bloemenjurk Tantilly

Outfit | Tussen de bloemen in een bloemenjurk van Tantilly

 • 23 juni 2021
 • 8 Reacties
Categorieën: Outfits

Met het dragen van zomerjurkjes wacht ik echt niet tot de zomer. Ik bedoel: daar zijn ze veel te leuk voor. Wel is de zomer een extra goede reden om ze nog vaker aan te trekken. Vorige week mocht ik een zomerjurk in een voor mij nieuwe kleur aan mijn kledingkast toevoegen: roestbruin. De postbode bracht namelijk een prachtige (duurzame) jurk langs, die bijna dezelfde kleur als mijn haar bleek te hebben. Ik was zo enthousiast dat ik er een paar dagen later al blij in poseerde tussen de bloemen.

Okergeel, lichtblauw, oudroze en… roestbruin

In mijn kledingkast kun je nogal wat kleuren spotten. Veel oudroze, okergeel en donkerblauw met hier en daar iets opvallends in het rood of donkergroen. Eén kleur schitterde gek genoeg nog in afwezigheid: roestbruin. Dat terwijl ik het een hartstikke mooie kleur vind. Dat verbaast mensen weleens omdat ik meestal de kleurigheid zelve ben en roestbruin niet zo vrolijk is als bijvoorbeeld geel of blauw. Maar ik vind warme roestbruine of oranje tinten alsnog heel gaaf. juist bij mijn roodharige lokken.

Een item scoort bij mij sowieso bonuspunten als het ook nog voorzien is van een fleurig printje. Nou, dat laatste zit toevallig bij deze jurk helemaal goed. Met de vele bloemen heeft de jurk letterlijk een wel heel fleurige opdruk.

Duurzaam, handgemaakt en lekker vrolijk

De jurk komt van het mooie merk Tantilly, waarvan ik al meerdere handgemaakte jurken (deze twee bijvoorbeeld) in de kast heb hangen. Deze jurk luistert naar de naam ‘Flamingo overslag jurk – short sleeves – camel spring feeling’. De foto’s van de jurk doen nog niet eens recht aan hoe mooi de jurk in het echt is. De stoffen van Tantilly zijn fluweelzacht en zijn van heel mooie kwaliteit. Ook zijn de jurken stuk voor stuk met de hand gemaakt. Niet door kinderhanden tegen een laag loon, maar in fair-fashion-ateliers waar gepassioneerde mensen eerlijk worden betaald voor zijn werk. Een jurk met een mooi verhaal dus!

Spiek vooral in de Tantilly-webshop voor nog meer mooie items. De shop wordt regelmatig aangevuld met jurken, rokken en vesten die je niet overal vindt en die altijd op een eerlijke en mooie manier zijn gemaakt. Oh ja, kleur vind je in de Tantilly-webshop ook volop. Yay!

oranje jurk met bloemen
tantilly jurk oranje
tantilly jurk oranje

Wikkeljurk zonder gevaar

Het is een wikkeljurk, maar wel één waarbij je niet bang hoeft te zijn dat hij op een ongezien moment open floept. Met de touwtjes zit hij stevig om je middel gebonden. Verder heeft de jurk vrolijke ruches aan de onderkant. Als kind was ik al dol op dat soort sierlijke details en die voorliefde ben ik sindsdien nooit verloren. De ruches vind ik dan ook een van de leukste dingen aan de jurk, naast de vrolijke print natuurlijk.

Het zweetloze vestje

Over de jurk heen draag ik een vestje dat ook van Tantilly is. Het is het ‘Ikat’-vest, dat je in allerlei kleuren kunt bestellen (en zowel open als dichtgeknoopt kunt dragen). Ik zocht al heel lang naar zoiets. Het vestje is heel grof gebreid van dun materiaal. Genoeg ventilatie dus voor het benauwde zomerweer van laatst. Het is dan ook typisch een vestje dat je draagt om toch iets meer bedekt te zijn op een snikhete dag. Ik vind zelf mijn witte en knokige schouders niet mijn mooiste lichaamsdeel en voel me dan ook het fijnst als ik die bedek onder een klein beetje stof. Ideaal dus, dit vest!

Ik moet wel extra oppassen dat mevrouw Pippa er niet met haar nagels in blijft hangen (Pip heeft zo haar lompe buien als ze wil opstaan van je schoot); anders blijft er weinig van over. Daar gaan Pip en ik dan ook goed ons best op doen.

oranje jurk met bloemen
tantilly jurk oranje
tantilly jurk oranje
tantilly jurk oranje

Geen hakken, wel roze sneakers!

Verder zie je onder mijn jurk mijn nieuwe schoenen van het merk Vagabond. Laatst besteld bij De Bijenkorf (van shoptegoed dat ik nog had liggen) en erg mee in mijn nopjes! Tuurlijk zou een paar hoge hakken bij de outfit ook heel mooi staan. Maar helaas heb ik in de zomer wat meer last van vocht in mijn voeten (heeft een naam in mijn geval: primair lymfoedeem), dus ik ben dan al blij dat mijn schoenen dan nog in veterschoenen te krijgen zijn. De hakken komen binnenkort wel weer uit de kast.

oranje jurk met bloemen

Ik ga op reis en ik neem mee… deze jurk!

Ik weet nu al dat dit jurkje binnenkort in mijn koffer op weg naar onze vakantie in eigen land zal belanden. Het is echt zo’n jurkje om op een fijne zomerdag in rond te zwieren. Met of zonder vestje eroverheen – dat laat ik van het weer afhangen. Ik heb zo’n vermoeden dat de panty tegen die tijd ook wel uit kan. Maar op de frisse zomeravond waarop ik deze foto’s maakte, was mijn jas uittrekken al heldhaftig genoeg.

Als ik deze foto’s zie, vind ik het jurkje trouwens ook helemaal leuk voor de herfst. Volgens mij matcht het ook dan ook heel mooi met de gele herfstbladeren op de achtergrond. Zeker weten dat ik de jurk (tegen die tijd met een dik vest eroverheen) nog eens aantrek. Want waarom zou je je favoriete jurken alleen in de zomer uit de kast halen?

Jurk: Tantilly
Vestje: Tantilly
Panty: Action
Schoenen: Vagabond (via De Bijenkorf)
Oorbellen: DRKS

Wat draag jij het liefst op warme zomerdagen?

De jurk en het vest heb ik ontvangen van Tantilly.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 23 juni 2021 op 8:43 am - Beantwoord

  Een heel mooi jurkje, prachtige kleur, staat je goed! Leuk gecombineerd met de sneakers.
  Nu ik weer dit leuke jurkje zie, besef ik dat ik meer jurkjes zou kunnen dragen, maar dat gaat een beetje buiten mijn comfort zone 🙂 Toch maar eens proberen. Op hele warme dagen draag ik vaak linnen broeken.

  • Romy 25 juni 2021 op 10:36 pm - Beantwoord

   Dank je! Enne, zeker proberen hoor: jurkjes. Ik weet zeker dat het je geweldig staat. En hoe vaker je een stapje buiten je comfortzone zet door er toch een te dragen, hoe minder spannend het ook gaat aanvoelen 🙂

 2. Daenelia 23 juni 2021 op 9:15 am - Beantwoord

  Staat je leuk, en (roest)bruin is een underrated kleur, imho. Vroeger, in de steentijd toen ik jong was en op dinosaurussen rondreed, schreeuwde ik altijd ‘iieeewwww!’ als iemand mij aanraadde iets bruins aan te doen, maar het staat echt zo mooi. … Misschien is het wel een volwassen-kleur, want waar ik in de jaren 80 veel pastel droeg, draag ik dat niet meer en heb ik steeds meer bruin/roodbruin/roestbruin in mijn kast gehaald. Dat en je ziet koffievlekken minder op bruin en ik drink zeker meer koffie.
  Er zijn trouwens ook dingen die ik niet draag omdat de kat er met haar nageltjes in blijft hangen. Zo eens in de zoveel tijd probeer ik hun nagels te knippen met een klein nagelknippertje. De ene kat vindt dat prima, de andere minder. Bij de hond mag ik alles knippen, behalve zijn ‘duim’-nagel. Dat helpt bij de katten dus echt wel, trouwens. Zeker bij de dame, die soms ook wel eens vast zit in het kleed. Met geknipte nagels loopt ze weer makkelijker door het huis.

  • Romy 25 juni 2021 op 10:35 pm - Beantwoord

   Grappig, ik ben zelf ook kleuren als roestbruin en bordeauxrood pas de laatste 1-2 jaar gaan waarderen in plaats van steeds naar pasteltinten te grijpen. Dus wie weet is het inderdaad een volwassenheids-ding. Moet zeggen dat ik het ook wel een fijn idee vindt dat je er niet elke mogelijke vlek op kunt zien – zelfs als niet-koffiedrinker 😉

 3. Giovanna Jansen 24 juni 2021 op 9:49 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke outfit en de kleur staat je echt super!

 4. Mirjam 24 juni 2021 op 4:21 pm - Beantwoord

  Hij staat je prachtig! Ik zou vaker roestbruin aantrekken als ik jou was. En helemaal tof met je roze sneakers. Lekker eigenwijs!

  • Romy 25 juni 2021 op 10:20 pm - Beantwoord

   Ah dank je! Ik wil zeker vaker deze kleur dragen. Ik merk sowieso dat ik me wel fijn voel in tinten als rood, oranje, geel en bruin. Grappig eigenlijk dat ik die kleuren allemaal pas de laatste tijd ben gaan ontdekken!

 5. Els 25 juni 2021 op 10:58 am - Beantwoord

  Weer een enorme vrolijke en mooie outfit. De sneakers maken het echt af :-). Een fijne outfit voor warme zomerdagen en een wandeling!

Recente blogs

Schijtlijstje | 17 dingen waar ik meer schijt aan wil hebben

8 augustus 2022|Persoonlijk, Zelfliefde|

Wat zou jou helpen om je please-stem vaker de deur te wijzen? Die vraag stelde een vriendin me laatst toen ik een paar stappen over mijn tijdsgrenzen was gegaan. Uit mijn mond kwam maar één woord: schijt. Nee, dat is geen woord dat ik dagelijks over mijn lippen laat komen. Maar het voelde alsof iets stelligers nodig was dan “lief voor mezelf zijn” of het “van me af laten glijden”. Zou vaker schijt hebben niet heerlijk zijn om minder snel in pleasen te vervallen en vaker je onderbuikgevoel te laten spreken? Leek mij wel, dus ging ik voor een schijtlijstje. Deze 17 dingen boeien me nog iets te veel en laat ik graag vaker los.

Vaarwel beugel, tot nooit meer ziens!

21 januari 2021|Persoonlijk|

Bijna anderhalf jaar geleden liet ik mezelf een flink ijzerwerk aanmeten. Geheel vrijwillig lag ik in de stoel van de orthodontist om slotjes op mijn ondertanden te laten plakken. Met een A4'tje vol adviezen en een wat pijnlijke mond vol metaal vertrok ik richting mijn werk. Bepakt met een lunch van brood zonder korstjes. Yup, mijn nieuwe bestaan als beugelbekkie was begonnen. En gisteren, meer dan één jaar later, was dan eindelijk het moment daar: de beugel en ik namen afscheid van elkaar. Voorgoed.

Inkiekje #59 | Verjaardagsweek, Veluwe & veel eten

30 mei 2022|Persoonlijk|

De afgelopen weken barstte het feest los. Zonder cocktails, dansen op de bar en oorverdovende muziek, maar wel met heel veel gezelligheid. Ik vierde mijn verjaardag namelijk een paar keer, werd getrakteerd op een diner bij een restaurant dat ik iedereen enorm kan aanraden, en vond de mango-post die ik ontving en het proeven van een nieuwe vegan vondst ook al een feestje op zich. Ik neem je in dit artikel mee in mijn belevenissen op de Veluwe, in mijn vieringen als kersverse 29-jarige en in een boek dat heel veel lampjes liet branden.