jas16

Outfit | Thuiswerken in stijl (en met vogels)

 • 7 april 2020
 • 20 Reacties
Categorieën: Outfits
jasje met vogels

Thuiswerken is voor mij geen reden om in joggingbroek aan de slag te gaan. Ik voel me altijd een stuk fijner als ik iets leuks uit de kast heb getrokken. Een mooi jurkje en een leuke blazer doen voor mij wonderen. En dan niet alleen op dagen waarop ik enigszins toonbaar voor de Skype-camera moet verschijnen of mijn wekelijkse supermarktbezoekje gepland heb staan. Ik laat je graag midden in mijn thuiskantoor mijn nieuwe fleurige jasje zien. En daarmee meteen een van mijn favoriete nieuwe lente-outfits!

Op chic op thuiswerkdagen

Na het douchen vind ik niets fijner dan er in mijn pyjama en badjas niet al te charmant bij te lopen. Maar verder trek ik eigenlijk elke dag iets aan waar ik blij van word. Juist op thuiswerkdagen doet een fijne outfit wat met mijn humeur én met mijn productiviteit. Ik voel me meteen een stuk fijner als ik mijn pyjama ’s ochtends heb verruild voor een mooi jurkje. Laatst besloot ik voor het eerst een echte lente-outfit uit de kast te toveren. Wat een feestje dat de verwarming niet meer aan hoeft en dat zelfs de warme truien weer opgeborgen mogen worden. Toch een klein magisch moment! Ook vanuit mijn huis kan ik echt genieten van de zonnestralen.

blazer met vogels
blazer met vogels

Een jasje vol vogels

Extra leuk is dat ik voor deze outfit mijn nieuwe jasje met vogels aantrok. Of nee, niet nieuw-nieuw. Dit jasje kocht ik namelijk een tijdje geleden tweedehands en trok ik o.a. met kerst al eens uit de kast. Onwijs blij ben ik ermee! Op de close-upfoto’s kun je het vrolijke printje met vogels bewonderen. Is het niet mooi om te zien? Als ik de vogels niet buiten kan bewonderen wanneer ik wil, dan haal ik ze wel gewoon in huis.

Het jasje zit heerlijk luchtig en ik vond het ook perfect passen bij mijn kanten jurkje – ook een tweedehands vondst van een tijdje geleden. Kun je je voorstellen dat deze hele combinatie (op de schoenen na) me maar € 15,- heeft gekost? En omdat de jurk en het jasje tweedehands zijn, is het ook nog eens een outfit met een groen tintje.

outfit kanten jurk
outfit kanten jurk

Outfitfoto’s in quarantainestijl

Over groen gesproken, de achtergrond op mijn foto’s heeft ook een groen tintje. Zoals je vast al wel had ontdekt, poseer ik hier – geheel in quarantainestijl – in mijn woonkamer tussen de planten, mijn televisie en mijn tv-kast. Met één bil op mijn salontafel (op de zittende foto’s) en met mijn hoofd nog net niet in de gordijnen (op de staande foto’s). Tja, een binnenblijfoutfit moet je natuurlijk wel geheel in stijl binnen fotograferen.

Ik kan niet wachten totdat ik in deze fijne outfit weer zorgeloos de straat op kan gaan. En tot die tijd trek ik deze leuke items gewoon lekker vaak binnenshuis aan. Ook al ziet niet elke dag iemand wat ik aan heb, ik word er in ieder geval zelf vrolijk van. En dat is natuurlijk het belangrijkste!

Jasje: New Look (tweedehands)
Jurk: H&M (tweedehands)
Panty: Action
Laarzen: Double V Shoes

Wat draag jij het liefst op thuisblijfdagen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 7 april 2020 op 6:33 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit. Het jasje is echt heel leuk. Als ik thuis ben dan draag ik wel een lounge setje maar wel een mooie 🙂

  • Dora 7 april 2020 op 8:09 am - Beantwoord

   Nog niet zonder panty;)

 2. dorien 7 april 2020 op 7:37 am - Beantwoord

  Ik douche…en doe ook iets leuk aan..tut me op..doe mijn haren…elke dag weer.

 3. Daenelia 7 april 2020 op 7:46 am - Beantwoord

  Kleding.
  Ik ben het wel dat om steeds makkelijke huiskleding te dragen, wat ik normaal doe vanwege de huisdieren. Kattennagels, kattenharen, hondenharen… Dat gaat niet goed met mijn nette kleding!
  Ik draag nu dus een makkelijke broek en een iets netter shirt voor e videocalls. En vanavond weer een lekkere sweater!

 4. Naomi 7 april 2020 op 8:11 am - Beantwoord

  Prachtige outfit! Ik vond het heerlijk om op dagen dat ik de deur niet uit hoefde iets makkelijks aan te trekken, maar nu dat bijna elke dag is, trek ik toch liever gewoon iets leuks aan. Iets makkelijks is leuk voor een paar keer, maar niet voor elke dag, vind ik;).

 5. evelien 7 april 2020 op 8:19 am - Beantwoord

  Wat een super vrolijk jasje!
  Ik voel me ook een stuk fijner als ik een leuke outfit draag en een make-upje op heb gedaan.
  Liefs, Evelien

 6. bychristiana 7 april 2020 op 8:43 am - Beantwoord

  Wat staat deze outfit je weer mooi! Ik zit er niet zo chique bij thuis hoor;-) Ik heb dan geen joggingbroek aan, maar wel gewoon lekker een comfortabel zittende jurk.

 7. Meaghan 7 april 2020 op 8:46 am - Beantwoord

  Aaah leuk de vogelblazer! Echt heel mooi! <3
  Op thuisblijfdagen draag ik het liefst hoodies en pyjamabroeken, maar nu ik elke dag in quarantaine zit, kleed ik me door de weeks gewoon wel aan. Ook om mezelf mooier te voelen! En in het weekend doe ik dan mijn relaxkleding aan haha. Ik probeer zo veel mogelijk mijn normale kledingroutine erin te houden.

 8. Audrey 7 april 2020 op 8:58 am - Beantwoord

  Dat staat je echt superleuk! Ik moet bekennen dat ik zo’n thuiswerker ben die gewoon haar pyjamabroek aan heeft, haha. Onze Skype-meetings zijn ook altijd zonder beeld, dus dat scheelt, haha.

 9. Silke 7 april 2020 op 9:02 am - Beantwoord

  Vrolijke outfit! Ik moet bekennen dat ik echt enorm fan ben van comfortabele kleding, maar sinds afgelopen week was zelfs ik er klaar mee. Ik kleed me de laatste dagen normaal of zelfs extra leuk aan, ook al zie ik niemand haha! Het geeft toch een ander gevoel voor jezelf 🙂

 10. Anja 7 april 2020 op 9:06 am - Beantwoord

  Ik voel me ook altijd beter in vrolijke leuke kleding en ook ik heb huisdieren en trek dan niet mijn allerbeste kleding aan.

 11. johanna 7 april 2020 op 9:24 am - Beantwoord

  Leuke outfit, maar dat gele ladenkastje vind ik ook super. Was dat zo, of heb je zelf een kastje opgeknapt?

  • Romy 8 april 2020 op 12:15 am - Beantwoord

   Dank je wel! Dit kastje heb ik zo gekocht 🙂 Het is een tweedehands vondst die door een interieurliefhebber is opgeknapt en geel geverfd is. Ik heb het voor een zacht prijsje via Marktplaats van haar gekocht. Nog altijd heel blij mee!

 12. Rosanne 7 april 2020 op 10:03 am - Beantwoord

  Oeh dat jasje is echt heel leuk en staat je goed! Ik voel mij altijd zoveel fijner met mooie kleding aan.

 13. Rachel Kromdijk 7 april 2020 op 10:46 am - Beantwoord

  Thuis wil ik altijd graag zo comfortabel mogelijk erbij zitten, vaak is dit een sportbroek (leggin) met een wat wijder t-shirt waar ik dan ook weer makkelijk in kan werken.

 14. Iris 7 april 2020 op 4:14 pm - Beantwoord

  Ja ik vind het ook fijn om mooie kleding aan te hebben. Al heb ik in de tuin de laatste tijd wel vaker gewoon even snel een rokje en een shirtje aan. Heerlijk met dit weer. Je outfit is erg leuk!

 15. Anna 8 april 2020 op 9:18 am - Beantwoord

  Wat een leuke en vrolijke outfit! Ik vind je blazer echt geweldig, leuk printje! <3

 16. Hermien - KouweKleren 8 april 2020 op 1:22 pm - Beantwoord

  Leuk om de natuur even naar binnen te halen in je outfit. Ik heb vandaag iets aan dat zó lekker zit, dat ik even dacht dat ik me nog moest aankleden toen ik de deur uit wilde voor een ommetje. En toch zeker geen huispak., maar een mooie top en een knalgele broek. Ik ben klaar voor Pasen hoor, heerlijk!

 17. Josephine 9 april 2020 op 5:18 pm - Beantwoord

  Leuke foto’s Romy! Als je niet op je foto-bloopers gewezen had, had ik ze niet gezien!
  Je hebt helemaal gelijk dat het belangrijk is voor je gemoed om iets leuks aan te trekken. Misschien een gekke gewoonte, maar ik trek ook altijd graag goede schoenen aan. Ookal ga ik niet naar buiten, het voelt een stuk actiever dan die leuke fluffy pantoffels. 😉

 18. Odetta 13 april 2020 op 9:56 am - Beantwoord

  Wat een gave outfit, vooral het jasje. Ik werk momenteel nog gewoon aan de receptie. Dan zie ik er representatief uit. Zodra ik thuis kom, kleed ik mij om en schiet ik iets makkelijks aan. Dat doen de meesten bij ons op het kantoor, hahaha. Maar thuis draag ik het liefste een spijkerbroek of in lente/zomer een jurkje als het warmer weer is.

Recente blogs

Hartige taart met pompoen en geitenkaas & groenten (glutenvrij)

9 november 2021|Recepten|

Het is pompoenseizoen! En daar hoor je mij als pompoenliefhebber niet over klagen. Wij hadden een grote pompoen in huis gehaald voor pompoensoep, maar uiteindelijk maakte ik er iets anders mee: hartige taart met pompoen en geitenkaas. Ik ben sowieso gek op ontbijttaartjes, dus avondeten met een taartje leek me ook geweldig. En dus stond ik mixend, bakkend en pompoen hakkend in de keuken. Het eindresultaat was een heerlijk herfstig gerecht met een zoet tintje. Een aanrader als jij net zo’n pompoenfan bent!

Recept bietenrisotto met feta & cashewnoten (vega en simpel!)

22 februari 2022|Recepten|

Voor wie de voorliefde voor risotto met mij deelt, heb ik een nieuw recept klaarstaan: risotto met rode biet. Een echte risotto-aanrader als je het mij vraagt! En nee hoor, heus niet alleen vanwege de vrolijke kleur die dit gerecht aan de bietjes te danken heeft. Dit recept voor bietenrisotto met feta smaakte dankzij de doperwten en honing verrassend zoet. Veel werk? Neuh! Je kunt er binnen zo’n 40 minuten van genieten en de blender doet ook nog eens het werk voor je. Lekker (en) makkelijk!

Blij Lijstje #7 | Roze muur, huisvrouw in spe & vreetmonster

18 maart 2019|Positiviteit|

Ha, ik start deze week met een lijstje met blije momenten. Ook tijdens de weken die ik vooral vervend, schurend en schoonmakend, doorbracht waren er namelijk heel wat blijmakers. Mijn favoriete blije momenten zet ik - zoals elke maand - met plezier op een rij. Iets met een roze muur, huisvrouwvibes en een vreetmonster op het aanrecht. Lees snel verder voor mijn volledige lijstje.