watmooi15

Outfit | Twee kleurrijke & duurzame jurken van watMooi

 • 23 maart 2020
 • 30 Reacties
Categorieën: Outfits, Groen doen

Soms ontvang ik mailtjes waarvan ik een tijdje sta te stuiteren. Precies dat gebeurde een paar weken geleden toen ik door de webshop watMooi werd benaderd. Deze webwinkel voor duurzame mode kende ik al via een paar andere bloggers. Prachtige kleding van kwaliteit én op een duurzame manier gemaakt – mooier wordt het niet. Of nou ja, toch wel. Want ze hebben dus ook heel wat kleurrijke kleding te koop. Ik viel als een blok voor twee vrolijke jurken, waar ik deze lente en zomer vast veel plezier aan zal beleven. Mijn outfits laat ik je heel graag zien.

duurzame mode watmooi

watMooi – wat?

watMooi is de grootste webwinkel in Nederland op het gebied van duurzame mode. Een prachtige webshop met alleen maar kleding die niet alleen mooi en stylish verantwoord is, maar ook bijdraagt aan een mooiere wereld. Alle kleding van watMooi wordt geproduceerd met oog voor mens en natuur. Elk kledingstuk heeft iets extra’s. Zo zijn er merken die vooral letten op de milieuvriendelijkheid van de productie en ook merken die een eerlijk loon voor medewerkers hoog in het vaandel hebben staan. Of – in het ideale geval – een combinatie van beide. Bij elk product in de webshop kun je aan de keurmerken zien hoe het voor dat item zit.

En voordat je nu denkt aan geitenwollen sokken en huidkleurige truien, duurzame mode kan hartstikke tof zijn! En kleurrijk en vrolijk dus ook. De twee jurken die ik mocht ontvangen, zijn daar hét bewijs van.

skfk jurk estebeni geel
duurzame mode watmooi
skfk jurk estebeni geel

Gele maxi-jurk

Mijn eerste jurk is er een van het merk SKFK. Hij heet ‘Estebeni Yellow’. En geel is-ie zeker. Bij het zien van deze jurk in de webshop, twijfelde ik even. Óf de jurk zou geweldig zijn óf het zou zo’n jurk zijn die het model wel maar mij totaal niet staat. Gelukkig bleek het eerste het geval. Dolblij opende ik de verpakking met deze jurk. Het is precies het soort maxi-jurk waar ik al langer naar op zoek was. Zwierig, kleurrijk, netjes en toch niet te stijf. Ik voel me er súperlang in (ik ben “maar” 1,69 meter!) en ook nog eens heel vrouwelijk.

Het is jammer dat het geen blote-armenweer was, want de fladdermouwtjes van deze jurk zijn ook nog eens prachtig. Maar hopelijk kan ik die leuke mouwen op zonnige lentedagen over een tijdje wél volop laten zien.

duurzame mode watmooi

Mijn to-go jurk voor stedentrips

Extra mooi is dat deze jurk dus milieubewust geproduceerd is, tegen een eerlijk loon en met natuurlijke kunstvezels. Ook is de jurk vrij van dierlijke stoffen. Dat maakt hem in mijn ogen alleen maar nóg mooier.

Ook praktisch is dat je de taille van de jurk dankzij een koord precies zo ver insnoeren als jij wilt. Een food belly is dus geen enkel probleem. Ik weet nu al zeker dat dit mijn standaard jurk wordt om mee te nemen op stedentrips en op vakantie. Maar voor zonnige lentedagen en voor werkgerelateerde dingen vind ik hem ook hartstikke tof. En zie je de split aan de zijkant? Leuk detail, toch?!

Volledig duurzame & vintage outfit

Omdat het lenteweer zich bij het fotograferen even niet van zijn beste kant liet zien, combineerde ik de jurk met een jasje. Dit vintage-achtige jasje heb ik lange tijd geleden tweedehands gescoord. Nog altijd erg blij mee! Juist bij dit soort jurken vind ik het jasje heel tof staan. Verder draag ik mijn bruine laarsjes van Double V Shoes om de outfit net wat stoerder te maken én om dankzij de hakken nog langere benen te krijgen.

king louie jurk

Bloemige jurk van King Louie

Mijn tweede outfit is totaal anders, maar ook helemaal mijn ding. Wie mij kent, zal het vast met me eens zijn dat deze geweldige jurk met bloemenprint echt iets voor mij is. En hij past ook nog eens perfect! Het komt niet heel vaak voor dat ik nauwsluitende jurken vind die naadloos aansluiten. Ik was dan ook een blij ei toen deze jurk als gegoten bleek te zitten. Ben er erg mee in mijn nopjes!

jurk king louie met bloemen
king louie jurk watmooi
jurk king louie met bloemen

Stretch, bloemen & helemaal mij

De jurk heet ‘Tallulah Belize Night Sky Blue’ (een hele mond vol!) en is van het mooie merk King Louie, dat bekend staat om zijn vrolijke prints. Echt iets voor mij! De jurk is stretchy, maar zit toch niet te strak. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je na een zesgangendiner acuut je buik moet inhouden.

Ik ben vooral heel blij met de pasvorm. Deze jurk accentueert precies mijn taille en (bescheiden) heupen zonder dat het een té sexy bedoening wordt. En dat dus allemaal met vrolijke bloemetjesprint. Ik heb er echt een nieuwe favoriet in mijn kledingkast bij!

king louie jurk watmooi

Chic én vrolijk

Ook handig is dat dit jurkje zowel op een zonnige lentedag als naar een werkafspraak (eventueel met jasje) prima kan. Aan de ene kant chic, maar aan de andere kant toch lekker vrolijk en helemaal “mij”. Zo ben ik gewoon mezelf, maar dan een tikkeltje minder casual dan anders.

Ik combineerde deze prachtige jurk met mijn blazer in een niet te missen zuurstokroze kleur. Ook een tweedehands aanwinst trouwens! Verder draag ik ook hier mijn fijne enkellaarsjes van Double V Shoes. De wind in mijn haren erbij en mijn favoriete pareloorbellen in mijn oren maken het plaatje compleet.

Overigens met veel dank aan mijn moeder die de foto’s voor me maakte. Toch net iets fijner (en een stuk gezelliger) dan de zelfontspannerfoto’s met mobiele app.

duurzame panty swedish stockings
duurzame panty swedish stockings

Duurzame panty van Swedish Stockings

Op deze winderige winterdag was het helaas niet echt dunne-pantyweer. Toch wil ik je heel graag de prachtige duurzame panty van Swedish Stockings laten zien die ik ook mocht ontvangen.

Huidkleurige panty’s en ik zijn meestal geen dikke mik. Ik trek er binnen no time een ladder in en de kleur is meestal te donker voor mijn melkflessenhuid. Juist daarom was ik heel benieuwd naar de duurzame panty’s van watMooi. Eerlijk, ze zijn ietsje prijziger dan mijn standaard panty’s van Zeeman. Maar aan de andere kant is het natuurlijk ook niet echt goedkoop (en al helemaal niet duurzaam) als je in een maand tijd vijf panty’s bij Zeeman moet halen en die razendsnel verslijt. Wat mij betreft is zo’n echt goede panty het geld alleen al daarom meer dan waard.

De grote pantytest

Ik heb de panty een paar dagen getest en ben er oprecht heel enthousiast over. Zelf zie ik op de foto’s hierboven (met panty aan) bijna geen verschil met mijn benen zonder panty. Daarnaast merk ik veel verschil in kwaliteit met de goedkope flodderpanty’s die ik eerder kocht en die je dus na één of twee keer dragen al in de prullenbak kunt mikken. Deze panty is veel steviger en meer ladderbestendig. Als mij het niet lukt om er in twee dagen tijd een ladder in te trekken, dan zegt dat wel wat.

Tip van Flip: bestel de panty wel een maat groter dan je eigen maat. Zelf vind ik panty’s altijd fijner en beter zitten als ze net iets te groot zijn.

Tja, dat ik nógal enthousiast ben over mijn nieuwe aanwinsten, is je vast niet ontgaan. Ik heb voor mijn blog vaker samenwerkingen gehad, maar ik kan echt zeggen dat deze een van de meest geweldige was. Ik ben niet alleen dolblij met de jurken, maar ben ook heel enthousiast dat ik zo’n fijne webshop voor duurzame én mooie kleding heb ontdekt. watMooi laat maar mooi (ha!) zien dat duurzame mode meer dan genoeg toffe opties biedt.

Kortingscode bij watMooi

En nog mooier is dat ik een leuke kortingscode heb voor jou als lezer. Met de code WMVROLIJK krijg je 20% korting op al je aankopen uit de nieuwe collectie in de webshop. Mooi meegenomen, toch?!

Heb jij al wat nieuws voor de lente gekocht?

De jurken en panty heb ik ter review ontvangen van watMooi.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 23 maart 2020 op 6:31 am - Beantwoord

  Prachtige jurken, ze staan je heel mooi. Ik ga zeker een kijkje nemen bij deze webshop.

 2. Naomi 23 maart 2020 op 7:17 am - Beantwoord

  Supermooi, deze jurken! Het model van die eerste vind ik ook echt fantastisch. Staat je goed. Die panty klinkt ook goed, want inderdaad, meestal kun je ze na een kwartier al omwisselen vanwege ladders en andere ellende.

 3. Josephine 23 maart 2020 op 8:32 am - Beantwoord

  Twee prachtige jurken, Romy! Ik ben nogal kieskeurig wat jurkjes betreft, en deze vind ik allebei geweldig! Ik ga snel even een kijkje nemen in de webshop! 😀

  • Romy 7 april 2020 op 7:06 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Leuk om te horen dat je enthousiast bent over beide jurken. watMooi is wat mij betreft zeker een kijkje waard. Ze hebben heel wat mooie jurken die je zowel casual als heel netjes kunt combineren 🙂

 4. Anouk 23 maart 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Oeh wat een mooie jurken!I k heb laatst een nieuwe broek van ribstof gekocht nadat er in een week tijd twee broeken gesneuveld waren en ik ineens nog maar 3 broeken in de kast had liggen. Ik leef in spijkerbroeken dus het was een beetje uit mijn comfortzone, maar ik vind hem zo mooi!

  • Romy 7 april 2020 op 7:07 pm - Beantwoord

   Die broek klinkt alleen al heel erg tof. Wat fijn dat je je broekencollectie weer hebt kunnen aanvullen 🙂

 5. Meaghan 23 maart 2020 op 9:42 am - Beantwoord

  Super leuke outfits! Ze staan je beide prachtig, maar de eerste is echt mijn favoriet! Heel mooi zo’n lange jurk! Ook ik zal zeker even een kijkje nemen in de webshop, klinkt als een hele toffe winkel! Ik heb momenteel nog niks nieuws gekocht voor de lente, maar een mooi nieuw jurkje lijkt me ook geweldig voor als het straks weer wat warmer is!

  • Romy 7 april 2020 op 7:10 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve compliment! Ik ben zelf ook zó blij met deze lange jurk. Echt fijn om eindelijk een maxi-jurk in mijn kast te hebben hangen. En dan ook nog eens net op tijd voor de lente 🙂

 6. bychristiana 23 maart 2020 op 9:51 am - Beantwoord

  He, ik kan me niet herinneren dat ik jou eerder in een maxi-jurk gezien heb, maar het staat je fantastisch. De eerste jurk is ook echt mijn absolute favoriet. Ook leuk hoe je de jurk gecombineerd hebt met laarsjes. Straks kun je er ook lekker mee naar buiten, maar dan op slippertjes;-)

  • Romy 7 april 2020 op 7:11 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve compliment! Ik kan ook niet wachten totdat het slippertjesweer is 🙂 Dan ga ik de jurk zeker met slippers of mooie hakken combineren.

 7. Amy 23 maart 2020 op 10:08 am - Beantwoord

  Wat een gave jurken, dit staat je heel goed! Ik zou ze zelf denk ik combineren met schoenen in een andere kleur, maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur.. Vind ze allebei heel tof in ieder geval! 🙂

  • Romy 7 april 2020 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik denk inderdaad dat ik de jurken ook een keer met iets fleurigere schoenen wil combineren. Hopelijk kan ik er binnenkort met het mooie lenteweer mijn vrolijke slippers of sandalen bij aantrekken 🙂

 8. Sofie 23 maart 2020 op 10:12 am - Beantwoord

  Supermooi Romy!!

 9. Irene 23 maart 2020 op 10:47 am - Beantwoord

  Ooooh allebei super mooie jurken maar die King Louie vind ik de mooiste! Die zou ik zelf ook vaak dragen denk ik. Super vrolijk met die bloemen er op en leuke lengte ook.

  • Romy 7 april 2020 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ja tof is die jurk hè?! Ik ben er ook zó blij mee. Ik voel me elke keer dat ik die jurk draag meteen een beetje vrolijker.

 10. Saskia 23 maart 2020 op 11:17 am - Beantwoord

  Die nightsky blue Jurk is echt wel heel tof <3 Leuk!
  Ik heb zelf ook wat nieuwe items van Sans Online (binnenkort ter review) waar ik erg blij mee ben 🙂

 11. Anna 23 maart 2020 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat een prachtige jurken! En wat geweldig dat watMooi uitsluitend duurzame kleding verkoopt. Een maxi jurk zou ik ook vaker moeten dragen dit seizoen, ik vind dat altijd heel flatterend, omdat er langer door lijkt (ik ben zelf ook rond de 1.70).

 12. Justine 23 maart 2020 op 1:22 pm - Beantwoord

  Wat mooi! (see what i did there ;)) Nee zonder grappen, ze staan je erg leuk! Echt Romy jurken! 😀

  • Romy 7 april 2020 op 7:13 pm - Beantwoord

   Haha, je woordgrap is echt té leuk! 😀

 13. Giovanna Jansen 23 maart 2020 op 2:44 pm - Beantwoord

  Mooi! Ze staan je allebei erg goed! Leuk ook een maxi-jurk.

 14. Denise 23 maart 2020 op 3:22 pm - Beantwoord

  Wauw die jurken! Ik vind die tweede jurk ook fantastisch, ga even op de website kijken. Ik heb een hele tijd heel vaak gekeken op watmooi maar ik vond nooit echt leuke dingen dus ben gestopt mee naar de website te kijken. Dit artikel heeft mij weer geinspireerd :-). Welke maat had je van de jurken besteld? Even goed om te weten ivm groter of kleiner uitvallen!

  • Romy 23 maart 2020 op 5:13 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat je enthousiast bent en ook een kijkje op de site gaat nemen! Ze hebben echt toffe kleding te koop 🙂
   Ik heb van de King Louie-jurk maat XS besteld en van de maxi-jurk maat 36. Ik heb normaal maat 34-36 en beide jurken passen perfect. Bij veel kledingstukken staan trouwens de afmetingen aangegeven, waardoor je goed kunt inschatten welke maat jou het beste past 🙂

 15. Rachel Kromdijk 23 maart 2020 op 5:07 pm - Beantwoord

  Wat een mega toffe en kleurrijke outfits zeg, staat je super! En wat heb je toch een mooi figuurtje zeg!

 16. N8W8 23 maart 2020 op 8:15 pm - Beantwoord

  Meisje met de parels,
  Kijk voor die 2 japonnetjes had ik ook gegaan, wat een mooi dessin hebben ze beiden.
  T past ook precies bij je! K hoop dat je er veel plezier van mag hebben.
  Nog even een tip als je panty’s draagt en je jurk is statisch:
  Trek je panty aan en smeer daarna bodylotion over je panty aan je benen!
  Je kleding is niet meer statisch geladen. Met lange japon die aan je benen plakt is dat een waar drama.

  • Romy 7 april 2020 op 7:19 pm - Beantwoord

   Wat een handige tip voor panty’s! Die ga ik zeker eens proberen om statische panty’s te voorkomen.

 17. Daenelia 23 maart 2020 op 9:18 pm - Beantwoord

  Hele vrolijke jurken 🙂 Mooie keuze! Ik ben de laatste tijd vaker jurken gaan dragen. Maar ik draag nog steeds liever broeken. Maar er verandert nog wel wat in mijn kledingstijl… zelfs nu nog!

 18. Rosanne 24 maart 2020 op 10:05 am - Beantwoord

  Die gele jurk, wauw! Wat een geweldige jurk is dat zeg! En wat staat het model en de kleur je goed zeg!!

 19. Els 25 maart 2020 op 5:43 pm - Beantwoord

  Allebei de jurkjes zijn erg mooi. Maar die gele staat je echt fantastisch!

Recente blogs

Vegan jackfruit-curry met naanbrood en veel groenten

4 oktober 2023|Recepten|

Ken jij jackfruit al? Ik weet niet onder welke steen ik heb geleefd, maar ik ontdekte dit fruit met de structuur van kippenvlees pas een tijdje geleden. Sindsdien ben ik eraan verslaafd. Jackfruit-curry staat hier nu regelmatig op het menu. Het is een heerlijk simpele maaltijd zonder poeha en uitsloverij, maar met heel veel smaak én groenten. Deze vegan jackfruit-curry heeft een romig tintje door de kokosmelk en pindakaas en is ideaal voor wie van niet té spicy houdt. Serveer met naanbrood voor een heerlijke feestmaaltijd die zowel op natte herfstdagen als hartje zomer lekker smaakt.

Eerste baan? 5 tips voor minder onzekerheid als starter

16 maart 2018|Persoonlijk, Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Als starter op de arbeidsmarkt kom je nog wel eens voor uitdagingen te staan. Terwijl jij je plekje nog moet veroveren en dat indrukwekkende cv misschien nog moet opbouwen, draaien sommige collega’s wellicht al jaren mee. Je eerste grotemensenbaan is een opeenstapeling van heel wat eerste keren en een kwestie van beginnen bij het begin. Nog steeds stuit ik daarbij wel eens op onzekerheden, maar ik merk tegelijkertijd dat ik ook een flinke groei heb doorgemaakt. Zit jij in dezelfde situatie als starter op de arbeidsmarkt? Deze 5 tips voor minder onzekerheid bij je eerste baan hebben mij geholpen.