unnamed file 12

Outfit of the day: knalgroene poncho

 • 5 maart 2017
 • 37 Reacties
Categorieën: Outfits

Knalgroen? Waarom niet?! Mijn voorliefde voor felle kleuren steek ik niet onder stoelen of banken. Toch komt die voorliefde niet altijd tot uiting in mijn kleding. In mijn kast hangt vooral voor de winter veel zwart, grijs en donkerblauw. Laatst ging ik weer voor meer kleur. Ik besloot ik mijn zwarte winterjas op te leuken met een knalgroene poncho. Mijn tante heeft de poncho zelf voor mij gehaakt en gaf hem me laatst cadeau. Ik laat je zien hoe ik deze groene poncho combineerde.

outfit of the day groene poncho

Ongeveer een jaar geleden wist ik het zeker: ik moest en zou gaan haken. Een mooie poncho maken werd mijn doel. Mijn tante haakt al jaren en leerde me de fijne kneepjes van het vak. Zelf begon ze net aan een knalgroene poncho, die voor haarzelf zou worden. Helaas belandden mijn haaknaalden toch iets eerder achterin mijn kast dan ik had verwacht. Geen tijd? Geen zin? Ik weet het niet. Anyway, mijn tante haakte ondertussen stug door en als verrassing deed ze mij onlangs het mooie eindresultaat cadeau. Ik combineerde de poncho met mijn zwarte winterjas en ging zo warm aangekleed de straat op. Met mijn nieuwe 50 mm lens legde mijn vader mijn outfit vast.

outfit of the day groene poncho

Zwarte jas: tweedehands // Groene poncho: handgemaakt // Witte jurk: C&A // Legging: Zeeman // Schoenen: Van Haren // Bril: Brillaro.

Eerder droeg ik de poncho vooral binnen over mijn kleding heen. Als koukleum kun je in de winter nooit genoeg laagjes over elkaar dragen, toch? Alleen vond ik de poncho eigenlijk te leuk om hem alleen als een soort huispak te dragen. Ik wissel op dit moment twee winterjassen (deze en deze) met elkaar af, maar vind deze zwarte jas een tikkeltje saai. De groene poncho bleek dé oplossing. Ik sloeg hem om en deed hem de hele middag niet meer af. Wel ben ik nog op zoek naar een leuke broche om de poncho dicht te kunnen maken. Vooral met een stevig windje sleept je poncho anders binnen een mum van tijd aan een kant over straat.

outfit of the day groene poncho

Het grappige is dat deze outfit onbedoeld helemaal in het straatje fair fashion past. De jas is namelijk tweedehands (maar met het kaartje er nog aan) gekocht op de vrijmarkt op Koninginnedag en de groene poncho is dus handgemaakt door mijn tante. De laatste tijd lees ik veel over fair fashion en het is ook echt een onderwerp dat me erg aanspreekt. Toch ben ik er niet zo goed in als ik zou willen. Ik ben best wel gevoelig voor kledingkoopjes bij winkels als Primark en New Yorker. Maar als ik naar deze outfit kijk, is het blijkbaar toch niet zo lastig om voor fair fashion te gaan.

outfit of the day groene poncho

Mijn outfit ziet er misschien ietwat chaotisch uit door het roze randje van mijn jasje dat nog net onder mijn jas uit piept. Maar ja, ik ben niet zo’n fashionista die haar kleding aanpast op de jas die ik draag. Twee dingen staan voor mij in ieder geval vast: 1) ik heb een onwijs lieve tante, en 2) deze groene poncho is een nieuwe favoriet.

Draag jij weleens poncho’s?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marlieke 5 maart 2017 op 8:45 am - Beantwoord

  Goedemorgen. De poncho staat je echt geweldig! Ik stoor me niet aan het roze randje onder je jas hoor! Je schrijft dat je je zwarte jas een tikkeltje saai vindt en dat je je de winter best veel zwart in je kast hebt hangen. Toevallig kwam ik gisteren ergens (weet niet meer waar) iets tegen dat mensen die vaak zwart dragen een hoog IQ hebben…. 😉
  Zelf heb ik 1 omslagdoek (een zwarte) die ik eigenlijk als deken gebruik op de bank. Groetjes en een fijne dag!

  • Romy 5 maart 2017 op 9:45 am - Beantwoord

   Oh echt? Haha, wat grappig om te weten! Die ga ik onthouden als ik weer zwart uit de kast pak 😉 Heerlijk, zo’n omslagdoek! Ook voor op de bank is dat inderdaad ideaal. Fijne zondag!

 2. Josephine 5 maart 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Geweldige poncho! Felgroen, dus ik ben voor! Groen is namelijk mijn lievelingskleur. Wat lief dat je tante deze zo maar voor jou gemaakt heeft! Ik vind dat je de poncho heel leuk combineert. Zelf heb ik er geen; eerlijk gezegd weet ik niet zo goed hoe ik zoiets zou moeten dragen. Ik zou er denk ik ook wel een knoop of speld op willen hebben, zodat hij niet de hele tijd open (of af) glijdt.

  Is het oppakken van je haak-hobby niet een goede voor het lijstje ‘ meer tijd voor jezelf?’ ?

 3. Susan 5 maart 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat tof dat je dit zelf gemaakt hebt! Ik vind het roze randje ook totaal niet storend hoor 😉

 4. Klaske 5 maart 2017 op 9:28 am - Beantwoord

  Wauw, wat staat die groene poncho je mooi! Ik vind het heel leuk gecombineerd zo. En wat lief dat je tante ‘m voor je gehaakt heeft, zeg! 🙂

  • Romy 5 maart 2017 op 9:47 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat groen je lievelingskleur is. Poncho’s combineren is inderdaad nog best een ding. Ik draag ze zelf meestal over een neutrale jas, maar over een dun vestje is ook een optie. Goed punt van dat haken! Daar zit wel wat in 😉 Voor nu vind ik het vooral fijn om in mijn me-time te scrapbooken, maar wie weet pak ik het haken ook nog een keer op.

  • Romy 5 maart 2017 op 9:48 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 En ja, echt zo lief van mijn tante!

 5. Sarah 5 maart 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Ik vind die felgroene kleur je echt héél goed staan. En wat leuk dat je tante de poncho gewoon zelfgemaakt heeft, zeg. Uniek stuk om trots op te zijn!!! En zo fijn dat je vader de foto’s heeft vastgelegd met je nieuwe 50mm lens. Super goed gelukt 🙂

  • Romy 5 maart 2017 op 5:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor al je lieve complimentjes! Ik ben ook zo blij met zowel de poncho en de lens als mijn vader als ‘fotograaf’ 🙂

 6. marije 5 maart 2017 op 10:56 am - Beantwoord

  Geweldige poncho! Gave kleur die je heel goed staat.

 7. MamaIssues 5 maart 2017 op 11:14 am - Beantwoord

  Wat gaaf die kleur!!! Staat echt erg leuk en vrolijk

 8. Sandra 5 maart 2017 op 11:22 am - Beantwoord

  Ik vind ‘m mooi! De kleur is ook zo lekker fel en vrolijk. Gaaf! En dan is het nog extra leuk dst v je tante hem helemaal zelf heeft gehaakt voor jou. Het staat je écht goed! Ik draag al een tijdje geen poncho’s meer, maar een paar jaar geleden wel. Toen had ik er ook een paar waar ik helemaal gek op was, haha.
  Fijne zondag!

  • Romy 5 maart 2017 op 6:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat jij ook een ‘ponchoperiode’ hebt gehad 🙂 Ik vind ze zo heerlijk zitten en ze zijn lekker warm in de winter.

 9. Irene 5 maart 2017 op 1:22 pm - Beantwoord

  Oooh wat mooi! Ik zou daar echt in leven in zo’n ding. Ik heb het altijd koud dus zo’n mooie poncho zou wel handig zijn! En het is helemaal geweldig dat het handgemaakt is!

  • Romy 5 maart 2017 op 6:01 pm - Beantwoord

   Ja, echt hè? Zeker in de winter kan ik zo’n poncho wel elke dag dragen. Helaas zal hij toch af en toe gewassen moeten worden 😉

 10. Merel 5 maart 2017 op 1:58 pm - Beantwoord

  Ik heb een poncho in Barcelona gekocht afgelopen najaar. Ik vind het nog wel lastig combineren, omdat hij best dik is en herfstige kleuren heeft. Ben van plan hem vaker te dragen wanneer de mooie dagen (zoals vandaag!) weer komen. Mooie outfitpost!

  • Romy 5 maart 2017 op 6:02 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook een poncho hebt gekocht! Je maakt me er heel nieuwsgierig naar. Als je de poncho met andere kleuren combineert, kan hij misschien in de winter ook wel. En vandaag is inderdaad perfect ponchoweer, op het regenbuitje nu na dan 😉

 11. Ilse van Kreanimo 5 maart 2017 op 3:40 pm - Beantwoord

  Prachtige kleur is dat zeg!
  Heel mooi en heel passend bij je!

 12. Sara | MevrouwMiauw 5 maart 2017 op 5:48 pm - Beantwoord

  Wat staat de poncho je ontzettend leuk! Helemaal goed in het kader van “vaker vrolijk”. Mooie foto’s heb je ook gemaakt met die scherpte-diepte. Ik maak mijn outfitfoto’s ook vaak met een 50 mm lens. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat vaak toch wel een beetje stoeien vind.

  • Romy 5 maart 2017 op 6:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat leuk dat je ook vaak foto’s maakt met een 50 mm lens. Ik herken wel wat je zegt. Ik vind het ook echt lastig om de foto’s scherp te krijgen. Zeker als ik mijn camera uit handen geef, merk ik dat de foto’s niet altijd even scherp zijn. Maar als ze dan wel goed lukken, zijn ze wel iets mooier dan met mijn standaardlens, vind ik zelf.

 13. Benthe 5 maart 2017 op 6:57 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk vrolijke kleur! Hij staat je echt heel mooi. En goed dat je (onbewust dan, haha) met fair fashion bezig bent! Ik vind dat ook een interessant onderwerp maar vind het vaak toch lastig om het in de praktijk te brengen.

  • Romy 5 maart 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik kan me helemaal in wat je zegt over fair fashion. Ik vind het ook nog knap lastig om daar echt mee aan de slag te gaan.

 14. Florentine 5 maart 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

  Wat staat ie je leuk!!! Super voor de lente ❤️❤️❤️

 15. Claire 5 maart 2017 op 7:30 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend lief dat je tante deze voor je heeft gemaakt. Ik ben ooit begonnen met breien maar heb helaas de sjaal nog steeds niet af (of een begin…) Je vader heeft mooie scherpe foto’s gemaakt! 🙂

  • Romy 5 maart 2017 op 10:17 pm - Beantwoord

   Lief! Dankjewel 🙂 Ik vond het ook echt een lentekleurtje.

 16. Wauw wat een prachtige foto’s!! De kleur staat je prachtig!! Super lief dat je tante het voor je heeft gehaakt. Mijn oma is ook een ster met haken. Ik heb er zooooo veel bewondering voor. Breien, haken en borduren, het staat allemaal op mijn to-do-lijstje. Heerlijk ontspannend lijkt mij dat! Fijn weekend nog! Liefs! x

  • Romy 6 maart 2017 op 9:14 am - Beantwoord

   Zo lief, je reactie! Dankjewel! Wat gaaf dat je oma ook zo goed kan haken. Hopelijk lukt het je om al dat handwerken ook eens te proberen. Volgens mij is het heerlijk rustgevend. Fijne week! Liefs!

 17. Maaike 7 maart 2017 op 1:01 am - Beantwoord

  Ik zag hem al voorbij komen op Instagram, hij staat je echt heel erg leuk!! 😀 😀

 18. Danique 7 maart 2017 op 6:18 pm - Beantwoord

  Wat staat die kleur je leuk zeg!

 19. Vanessa 7 maart 2017 op 8:44 pm - Beantwoord

  Die groene poncho staat je mooi! Sowieso kan jij felle kleurtjes goed hebben vind ik 🙂

Recente blogs

Een terugblik op mijn kerstvakantie in 30 lichtpuntjes

4 januari 2020|Persoonlijk|

Eh, was de kerstvakantie niet gisteren pas begonnen? Helaas niet. Het voelt alsof de afgelopen twee weken binnen een paar keer knipperen met mijn ogen voorbij waren. Niet gek, want ik heb enorm genoten van twee weken waarin werk op een wat lager pitje stond en ik de feestdagen met heel wat extra vrije dagen kon verlengen. Een welkome afwisseling na een hectisch jaar vol (mooie) mijlpalen. Voordat het gewone leven weer begint, blik ik nog één keer terug op mijn leukste lichtpuntjes van de kerstvakantie (naast de gezellige kerstverlichting in mijn huis).

Kleur in je interieur | Zo heb ik dat aangepakt (9 tips)

22 augustus 2019|Interieur|

Dat mijn interieur niet zwart-wit zou zijn, was voor veel mensen in mijn omgeving geen verrassing. Toch krijg ik regelmatig reacties van mensen à la “Kleur in huis, dat je dat durft!”. Nou ja, voor mij is het geen kwestie van durven. Het zou niet echt aanvoelen als mijn thuis als ik in een huis met enkel witte muren, een grijze bank en zwarte accessoires zou wonen. En als jij ook kleur in huis zou willen, dan is dat een kwestie van gewoon doen. En van misschien wat handige tips daarbij gebruiken. Daarom deel ik 9 tips voor meer kleur in je interieur, op basis van mijn eigen ervaring.