unnamed file 78

Outfit of the day: something borrowed, old & new

 • 27 oktober 2016
 • 17 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms vind ik het nog best lastig om er als koukleum in de herfst en winter enigszins fashionable uit te zien. Het liefst zou ik de hele dag in mijn fluffy trui rondlopen en mijn sloffen zowel binnen als buiten dragen. Maar ja, het oog wil ook wat en ik wil er toch graag een beetje leuk uitzien. Gelukkig kan warme kleding ook hartstikke leuk zijn! Vandaag laat ik je daarom mijn herfst/winteroutfit van eerder deze week zien. Het is een beetje een bijzondere outfit dit keer. Hij bestaat namelijk uit something borrowed, something old, something new. Kijk je mee?

outfit

Ik draag hier een warme trenchcoat van het merk Jake’s, een shawl van winterjassen.com, een legging van Zeeman en laarzen van Schoenenreus. Maar het leuke aan deze outfit is, zoals ik al zei dat het een apart samengesteld setje is. De jas is ten eerste something old: deze kocht ik (oké, met het kaartje er nog aan en dus niet helemaal old!) vorig jaar op Koningsdag voor maar €10,-. Hij is eigenlijk iets te groot, maar door het ceintuur kun je toch een taille creëren en is het eigenlijk nauwelijks zichtbaar dat hij een maat te groot is. Normaal ben ik niet zo’n fan van zwarte jassen, omdat ik er al snel heel wit in lijk. Bij deze jas vind ik dat zelf wel meevallen. Ook ben ik weg van de leuke details, zoals de knoopjes en de wijde kraag.

outfit

De laarsjes zijn something borrowed. Deze kreeg ik namelijk van een vriendin, voor wie ze net iets te klein waren. Mij passen ze perfect en ik vind ze ontzettend leuk. In de winter draag ik bijna niets anders dan laarsjes en het leuke aan deze laarzen vind ik vooral het riempje. Zelf ben ik nooit zo van de kleding en schoenen zonder poespas en zo’n riempje geeft je laarzen net een iets stoerdere uitstraling.

outfit

De shawl is something new; deze heb ik gewonnen op de blog van (mijn naamgenoot) Romy. Ik ben er dolblij mee. Hij is gemaakt van een fijn stofje en zit heerlijk warm. Meestal draag ik in de winter colsjaals, maar deze shawl met franjes vind ik voor de verandering ook erg leuk. Bovendien vind ik grijs bij een zwarte jas net iets mooier staan dan de rode en blauwe colsjaals die ik in mijn kast heb hangen.

Wat vind jij van mijn outfit?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 27 oktober 2016 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat een mooie herfst foto’s!! Het staat echt super leuk zo met die bladeren op de achtergrond

  • Romy 27 oktober 2016 op 9:33 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond dit ook zo’n mooie plek dat ik het niet kon laten om met een vriendin een paar foto’s te maken.

 2. Lieke - Life As Lieke 27 oktober 2016 op 4:46 pm - Beantwoord

  Wat een mooie herfstfoto`s!

 3. Demi 27 oktober 2016 op 5:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke setting om foto’s te maken! En je kan inderdaad niet zien dat je jas eigenlijk te groot is!

  • Romy 27 oktober 2016 op 5:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het zelf ook zo’n mooie omgeving dat ik het niet kon laten er een paar foto’s te (laten) maken.

 4. Marjolein 27 oktober 2016 op 6:07 pm - Beantwoord

  Super die foto’s, zo met dat zonlicht door de bladeren! Ik ga snel de rest van je blog bekijken, want ik ben hier verder nog nooit geweest 🙂

  • Romy 27 oktober 2016 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat een leuk berichtje! Dankjewel 🙂

 5. Sara | MevrouwMiauw 27 oktober 2016 op 7:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s. En de sjaal die je hebt gewonnen is echt heel erg mooi. Lucky you!

  • Romy 27 oktober 2016 op 8:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik ben er echt heel blij mee! Ik was wel een mazzelkont vorige week, want in een week won ik de shawl en het make-upsetje op jouw blog 🙂

 6. Dalinka 27 oktober 2016 op 8:25 pm - Beantwoord

  Superleuke foto’s! Heel mooi met al die gekleurde bladeren op de achtergrond. Zelf ben ik tegenwoordig ook meer van de colsjaals (lekker makkelijk), maar de sjaal die je gewonnen hebt is wel erg mooi!

  • Romy 27 oktober 2016 op 8:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, colsjaals zijn fijn hè? Ik vind ze zo makkelijk en lekker zitten. Maar met deze sjaal ben ik ook erg blij!

 7. joanne 27 oktober 2016 op 11:00 pm - Beantwoord

  Mooi met die herfstbladeren!

 8. Romy 28 oktober 2016 op 11:29 am - Beantwoord

  Heel leuk! Mooie foto’s en de shawl staat je erg goed!!

 9. Vivian 13 november 2016 op 4:47 pm - Beantwoord

  Ziet er superleuk uit! Liefde voor de jas en de laarzen <3

Recente blogs

Je hoeft niet in alles uit te blinken | Mijn les van een IKEA-kast

2 februari 2021|Persoonlijk|

IKEA-kasten - daar kun je nog verrassend veel van leren. Dat mocht ik dit weekend zelf ondervinden. Een paar enorme dozen gevuld met planken en een stel dikke handleidingen lagen op Bart en mij te wachten. Geen vooruitzicht waar ik al de hele week reikhalzend naar uitkeek om eerlijk te zijn! Want ik en Ikea-kasten, da’s geen beste combinatie. Tenminste, dat was mijn eerste gedachte. En ook een gedachte die later niet heel handig bleek!

Gedichtjes & gedachten | Mijn favoriete Vaker Vrolijk-gedichten

5 mei 2020|Persoonlijk|

Er was eens... een meisje dat heel veel van dichten hield. Ik dus. Op de basisschool schreef ik elfjes, later stortte ik me op slagzinnen en nog later begon ik me vooral uit te leven op uitgebreide Sint-rijmpjes. En toen? Toen verloor ik het dichten uit het oog. Totdat ik in september 2018 plotseling een idee kreeg. Ik wilde weer gedichtjes gaan schrijven en delen. Geen zware gedichten met een diepe boodschap, maar korte vrolijke gedichtjes. Instagram leek me daar een uitstekende plek voor. En zo ben ik inmiddels 1,5 jaar en meer dan 100 #vakervrolijkgedichten verder. Hoog tijd om een paar van mijn favorieten met je te delen!

Ik bestelde een Groene Kneusjes Box bij Plantje.nl

12 april 2020|Interieur, Lifestyle|

Laatst werd ik op Instagram gigantisch beïnfluenced. Melissa liet zien dat ze voor een Groene Kneusjes Box had besteld bij Plantje.nl. Haar hele tafel stond vol met planten die ze voor maar € 17,50 had besteld. En het leuke is: de planten zijn allemaal "kneusjes". Ze mankeren iets, waardoor ze niet zomaar verkocht kunnen worden. Maar dat maakt de planten er natuurlijk niet minder leuk op. Je raadt vast al wat er een uur later gebeurde: ook ik mikte pijlsnel een Groene Kneusjes Box van Plantje.nl in mijn digitale winkelmandje. Was het wat? En wat zat er allemaal in?

Ga naar de bovenkant