Outfit of the day: roze, roze & roze

Meer kleur. Dat is een van de dingen waarmee ik op het gebied van kleding aan de slag wil de komende tijd. Ik ben grijs en zwart zo langzamerhand wel een beetje zat en heb nog genoeg kleurrijke kleding in mijn kast hangen. Afgelopen week kwam ik dit knalroze colbertje weer tegen in mijn kast en besloot ik het te combineren met een roze jurkje. Tja, waarom niet? Roze is je lievelingskleur of niet, toch?

outfit roze

Een paar jaar geleden moest en zou ik een colbertje kopen. Ik word vaak jonger geschat (“Goh, ben jij eigenlijk wel al 18 of moeten we dit aan je ouders vragen?”) en ik heb het idee dat ik er met een colbertje iets ouder en serieuzer uitzie. Bij Vero Moda liep ik toen tegen dit knalroze colbert aan en dit is nog steeds een van mijn favoriete kledingstukken. Het is me dan ook een raadsel hoe dit colbertje achterin mijn kast is beland, waarvandaan ik hem vorige week weer tevoorschijn haalde. Vooral voor een sollicitatiegesprek of een andere belangrijke afspraak vind ik dit wel een leuk item. Maar goed, hoe combineerde ik dit colbert voor een doordeweekse dag? Met nog meer roze!

outfit roze colbertoutfit roze

Jurk: New Yorker // Colbert: Vero Moda // Legging: Zeeman // Schoenen: Schoenenreus.

Net zo ver opgeborgen in mijn kledingkast hing dit lichtroze jurkje van New Yorker. Nergens voor nodig, want het is een hartstikke leuke jurk, al zeg ik het zelf. Ik ben vergeten om detailfoto’s van mijn jurk te laten maken, maar de jurk heeft een barok motiefje van een fluweelachtig stofje. De rok plooit een beetje en dat vind ik zelf altijd erg leuk. Ik moet zeggen dat ik het jurkje niet zo fijn meer vind om te dragen, omdat het voor mijn gevoel vrij kort is. Korte kleding maakt mij altijd een tikkeltje onzeker, maar aan de andere kant is dit jurkje ook te mooi om niet lekker aan te trekken. Daarom vergat ik voor even mijn onzekerheid en trok ik deze jurk van het hangertje.

outfit roze colbert grijze snowboots

Ik combineerde mijn outfit met laarsjes die ik ook al een hele tijd niet had gedragen. Toen we deze foto’s maakten, lag er nog geen sneeuw en waren snow boots dus nog niet hard nodig. Maar ik kan je vertellen dat ik zeker met het dikke pak sneeuw van afgelopen weekend toch wel erg blij ben met deze fijne laarsjes. De laarsjes zitten heerlijk warm, zijn flink ingesnoerd met veters en er zit een randje van (nep)bont aan. Daar houd ik altijd wel van. Ik denk niet dat de schoenen van heel goede kwaliteit zijn, maar ik kom er in ieder geval de winter wel mee door. Dan heb ik volgend jaar meteen een goed excuus om naar meer duurzame winterlaarzen op zoek te gaan.

Wat is jouw favoriete kleur qua kleding?

Volg:
Deel:

46 Reacties

 1. 13 februari 2017 / 08:50

  Wat een leuk en vrolijk colbertje! Ideaal voor het voorjaar! Het is vast hel lastig dat je jonger geschat wordt, maar over 10 jaar ben je daar vast heel blij om :D

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 09:07

   Dankjewel! Haha, dat denk ik ook! Als ik een jaar of dertig ben, kan ik het vast wel waarderen als ik 25 wordt geschat :)

 2. 13 februari 2017 / 09:32

  Mooie combi van jasje en jurkje! Ik vind het je heel leuk staan. En zo’n jasje zou ik zelf ook wel in mijn kast willen. :)
  Mijn favoriete kleur is echter: groen! Inmiddels heb ik al best wat felgroene items in mijn kast.
  Josephine blogde over…Valentijnsdag in de victoriaanse tijd

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:07

   Dankjewel! Groen is inderdaad ook een prachtige kleur. Wat leuk dat je inmiddels meerdere leuke items in die kleur in je kast hebt hangen.

 3. Aneta
  13 februari 2017 / 08:46

  Die schoenen heb ik ook maar nooit meer aan en waarom? Dan koop ik weer andere en belanden deze achter in de kast ja, haha. Het colbertje is heeeel leuk! Ik houd van jasjes. Ik zou het met wit combineren of spijker combineren. Zelf ben ik ook van de zwarte kleuren. Vooral in de winter. In de zomer bestaat mijn kast uit kleur en vooral veel wit, crème en donkerblauw
  Aneta blogde over…4 redenen waarom ik van wintersport houd

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 09:06

   Wat grappig dat je de schoenen ook hebt! Ik ben echt blij dat ik ze weer heb ontdekt. Dankjewel voor je compliment over mijn jasje! Ik ben ook echt dol op dit soort colbertjes. Leuk dat je qua kledingkeuze een beetje afwisselt in de zomer en winter. In de zomer draag ik inderdaad ook graag nóg meer kleur dan in de winter.

 4. 13 februari 2017 / 10:15

  Wat een vrolijke combi! Snel vaker aantrekken zou ik zeggen!

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:07

   Dankjewel! Dat ga ik zeker doen :)

 5. 13 februari 2017 / 10:38

  Grappig dat jullie dit een colbertje noemen. Ik noem het een blazer :-)
  Deze felle kleur roze zou ik niet zo heel snel kiezen denk ik, maar dat zachtroze van je jurkje vind ik wel heel mooi. Als tiener wou ik absoluut niets roze dragen, maar nu vind ik het wel mooi hoor.
  Sofie blogde over…Social media: moet alles zo perfect?

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:09

   Blazer kan ook inderdaad ;) Ik gebruik die twee woorden vaak door elkaar. Wat grappig dat je mening over roze zo in de loop der jaren een beetje is veranderd.

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:10

   Ik kan me voorstellen dat het op je 33e zo erg nog niet is om jonger geschat te worden. Dat is op zich ook wel een mooi vooruitzicht :)

 6. 13 februari 2017 / 11:38

  Je ziet er lekker vrolijk uit met dat roze! En dat je jonger wordt geschat, tja dat herken ik wel. Toen ik 1,5 jaar geleden nog lang haar had werd ik dat ook vaak, maar sinds mijn korte haar niet meer. Super fijn haha! Maar colbertjes helpen ook wel inderdaad. :)
  Mijn favoriete kleur qua kleding? Oker geel en zwart!

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:11

   Dankjewel! Wat fijn dat jij sinds je je haar korter hebt laten knippen gewoon op leeftijd wordt geschat. Veel korter kan ik qua haar niet gaan, haha, maar ik heb me er inmiddels maar bij neergelegd ;) Okergeel vind ik ook een prachtige kleur, zeker in combinatie met wit of zwart!

 7. Klaske
  13 februari 2017 / 12:22

  Dat roze staat je zo leuk én is lekker vrolijk (past perfect bij je blog!). Ik had een aantal jaar geleden precies zo’n roze colbertje, die heb ik toen zoveel gedragen, haha. Mijn favoriete kleur qua kleding is nu bordeauxrood (voor alles m’n favoriete kleur eigenlijk) en mintgroen vind ik ook heel leuk, maar daar heb ik niet zoveel items mee. :)
  Klaske blogde over…Een lijstje vol positiviteit | deze 20 dingen maken mij blij

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:12

   Dankjewel :) Wat grappig dat je ook zo’n roze colbertje hebt gehad en dat het zo te horen een van je favoriete kledingstukken was. Mintgroen en bordeauxrood vind ik ook allebei erg mooi.

 8. Nadine
  13 februari 2017 / 12:38

  Staat je goed, een mooie combinatie van vrolijke kleurtjes! Leuke schoenen ook, lijken me heerlijk warm. Mijn favoriete kledingkleur is zwart, dat draag ik iedere dag. Af en toe draag ik donkergroen en donkerrood, en grijs.

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:16

   Dankjewel! En ja, die schoenen zijn zeker lekker warm! Zwart vind ik op zich ook heel mooi en stijlvol staan, zeker als je het met bijvoorbeeld grijs of rood combineert.

 9. 13 februari 2017 / 14:38

  Wauw super leuk Romy! Ik heb ook nog een roze colbertje en heb hem eigenlijk nooit aan.. zo zonde als ik deze outfitfoto’s bekijk. Ik draag voornamelijk zwart en grijs, oeps. Niet heel gezellig dus. Ik probeer wel meer kleur aan te trekken maar met donkere dagen is het zo verleidelijk om je grauw aan te kleden haha.

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:17

   Dankjewel! :) Ik ben zelf in de winter ook echt heel erg van zwart en grijs, maar soms vind ik het wel leuk om iets kleurrijks uit de kast te trekken, juist in de winterkou. Ik ben ook echt benieuwd naar jouw roze colbertje nu!

 10. Irma
  13 februari 2017 / 16:56

  “Vandaag is.. ROZE!” :) Leuk hoor!

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:20

   Haha, zeker weten! Dankjewel :)

  • Romy
   Auteur
   13 februari 2017 / 20:20

   Ah dankjewel! En ja, jurkjes zijn ook mijn grote zwak <3

 11. Anke
  13 februari 2017 / 21:42

  Wat een schattig jurkje, vooral voor Valentijnsdag! Deze felle roze kleur kan je goed hebben. X

 12. 13 februari 2017 / 22:17

  Dit staat je echt heel goed! :D Ik hou zelf ook van roze ^.^

 13. Irene
  14 februari 2017 / 11:41

  Superleuke combinatie, dat jurkje met het jasje. En zeker in het roze! Lekker opvallend :) Wat is mijn favoriete kleur? Ik vind roze heel mooi maar dat staat me niet zo mooi vind ik. Ik draag heel veel blauw maar ik heb ook veel dingen met vrolijke printjes. Ik hou wel van een beetje afwisseling.

  • 14 februari 2017 / 11:43

   Oeps, ik was nog niet helemaal klaar. Haha :D Ondanks dat ik dus wel van afwisseling houd en veel kleurige dingetjes heb, grijp ik wel vaak terug naar dezelfde dingen. Ben van plan om de komende tijd wat vaker dingen te dragen die ik al een tijd niet heb aangehad.
   Irene blogde over…Waarom een lange relatie helemaal geweldig is

  • Romy
   Auteur
   14 februari 2017 / 20:17

   Wat leuk dat je veel blauw draagt! Ook een heerlijk fel kleurtje! En van vrolijke printjes word ik ook altijd heel blij. Ik herken wat je zegt met steeds hetzelfde uit de kast trekken. Dat doe ik ook vaak. Bij mij helpt het om eens mijn kast goed uit te ruimen en dingen die achteraan hangen naar voren te halen. Dan kom je opeens weer superleuke items tegen waarvan je even was vergeten dat je ze had.

 14. 14 februari 2017 / 15:57

  Ik word ook altijd jonger geschat. Dat vind ik niet zo leuk, zeker aangezien ik vrij veel verantwoordelijkheid heb op mijn werk, maar dan hou ik maar in mijn achterhoofd dat het leuk zal zijn eens ik de 40 voorbij ben ;)
  Leuk jasje trouwens! Het staat wss ook wel leuk op een jeans?
  Lottes Anekdotes blogde over…New York: voorbereiding is alles.

  • Romy
   Auteur
   14 februari 2017 / 20:20

   Haha, precies! Er komt een moment dat we dit wel kunnen waarderen :) Ik denk inderdaad dat het jasje ook leuk staat op een spijkerbroek, maar helaas ben ik niet zo van de spijkerbroeken op dit moment. Ik ben daar nu iets te onzeker voor over mijn benen, maar wie weet komt dat nog :)

 15. 16 februari 2017 / 00:05

  Roze is mijn lievelingskleur, maar eigenlijk heb ik weinig kleren in deze kleur. Leuke outfit!

  • Romy
   Auteur
   16 februari 2017 / 01:00

   Dankjewel! Ik ben ook echt gek op roze :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge