met een tas vol kleding in ons nieuwe huis aan. Dit zijn mijn 5 gescoorde pronkstukken, waaronder een fantastisch Ted Baker-item waar ik uren naar kan blijven kijken.

Veel spanning in je lichaam – 9 tips waarmee dat minder wordt

5 september 2023|Zelfliefde|

Gespannen kaken of 's avonds plafondstaren in bed? We hebben allemaal weleens momenten waarop je veel spanning in je lichaam hebt. Dat is oké voor even. Maar het is tijd voor actie als je er veel last van hebt en bijvoorbeeld vaak met een vol hoofd rondloopt. Toen ik merkte dat de combinatie van werkdrukte, verhuizen en wat privédingen mijn hoofd goed vulde met spanning, besloot ik te stoppen met klagen en een actieplan maken om de spanning in mijn lijf te verminderen. Dit zijn 9 dingen die ik anders ben gaan doen (en die voor mede spanning-in-het-lijf-opbouwers misschien ook fijn zijn) om met een lager stressniveau door het leven te gaan.

5 dingen waarin ik ben gegroeid als ondernemer

10 december 2021|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Dat het alweer 3,5 jaar geleden is dat ik – een bedrijf – rijker de KvK uitliep. Niet te geloven soms! Ooit startte ik dit ondernemersavontuur als “bedrijfje” (ja, zo noemde ik dat toen) voor in de late uurtjes naast mijn fulltime baan. Inmiddels ben ik volledig eigen baas. Een feestje, kan ik je zeggen. Ook zeker omdat je als ondernemer tig kansen krijgt om te groeien en minstens zoveel kansen om daarbij hard op je bek te gaan. Over dat laatste heb ik het al eens gehad. In het kader van niet vergeten om soms trots te zijn, vandaag 5 dingen waarin ik ben gegroeid.