unnamed file 11 6

Outfit of the day: roze, roze & roze

 • 13 februari 2017
 • 46 Reacties
Categorieën: Outfits

Meer kleur. Dat is een van de dingen waarmee ik op het gebied van kleding aan de slag wil de komende tijd. Ik ben grijs en zwart zo langzamerhand wel een beetje zat en heb nog genoeg kleurrijke kleding in mijn kast hangen. Afgelopen week kwam ik dit knalroze colbertje weer tegen in mijn kast en besloot ik het te combineren met een roze jurkje. Tja, waarom niet? Roze is je lievelingskleur of niet, toch?

outfit roze

Een paar jaar geleden moest en zou ik een colbertje kopen. Ik word vaak jonger geschat (“Goh, ben jij eigenlijk wel al 18 of moeten we dit aan je ouders vragen?”) en ik heb het idee dat ik er met een colbertje iets ouder en serieuzer uitzie. Bij Vero Moda liep ik toen tegen dit knalroze colbert aan en dit is nog steeds een van mijn favoriete kledingstukken. Het is me dan ook een raadsel hoe dit colbertje achterin mijn kast is beland, waarvandaan ik hem vorige week weer tevoorschijn haalde. Vooral voor een sollicitatiegesprek of een andere belangrijke afspraak vind ik dit wel een leuk item. Maar goed, hoe combineerde ik dit colbert voor een doordeweekse dag? Met nog meer roze!

outfit roze colbert

outfit roze

Jurk: New Yorker // Colbert: Vero Moda // Legging: Zeeman // Schoenen: Schoenenreus.

Net zo ver opgeborgen in mijn kledingkast hing dit lichtroze jurkje van New Yorker. Nergens voor nodig, want het is een hartstikke leuke jurk, al zeg ik het zelf. Ik ben vergeten om detailfoto’s van mijn jurk te laten maken, maar de jurk heeft een barok motiefje van een fluweelachtig stofje. De rok plooit een beetje en dat vind ik zelf altijd erg leuk. Ik moet zeggen dat ik het jurkje niet zo fijn meer vind om te dragen, omdat het voor mijn gevoel vrij kort is. Korte kleding maakt mij altijd een tikkeltje onzeker, maar aan de andere kant is dit jurkje ook te mooi om niet lekker aan te trekken. Daarom vergat ik voor even mijn onzekerheid en trok ik deze jurk van het hangertje.

outfit roze colbert grijze snowboots

Ik combineerde mijn outfit met laarsjes die ik ook al een hele tijd niet had gedragen. Toen we deze foto’s maakten, lag er nog geen sneeuw en waren snow boots dus nog niet hard nodig. Maar ik kan je vertellen dat ik zeker met het dikke pak sneeuw van afgelopen weekend toch wel erg blij ben met deze fijne laarsjes. De laarsjes zitten heerlijk warm, zijn flink ingesnoerd met veters en er zit een randje van (nep)bont aan. Daar houd ik altijd wel van. Ik denk niet dat de schoenen van heel goede kwaliteit zijn, maar ik kom er in ieder geval de winter wel mee door. Dan heb ik volgend jaar meteen een goed excuus om naar meer duurzame winterlaarzen op zoek te gaan.

Wat is jouw favoriete kleur qua kleding?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 13 februari 2017 op 7:32 am - Beantwoord

  Gave outfit hoor! Vind de kleur van je colbert echt geweldig.

  Ik ga heel vaak toch voor zwart. Voel ik mij het fijnst in.

 2. Aneta 13 februari 2017 op 8:46 am - Beantwoord

  Die schoenen heb ik ook maar nooit meer aan en waarom? Dan koop ik weer andere en belanden deze achter in de kast ja, haha. Het colbertje is heeeel leuk! Ik houd van jasjes. Ik zou het met wit combineren of spijker combineren. Zelf ben ik ook van de zwarte kleuren. Vooral in de winter. In de zomer bestaat mijn kast uit kleur en vooral veel wit, crème en donkerblauw

 3. Iris 13 februari 2017 op 8:50 am - Beantwoord

  Wat een leuk en vrolijk colbertje! Ideaal voor het voorjaar! Het is vast hel lastig dat je jonger geschat wordt, maar over 10 jaar ben je daar vast heel blij om 😀

 4. Susan 13 februari 2017 op 9:14 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke kleurtjes! Past goed bij je 🙂

 5. Josephine 13 februari 2017 op 9:32 am - Beantwoord

  Mooie combi van jasje en jurkje! Ik vind het je heel leuk staan. En zo’n jasje zou ik zelf ook wel in mijn kast willen. 🙂
  Mijn favoriete kleur is echter: groen! Inmiddels heb ik al best wat felgroene items in mijn kast.

  • Romy 13 februari 2017 op 8:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Groen is inderdaad ook een prachtige kleur. Wat leuk dat je inmiddels meerdere leuke items in die kleur in je kast hebt hangen.

 6. Irene 13 februari 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke combi! Snel vaker aantrekken zou ik zeggen!

 7. Sofie 13 februari 2017 op 10:38 am - Beantwoord

  Grappig dat jullie dit een colbertje noemen. Ik noem het een blazer 🙂
  Deze felle kleur roze zou ik niet zo heel snel kiezen denk ik, maar dat zachtroze van je jurkje vind ik wel heel mooi. Als tiener wou ik absoluut niets roze dragen, maar nu vind ik het wel mooi hoor.

  • Romy 13 februari 2017 op 8:09 pm - Beantwoord

   Blazer kan ook inderdaad 😉 Ik gebruik die twee woorden vaak door elkaar. Wat grappig dat je mening over roze zo in de loop der jaren een beetje is veranderd.

 8. Liset - Beautydagboek 13 februari 2017 op 10:55 am - Beantwoord

  Ik snap je punt! Ik word ook altijd jonger geschat en toen ik 23 was, vond ik het echt niet leuk om bij een discotheek naar mijn ID gevraagd te worden. Aargh!! Maar goed, ik ben nu 33 en ik word nu midden 20 geschat. Helemaal prima!

  • Romy 13 februari 2017 op 8:10 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het op je 33e zo erg nog niet is om jonger geschat te worden. Dat is op zich ook wel een mooi vooruitzicht 🙂

 9. Sandra 13 februari 2017 op 11:38 am - Beantwoord

  Je ziet er lekker vrolijk uit met dat roze! En dat je jonger wordt geschat, tja dat herken ik wel. Toen ik 1,5 jaar geleden nog lang haar had werd ik dat ook vaak, maar sinds mijn korte haar niet meer. Super fijn haha! Maar colbertjes helpen ook wel inderdaad. 🙂
  Mijn favoriete kleur qua kleding? Oker geel en zwart!

 10. Klaske 13 februari 2017 op 12:22 pm - Beantwoord

  Dat roze staat je zo leuk én is lekker vrolijk (past perfect bij je blog!). Ik had een aantal jaar geleden precies zo’n roze colbertje, die heb ik toen zoveel gedragen, haha. Mijn favoriete kleur qua kleding is nu bordeauxrood (voor alles m’n favoriete kleur eigenlijk) en mintgroen vind ik ook heel leuk, maar daar heb ik niet zoveel items mee. 🙂

 11. Nadine 13 februari 2017 op 12:38 pm - Beantwoord

  Staat je goed, een mooie combinatie van vrolijke kleurtjes! Leuke schoenen ook, lijken me heerlijk warm. Mijn favoriete kledingkleur is zwart, dat draag ik iedere dag. Af en toe draag ik donkergroen en donkerrood, en grijs.

 12. Claire 13 februari 2017 op 2:38 pm - Beantwoord

  Wauw super leuk Romy! Ik heb ook nog een roze colbertje en heb hem eigenlijk nooit aan.. zo zonde als ik deze outfitfoto’s bekijk. Ik draag voornamelijk zwart en grijs, oeps. Niet heel gezellig dus. Ik probeer wel meer kleur aan te trekken maar met donkere dagen is het zo verleidelijk om je grauw aan te kleden haha.

  • Romy 13 februari 2017 op 8:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat fijn dat jij sinds je je haar korter hebt laten knippen gewoon op leeftijd wordt geschat. Veel korter kan ik qua haar niet gaan, haha, maar ik heb me er inmiddels maar bij neergelegd 😉 Okergeel vind ik ook een prachtige kleur, zeker in combinatie met wit of zwart!

  • Romy 13 februari 2017 op 8:12 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Wat grappig dat je ook zo’n roze colbertje hebt gehad en dat het zo te horen een van je favoriete kledingstukken was. Mintgroen en bordeauxrood vind ik ook allebei erg mooi.

  • Romy 13 februari 2017 op 8:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En ja, die schoenen zijn zeker lekker warm! Zwart vind ik op zich ook heel mooi en stijlvol staan, zeker als je het met bijvoorbeeld grijs of rood combineert.

  • Romy 13 februari 2017 op 8:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik ben zelf in de winter ook echt heel erg van zwart en grijs, maar soms vind ik het wel leuk om iets kleurrijks uit de kast te trekken, juist in de winterkou. Ik ben ook echt benieuwd naar jouw roze colbertje nu!

 13. Rachel Kromdijk 13 februari 2017 op 3:09 pm - Beantwoord

  Wat een leuke outfit meid! het zijn erg leuke foto’s geworden! X ♥

 14. marleen 13 februari 2017 op 4:41 pm - Beantwoord

  Heel leuk! Dat colbertje is echt heel tof 🙂

 15. Irma 13 februari 2017 op 4:56 pm - Beantwoord

  “Vandaag is.. ROZE!” 🙂 Leuk hoor!

 16. Chantal Janssen 13 februari 2017 op 5:46 pm - Beantwoord

  Wat leuk Romy! Super leuke blazer!

 17. Danique 13 februari 2017 op 6:56 pm - Beantwoord

  Wat een mooie kleur blazer, staat je mooi! Ik ben echt dol op leuke jurkjes <3

  • Romy 13 februari 2017 op 8:20 pm - Beantwoord

   Ah dankjewel! En ja, jurkjes zijn ook mijn grote zwak <3

 18. Charel 13 februari 2017 op 8:21 pm - Beantwoord

  Heel fleurig! Dit kan je goed hebben hoor hihi!

 19. Anke 13 februari 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

  Wat een schattig jurkje, vooral voor Valentijnsdag! Deze felle roze kleur kan je goed hebben. X

 20. Maaike 13 februari 2017 op 10:17 pm - Beantwoord

  Dit staat je echt heel goed! 😀 Ik hou zelf ook van roze ^.^

 21. Irene 14 februari 2017 op 11:41 am - Beantwoord

  Superleuke combinatie, dat jurkje met het jasje. En zeker in het roze! Lekker opvallend 🙂 Wat is mijn favoriete kleur? Ik vind roze heel mooi maar dat staat me niet zo mooi vind ik. Ik draag heel veel blauw maar ik heb ook veel dingen met vrolijke printjes. Ik hou wel van een beetje afwisseling.

  • Irene 14 februari 2017 op 11:43 am - Beantwoord

   Oeps, ik was nog niet helemaal klaar. Haha 😀 Ondanks dat ik dus wel van afwisseling houd en veel kleurige dingetjes heb, grijp ik wel vaak terug naar dezelfde dingen. Ben van plan om de komende tijd wat vaker dingen te dragen die ik al een tijd niet heb aangehad.

  • Romy 14 februari 2017 op 8:17 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je veel blauw draagt! Ook een heerlijk fel kleurtje! En van vrolijke printjes word ik ook altijd heel blij. Ik herken wat je zegt met steeds hetzelfde uit de kast trekken. Dat doe ik ook vaak. Bij mij helpt het om eens mijn kast goed uit te ruimen en dingen die achteraan hangen naar voren te halen. Dan kom je opeens weer superleuke items tegen waarvan je even was vergeten dat je ze had.

 22. Lottes Anekdotes 14 februari 2017 op 3:57 pm - Beantwoord

  Ik word ook altijd jonger geschat. Dat vind ik niet zo leuk, zeker aangezien ik vrij veel verantwoordelijkheid heb op mijn werk, maar dan hou ik maar in mijn achterhoofd dat het leuk zal zijn eens ik de 40 voorbij ben 😉
  Leuk jasje trouwens! Het staat wss ook wel leuk op een jeans?

 23. Vanessa 16 februari 2017 op 12:05 am - Beantwoord

  Roze is mijn lievelingskleur, maar eigenlijk heb ik weinig kleren in deze kleur. Leuke outfit!

  • Romy 16 februari 2017 op 1:00 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook echt gek op roze 🙂

Recente blogs

Mediterraans interieur | 24 accessoires in kleurrijke Ibiza-stijl

23 juli 2024|Interieur|

In ons vorige huis was ik vooral van de felle kleuren. Blauw, geel, oranje en roze - hoe meer het van de muur af knalde, hoe beter. Inmiddels ben ik nog altijd dol op kleuren, maar ik houd nu vooral van een pastelkleurig, warm en mediterraans interieur. Een vleugje Ibiza en Portugese landhuisjes, maar dan in combinatie met een flinke dosis kleur. Want die kleurenliefde verlies ik nooit! Na een avondje online windowshoppen (kijken, kijken, niets kopen!) heb ik mijn verlanglijst weer eens flink aangevuld. Als jij ook van een mediterraans interieur houdt, scrol dan snel door. Dit zijn 24 accessoires in die stijl waar je vast blij van wordt.

14 leuke steden in Nederland waar je misschien niet zo snel aan denkt (mijn tips!)

26 augustus 2021|Op reis|

Dat je in Amsterdam mooie grachtenpanden kunt bewonderen, weten we allemaal wel. Dat Rotterdam de Erasmusbrug heeft en Utrecht de dom ook Maar er zijn ook minder bekende steden in Nederland die de moeite zeer zeker wel waard zijn. Dit zijn 14 bekende en minder bekende leuke steden in Nederland die mij enorm hebben verrast. Kan ze je van harte aanraden als je nog inspiratie zoekt voor jouw volgende toerist-in-eigen-land-tripje.

De innerlijke criticus, hoe kom je daarvan af? (5 tips)

10 mei 2021|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Heb jij ook zo'n irritante stem in je hoofd zitten? Zo één die je te pas en te onpas laat weten dat je ergens niets van zult bakken of dat je niet goed genoeg bent? Je innerlijke criticus dus. Ratelen kan-ie als de beste, maar het is meestal niet veel positiefs wat er uit zijn mond komt. Ben jij daar, net als ik, aardig klaar mee? Dan heb je misschien iets aan deze 5 tips om jouw interne criticus voortaan sneller de deur te wijzen.