Mijn liefde voor roze steek ik niet bepaald onder stoelen of banken. Een roze winterjas had ik al, maar ook voor de zomer wilde ik me graag in pastelroze hullen. Ik scrolde langs talloze jassen in webwinkels en uiteindelijk vond ik bij Bershka precies de trenchcoat die ik zocht. Hij bleek als gegoten te zitten, dus kan ik vandaag vol trots mijn nieuwe zomerjas laten zien. Zomerjas, dat woord alleen al maakt me blij… Laat het zonnige lenteweer maar komen!

outfit pastelroze zomerjas

Foto’s gemaakt door By José Chan.

Fotoshoot in Den Haag

Al een tijdje volgde ik de blog en Instagram van By José Chan vol bewondering. Ik was heel benieuwd hoe zij mij op de foto zou zetten. Ook wilde graag mijn nieuwe zomerjas op de gevoelige plaat laten vastleggen. Daarom sloeg ik twee vliegen in één klap door een outfitshoot bij haar te boeken. Vorige week vrijdag was het al zover. Bepakt en bezakt (want ik nam nog een extra outfit mee!) reisde ik af naar Den Haag. We vonden daar de perfecte locatie: een huis met een roze gevel. Met mijn haren in de wind legde José me vast op de gevoelige plaat. Toen ik deze week al de foto’s te zien kreeg, was ik zo enthousiast dat ik je vandaag een kleine overload aan foto’s laat zien. Iets met niet kunnen kiezen…

outfit pastelroze zomerjas

Zomerjas: Bershka // Blouse: H&M // Witte kanten rok: Century 21 // Spijkerjas: H&M // Legging: Zeeman // Handtas: Top Vintage // Schoenen: Sascha // Oorbellen: onbekend // Bril: Brillaro.

outfit pastelroze zomerjas

Een roze zomerjas?!

Toen ik op zoek was naar mijn pastelroze droomjas, vroeg ik me even af ‘Kan dat wel: een roze zomerjas?’.  In de winkels zag ik bijna alleen maar zwarte en donkerblauwe zomerjassen hangen en bijna kocht ik er ook zo een. Bijna. Toen realiseerde ik me namelijk weer dat ik uiteindelijk degene ben die in de jas moet rondlopen. Ik wilde een roze zomerjas en die zomerjas moest en zou er komen. Bij Bershka vond ik dit mooie en betaalbare exemplaar. Ik combineerde mijn zomerjas met de enige (ja, echt waar!) handtas die ik heb: een prachtige vintage tas van Top Vintage. Helemaal mijn ding! De roze sneakers die ik draag, zijn van Sacha.

outfit pastelroze zomerjas

outfit spijkerjasje kanten rok

Met zonder jas?

Juist de vrijdag dat we deze foto’s maakten, stond er een nogal koud windje. Als je goed kijkt, zie je dat mijn vingers langzaamaan een beetje rood kleurden van de kou. Maar dat mocht de pret niet drukken en voor mooie foto’s moet je soms iets over hebben. Ik wilde ook graag de kleding onder mijn jas laten zien en tja, dan moet toch echt die jas open. Je ziet onder mijn jas een blauw geruit blouseje, dat ik combineerde met een spijkerjasje en een kanten rok. Daaronder draag ik een blauwe legging.

Wie wat bewaart, heeft wat

Een van mijn fashion voornemens is om vaker vergeten kledingstukken aan te trekken. Er gaat niets boven dingen ontdekken die je al had, toch?  Ik heb die kleding immers niet gekocht om achterin de kast te laten hangen. Vooral van het spijkerjasje ben ik blij dat ik het herontdekt heb. Een ideaal kledingstuk voor als het zonnetje weer iets meer schijnt. Ook de vlindertjes in mijn oren komen uit de oude doos en had ik al een tijdje liggen. Ik moet echt eens mijn sieradendoos uitmesten om meer van dit soort gouden vondsten te doen. Dat komt op mijn to do list voor dit weekend.

outfit oorbellen vlinders

Voor herhaling vatbaar

Wat ben ik blij met de foto’s die José Chan van me heeft gemaakt. Ik vond het alleen al heel leuk om een keer zoiets mee te maken en door de ogen van een fotograaf naar een stad te kijken. Zelf was ik bijvoorbeeld nooit op die roze muur als locatie gekomen, maar wat matcht hij leuk met mijn jas. Nadat we onze handen even hadden gewarmd aan een kopje thee, heeft José nog foto’s van een andere outfit geschoten. Die zul je binnenkort op mijn blog zien verschijnen. Wat mij betreft was de shoot in ieder geval voor herhaling vatbaar. Hoewel ik het nog best lastig vond, kon ik er echt van genieten om een middagje voor model te ‘spelen’.

Heb jij al een zomerjas voor dit jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 24 maart 2017 op 6:50 am - Beantwoord

  Love your trenchcoat! Roze is dit seizoen helemaal in dus heel gaaf dat je een roze trenchcoat hebt gevonden.

  • Romy 24 maart 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Oh echt, wat leuk! Zo’n trend kan ik niet anders dan opvolgen 🙂

 2. Klaske 24 maart 2017 op 7:08 am - Beantwoord

  Aah, je roze zomerjas is zó tof! En de foto’s die José van je heeft gemaakt, zijn zo mooi. Ze heeft je outfit en jij prachtig vastgelegd!

  • Romy 24 maart 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met Josés foto’s. Ze weet echt hoe ze je zo kunt vastleggen dat de foto’s helemaal jij worden 🙂

 3. Lisette 24 maart 2017 op 7:15 am - Beantwoord

  Roze schijnt echt weer de voorjaarskleur te zijn, en het staat je supergoed en lekker fris! Een spijkerjasje is zo fijn, ik trek hem ook vaak weer uit de kast omdat hij gemakkelijk combineerd. Ik heb laatst een lederlook bikerjasje aangeschaft. Mijn vorige zat iets te krap;-) Wat leuk dat je trouwens een fotoshoot hebt laten doen!

  • Romy 24 maart 2017 op 2:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben zelf ook zo blij met deze kleur jas én met het spijkerjasje. Inderdaad ideaal om overal mee te combineren! Wat leuk dat je een nieuw bikerjasje hebt! Ook die vind ik ideaal voor in de lente.

 4. Maaike 24 maart 2017 op 7:16 am - Beantwoord

  Ohhhh, echt prachtige foto’s! En dito outfits!

 5. jonna@burgertrutjes 24 maart 2017 op 7:47 am - Beantwoord

  Kleur staat je fantastisch! Ik moet ook nog een nieuwe zomerjas. Hopelijk dit weekend eindelijk met zonder jas naar buiten :):):)

  • Romy 24 maart 2017 op 2:25 pm - Beantwoord

   Ja, dat zou leuk zijn! Ik zal de weergoden om wat zon smeken 😉 Dankjewel voor je reactie en veel succes met de zoektocht naar de nieuwe zomerjas!

 6. José 24 maart 2017 op 7:55 am - Beantwoord

  Yay! Ik vind de foto’s ook SUPER leuk geworden! En ik word blij van blije klanten. Zeker voor herhaling vatbaar! 😀 X

  • Romy 24 maart 2017 op 2:25 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je reageert! Dankjewel 🙂 Ik vond het echt een geslaagde middag en ben superblij met het resultaat. xx

 7. wendy 24 maart 2017 op 8:10 am - Beantwoord

  Wat een mooie roze jas hij staat je goed je straalt op de foto s. De tas matcht er leuk bij, wat is deze leuk zeg.

 8. Aneta 24 maart 2017 op 8:48 am - Beantwoord

  De jas staat je goed meis. Tegenwoordig zijn de winkels bezaaid met zwart en donkerblauw. Ik heb zelf een beige jas, in het zelfde model als die van jou. Het is een oud dingetje maar dat maakt me niet uit. Deze modellen zijn tijdloos. Dat spijkerjasje heeft weer een mooi leven gekregen Hihi. Gek he! Hoe je bepaalde dingen toch weer na jaren zo leuk weet te combineren. Zelf heb ik dat ook en dat is best leuk

 9. Monique L 24 maart 2017 op 8:49 am - Beantwoord

  Super leuke foto’s Romy! En leuke jas!!!!!

 10. Sandra 24 maart 2017 op 9:21 am - Beantwoord

  Wat een gave foto’s zijn het geworden Romy! Inderdaad tof dat je eens door de ogen van een fotograaf de stad bekeek. Die roze muur was mij denk ik ook nooit opgevallen, haha. Je ziet er leuk uit en echt precies helemaal jij! Tof!

 11. Merel 24 maart 2017 op 9:42 am - Beantwoord

  M

 12. Jessica J. 24 maart 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Je straalt! Roze staat je heel erg goed! Blij dat je niet gewoon een ‘saaie’ jas gekocht hebt en voor deze knaller ging!

  • Romy 24 maart 2017 op 2:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat gaaf dat je ook zo’n model jas hebt. Inderdaad tijdloos en het staat overal mooi bij! Ja, zo leuk om weer oude items terug te vinden en die opnieuw te dragen. Zo kom je erachter dat je eigenlijk veel meer hebt liggen dan je dacht.

  • Romy 24 maart 2017 op 2:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Lief dat je reageert!

  • Romy 24 maart 2017 op 2:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ja, het is echt leuk om eens op die manier een stad te bekijken! Ik heb meteen geleerd om ook in mijn eigen dorp eens beter op te letten op fotogenieke plekken 🙂

  • Romy 24 maart 2017 op 2:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

 13. Bente 24 maart 2017 op 9:52 am - Beantwoord

  Super mooie foto’s! Inderdaad heel erg tof bij die roze muur!

  Een zomer jas heb ik nog niet. Ik denk dat ik binnenkort eens even flink ga winkelen!

  • Romy 24 maart 2017 op 2:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 En heel veel succes met de jassenzoektocht!

 14. Tineke 24 maart 2017 op 9:56 am - Beantwoord

  Wat een mooie kleur, staat je leuk!
  Liefs

 15. Evelien 24 maart 2017 op 11:16 am - Beantwoord

  Wat staat deze jas je leuk! Mooie kleur ook!
  Ikzelf heb mijn zomerjas al like 5 jaar ofzo. Ik draag altijd een vest als het te koud is of een zwart nepleren jasje. Die laatste is best tijdloos, dus hoef ik niet elk seizoen persé iets nieuws te kopen. 🙂

 16. Claire 24 maart 2017 op 11:20 am - Beantwoord

  Wauw je ziet er fantastisch uit Romy! En dat ligt niet alleen de geweldige fotokunsten van José Chan. Je bent zo vrolijk hier, ondanks de koude wind 🙂 Je jas staat echt perfect bij de roze muur. De tas is trouwens ook mega schattig. Ahh ik word zo blij van deze shoot 😀

 17. Sarah 24 maart 2017 op 11:29 am - Beantwoord

  Oeh, prachtig die roze jas. Staat je gewoon ook heel leuk. En vergeten stukken uit de kleerkast halen zou ik ook moeten doen. Die vlinderoorbellen zijn meteen ideaal voor deze tijd van het jaar 🙂

  • Romy 24 maart 2017 op 2:29 pm - Beantwoord

   Wat lief, thanks voor je reactie!

  • Romy 24 maart 2017 op 2:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat ideaal zo’n jasje dat altijd kan! Ik denk ook dat ik deze jas de komende jaren nog niet zat ben 🙂

  • Romy 24 maart 2017 op 2:31 pm - Beantwoord

   Wauw, wat veel complimentjes in één reactie! Ik word er verlegen van. Dankjewel, lieve Claire 🙂

  • Romy 24 maart 2017 op 2:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, zo’n kledingopruiming kan ik je echt aanraden. Het voelt net als gratis winkelen in je eigen spullen 😉

 18. Tanja 24 maart 2017 op 12:05 pm - Beantwoord

  Superleuke jas en foto’s! Ik hoorde juist dat roze deze lente/zomer helemaal hot is. Zelf heb ik een knalroze vest en donkerblauwe /roze blouse erbij gekocht.

  • Romy 24 maart 2017 op 2:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat leuk, zo’n knalroze vest! Dat klinkt als een prachtige combinatie.

 19. Sofie 24 maart 2017 op 1:42 pm - Beantwoord

  Ik heb een soortgelijke jas, maar dan in het knalroze (of eerder koraalroze). Veel leuker dan donkere kleuren toch?

  • Romy 24 maart 2017 op 2:33 pm - Beantwoord

   Oh superleuk! Knalroze is altijd goed en lekker fris in de lente 🙂 En inderdaad, zoveel beter dan de donkere kleuren!

 20. Nina Simplynspecial 24 maart 2017 op 3:49 pm - Beantwoord

  De trenchcoat is echt heel erg leuk! De kleur kun je ook goed hebben 🙂 De foto’s zijn prachtig, helemaal voor die roze muur.

 21. Mariska 24 maart 2017 op 5:12 pm - Beantwoord

  Ik vind de foto’s wel heel erg mooi geworden hoor 🙂 en je jas ook trouwens!

 22. Lottes Anekdotes 24 maart 2017 op 5:52 pm - Beantwoord

  Ik heb dezelfde handtas als jij, maar dan in…ROZE 😉

 23. Lianne 24 maart 2017 op 6:32 pm - Beantwoord

  Oh Romy wat een onwijs leuke jas! Roze is ook mijn lievelingskleur en de trenchcoat is ook mijn favoriete soort jas, al weet ik helaas nooit waar ik ze moet vinden! Ik vind jouw roze winterjas ook erg leuk. Het is allemaal eens wat anders dan dat saaie zwart of donkerblauw.

  • Romy 25 maart 2017 op 12:59 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, trenchcoats zijn zo tof altijd en met roze zit je altijd goed. Ik was dan ook zo blij met deze jas. Stiekem ben ik ook wel blij dat ik niet voor een zwarte of donkerblauwe jas ben gegaan 🙂

 24. Dalinka 24 maart 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

  Prachtige foto’s! Die roze muur ook? Goed dat je gewoon voor de roze jas bent gegaan. Zwarte jassen zie je al meer dan genoeg en zo’n roze jas is gewoon super vrolijk!

  • Romy 25 maart 2017 op 8:39 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ja, die roze muur was echt zo’n toffe ontdekking!

 25. Sara | MevrouwMiauw 24 maart 2017 op 8:54 pm - Beantwoord

  Je mooie nieuwe foto in je sidebar viel me gisteren al op. Wat staat je vrolijke roze zomerjas je mooi! Ik vind het trouwens ook echt super stoer dat je een fotoshoot hebt geboekt. Zoiets lijkt me toch zo ontzettend spannend. De foto’s zijn heel erg mooi geworden en je lijkt helemaal op je gemak. Super! <3

  • Romy 25 maart 2017 op 8:41 am - Beantwoord

   Dankjewel! <3 Het was inderdaad best spannend, zo'n fotoshoot. Ik ben niet zo geweldig in poseren, maar door Josés tips ging het een stuk makkelijker. Ik voelde me na een tijdje inderdaad helemaal op mijn gemak 🙂

 26. Nienke 24 maart 2017 op 9:11 pm - Beantwoord

  Wat leuk zeg! Hele mooie jas. Prachtige foto’s.

 27. Elles 24 maart 2017 op 9:50 pm - Beantwoord

  Ik wordt echt blij om je glimlach te zien. Het is zo mooi! <3
  Liefs,
  Elles

 28. Nesrin 24 maart 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

  Wat sta je toch leuk op de foto! Ik vind de outfits allen heel leuk, very Spring 😉

 29. Amy 24 maart 2017 op 11:55 pm - Beantwoord

  Mooie jas! Groot gelijk dat je toch de kleur kocht die je wilde ipv standaard zwart of blauw ofzo, jij moet er uiteindelijk in lopen. Veel plezier ermee!

  • Romy 25 maart 2017 op 8:43 am - Beantwoord

   Thanks 🙂 Ik ben achteraf ook heel blij dat ik deze heb gekocht.

 30. Rebecca 25 maart 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Onwijs leuk het kleurtje van de jas! Wat een prachtige locatie ook om deze op de foto te zetten. Helaas mis ik dit soort plekjes bij mij in de ‘stad’ heel erg. Je outfit foto’s worden echt met de tijd leuker! Je bent er erg goed in ^^

  • Romy 25 maart 2017 op 7:36 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik mis dit soort plekjes ook in het dorp waar wij wonen. Alleen al voor de foto’s wil ik nog eens terug naar Den Haag! 😉 Dankjewel voor je compliment! Alle photo credits gaan naar José Chan. Zij hielp me ook echt om eens wat andere poses te proberen, want meestal sta ik steeds weer hetzelfde op de foto, haha.

 31. Danique 25 maart 2017 op 1:57 pm - Beantwoord

  Wat een supermooie jas, staat je goed! En wat een onwijs toffe foto’s zijn het geworden.

 32. Heleeen 29 maart 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Wat tof! Ik was eigenlijk al benieuwd naar deze foto’s toen ik jou in het overzicht van José zag komen haha. Echt heel leuk. En ze passen echt bij jouw blog.

  • Romy 29 maart 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat leuk dat je een kijkje hebt genomen op mijn blog 🙂