aankopen4 5

Outfit | Thuiswerken in mijn teddy-jasje

 • 25 april 2020
 • 12 Reacties
Categorieën: Outfits

Ja ja, het is weer zover. Ook dit keer hadden mijn zelfontspanner en ik dikke pret. Ik zette weer eens een thuiswerkoutfit op de foto. Dit keer geen hoge hakken en nette blouses, maar mijn favoriete teddy-jasje. In combinatie met een tweedehands jurkje heb ik geprobeerd er een enigszins stijlvolle outfit mee te maken. En stijlvol of niet, lekker zitten doet dit jasje sowieso. Dat is natuurlijk in quarantainetijden het belangrijkste. Alleen al dat maakt hem een plekje in mijn thuiswerkoutfitposts waard.

teddy jasje oudroze

Mijn o zo fijne (en charmante?) jasje

Dit fluffy jasje kocht ik alweer twee jaar geleden op Koningsdag. Ik weet nog dat mijn vader me een tikkeltje vreemd aankeek toen ik juist bij dit jasje stopte om het te passen. Maar eenmaal aangetrokken, kon ik er niet meer omheen: dit heerlijk zachte jasje moest en zou ik hebben. Ik betaalde er volgens mij nog geen € 5,- voor en heb het jasje inmiddels tientallen keren aan gehad. Tja, wat wil je: het jasje is warm én heerlijk zacht en ziet er (vind ik tenminste!) ook nog eens best wel stijlvol uit. Ik durf er in ieder geval wel de straat mee op. Maar met dit jasje aan binnenblijven is ook absoluut geen straf.

teddy jasje oudroze
quarantaine outfit

100% pre-loved outfit

Ik combineerde het teddy-jasje met een nieuwe jurk die ik nog nét voor corona tweedehands (of pre-loved – dat klinkt een stuk leuker!) op de kop tikte. Geen designerding, maar gewoon een Primark-jurkje dat ik toevallig bij de kringloopwinkel zag hangen en verrassend leuk vond. Het heeft een kanten hals en is verder lekker fleurig én roze. Die combinatie doet het bij mij altijd goed.

Helaas maakt zachtroze mij soms wat flets. Mijn witte huid lijkt er nóg witter door en dat is nu juist niet de bedoeling. Daarom draag ik dit jurkje graag in combinatie met warmere tinten, zoals de oudroze kleur van dit teddy-jasje. Verder combineerde ik het jasje met een zwarte panty (ik wacht ongeduldig af tot blotebenentijd!) en met mijn laarsjes van Van Haren.

Al met al is dit typisch zo’n outfit waarin ik na een thuiswerkdag met een gerust hart en zonder pijnlijke voeten nog een lange wandeling kan maken. Ideaal!

outfit met fluffy jasje
outfit met fluffy jasje

Mezelf opdoffen – gewoon omdat ik dat leuk vind

Ik krijg trouwens weleens de vraag voor wie ik mezelf eigenlijk leuk aankleed op zo’n thuisblijfdag. Is het gek dat mijn antwoord op die vraag luidt “Alleen voor mezelf!”? Zelfs als ik niemand zie (ook niet via Skype) vind ik het fijn om me een beetje op te doffen. Niet met blush, eyeliner, krultang en de hele mikmak – dat alles gebruik ik ook niet als ik wél mensen zie – maar wel met een leuke outfit en een simpel make-upje. Word ik zelf blij van. En dat is het belangrijkste!

Gezocht: kapperskills

Verder zie je mijn inmiddels uit model gegroeide haren schitteren op de foto. Ach, we moeten het er maar mee doen. Tot nu toe durf ik het nog niet aan om eens flink de schaar in mijn kapsel te zetten. Ik vrees dat vriendlief het ook geen best idee vindt om als vuurdoop meteen bij mij een boblijn met laagjes te knippen, dus voorlopig doe ik het maar met mijn wat langere coupe. Heeft ook wel weer wat! Trek ik wel een extra leuke outfit aan. Niemand in de Skype-calls die dan op mijn kapsel let… 😉

Teddy-jasje: merk onbekend (tweedehands)
Jurk: Primark (tweedehands)
Panty: Action
Enkellaarsjes: Action

Hoe pak jij het aan nu de kappers dicht zijn?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Janne 25 april 2020 op 8:39 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit weer! Je jasje ziet er erg knus uit.

  Het valt me op dat je uitkijkt naar blotebenenweer. Ik herinner me de tijd nog dat je in alle soorten weer grijze leggings droeg… wat fijn dat je je zoveel ontspannener voelt over je lijf!

  Ik vind eerlijk gezegd dat je haar er nog niet zo heel “uit model” uitziet. Je hebt het wel eens langer gehad dan dit, toch? Ik zou me pas zorgen gaan maken als het op je schouders valt, want dan maakt haar vaak allerlei rare krullen, maar nu valt het nog heel mooi. Ik heb een paar weken geleden mijn vriends haar opgeschoren en geknipt, maar jouw haar zou ik niet aandurven. Ik heb hem ook niet mijn hele kapsel laten doen: ik heb de bovenkant lang en de zijkanten opgeschoren, dus ik heb hem alleen de zijkanten laten doen. Nu begint de bovenkant wel uit de hand te lopen, maar ik zie het maar als een gelegenheid om te kijken of het me staat als het langer is!

  Fijn weekend <3

  • Romy 3 mei 2020 op 10:41 am - Beantwoord

   Dank je voor je lieve reactie, ook over mijn haar! Dat uitzien naar blotebenenweer heb ik inderdaad niet altijd gehad. Toch fijn dat ik me tegenwoordig hartje zomer niet meer uit onzekerheid in te dikke panty’s hoef te hullen 😉
   Wat tof dat je je vriend met zijn haar hebt geholpen en hij jou andersom ook. Ik twijfel nog of ik mijn vriend mijn lok zal laten bijknippen. Misschien durf ik dat nog wel aan hem uit te besteden.

   • Janne 4 mei 2020 op 4:39 pm - Beantwoord

    Ik denk dat je je lok misschien zelfs beter zelf kunt knippen, want het is alleen vooraan, dus je kunt het prima zien en bereiken, en waarschijnlijk weet jij beter hoe het eruit hoort te zien (mijn vriend valt het over het algemeen nauwelijks op als ik van de kapper kom).

    Er staan een aantal heel handige filmpjes op Youtube over hoe je haar moet knippen. Brad Mondo is een grappige, heel erg gaye youtuber die een hoop verstand van haar heeft. 😉

 2. Naomi 25 april 2020 op 9:23 am - Beantwoord

  Dat jasje ziet er echt zo heerlijk uit. Ik zou erin gaan wonen geloof ik;). En blotebenenweer? Ik heb deze week al een paar keer de panty in de kast laten liggen. Eigenlijk had ik ’t toen vooral binnen koud, maar buiten in het zonnetje was het heerlijk. Het ‘probleem’ met het kapsel is herkenbaar. Ik stel voor dat kappers een wachtlijst gaan hanteren en dan op volgorde van inschrijving gaan knippen. Ik wil graag eerst:).

  • Romy 3 mei 2020 op 10:39 am - Beantwoord

   Haha, een wachtlijst bij de kapper zou inderdaad geen verkeerd idee zijn. Ik hoop ook dat ik, zodra de kappers weer aan de slag mogen, snel aan de beurt ben. Maar waarschijnlijk vindt iedereen dat een knip- en verfbeurt hard nodig is 😉

 3. johanna 25 april 2020 op 9:43 am - Beantwoord

  Super dat je je ook als je niemand ontmoet leuk aankleed. Dat doe ik niet. Maar is geen slecht idee, je weet dan ook of het lekker zit, en hoeft nief in slecht passende kleding naar een borrel (ja dat was een bijenkomst die men vroeger, voor corona, wel eens had) . Prettig weekend!

 4. bychristiana 25 april 2020 op 9:46 am - Beantwoord

  Oh wat een lekker jasje, ik vind het ook altijd fijn om lekker zittende kleding te dragen, zeker nu ik veel thuis ben. Haha, ik zit hier met een kilometer uitgroei, maar in ieder geval wel gezond, en daar gaat het om;-)

  • Romy 3 mei 2020 op 10:38 am - Beantwoord

   Dat zeker! Uitgroei en te lang haar of niet, het belangrijkste is dat je in goede gezondheid bent 🙂

 5. Darina 25 april 2020 op 10:27 am - Beantwoord

  Een heel mooi jasje! Heel leuk dat je jezelf zo leuk aankleed, ook al ben je thuis. Thuis heb ik altijd makkelijke kleding aan, maar niet slonsig.

 6. Edith-Sofia 25 april 2020 op 10:28 am - Beantwoord

  Wat een leuk jasje! Mooie kleur en lekker zacht! Mijn kapsel ziet er nog prima uit. Ik heb lang haar, dus daar zie je niet zo snel aan of ik 1x een kappers afspraak heb over geslagen. Ook verf ik mijn haar niet, dus daar heb ik ook geen last van!

 7. Anouk 25 april 2020 op 2:28 pm - Beantwoord

  Dat jasje ziet er zo lekker zacht uit! Ik kleed mezelf ook gewoon elke dag aan, voel ik me zoveel beter.

 8. Anna 27 april 2020 op 9:31 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Je jasje ziet er zo fijn en comfortabel uit, echt perfect voor een thuiswerkdag! Ik kleed mezelf niet meer elke dag leuk aan, zou ik eigenlijk wel moeten doen :p.

Recente blogs

Vintage vondsten | Mijn 5 tweedehands Appel & Ei-aankopen

12 december 2023|Lifestyle, Groen doen|

Mij maak je ultiem gelukkig als je me loslaat in een kringloopwinkel of vintage boetiekje. Als ik spontaan opper om "even naar Haarlem" te gaan, weet Bart al wat de reden is dat ik juist die stad voorstel: het filiaal van Appel & Ei dat daar zit. Oh wat ben ik dol op die winkel! Laatst gunde ik mezelf midden in een klusweekend een tweedehands-shopsessie bij deze vintage winkel. Ik leverde een tas vol kleding in om daar te verkopen, maar liep met een minstens zo volle tas weer weg toen ik drie kwartier later naar buiten ging. Ik laat je graag mijn nieuwe teddy-jasje, Fabienne Chapot-blouse en meer zien.

Eerlijk over schaamte | 13 dingen waar ik me soms voor schaam

20 juli 2022|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Schaamte wordt alleen minder als je erover praat. Die mooie les leerde ik dankzij een podcast van Aukje Nauta, hoogleraar psychologie en auteur van ‘Nooit meer doen alsof’. Ze vertelde dat één ding funest is als je je schaamt: er in je eentje mee blijven zitten omdat je je (jawel!) schaamt voor je schaamte. Haar inspirerende visie leverde me niet alleen een stuk of twintig eye-openers op, maar inspireerde me ook tot dit artikel. Want waarom zou ik schaamte voor mezelf houden als schaamte over schaamte het alleen maar in stand houdt (snap jij 'm nog?)? Daarom 13 dingen waar ik me (onterecht?) voor schaam en een paar mooie lessen die ik daarover leerde.

"Hoe doet zij dat toch?!" | 9 dingen die ik écht niet kan

20 maart 2018|Persoonlijk|

"Hoe doet zij dat toch?". Er zijn elke dag wel situaties waarin ik mezelf die vraag stel. Dan heb ik het niet over dingen waar ik gefrustreerd over ben of waarvan ik zou willen dat ik ze net zo goed kon als een ander. Ik heb het juist over situaties waarin ik mezelf weer eens grinnikend realiseer dat ik in dat ene ding echt geen ster ben. Of dat nu te maken heeft met mijn eigen klunzigheid, domme pech of een stukje aanleg (dankjewel, pap en mam!), van sommige dingen bak ik gewoon niet zo veel. Dit zijn 9 dingen waarbij ik me standaard afvraag "Hoe dan?!".