Al jarenlang kun je zeggen dat ik best wel een eigen kledingstijl heb ontwikkeld. Als ik met vriendinnen ga winkelen, weten ze vaak moeiteloos aan te wijzen wat een ‘Romy-jurkje’ is en wat niet. Toch merk ik de laatste tijd dat het me soms begint tegen te staan dat ik zo vast zit aan hetzelfde soort kleding. Dit jaar wil ik meer buiten mijn comfortzone stappen, ook wat kleding betreft. In kleine stapjes, dat dan weer wel. In Barcelona zette ik een eerste stap door weer eens een mooie trui met een verrassend detail uit de kast te trekken. Vandaag laat ik je mijn outfit zien.

outfit hartjestrui rokje

In Barcelona was de temperatuur zo’n 15 graden hoger dan in Nederland, dus was het niet eens koud om voor mijn outfitfoto’s een tijdje zonder jas rond te lopen. Ik had in mijn reiskoffer een trui gedaan die ik al een hele tijd niet had aangetrokken. Deze hartjestrui heb ik vorig jaar gekocht op een markt in Valencia uit liefde voor de schattige witte hartjes, maar daarna heb ik hem hooguit twee keer gedragen. Hartstikke jammer, want ik ben nog steeds oprecht blij met mijn aankoop. Juist daarom nam ik de trui mee op reis om mezelf te dwingen om hem in Barcelona aan te trekken.

outfit hartjestrui rokje

Trui: Markt in Valencia / Rokje: Promod / Legging: Zeeman / Laarzen: Schoenenreus / Oorbellen: Bijoux Brigitte.

Ik vind het altijd een sport om tijdens elke stedentrip op z’n minst één leuke fashion aankoop te doen, die me dan doet denken aan de vakantie. Het liefst koop ik die op een markt of in een boetiekje in plaats van bij een winkel als H&M of C&A die ook in Nederland zit. Dat heeft toch altijd wel iets speciaals, vind ik. Maar goed, waarom is deze trui dan buiten mijn comfortzone? Ten eerste ben ik over het algemeen meer van de cashual jurkjes dan van truien met rokjes. Ik vind truien vaak te strak of te opvallend en laat ze om die reden vaak maar hangen. Ten tweede houd ik over het algemeen niet van kleding met open plekken. Dat vind ik toch vaak een tikkeltje onpraktisch en de gaten zitten voor mijn gevoelook niet altijd op de meest handige plekken. Toch kon ik dit kleine gat op mijn rug bij deze trui wel waarderen…

outfit hartjestrui open rug strik

Ik ben dol op alles wat meisjesachtig of vrouwelijk is qua kleding en een strik is daar voor mij toch wel een hoogtepunt van. Ik vond het zo’n leuk detail aan deze trui. Een soort verrassing aan de achterkant. Nu ik de trui weer een keer heb aangetrokken, ben ik ervan overtuigd dat ik hem vaker uit de kast haal om deze winter te dragen. Ik combineerde de trui met het rokje dat ik onlangs in Parijs heb gekocht bij Promod. Het rokje was niet goedkoop, maar ik viel als een blok voor het tule stofje met bloemenopdruk. Daaronder draag ik (alweer) de laarzen die ik een tijdje geleden van een vriendin heb gekregen. Ze zijn bijna aan vervanging toe, maar tot die tijd draag ik ze nog met liefde.

outfit hartjestrui rokje

Hoewel mijn outfit iets anders is dan anders, wil ik toch proberen om mezelf nog meer buiten mijn comfortzone te pushen qua kleding. Dat is niet omdat ik mijn kledingstijl zat ben, maar vooral omdat ik mijn kleding op dit moment gedeeltelijk uitkies om delen van mijn lichaam te camoufleren uit onzekerheid. Ik wil mezelf niet in iets hijsen waar ik me niet prettig bij voel, maar ik wil wel proberen om mijn onzekerheden op kledinggebied uit te dagen. Buiten die comfortzone, wil ik. Ik wil dan ook op zoek gaan naar kleding waar ik me goed in voel, maar die ik nu nog niet draag. Mijn sneakers en deze trui zijn daar een voorbeeld van, maar ik denk ook aan bijvoorbeeld een lange trui, een jumpsuit, een panty in plaats van een legging of laarsjes met een hogere hak. Mijn blog is een geweldige motivatie om daar eens mee aan de slag te gaan. Wordt dus hopelijk vervolgd!

Welke kledingitems zijn buiten jouw comfortzone?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 13 januari 2017 op 7:40 am - Beantwoord

  Wat een super leuke trui! Staat je super. Ik heb laatst een roze trui met vogels gekocht waar ik helemaal blij mee ben.

  • Romy 13 januari 2017 op 7:09 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Jouw trui klinkt ook echt heel leuk! Ik kan me voorstellen dat je daar erg blij mee bent.

 2. Susan 13 januari 2017 op 9:09 am - Beantwoord

  Die trui staat je echt heel leuk!

  • Romy 13 januari 2017 op 7:07 pm - Beantwoord

   Lief! Dankjewel voor je compliment 🙂

  • Romy 13 januari 2017 op 7:08 pm - Beantwoord

   Dankje <3 Ik denk inderdaad dat het voor iedereen wel fijn kan zijn om eens buiten hun comfortzone te stappen. Juist op die manier kun je ook echt je eigen stijl ontwikkelen.

  • Romy 13 januari 2017 op 7:09 pm - Beantwoord

   Dankje! Wat grappig om te horen dat voor jou een jurkje juist buiten je comfortzone is. Zomerkleding vind ik ook altijd wel lastig.

  • Romy 13 januari 2017 op 7:09 pm - Beantwoord

   Dankje <3

 3. priscilla 13 januari 2017 op 10:11 am - Beantwoord

  Wat een super leuke trui heb je aan! Een jurkje is buiten mijn comfortzone. Oh en zomerkleding, dat draag ik echt niet graag.

 4. Nina Simplynspecial 13 januari 2017 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat een leuke trui 🙂 <3 Ik denk dat het wel goed is om af en toe buiten je comfortzone te treden. Het kan verrassend leuk uitpakken! Ik moet dat ook echt wat vaker doen.

 5. Merel 13 januari 2017 op 11:38 am - Beantwoord

  Leuk dat je ook meer naar kleding kijkt die je normaal niet zo snel zou kopen, het staat je heel goed! Ik zou dat ook eens wat vaker moeten doen 😉 Liefs, Merel

 6. Sandra 13 januari 2017 op 11:45 am - Beantwoord

  Buiten je comfortzone stappen qua kleding is echt een drempel die je over moet. Maar als je er eenmaal overheen ben, dan is het zó leuk! Ik ben sinds 1,5 jaar ofzo ook mezelf buiten mijn comfortzone gaan kleden. Voelde zo fijn en kreeg daar zo veel toffe reacties op! Echt goed dat jij dit nu ook doet en dingen uitprobeert. Die trui staat je goed! Ah aaah, ik ben jaloers op het feit dat het in Barcelona zo veel warmer was. 😀

  • Romy 13 januari 2017 op 7:07 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook een stapje buiten je comfortzone hebt gezet qua kleding! Het feit dat je er leuke opmerkingen over krijgt van anderen, lijkt me dan ook wel een fijne stimulans. Ik vind het alleen al leuk om enthousiaste reacties op mijn trui te krijgen, terwijl ik die maanden niet aan durfde te trekken. En ja, die temperatuur in Barcelona…ik mis het nu al, haha!

 7. Denise 13 januari 2017 op 11:57 am - Beantwoord

  De trui is echt heel leuk en staat je ontzettend goed. Wat buiten mijn comfortzone is, is een rokje. Haha. Ik heb altijd het gevoel dat iemand onder mijn rokje kan kijken als ik er een draag. Dit is minder bij een jurk.

  • Romy 13 januari 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je complimentje over mijn trui! Ik kan me voorstellen dat je niet meer zonder elastische taillebanden kunt. Zelf vind ik dat soort rokken ook altijd heerlijk zitten!

  • Romy 13 januari 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ik denk dat ik me daar inderdaad maar eens aan ga wagen. Het is in ieder geval een stapje minder ver dan een strakke spijkerbroek 😉

  • Romy 13 januari 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Haha, je bent zeker niet ouderwets, hoor! Ik denk dat het een term is die ik min of meer zelf heb verzonnen toen ik dit blogje schreef. Leuk om te horen dat jij steeds min of meer automatisch van de ene kledingstijl in de andere rolt! Mijn kledingstijl lijkt weleens 10 jaar stil te hebben gestaan 😉 En wat grappig dat ik je een beetje heb kunnen inspireren om vaker jurkjes te dragen in de winter!

  • Romy 13 januari 2017 op 7:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik kan me voorstellen dat je rokjes in dat opzicht wel lastig vindt. Zelf zou ik niet zo snel hele korte rokjes dragen, maar tot net iets boven de knie vind ik ze juist heerlijk zitten en leuk staan 🙂

 8. Josephine 13 januari 2017 op 12:06 pm - Beantwoord

  Wat een mooie trui, vooral de verrassingsstrik aan de achterkant vind ik leuk! Eerlijk gezegd had ik tot vanmorgen nog niet zo veel over ‘uit je comfortzone stappen m.b.t. kleding’ gehoord. Ben ik nu ouderwets? 😉 Ik denk dat ik gewoon automatisch in nieuwe fases ben gekomen, zonder daar heel veel moeite voor te doen. En verder draag ik geen kleding waar ik me niet lekker bij voel. Ik zou wel wat meer jurkjes willen dragen, maar dat is gewoon een kwestie van er vaker aan denken (vooral sinds de vest-tip van jou).

 9. KouweKleren 13 januari 2017 op 12:10 pm - Beantwoord

  Leuk om jezelf zo uit te dagen. Ik denk dat een jumpsuit je geweldig zou staan. Ook heel vrouwelijk, maar net op een andere manier.

 10. Vlijtig Liesje 13 januari 2017 op 12:10 pm - Beantwoord

  Alles wat geen elastische tailleband heeft moet ik bekennen….

  Eigenlijk draag ik alleen maar jersey rokken met elastische taillebanden.

  Ik vind de strik aan de achterkant van die trui echt superleuk.

 11. Nicole @ Everyday-Life.nl 13 januari 2017 op 1:33 pm - Beantwoord

  Die trui is gaaf!!!

 12. Irene 13 januari 2017 op 1:48 pm - Beantwoord

  Wat jammer dat je zo onzeker voelt over je lichaam! En ik weet het, misschien zie je het niet zo, maar er is niets om je over te schamen! Die trui vind ik superleuk. Leuk om een kledingstuk in het buitenland te kopen, zo weet je zeker dat niet de hele stad ermee loopt:) weet overigens dat je mij altijd mag contacten!

 13. Aneta 13 januari 2017 op 3:57 pm - Beantwoord

  Erg leuke trui met die strik aan de achterkant. Tja, wat mijn kledingstuk is? Ik denk een kort rokje met blote benen. Met een dikke maillot kan het nog net zeg maar?

  • Romy 13 januari 2017 op 6:59 pm - Beantwoord

   Haha, een echt kort rokje zou ik ook niet zo snel dragen 😉 Daar voel ik me dan wel heel erg naakt in, zelfs met een maillot of legging eronder.

 14. Claire 13 januari 2017 op 4:49 pm - Beantwoord

  Super leuk zo’n outfitpost Romy! Ik vind de trui je leuk staan, vooral die strik aan de achterkant vind ik ook iets voor jou. Niet te geloven dat ik dat nu al kan zeggen, maar ik heb het gevoel alsof ik je wel een beetje ken nu 🙂 Ik denk trouwens dat sneakers, hakken en een jumpsuit je fantastisch zullen staan! Mijn kledingstuk waar ik me niet lekker in voel zijn kledingstukken die veel te bloot zijn. Dat je halve borsten eruit vallen of dat als je bukt, je vanalles ziet haha. Dat vind ik echt vreselijk!

  • Romy 13 januari 2017 op 6:59 pm - Beantwoord

   Zo grappig om te horen dat je mijn smaak qua kleding al een beetje kent! Dat is inderdaad wel hoe het vaak werkt met bloggen: juist door zoveel persoonlijke stukjes over iemand te lezen, leer je de blogger achter de verhalen steeds een beetje beter kennen 🙂 Te blote kleding is trouwens ook echt niets voor mij, haha.

 15. Mirthe 13 januari 2017 op 5:02 pm - Beantwoord

  Ik vind dit juist echt een superleuke trui! Heel simpel en sierlijk en het staat je mooi. Echt grappig dat ik juist het tegenovergestelde ben van jou, ik draag het liefst een (spijker)broek met sneakers of enkellaarsjes en daarboven een trui of blouseje of topje. Kleurrijke rokjes en jurkjes draag ik hoogstens op het strand, ik voel me daar juist heel opvallend en naakt in… Misschien kunnen er wat van elkaar leren!

  • Romy 13 januari 2017 op 6:57 pm - Beantwoord

   Wat grappig om te horen! We zouden inderdaad eens een voorbeeld aan elkaar moeten nemen om kledingstijlen uit te wisselen 😉 Ik voel me namelijk juist heel naakt en opvallend in een broek.

 16. Sofie 13 januari 2017 op 5:38 pm - Beantwoord

  Je hebt een mooi figuur dus goed dat je jezelf daar ook wat van wil overtuigen. Leuke trui, de achterkant was idd verrassend!

 17. Sara | MevrouwMiauw 13 januari 2017 op 8:08 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen dat jij jezelf uitdaagt om een beetje uit je comfort zone te gaan wat betreft kleding. Het is namelijk jammer als je bepaalde dingen niet aandoet uit onzekerheid terwijl je ze wel (graag) zou willen dragen. Hopelijk draagt het uit je comfortzone stappen bij aan het ontwikkelen van een minder onzeker gevoel. Ik vind het ook heel leuk dat je tijdens uitstapjes kleding als een soort souvenir aanschaft.
  Ik droeg tot een aantal maanden geleden niet echt graag jurkjes, maar sinds ik mooie basic jurkjes heb aangeschaft vind ik dat ook fijn om te dragen. Toch vind ik een dunne panty nog wel een ding. Ik vind altijd dat mijn benen dan netjes geschoren moeten zijn. En heel eerlijk: daar heb ik écht niet altijd zin in! Haha.

  • Romy 14 januari 2017 op 10:18 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je nu ook iets meer van de jurkjes bent. Ik vond het jurkje in je artikel laatst je erg mooi en stijlvol staan. Dat van de panty’s herken ik trouwens wel. Ik ben ook niet zo iemand die elke dag fanatiek haar benen scheert 😉

 18. Lifeaholic.nl 13 januari 2017 op 8:26 pm - Beantwoord

  Wauw wat een leuke trui! Staat je goed! Mocht je hem toch ooit verkopen? Ik houd me aanbevolen Haha ?

  • Romy 14 januari 2017 op 10:19 am - Beantwoord

   Haha, ik zal het onthouden, maar voorlopig houd ik hem graag zelf 😉

 19. AwkwardCityChicks 13 januari 2017 op 9:17 pm - Beantwoord

  Wat was de meest onhandige plek waar je kleding ooit een gat had?

  • Romy 14 januari 2017 op 10:25 am - Beantwoord

   Dat is kleding die ik in de winkel heb laten hangen bij het shoppen 😉 Ik heb het dan over een gat rond de navel of een gat bij je decolleté. Dat is gewoon niet zo mijn ding.

 20. Charel 13 januari 2017 op 10:27 pm - Beantwoord

  Wat een mooi accent heeft die trui zeg! Heel erg tof!

 21. Maaike 13 januari 2017 op 11:47 pm - Beantwoord

  Dat truitje staat je echt heel leuk 😀 Ik zelf vind rokjes en jurkjes heel leuk, maar durf het niet echt te dragen, vooral niet in de zomer, ik ben stevig, altijd al geweest en ik schaam me ervoor. Ik verstop me dan liever onder een grote trui,

  • Romy 14 januari 2017 op 10:26 am - Beantwoord

   Wat jammer om te horen dat je jezelf vaak verstopt. Ook met een maatje meer staan rokjes namelijk volgens mij erg leuk. Ik hoop dat het je lukt om je lichaam te accepteren en toch eens iets aan te trekken dat je eigenlijk wel graag zou willen dragen.

 22. Tanja 14 januari 2017 op 1:32 am - Beantwoord

  Wat een leuke trui, staat je goed! Knap hoor dat je uit je comfortzone stapt! Dat lijkt me best moeilijk, des te knapper van je. Met een panty is dit setje ook heel vrouwelijk en zeker met hakjes. Zie het helemaal voor me!

  • Romy 14 januari 2017 op 10:26 am - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dankjewel! Wie weet gaat de panty er binnenkort een keer komen.

 23. Tamara TS 14 januari 2017 op 1:46 am - Beantwoord

  Toffe outfit! Ik trek eigenlijk bijna alles aan, liefst opvallende items en drukke prints. Ik heb wel moeite met nette kleding, zoals een mantelpakje. Dat is niet echt mijn ding, maar soms moet het. En dan voel ik me de hele dag alsof ik op een verkleedpartijtje ben.

  • Romy 14 januari 2017 op 10:27 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat grappig om te horen dat jij graag opvallende dingen draag ten juist moeite hebt met nette kleding. Ik kan me ook goed voorstellen dat dat best lastig is als je gewend bent om minder nette kleding te dragen.

 24. Lieke - Life as Lieke 14 januari 2017 op 11:27 am - Beantwoord

  Staat je mooi die trui!

 25. Irene 14 januari 2017 op 12:25 pm - Beantwoord

  Echt een mooie trui! En staat je leuk ook dus die mag je zeker vaker dragen! 🙂 Ik zou hem zelf ook kopen denk ik moest ik hem ergens zien hangen. Past helemaal in mijn straatje!
  Ik maan mezelf ook regelmatig aan om eens wat meer buiten mijn comfortzone te treden op vlak van kleding. Ik heb ook best wel opvallende items die ik ook prachtig vind. Maar het duurt toch altijd even voor ik weer zoiets draag. Ik draag ook meestal jeans maar heb superveel jurkjes en rokjes. ’t Is altijd een beetje een drempel om dan eens een jurkje te gaan dragen, maar eens ik in zo’n jurkjesperiode zit, is het ook weer moeilijk om terug naar de jeans te gaan. Haha :p

 26. Margo 14 januari 2017 op 5:28 pm - Beantwoord

  Je ziet er schattig uit! Goed idee fashion aankopen doen als aandenken 🙂 ik doe dat altijd met interieur items!

  • Romy 14 januari 2017 op 7:48 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En met interieuritems is het inderdaad ook erg leuk om steeds in het buitenland iets te kopen!

 27. Lesley 16 januari 2017 op 12:51 pm - Beantwoord

  Hij is superleuk deze trui zeg! Zowel de voorkant als de achterkant. Ik vind het ook altijd leuk om kleding of iets in het buitenland te kopen als aandenken. Mijn hele kast ligt vol met dingen uit heel de wereld super grappig

  • Romy 16 januari 2017 op 8:16 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat je ook bent van de kleding als souvenirs kopen! Heerlijk vind ik dat altijd, vooral omdat ik dan steeds weer even terugdenk aan de vakantie als ik zo’n kledingstuk aan heb.