Outfit of the day: een vest om in weg te kruipen

 • 14 november 2016
 • 27 Reacties
Categorieën: Outfits

Al jaren kun je mij uittekenen in een jurkje met een vest en een legging. In de zomer vervang ik mijn vesten graag door bolero’s, maar verder zijn mijn outfits vaak wel min of meer hetzelfde. Dat vind ik niet erg: het is mijn stijltje en ik voel me er prettig bij. Gelukkig kan ik ook met deze combinaties eindeloos variëren. Zo kocht ik een tijdje geleden een heerlijk vest bij de New Yorker, waarmee ik dit najaar zeker wel doorkom. Vandaag laat ik je een outfit zien waarin ik dit oversized vest combineerde met een vrolijk jurkje.

outfit

Hoewel ik vrij vaak hetzelfde soort outfits draag, vind ik het toch heel leuk om verschillende kledingcombinaties uit te proberen. Mijn kast hangt vol met jurkjes in allerlei soorten en maten, maar ik merk dat je toch een hele andere stijl kunt creëren door een jurkje net iets anders te combineren. Zo draag ik dit rood gestipte jurkje normaal vooral in de zomer met een roze bolero met glitters eroverheen. In die outfit voel ik me dan echt een meisje-meisje. Maar door het jurkje te combineren met een zwart/wit vest en laarsjes, kun je er ook een wat stoerdere outfit mee maken.

outfit

Het oversized vest kocht ik een paar weken geleden dus bij New Yorker. Het is een heerlijk lang en fluffy vest. Bovendien zitten er twee grote zakken in, waar je op een koude dag je handen lekker in kunt opwarmen. Het vest is zo warm dat ik het zelfs zonder jas buiten niet echt koud vond. En dat zegt voor een koukleum als ik echt wel wat! Het rode jurkje met witte stippen komt van C&A. Ook dit jurkje was voor mij liefde op het eerste gezicht. Het heeft een strak bovenlijfje en de rok is een beetje zwierig. Daaronder draag ik mijn favoriete en hele simpele grijze legging van Zeeman en zilveren laarsjes van Scapino. Achteraf denk ik dat het vest misschien mooier had gestaan op een donkergrijze legging. Maar ja, ik vind het belangrijk om foto’s te maken van outfits die ik echt draag in plaats van mezelf speciaal voor de foto te stylen.

outfitOm mijn nek draag ik een nieuwe choker van Chokerz.nl. Het is de eerste keer dat ik een choker draag, maar ik vind het wel een leuk en stoer accessoire. Qua make-up heb ik het heel rustig gehouden en draag ik alleen foundation, mascara en een beetje oranjekleurige lipstick (ja, ik heb naar jullie advies geluisterd!).

outfit

Deze laarsjes heb ik al eerder gedragen in een outfitpost, maar ze blijven favoriet. De oplettende kijker ziet dat ik er inmiddels de nodige herfstsporen hebben opgelopen. Maar ja, daar zijn het laarzen voor, toch?

Ik denk dat dit mijn laatste herfstoutfit zal zijn voor dit jaar. Als echte koukleum zul je me in de winter namelijk niet zonder op z’n minst een dikke sjaal en handschoenen tegenkomen. Maar ik heb deze week nieuwe handschoenen gekocht en een mooie muts gekregen, dus wie weet zien jullie binnenkort wel een winterse outfit voorbijkomen!

Wat draag jij graag in het najaar?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Charel 14 november 2016 op 9:33 am - Beantwoord

  Leuk vestje heerlijk om in weg te kruipen!

 2. Vanessa 14 november 2016 op 9:55 am - Beantwoord

  Ik hou van dit soort vesten, ik kan er echt in leven. Leuk gecombineerd met je rode jurkje!

  • Romy 14 november 2016 op 10:01 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

 3. Iris 14 november 2016 op 10:06 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je zegt dat je graag wilt zien wat je graag draagt ipv dat je jezelf helemaal gaat stijlen! Dat vind ik echt een top uitspraak! En wat een heerlijk vest! Inderdaad echt zo’n weg-kruip-vest!

  • Romy 14 november 2016 op 5:39 pm - Beantwoord

   Dankje 🙂 Haha, precies, vesten kunnen mij ook nooit groot en warm genoeg zijn. Ik woon echt in dit soort oversized vesten 😉

  • Romy 14 november 2016 op 5:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk dat je een soortgelijk en net zo lekker vest hebt van de Primark! Misschien moet ik daar ook weer eens gaan kijken voor een tweede exemplaar 🙂

  • Romy 14 november 2016 op 5:39 pm - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel!

  • Romy 14 november 2016 op 5:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

 4. Lisa 14 november 2016 op 10:32 am - Beantwoord

  Heerlijk zijn dit soort vesten hé ?! Ik heb er ook tal in mijn kast hangen, maar die van jou is ook wel echt een leukerd zeg! En inderdaad, laarzen zijn er om op te lopen, niet om altijd maar schoon te blijven hihi! Liefs

  • Romy 14 november 2016 op 5:40 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook een paar van dit soort vesten heeft! Volgens mij kun je in de winter bijna niet zonder 😉 Dankjewel voor je leuke reactie!

 5. Malou | Blonde Blossom 14 november 2016 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat een leuk vest en je make-up is heel mooi! x

 6. Lifeaholic.nl 14 november 2016 op 12:53 pm - Beantwoord

  Inderdaad een lekker vest voor de tijd van het jaar! Hoog knuffelgehalte! 🙂

 7. Rebecca 14 november 2016 op 1:18 pm - Beantwoord

  Oh yes, mijn vest van Primark lijkt precies op deze en kruip ik inderdaad graag in weg.
  Het is ZO een fijn vest. Ook een erg leuke outfit en hele mooie foto’s!

 8. Sandra 14 november 2016 op 1:26 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk vest! Ik hou er vannnnn. 😀 Zoalang je er maar lekker in kan wegkruipen en het lekker warm hebt, dan vind ik het prima haha. Deze outfit staat je erg leuk! 🙂

 9. Lesley 14 november 2016 op 2:44 pm - Beantwoord

  Dat ziet eruit als een heerlijk vest 🙂 Leuk die foto’s meid!

 10. Elana 14 november 2016 op 3:46 pm - Beantwoord

  Ah heerlijk, ik heb zo’n soortgelijke van de primark. Heb het idee dat zoiets eigenlijk altijd wel kan, en zácht dat ze zijn.. Perfect voor deze koude dagen 🙂

  • Romy 14 november 2016 op 5:38 pm - Beantwoord

   Ja precies! Zulke vesten passen eigenlijk overal wel bij en koud zal je het er in ieder geval niet in hebben 😉

 11. Lieke - Life As Lieke 14 november 2016 op 3:51 pm - Beantwoord

  Ooh wat een heerlijk vest!

 12. Eva 14 november 2016 op 9:56 pm - Beantwoord

  Ik heb zelf ook steeds meer van zulke vesten en vind ze zo heerlijk!

 13. Sara | MevrouwMiauw 14 november 2016 op 10:57 pm - Beantwoord

  Dit lijkt me echt een heerlijk vest! Hij staat je ook erg leuk.

  • Romy 14 november 2016 op 11:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het vest zit inderdaad echt heerlijk!

 14. Lois Lorinde 14 november 2016 op 11:18 pm - Beantwoord

  Oh, heerlijk zo’n fluffy vest! En het jurkje is ook zo leuk!

 15. Suzanne | Beauty & Sparkle 15 november 2016 op 6:13 pm - Beantwoord

  Ohh wat een heerlijke vest, staat je leuk!

 16. Suzanne | Beauty & Sparkle 15 november 2016 op 6:13 pm - Beantwoord

  Ohh wat een heerlijke vest, staat je leuk! 🙂

 17. Vivian 20 november 2016 op 6:12 pm - Beantwoord

  Aahhh dat vest ziet er echt heel fijn en cuddle-worthy uit! =D

Recente blogs

Mijn kerstwens | 12 dingen die ik jou wens voor Kerst 2021

24 december 2021|Persoonlijk|

“Vrolijk kerstfeest!” Ik moet bekennen dat ik die cliché kerstwens ook op een kerstkaart of twintig heb neergepend. Welgemeend uiteraard, maar wel een tikkie standaard. Voor mijn blog wilde ik het origineler aanpakken. Ik besef maar al te goed dat de feestdagen voor iedereen anders zijn. De één is al maanden aan het broeden op een hoogdravend kerstmenu met zeven gangen, de ander is vooral blij twee dagen los te zijn van verplichtingen. En weer een ander is misschien juist blij als deze dagen voorbij zijn. Wat kerst voor jou ook betekent, deze kerstwens is van mij voor jou.

Wat je anders maakt, maakt je mooier | Mijn lezing op de Roodharigendag

17 februari 2020|Persoonlijk, Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Alles wat je anders maakt, maakt je mooier. Alweer een (flink) tijdje geleden gaf ik een lezing op de Roodharigendag over dat motto. Ik vertelde over mijn rode haar en hoe ik dat ooit als onzeker pubermeisje helemaal niets vond en later juist leerde koesteren. Maar meer in het algemeen vertelde ik over hoe ik leerde (en nog steeds leer) koesteren wat mij anders maakt. Juist dat zijn namelijk de dingen die je maken tot wie je bent. Op verzoek van een aantal mensen in reactie op dit artikel, besloot ik de lezing alsnog (flink verkort) in artikelvorm te gieten. Omdat het een boodschap is die niet alleen voor roodharigen geldt, maar eigenlijk voor iedereen.

Omgaan met hoogsensitiviteit | 5 mooie tips die ik van een HSP-coach kreeg

31 mei 2022|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Met een HSP-coach in gesprek gaan stond al heel lang op mijn lijstje. Dus toen Denise van Color Your Life coaching (goed gegokt, HSP-coach!) mij benaderde, twijfelde ik geen milliseconde dat ik daar iets mee wilde. Sinds ik een hele tijd geleden ontdekte dat het label 'hoogsensitief' bij mij past, zijn er een hoop kwartjes gevallen. Maar terwijl ik steeds meer mijn weg vind als hoogsensitieveling in een wereld voor prikkels, belanden er ook regelmatig uitdagende rotsblokken op mijn pad. Oftewel: dingen waar ik als HSP’er in sociale situaties tegenaan loop. Denise biedt gelukkig eerste hulp bij HSP. Ons gesprek leverde me een enorme mindset-switch op. Deze 5 tips voor omgaan met hoogsensitiviteit die ik uit het gesprek haalde, deel ik ook graag met jou.

Ga naar de bovenkant